Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Έκλεισαν αυτοκινητόδρομο αναζητώντας... ένα κομμένο πέος


Ο άντρας βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος και η αστυνομία ανέλαβε να «χτενίσει» την περιοχή.

Η αστυνομία της Βρετανίας αναγκάστηκε σήμερα να κλείσει ένα αυτοκινητόδρομο δύο κατευθύνσεων, καθώς αναζητούσε το… πέος ενός άντρα!

Ο άντρας βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος το πρωί δίπλα στον αυτοκινητόδρομο στο Middlesbrough. Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας έκανε λόγο για σοβαρό τραυματισμό και τραύματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, πιστεύεται ότι το πέος του είχε κοπεί, κάτι που ανάγκασε τους ένστολους να κλείσουν το δρόμο ώστε να το βρουν, σημειώνει η βρετανική Daily Mail.

Αρκετοί αστυνομικοί «χτένισαν» την πρασινάδα στα πλάγια του δρόμου, την ώρα που συνάδελφοί τους σταματούσαν την κυκλοφορία.

Ένας 22χρονος άντρας συνελήφθη με την υποψία ανάμιξής του στο περιστατικό και ανακρίθηκε από τις Αρχές. Όσο για τον τραυματία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν τελικά το χαμένο μέλος του βρέθηκε.
















Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Ζαζάνης


Ένας από τους πρωτεργάτες της καταξίωσης του αθλήματος της άρσης βαρών.

Η ελληνική άρση βαρών πενθεί. Έφυγε απρόσμενα από την ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Ζαζάνης, ένας από τους πρωτεργάτες της καταξίωσης του αθλήματος στο διάστημα από το 1984 έως το 2008 όπου υπηρέτησε το άθλημα ως Αντιπρόεδρος.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ώρα 10.00

Στον ύστατο χαιρετισμό θα παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.



Διαβάστε περισσότερα...

«Βάλτε σιγαστήρα στις σεξουαλικές σας ορμές»


Έκτακτη συνέλευση σε πολυκατοικία για ένα ζευγάρι - Δείτε την ανακοίνωση του διαχειριστή.

Δεν τους αφήνουν να χαρούν τον έρωτά τους! Οι ένοικοι έχουν χάσει την υπομονή τους με το ζευγάρι που μένει σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας και αποφάσισαν να θέσουν το θέμα σε έκτακτη συνέλευση.

Όπως γράφει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στη Ναύπακτο: «Αύριο στις 21.00 συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των ενοίκων με θέμα συζήτησης την φασαρία που γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και ειδικά του ζεύγους όπου τους καλούμε να βάλουν σιγαστήρα στις σεξουαλικές τους ορμές».




Πηγή: http://nafsclick.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέμισαν με δηλητήριο πάρκο στο Χαλάνδρι


Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας των δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων χθες το απόγευμα. Στο δημοτικό πάρκο Χαλανδρίου, που βρίσκεται κοντά στην Λεωφόρο Πεντέλης στο ύψος της Αττικής Οδού, άγνωστοι γέμισαν το γκαζόν του πάρκου με υδροκυάνιο, στοιχείο που συγκαταλέγεται στις δηλητηριώδεις ουσίες, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκλειστεί και να κλειδωθεί από τους υπεύθυνους των δήμων.

Στο σημείο παρενέβη και η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία βοήθησε τα υδροφόρα οχήματα των δήμων στην επιχείρηση περισυλλογής της δηλητηριώδους ουσίας με την χρήση αντλιών νερού ενώ το πάρκο παρέμεινε κλειστό μέχρι σήμερα το πρωί.



Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για στοχευμένη ενέργεια που αποσκοπούσε στην θανάτωση των σκυλιών, που κάνουν καθημερινά βόλτες στο πάρκο, ενώ πηγές από τον δήμο Χαλανδρίου τονίζουν ότι παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και κατά το παρελθόν στον ίδιο χώρο.

Δείτε την φωτογραφία




Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωσε 48ωρες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την κατάθεση και έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.

Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στους νομούς όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και δραστηριότητες της ΔΕΗ, για τις αρνητικές όπως αναφέρει επιπτώσεις από την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΗ.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υποχωρεί ο Χαρακόπουλος για το φρέσκο γάλα


Εμμένει στις αρχικές του θέσεις για μη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Χαρακόπουλο, σχολιάζοντας αναφορές για φρέσκο γάλα έως 10 ημέρες, σημειώνουν τα αμφίβολα αποτελέσματα για την τσέπη του καταναλωτή και τα δυσμενή αποτελέσματα στην κτηνοτροφία. Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι θα επιφέρουν «καταστροφικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία και αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Και όλα αυτά με αμφίβολο όφελος για τον καταναλωτή στην τελική τιμή. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και αυτή η πρόταση να έχει την τύχη των προηγούμενων, όπως δηλαδή για το γάλα μια μέρας ή δύο ημερών».

Πάντως, σοβαρές επιφυλάξεις σημειώνονται και από την επιστημονική κοινότητα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Γαλακτοκομίας) Θεόφιλος Μασούρας, τονίζει ότι το φρέσκο γάλα διάρκειας 5 ημερών, όπως είναι σήμερα, αποτελεί το όριο ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες παραγωγής, συλλογής και διακίνησης που επικρατούν στην Ελλάδα και απέχουν άλλων χωρών.

Συν τοις άλλοις, εκτιμά ότι ενδεχόμενη επιμήκυνση δεν θα έχει οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή. «Το γάλα υψηλής παστερίωσης είναι ακριβότερο από το φρέσκο ήδη. Όμως, πέραν αυτού, σε παγκόσμιο επίπεδο διαπιστώνεται τάση αύξηση της τιμής παραγωγού. Άρα θα ανοιχθεί ο δρόμος στις εισαγωγές και θα διαλυθεί η αγελαδοτροφία, και το γάλα που θα εισαχθεί θα είναι επίσης ακριβό», αναφέρει.

«Εάν υιοθετηθούν τέτοιες λύσεις», τονίζει, «και σύγχυση θα δημιουργηθεί στον καταναλωτή και καταστροφικές συνέπειες θα έχουμε σε έναν ζωτικής σημασίας κλάδο και θα ακυρώσουμε στην πράξη ευρωπαϊκά προγράμματα που και εμείς εφαρμόζουμε κι αφορούν στην προώθηση του γάλακτος και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στα σχολεία».

«Δεν καταλαβαίνω», συνεχίζει, «γιατί δεν θα πρέπει να υποστηριχθεί ένας τομέας, όπως η αγελαδοτροφία και να θεωρείται συντεχνία, τη στιγμή που αναγνωρίζουμε τη σημασία του πρωτογενούς τομέας στην ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο κ. Μασούρας σημειώνει ότι αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν καίριες παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής στην αγελαδοτροφία, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια όχι μόνο την ανάκαμψη του κλάδου αλλά και πραγματικό όφελος στην τσέπη του καταναλωτή.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων από το ΙΚΑ


Παρατείνεται έως τις 28 Μαρτίου.

Έως τις 28 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) της μισθολογικής περιόδου από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι η νέα παράταση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργοδότες να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους, όμως, τονίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Η παράταση δεν αφορά τους εργοδότες του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους οποίους η προθεσμία υποβολής της ΑΠΔ της μισθολογικής περιόδου του Δεκεμβρίου του 2013 παραμένει έως τις 31 Μαρτίου του 2014.

Τέλος, το ΙΚΑ επισημαίνει ότι η νέα παράταση δεν αφορά την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός των κατά νόμο οριζόμενων προθεσμιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι διοριστέοι του 2008 κράτησαν εκτός τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς


Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για τους τελευταίους μόνιμους διορισμούς.

Απάντηση έδωσε το υπουργείο Παιδείας σε ερώτημα για την πρόσληψη πολύτεκνων εκπαιδευτικών στους τελευταίους 212 μόνιμους διορισμούς.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας με την αρθμ.10286/Δ2/24-01-2014 υπουργική απόφαση με θέμα «Κατανομή των θέσεων για διορισμό το σχολ. Έτος 2013-14 των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά κλάδο και ειδικότητα», κατανεμήθηκαν 112 οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (60% από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ και 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία).

Η πιο πάνω κατανομή επιβλήθηκε από την υποχρέωση της διοίκησης να απορροφήσει στη δημόσια εκπαίδευση τους εναπομείναντες διοριστέους εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του έτους 2008, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού και θα έπρεπε να απορροφηθούν στο σύνολό τους κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων των υποψηφίων εκπαιδευτικών ειδικά όταν αυτά έχουν σχέση με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξύρισαν τα κεφάλια τους για να συμπαρασταθούν στη φίλη τους


Η πράξη αγάπης 11 γυναικών για την 35χρονη Gerdi που διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους.

Είναι κάποιες πράξεις που αποτελούν υπέρτατη απόδειξη αγάπης και φιλίας. Έντεκα γυναίκες στη Νότια Αφρική ξύρισαν το Φεβρουάριο τα κεφάλια τους δείχνοντας αλληλεγγύη στη φίλη τους, την 35χρονη Gerdi McKenna η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους και θα έχανε τα μαλλιά της από τη χημειοθεραπεία.



Οι έντεκα φίλες κάλεσαν έναν επαγγελματία φωτογράφο και έδωσαν ραντεβού σε κομμωτήριο για να ξυρίσουν το κεφάλι τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στη Gerdi.

«Έμαθα ένα πράγμα σήμερα το πρωί και αυτό είναι ότι τα μαλλιά είναι ένα μικρό κομμάτι σου και το μεγαλύτερο είναι ότι είσαι υγιής», είπε μια από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη «συνωμοσία των φίλων» της Gerdi, η οποία εξεπλάγη από την πράξη μεγαλοσύνης τους. «Δείχνετε υπέροχες», τους είπε με δάκρυα στα μάτια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δυο στρατόπεδα οι μαθητές για τις ειδικές κατηγορίες


Η συνομοσπονδία πολυτέκνων ζητά μετεγγραφές και επαναφορά της βάσης του δέκα.

Σε δυο μερίδες έχουν χωριστεί οι μαθητές μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την καθ υπέρβαση εισαγωγή των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβάλλεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά, δηλαδή βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων. Η ιδιότητα όμως του μέλους πολύτεκνης οικογένειας δεν συνδέεται με ικανότητες ή δεξιότητες του υποψηφίου, προσθέτουν οι δικαστές.

Η απόφαση από τη μια χαροποίησε πολλούς μαθητές, οι οποίοι δεν εντάσσονταν στην κατηγορία των πολυτέκνων, γιατί πιστεύουν ότι σε περίπτωση κατάργησης των ειδικών κατηγοριών οι 11.500-12.000 θέσεις θα δοθούν στους υποψηφίους της γενικής σειράς κάνοντας πιο εύκολη την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα λόγια μαθητή:

«Επιτέλους δικαιοσύνη. Επειδή δεν έκαναν οι γονείς μου 4 παιδιά πρέπει να γράψω 1.000 και 2.000 μόρια περισσότερα από τους πολύτεκνους συμμαθητές μου; Έχουμε και εμείς προβλήματα που είμαστε δυο αδέρφια. Οι γονείς μας με δυσκολία τα βγάζουν πέρα».

Από την άλλη πλευρά παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ανησυχούν ότι θα χάσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της 17χρονης Ιωάννας: «Ας έρθουν να δουν οι συμμαθητές μου πώς είναι να διαβάζεις με άλλα τέσσερα αδέρφια».

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αιφνιδίασε το υπουργείο Παιδείας καθώς βρισκόμαστε 2 μήνες πριν τις πανελλαδικές. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενό της ξεκίνησαν συσκέψεις με τη νομική υπηρεσία προκειμένου να ετοιμαστεί μια ρύθμιση η οποία δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η νέα ρύθμιση που θα ετοιμάσει το υπουργείο Παιδείας αναμένεται με αγωνία από τους μαθητές που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες, καθώς είναι πιθανόν να φέρει αλλαγές στο καθεστώς των ειδικών κατηγοριών.

Στο όλο θέμα που προκλήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετήθηκε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων που με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα.

Η συνομοσπονδία ζητά από τον υπουργό Παιδείας, στα πλαίσια του άρθρου 21 παρ. 2 για την μέριμνα ειδικής φροντίδας για τις πολύτεκνες οικογένειες, να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυε μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Συγκεκριμένα η διάταξη που πρέπει να ψηφισθεί, κατά τους πολύτεκνους είναι η ακόλουθη:

«Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων εγγραφέντες ή εγγραφόμενοι σε σχολές ή τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ κατόπιν εξετάσεων μετεγγράφονται κατόπιν αιτήσεώς τους στα δύο πρώτα έτη των σπουδών τους στην αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, που είναι πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή εκεί που φοιτά ο/η αδελφός/αδελφή τους».

Παράλληλα η ΑΣΠΕ ζητά και την επαναφορά της βάση τους 10 καθώς στην επιστολή τους προτείνει θεσπιστεί διάταξη η οποία να ορίζει ότι ουδείς εισάγεται σε σχολές ή τμήματα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ εφόσον η βαθμολογία του είναι κάτω της βάσεως του δέκα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι ισχύει για τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών


Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης δίνοντας πληροφορίες σε θέματα που αφορούν τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών μετά τις αλλαγές που επέφερε ο ν.4186/2013 που έχει εφαρμογή από τις 17 Σεπτεμβρίου. Την εγκύκλιο την έχει αναρτήσει στο δικτυακό της τόπο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων απ' όπου και αντλήθηκαν οι πληροφορίες.

Υπενθυμίζουμε στους εκπαιδευτικούς ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παραίτησης από την Υπηρεσία είναι το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου (21 έως 30 Απριλίου) ενώ η αποχώρηση γίνεται, αυτοδίκαια, με τη λήξη του διδακτικού έτους.

Αιτήσεις παραίτησης μετά την 31 Μαΐου

A) παρ. 20, σύμφωνα με την οποία έγινε αντικατάσταση της παρ.2 του άρθρου 4 του Ν.3687/2008 (Α΄159), όπως είχε τροποποιηθεί με την περίπτωση β΄ της παρ.6 του άρθρου 329 του Ν.4072/2012 (Α΄86).

Οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υποβάλλονται μετά την 31η Μαΐου, καθώς και κατά τη διάρκεια του αμέσως επόμενου διδακτικού έτους, γίνονται αποδεκτές με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.) για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου, ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Αίτηση παραίτησης μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλεται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση, με το τέλος του διδακτικού έτους.

Β) παρ. 21. Ο εκπαιδευτικός μετά την λήξη της εκπαιδευτικής αδείας του υποχρεούται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκπαίδευση της βαθμίδας που ανήκει ή άλλης βαθμίδας, για χρονικό διάστημα ίσο με το χρόνο της εκπαιδευτικής αδείας του και πάντως όχι μεγαλύτερο των πέντε (5) ετών. Από το συνολικό χρονικό διάστημα δύο (2) τουλάχιστον έτη πρέπει να διανυθούν στην εκπαιδευτική βαθμίδα, στην οποία ανήκε ο εκπαιδευτικός κατά την αρχική χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας. Η διάταξη αυτή καταλαμβάνει τους υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του νόμου εκπαιδευτικούς, στους οποίους χορηγήθηκε ή πρόκειται να χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια και ρυθμίζει την υποχρέωση προσφοράς υπηρεσίας στην εκπαίδευση, μετά τη λήξη αυτής.

Στελέχη Εκπαίδευσης

Γ) παρ. 23. Για τα στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης, στα οποία έχουν ανατεθεί καθήκοντα σχολικών συμβούλων με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010 (ΦΕΚ 163 τ. Α΄), έχουν εφαρμογή όλες οι κείμενες διατάξεις για τους σχολικούς συμβούλους του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α΄). Επιπλέον, οι σχολικοί σύμβουλοι της παρ. 14 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010, για όσο χρόνο ασκούν τα καθήκοντα αυτά, κατατάσσονται στον Α’ βαθμό, που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 τ.Α΄), εφόσον έχουν τα απαιτούμενα έτη υπηρεσίας, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στους σχολικούς συμβούλους που δεν έχουν τα απαιτούμενα έτη υπηρεσίας, απονέμεται ο Α’ βαθμός κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τα έτη πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας υπερβαίνουν τα ελάχιστα προβλεπόμενα για κατάταξη στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο του βαθμού Α’, οι σχολικοί σύμβουλοι της παρ. 14 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010 κατατάσσονται στα επόμενα μισθολογικά κλιμάκια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4024/2011.

Σχολικοί Σύμβουλοι

Σε ότι αφορά την κατάταξη ή την απονομή του βαθμού Α΄ των εν λόγω σχολικών συμβούλων, παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να γνωστοποιήσουν στην Υπηρεσία μας ποιοι εξ’ αυτών δεν κατέχουν το βαθμό Α’, καθώς και τα έτη υπηρεσίας τους, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση. Σε ότι αφορά τη μισθολογική τους κατάταξη, αρμόδιοι είναι οι οικείοι Διευθυντές Εκπαίδευσης (άρθρο 19, παρ. 10 της αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 Υ.Α., όπως αντικαταστάθηκε με την αριθμ. Φ.353.1/17/81587/Δ1/17-7-2012 όμοια (ΦΕΚ 2214 τ. Β’).

Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

παρ.35. Στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την άσκηση διδακτικού έργου, ο χρόνος της απόσπασης αναγνωρίζεται ως χρόνος άσκησης διδακτικού έργου για όλες τις συνέπειες, εφόσον η αναγνώριση πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τμήματος του ΑΕΙ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος δηλητηρίασης από πικραμύγδαλα και βερίκοκα


Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Δηλητηριάσεων του νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» ενημέρωσε την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ότι κατά τους τελευταίους έξι μήνες αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα. Τα παραπάνω, διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», «με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση», λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες, αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας. Προσθέτει ότι η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόλυση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρο.

Επισημαίνουν ότι η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση, με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας: κοιλιακό άλγος, ναυτία, έμετοι, διάρροια ως αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση.

Λόγω ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε να αποφύγουν κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών- πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές και ήδη έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα λάθη της αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους


Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής βρέθηκε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ότι ένα ακριβό ρολόι εξαφανίστηκε από τον τόπο του εγκλήματος και ένας ειδικός της βαλλιστικής υπηρεσίας εξέτασε το όπλο του αθλητή χωρίς να φοράει γάντια.



Ο πρωταθλητής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων αρνείται την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι τη σκότωσε σε ένα τραγικό ατύχημα καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για νυχτερινό εισβολέα.

Την 10η ημέρα της δίκης ο αξιωματικός Σούμπι φαν Ρένσμπουργκ, ο πρώτος αστυνομικός που έφθασε στο σπίτι του Πιστόριους δεν έκρυψε την οργή του για τα σφάλματα της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών, αλλά και το δικό του έργο αμφισβητήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο Φαν Ρένσμπουργκ ανέφερε ότι το χαμένο ρολόι ήταν μεταξύ των 8 συνολικά που βρέθηκαν στο σπίτι.

«Είπα σε όλη την ομάδα της σήμανσης ότι αυτά τα ρολόγια μου προκαλούσαν ανησυχία» είπε στο δικαστήριο. «Τότε κάποιος από τους ειδικούς της σήμανσης ανέφερε ότι η αξία αυτού του συγκεκριμένου ρολογιού, που ήταν πράσινο και μαύρο, ανερχόταν μεταξύ 50.000 και 10.000 ραντ (3.500 με 6.700 ευρώ).

«Κατέβηκα στο γκαράζ, τότε ένας από τους αστυνομικούς ήρθε και μου είπε ότι ένα από αυτά τα ρολόγια είχε εξαφανιστεί. Και εγώ αποκρίθηκα: "Τι εννοείς; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μόλις ήμασταν εκεί". Ήμουν έξαλλος!».

Ο ίδιος τόνισε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι, περιλαμβανομένων των αστυνομικών που ήταν παρόντες, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τα αυτοκίνητά τους επίσης ερευνήθηκαν, ωστόσο το ρολόι είχε χαθεί.

Υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία της αστυνομίας

Αναφερόμενος σε ένα άλλο παράδειγμα των σφαλμάτων που διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, ο Φαν Ρένσμπουργκ περιέγραψε πως ένας ειδικός της βαλλιστικής κράτησε το όπλο του Πιστόριους χωρίς να φοράει γάντια.

«Τον ρώτησα: "Τι κάνετε εκεί;", εκείνος μου απάντησε "Λυπάμαι". Το έβαλε στην θέση του και μόνο τότε έβγαλε γάντια από την τσέπη του» πρόσθεσε.

«Εκνευρίστηκα παρά πολύ, δεν ικανοποιήθηκα καθόλου με όσα έβλεπα» κατέθεσε ο ίδιος.

Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει πάντως την υπόθεση, αφού δεν υπάρχει καμία διαμάχη για το αν ο Πιστόριους έριξε τις μοιραίες βολές εναντίον της Στέενκαμπ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η συνολική αξιοπιστία της έρευνας θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για το αποτέλεσμα της δίκης που έχει συγκλονίσει τη Νότια Αφρική και αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες ακόμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η ηλεκτρονική επιτήρηση των κρατουμένων


Το σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα, ενώ στο μέτρο θα ενταχθούν και οροθετικοί κρατούμενοι, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, έχει σταλεί στο ΣτΕ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» που θα φοράνε όσοι κρατούμενοι των φυλακών παίρνουν προσωρινές άδειες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «δραματική αύξηση των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι από 45 που ήταν πέρσι, έφθασαν στους 135 φέτος» και προσέθεσε ότι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο μέτρο, περίπου 50 από αυτούς.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, που έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού -οι οποίες καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν από ασθενή οροθετικό κρατούμενο- ο κ. Αθανασίου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Όπως τόνισε πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μένει αδιάφορο καθώς έχει ήδη δρομολογήσει σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η μεταφορά ικανού αριθμού οροθετικών, σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα.

«Όταν επισκεφθήκαμε τις φυλακές Κορυδαλλού αντικρίσαμε υπέργηρο 92 χρονών που κρατείται με εγκεφαλικό και άνοια! Βρήκαμε στην απομόνωση παρατημένο άνθρωπο που πήγε να αυτοκτονήσει. Είναι αυτός σωφρονισμός ή βασανισμός; Δεν υπάρχει ψυχολόγος στο νοσοκομείο αυτό, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και κινδυνεύει και η σωματική και η ψυχική τους υγεία. Καμία υποδομή δεν υπάρχει. Είναι ανάγκη να παρθούν δραστικά μέτρα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Κατριβάνου.

«Η κατάσταση, συμφωνώ, είναι εξόχως προβληματική και δεν μας τιμά καθόλου, γι’ αυτό παλεύουμε να την αλλάξουμε», σχολίασε ο κ. Αθανασίου, ενώ σχετικά με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχουν στρώματα στα πατώματα. Αυτά τα είδαμε στην τηλεόραση, τα βάλανε για τις ανάγκες δημοσιότητας από συγκεκριμένο κανάλι. Δεν είναι όλα καλώς καμωμένα στο σωφρονιστικό σύστημα, γι’ αυτό παλεύουμε όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι για να γίνει καλύτερο».



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στην καταβολή συντάξεων - επιδομάτων σε ΑμεΑ


Νέα παράταση, μέχρι την 31η Οκτωβρίου, της καταβολής των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων σε όσα άτομα με αναπηρία, χωρίς δική τους υπαιτιότητα δεν έχουν ακόμη κριθεί απ' τις αρμόδιες Επιτροπές Πιστοποίησης, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για τον νέο μεταναστευτικό κώδικα.

Με την ίδια τροπολογία τακτοποιούνται περιπτώσεις ασφαλισμένων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, των οποίων η συνταξιοδότηση εκκρεμεί, αν και πληρούν τις προϋποθέσεις των ετών ασφάλισης και αναπηρίας, επειδή η απόλυσή τους απ' τον Οργανισμό δεν έγινε για λόγους υγείας.

Τέλος, διευρύνονται οι αρμοδιότητες των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υγειονομικών Επιτροπών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες πλέον, αναλαμβάνουν και την πιστοποίηση νόσου που επιφέρει ανικανότητα για εργασία, καθώς και την κρίση της ικανότητας προς εργασία, προκειμένου κάποιος να υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ο ΟΓΑ απολαμβάνει των προνομίων του Δημοσίου»


Τι αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) απολαμβάνει των προνομίων του Δημοσίου, έκρινε, με την υπ' αριθμ. 1/2014 απόφασή της, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια έκανε δεκτή σχετική εισήγηση της αρεοπαγίτη και προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, Βασιλικής Θάνου και αποφάνθηκε ότι ο ΟΓΑ εξομοιώνεται με το Δημόσιο και κατά συνέπεια απολαμβάνει των προνομίων του. Κατόπιν αυτών, για τον ΟΓΑ ισχύει διετής παραγραφή για τις εις βάρος του οικονομικές αξιώσεις και όχι η πενταετής που ισχύει για τους λοιπούς φορείς (ΝΠΔΔ) και πολίτες. Ακόμη, διετής είναι η παραγραφή των αναδρομικών αξιώσεων από διαφορές αποδοχών, επιδομάτων και οικονομικών παροχών των υπαλλήλων του ΟΓΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τις πάσης φύσεως οφειλές του, ο ΟΓΑ πρέπει να καταβάλει τόκους υπερημερίας 6% και όχι τον αυξημένο τόκο που καταβάλλει κάθε άλλος φορέας ή ιδιώτης, ο οποίος έχει οφειλές στον επίμαχο Οργανισμό που ανέρχονται από 8,75% έως 12,25%.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η βραχυπρόθεσμη (διετής) παραγραφή και ο μειωμένος τόκος που απολαμβάνει ο ΟΓΑ είναι σύμφωνα με τις επιταγές των άρθρων 4 και 25 του Συντάγματος (συνεισφορά των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και αρχή αναλογικότητας) και δεν προσκρούει σε καμία διάταξη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αυτή η διάκριση μεταξύ του ΟΓΑ και των λοιπών φορέων, στα θέματα της παραγραφής και του ύψους του επιτοκίου, έχει θεσπιστεί σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς έγινε η απάτη - μαμούθ με τις προμήθειες των νοσοκομείων


Λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Αγόραζε... απο τον εαυτό του και πουλούσε στο ελληνικό δημόσιο με κέρδη που κατα μέσο όρο ξεπερνούσαν το 241%, ενώ εμφάνιζε ψίχουλα, αποκομίζοντας τεράστια ποσά και απο τη φοροδιαφυγή.

Ο λόγος για τον 51χρονο ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης εταιρείας στην Ελλάδα, που είχε την αποκλειστικότητα στην προμήθεια του συνόλου σχεδον των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με χειρουργικά, ιατρικά και ορθοπεδικά όργανα και συσκευές καθώς και ιατρικά αναλώσιμα υλικά. Ο 51χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη χτες στη Γλυφάδα απο αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες απο την ΕΛΑΣ, για τη μεγάλη κομπίνα που έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφεραν ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και παρουσιάζει πρωτόγνωρα, για τα ανακριτικά δεδομένα, στοιχεία, ως προς τον τρόπο, τη μεθοδολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτελείται περίπου από 20.000 σελίδες έντυπου υλικού και από 3.000 ηλεκτρονικά αρχεία.

Ειδικότερα, ο 51χρονος φέρεται ότι εξαπατούσε το ελληνικό κράτος επί σειρά ετών, με την «τεχνική» των υπερτιμολογήσεων και των «τριγωνικών» συναλλαγών, ενώ φέρεται να «ξέπλενε» το παράνομο χρήμα με αριστοτεχνικό τρόπο, που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος είχε συστήσει δύο εταιρείες, μία στην Ελλάδα και μία εξωχώρια εταιρεία, στην Κύπρο. Ο συλληφθείς αγόραζε τα ιατρικά είδη από μεγάλους ξένους οίκους, μέσω της κυπριακής εταιρείας, μετά τα πωλούσε στην ελληνική εταιρεία υπερτιμολογημένα και στη συνέχεια τα διέθετε στα νοσοκομεία σε υπέρογκες τιμές, χρεώνοντας ωστόσο ένα επιπλέον 10%, που φαινόταν ως το νόμιμο κέρδος του, για το οποίο και φορολογείτο. Στην όλη διαδικασία, ωστόσο, φρόντιζε έτσι ώστε οι τιμές να μην ξεπερνούν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο που καθορίζεται από το εκάστοτε παρατηρητήριο τιμών.

Ο 51χρονος γνώριζε καλά την αγορά, αφού από το 1996 εργαζόταν σε εταιρεία με ιατρικά μηχανήματα και άλλα προϊόντα. Το 1999 συνέστησε δική του εταιρεία, μέσω της οποίας έκλεισε αποκλειστική συμφωνία με οκτώ οίκους του εξωτερικού για την αγορά προϊόντων.

Τα παράνομα κέρδη που φέρεται να αποκόμιζε ο συλληφθείς, τα έπαιρνε είτε ως μετρητά είτα τα «ξέπλενε» μέσω καταθέσεων σε διάφορες τράπεζες, όπου τα εμφάνιζε ως έσοδα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και έτσι τα νομιμοποιούσε.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς η «ροή» του χρήματος από τον παράνομο πλουτισμό του, καθώς μόνο ένα μέρος των χρημάτων τοποθετήθηκε στα τραπεζικά ιδρύματα ή μετατράπηκε σε περιουσιακά στοιχεία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος διακινήθηκε ως μετρητά με αδιαφανείς τρόπους και με άγνωστους αποδέκτες.

Την τριετία 2008-2010, εκτιμάται ότι στο σύνολο των αγορών που έχει παρουσιάσει, ύψους 29.300.260,45 ευρώ, το πραγματικό ποσό είναι 8.596.542,13 ευρώ, ενώ το εικονικό ανέρχεται στα 20.703.718,32 ευρώ. Για το ποσό αυτό οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται σε 5.105.205,10 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, στα οποία περιέχονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικά αρχεία αυτόματου προσδιορισμού τιμών αγοράς προϊόντων, δημιουργίας τιμολογίων υπεράκτιας εταιρείας και ενυπόγραφες κενές επιταγές της ίδιας εταιρείας, ενώ κατασχέθηκαν δυο πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς και 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών, προκειμένου να διασταυρωθούν και να τεκμηριωθούν τα στοιχεία, από τις ελληνικές Αρχές πραγματοποιήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο, καθώς και επικοινωνία με οίκους-προμηθευτές του εξωτερικού, υπήρξε συνεργασία και αναλύσεις από στελέχη της Ολλανδικής Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Έρευνας (FIOD), αλλά και πολύμηνες μελέτες οικονομικών και φορολογικών στοιχείων από εξειδικευμένο προσωπικό της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, υπό την εποπτεία του επίκουρου εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, τα οποία αφορούν απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.



Διαβάστε περισσότερα...

Τροποποίηση του νέου οικοδομικού κανονισμού προωθεί το ΥΠΕΚΑ


Ετοιμάζει απλούστευση των διαδικασιών.

Τροποποίηση του νέου οικοδομικού κανονισμού, προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών για τους πολίτες, προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, στην τροποποίηση, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προβλέπεται ότι οι αυθαίρετες κατασκευές που αντιστοιχούν σε εργασίες μικρής κλίμακας, και που τηρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, ή αυτές που ίσχυαν κατά τον χρόνο κατασκευής τους και χωρίς υπέρβαση του συντελεστή δόμησης, είναι δυνατόν πλέον να νομιμοποιηθούν, μετά από την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας ή με την έκδοση, ή αναθεώρηση, ή ενημέρωση της άδειας δόμησης.

Τέλος, το ΥΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα «νομιμοποίησης νέας γενιάς αυθαιρέτων», σημειώνοντας πως η 28η Ιουλίου 2011 παραμένει σε κάθε περίπτωση, ως η θεσμική «κόκκινη γραμμή» για τα θέματα αυθαιρέτων.



Διαβάστε περισσότερα...

«Αναβάθμιση του σχολείου οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου»


Αρβανιτόπουλος: Μικρή η συμβολή του βαθμού προαγωγής στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

«Δεν υποβαθμίζεται ούτε φροντιστηριοποιείται αλλά αντιθέτως αναβαθμίζεται το σχολείο». Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ο οποίος μεταξύ των άλλων τονίζει ότι οι εξετάσεις της Α' Λυκείου είναι προαγωγικές και ο βαθμός προαγωγής και απόλυσης των μαθητών ελάχιστα επηρεάζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού προηγουμένως αντικειμενικοποιείται με το «Βαθμό Προαγωγής και Απόλυσης» (ΒΠΑ).

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Δήμα τονίζει ότι η επιλογή των θεμάτων σε ποσοστό 50% από το διδάσκοντα και σε ποσοστό 50% από την Τράπεζα Θεμάτων διασφαλίζει το κύρος και το αδιάβλητο των προαγωγικών εξετάσεων.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει στην αρμοδιότητά του τη συγκρότηση της Τράπεζας Θεμάτων και έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προκαταρκτικές διαδικασίες ώστε τα θέματα να είναι έτοιμα πολύ πιο πριν από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακάλυψαν νέο φθηνότερο τρόπο μεταποίησης του φυσικού αερίου


Η νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον, τεχνική, υπόσχεται ενεργειακή επανάσταση.

Μια νέα πιο απλή, πιο φθηνή και πιο φιλική για το περιβάλλον μέθοδο βιομηχανικής μετατροπής του φυσικού αερίου σε υγρά καύσιμα και άλλα χημικά παράγωγα ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να παίξει καταλυτικό ρόλο για την απεξάρτηση από τα παράγωγα του πετρελαίου.

Προς το παρόν, η καινοτομική τεχνολογία δεν είναι έτοιμη για άμεση εφαρμογή στην παραγωγή και για εμπορική αξιοποίηση, καθώς απαιτούνται νέες έρευνες και βελτιώσεις της. Όμως -αν όλα πάνε καλά- εκτιμάται ότι η τεχνική θα μπορεί να είναι έτοιμη για πρακτική εφαρμογή σε τρία χρόνια και το πρώτο πιλοτικό εργοστάσιο να κατασκευαστεί μετά από ένα ακόμη έτος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή χημείας Ρόι Περιάνα, διευθυντή του Κέντρου Ενέργειας και Υλικών του Ινστιτούτου Ερευνών Scripps στη Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν πως η νέα διαδικασία είναι λιγότερο πολύπλοκη από τις συμβατικές μεθόδους, ενώ χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη θερμότητα (άρα είναι λιγότερο ενεργοβόρα), καθώς και υλικά χαμηλού κόστους.

Σχεδόν οποιοδήποτε υγρό καύσιμο ή χημικό παράγωγο που παράγεται από την επεξεργασία του πετρελαίου, είναι επίσης δυνατό να προκύψει και από το φυσικό αέριο. Αυτό όμως δεν γίνεται μέχρι σήμερα, επειδή -με την υπάρχουσα τεχνολογία- το κόστος μετατροπής του αερίου είναι πολύ υψηλό, με συνέπεια τα παράγωγα του αερίου να μην είναι καθόλου ανταγωνιστικά σε σχέση με τα πολύ φθηνότερα παράγωγα του πετρελαίου.

Το μεθάνιο κυρίως, καθώς επίσης το αιθάνιο και το προπάνιο, είναι τα βασικά συστατικά του φυσικού αερίου. Όλα ανήκουν στην κατηγορία των απλών υδρογονανθράκων που λέγονται αλκάνια, η μετατροπή των οποίων όμως σε βενζίνη και πετρέλαιο ντίζελ ή σε άλλα χρήσιμα για τη χημική βιομηχανία παράγωγα όπως οι ολεφίνες (ή αλκένια), έχει αποδειχτεί σχεδόν απαγορευτική υπόθεση από άποψη κόστους με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

Όμως η νέα «έξυπνη» τεχνολογία μετατροπής του αερίου φιλοδοξεί να ανατρέψει ακριβώς αυτή την ισορροπία υπέρ του πετρελαίου. Η ανακάλυψη έρχεται σε μια εποχή που όλες οι χώρες αναζητούν εναλλακτικές φθηνές και καθαρές ενεργειακές πηγές, ενώ ειδικότερα στις ΗΠΑ (τον κορυφαίο πλέον παραγωγό αερίου διεθνώς) η παραγωγή αερίου έχει εκτιναχθεί χάρη και στη νέα -επίμαχη- τεχνική της υδραυλικής ρωγμάτωσης.

Τα μόρια των αλκανίων του φυσικού αερίου αποτελούνται από άτομα άνθρακα και υδρογόνου, συνδεμένα μεταξύ τους με μερικούς από τους πιο δυνατούς δεσμούς που είναι γνωστοί στη Χημεία. Η μετατροπή των αλκανίων απαιτεί τη διάσπαση αυτών των δεσμών - κάτι καθόλου εύκολο. Οι συμβατικές τεχνικές απαιτούν θερμοκρασίες 800 έως 900 βαθμών Κελσίου, είναι ενεργειακά μη αποδοτικές, ενώ απελευθερώνουν στο περιβάλλον πολλούς ρύπους.

Η νέα τεχνολογία λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία (στους 180 βαθμούς Κελσίου), αποτελείται από λιγότερα διαδικαστικά βήματα, ενώ χρησιμοποιεί ως καταλύτες για την χημική μετατροπή πιο κοινά μέταλλα όπως μόλυβδο ή θάλλιο και όχι πολύτιμα (πλατίνα, παλλάδιο, χρυσό κ.α.).

Οι αμερικανοί ερευνητές ήδη έχουν έλθει σε επαφή με δυνητικούς συνεταίρους από τον χώρο της πετροχημικής βιομηχανίας και των επενδυτικών κεφαλαίων, για να δημιουργήσουν μια νέα εταιρία από κοινού, που θα βάλει σε πράξη τη νέα διαδικασία.

Ο Ρόι Περιάνα δεν δίστασε να δηλώσει -ίσως με υπερβολική αισιοδοξία- ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει πραγματική ενεργειακή επανάσταση, μεταμορφώνοντας σταδιακά την παγκόσμια οικονομία από μία οικονομία του πετρελαίου σε μια οικονομία του φυσικού αερίου. «Αυτό θα αύξανε την ενεργειακή ασφάλεια και θα ευνοούσε τη βιωσιμότητα, καθώς το φυσικό αέριο είναι πιο καθαρό από το πετρέλαιο και τον άνθρακα», πρόσθεσε.

Όσο πάντως κι αν ακούγεται υπεραισιόδοξο, με δεδομένη και την τρέχουσα κρίση στην Κριμαία, που τείνει να αναβιώσει τον «Ψυχρό Πόλεμο», ο γεωπολιτικός ρόλος του αερίου αναβαθμίζεται και οι δυτικές χώρες ήδη αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Παίδων Πεντέλης»


Γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικόν» διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 9 το πρωί συγκέντρωση και παράσταση στη Διοίκηση του ιδρύματος μαζί με ασθενείς και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού καθώς και την «απαξίωση», όπως αναφέρουν «των ασθενών στα ράντζα».

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Στέλνουν «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Υγείας, ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα, τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.

«Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους για 22 μήνες», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών.



Διαβάστε περισσότερα...

Πριμοδοτεί την επιστροφή των... κλεμμένων στο δημόσιο


Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την επιστροφή των κλεμμένων στο δημόσιο… πριμοδοτεί με μειωμένες ποινές το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις», το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει οικειοθελώς στο δημόσιο ταμείο τα κατασχεθέντα μέχρι την απολογία του προβλέπεται ποινή τριετούς φυλάκισης για περιπτώσεις που ο νόμος επισείει ποινή ισοβίων. Από τις ευνοϊκές διατάξεις εξαιρούνται οι κατηγορούμενοι που έχουν «την ιδιότητα του Υπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού, Υφυπουργού, Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Γενικού και Ειδικού Γραμματέα, Περιφερειάρχη, Δημάρχου».

Μειωμένες ποινές προβλέπονται και για όλες τις κατηγορίες των οικονομικών εγκλημάτων που διώκονται με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο:

«Αν η προβλεπόμενη στο νόμο ποινή είναι ισόβια κάθειρξη, επιβάλλεται: α) φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, αν η ικανοποίηση των ανωτέρω προσώπων λάβει χώρα μέχρι την απολογία του κατηγορουμένου στον ανακριτή και β) κάθειρξη μέχρι επτά έτη, αν η ικανοποίηση τους λάβει χώρα μέχρι την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας της πρωτοβάθμιας δίκης. β) αν η προβλεπόμενη στο νόμο ποινή είναι κάθειρξη πάνω από δέκα έτη, επιβάλλεται: α) φυλάκιση μέχρι τρία έτη, αν η ικανοποίηση των ανωτέρω προσώπων λάβει χώρα μέχρι την απολογία του κατηγορουμένου στον ανακριτή και β) φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, αν η ικανοποίηση τους λάβει χώρα μέχρι την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας της πρωτοβάθμιας δίκης και γ) αν η προβλεπόμενη στο νόμο ποινή είναι κάθειρξη μέχρι δέκα έτη, επιβάλλεται: α) φυλάκιση μέχρι ένα έτος, αν η ικανοποίηση των ανωτέρω προσώπων λάβει χώρα μέχρι την απολογία του κατηγορουμένου στον ανακριτή και β) φυλάκιση μέχρι δύο έτη, αν η ικανοποίηση τους λάβει χώρα μέχρι την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας της πρωτοβάθμιας δίκης.

- Ο κακουργηματικός χαρακτήρας των πράξεων του άρθρου 1 εξακολουθεί να παραμένει ακόμα και στην περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης.

- Σε περιπτώσεις συμμετοχής, η κατά τα ανωτέρω πλήρης ικανοποίηση από έναν ή ορισμένους εκ των περισσοτέρων συμμετόχων, ωφελεί και τους υπόλοιπους που συμφωνούν ή δεν αντιλέγουν. Ο συμμέτοχος που αντιλέγει, δεν υπάγεται στις ανωτέρω ρυθμίσεις».

Στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη και για τις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη ορίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευνοικών διατάξεων του νέου νόμου ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται.

Με το νομοσχέδιο ορίζεται ρητά πως τα χρήματα που οι αρχές «μπλοκάρουν» δεν θα παραμένουν παγωμένα σε λογαριασμούς και θυρίδες αλλά το δημόσιο θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

«σε περίπτωση κατάσχεσης, δέσμευσης, απαγόρευσης κίνησης τραπεζικών λογαριασμών, ή ανοίγματος θυρίδων, η αρχή ή το δικαιοδοτικό όργανο που εξέδωσε την οικεία απόφαση, διάταξη ή βούλευμα, ορίζει το Ελληνικό Δημόσιο, μεσεγγυούχο των μετρητών ή υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών ή των μετρητών που περιέχονται σε θυρίδες. Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να χρησιμοποιεί, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου, τα κατασχεθέντα μετρητά ή τα δεσμευθέντα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών»

Πάντως, στην περίπτωση αμετάκλητης απαλλαγής ή αθώωσης του κατηγορουμένου, τα χρήματα που είχαν τεθεί υπό μεσεγγύηση ή είχαν μεταβιβασθεί θα του αποδίδονται ατόκως.

Ειδικός καθεστώς σε όσους βοηθούν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Ειδικό καθεστώς, ακόμη και προσωρινή αποφυλάκιση, θα απολαμβάνουν οι κρατούμενοι που με τις πληροφορίες τους βοηθούν «στην εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης, την πρόληψη διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας ή την ανακάλυψη και σύλληψη φυγόδικων ή φυγόποινων για πράξεις τρομοκρατίας», όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Με το σχέδιο νόμο «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις» ορίζεται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ως το αρμόδιο να αποφασίσει αν συντρέχουν οι λόγοι ώστε να διατάξει «την προσωρινή αναστολή της ποινικής δίωξης και την για ορισμένο χρόνο προσωρινή απόλυση του κρατούμενου από τη φυλακή, προκειμένου να επαληθευθούν οι πληροφορίες».

Για την προστασία του μάρτυρα- κρατούμενου θα τηρείται απόλυτη μυστικότητα. Θα συντάσσεται έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα, η οποία θα αποστέλλεται στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών όπου τηρείται σε ειδικό αρχείο της Εισαγγελίας. Εκεί, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, θα «αποστέλλεται και θα τηρείται έκθεση της αρμόδιας αρχής, η οποία προέβη με βάση τις ανωτέρω πληροφορίες στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, την πρόληψη τρομοκρατικής πράξης ή στη σύλληψη φυγόδικων ή φυγόποινων για πράξεις τρομοκρατίας» Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες θα ενημερώνονται μόνο τα
τα μέλη του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ή δικαστηρίου, τα οποία εξετάζουν και αυτεπαγγέλτως τη χορήγηση ή μη των προβλεπόμενων ευεργετημάτων.

Στην περίπτωση, πάντως, που προκύψει ότι οι εν λόγω πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε ο κρατούμενος επιστρέφει και πάλι στη φυλακή.

Στο ίδιο νομοσχέδιο - σκούπα προβλέπεται ότι ο κατάδικος που εκτίει ισόβια για τρομοκρατία και ανθρωποκτονία δεν μπορεί να αποφυλακιστεί αν δεν εκτίσει είκοσι έτη.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για κρατούμενους που η ποινή τους δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη. Θα αποφυλακίζονται με όρους εφόσον έχουν εκτίσει το ½ της ποινής τους. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται μεταξύ άλλων όσοι έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα όπως τρομοκρατία, εγκληματική οργάνωση κ.α.

Τέλος, όπως ορίζει το εν λόγω νομοσχέδιο η αμετάκλητη παραπομπή βουλευτή ή ευρωβουλευτή εν ενεργεία για αδικήματα όπως κλοπή, πλαστογραφία, ψευδορκία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, ναρκωτικά κ.α. επιφέρει αυτοδικαίως την αναστολή «των συνδεόμενων αμέσως με τη βουλευτική ιδιότητα ατελειών και προνομίων. Η αμετάκλητη καταδίκη δε αυτού για τα ίδια εγκλήματα συνεπάγεται την οριστική στέρηση των ατελειών και προνομίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα κρίνεται το μέλλον των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα


Στη συνάντηση Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου θα συζητηθεί το θέμα.

Το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά η επαναπρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποφασιστεί στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των 212 εκπαιδευτικών, οι έμειναν χθες ως τις 2 τα ξημερώματα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ- ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους, ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση, καθώς έχουν «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως ο κ. Αρβανιτόπουλος τους είπε σήμερα, ότι θα συζητήσει το θέμα τη Δευτέρα σε συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκπαιδευτικοί χθες έμειναν επί ώρες στο υπουργείο Παιδείας μετά από άλλη συνάντηση που είχαν με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ στον χώρο έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά αποχώρησαν στις 2 τα ξημερώματα καθώς ορίστηκε η σημερινή συνάντηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος επιτέθηκε σε κοριτσάκι 11 ετών


«Το μόνο που έβλεπα ήταν μια μάσκα αίματος» δήλωσε ο πατέρας της μικρής.

Ένα κοριτσάκι 11 ετών δέχτηκε θανάσιμη επίθεση από το σκυλάκι της, που την δάγκωσε πολλές φορές στο κεφάλι και το σώμα της.



Το περιστατικό που συνέβη σε ένα χωριό της Πάντοβα στην Ιταλία, έχει συγκλονίσει τη γείτονα χώρα και βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με την 11χρονη να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όλα έγιναν εχθές το απόγευμα στις 18:00 ώρα Ελλάδας, όταν ο «Λέο», το σκυλί της οικογένειας στο Μποργκορίκο, επιτέθηκε χωρίς αιτία στην μικρή, αλλά και στον πατέρα της που προσπάθησε να την σώσει.

«Η κόρη μου, μου ζήτησε να παραμείνει στον κήπο και να παίξει με τον Λέο, το σκυλάκι που έχουμε επί 4 χρόνια. Μετά από 20 λεπτά κοίταξα από το παράθυρο και δεν την είδα. Άκουσα τα ουρλιαχτά της να προέρχονται από την εξώπορτα και είδα το πρόσωπο της κόρης μου να έχει γίνει μια μάσκα από αίματα» δήλωσε ο πατέρας της 11χρονης στους δημοσιογράφους και συνέχισε:

«Δεν θέλω να κάνουμε ευθανασία στο σκύλο. Προτιμώ να τον πάμε σε κυνοτροφείο».



Διαβάστε περισσότερα...

Το μπόξερ με τα δύο πόδια


Απίθανη ευκινησία και θέληση.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων.

Η πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η διαπραγμάτευση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ ομόθυμα οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν τη θέλησή τους να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας σύμβασης.

Εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις που πρέπει να ρυθμίζουν τα εργασιακά θέματα και εξέφρασαν την αντίρρησή τους με την έκτη πράξη υπουργικού συμβουλίου που κατάργησε τη διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων της σύμβασης και με τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και των ωριμάνσεων χωρίς τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόβλημα ηχορύπανσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης


Πιλοτικό πρόγραμμα μετρήσεων του κυκλοφοριακού θορύβου στην περιοχή.

Σημαντικό πρόβλημα ηχορύπανσης, με ιδιαίτερη επιβάρυνση στο παραθαλάσσιο μέτωπο, έχει η Θεσσαλονίκη όπως προέκυψε σε μελέτη για τα επίπεδα ηχορύπανσης στην αστική παραλιακή ζώνη της πόλης.

Την έρευνα υλοποίησαν οι Α. Κελέσης, Κ. Βογιατζής, Χ.Αντωνιάδης, Μ.Πετρακάκης, Ε.Κούτσαρη, Π. Τζουμάκα, Ι. Τοτονίδης, και Π. Τσιμενίδου από το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία Δυναμική Ακουστική και με την εποπτεία του καθηγητή Κ.Βογιατζή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως εξήγησαν στο 5ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας που διεξάγεται έως τις 16 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ., πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μετρήσεων του κυκλοφοριακού θορύβου, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Θεσσαλονίκης, τόσο από την πλευρά της ξηράς, όσο και από την πλευρά της θάλασσας. Οι μετρήσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν για την εφαρμογή ενός ειδικού λογισμικού πρόβλεψης και αξιολόγησης του περιβαλλοντικού θορύβου ώστε, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα κυκλοφοριακά και μετεωρολογικά δεδομένα των περιόδων των μετρήσεων, να εκτιμηθεί η στάθμη θορύβου και να γίνει η χωρική αποτύπωση της κατά μήκος της αστικής παραλιακής ζώνης της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επιβάρυνση του παραθαλάσσιου μετώπου είναι ιδιαίτερα υψηλή λόγω του οδικού κυκλοφοριακού θορύβου ενώ ο θόρυβος εξασθενεί σε επίπεδα ακουστικής άνεσης (50-55 ντεσιμπέλ) μετά από μια απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Επίσης, οι μετρήσεις θορύβου που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, έδειξαν ότι η πόλη έχει σημαντικό πρόβλημα ηχορύπανσης, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από το ότι το οδικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, με τους σχετικούς δείκτες να ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια.

Στην εργασία επισημαίνεται η ανάγκη εγκατάστασης και λειτουργίας ενός διευρυμένου δικτύου ελέγχου του κυκλοφοριακού θορύβου, το οποίο θα βοηθήσει στην ακριβέστερη χωρική αποτύπωση του προβλήματος του θορύβου, στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για την κατάσταση του ακουστικού περιβάλλοντος και στο σχεδιασμό προγραμμάτων ελάττωσης της ηχορύπανσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Προστασία της φέτας στη συμφωνία εμπορίου ΕΕ και ΗΠΑ


Καναδικό δημοσίευμα για γαλακτοκομικά προϊόντα της Ευρώπης.

Την προστασία των τυροκομικών της προϊόντων επιθυμεί η ΕΕ και ιδιαίτερα της παρμεζάνας και της φέτας με το σκεπτικό πως τα παραγόμενα προϊόντα στις ΗΠΑ δεν μπορούν να συναγωνιστούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στην παραγωγή τους με αυτά από την Ιταλία και την Ελλάδα, αναφέρει ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ottawa Citizen.

Ειδικά για τη φέτα τονίζεται ότι η παραγωγή της συνδέεται τόσο στενά με την Ελλάδα ώστε αυτή να αποτελεί ένα προϊόν συνδεδεμένο με την ίδια την χώρα.

Τονίζεται ότι οι αμερικανοί παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων όσο και οι εταιρείες που πωλούν τα αμερικανικά προϊόντα με τις ευρωπαϊκές ονομασίες, σε μία αγορά 4 δισ. δολαρίων, εναντιώνονται σε ενδεχόμενους περιορισμούς από πλευράς ΕΕ θεωρώντας ότι θα πληγεί η αγορά και ότι θα δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι από πλευράς ΕΕ δεν αναφέρεται τι προτείνεται, ενώ τονίζεται ότι αυτήν την εβδομάδα θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες η συζήτηση για επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ακόμα πως ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ τόνισε ότι το θέμα των τυροκομικών είναι ένα σημαντικό θέμα για την ΕΕ και ότι στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά υπάρχει ο όρος που προβλέπει πως οι νέοι παραγωγοί φέτας που παρασκευάζεται στον Καναδά είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τα προϊόντα τους ως «στυλ φέτας», ή «τύπου φέτας» και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν σύμβολα ή απεικονίσεις που παραπέμπουν στην Ελλάδα.

Στο ρεπορτάζ, τέλος, επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι από πλευράς ΕΕ δεν έχει δηλωθεί τίποτα δημοσίως, θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη μία αντίστοιχη προσέγγιση για μία σειρά τυριών, μεταξύ αυτών και της φέτας, στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Τέλος, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ μπορεί να περιλαμβάνει προβλέψεις και για άλλα προϊόντα όπως το ελληνικό γιαούρτι, τα πορτοκάλια βαλέντσια, το προσούτο κ.α.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλήση σε 2χρονη για επικίνδυνη οδήγηση

Η μικρούλα Za'Dariyah Mishaw οδηγούσε αμέριμνη το ποδοκίνητο αυτοκινητάκι της έξω από το σπίτι της στη Φλόριντα όταν ένα περιπολικό της έκανε σήμα να σταματήσει. Οι αστυνομικοί της έκαναν παρατήρηση επειδή οδηγούσε επικίνδυνα. Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί αλλά της έκοψαν και κλήση 4 δολαρίων!





Η μικρούλα είναι σίγουρα η πιο μικρός οδηγός που έχει λάβει κανονική κλήση…

Δείτε το βίντεο



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτυπώνουν… τρισδιάστατο σπίτι


Άρχισε η κατασκευή του πρώτου σπιτιού στον κόσμο που θα είναι εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από τρισδιάστατο εκτυπωτή!

Όσοι ζουν στο Άμστερνταμ, μπορούν πληρώνοντας μόλις δυόμισι ευρώ, να παρακολουθήσουν από κοντά την εκτύπωση του πρώτου τρισδιάστατου σπιτιού και με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στο «χτίσιμό» του.



Το έργο έχει αναλάβει μια ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία που άρχισε την προσπάθειά να κατασκευάσει ένα ολόκληρο σπίτι τα μέρη του οποίου θα έχουν όλα εκτυπωθεί από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αν το καταφέρει, θα πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά.

Το σπίτι ανεγείρεται δίπλα σε ένα κανάλι της πόλης από την τοπική εταιρία DUS Architects, η οποία, σύμφωνα με το New Scientist, χρησιμοποιεί τον 3D-εκτυπωτή «The KamerMaker" («κατασκευαστής δωματίων» στα ολλανδικά), ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα εγκαταλειμένο ναυτιλιακό εμπορευματοκιβώτιο ύψους έξι μέτρων.



Το μηχάνημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένας επιτραπέζιος τρισδιάστατος εκτυπωτής, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, εκτυπώνοντας με διαδοχικά στρώματα τα μέρη που έχουν προηγουμένως σχεδιαστεί σε έναν υπολογιστή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κάθε δωμάτιο θα εκτυπωθεί ξεχωριστά και μετά το ένα δωμάτιο θα τοποθετηθεί πάνω ή δίπλα στο άλλο - όπως γίνεται με τα τουβλάκια «λέγκο». Το σπίτι, όταν -και αν- ολοκληρωθεί, εντός τριετίας με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, θα μοιάζει εξωτερικά με ένα τυπικό παραδοσιακό ολλανδικό σπίτι των καναλιών. Το κτίριο θα είναι ανοικτό για επισκέψεις στο κοινό ως μουσείο σχεδιασμού και τα 12 δωμάτιά του θα είναι αφιερωμένα σε διαφορετικά είδη τρισδιάστατης οικοδομικής εκτύπωσης.



Μέχρι τότε όμως, όπως δήλωσε ο Στέφεν Έρβιν του Εργαστηρίου Κατασκευών του Χάρβαρντ, θα πρέπει να αποδειχτεί ότι όλα θα πάνε καλά στην πορεία. «Πράγματα που δουλεύουν θαυμάσια στον υπολογιστή ή στο εργαστήριο, ξαφνικά δεν δουλεύουν καθόλου καλά όταν γίνονται σε μεγαλύτερη κλίμακα» όπως είπε.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδει μείωση του κατώτατου μισθού


Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή, διαψεύδοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του κατώτατου βασικού μισθού ή της βασικής σύνταξης, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Ακόμα, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το σύστημα ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου, οπότε θα δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της σύνταξης.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να απαντήσει «αν συζητά με την τρόϊκα νέα αντεργατικά μέτρα και αν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτερου μισθού».

Απαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχτηκε ότι «πράγματι ορισμένα θέματα από αυτά, είναι στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται», σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει:

«Στη δημόσια συζήτηση δεν αρνήθηκα ότι τίθενται τέτοια ζητήματα. Η θέση μας, όμως, είναι ξεκάθαρη και για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για τον κατώτατο μισθό. Σε καμία περίπτωση, μέχρι το 2017, δεν θα υπάρξουν αλλαγές που δεν θα στοχεύουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχτηκε ακόμα ότι «υπάρχουν έμμεσες ή άμεσες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί», προσθέτοντας ότι «για αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τη δράση μας με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να μειωθούν».

Όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, ο βασικός κατώτατος μισθός των 586 ευρώ θα ισχύει μέχρι το 2017 οπότε και θα εξεταστεί ο καινούργιος τρόπος υπολογισμού του.

«Μέχρι τότε έχουμε συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σε σχέση με τον βασικό μισθό χρόνο. Ελπίζουμε και επιδιώκουμε ότι τότε και οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για να βελτιωθεί ο βασικός μισθός», επισήμανε.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε λόγο για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της σύνταξης, που φθάνουν, όπως είπε ακόμα και στα τέσσερα χρόνια, τονίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν στο ΙΚΑ 65.000 αιτήσεις για τη βασική σύνταξη και 55.000 για την επικουρική σύνταξη.

Ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν οριστικά μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ψηφιοποίησης των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε, εξάλλου, ότι η βασική σύνταξη θα καταργηθεί από 1/1/2015 για όλους του συνταξιούχους, καθώς θα περιοριστεί η κρατική επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαντώντας, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι δεν είναι σωστό να καλλιεργείται κλίμα αδικαιολόγητης ανασφάλειας με επίκληση λανθασμένων στοιχείων, καθώς, όπως είπε, το θέμα αυτό αφορά 2,5 εκατομμύρια Έλληνες. «Η κρατική χρηματοδότηση και για το 2014 και για το 2015 που αφορά τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης είναι προσδιορισμένη, είναι συγκεκριμένη και είναι 9 δισ. 700 εκατ. ευρώ, πλην του δημοσίου που είναι επιπλέον άλλα 5 δισ., ενώ τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων φθάνουν στα 12 δισ. 100 εκατ. ευρώ. Για να φύγει κάθε σκιά και να μην υπάρχει αβεβαιότητα τονίζω ότι τα ποσά αυτά υπερκαλύπτουν πλήρως τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και δεν υπάρχει κανένα θέμα στο να δημιουργηθεί κενό με τη χρηματοδότησή του τα επόμενα χρόνια», απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα θα ανοίξει η ΑΣΟΕΕ


Την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην ενέργεια του πρύτανη να κλείσει το ίδρυμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ανταρτοπόλεμο» στην οδό Πατησίων μεταξύ της αστυνομίας και εξωπανεπιστημιακών με αφορμή το παραεμπόριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους.

Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ' επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου. Για τους λόγους αυτούς, με απόφαση του πρύτανη, το Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου έκλεισε από την Τετάρτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συγκλήτου και προστίθεται:

«Η Σύγκλητος, ομόφωνα εγκρίνει τις ενέργειες του πρύτανη και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στους χειρισμούς του και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος, την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, την προστασία των υποδομών τού Πανεπιστημίου, καθώς και τη διαφύλαξη του καλού του ονόματος. Η Σύγκλητος θεωρεί ότι αποτελεί μείζον ζήτημα, που επηρεάζει καθοριστικά τις συνθήκες διεξαγωγής του ακαδημαϊκού έργου, την ποιότητα ζωής, ακόμη δε και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας, το θέμα της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου. Είναι ανάγκη άμεσα να αναπτυχθούν οι κατάλληλες θεσμικές και οργανωτικές υποδομές για την ασφάλεια στα πανεπιστήμιά μας.

Ειδικότερα, είναι ανάγκη η Πολιτεία, και ιδιαίτερα το εποπτεύον Υπουργείο Παιδείας, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που σήμερα απουσιάζει, το οποίο θα ρυθμίζει θέματα ασφάλειας στα ΑΕΙ και βάσει του οποίου θα οργανωθούν και στελεχωθούν σε κάθε ΑΕΙ υπηρεσίες, που θα επιλαμβάνονται θεμάτων ασφάλειας και προστασίας των μελών και της περιουσίας των Ιδρυμάτων. Επίσης, είναι αναγκαίο να χρηματοδοτηθούν τα ΑΕΙ για την ανάπτυξη αυτών των υποδομών. Επισημαίνεται, ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, με απόφασή της από τον Νοέμβριο 2012, έχει διαπιστώσει την αναγκαιότητα των παραπάνω και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Παιδείας για την υλοποίησή τους.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφασίζει, λόγω της μεγάλης σημασίας τού θέματος, να παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση. Ενημερώνει δε τα μέλη της κοινότητας ότι το Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 17/3/2014, 7:00».



Διαβάστε περισσότερα...