Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ερωτικές χορεύτριες του Παρισιού


Κορμιά, φτερά, χάντρες, και ένα κοινό σε έκσταση.

«Ήμουν σε ένα μασκέ πάρτι, ένα βράδυ στο Παρίσι όταν η ''Μαρία Αντουανέτα'' έκανε την εμφάνισή της, φορώντας μόνο τα εσώρουχά της- πανέμορφα δαντελένια εσώρουχα, ομολογώ», γράφει ο δημοσιογράφος του messynessychic.com, παρουσιάζοντας το θέμα των ερωτικών χορευτριών στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη χορεύτρια, περπάτησε στο δωμάτιο με κατεύθυνση προς τη σκηνή και εκτέλεσε τον πιο αισθησιακό χορό αυτόν που σε υπνωτίζει, κρατώντας ανά χείρας δυο μεγάλα φτερά. Ήταν μια χορεύτρια του Burlesque.

Γυναίκες με αισθησιακά κορμιά, με λαμπερά κοστούμια, φτερά, χάντρες και ένα κοινό που αναμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που θα ανοίξουν οι προβολείς.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με ένα ακόμη μετάλλιο στις αποσκευές του ο Μπακοχρήστος Δημήτριος αθλητής του ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων


Με ένα ακόμη μετάλλιο στις αποσκευές του και μια ακόμη μεγάλη διάκριση για τον ίδιο την Πόλη μας και την Ελλάδα γυρίζει από το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην... Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. ο Μπακοχρήστος Δημήτριος αθλητής του ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων.

Φωτογραφία για Με ένα ακόμη μετάλλιο στις αποσκευές του ο Μπακοχρήστος Δημήτριος αθλητής του ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων

Συγκεκριμένα ο αθλητής του Γιαννιώτικου συλλόγου με επίδοση 182 κιλά στην κατηγορία των 53 κιλών Ανδρών κατέκτησε την δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο καταρρίπτοντας και το προηγούμενο δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ.

Στους ίδιους αγώνες η Εθνική ομάδα έδειξε το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται αφού κατέκτησε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο με τον Κώστα Δήμου και ένα χρυσό με τον εκπληκτικό Παύλο Μάμαλο ενώ δύο ακόμη αθλητές ο Νίκος Γκουντάνης με επίδοση 175kg κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία των 65kg και ο Γκρέμης Μωϋσιάδης με 186kg την 5η θέση στην κατηγορία των 80kg. Ο δεύτερος αθλητής του ΑΚΜΩΝ ο Μπάος Αναστάσιος λόγο τραυματισμού δεν συμμετείχε στο συγκεκριμένο αγώνα.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον χώρο της Άρσης Βαρών σε πάγκο στην Εθνική Ομάδα από τον εθνικό Προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη που συγκρότησε αυτή την ομάδα.

Ο προπονητής του ΑΚΜΩΝ Τριφύλλης Χρήστος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοση του αθλητή μας που του δίνει το εισιτήριο για την Παραολυμπιάδα του Ρίο. Επίσης η βελτίωση της ατομικής και Πανελλήνιας επίδοσης δείχνει την ανοδική πορεία και τις ελπίδες για διάκριση του αθλητή μας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν να πάνε όλα καλά για τον αθλητή μας, χωρίς προβλήματα και ας ελπίσουμε όποιος μπορεί να βοηθήσει να ενδιαφερθεί και να στηρίξει την προσπάθειά μας.


Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Γοριλάκι ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή


Κλήθηκε στον ζωολογικό κήπο εσπευσμένα γυναικολόγος από κοντινή μαιευτική κλινική - Δείτε φωτογραφίες.

Μπορεί να είναι μια σταλιά αλλά το εικονιζόμενο γοριλάκι προκάλεσε συναγερμό στον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ, στη Βρετανία. Με βάρος που λίγο ξεπερνά το κιλό ήρθε στον κόσμο με επείγουσα καισαρική τομή όταν η μητέρα του διαγνώστηκε με προεκλαμψία.

Ο καθηγητής γυναικολογίας David Cahill κλήθηκε από την κοντινή μαιευτική κλινική για να κάνει την επέμβαση στους χώρους του ζωολογικού κήπου.

Οι κτηνίατροι χρειάστηκε να βοηθήσουν τη μικρούλα να πάρει την πρώτη της ανάσα- και τότε ανέπνευσαν κι αυτοί μαζί της, με ανακούφιση. Τα είχε καταφέρει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail είναι ο πρώτος γορίλας στη Βρετανία που γεννιέται και επιβιώνει ύστερα από καισαρική τομή- και ένας από τους ελάχιστους που έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι να αναρρώσει από την επέμβαση η μητέρα της, οι κτηνίατροι φροντίζουν όλο το 24ωρο τη μικρή, ταΐζοντάς τη με το μπιμπερό.

«Μαζί με τη γέννηση των δικών μου παιδιών, αυτή η γέννα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής μου και κάτι που αναμφίβολα θα θυμάμαι για πάντα», δήλωσε ο Δρ. Cahill.

Η μητέρα ανήκει σε είδος που απειλείται άμεσα με εξαφάνιση. Οι γορίλες γεννούν ένα μικρό ύστερα από κύηση 8,5 μηνών και η εν λόγω έγκυος εμφάνισε συμπτώματα προεκλαμψίας, που μπορεί να έχει τις ίδιες καταστροφικές επιπτώσεις όπως και στους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Cahill κλήθηκε εσπευσμένα όταν η μητέρα βρισκόταν στο τέλος της εγκυμοσύνης της και σε υπέρηχο το έμβρυο έδειξε να μην ανταποκρίνεται.

Οι γιατροί- οι κτηνίατροι και δύο γυναικολόγοι, ο Δρ Cahill και συνάδελφός του,- της έκαναν γενική αναισθησία και έβγαλαν το μωρό.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άπειρα Μπράβο! Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αττική


Μετά από αρκετά χρόνια σχεδίων και συζητήσεων, η πρώτη παιδική χαρά για Άτομα με ειδικές ανάγκες είναι γεγονός!

Η πρώτη παιδική χαρά βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στην Αγία Σκέπη, και από την παρθενική της στιγμή μοιράζει άπλετα χαμόγελα.

Στην παιδική χαρά υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, ποδηλατοδρόμιο και γήπεδο για μπότσε ενώ εκτείνεται σε 15 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Παρασκευή ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε και άλλες στην Αττική!

Άπειρα μπράβο!




Πηγή: http://www.thatslife.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αθλητισμός για ΑμεΑ στο προσκήνιο


Στην Αθήνα βρέθηκε ο Ήφαιστος, η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο της Πάτρας.

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι εκτός από την ανακοίνωση του οικονομικού ισολογισμού για το 2016 και έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017 συζητήθηκαν εκτενώς παρουσία του διεθνή αρχιδιαιτητή της ΟΣΕΚΚ Σ. Τσούντσουρα (φώτο), επικεφαλή του συνδέσμου των διαιτητών με καρότσι, αλλά και του προέδρου της ομοσπονδίας Γ.Κούζα (φώτο), οι προοπτικές διάδοσης του αθλητισμού για ΑμεΑ και η σημαντικότητα της ύπαρξης αθλητικών σωματείων ΑμεΑ στην ομαλή ένταξη των αναπήρων στην κοινωνία.

Πολύ ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι τα έντεκα αθλητικά σωματεία που απαρτίζουν σήμερα την ΟΣΕΚΚ το ερχόμενο διάστημα θα είναι δώδεκα, καθώς ακόμη μία ομάδα δημιουργείται στη Κρήτη πράγμα που σημαίνει πως του χρόνου θα έχουμε περισσότερα ΑμεΑ στην Ελλάδα που θα απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής, του συναγωνισμού αλλά και του σκληρού ανταγωνισμού που προσφέρει απλόχερα το μπάσκετ με αμαξίδιο. Τον ΑΣ Ήφαιστο εκπροσώπησαν ο αρχηγός της ομάδας Μίνως Σταμάτης και ο έφορος-φυσικοθεραπευτής Γρηγόρης Κοντοδήμος.


Πηγή: http://www.newsplus.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωφελής εργασία: Όσα πρέπει να ξέρετε για μισθοδοσία, ωράρια, δικαιώματα


Χιλιάδες άνεργοι αναμένεται να ωφεληθούν από τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Ήδη εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 6.1714/5.1504/15.2.2016/ΦΕΚ B 424/ 22-02-2016 - Δείτε όλη την απόφαση στο τέλος του κειμένου) για τα νέα προγράμματα.

Διαβάστε στον οδηγό παρακάτω όσα πρέπει να ξέρετε για τη μισθοδοσία των απασχολούμενων στα προγράμματα, τα ωράρια απασχόλησης, τους υπεύθυνους φορείς αλλά και τα δικαιώματα των συμμετεχόντων.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

> Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δικαιούχος του Προγράμματος. Χρηματοδοτεί και έχει τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού, υλοποίησης, ελέγχου και αξιολόγησης του Προγράμματος.
> Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ): Έχει την ευθύνη για τη σύνταξη της Πρόσκλησης, την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, την κατάρτιση του Πίνακα Ωφελουμένων, την εξέταση των ενστάσεων, τη διενέργεια δειγματοληπτικών επιτόπιων επαληθεύσεων στους Επιβλέποντες Φορείς και την καταβολή των αμοιβών στους Ωφελουμένους και των ασφαλιστικών εισφορών στους Επιβλέποντες Φορείς.
> Επιβλέποντες Φορείς: Οι φορείς (Δήμοι, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες) οι οποίοι θα απασχολήσουν τους ανέργους και θα πιστοποιούν την απασχόλησή τους στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος. Επιπλέον, έχουν την ευθύνη, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997 περί της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη νόμιμη συλλογή, επεξεργασία, τήρηση και φύλαξη των πληροφοριακών στοιχείων των Ωφελουμένων των Προγραμμάτων, κατά την έναρξη και τη λήξη απασχόλησής τους, όπως προκύπτει από τις διατάξεις του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1303/2013 (άρθρο 125, παρ. 2, στοιχεία δ και ε), καθώς και για την υποβολή τους στο Δικαιούχο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν οι Ωφελούμενοι δικαιούνται να απουσιάζουν δύο (2) εργάσιμες ημέρες μηνιαίως. Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα αυτό δεν αποδίδεται σωρευτικά στη διάρκεια του Προγράμματος και οι μέρες απουσίας δεν αποζημιώνονται σε περίπτωση μη χρήσης του εν λόγω δικαιώματος από τον Ωφελούμενο. Απαιτείται δε προηγούμενη συμπλήρωση αίτησης από τον Ωφελούμενο, η οποία υποβάλλεται προς έγκριση στον Επιβλέποντα Φορέα. Τα έντυπα αίτησης απουσίας των Ωφελουμένων και της έγκρισης του Επιβλέποντος Φορέα συνοδεύουν τα έντυπα παρουσιολογίου, υπογεγραμμένα από τους Ωφελούμενους και τον υπεύθυνο του αρμόδιου φορέα. Για τις παραπάνω ημέρες απουσίας δεν περικόπτονται οι αποδοχές των Ωφελουμένων του Προγράμματος. Στην περίπτωση που ο Επιβλέπων Φορέας για υπηρεσιακούς λόγους δεν συναινέσει στην αίτηση απουσίας του Ωφελουμένου, τότε οι μέρες απουσίας μεταφέρονται στον επόμενο μήνα.
Οι Ωφελούμενοι που είναι γονείς παιδιών ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούνται να απουσιάσουν συνολικά στη διάρκεια του Προγράμματος έως δύο (2) ημέρες για κάθε παιδί, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθούν στην παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των τέκνων τους. Τις παραπάνω ημέρες απουσίας συνοδεύουν τα έντυπα αιτήσεων του Ωφελουμένου και της έγκρισης του Επιβλέποντα Φορέα, και για αυτές δεν περικόπτονται οι αποδοχές των Ωφελουμένων.
Στις περιπτώσεις που οι Ωφελούμενοι απουσιάζουν λόγω ασθένειας, απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού θεράποντος ιατρού. Οι ημέρες απουσίας λόγω ασθένειας που καλύπτονται από το Πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά σε δεκατρείς (13) ημέρες. Η καταβολή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της αντίστοιχης εισφοράς αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη του Προγράμματος. Σε περίπτωση που οι Ωφελούμενοι κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας πέραν των δεκατριών (13) ημερών, παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους μέχρι τη συμπλήρωση εκατόν είκοσι πέντε (125) ημερομισθίων και κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.
Οι Ωφελούμενες σε κατάσταση κυοφορίας δικαιούνται επιπλέον να απουσιάζουν για να υποβληθούν σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εφόσον οι εξετάσεις αυτές πρέπει να γίνουν σε ώρες απασχόλησής τους. Εν προκειμένω απαιτείται σχετικό δικαιολογητικό από τον θεράποντα ιατρό με το οποίο να βεβαιώνεται η αναγκαιότητα διενέργειας των συγκεκριμένων εξετάσεων σε ώρες απασχόλησης. Η καταβολή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της αντίστοιχης εισφοράς αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη του Προγράμματος.
Σε περιπτώσεις απουσίας λόγω: α) επαπειλούμενης κύησης, β) κύησης και γ) λοχείας, οι οποίες βεβαιώνονται με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου ιατρικά δικαιολογητικά, οι Ωφελούμενες δεν εκπίπτουν του Προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, αλλά αναστέλλεται η απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια απουσίας τους, ενώ το χρονικό διάστημα απασχόλησης δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο στους δέκα (10) μήνες.
Οι Ωφελούμενοι δικαιούνται επίσης να απουσιάσουν: α) πέντε (5) ημέρες απασχόλησης λόγω γάμου, β) δύο (2) ημέρες σε περίπτωση θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών, αλλά και εξ αγχιστείας συγγενών στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό. Για τις παραπάνω ημέρες απουσίας υποβάλλεται έντυπο αίτησης απουσίας του Ωφελουμένου και λαμβάνεται προηγούμενη έγκριση από τον Επιβλέποντα Φορέα. Για τις ημέρες αυτές δεν περικόπτονται οι αποδοχές των Ωφελουμένων του Προγράμματος.
Ωφελούμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε δομές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή σε παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμων κάνουν χρήση του δικαιώματος απουσίας δύο (2) ημερών μηνιαίως, ενώ αναστέλλεται η απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, εξαιρουμένων των επίσημων αργιών. Στην περίπτωση αυτή, η απασχόλησή τους παρατείνεται μέχρι τη συμπλήρωση εκατόν είκοσι πέντε (125) ημερομισθίων και κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

ΩΡΑΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η απασχόληση των Ωφελουμένων υπάγεται στο καθεστώς πενθήμερης εργασίας. Το δε ωράριο απασχόλησης των Ωφελουμένων ακολουθεί το ωράριο που έχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα στην υπηρεσία τοποθέτησης των Ωφελουμένων.
Οι Ωφελούμενες που είναι μητέρες δικαιούνται μετά τον τοκετό είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά μία (1) ώρα κάθε μέρα και μέχρι το τέκνο να φτάσει στην ηλικία των τριάντα (30) μηνών. Σημειώνεται ότι το μειωμένο ωράριο για τη φροντίδα παιδιού έχει ως αφετηρία τη λήξη της άδειας λοχείας, δηλαδή εννέα (9) εβδομάδες μετά τον τοκετό. Το μειωμένο ωράριο για λόγους φροντίδας παιδιού χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στους γονείς και των δύο φύλων. Χορηγείται δε στον απασχολούμενο γονέα ακόμη και στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται. Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, το μειωμένο ωράριο για τη φροντίδα του παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια του παιδιού, εκτός αν συμφωνήσουν διαφορετικά. Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται έπειτα από κοινή δήλωση των γονέων προς τον Επιβλέποντα Φορέα ή τους Επιβλέποντες Φορείς/εργοδότες τους για το ποιος θα κάνει χρήση. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα του παιδιού έχουν και οι θετοί γονείς παιδιού ηλικίας έως έξι (6) ετών, υπό τους ίδιους ως άνω όρους των φυσικών γονέων και με χρονική αφετηρία την υιοθεσία.
Οι Ωφελούμενοι ΑμεΑ ή Ωφελούμενοι που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω, τον/την οποίο/α συντηρούν, έχουν δικαίωμα στο μειωμένο ωράριο κατά μία (1) ώρα την ημέρα, χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Α) ΑΜΟΙΒΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των Ωφελουμένων που απασχολεί ο Επιβλέπων Φορέας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, και τις ασφαλιστικές εισφορές (Επιβλέποντα Φορέα – Ωφελουμένου). Συγκεκριμένα, για κάθε Ωφελούμενο που τοποθετείται σε θέση απασχόλησης από τον Επιβλέποντα Φορέα για την υλοποίηση της Δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» οι καθαρές αμοιβές ορίζονται, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας: α) για Ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερες από 495,25 ευρώ μηνιαίως, και β) για Ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερες από 431,75 ευρώ μηνιαίως. Σημείωση: Εκτός από τα ποσά που καταβάλλονται στους συμμετέχοντες στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο ΟΑΕΔ δεν υποχρεούται να καταβάλει οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση στους ως άνω (όπως, π.χ., επίδομα αδείας κ.ά.).

Β) ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη των Ωφελουμένων που συμμετέχουν στα Προγράμματα, οι οποίοι ασφαλίζονται ως μισθωτοί (πακέτο κάλυψης 101), εφαρμόζεται η ασφαλιστική νομοθεσία ως προς τα δικαιώματα σε ασφαλιστικές παροχές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την αυξημένη προστασία θυμάτων εργατικών ατυχημάτων, η οποία αποτελεί και διεθνή υποχρέωση της χώρας (υπ’ αρ. 17 Δ.Σ.Ε.).
Οι Ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / ΕΤΕΑ, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Στις περιπτώσεις που οι ωφελούμενοι είναι ασφαλισμένοι μετά την 1.1.1993, και λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α., οι εισφορές αποδίδονται στους αντίστοιχους τομείς Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Τ.Σ.ΑΥ. και Τ.Α.Ν. των Κλάδων κύριας και επικουρικής ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α. Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές των ανωτέρω ωφελούμενων που υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α. αποτελεί επίσης, επιλέξιμη δαπάνη
Για όσους Ωφελούμενους απασχοληθούν, κατά τη διάρκεια των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, όπως αυτές περιγράφονται στην Φ10221/οικ.26816/929/30.11.2011 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 2778Β), η καταβολή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της αντίστοιχης εισφοράς του κλάδου βαρέων αποτελεί, επίσης, επιλέξιμη δαπάνη.
Επιλέξιμη δαπάνη ορίζεται και το μη μισθολογικό κόστος που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του Ωφελούμενου και του Επιβλέποντα Φορέα και το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 258,00 ευρώ και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 225,00 ευρώ.
Οι Ωφελούμενοι των Προγραμμάτων διατηρούν την ασφάλιση για παροχές ασθένειας, ή αλλιώς την ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που απολάμβαναν ως μακροχρόνια άνεργοι μέχρι τη λήξη διάρκειας των Προγραμμάτων.
Κάθε Ωφελούμενος ασφαλίζεται και λαμβάνει τα ανωτέρω [όπως περιγράφονται στην ενότητα Α) ΑΜΟΙΒΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ, σημεία α) και β)] ανώτατα μηνιαία ποσά αμοιβής/ενίσχυσης για 25 ημέρες. Κατά συνέπεια, ο Ωφελούμενος δεν επιτρέπεται να απασχολείται σε ημέρες ή ώρες που δημιουργούν πρόσθετο μισθολογικό κόστος.
Μετά τη λήξη του προγράμματος, οι Επιβλέποντες Φορείς υποχρεούνται να χορηγούν στους Ωφελούμενους βεβαίωση συνολικού χρόνου απασχόλησης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Για την εφαρμογή και εκτέλεση των Προγραμμάτων οι Επιβλέποντες Φορείς υποχρεούνται:
α) με πλήρη ευθύνη τους να διασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία των Ωφελουμένων στον τόπο απασχόλησής τους ως προς όλες τις πτυχές και στο ίδιο επίπεδο προστασίας που παρέχεται και στους άλλους εργαζομένους τους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων (ΚΝΥΑΕ), που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3850/2010 (ΦΕΚ 84 Α’), καθώς και τις ειδικότερες σχετικές διατάξεις,
β) να απασχολούν τους Ωφελούμενους στις ειδικότητες για τις οποίες έχουν προσληφθεί και εφόσον εξασφαλίσουν ότι είναι κατάλληλοι για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθούν,
γ) να παρέχουν στους Ωφελούμενους επαρκή και κατάλληλη εκπαίδευση για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και τις κατάλληλες οδηγίες όσον αφορά τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τους,
δ) να μην αναθέτουν σε Ωφελούμενους καθήκοντα τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία η οποία δεν προκύπτει από την ειδικότητά τους, ιδιαιτέρως δε όταν αυτά τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη χρήση εξοπλισμού – μηχανημάτων και εργαλείων. Ειδικότερα όσον αφορά Ωφελούμενους που απασχολούνται στην καθαριότητα των δήμων, να μην τους αναθέτουν καθήκοντα στην αποκομιδή απορριμμάτων με απορριμματοφόρα οχήματα.
Πέραν της εφαρμογής κυρώσεων, όπως των προβλεπομένων στα άρθρα 71 και 72 του ΚΝΥΑΕ για τις ανωτέρω περιπτώσεις, επί παραβάσεων των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι Επιβλέποντες Φορείς εντός του πλαισίου των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, οι συναρμόδιοι υπουργοί δύνανται, με κοινή απόφασή τους, να προβλέψουν την επιβολή και άλλων κυρώσεων στους Επιβλέποντες Φορείς.
Ειδικά όσον αφορά την κατηγορία «ΥΕ Γενικών Καθηκόντων – Απασχολούμενοι στην Καθαριότητα» ισχύουν οι διατάξεις των Ν. 3863/2010άρθρο 17, Ν. 3790/2009άρθρο 20 και η Υ.Α. ΦΕΚ Β/2778/2-12-2011 για το νέο κανονισμό των ΒΑΕ. Επίσης, ισχύουν οι διατάξεις για τη χορήγηση ειδών ατομικής προστασίας στο μόνιμο προσωπικό των δήμων και των δημοτικών ΝΠΔΔ σύμφωνα με την ΚΥΑ ΦΕΚ 1503/Β/11-10-2006 (53361/2006), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ ΦΕΚ 1323/Β/30-07-2007 (ΤΤ 36586/2007) και την ΚΥΑ ΦΕΚ 990/Β/28-05-2008 (31119/2008). Τα ίδια μέσα χορηγούνται και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, οι οποίοι εμπίπτουν στις ειδικότητες ή στις θέσεις εργασίας των ανωτέρω υπουργικών αποφάσεων. Τα είδη ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, χορηγούνται αποκλειστικά σε όσους απασχολούνται στις θέσεις που αναφέρονται στην ΚΥΑ 53361/2006, όπως ισχύει (Εγκ. Υπ. Εσωτ. 67194/15-12-2006).
Σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων που σημειώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Ωφελούμενος ο οποίος υπέστη ατύχημα κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του και διαθέτει τα κατάλληλα ιατρικά δικαιολογητικά δεν εκπίπτει του Προγράμματος. Το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη του Προγράμματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, εκτός των ζητημάτων που άπτονται της επιλογής των Επιβλεπόντων Φορέων που συμμετέχουν στα Προγράμματα, προκύψει κατά τη διάρκεια υλοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, αρμόδια για διευκρινίσεις και οδηγίες είναι τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στα οποία ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας ή η υπηρεσία τοποθέτησης του Ωφελουμένου. Για τυχόν διαφορές που προκύπτουν μεταξύ Ωφελουμένων και Επιβλεπόντων Φορέων αναφορικά με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, αρμόδιο όργανο είναι το ΑΣΕΠ.

ΚΥΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Πηγή: http://www.press-gr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Βασανιστήρια κι εξευτελισμός απειλούμενων πολικών αρκούδων σε ρωσικό τσίρκο


Τις χτυπούν από μικρές για να μάθουν - Δείτε φωτογραφίες.

Θλίψη και εξευτελισμός: με αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσε να συνοψιστεί το θέαμα υπέροχων κι επιβλητικών πολικών αρκούδων με σιδερένια φίμωτρα να εξαναγκάζονται σε διάφορα αφύσικα «νούμερα» σε ρωσικό τσίρκο.

Η εκπαιδεύτρια Yulia Denisenko κάνει τις αρκούδες της να τραγουδούν- να βρυχώνται σε μικρόφωνο- να χορεύουν, να κάνουν πατινάζ και να παίζουν μπάλα στο πλαίσιο της παρουσίασής της στο τσίρκο Ivanovo στη Ρωσία.

Σε άλλο νούμερο, η Denisenko γονατίζει και η αρκούδα ξαπλώνει με υποταγή δίπλα της. Μετά βάζει το χέρι της μπροστά στη μουσούδα του ζώου- που είναι βέβαια «σφραγισμένη» με φίμωτρο- και επιδεικνύει τη «δύναμή» της.

Η Denisenko έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη να χτυπά τα ζώα της όταν είναι μικρά ώστε να εξαλειφθούν οι ενστικτώδεις αντιδράσεις τους μεγαλώνοντας… Είχε περιγράψει το πώς τα ζώα εξαναγκάζονται να περπατούν στα πίσω πόδια τους, κάτι που δεν κάνουν από μόνα τους στη φύση.

«Σε συνθήκες ελευθερίας τα ζώα αυτά μπορούν εύκολα να σκοτώσουν μια φώκια με ένα και μόνο χτύπημα του ποδιού τους. Έτσι είναι απαραίτητο να τους ανταποδίδεται κάθε χτύπημα όταν είναι μικρά. Έτσι, καθώς μεγαλώνουν, θα εξαλειφθεί αυτή η ενστικτώδης ενέργειά τους», είχε πει η «εκπαιδεύτρια».

Η Denisenko και οι συνεργάτες της έχουν ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη παρουσιάζοντας το αφύσικο, βασανιστικό και εξευτελιστικό «νούμερό» τους και το 2014 είχαν εμφανιστεί ακόμα και στο τσίρκο Bolshoi. Είχαν ταξιδέψει ακόμα και στο Σότσι για να το παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθημερινή διαδρομή προς την επιτυχία


Η αίθουσα στο κτίριο της Πρυτανείας ήταν γεμάτη, τα φλας άστραφταν συνεχώς, τα χαμόγελα περίσσευαν. Μετά κόπους χρόνων, οι φοιτητές του Ιστορικού-Αρχαιολογικού του ΕΚΠΑ φορούσαν επιτέλους την τήβεννο. Πριν ξεκινήσει την απονομή των πτυχίων, ο αντιπρύτανης με ζεστή φωνή μίλησε στους αποφοίτους για τον σύνδεσμο ζωής που θα έχουν πάντα με το πανεπιστήμιό τους, για τις μνήμες που θα τους ακολουθούν από αυτή την ημέρα. Ύστερα ένα-ένα τα παιδιά σηκώνονταν για να παραλάβουν το πτυχίο τους, ξεσηκώνοντας χειροκροτήματα και επευφημίες από τους φίλους και τους συγγενείς του εξώστη. Η συγκίνηση όλων μεγάλη, αλλά σε λίγο θα ξεχείλιζε.



«Δανάη Μπασαντή» ακούστηκε το όνομα της επόμενης αποφοίτου. Μια κοπέλα σε αναπηρικό αμαξίδιο ξεκινά τη διαδρομή ως την έδρα. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας με την καρδιά τους κι ας μην την γνώριζαν προσωπικά. Ο αντιπρύτανης έσκυψε, της έπιασε το χέρι να τη συγχαρεί και το κράτησε σφιγμένο επί ώρα. Ο πατέρας της λίγα μέτρα πιο πέρα είχε βουρκώσει για τα καλά.

Αυτά συνέβησαν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Η τελετή σηματοδότησε το τέλος μιας δύσκολης διαδρομής για τη Δανάη και την οικογένειά της. Οι πιθανότητες να κατορθώσει να ολοκληρώσει έγκαιρα και με επιτυχία τις σπουδές της δεν ήταν με το μέρος της. Λόγω της δουλειάς του πατέρα της, η Δανάη ζει στη Ραφήνα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων στου Ζωγράφου σήμαινε ότι κάποιος έπρεπε να τη μεταφέρει εκεί κάθε πρωί, να περιμένει όσες ώρες χρειαστεί και να τη γυρίζει πίσω. Επί της ουσίας, σήμαινε ότι έπρεπε κάποιος να μην εργάζεται. Όμως, η Μονάδα Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ, με πρωταγωνιστή τον καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, κ. Γιώργο Κουρουπέτρογλου, βρίσκονται εκεί για να δίνουν λύσεις σε τέτοια αδιέξοδα.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα αφού κατέθεσα τα χαρτιά μου και γράφτηκα στη σχολή ήταν να επικοινωνήσω με τη Μονάδα» λέει η Δανάη στην «Κ». «Ήταν πολύ θετικοί, μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν όπως μπορούν». Η Μονάδα διαθέτει ειδικά βανάκια τα οποία μεταφέρουν τα παιδιά με αναπηρίες καθημερινά στη σχολή. Η Ραφήνα φυσικά δεν εξυπηρετούνταν έως τότε, αλλά βρέθηκε η λύση η Δανάη να μεταβαίνει ώς το Πικέρμι και από εκεί να την παραλαμβάνει το αυτοκίνητο. «Τα βανάκια είναι το αποτέλεσμα προσωπικού αγώνα του κ. Κουρουπέτρογλου» σημειώνει ο πατέρας της κοπέλας κ. Διαμαντής Μπασαντής. «Κατάφερε και τα πήρε δωρεάν από τη Volkswagen, είδε κι έπαθε να τα χρηματοδοτήσει γιατί χρειάζονταν περαιτέρω μετατροπές, αλλά και να προσληφθεί προσωπικό, δηλαδή οδηγοί που τρέχουν καθημερινά πάνω - κάτω για να εξυπηρετούν τα παιδιά μας».

Η Μονάδα Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ είναι ούτως ή άλλως αποτέλεσμα των προσπαθειών του κ. Κουρουπέτρογλου. Από το ’98 είχε ξεκινήσει την αποστολή υπομνημάτων στην ηγεσία του πανεπιστημίου για τη δημιουργία μονάδας που θα υποστήριζε όλους τους φοιτητές με αναπηρίες με συντονισμένο τρόπο. Έλεγε και ξανάλεγε στη διοίκηση ότι από τους 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές, πάνω από 1.000 σύμφωνα με διεθνείς έρευνες έχουν σοβαρές αναπηρίες, απώλεια όρασης πάνω από 70%, τύφλωση, κώφωση, κινητικά προβλήματα. Οφείλουμε να τους εξασφαλίζουμε στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στις ακαδημαϊκές σπουδές, από την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά με προβλήματα όρασης μέχρι στην πρόσβαση στις κτιριακές εγκαταστάσεις για τους φοιτητές που κινούνται με αμαξίδιο. Κατόπιν των πιέσεών του, το 2006 η Σύγκλητος αποφάσισε την ίδρυση της μονάδας προσβασιμότητας που έκτοτε έχει υποστηρίξει εκατοντάδες φοιτητές με αναπηρίες. Ανάμεσα στα πιο θαυμαστά τους επιτεύγματα, εκτός από την κατασκευή μπαρών στο πανεπιστήμιο ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση τα άτομα με κινητικά προβλήματα, είναι και η μετατροπή των βιβλίων της σχολής σε γλώσσα μπράιγ για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Στην περίπτωση της Δανάης, εκτός από τη μετακίνηση από και προς το πανεπιστήμιο, καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων των σπουδών της εθελοντές τη βοηθούσαν στη μετακίνηση από τη μία αίθουσα στην άλλη. «Κάποια στιγμή περάσαμε δύσκολα» θυμάται η ίδια. «Το ’13 με τις μεγάλες απεργίες στα πανεπιστήμια είχαμε φοβηθεί ότι θα έκλεινε η μονάδα. Κάποιοι υπάλληλοι έφυγαν με διαθεσιμότητα, καμιά φορά δεν είχαμε καν βενζίνη για τα αυτοκίνητα. Έχει συμβεί να μου πουν, συγγνώμη αλλά δεν έχουμε λίτρα να έρθουμε να σε πάρουμε. Τουλάχιστον με πηγαίνανε. Θυμάμαι πάντως ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους στη Μονάδα δεν μπορούσαν να απεργήσουν γιατί ήθελαν να μας εξυπηρετήσουν. Εάν απεργούσαν θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να πάμε στη σχολή». Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Η Φιλοσοφική για παράδειγμα έχει ανελκυστήρες για τα αμαξίδια, αλλά άλλες σχολές όχι. Πολλά αναβατόρια είναι ανενεργά λόγω έλλειψης συντήρησης. Όπως λέει όμως η Δανάη, «αν υπάρχει καλή θέληση και πραγματικά είσαι αποφασισμένος να αγαπάς τη ζωή, προσπαθείς γι’ αυτή».


Πηγή: http://www.kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα προγράμματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γλυφάδας


Διαβάστε την ανακοίνωση: "Νέα προγράμματα άθλησης προσφέρει ο... Δήμος Γλυφάδας στις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Τα προγράμματα αφορούν όλες τις ηλικίες και προσφέρονται έναντι μίας ελάχιστης χρέωσης, μόλις πέντε ευρώ το μήνα, ενώ είναι δωρεάν για τα ΑΜΕΑ. Αναλυτικά, με το νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, παρέχονται τα ακόλουθα:

· Πετοσφαίριση (παιδιά δημοτικού)

· Αντισφαίριση ενηλίκων και παιδιών

· Στίβος

· Μπαλέτο

· Ρυθμική γυμναστική

· Μυϊκή ενδυνάμωση

· Παραδοσιακοί χοροί

· Προετοιμασία υποψηφίων για ανώτατες και στρατιώτες σχολές

· Καλαθοσφαίριση (παιδιά δημοτικού)

· Θεραπευτική γυμναστική

TOTAL BODY

Το Total Body είναι ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για όλο το σώμα. Οι ασκήσεις εκτελούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιούνται πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας λάστιχα, αλτήρες αλλά και το ίδιο το βάρος του σώματός σας. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για όλους τους ασκούμενους.

PILATES

Η μέθοδος Pilates είναι μια αυτό-βιωματική μέθοδος εκγύμνασης. Επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης, της ωμοπλάτης και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Δεν προκαλεί τραυματισμούς γιατί αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο.

ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η σουηδική γυμναστική περιλαμβάνει ασκήσεις που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Ασκήσεις του αυχένα, των άνω και κάτω άκρων, του κορμού. Το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει και επιτυγχάνει την αρμονική ανάπτυξη του σώματος, την ανάπτυξη της δύναμης, της αντοχής και της ευκαμψίας.

STRETCHING-ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ

Το Stretching είναι οι διατάσεις των μυών όλου του σώματος με στόχο την αύξηση του εύρους της κίνησης των αρθρώσεων, της ελαστικότητας των μυών και της ευεξίας.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉ

Ως θεραπευτική γυμναστική χαρακτηρίζεται η άσκηση όταν έχει σαν στόχο την αύξηση της αερόβιας ικανότητας, την βελτίωση και ενίσχυση της μυϊκής δύναμης, της μυϊκής αντοχής, της ευλυγισίας, της ισορροπίας, της νευρομυϊκής συναρμογής και του ρυθμού. Επίσης χαρακτηρίζεται για τον έλεγχο του stress και κυρίως από το σημείο προβολής της υγείας, έχοντας σαν στόχο τη βελτίωση και την ενίσχυση της πνευματικής, ψυχικής λειτουργίας και εξέλιξης.

ΟΡΘΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ενισχύει την τόνωση των μυών της πλάτης, των κοιλιακών, των ραχιαίων και βελτιώνει την ορθοσωμία.

AEROBIC

Το aerobic είναι μια μορφή οργανωμένης άσκησης που εκτελείται με το ρυθμό της μουσικής, με στόχο την αύξηση του καρδιακού παλμού με τη χρήση κινήσεων του σώματος και μελών του σώματος αυξάνοντας τις ανάγκες του οργανισμού σε οξυγόνο και αρκετά μεγάλη διάρκεια.

CROSS TRAINING

Είναι ένα είδος προπόνησης που συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση και καρδιοαναπνευστική τόνωση, ασκήσεις με το βάρος του σώματος αλλά και με βάρη από τους ήχους δυνατής μουσικής, που ανεβάζουν την ένταση και τον ρυθμό της προπόνησης. Το Cross Training ενσωματώνει μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που προέρχονται από τον αθλητισμό.

YOGILATES

Το Yogilates είναι ένας συνδυασμός από Yoga και Pilates μαζί. Συνδυάζει τεχνικές, ασκήσεις, στάσεις και φιλοσοφία και από τις δύο πηγές του. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ποικιλομορφία των ασκήσεων, κρατώντας μόνο τα οφέλη και από τις δύο τεχνικές.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η άσκηση στην τρίτη ηλικία βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί να συμβάλλει επίσης στην αύξηση της αερόβιας ικανότητας και να βελτιώσει έως και 20% την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

GYM PARK-ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρόκειται για πάρκα με διάφορα όργανα γυμναστικής με τα οποία μπορούμε να μείνουμε σε φόρμα χωρίς να καταπονήσουμε τον οργανισμό μας, αφού η αντίσταση στηρίζεται στο βάρος του σώματος, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών. Υπαίθρια γυμναστική με αντίσταση με τον επίβλεψη καθηγητή φυσικής αγωγής σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

CROSSFIT

Πρόκειται για ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις της Ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, της κωπηλασίας και του στίβου, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους. Ο ασκούμενος καλείται να τις εκτελέσει με ένταση, έχοντας αντίπαλο το χρόνο.

BODYWORK

Το Bodywork είναι μια εναλλακτική θεραπευτική τεχνική. Η θεραπευτική αυτή αγωγή συμβάλλει στην ψυχοσωματική εξισορρόπηση, στην πληρότητα και την ενεργειακή ενδυνάμωση.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Η κυκλική προπόνηση είναι μια συνδυαστική μέθοδος εξάσκησης με βάρη και αεροβική. Περιλαμβάνει 8-12 ασκήσεις που γίνονται συνεχόμενα, χωρίς διάλειμμα με κυκλικό τρόπο.

HIIT (High Intensity Interval Training)

To ΗΙΙ TRAINING σημαίνει υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση και αναφέρεται σε αερόβια άσκηση. Ο οργανισμός επωφελείται περισσότερο όταν η αερόβια άσκηση έχει μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη διάρκεια. Η ένταση μιας αερόβιας άσκησης μπορεί να μετρηθεί από τους σφυγμούς του αθλητή κατά την διάρκεια της άσκησης.

BODYSHAPE

Το Body Shape είναι ένα πρόγραμμα με απλές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βαράκια-αλτηράκια και λάστιχα για εκγύμναση όλου του σώματος."


Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι πολυτελή ξενοδοχεία αυστηρά για ενήλικες


Δείτε τι παρέχουν...

Τα καταλύματα μόνο για ενήλικες δεν αποτελούν εύκολα επιλογή ακόμα και για όσους δεν έχουν παιδιά. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι φανατικοί που κάνουν αυτή την επιλογή, θέλοντας είτε περισσότερη ιδιωτικότητα ή άλλες παροχές.

Το therichest παρουσιάζει μερικά από τα κορυφαία στο είδος τους…

1. Hidden Beach Resort, Μεξικό



Αυτό το 5 αστέρων θέρετρο στο Μεξικό είναι πραγματικά για όσους έχουν τον γυμνισμό ως τρόπο ζωής. Κάθε πτυχή του καταλύματος επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν την ελευθερία που θέλουν με διάφορες δραστηριότητες την ημέρα, φαγητό οποιαδήποτε ώρα ακόμα και τη νύχτα και καθόλου κώδικες ντυσίματος. Ένα όμορφο, καταπράσινο τοπίο περιβάλλει τα καταλύματα με τους επισκέπτες να χαλαρώνουν με τον δικό τους τρόπο στον απομονωμένο παράδεισο που κρύβεται στο Beach Resort.

2. Floris Suite Hotel & Spa, Κουρακάο



Σε αυτό το νησί των Ολλανδικών Αντιλλών στην Καραϊβική υπάρχει ένα κατάλυμα που επιτρέπει τη διαμονή μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Έχοντας ολλανδική αρχιτεκτονική με επιρροές από την Καραϊβική το κατάλυμα προσφέρει μεταξύ άλλων, ιδιωτική παραλία πρόσβαση σε πολλά εστιατόρια και μπαρ, σπα, σάουνα και ντους ψιλής βροχής και αρκετές άλλες πολυτέλειες. Η μόνη προϋπόθεση για να απολαύσει κανείς τον ήλιο χωρίς μαγιό είναι να είναι ενήλικας.

3. Bliss Cruise



Είναι μια απόδειξη, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι οι κρουαζιέρες δεν είναι μόνο για παιδιά. Δεν αποτελεί ακριβώς ξενοδοχείο αλλά… κινούμενο μικρό χωριό. Σύμφωνα με τους ίδιους είναι για όσους θέλουν να διατηρούν μια μικρή ανωνυμία χωρίς να τους ασκείται καμία κριτική. «Αυτή η εμπειρία είναι για εκείνους που πραγματικά θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους για την ελευθερία, τον τρόπο ζωής, τα ταξίδια» σύμφωνα με το therichest. Ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί όπως θέλει μέσα στο πλοίο από άποψη ρούχων αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών.

4. Couples Tower Isle, Τζαμάικα



Μια ρομαντική ατμόσφαιρα και μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε αυτό το ηλιόλουστο θέρετρο. Είναι κατάλυμα all-inclusive μόνο για ζευγάρια. Έχει το δικό του ιδιωτικό νησί για μπάνιο χωρίς μαγιό ενώ οι ενήλικες μπορούν μετά άλλων παροχών να κάνουν επίσης γυμνισμό και στην πισίνα που έχει και δικό της μπαρ.

5. Copacabana Desire Hotel, Κόστα Ρίκα



Σύμφωνα με το ίδιο το κατάλυμα καλεί τους επισκέπτες του να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής φορώντας προαιρετικά ρούχα. Αυτό το ξενοδοχείο στην Κόστα Ρίκα απευθύνεται βέβαια μόνο σε ενήλικες προσφέροντας μια μοναδική οικειότητα σαν να είσαι στο σπίτι σου όπως αναφέρει. Μεταξύ άλλων παροχών είναι τα γυμνά μαθήματα γιόγκα, το σέξι γυμναστήριο στο νερό ενώ η ζωντανή μουσική στα θεματικά πάρτι και η ψυχαγωγία είναι σίγουρα ένα βασικό πλεονέκτημα σε αυτό το θέρετρο. Μια από τις λίστες των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την «Σέξι Λευκή Νύχτα» και το «Ταρζάν και Τζέιν».
6. Hedonism II, Negril, Τζαμάικα



Ίσως από τα πιο γνωστά στο είδος του. Έχει φιλοξενήσει επισκέπτες από πολλά μέρη του κόσμου, που είναι θαυμαστές τέτοιων ξενοδοχείων. Η μακρόχρονη φήμη του θέρετρου βασίζεται στο ιδιαίτερο στυλ και τις παροχές του. Υπάρχουν δύο κατηγορίες δωματίων τα «γυμνά» και τα «σεμνότυφα» τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα και περιμένουν μόνο τους ενήλικους επισκέπτες. Τα δωμάτια έχουν επίσης θέα στον ωκεανό και φυσικά η παραλία είναι γυμνιστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια ομορφιά στο Γεφύρι της Πορτίτσας


Μαγευτικό τοπίο, άγρια φύση και μια ηρεμία που χαλαρώνει τον επισκέπτη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το Γεφύρι αλλά και το Φαράγγι της Πορτίτσας είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην βόρεια Ελλάδα.

Μαγευτική ομορφιά, άγρια φύση και μια ηρεμία που χαλαρώνει και ξεκουράζει τον επισκέπτη. Το Γεφύρι της Πόρτιτσας είναι δίτοξο με μια μεγάλη καμάρα νότια με άνοιγμα 13,80 μέτρα και μια μικρή βόρεια με άνοιγμα 5 μέτρα. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μέτρα και το πλάτος του 2,70 μέτρα , το δε συνολικό του ύψος φτάνει τα 7,80 μ.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Σπήλαιο του νομού Γρεβενών και κατασκευάστηκε το 1743 με χρήματα της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Σπήλαιο. Αν θέλει κανείς να το επισκεφτεί, έχει δύο τρόπους, είτε με το αυτοκίνητο ακολουθώντας τον δρόμο που ξεκινάει από το χωριό είτε με τα πόδια από το λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινάει δίπλα από το δημοτικό σχολείο του χωριού. Είναι ίσως το δημοφιλέστερο γεφύρι του νομού Γρεβενών, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται και στέκεται στην είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού το οποίο επίσης είναι μοναδικής, απαράμιλλης ομορφιάς.

Το φαράγγι σχηματίζεται από δύο πανύψηλους βράχους ύψους 150-200 μέτρων και κάτω από την κάμαρα του γεφυριού περνά ο Βενέτικος ποταμός, παραπόταμος του Αλιάκμονα. Έτσι και αλλιώς ο Βενέτικος φημίζεται για τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του. Εκτός από το Γεφύρι της Πορτίτσας γνωστό είναι επίσης το γεφύρι του Αζίζ Αγά κοντά στο χωριό Τρίκωμο.

Το Γεφύρι της Πορτίτσας δίνει στον επισκέπτη το πράσινο φως για να μπει στο φαράγγι, να περπατήσει ή να κολυμπήσει, ανάλογα βέβαια με την εποχή του χρόνου. Το φαράγγι έχει συνολικό μήκος περίπου πεντακόσια μέτρα και σε κάποιο σημείο τα νερά γίνονται λίγο περισσότερο ορμητικά οπότε και χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών είναι ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου και διαθέτει μέρη απαράμιλλης ομορφιάς που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έστω μια φορά. Η περιοχή της Πορτίτσας είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ενώ φυσικά άγρια και σπάνια ομορφιά έχει η περίφημη Βάλια Κάλντα.

Σε ολόκληρη την περιοχή υπάρχουν οργανωμένα καταλύματα και παραδοσιακοί ξενώνες και φυσικά ταβέρνες με τοπικές συνταγές και βέβαια μανιτάρια που έχουν ιδιαίτερη φήμη στο νομό Γρεβενών. Το μαγευτικό τοπίο, τα χρώματα, οι γεύσεις και τα αρώματα θα σας ενθουσιάσουν…
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...