Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αυτοί είναι οι φορείς του δημοσίου που καταργούνται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πόλεμο χαρακωμάτων έδωσαν για δεύτερη μέρα χθες βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης, υπερασπιζόμενοι τη διατήρηση φορέων με ανύπαρκτο έργο τα τελευταία χρόνια ή υπερχρεωμένων οργανισμών που περιλαμβάνονταν στη λίστα των καταργούμενων ιδρυμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπερασπιζόταν το αυτονόητο της κατάργησης φορέων χωρίς αντικείμενο, ομάδα βουλευτών υπερασπίστηκαν τη διατήρηση δομών - φαντασμάτων για...ιστορικούς ή τοπικιστικούς λόγους, καθώς κάποιοι είχαν έδρα στην εκλογική τους περιφέρεια.

Το κλίμα έντασης για τη μη κατάργηση οργανισμών επικράτησε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις 23 οργανισμών, οι οποίοι εντέλει έγιναν 22. Κι αυτό, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη που καταργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, μετά την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές της ΝΔ στο παρασκήνιο αντέδρασαν έντονα στην απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι υπερασπίζεται το προσωπικό που προσλήφθηκε επί των ημερών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη για τη διατήρηση φορέων έγινε για οργανισμούς - σφραγίδες, που δεν έχουν καμία δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν μόνο με διοικητικά συμβούλια και χωρίς προσωπικό.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.