Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΣΑμεΑ: Το πρόγραμμα για την Υψηλού επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία στη Λετονία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 08.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1199

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), που εκπροσωπεί 80 εκ. ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία, θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στις 11 και 12 Μαΐου, στην Υψηλού Επιπέδου συνάντηση για την Αναπηρία της ΕΕ (High level meeting on Disability). Η Συνάντηση που επικεντρώνεται στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία τιτλοφορείται «From Inclusive Education to Inclusive Employment for People with Disabilities», Από την ενταξιακή Εκπαίδευση στην ένταξη στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.

Θα συμμετάσχουν υπουργοί από όλη την ΕΕ, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, απεσταλμένοι του ΟΗΕ, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) κλπ.

Στην έναρξη της Συνάντησης την Δευτέρα 11 Μαΐου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του EDF Ι. Βαρδακαστάνης, ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis και ο Επίτροπος της του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks. Νωρίτερα ο κ. Βαρδακαστάνης θα συμμετάσχει στο γεύμα των υπουργών, καθώς και στην πρώτη θεματική της Συνάντησης. Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη θα μιλήσουν ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis, η υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Λετονίας Marite Seile, η Επικεφαλής της Μονάδας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maria-Luisa Cabral και ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muiznieks.

Το κλείσιμο της Συνάντησης στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Γιάλλουρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, με την ιδιότητά του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EDF.

Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση της Συνάντησης στο https://eu2015.lv/
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.55 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.