Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τα Παιδικά Χωριά SOS στο πλευρό των απόρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης παιδιών σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά άπορων οικογενειών προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας σε συνεργασία με το δήμο Αλεξανδρούπολης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης.

Τα μαθήματα θα γίνονται απογεύματα στο 1ο δημοτικό σχολείο του δήμου και -προς το παρόν- έξι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε ο κ. Λαμπάκης και συμπλήρωσε ότι η πληρωμή των εκπαιδευτικών (ένα μικρό αντίτιμο) θα γίνεται από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Οι μαθητές που μαθαίνουν δωρεάν αγγλικά και έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα είναι -προς το παρόν- είκοσι πέντε, είπε ο κ. Λαμπάκης.

Ο ίδιος σημείωσε, ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ένα γεγονός που καλωσορίζει με αγάπη και συγκίνηση, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να έχουν την ίδια πρόσβαση στα επόμενα στάδια της εκπαίδευσης, αλλά και ταυτόχρονα τη δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Διευκρίνισε δε, ότι τα παιδιά των άπορων οικογενειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσδιορίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας Γιώργος Πρωτόπαπας τόνισε, ότι το πρόγραμμα με την ονομασία «Μαζί Κτίζουμε το αύριο» θα προσφέρει τη δυνατότητα μέσα σε ασφαλές και παιδαγωγικά κατάλληλο περιβάλλον, αφενός μεν στα παιδιά να έχουν την απαραίτητη μαθησιακή υποστήριξη, αναπτύσσοντας παράλληλα τις ψυχοκοινωνικές τους δεξιότητες, αφετέρου δε, στους γονείς τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ωφέλιμο χρόνο και υποστήριξη στην εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου αλλά και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Στο πρόγραμμα εντάσσεται η έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται για πρώτη φορά, με εναρκτήριες πόλεις την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας μαθησιακές ανάγκες παιδιών δημοτικού και γυμνασίου, οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη, σε έναν χώρο που νοίκιασαν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, μαθήματα για περίπου 100 παιδιά, μαθητές της πέμπτης δημοτικού μέχρι και της τρίτης γυμνασίου με πέντε - προς το παρόν - εκπαιδευτικούς.

Ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (στην οδό Εγνατία), είναι προσβάσιμος για τα παιδιά, ενώ «πηγή άντλησης» των τάξεων είναι, αρχικά, οι περίπου 280 οικογένειες που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, ενώ υπάρχει και η συνεργασία με την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του κεντρικού δήμου με κατεύθυνση τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2015, τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη Θεσσαλονίκη και στόχος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας είναι να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.