Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η ειδυλλιακή ομορφιά της Τοσκάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Τοσκάνη είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της κεντρικής Ιταλίας, πράγμα που αποδεικνύουν και οι παρακάτω φωτογραφίες. Πρόκειται για μια ειδυλλιακή και γαλήνια περιοχή που είναι γνωστή για τα τοπία της και την πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ 6 τοποθεσίες της έχουν κηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το έδαφός της είναι γενικά λοφώδες, ενώ οι πεδιάδες της αποτελούν κατά βάση την κοιλάδα του Άρνου. Το βόρειο τμήμα της Τοσκάνης είναι πυκνά καλυμμένο με αμπελώνες και δάση, αλλά και το νότιο τμήμα της είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτή η περιοχή δεν είναι τόσο κατάφυτη, έχοντας κοιλάδες και λόφους.

Κατά την εποχή της άνοιξης όλη η περιοχή είναι γεμάτη πράσινο και λουλούδια. Το φθινόπωρο γίνεται μια μεγάλη παλέτα με γνώριμη εικόνα τα κοπάδια με τα πρόβατα που κινούνται στους λόφους. Τα μεσαιωνικά κάστρα και τα διάσπαρτα ήσυχα χωριά συμπληρώνουν το τοπίο. Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι πολύ συνηθισμένο για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Τοσκάνη και θέλουν να την εξερευνήσουν. Μάλιστα στα δυτικά η Τοσκάνη έχει και παραθαλάσσια κομμάτια, εξίσου όμορφα.

Τις φωτογραφίες από τους λόφους και τις κοιλάδες τράβηξε ο πολωνός φωτογράφος Marcin Sobas, ο οποίος ειδικεύεται στις φωτογραφήσεις τοπίων και είναι πράγματι εντυπωσιακές και καθηλωτικές, αποδεικνύοντας την ομορφιά της ειδυλλιακής Τοσκάνης.

Όσον αφορά τον τουρισμό της, η Τοσκάνη είναι μια από τις πιο οργανωμένες περιοχές στον κόσμο για τον αγροτουρισμό. Υπάρχουν μάλιστα καταλύματα για όλα τα γούστα και σε ένα εύρος τιμών ώστε ο κάθε επισκέπτης να βρει αυτό που του ταιριάζει. Οι καλύτερες εποχές σύμφωνα με τους ταξιδιώτες είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ το καλοκαίρι θα απολαύσει κανείς τις απέραντες εκτάσεις με τις καλλιέργειες της περιοχής που είναι γεμάτες ηλιοτρόπια και στάρι.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες...


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.