Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Βασανιστήρια κι εξευτελισμός απειλούμενων πολικών αρκούδων σε ρωσικό τσίρκο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις χτυπούν από μικρές για να μάθουν - Δείτε φωτογραφίες.

Θλίψη και εξευτελισμός: με αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσε να συνοψιστεί το θέαμα υπέροχων κι επιβλητικών πολικών αρκούδων με σιδερένια φίμωτρα να εξαναγκάζονται σε διάφορα αφύσικα «νούμερα» σε ρωσικό τσίρκο.

Η εκπαιδεύτρια Yulia Denisenko κάνει τις αρκούδες της να τραγουδούν- να βρυχώνται σε μικρόφωνο- να χορεύουν, να κάνουν πατινάζ και να παίζουν μπάλα στο πλαίσιο της παρουσίασής της στο τσίρκο Ivanovo στη Ρωσία.

Σε άλλο νούμερο, η Denisenko γονατίζει και η αρκούδα ξαπλώνει με υποταγή δίπλα της. Μετά βάζει το χέρι της μπροστά στη μουσούδα του ζώου- που είναι βέβαια «σφραγισμένη» με φίμωτρο- και επιδεικνύει τη «δύναμή» της.

Η Denisenko έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη να χτυπά τα ζώα της όταν είναι μικρά ώστε να εξαλειφθούν οι ενστικτώδεις αντιδράσεις τους μεγαλώνοντας… Είχε περιγράψει το πώς τα ζώα εξαναγκάζονται να περπατούν στα πίσω πόδια τους, κάτι που δεν κάνουν από μόνα τους στη φύση.

«Σε συνθήκες ελευθερίας τα ζώα αυτά μπορούν εύκολα να σκοτώσουν μια φώκια με ένα και μόνο χτύπημα του ποδιού τους. Έτσι είναι απαραίτητο να τους ανταποδίδεται κάθε χτύπημα όταν είναι μικρά. Έτσι, καθώς μεγαλώνουν, θα εξαλειφθεί αυτή η ενστικτώδης ενέργειά τους», είχε πει η «εκπαιδεύτρια».

Η Denisenko και οι συνεργάτες της έχουν ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη παρουσιάζοντας το αφύσικο, βασανιστικό και εξευτελιστικό «νούμερό» τους και το 2014 είχαν εμφανιστεί ακόμα και στο τσίρκο Bolshoi. Είχαν ταξιδέψει ακόμα και στο Σότσι για να το παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.