Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Έκρυψαν 8χρονο μετανάστη μέσα σε… βαλίτσα!


Επιχείρησε να περάσει έτσι από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι υπάλληλοι στο τελωνείο της Ceuta, ισπανικό σύνορο στο Μαρόκο, σταμάτησαν μια 19χρονη γυναίκα που επιχείρησε να περάσει στην Ισπανία και έκριναν πως φερόταν περίεργα.

Περνώντας τη βαλίτσα της από το ειδικό μηχάνημα, και περιμένοντας να βρουν μέσα της ναρκωτικά, είδαν με μεγάλη έκπληξη πως εκεί κρυβόταν ένας άνθρωπος!

Οι υπάλληλοι άνοιξαν τη βαλίτσα και το αγόρι βγήκε και τους είπε: «Γεια, με λένε Αμπού»!

Εκτιμάται πως το αγόρι είναι το πολύ οκτώ χρονών και προέρχεται από κάποια υποσαχάρια χώρα. Ήδη έχει παραδοθεί στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Εντοπίστηκε και η μητέρα του, με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία είπε πως είναι δικό της παιδί και πως περίμενε την άφιξή του.

Η μητέρα έχει προσωρινή βίζα και ζει στις Κανάριες Νήσους και συνελήφθη μαζί με τη 19χρονη που επιχείρησε να το περάσει στη Ceuta.

Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και έχει επίσης συλλάβει έναν άνδρα, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο πατέρας του.

Η Ισπανία δέχεται μεγάλη πίεση στον «θύλακα» της Cueta από όπου πολλοί μετανάστες από την Αφρική επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις Αρχές, 16.000 άνθρωποι το επιχείρησαν το 2014 και περίπου 5.000 το κατάφεραν.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωστός τραγουδιστής αποκαλύπτει: Δέχτηκα απόπειρα βιασμού όταν ήμουν 8 ετών


Ο Τέρης Χρυσός θα βρεθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού "Μη χανόμαστε" στο E TV.

Σε απόσπασμα της συνέντευξης που έπαιξε η εκπομπή "Το Πρωινό", ο τραγουδιστής αποκαλύπτει ότι παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού στην παιδική του ηλικία.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "To Πρωινό":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απολυμένοι της ΕΡΤ: Είμαστε πανέτοιμοι να αναλάβουμε τα καθήκοντα μας


"Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ, σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη της ΕΡΤ», αναφέρουν σε ψήφισμα τους οι απολυμένοι της ΕΡΤ και προσθέτουν: "Είναι η στιγμή για την οποία εμείς οι ελεύθεροι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αγωνιστήκαμε άοκνα, 23 ολόκληρους μήνες για να κρατήσουμε τη φωνή της ΕΡΤ ζωντανή σε όλη την Ελλάδα, παράγοντας ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Αυτή την κορυφαία στιγμή της δικαίωσής μας, δηλώνουμε ότι είμαστε πανέτοιμοι να αναλάβουμε και επισήμως τα καθήκοντα μας στην Ενημέρωση, πολιτική και αθλητική, τον Πολιτισμό, την Ψυχαγωγία.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν έχει παρά να προβεί αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα να μεταδοθούν από τις συχνότητες πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Ενημερώνουμε το ΔΣ για αυτό που γνωρίζει καλά η κοινωνία, ιδίως στην περιφέρεια: Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και όλες οι περιφερειακές ΕΡΑ δεν σίγησαν ούτε λεπτό από τις 11 Ιουνίου του 2013. Αντίθετα, προσφέρουν με σκληρή εθελοντική δουλειά και επαγγελματισμό, την πολύτιμη βοήθεια δεκάδων αλληλέγγυων πολιτών και την πρωτοφανή στήριξη των τοπικών κοινωνιών, πλουραλιστική ενημέρωση, ποιοτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Η ΕΡΤ3 εκπέμπει επίσης αδιάλειπτα πρόγραμμα, με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και βραβευμένα ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν προσφέρει ακόμη και με αποκλειστικότητα οι δημιουργοί τους, για να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Το ίδιο ισχύει για την ιστοσελίδα των ελεύθερων εργαζομένων της ΕΡΤ που είναι σε συνεχή λειτουργία και αποτέλεσε σημαντικό πυλώνα του αγώνα μας, καθώς και τους συναδέλφους του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση.

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι έχουν καταρτίσει πλήρη σχεδιασμό για τα προγράμματα των δυο καναλιών και όλων των ραδιοφώνων, τα οποία είναι στη διάθεση του νέου Δ.Σ. Πρόκειται για σχεδιασμό που εξασφαλίζει πλήρες 24ωρο πρόγραμμα και για τα δυο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για το πρώτο διάστημα.

Όλες οι δομές τις ΕΡΤ είναι πανέτοιμες να λειτουργήσουν τάχιστα και ταυτόχρονα ώστε να δοθεί ο πανηγυρικός χαρακτήρας που αρμόζει στην απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν και να παραμείνουν στις δομές της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα από την πρώτη ημέρα της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί από το νέο ΔΣ και να συνεργαστούν υπομονετικά και συντεταγμένα για την καταγραφή όλων των εργαζομένων με την διαδικασία που θα οριστεί.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενημερώνουμε ότι το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και η διαδικτυακή ενημέρωση που μεταδίδεται από τη ΝΕΡΙΤ, δεν είναι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι οι όλοι οι εργαζόμενοι της, όσο και αν κάποιοι εκμεταλλεύονται εσχάτως την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της ΝΕΡΙΤ και επιδιώκουν να εμφανίζονται ως ΕΡΤ.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι τα σήματα και τα λογότυπα της ΕΡΤ στις οθόνες, τις ραδιοφωνικές συχνότητες και το διαδίκτυο, θα επανέλθουν μόνο όταν η ΕΡΤ θα είναι πραγματικά στον αέρα, με το προσωπικό της και με το νέο της πρόγραμμα".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβεία σε γυναίκες που στάθηκαν σαν μάνες και σε ξένα παιδιά


Θα τιμηθούν σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος.

Εκτός από μητέρες για τα δικά τους παιδιά υπήρξαν μάνες και για τα ξένα παιδιά είτε μεγαλώνοντάς τα είτε μεριμνώντας για την υγεία τους. Δύο γυναίκες τιμά στις 10 Μαΐου ο Σύνδεσμος Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας.

Πρόκειται για τη Ιωάννα Αλτιντζή, «οικόσιτη μητέρα» στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, και την γενική γιατρό Πολυξένη Ανδρεάδου. H εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν οι δυο μητέρες, θα πραγματοποιηθεί (στις 19:00) στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να αγοραστούν εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά που περιθάλπονται από τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας.

Η Ιωάννα Αλτιντζή πέρα από τα δυο δικά της παιδιά, συνεχίζει να μεγαλώνει και να ανατρέφει εδώ και οκτώ χρόνια ως μητέρα τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

«Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι με την υπομονή αλλά και την επιμονή της κατάφερε να προσφέρει αγάπη, φροντίδα, στοργή, αρχές και αξίες σε παιδιά που πραγματικά το είχαν ανάγκη. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να ακούσει τις δυσκολίες τους, να νιώσει τις στεναχώριες τους αλλά και να αισθάνεται περήφανη με τις χαρές και τις επιτυχίες τους. Λέξεις, λόγια, συναισθήματα που αρμόζουν σε μια μόνο έννοια, ένα μόνο πρόσωπο, τη μαμά», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος Πηνελόπη Μηνασίδου-Μαυρίδου.

Η Πολυξένη Ανδρεάδου που είναι μητέρα τριών παιδιών και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Γιατρούς του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της θητείας της ως επιμελήτρια Α' στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έκανε εθελοντικά συστηματικούς εμβολιασμούς και ενημέρωση στον καταυλισμό Αθίγγανων στο Αντίρριο ενώ κατά τη 10ετή θητεία της στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας προσέφερε εθελοντικά σε 24ωρη βάση υπηρεσίες σε εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, ανάμεσα στους οποίος και παιδιά. Πρόσφατα συμμετείχε και στην αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη για την περίθαλψη των μεταναστών που βρίσκονται μεταξύ των συνόρων Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Επίσης επισκέφτηκε πρόσφατα τον καταυλισμό Σύριων μεταναστών στη νοτιοανατολική Τουρκία για να τους προσφέρει τις υπηρεσίες της.

«Σήμερα ασχολούμαι περισσότεροι με τους εφήβους που έρχονται στους Γιατρούς του Κόσμου. Με τα παιδιά ασχολήθηκα περισσότερο, ως γενική γιατρός, όσο ήμουν στη Ναύπακτο και την Ηγουμενίτσα όπου δεν υπήρχαν παιδίατροι. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν παιδίατροι στους Γιατρούς του Κόσμου και εδώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εμβόλια, γιατί οι άνθρωποι που έρχονται στο Πολυϊατρείο είναι ανασφάλιστοι και κατά συνέπεια ανασφάλιστα είναι και τα παιδιά τους και για αυτό είναι ανεμβολίαστα. Γι αυτό και ο Σύνδεσμος Ιατρών-Οδοντιάτρων Γυναικών Ελλάδος με την εκδήλωση που διοργανώνει συγκεντρώνει φάρμακα αλλά και χρήματα για την αγορά εμβολίων», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Ανδρεάδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Διάσωση από... αέρος στη μέση του Ατλαντικού


Δείτε τις δραματικές στιγμές που κατέγραψε η κάμερα της Πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας με την επιχείρηση διάσωσης επιβατών ενός ιστιοφόρου στη μέση του Ατλαντικού, στο αρχιπέλαγος των νήσων Αζόρες 1.300 χλμ. δυτικά της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τα νησιά Αζόρες είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στη θάλασσα ένα μικρό κορίτσι και να καταφέρουν να διασωθούν 12.

Τέσσερα γιοτ δέχθηκαν κλήση από τις αρμόδιες αρχές να επιστρέψουν κοντά στην ακτή, λόγω της καταιγίδας.

Σε ένα από αυτά επέβαινε ένα ζευγάρι Γάλλων και τα δύο τους παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το σκάφος βυθίστηκε και το 6χρονο κοριτσάκι, το οποίο πέρασε αρκετές ώρες στον ωκεανό, ενώ περίμεναν να διασωθούν, πέθανε αργότερα από υποθερμία, αναφέρει το AP.

Η μητέρα και ο 9χρονος γιος περισυλλέγησαν από εμπορικό πλοίο, αφού πρώτα είχαν καταφέρει να σκαρφαλώσουν στη σωσίβια λέμβο του γιοτ.

Τα αεροσκάφη που επιχείρησαν στη διάσωση προήλθαν από την Πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία και από δυνάμεις της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, τα οποία συμμετείχαν σε μία κοινή ναυτική άσκηση, όταν έλαβαν το σήμα για βοήθεια.

Οι Πορτογαλικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα ένα βίντεο με άλλη επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων σε ιστιοφόρο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σωφρονιστικός υπάλληλος έβγαλε από τη φυλακή κρατούμενο για να δείρουν επιχειρηματία


Επίθεση από σωφρονιστικό υπάλληλο και κρατούμενο της Αγροτικής Φυλακής Αγιάς στα Χανιά καταγγέλλει πως δέχτηκε ένας 40χρονος επιχειρηματίας. Την πρωτοφανή αυτή καταγγελία έκανε ο επιχειρηματίας με την αστυνομία να ερευνά την υπόθεση. Σύμφωνα με την αναφορά του θύματος που έγινε στις αρχές, αλλά και από την προανάκριση, προέκυψε πως πέντε άτομα, από τα οποία ο ένας ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος στην Αγροτική Φυλακή και τουλάχιστον ένας κρατούμενος της φυλακής, πήγαν σε επιχείρηση στην Αγιά και επιτέθηκαν στον 40χρονο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος έχει συλληφθεί, φέρεται πως για προσωπικούς λόγους επιτέθηκε στον επιχειρηματία και πήρε μαζί του τον κρατούμενο των Αγροτικών Φυλακών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει η μάχη γνωστού ηθοποιού στην εντατική


Ένας από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους του θεάτρου ανεβαίνει εδώ και 17 μέρες τον δικό του Γολγοθά. Σύμφωνα με την «Espresso» ο Γιάννης Μόρτζος, που πριν από περίπου τρεις εβδομάδες μπήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων για μια εγχείρηση ρουτίνας by pass, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, από τη στιγμή που βγήκε από το χειρουργείο έως και σήμερα. Συγκλονισμένη βρίσκεται μέρα νύχτα στο πλευρό του η σύζυγός του και γνωστή ηθοποιός Γιούλη Ζήκου, ελπίζοντας πλέον σε ένα θαύμα.



«Ο Γιάννης δεν είχε κάποιο εμφανές πρόβλημα με την καρδιά του, απλώς σε μια καρδιολογική εξέταση του βρήκαν μια αρτηρία φραγμένη και του συνέστησαν προληπτικά να κάνει την απαραίτητη χειρουργική διαδικασία του by pass. Μάλιστα τον διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας και πως η νοσηλεία του θα διαρκούσε μόνο λίγες μέρες. Όμως εδώ και δεκαεπτά μέρες που έχει βγει από το χειρουργείο είναι σαν ζωντανός-νεκρός, αφού βρίσκεται στον αναπνευστήρα, σε μηχανική υποστήριξη και δεν επικοινωνεί καν με το περιβάλλον» δήλωσε στην «Espresso» άτομο από το στενό περιβάλλον του ηθοποιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αλεξάντερ Πέιν τιμάται στη γενέτειρα του το Αίγιο


Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν θα βρεθεί μαζί με την μητέρα του στον τόπο καταγωγής της οικογένειας του το Αίγιο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) υποδέχεται τον βραβευμένο με Όσκαρ Πέιν την Παρασκευή 15 Μαΐου ως επίσημος προσκεκλημένος στην ειδική προβολή της ταινίας του “Νεμπράσκα” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”.

Ο Αλεξάντερ Πέιν τιμάται στη γενέτειρα του το Αίγιο

Πρόκειται για έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της 7ης Τέχνης που ποτέ δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του, δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία την περηφάνια του για την καταγωγή του και για τη δυναμική που ασκεί η Ελλάδα επάνω του. Η ιδιαίτερη πατρίδα του λοιπόν, το Αίγιο, αποφάσισε να τον τιμήσει για την προσφορά του στον κινηματογράφο και για την πορεία του που έχει επιβραβευτεί με το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Σε αυτό το ταξίδι του στο Αίγιο ο Αλέξανδρος Πέιν (Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι το πραγματικό του όνομα) έρχεται με την αγαπημένη του μητέρα Πέγκυ – Παρασκευή, επίσης ελληνικής καταγωγής από τη Σύρο και τη Λειβαδιά, με σκοπό να συνευρεθεί με τους αγαπημένους συγγενείς. Ο παππούς του –από πατέρα– Νίκος Παπαδόπουλος, ζούσε στον Σελινούντα Αιγίου (Κρόκοβα) και από μικρός έφυγε μετανάστης για την Αμερική. Ξεκινώντας από το μηδέν και δουλεύοντας σκληρά, έκανε προκοπή. Τα τέσσερα αδέλφια του Νίκου αργότερα μετοίκησαν στο Αίγιο. Έτσι ο Αλέξανδρος από μικρός ερχόταν στο Αίγιο με τον πατέρα του τον Γιώργο Πέιν για να δει τους συγγενείς του. Όταν μεγάλωσε και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, κερδίζοντας διαρκώς διακρίσεις, άρχισε να έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κάθε φορά φρόντιζε να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του.

“Είμαι Αμερικάνος, είμαι Ελληνοαμερικάνος αλλά είμαι Αμερικάνος. Παρόλα αυτά, αυτή η κρίση που επηρεάζει την Ελλάδα νιώθω ότι κινητοποιεί το DNA μου. Mερικές φορές κάνω κάποιες σκέψεις που ίσως βοηθήσουν λίγο. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων καλλιτεχνών της διασποράς, να φτιάξουν όμορφα πράγματα. Και να το κάνουν αυτό με τη συνείδηση ότι είναι Έλληνες, βοηθούν την Ελλάδα και νοιάζονται” τονίζει ο Πέιν.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επέλεξε να προβάλει την ταινία του Πέιν “Νεμπράσκα”, ένα ασπρόμαυρο αριστούργημα που κυκλοφόρησε το 2013 και προτάθηκε για 6 Όσκαρ. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., ενώ θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου του σκηνοθέτη στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Διασωληνωμένοι οι 5 τραυματίες από την έκρηξη των ΕΛΠΕ


Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τους τραυματίες από την έκρηξη των ΕΛΠΕ, καθώς οι πέντε από τους έξι τραυματίες είναι διασωληνωμένοι. Οι τρεις από αυτούς βρίσκονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, που διαθέτει ειδική μονάδα Εγκαυμάτων. Ο πιο σοβαρά τραυματίας είναι ένας 31χρονος Αλβανός που έχει εγκαύματα στο 70% του σώματος του και δίνει μάχη για την ζωή του.

Δείτε το βίντεο από την ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Φρένο» στις εργασίες σε διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας


Επιθεωρητές διενήργησαν αυτοψία με εντολή του Γ. Τσιρώνη.

Την παρέμβαση Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη για διακοπή εργασιών προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έργα και δραστηριότητες της Αττικό Μετρό Α.Ε. στο διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου για το συγκεκριμένο κτίριο είχαν εκδοθεί δυο υπουργικές αποφάσεις:

α) η υπ’ αριθμ. 23327/2002 ΦΕΚ 1040/Δ/2002 «Καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στο διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται επι της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80 εντός του εγκεκριμένου σχεδίου Αθηνών» και

β) η υπ’ αριθμ. 12896/2003 ΦΕΚ 19/Δ/2003 «Αποκατάσταση και προσθήκη στο κτίριο επι της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80 στο Μοναστηράκι ΜΕΤΡΟ Αθήνας, γραμμές 2 και 3 με συνημμένες αρχιτεκτονική – στατιστική – Η/Μ μελέτες, κλιματισμός – ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ισχυρών και ασθενών ρευμάτων».

Οι ως άνω Υπουργικές Αποφάσεις του 2002 και 2003 είναι σε ισχύ, δεδομένου ότι δεν ανακλήθηκαν ως σήμερα.

Μετά από σχετικές καταγγελίες ότι στο ως άνω διατηρητέο κτίριο γίνονται επεμβάσεις χωρίς άδεια, ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ευαίσθητος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς, παρενέβη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και έδωσε εντολή στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να διεξάγουν άμεσα σχετικό έλεγχο προς διερεύνηση των καταγγελομένων.

Οι Επιθεωρητές διενήργησαν αυτοψία και κάλεσαν την αρμόδια πολεοδομία να προβεί άμεσα στις δικές της ενέργειες. Κατόπιν τούτου, η Πολεοδομία Αθηνών προέβη σε διακοπή των οικοδομικών εργασιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης


Τη διαδικασία εξασφάλισης των ενισχύσεων των πλημμυροπαθών αγροτών, περιέγραψε ο Β. Αποστόλου.

Μέσω παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης ως την 2α Ιουνίου, σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αίτημα των πλημμυροπαθών αγροτών, να μην χάσουν τα δικαιώματα ενισχύσεων - ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Β. Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Βαρδαλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αγρότες οφείλουν να δηλώσουν στην αίτησή τους το σύνολο των εκτάσεων της εκμετάλλευσης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ενίσχυσης - και μέσα από την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεών τους να συμμετάσχουν κανονικά στην επόμενη φάση της διαδικασίας χορήγησης των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης.

«Οι παραγωγοί θα πρέπει να δηλώσουν την πραγματική τους κατάσταση - αυτήν που από το ξεκίνημα της χρονιάς είχαν στο νου τους. Εκεί που είχαμε πλημμυρισμένες δενδρώδεις καλλιέργειες, θα δηλώσουν την κατηγορία «μη διαθέσιμο λόγω ανωτέρας βίας» και όσοι έχουν πλημμυρισμένες αρόσιμες εκτάσεις θα δηλώσουν, είτε την κατηγορία «αγρανάπαυση» είτε την καλλιέργεια που θα καλλιεργούσαν, δηλώντας ταυτόχρονα και την κατηγορία «μη διαθέσιμο λόγω ανωτέρας βίας». Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά αγοράς σπόρων», ανέφερε ο κος Αποστόλου. Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Η ανωτέρα βία θα τεκμηριωθεί από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας. Εκεί που οι αγρότες δήλωσαν "ανωτέρα βία", να μην επιχειρήσουν αργότερα να καλλιεργήσουν, γιατί θα έχουμε ποινές - και ήδη στη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς θα είμαστε ειλικρινείς σε αυτήν την προσπάθεια», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ό,τι δε, αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, «στις περισσότερες περιοχές έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης, έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι, και βρισκόμαστε στην ώρα της εξατομίκευσης όλων των ζημιών, εφόσον βεβαίως, ολοκληρωθεί η πρόσβασή μας και στα υπόλοιπα χωράφια».

«Δεν μπορεί να πιστοποιηθεί σήμερα το πλημμυρισμένο χωράφι; Δεν μπορεί να πιστοποιηθεί κάποια στιγμή ότι αυτό που σκεφτόταν ο αγρότης να σπείρει δεν γίνεται πρακτικά, διότι η περίοδος έχει παρέλθει; Θα πρέπει, δηλαδή, να τον βάλουμε σε μία σειρά εξόδων,να αγοράσει σπόρους, περιμένοντας την πλήρη του καταστροφή και να χρωστάει κιόλας από πάνω;», αντέταξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατηγορώντας και την ΕΕ πως δεν εντάσσει τα αντιπλημμυρικά έργα στα επιλέξιμα.

«Το κόστος του σπόρου είναι ελάχιστο μπροστά στο ζητούμενο αυτή την ώρα, που είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων του αγρότη», απάντησε ο υπουργός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδεία: Νέο μάθημα γενικής παιδείας, ευρύ διάλογο προανήγγειλε ο υπουργός και προς ακύρωση η Π.Δ.Σ


Η Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών εντάσσεται στα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Μονόωρο μάθημα γίνεται η Λογοτεχνία.

Μια αλλαγή θα έχουμε στα μαθήματα γενικής παιδείας όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης. Συγκεκριμένα οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Λογοτεχνίας μειώνονται από σε 2 σε 1, ώστε να βρεθεί χώρος στο ωρολόγιο πρόγραμμα για το μάθημα της Ιστορίας Κοινωνικών Επιστημών.

Η προσθήκη αφορά στους μαθητές όλων των κατευθύνσεων και έγινε προκειμένου «να συμβάλλει στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης», όπως ανέφερε ο κ. Κουράκης. Με την αλλαγή αυτή ικανοποιείται ένα από τα αιτήματα των Κοινωνιολόγων τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ακρόασης των φορέων από τον πρόεδρο κ. Κατσούλα.

Συγκεκριμένα είχε προτείνει πέρα από την αλλαγή του χαρακτηρισμού της Κοινωνιολογίας από διδασκόμενο σε εξεταζόμενο μάθημα, να υπάρχει μάθημα κοινωνικών επιστημών, με τίτλο: «Στοιχεία Κοινωνικών Επιστημών», στα μαθήματα γενικής παιδείας, έστω, για μία ώρα. «Όλα τα παιδιά, για μία ώρα, έστω. Αυτό μπορεί να γίνει απλά, μειώνοντας μία ώρα, π.χ. από τη λογοτεχνία, η οποία διδάσκεται τέσσερις ώρες, πλέον», τόνισε ο πρόεδρος των Ελλήνων Κοινωνιολόγων.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Κοινωνιολόγων τόνισε ότι είναι επιτακτική η αναβάθμιση της Κοινωνιολογίας στην εκπαίδευση, λόγω της ανάπτυξης ακραίων φαινομένων στην κοινωνία και ειδικότερα στα σχολεία. «Όταν σήμερα μιλάμε για ρατσισμό, νεοναζιστικά ακούσματα, κρίσεις θεσμών κ.λπ., ουαί κι αλίμονο αν δεν έχουμε τέτοια αντικείμενα στην εκπαίδευση. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πρόθεση να έχουμε τέτοια αντικείμενα, ίσως δεν έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί», υπογράμμισε ο κ. Κατσούλας.

«Βάλτε μία ώρα, τουλάχιστον, ιστορία κοινωνικών επιστημών ή στοιχεία κοινωνικών επιστημών, που μπορείτε να το κάνετε πολύ απλά. Οι συνολικές ώρες που έχουμε γενική παιδεία και πρώτη κατεύθυνση φιλολογίας, είναι 19. Κόψετε μία από αυτές, για να κάνετε μια ώρα κοινωνικές επιστήμες, που το θεωρείτε αναγκαίο και εσείς όπως και όλοι, νομίζω, σ' αυτή την αίθουσα. Κοιτάξτε, αυτά δεν προσθέτουν ούτε αφαιρούν ώρες, γι' αυτό είναι εύκολο να γίνει. Εμείς θα προτείνουμε τροπολογία πάνω στο σχέδιο νόμου, προς όλους τους βουλευτές, διότι, ούτε ώρες αφαιρούνται ούτε ερχόμαστε για να βάλλουμε εναντίον κάποιου άλλου κλάδου. Απλά, διεκδικούμε το αυτονόητο. Να υπάρχει για τις κοινωνικές σχολές ως εξεταζόμενο, η κοινωνιολογία και μία ώρα κοινωνική επιστήμη», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Κατσούλας στη δεύτερη τοποθέτησή του.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΩΡΕΣ
2015-16
ΩΡΕΣ
 2014-15
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
1
1
-
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
2
2
-
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
1
2
-1
ΙΣΤΟΡΙΑ 
2
2
-
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
2
2
-
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
2
1
+1
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ  (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά)
2
2
-
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
2
2
-
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
0
1
-1
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
0
2
-2
ΦΥΣΙΚΗ
0
1
-1
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
1
-
-
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
2
2
-

----------------

Ευρύ διάλογο για την Παιδεία προανήγγειλε ο Μπαλτάς

«Το νομοσχέδιο είναι αποσπασματικό, δεν θέλει να είναι κάτι παραπάνω από αυτό».

Ευρύ διάλογο για τις μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, αμέσως μετά την ψήφιση των επειγόντων μέτρων του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς. Η συζήτηση του νομοσχεδίου άρχισε σήμερα στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη επί της αρχής με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ.

«Το νομοσχέδιο είναι αποσπασματικό, δεν θέλει να είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο συζητάμε», σημείωσε ο κ. Μπαλτάς από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις των εισηγητών και αγορητών και ειδικώς του Θεόδωρου Φορτσάκη, από τη ΝΔ, ο υπουργός είπε πως πρόκειται για «εποικοδομητικές» προτάσεις, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε να διαφωνούμε». Ωστόσο πρόσθεσε ότι, με τέτοιους ήπιους τόνους, «μπορούμε να συζητήσουμε. [...] Να πάμε παρακάτω με συναίνεση».

Ο κ. Μπαλτάς, επίσης, δεσμεύτηκε για έναν νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «σε κλίμακα ενός χρόνου ίσως κι λιγότερο, με όρους πραγματικής διαβούλευσης», στην οποία θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν προτάσεις, όπως αυτές του κ. Φορτσάκη.

Νωρίτερα, στην εισήγησή του, ο κ. Φορτσάκης είχε προτείνει να υπάρξουν περισσότερα πρότυπα σχολεία ανά την Ελλάδα, να υπάρξει ένας θεσμός που να επιφορτίζεται με την κατάρτιση εβδομαδιαίου προγράμματος στα σχολεία, καθώς επίσης και μία σχολή τύπου δημόσιας διοίκησης, από την οποία να προκύπτουν τα στελέχη της εκπαίδευσης. Οι προτάσεις αυτές βρήκαν σύμφωνο τον υπουργό, ο οποίος τόνισε ότι μπορούν να συζητηθούν αμέσως μετά τα «επείγοντα και κατεπείγοντα» ζητήματα.

Επίσης ανοικτός σε διάλογο εμφανίστηκε ο υπουργός σε σχέση με την πρόταση του εισηγητή του ΚΚΕ, Εμμ. Συντηχάκη, αναφορικά με τις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και το διδακτικό τους προσωπικό. «Τέτοιου τύπου προτάσεις είμαστε έτοιμοι να τις συμπεριλάβουμε σε αυτό ή στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα έχει περισσότερο χρόνο διαβούλευσης», επεσήμανε ο κ. Μπαλτάς.

Εξάλλου, ο υπουργός κατηγόρησε τις εισηγήτριες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, Σταυρούλα Αντωνάκου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, για μη εποικοδομητικές τοποθετήσεις, συνδικαλιστικού τύπου. «Τέτοιες τοποθετήσεις καταργούν κάθε έννοια διαλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας την ομιλία του τόνισε: «Η εντυπωσηθηρία έχει κοντά ποδάρια».

Από τη μεριά της η κ. Χριστοφιλουπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα και τόνισε ότι οι χαρακτηρισμοί και σχολιασμοί των εισηγητών από τον υπουργό είναι «εκτός των κοινοβουλευτικών ηθών».

Στην ομιλία της, η κ. Αντωνάκου είχε κατηγορήσει την ηγεσία του υπουργείου ότι θέλει να εφαρμόσει «το μοντέλο του "δε βαριέσαι"» καθώς δεν δίνει κίνητρα στους μαθητές να γίνουν καλύτεροι, ενώ η κ. Χριστοφιλοπούλου είχε αναρωτηθεί εάν η κυβέρνηση στην ουσία προσπαθεί να αλλάξει το σύστημα πρόχειρα και χωρίς διάλογο. «Πρέπει να υπάρχει ευρύτερος διάλογος και συναίνεση για τα ζητήματα της Παιδείας» είχε τονίσει.

Η εισηγήτρια της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη-Χονδρονάσιου, στην τοποθέτησή της επεσήμανε ότι στη χώρα δεν υπάρχει Παιδεία, ενώ από τη μεριά του ΚΚΕ, ο κ. Συντηχάκης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο-πυροτέχνημα» της κυβέρνησης.

Η εισηγήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ελπιδοφόρο», καθώς καλείται να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσαν στην Παιδεία οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

----------------

Προς ακύρωση οδεύει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Το χρονικό του προγράμματος από τον Οκτώβριο του '15 μέχρι σήμερα.

«Ολημερίς το χτίζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν». Ο παραπάνω στίχος του δημοτικού τραγουδιού του «Γιοφυριού της Άρτας» ταιριάζει απόλυτα στα όσα συμβαίνουν αυτή τη χρονιά με το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα οδεύει προς ακύρωση, απογοητεύοντας του 300 και πλέον εκπαιδευτικούς που επιλέχθηκαν και τους εκατοντάδες μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή. Πλέον βρισκόμαστε μερικά μόνο 24ωρα πριν από τη λήξη των μαθημάτων και οι Διευθύνσεις δεν έχουν ενημερωθεί για να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Αξίζει να δούμε όλο το χρονικό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που τη συνδέει με το λαϊκό τραγούδι...

Οκτώβριος 2014

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 είχε γνωστοποιήσει τη διεξαγωγή τους προγράμματος για τα ΕΠΑΛ το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.630.000 ευρώ. Περίπου 500 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου θα προσλαμβάνονταν από τους πίνακες αναπληρωτών μετά από αίτησή τους.

Χριστούγεννα 2014

Οι μέρες κυλούσαν από τον Οκτώβριο φθάσαμε στον Ιανουάριο χωρίς οι προσλήψεις να έχουν υλοποιηθεί. Στις 5 Ιανουαρίου του 2015 σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μας έγινε γνωστό ότι «απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Βουλή».

22 Ιανουαρίου 2015

Στις 22 Ιανουαρίου 2015 με δελτίο τύπου έρχεται το υπουργείο να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες μας ανακοινώνοντας «σημειώνεται ότι για την πρόσληψη 500 τουλάχιστον εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, για τους οποίους υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατή μέχρι επανέναρξης των εργασιών της Βουλής».

Φεβρουάριος 2015

Το Φεβρουάριο του 2015 το newsbeast.gr επικοινωνεί με συνεργάτη της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το αν θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα. Στην επικοινωνία που είχαμε μας αναφέρθηκε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η πραγματοποίηση του προγράμματος που από τη μια πλευρά θα προσφέρει θέσεις εργασίας και από την άλλη θα βοηθήσει τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι απόφαση για λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για το τρέχον σχολικό έτος συνάδει και με τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Κουράκη που δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «επαναφέρουμε με αναβαθμισμένη μορφή την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη διδακτική στήριξη».

Φεβρουάριος 2015 συνέχεια

«Η ηγεσία του υπουργείου καταβάλει σοβαρή προσπάθεια ώστε να προσληφθούν 500 εκπαιδευτικοί για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε ΕΠΑΛ και να καλυφθούν τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία» . Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ επιβεβαιώνοντας τη βούληση για έναρξη του προγράμματος.

Μάρτιος 2015

Από τα λόγια περνά στα έργα η νέα πολιτική ηγεσία καθώς δίνεται εντολή να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος. Αρχές Μαρτίου στέλνεται σχετικό έγγραφο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τον ορισμό των Σχολικών Κέντρων και για τη συγκέντρωση δηλώσεων από τους μαθητές. Η όλη διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Μαρτίου.

23 Μαρτίου 2015

Στις 23 Μαρτίου του 2015 δημοσιεύεται από το newsbeast.gr άρθρο με το οποίο γίνεται γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίας και αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση που δεν είχε υπογραφεί. Τονίζαμε και τη διαπίστωσή μας ότι για ακόμη μια φορά η διοικητική μηχανή κινείται με αργούς ρυθμούς ακόμα και σε ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει τους μαθητές και θα προσφέρει θέσεις εργασίας έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

3 Απριλίου 2015

Τελικά στις 3 Απριλίου το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως και τις 16 Απριλίου.

16 – 20 Απριλίου

Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώνεται και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις για να εξασφαλίσουν λίγα μόρια προϋπηρεσίας και ένσημα. Περισσότεροι από 700 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αιτήσεις και οι Διευθύνσεις έσπευσαν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα ώστε να είναι όλα έτοιμα για την άμεση έναρξη των μαθημάτων ακριβώς με το τέλος των διακοπών του Πάσχα.

17 Απριλίου

Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014-2015 με την κοινοποίηση της αριθμ. 1939/1-4-2015 Κ.Υ.Α. και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ το newsbeast.gr ενημερώνει ότι ναι μεν η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί αλλά δεν έχει πάρει ακόμα ΦΕΚ ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

29 Απριλίου

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μας ενημερώνει ότι είναι όλα έτοιμα και το ΦΕΚ αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα.

4 Μαΐου

Στις 4 Μαΐου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο και τυπικά ξεκινά το πρόγραμμα. Το ΦΕΚ είχε ημερομηνία 30 Απριλίου. Στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρονταν «το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014−2015 με την κοινοποίηση της παρούσας υπουργικής απόφασης και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015»

8 Μαΐου

Αν και το ΦΕΚ έχει εκδοθεί καμιά Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έχει ενημερωθεί για την έναρξη του προγράμματος. Οι 302 επιλεγέντες εκπαιδευτικοί αναμένουν και μαζί τους εκατοντάδες μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα. Εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για εμπαιγμό από το υπουργείο Παιδείας ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προχώρησαν σε έξοδα καθώς μετακινήθηκαν σε άλλες Διευθύνσεις για να καταθέσουν την αίτησή τους.

Τι έχει γίνει και το πρόγραμμα δεν ξεκινά, αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί. Δεν ήθελαν να το πραγματοποιήσουν; Το πρόγραμμα ήθελαν να το πραγματοποιήσουν, άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουν οι διαδικασίες, όπως αποδεικνύεται και από σχετικά έγγραφα.

Για γραφειοκρατικά λοιπόν, προβλήματα κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Παιδείας που όπως φαίνεται δεν θα ξεπεραστούν ώστε το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί έστω και καθυστερημένα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στην Ατλαντά


Οι 4 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

Ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε λεωφόρο της Ατλαντά των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 4 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το CNN.

Το μονοκινητήριο Piper PA-32 κατέπεσε στη λεωφόρο I-285, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο DeKalb-Peachtree.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, κανένας οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μικρή μουσική παράσταση» για... πολύ μικρούς θεατές


Δρώμενο για βρέφη από 6 ως 18μηνών διοργανώνει το Child’Space Athens.

Παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για βρέφη ηλικίας από 6 έως 18 μηνών παρουσιάζεται τα Σαββατοκύριακα 9-10 και 16-17 Μαΐου στο Βύρωνα.

Συνοδευόμενα από τους γονείς τους, δώδεκα βρέφη θα συναντηθούν με δύο επαγγελματίες μουσικούς και δύο χορευτές για να παρακολουθήσουν ως πραγματικά ενεργοί θεατές/ακροατές ένα ξεχωριστό και αναπάντεχο δρώμενο. Με τους ήχους ζωντανής μουσικής, τα πρόσωπα, τις κινήσεις των χεριών και του σώματος και το τραγούδι, το ιδιαίτερο αυτό κοινό προσκαλείται να αυτοσχεδιάσει δημιουργώντας μία «παράσταση» όπου η συμμετοχή όλων είναι το βασικό συστατικό.

Πρόκειται για ένα δρώμενο με καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εμπνευσμένο από τη μέθοδο Child’Space, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του γονέα και του βρέφους μέσα από τον αυθορμητισμό της κίνησης.

Το Child’Space Athens, που διοργανώνει το δρώμενο, επισημαίνει πως τα όρια ηλικίας των βρεφών θα τηρηθούν υποχρεωτικά και πως, λόγω του περιορισμού αριθμού συμμετοχών, είναι απαραίτητη η κράτηση.

Σχεδιασμός δρώμενου: Μάρθα Κλουκίνα , ιδρύτρια του Child’SpaceAthens-χορογράφος -δασκάλα κίνησης και σύμβουλος κινητικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων (Τhe Child’SpaceMethod)

Μουσική: Aναστάσης Γούλιαρης ,Σοφία Λαμπροπούλου
Κίνηση: Mαριλένα Πετρίδου, Ειρήνη Τσιμπραγού, Μάρθα Κλουκίνα
Eπικοινωνία: Aγγελική Φράγκου
Βοηθός Παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου
Οργάνωση: www.childspaceathens.gr

Σάββατο 9/5 & 16/5 και Κυριακή 10/5 & 17/5
Ώρα έναρξης: 11.00π.μ και 12.30μ.μ.
Διάρκεια: 25 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (βρέφος και 1 συνοδός)/επιπλέον άτομο :8 ευρώ
Διεύθυνση: Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου, Βύρωνας
Κρατήσεις: 6945.46.40.97, 6983.43.46.36

Σημείωση: Θα τηρηθούν υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας των βρεφών για την παρακολούθηση του δρώμενου


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζεται κώδικας δεοντολογίας για τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών


Σταθάκης: Στόχος να αποτρέπονται εκφοβισμοί, απειλές και άσκηση ψυχολογικής πίεσης.

Κώδικα δεοντολογίας που θα αποτρέπει τα φαινόμενα εκφοβισμών και απειλών από τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών μελετά το υπουργείο Οικονομίας, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Έχουμε γνώση των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες Οφειλές, απέναντι στους πολίτες. Επεξεργαζόμαστε κώδικα δεοντολογίας που θα διέπει τη λειτουργία τους ώστε να αποτρέπονται εκφοβισμοί, απειλές και άσκηση ψυχολογικής πίεσης απέναντι στους οφειλέτες», αναφέρει ο κ. Σταθάκης απαντώντας εγγράφως στην ερώτηση που είχαν καταθέσει για το θέμα αυτό 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 27 Απριλίου, ο υπουργός ενημερώνει ότι παράλληλα επίκειται νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», ρύθμιση η οποία «θα διέπεται από ισχυρά και κοινωνικά κριτήρια, με προσανατολισμό την αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών που είναι κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας». Σημειώνει ωστόσο ότι οι τεχνικές πλευρές και οι προδιαγραφές της ρύθμισης αυτής μελετώνται και διεξάγεται διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες πλευρές. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε περίπου ένα εξάμηνο.

Ο υπουργός Οικονομίας διαβιβάζει, επίσης, και έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή με το οποίο γίνεται γνωστό ότι από το 2012 έως το 2014 επέβαλε 14 πρόστιμα για την παραβίαση των διατάξεων του Ν. 3758/2009 «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις» και ενημερώνει ποιες είναι οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομίας καταγγέλλοντας ότι παρά τη θέσπιση πλαισίου το 2012, οι εισπρακτικές εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αθέμιτα και παραπλανητικά μέσα κατά την ενημέρωση των οφειλετών, να προσβάλλουν την προσωπικότητά τους, να εκφοβίζουν, να απειλούν, να ασκούν ψυχολογική πίεση. Ζητούσαν λοιπόν από τον κ. Σταθάκη να επισπεύσει την επιβολή κυρώσεων, τη δρομολόγηση λύσεων και μαζί και την επίσπευση της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Το πρόγραμμα για την Υψηλού επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία στη Λετονία


Δελτίο Τύπου 08.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1199

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), που εκπροσωπεί 80 εκ. ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία, θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στις 11 και 12 Μαΐου, στην Υψηλού Επιπέδου συνάντηση για την Αναπηρία της ΕΕ (High level meeting on Disability). Η Συνάντηση που επικεντρώνεται στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία τιτλοφορείται «From Inclusive Education to Inclusive Employment for People with Disabilities», Από την ενταξιακή Εκπαίδευση στην ένταξη στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.

Θα συμμετάσχουν υπουργοί από όλη την ΕΕ, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, απεσταλμένοι του ΟΗΕ, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) κλπ.

Στην έναρξη της Συνάντησης την Δευτέρα 11 Μαΐου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του EDF Ι. Βαρδακαστάνης, ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis και ο Επίτροπος της του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks. Νωρίτερα ο κ. Βαρδακαστάνης θα συμμετάσχει στο γεύμα των υπουργών, καθώς και στην πρώτη θεματική της Συνάντησης. Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη θα μιλήσουν ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis, η υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Λετονίας Marite Seile, η Επικεφαλής της Μονάδας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maria-Luisa Cabral και ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muiznieks.

Το κλείσιμο της Συνάντησης στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Γιάλλουρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, με την ιδιότητά του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EDF.

Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση της Συνάντησης στο https://eu2015.lv/
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.55 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντός ημερών η απόφαση για αποζημίωση σε κτηνοτρόφους


Αφορά τις περσινές απώλειες από τον καταρροϊκό πυρετό.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα διασφαλίζει 22-23 εκατ. ευρώ για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου του 2015, πρόκειται να απαντήσει η κυβέρνηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τους κτηνοτρόφους από τον περσινό καταρροϊκό πυρετό και άλλες λοιμώδεις νόσους, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κασαπίδη.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής αναπτύσσοντας την ερώτησή του, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εκδόσει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρινόταν κονδύλι αποζημίωσης των κτηνοτρόφων που αναγκάστηκαν να σφάξουν τα ζώα τους λόγω λοιμωδών νόσων - ωστόσο η απόφαση αυτή, δεν εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Καταλαβαίνετε ότι οι παραγωγοί είναι κυριολεκτικά με τα χέρια δεμένα, δεδομένου ότι δεν έχουν δυνατότητα με ίδια κεφάλαια να αγοράσουν ζωικό κεφάλαιο. Δεν μπορούν να μπουν στην παραγωγή, δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις στο ΟΣΔΕ και είναι κυριολεκτικά στον αέρα», ανέφερε ο Γ. Κασαπίδης.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας μιας ΚΥΑ, η οποία εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιοποιηθεί», απάντησε ο Β. Αποστόλου. «Αυτή επεκτείνεται στο σύνολο των προβλημάτων, προβλέποντας και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα ποσό περίπου 22 με 23 εκατομμύρια ευρώ. Απ' αυτά, ένα ποσό εξαρχής που ξεπερνάει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ θα πάει για την κάλυψη των αναγκών που υπήρχαν από το 2014 και αφορούσαν τις ζημιές που έπρεπε (και υπήρχε δέσμευση) να ικανοποιηθούν. Το υπόλοιπο ποσόν, θα πάει για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου», είπε.

Κληθείς να επισκοπήσει την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταλλαγμένων και της επαναδιεκδίκησης της αποκλειστικότητας της ονομασίας της φέτας στον Καναδά, ο κος Αποστόλου ανέφερε πως στο συμβούλιο υπουργών που πραγματοποιείται την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, «έχουμε μια συνάντηση με τον Ούγγρο συνάδελφο, όπου παίρνουμε μια πρωτοβουλία μιας ξεκάθαρης θέσης απαγόρευσης της με κάθε τρόπο εισαγωγής των μεταλλαγμένων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όσον αφορά τη φέτα, ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει μέχρι τέλους το δόγμα πως «φέτα είναι αυτή που παράγεται στην Ελλάδα, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, με τη συγκεκριμένη βλάστηση, και η οποία είναι δεμένη και με τον πολιτισμό μας και με τις τοπικές κοινωνίες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές


Η Ολομέλεια αποφασίζει μετά από προσφυγή λιβεριανής εταιρείας.

Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει η εφάπαξ έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης που επιβλήθηκε στους εφοπλιστές το 2010, με το πρώτο μνημόνιο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας καλούνται να αποφασίσουν αν η επιβολή της συγκεκριμένη εισφοράς είναι συνταγματική και νόμιμη. Αφορμή η προσφυγή λιβεριανής εταιρείας που εκμεταλλεύεται στην Ελλάδα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με ελληνική σημαία άνω των 3.000 κόρων η οποία κλήθηκε να καταβάλει περίπου 300.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο του Πειραιά απέρριψε την προσφυγή της εταιρίας η οποία άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Ηρακλής Τσακόπουλος, επικαλέστηκε απόφαση του ΣτΕ το 1984 με την οποία έχει κριθεί ότι είναι επιτρεπτή η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους πλοιοκτήτες καθώς δεν πλήττει το εισόδημα από την εκμετάλλευση πλοίου, αφού «χρησιμοποιείται απλώς ως βάση υπολογισμού του φόρου και ως δείκτης της φοροδοτικής ικανότητας των πλοιοκτητών, οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν και αυτοί στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης».

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...