Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Νεκρός σε πάρτι… οργίων με θέμα τον James Bond


Ένας 35χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα πάρτι... οργίων το οποίο είχε θέμα τον James Bond.

Πνίγηκε στην πισίνα της υπερπολυτελούς κατοικίας αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Home Countries όπου γινόταν το πάρτι, σύμφωνα με την Dailymail.

«Ήμουν στον κήπο όταν ένα γυμνό ζευγάρι πήγε προς τη θερμαινόμενη πισίνα. Υπάρχει μια απότομη κλίση και ο άντρας ξαφνικά πήγε σε βαθύτερο σημείο και άρχισε να παλεύει στο νερό. Νόμιζα ότι έπαιζε αλλά μετά από λίγη ώρα άρχισε να ουρλιάζει η γυναίκα και τον είδα να βρίσκεται στον πάτο της πισίνας. Ο οικοδεσπότης πήδηξε μέσα και στον τράβηξε έξω αλλά ήταν πλέον πολύ αργά», σημείωσε μάρτυρας στη The Sun.

Ο 35χρονος ήταν νέο μέλος στα Radlett Adult Parties που διοργανώνει έναντι 50 λιρών ο επιχειρηματίας Richard Stanley και η Janet Harrison.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Άκουσα κάποιον να φωνάζει ότι είναι κάποιος στον πάτο της πισίνας. Υπήρχαν περίπου 12 άνθρωποι στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και 6 από αυτούς ήταν στο νερό. Βούτηξα και τον έβγαλα έξω. Υπήρχε και μια νοσοκόμα και προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Δεν σταμάτησα το CPR μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο και οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ήταν φρικτό και λυπάμαι για την οικογένειά του. Δεν είχαμε ποτέ ξανά μια τραγωδία σαν και αυτή», σημείωσε ο Richard Stanley.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιωάννινα: Γερμανοί μαθητές κατέθεσαν στεφάνι για τα θύματα των ναζί


Μήνυμα ενάντια στη ναζιστική θηριωδία και υπέρ της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης, έστειλαν μαθητές από την Γερμανία οι οποίοι το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων.



Οι 15χρονοι Γερμανοί μαθητές, από το σχολείο του Αγίου Στεφάνου της πόλης Augsburg της Βαυαρίας, φιλοξενούνται στα σπίτια των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής και φιλοξενίας που υλοποιούν τα δύο σχολεία.

Όπως εξήγησαν στο Δήμαρχο Ιωαννιτών οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, ήταν τα ίδια τα παιδιά που ζήτησαν να καταθέσουν ένα στεφάνι μαζί με τους Έλληνες μαθητές στο μνημείο του μαρτυρικού χωριού των Λιγγιάδων.

Στους Λιγγιάδες τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους, ως βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε η ναζιστική θηριωδία στο χωριό.

Να σημειωθεί ότι στο σχολείο του Αγίου Στεφάνου, η κύρια ξένη γλώσσα που διδάσκεται είναι τα αρχαία ελληνικά, ενώ διδάσκονται και νέα ελληνικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένα τα τροχαία τον Ιανουάριο


Στους 55 οι νεκροί και στους 63 οι βαριά τραυματίες.

Μείωση 10,6% σημείωσαν τον Ιανουάριο τα οδικά τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 (763 ατυχήματα τον Ιανουάριο του 2015 έναντι 853 τον Ιανουάριο του 2014).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφηκαν 55 νεκροί, 63 βαριά τραυματίες και 851 ελαφρά τραυματίες, έναντι 58 νεκρών, 63 βαριά τραυματιών και 979 ελαφρά τραυματιών, τον Ιανουάριο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5,2% σε νεκρούς, μηδενική ποσοστιαία μεταβολή σε βαριά τραυματίες και μείωση κατά 13,1% σε ελαφρά τραυματίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργαστήρι πολιτών για το μέλλον της πλατείας Βαρβακείου


Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Πεδίο Αγορά».

Λύσεις σε προβλήματα όπως η αισθητική υποβάθμιση, η συγκέντρωση χρηστών ναρκωτικών ουσιών, τα συχνά φαινόμενα παράνομου παρκαρίσματος, η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελεύθερου χώρου, καλούνται να αναζητήσουν φορείς και πολίτες στο πλαίσιο του εργαστηρίου πολιτών για το μέλλον της πλατείας Βαρβακείου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 18:00, στη λαχαναγορά στη Στοά Βαρβακείου.

Το ανοιχτό εργαστήριο πολιτών διοργανώνεται στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Πεδίο Αγορά», ένα εγχείρημα έρευνας και δράσης που αποσκοπεί στην ανάπτυξη, καταγραφή και διάχυση μιας πρότυπης διαδικασίας συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού μέσα από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Το πρότζεκτ συνδιοργανώνουν η εθελοντική ομάδα «Imagine the City», η πλατφόρμα «Συν Αθηνά» του δήμου Αθηναίων και το γραφείο σχεδιαστών «The Switch», με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων. Αποτελεί δε την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές δίκτυο «Actors of Urban Change», που παρέχει τεχνογνωσία για συμμετοχικές δράσεις αστικής αναγέννησης, ενώ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες», που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Εναρκτήρια δράση του εγχειρήματος αποτέλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο το πρώτο ανοιχτό εργαστήριο, όπου κάτοικοι, επισκέπτες και φορείς της πλατείας Βαρβακείου κατέγραψαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στην αυριανή δεύτερη διοργάνωση οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση του υποβαθμισμένου δημόσιου χώρου. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Βούλγαρης, συνεργάτης της πλατφόρμας «Συν Αθηνά», τις προτάσεις που θα προκύψουν θα τις επεξεργαστούν αρχιτέκτονες, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταθέσουν μια τελική πρόταση για την αναβάθμιση της πλατείας στο δήμο Αθηναίων.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα εκδοθεί εγχειρίδιο, όπου θα καταγραφεί η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, με στόχο αυτή να αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αρνί με το ανατριχιαστικό ανθρώπινο πρόσωπο


Το αντι-θαύμα της φύσης - Δείτε το βίντεο.

Πρόβατο γέννησε ένα διόλου χαριτωμένο αρνάκι, που όχι μόνο έχει ανθρώπινη όψη, αλλά έχει το πρόσωπο του… αντίχριστου όπως εύστοχα σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Metro.

O Blasius Lavrentiev, από το χωριό Τσίρκα στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ζώου και δείτε τι ανέφερε σχετικά «είχαμε έναν δύσκολο χειμώνα και όταν πρόσεξα ότι ήταν σε ενδιαφέρουσα χάρηκα αρκετά, γιατί θα πωλούσα τα αρνάκια για να βγάλω μερικά χρήματα».

Αλλά η φύση είχε άλλα σχέδια: «σχεδόν πέθανα από το σοκ όταν το είδα. Είχε ένα τριχωτό πρόσωπο που έμοιαζε με ηλικιωμένο άντρα», είπε ο 46χρονος.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διορθώθηκε το τεχνικό πρόβλημα στον επιταχυντή του CERN


Αναμένεται να επαναλειτουργήσει πολύ σύντομα.

Γρήγορα επιδιορθώθηκε, τελικά, η τεχνική βλάβη, ένα βραχυκύκλωμα σε έναν από τους ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες, στον μεγάλο επιταχυντή του CERN, παρά τους αρχικούς φόβους ότι η καθυστέρηση μπορεί να κρατούσε για αρκετές εβδομάδες.

Έτσι, αναμένεται ότι οι πρώτες δέσμες σωματιδίων (πρωτονίων) θα κυκλοφορήσουν ξανά στο υπόγειο τούνελ, μήκους 27 χλμ., κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού προηγουμένως πραγματοποιηθούν ακόμη μερικές δοκιμές ρουτίνας, σύμφωνα με το BBC.

Οι δέσμες σωματιδίων καθοδηγούνται μέσα στον επιταχυντή από σχεδόν 10.000 υπεραγώγιμους μαγνήτες που ψύχουν τον χώρο κοντά στο απόλυτο μηδέν (μείον 273 βαθμούς Κελσίου).

Οι κανονικές συγκρούσεις πρωτονίων δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από τον Μάιο. Αν όλα πάνε καλά, οι επιστήμονες μπορούν να προσβλέπουν σε σημαντικές ανακαλύψεις για τα μυστικά της ύλης και του σύμπαντος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα για την υπόθεση της πτώσης του Airbus A320


Στα 279 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τα θύματα της Germanwings

H παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσά.

O όμιλος της Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών με επικεφαλής τη γερμανική Allianz έβαλε στην άκρη 300 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια» για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις.

Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την «Χάντελσμπλατ», η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), θυγατρική της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz εξειδικευμένη στη διαχείριση κινδύνων των μεγάλων ομίλων, είναι επικεφαλής των ασφαλιστών της Germanwings.

Οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ενός Α320 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa στις γαλλικές Άλπεις, καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings, που εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως κλειδώθηκε μόνος στο πιλοτήριο, επωφελούμενος από σύντομη απουσία του κυβερνήτη, και είναι ύποπτος ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό.

--------------

Η Lufthansa ακυρώνει τους εορτασμούς για τα 60ά γενέθλιά της

«Από σεβασμό στα θύματα της πτήσης 4U 9525».

Την απόφασή της να ακυρώσει τους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί για τα 60ά γενέθλιά του ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Lufthansa μετά τη συντριβή την προηγούμενη εβδομάδα ενός αεροπλάνου της θυγατρικής της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

«Από σεβασμό στα θύματα της πτήσης 4U 9525, η Lufthansa ακυρώνει τους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί για τα 60 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας», ανέφερε ο γερμανικός όμιλος σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Παράλληλα η Lufthansa επεσήμανε ότι θα αναμεταδώσει ζωντανά την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη των 150 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στις 17 Απριλίου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας και στην οποία αναμένεται να παραστεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Αρχικά οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 15 Απριλίου.

--------------

To DNA της τραγωδίας των Άλπεων

Σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο ανθρωπολογίας και έρευνας DNA έχουν μετατρέψει Γάλλοι και Γερμανοί επιστήμονες, σαλέ που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της συντριβής του Airbus της Germanwings. Οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει δείγματα από το DNA τουλάχιστον 78 επιβατών και καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή ταυτοποίησή τους.



Ακριβώς μια εβδομάδα από την πτώση του αεροσκάφους σ' αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές απομόνωσαν 78 διαφορετικά δείγματα DNA, γενετικό υλικό το οποίο θα συγκριθεί με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση.



Λίγες ώρες μετά τη συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.



Η διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων της τραγωδίας εξελίσσεται, αλλά οι οικογένειες ίσως χρειαστεί να περιμένουν μήνες για την ταυτοποίηση των αγαπημένων τους προσώπων.


--------------

Ο Lubitz είχε ενημερώσει την Lufthansa ότι έπασχε από κατάθλιψη


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ο συγκυβερνήτης του Airbus που έριξε το μοιραίο αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις είχε ενημερώσει την Lufthansa το 2009 ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και έπασχε από κατάθλιψη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα στην υπόθεση Γιακουμάκη


Νέες μαρτυρίες – σοκ για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τα απίστευτα βασανιστήρια και την ψυχολογική βία που ασκούσαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, σπουδαστές αποκάλυψαν πως είχαν δει μελανιές στο σώμα του αδικοχαμένου 20χρονου, ότι η ομάδα των «σκληρών» Κρητικών τον είχε ξυλοκοπήσει άγρια και τον είχε κρεμάσει από το παράθυρο με ένα σεντόνι.

Όμως εκείνος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα σημάδια, ισχυριζόταν πως έπεσε από τις

σκάλες.
Μάρτυρας δήλωσε πως ο πρώην αρχηγός της ομάδας των «σκληρών», που σήμερα είναι στρατιώτης, προκαλούσε τρόμο στον Βαγγέλη, ο οποίος μάλιστα άλλαξε δωμάτιο προσπαθώντας να δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζούσε.

Τις μαρτυρίες επιβεβαίωσε ο απόφοιτος της σχολής και φίλος του, Νίκος Δαβρής, που ήρθε από τη Βραζιλία και συμμετείχε συγκλονισμένος στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

«Ήρθα για να καταθέσω όλα όσα ξέρω, ήρθα για να πω την αλήθεια για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης και αυτό ακριβώς έκανα. Είπα όλα όσα γνώριζα για τις δύσκολες ώρες που είχε περάσει στη σχολή. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη λύπη μου», δήλωσε.

------------------

Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες του Βαγγέλη με τη μητέρα και την αδερφή του

Αναζητούνται απαντήσεις στην οικογένεια Γιακουμάκη.

Είχε ο Βαγγέλης κάποια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση ή σχέση που τον φόρτιζε ψυχολογικά; Αισθανόταν πιεσμένος από τη συμπεριφορά συμφοιτητών απέναντί του; Τον προβλημάτιζε κάτι σχετικά με τα μαθήματα και τη φοίτηση στη σχολή; Σας εκμυστηρεύτηκε κάποιο θέμα που τον απασχολούσε έντονα; Στις συνομιλίες (μητέρα και αδερφή) που είχατε μαζί του την προηγούμενη μέρα, σας είπε κάτι το οποίο σήμερα έχει σημασία και σχετίζεται με προηγούμενα ερωτήματα;

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των ερωτημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο ειδικό «ερωτηματολόγιο», το οποίο έχουν γράψει αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητώντας απαντήσεις από τα μέλη της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τη μητέρα, τον πατέρα, την αδερφή και το μικρότερο αδερφό του.

Κατά παραγγελία εξέταση

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο επισυνάπτεται στο έγγραφο που έστειλαν χθες στους συναδέλφους τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, για την κατά παραγγελία εξέταση των μελών της οικογένειας σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ευελπιστούν μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβουν να βοηθηθούν στις εξελισσόμενες έρευνες αναφορικά με το κίνητρο και την αφορμή που οδήγησαν τον Βαγγέλη στη μοιραία απόφαση. Γνωρίζουν ότι ο άτυχος σπουδαστής το προηγούμενο απόγευμα, μια ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, είχε μιλήσει με τη μητέρα του για περίπου 20 λεπτά και με την αδερφή του για 12,5 λεπτά της ώρας. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θέλουν να διαπιστώσουν αν ο Βαγγέλης σε αυτές τις συνομιλίες είχε εκμυστηρευτεί κάτι που δίνει απάντηση σε κάποιες από τις ερωτήσεις τους. Θέλουν να δουν ποια θέματα συζητήθηκαν, σε ποιο βαθμό και ένταση.

Ο χρόνος για την κατάθεση των μελών της οικογένειας θα εξαρτηθεί από τους ίδιους, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και σήμερα.

Σουγιάς χωρίς DNA

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση και οι ειδικές εξετάσεις στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης για να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Το πόρισμα συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση που σήμερα αναμένεται να φθάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πάνω στο μοιραίο σουγιά δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα γενετικού υλικού. Υπάρχουν κάποια υπολείμματα σε λανθάνουσα μορφή, που δεν είναι ικανά να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης. Ουσιαστικά πάνω στο σουγιά δεν ανιχνεύεται DNA, ούτε και του ίδιου του Βαγγέλη, που φαίνεται να τον χρησιμοποίησε με μοιραίο τρόπο. Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε βρεθεί ούτε αποτύπωμα.

------------------

Ξαναδιαβάζουν το κόψιμο στο χέρι του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Το πτώμα πάντα μιλάει, είναι άφωνος μάρτυρας».

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα έχει πέσει φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον ιατροδικαστή Θόδωρος Βουγιουκλάκη.

Ενα από τα βασικά θέματα που προβληματίζουν στην έρευνά είναι αν στον καρπό του άτυχου φοιτητή υπήρχαν μία ή δυο τομές.

Σύμφωνα με το «Εθνος» ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού». Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.

Οι ιατροδικαστές λένε ότι οι τοξικομανείς είναι κυρίως αυτοί που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο αλλά σταματούν γιατί το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνο.

«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λέπτα όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να ''σπάσει'' και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

------------------

Το «αντίο» των συμμαθητών του Γιακουμάκη

«Για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους Βαγγέληδες» - Διαβάστε την επιστολή τους.

Το δικό τους «αντίο» στον φίλο και συμμαθητή τους Βαγγέλη Γιακουμάκη, απευθύνουν οι απόφοιτοι 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου 2012-13.

«Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και ποια είναι αλήθεια. Σίγουρα όμως κάποιος τον έσπρωξε προς αυτόν τον δρόμο» επισημαίνουν χαρακτηριστικά και εύχονται ο Βαγγέλης να είναι το τελευταίο θύμα, ο επίλογος σε αυτήν την παράνοια.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Εμείς οι συμμαθητές του Βαγγέλη, όσοι ζήσαμε μαζί του στα θρανία τις μαθητικής ανεμελιάς, που μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε στην αθώα μας εφηβεία, πριν αποκτήσει την τραγική «διασημότητα» σε όλη τη χώρα και που καλυτέρα βέβαια να μη γινόταν ποτέ, θέλουμε να γράψουμε κάτι γι' αυτόν. Σαν κατευόδιο, σαν ξόδι, για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους «Βαγγέληδες». Ένα άρθρο για εκείνον, αλλά και για κάθε παιδί, που αντιμετωπίζει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που ανέχεται, που φοβάται, που καταρρακώνεται η ψυχολογία του, που αισθάνεται αβοήθητο, απεγνωσμένο... Για όλα αυτά τα παιδιά...

Ο εκφοβισμός υπήρχε ανέκαθεν στην ανθρώπινη φύση. Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζει να εμφανίζει τρομερή άνθηση. Είναι φοβερό πως το ανθρώπινο είδος έχει σημειώσει τρομακτική πνευματική εξέλιξη με το πέρασμα των αιώνων, κι όμως τα πρωτόγονα ζωώδη ένστικτά μας, εμφανίζονται πιο ατίθασα από ποτέ. Αυτός είναι ο εκφοβισμός, ένα πρόβλημα στους τρελούς καιρούς που ζούμε, μία μάστιγα για να ταράξει την ησυχία μας, αφού δεν υπάρχει πια χολέρα και πανούκλα να ανησυχούμε, ένα πρωτόγονο ένστικτο επικράτησης του ισχυρού. Είναι καθένα απ' αυτά και όλα αυτά μαζί.

Δυστυχώς τώρα θρηνούμε το θύμα του, το Βαγγέλη μας, το συμμαθητή μας. Ένα παιδί ήσυχο, πράο, που ξέρουμε, όσοι τον ζήσαμε, ότι δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Γιατί τέτοιες ήταν οι αξίες του. Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψουμε με λέξεις πόσο ήσυχος και καλός ήταν, έπρεπε να τον ζήσει κανείς, να τον γνωρίσει, να τον κάνει παρέα, για να καταλάβει. Μοιραστήκαμε πολλές εμπειρίες μαζί. Ίδιο σχολείο, ίδια θρανία, ίδιες πλάκες (όχι όμως ''πλάκες''...). Ίσως αυτό είναι για εμάς το πιο συνταρακτικό: Η σκέψη ότι καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του.

Η εξαφάνιση και αργότερα ο θάνατος του, έσκασαν σαν βόμβα και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, άφησε πίσω της ένα χάος. Μεγαλύτερο θύμα ήταν η οικογένεια του, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας. Αλλά κι εμείς που τον ζήσαμε στην καθημερινότητα του, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη. Στην πρώτη είδηση της εξαφάνισης του, κανείς δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα έπαιρναν αυτήν την τροπή. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Βαγγέλης, θα πρέπει να είχαν γίνει πολλά. Να μην άντεχε άλλο. Κι έτσι η παρέα μας έμεινε με έναν λιγότερο πολύ νωρίς, πολύ απότομα, πολύ άδικα. Μια απώλεια που θα μας σημαδεύει ανεξίτηλα για όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Αυτοκτόνησε; Τον "αυτοκτόνησαν"; Τον σκότωσαν; Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και ποια είναι αλήθεια. Σίγουρα όμως κάποιος τον έσπρωξε προς αυτόν τον δρόμο, κάποιος τον οδήγησε ως εκεί, αυτό το ξέρουμε. Πρέπει αυτός ο κάποιος -ή κάποιοι, αν συμμετείχαν περισσότεροι- να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη και τις Αρχές, που θα κάνουν το καθήκον τους και όποιος είναι ένοχος, θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Ευχόμαστε ο Βαγγέλης να είναι το τελευταίο θύμα, ο επίλογος σε αυτήν την παράνοια. Εξάλλου το αποτέλεσμα πλέον δεν αλλάζει, αλλά ας γίνει αυτό το τραγικό γεγονός αφορμή να μπει μία τελεία στο φαινόμενο του εκφοβισμού. Για τον κάθε "Βαγγέλη". Μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο συμμαθητής σου, ο αδερφός σου. Μπορεί να είναι ο γείτονάς σου ή το παιδί σου. Μπορεί να είσαι εσύ. Πολλά "μπορεί". Ας ελπίσουμε ότι τα θύματα θα αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά, θα αισθάνονται εμπιστοσύνη και ασφάλεια να εμπιστευτούν το πρόβλημα τους, θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθηθούν και να ξεφύγουν από το μαρτύριο τους.

Το δικό μας Βαγγέλη άλλοι τον ήξεραν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Η ιστορία του όμως άγγιξε μια ολόκληρη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Βαγγέλη μας ήσουν, είσαι και θα παραμείνεις στη μνήμη μας και στην καρδιά μας ξεχωριστός. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Αντίο.. καλό σου ταξίδι.

Οι συμμαθητές σου (απόφοιτοι 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου 2012-13)»

------------------

Καταθέτει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο μικροσκόπιο το κρίσιμο τηλεφώνημα με τον γιο της.

Κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου δίνει, αυτή την ώρα, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία κλήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Η Μαρία Γιακουμάκη - Φρονιμάκη καταθέτει για το κρίσιμο τηλεφώνημα με το γιο της την παραμονή της εξαφάνισης και της αυτοχειρίας του, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Επίσης, με την απόσταση του χρόνου πια, θα κληθεί να απαντήσει αν θυμήθηκε κάτι ή αν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή της που μπορεί να φωτίσει περισσότερο το μυστήριο γύρω από τα όσα συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή και όσα βίωνε ο Βαγγέλης, τα οποία και τον οδήγησαν στο απονενοημένο.

Ο φάκελος της κατάθεσης της μητέρας θα αποσταλεί στα Ιωάννινα και θα προστεθεί στο φάκελο της έρευνας.

------------------

Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει η μητέρα του Γιακουμάκη μετά το Πάσχα


Στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την οποία επιβεβαίωσε όσα είχε αρχικά καταθέσει, στο πλαισιο της ΕΔΕ που διεξάγεται απο το υπουργειο Ανάπτυξης σχετικα με τις συνθήκες διαμονής του στη Γαλακτομική σχολη Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση της αυτοκτονίας η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη θα καταθέσει και στην αστυνομία μετά το Πάσχα.

------------------

Καλούνται να καταθέσουν όλα τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη


Μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα καταθέσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στην υπόθεση του άτυχου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, οι αρχές θεωρούν ότι κάθε πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη, γι' αυτό και θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη, ο πατέρας και τα αδέρφια, σε σχέση με τη συμπεριφορά του Βαγγέλη, τυχόν προβληματισμούς που είχε εκφράσει ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο γνωρίζουν και μπορεί να "φωτίσει" την υπόθεση.

Ο φάκελος της κατάθεσης της Μαρίας Γιακουμάκη- Φρονιμάκη θα αποσταλεί στα Ιωάννινα και θα προστεθεί στο φάκελο της έρευνας.

------------------

Η κατάθεση της μητέρας του Γιακουμάκη - Τι λέει ο θείος του στο enikos.gr


Τις τελευταίες ώρες της επικοινωνίας της με τον Βαγγέλη «φωτίζει» με τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, η Μαρία Γιακουμάκη.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον θείο του αδικοχαμένου φοιτητή, Γιώργο Βιδιαδάκη ο οποίος μας ενημέρωσε για όσα ανέφερε η Μαρία Γιακουμάκη στις Αρχές.

Ο κ. Βιδιαδάκης εξήγησε ότι η μητέρα του 20χρονου φοιτητή επανέλαβε όσα είχε πει στην πρώτη κατάθεση, δηλαδή ότι δεν γνώριζε το μαρτύριο που περνούσε ο γιος της στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Η Μαρία Γιακουμάκη μίλησε επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο της, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Πληροφορίες ήθελαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να βγαίνει για φαγητό με τους φίλους του πριν εξαφανιστεί. Ωστόσο, όπως κατέθεσε η μητέρα του και δήλωσε στο enikos.gr ο θείος του Βαγγέλη, ο 20χρονος φοιτητής δεν βγήκε με τους φίλους του, καθώς, όπως είπε στην μητέρα του, ήταν κουρασμένος.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.cretalive.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια για τα ψέματα της Πρωταπριλιάς


Κατά την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου.

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που «γεννήθηκε» το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες, λαό της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι οποίοι ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα.

Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η «1η Απριλίου». Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας.

Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το έθιμο αυτό αποτελεί ένα σκόπιμο «ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την όποια παραγωγή», όπως είναι η αρχή του μήνα τόσο για τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο υποχρεώνοντας πολλούς να λαμβάνουν διάφορα "αντίμετρα" (αλεξίκανα μέτρα).

Επίσης, και ο Έλληνας λαογράφος Γιώργος Μέγας συμφωνεί πως η πρωταπριλιάτικη «ψευδολογία» παραπλανά ελλοχεύουσες δυνάμεις του κακού, έτσι ώστε να θεωρείται από τον λαό ως σημαντικός όρος μαγνητικής ενέργειας (έλξης ή αποτροπής) για μια επικείμενη επιτυχία.

Τον προηγούμενο αιώνα, η τεχνολογία βοήθησε κάποιους να ξεγελάσουν χιλιάδες άτομα την ημέρα αυτή. Για παράδειγμα μια Αμερικάνικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο (στις αρχές του 20ού αιώνα), στο οποίο αναφερόταν ότι ο Τόμας Έντισον είχε εφεύρει μια μηχανή, η οποία μετέτρεπε το νερό σε κρασί. Οι μετοχές των εταιριών παρασκευής και διακίνησης οίνου, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο χρηματιστήριο.

Ένα άλλο παράδειγμα μεγάλης πρωταπριλιάτικης φάρσας, είναι αυτή του δικτύου BBC το 1957. Τότε προβλήθηκε από το δίκτυο αυτό ένα ρεπορτάζ, στο οποίο Ιταλοί γεωργοί μάζευαν μακαρόνια από τα δέντρα που υποτίθεται ότι τα παράγουν.

Παρόμοια ρεπορτάζ συνεχίζονται όμως μέχρι και σήμερα σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ, που τις περισσότερες φορές αγγίζουν σημαντικά θέματα οικονομίας, διασκέδασης, κ.λπ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αισιοδοξία για τον 34χρονο ειδικό φρουρό στα Χανιά


Έχει ξεκινήσει σταδιακά η προσπάθεια για να τον «ξυπνήσουν».
Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του 34χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε στις Βρύσες Χανίων πριν από μία βδομάδα περίπου.

Μετά το περιστατικό, ο 34χρονος ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων με βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι ενώ αμέσως εισήχθη στην Εντατική διασωληνομένος.

Οι γιατροί πλέον μιλούν για πρώτη φορά αισιόδοξα για την υγεία του καθώς οι εξετάσεις που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο έδειχναν ότι ο 34χρονος ειδικός φρουρός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει σταδιακά η προσπάθεια για να τον «ξυπνήσουν».

«Οι διαδικασίες άρχισαν και μπορούμε να πούμε ότι ο 34χρονος αντιδρά πολύ καλά στα εξωτερικά ερεθίσματα», ανέφερε στην τοπική ιστοσελίδα ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης.

Σημειώνεται πως η διαδικασία «ξυπνήματος» δεν είναι μία απλή διαδικασία και δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα. «Χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις και μικρά βήματα κάθε φορά. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει όπως είπαμε αλλά μπορεί να κρατήσει και μία βδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι ο 34χρονος αντιδρά εξαιρετικά καλά», επεσήμανε ο κ. Δουλγεράκης.

Ο 50χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό στον 34χρονο ειδικό φρουρό, αλλά και σε έναν ακόμα αστυνομικό, έχει ήδη προφυλακιστεί μετά την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιάνει δουλειά το πλωτό γεωτρύπανο Energean Force


Εγκαίνια την Πέμπτη στο Πέραμα.

Το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο Energean Force βάζει πλώρη για τον κόλπο της Καβάλας αυτή την εβδομάδα, από το Πέραμα όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετασκευής του. Το Energean Force θα ξεκινήσει πρόγραμμα γεωτρήσεων που έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής από τα 2.000 βαρέλια στα επίπεδα των 5.000-10.000 βαρελιών ημερησίως.

Τα εγκαίνια του πλωτού γεωτρύπανου προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος όπου βρίσκεται από τα τέλη του προηγούμενου έτους για εργασίες ανακαίνισης στις οποίες απασχολήθηκαν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. Αγοράστηκε από τη γερμανική εταιρεία KCA Deutag και πριν μεταφερθεί στο Πέραμα λειτουργούσε στη Δυτική Αφρική.

Το «Energean Force» μπορεί να λειτουργήσει σε θαλάσσια βάθη από 13 έως 220 μ., το μέγιστο βάθος γεώτρησης είναι 6.700 μ. και έχει ανυψωτική δύναμη 450 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει 116 άτομα προσωπικό και έχει δυνατότητα λειτουργίας με κύματα 2,5 μέτρων ανά 11'' και με ταχύτητα ανέμου 40 κόμβους.

Το Energean Force, αποτελεί τον βασικό πυλώνα του νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 165 εκατ. ευρώ, της Energean Oil&Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της Καβάλας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 γεωτρήσεις την επόμενη διετία με στόχο να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων στην Καβάλα για άλλα 15 χρόνια παρά την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που μειώνει τα έσοδα της εκμετάλλευσης. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις εκτιμήσεις του ανεξάρτητου συμβούλου ERC Equipose, τα πιστοποιημένα απολήψιμα αποθέματα στον Κόλπο της Καβάλας υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια ενώ ήδη η περιοχή έχει παραγάγει 115 εκατ. βαρέλια.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο νέες εξέδρες στα κοιτάσματα Β. Πρίνος και Έψιλον (για πρώτη φορά μετά το 1977), δύο νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου, από το Έψιλον στον Βόρειο Πρίνο και από τον Βόρειο Πρίνο στον Πρίνο και προβλέπει τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λευκάδα: «Μισό» το Πόρτο Κατσίκι λόγω κατολισθήσεων


Κλειστά θα παραμείνουν όπως φαίνεται κάποια τμήματα της διάσημης παραλίας Πόρτο Κατσίκι, στη Λευκάδα, ώστε να προστατευθούν από πιθανές κατολισθήσεις οι χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να την επισκεφθούν κατά τη διάρκεια και του φετινού καλοκαιριού.

Λευκάδα- «Μισό»το Πόρτο Κατσίκι λόγω κατολισθήσεων

Μετά την επίσκεψη κλιμακίου ειδικών, με επικεφαλής τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιο Λέκκα, στο Πόρτο Κατσίκι, διαπιστώθηκε ότι το προβλημάτων κατολισθήσεων είναι σοβαρό, αλλά… αντιμετωπίσιμο με μια σειρά παρεμβάσεων, όπως η σηματοδότηση της περιοχής, ο διαχωρισμός της σε ζώνες επικινδυνότητας, αλλά και η απαγόρευση της πρόσβασης στους λουόμενους σε συγκεκριμένα σημεία της παραλίας.

«Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα υποβληθεί ειδική έκθεση στον Δήμο Λευκάδας, ενώ πέρα από τις άμεσες ενέργειες, εν όψει καλοκαιριού, συζητάμε για ένα σύνολο παρεμβάσεων στον ευρύτερο χώρο της παραλίας» σημειώνει ο κ.Λέκκας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To πρώτο ATM στην Αθήνα που βγάζει... γάλα


Ο «ηλεκτρονικός» γαλατάς ήρθε και στην Αθήνα - Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr.

Άνοιξε το πρώτο ΑΤΜ ανάληψης φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα. Μετά τη Θεσσαλία, η μόδα κατέβηκε και νότια.

Το ATM βρίσκεται στη συμβολή Πατησίων και Τροίας και πρόκειται για ένα ανοιχτό γωνιακό κατάστημα με την επωνυμία ΠΙΕΣ ΓΑΛΑ που τραβάει την προσοχή των περαστικών που σταματούν με έκπληξη να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Πρόκειται για την διάθεση φρέσκου γάλακτος σε ανταγωνιστική τιμή προς ένα ευρώ το λίτρο…

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr…


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στόλιζε τον τάφο της πεθεράς του και σκοτώθηκε


Ένας 74χρονος άνδρας, ενώ στόλιζε τον τάφο της πεθεράς του με λουλούδια, λόγω της εορτής του Πάσχα, σκοτώθηκε, αφού η ταφόπλακα μετακινήθηκε από τη θέση της, έπεσε πάνω του και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με την dailymail, ένας επιστάτης του νεκροταφείου του Σκράντον της Πενσυλβάνια, είδε το περιστατικό έσπευσε να βοηθήσει αλλά ήταν αργά.

Η πλάκα, βάρους περίπου 200 κιλών, είχε καταπλακώσει τον ηλικιωμένο Στέφεν Γόιτακ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία.

Δείτε το βίντεο:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το “Cyber Alert” απέτρεψε απόπειρα αυτοκτονίας


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από χρήστη του Διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε πρόσφατα μέσω του «Cyber Alert», ότι άγνωστο άτομο, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του ατόμου, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και σωματικής του ακεραιότητας. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του εντός του σπιτιού του.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBER KID.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ: Σε ισχύ η ρύθμιση οφειλών σε 150 δόσεις για νομικά πρόσωπα


Από την προηγούμενη Πέμπτη έχει τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση οφειλών για νομικά , έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών,όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση:

Α. Το σύνολο των Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Ε. μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο του Δημοσίου, τους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού, καθώς και για τα Ν.Π.Ι.Δ. και τους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού που επιδιώκουν κοινωφελείς και άλλους δημόσιους σκοπούς, περιλαμβάνονται στο Επικαιροποιημένο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπάγονται στις ειδικές διατάξεις του Ν.1892/90, όπως ισχύει.

Β. Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Α.Σ.Ο.) του Ν.4015/2011, όπως ισχύει, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Α.Σ.Ο.) κάθε βαθμού και Σ.Ε. του Ν.2810/2000, όπως ίσχυσε πριν την τροποποίησή του, που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, Συνεταιριστικές Εταιρείες του αρθ.32 του Ν.2810/2000 οι οποίες δεν έχουν μετατραπεί σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.), καθώς και Κ.Ε.Σ.Ε., οι οποίες διατηρούνται με το άρθρο 50 του Ν.4315/2014.

Ειδικότερα, οι οφειλές των εν λόγω νομικών προσώπων που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες 2/3/2015 (αφορούν εισφορές περιόδου μέχρι και τον Ιανουάριο έτους 2015), κεφαλαιοποιούνται έως 31/12/2014 και ρυθμίζονται, κατόπιν αιτήσεως, έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

Επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση, προς το σύνολο των προαναφερόμενων νομικών προσώπων, ότι η ισχύουσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί τελευταία ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη των απολυμένων


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο Δημόσιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται, ότι με το σχέδιο νόμου πριν από την επιστροφή των απολυμένων και «διαθέσιμων», θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν άμεσες ανάγκες από προσωπικό.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς και των σχολικών φυλάκων, που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι συμβάσεις των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, ενώ θα προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Επιπλέον, θα υπάρξουν ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύονται ζητήματα εκδημοκρατισμού στο Δημόσιο, με την κατάργηση της υποχρεωτική αργίας, για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης κλπ.

Τέλος, θα εισαχθεί το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη, που θα τεθεί αρχικά σε πιλοτική μορφή, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν θα θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα»


Διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Τα προβλήματα που απασχολούν άμεσα τις εργαζόμενες, αλλά και τις ανασφάλιστες γυναίκες, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη με τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα.

Στη συνάντηση, η κ. Κούβελα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις πολιτικές των μνημονίων, οι εργαζόμενες μητέρες είναι σε μεγάλο βαθμό τα θύματα του κατακερματισμού του κοινωνικού κράτους και των ανισοτήτων που υφίστανται, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις που δε θα αφήνουν απροστάτευτες τις μητέρες ασφαλισμένες που εθίγησαν υπέρμετρα από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τη γενική γραμματέα Ισότητας για τις δρομολογημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους, γυναίκες και άνδρες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα θίξει θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, αλλά και συνολικά κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λιγότεροι οι εισακτέοι φέτος στην ανώτατη εκπαίδευση


Μειώθηκαν κατά 1960 σε σχέση με πέρυσι.

Λιγότεροι κατά 1.960 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, αφού φέτος προβλέπονται 68.345 θέσεις έναντι 70.305. Αυτές τις 68.345 θέσεις θα διεκδικήσουν 101.508 υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι υποψήφιοι υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο χωρίς νέα εξέταση για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Ειδικότερα, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 προβλέπονται 44.2000 θέσεις στα πανεπιστήμια και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, έναντι 46.735 την περασμένη χρονιά, και 23.570 σε ΤΕΙ, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ), έναντι 24.145 πέρυσι.

Στις 68.345 θέσεις δεν περιλαμβάνονται και επομένως προστίθενται οι θέσεις εισακτέων για τις

- Στρατιωτικές Σχολές

- Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

- Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

- Οι θέσεις που ορίζονται καθ' υπέρβαση του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, όπως αθλητές με διακρίσεις, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις κλπ.

Με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που ήδη υπογράφηκε, καθορίζονται οι θέσεις καθ' υπέρβαση του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων και η ποσοστιαία κατανομή των θέσεων εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-6.

Από τον ανωτέρω συνολικό αριθμό των 68.345 θέσεων διατίθενται:

- Ποσοστό 90% των θέσεων των πανεπιστημίων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και ποσοστό 69% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΣΤΕ, στους μαθητές της Γ΄ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και τους αποφοίτους Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων υπουργείων.

- Ποσοστό 10% των θέσεων των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΣΤΕ, σε υποψήφιους που δεν συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις το έτος 2015 και είναι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων Γενικών Λυκείων ή Ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014. Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων υπουργείων. Ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

- Ποσοστό 20% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των ΑΣΤΕ στους υποψηφίους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων. Για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων της Αστυνομίας και τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων.

- Ποσοστό 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των δύο μαθημάτων. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.

- Ποσοστό 1% πέρα από τον αριθμό εισακτέων των πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, διατίθενται για τους μαθητές και αποφοίτους των Εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και τους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες πανελλήνιες εξετάσεις της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό παζάρι της Unicef στην Καισαριανή


Διαλέξτε λαμπάδες και δώρα στις 2, 3 και 4 Απριλίου.

Τριήμερο πασχαλινό παζάρι στα γραφεία της Unicef στην Καισαριανή πραγματοποιεί η Οργάνωση την Πέμπτη 2 Απριλίου και την Παρασκευή 3 Απριλίου από τις 10:00-20:00 και το Σάββατο 4 Απριλίου από τις 10:00-16:00.

Οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν δώρα, παιχνίδια, κάρτες, λαμπάδες, διακοσμητικά αυγά και άλλα ξεχωριστά είδη για το Πάσχα από την πλούσια ανοιξιάτικη συλλογή της Unicef. Επιπλέον ανοιξιάτικες και πασχαλιάτικες κάρτες γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια, παιδικές κάρτες και κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως προσκλητήρια στην βάφτιση ή το γάμο.

Πώς μπορείτε να πάτε στο μπαζάρ της Unicef:

- Γραμμή τρόλεϊ 2 (Αφετηρία Άνω Κυψέλη, κατεβαίνετε στο τέρμα).

- Γραμμή λεωφορείου 221 (Πανεπιστημιούπολη-Ακαδημία -κυκλική- κατεβαίνετε στη στάση Σχολείου).

- Γραμμή λεωφορείου 250 ((Πανεπιστημιούπολη-Στ. Ευαγγελισμού -κυκλική- κατεβαίνετε στη στάση Σχολείου).

- Γραμμή λεωφορείου 140 (Αφετηρία Πολύγωνο - κατεβαίνετε στη στάση Αγ. Νικόλαος).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαχαίρωσε τη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει


Ο 89χρονος δράστης πάσχει από άνοια.

Σοκαρισμένη είναι η περιοχή Λάκκα της Σπάρτης, όπου ένας 89χρονος άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, οι κραυγές μιας ηλικιωμένης ξύπνησαν τους γείτονες. Για άγνωστους λόγους ο 89χρονος χτύπησε με μαχαίρι την 85χρονη σύζυγό του στο κεφάλι, η οποία βρήκε τη δύναμη και βγήκε από το σπίτι καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες.

Όταν η γειτονιά κατάλαβε τι έχει γίνει, κάλεσε Αστυνομία και ασθενοφόρο, με την 85χρονη να χάνει τις αισθήσεις της στα χέρια τους, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα notospress.gr.

Ο 89χρονος είχε κλειδωθεί στο σπίτι και, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθη αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης γιατί προηγουμένως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προκαλώντας τραύματα στα χέρια και στο λαιμό του. Ο δράστης πάσχει από άνοια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βετεράνος στρατιώτης με τα ακρωτηριασμένα μέλη που εμπνέει


Χορεύει στο «Dancing with the Stars».

Ο Noah Galloway έχει βγει από αυτό που ονομάζουμε «ζώνη άνεσης» και εμπνέει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά του. Ο 33χρονος πρώην στρατιώτης έχασε τα άκρα του, το αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι-, το 2005 κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Ιράκ όπου υπηρέτησε.

Πλέον, συμμετέχει ως χορευτής στο «Dancing with the Stars» και παρά την αναπηρία του, δεν δίστασε ούτε λεπτό να πει το ναι στο ριάλιτι χορού. «Δεν είμαι χορευτής», αναφέρει στην Daily News. «Ήταν μια απόφαση που δε δίστασα να πάρω, γιατί αν λέω σε άλλους να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους, έπρεπε και εγώ να κάνω το ίδιο. Αν αφαιρέσεις το γεγονός ότι δεν είχα καμία εμπειρία στο χορό και ότι ήταν μια νέα εμπειρία για μένα, ήταν πραγματικά ρίσκο».

«Πρέπει να είμαι προσεκτικός, γιατί ό,τι κάνω, είναι από τη μια πλευρά», λέει για την αναπηρία του και συνεχίζει: «Δεν το φοράω κάθε μέρα», σημειώνει για το προσθετικό του χέρι «είναι δύσκολο να το φορέσεις έτσι απλά. Όταν πήρα το πρώτο προσθετικό μέλος, μου πήρε αρκετό καιρό για να προσαρμοστώ».

Ο Galloway, ένας «τυπικός άντρας από την Αλαμπάμα», όπως αποκαλεί τον εαυτό του εκτός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι, έχει κάνει και μια σειρά από καμπάνιες. Πρόσφατα, έγινε μοντέλο για την ανδρική σειρά Kenneth Cole.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων αύριο


Τι διεκδικούν.

Παναττική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι αύριο Τετάρτη, στις 10:00, στην πλατεία Εθνική Αντίστασης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή, τονίζοντας πως «ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονιακών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων πρέπει να συνεχισθεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, διεκδικεί:

  • Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
  • Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.
  • Αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις.
  • Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
  • Άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.
  • Επαναφορά της κράτησης του 3% στις προμήθειες του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ.
  • Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφηνιασμένος ρινόκερος σκορπά το θάνατο


Αναστάτωσε μια ολόκληρη πόλη - Δείτε το βίντεο.

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε ένας τεράστιος ρινόκερος, ο οποίος βγήκε στους δρόμους της μικρής πόλης Hetauda στο βόρειο Νεπάλ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Το θηλαστικό το έσκασε από καταφύγιο άγριων ζώων και βρέθηκε να περιφέρεται μανιασμένο στους δρόμους της πόλης. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μια 61χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από χτύπημα του ογκωδέστατου ζώου και ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων κατέληξε στο νοσοκομείο.

Το ζώο άρχισε να κυνηγά πανικόβλητους κατοίκους που εκείνη την ώρα βρέθηκαν στο διάβα του, ενώ έγιναν και προσπάθειες να του αποσπάσουν την προσοχή, κορνάροντας και χτυπώντας τύμπανα.

«Ολόκληρη η πόλη τρομοκρατήθηκε από αυτό το ζώο. Εισέβαλε μάλιστα ακόμα και στο τοπικό νοσοκομείο όπου οι άνθρωποι άρχισαν να πηδούν φράχτες για να σωθούν», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ram Prasad Thapaliya. Το ζώο εξουθενωμένο εθεάθη να ξεκουράζεται πίσω από το νοσοκομείο και οι αρχές προσπαθούν να το θέσουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...