Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η κατάφωτη πανδαισία του νυχτερινού Λονδίνου


Δείτε φωτογραφίες από ελικόπτερο.

Στον… ουρανό έφτασε ο Γερμανός φωτογράφος Timo Lieber προκειμένου να φωτογραφίσει το Λονδίνο τη νύχτα από ψηλά, αναδεικνύοντας τα πιο γνωστά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας από εντελώς διαφορετική οπτική.

Ο 36χρονος γοητεύεται από το φως και θέλει αυτό να είναι το «κλειδί» στις φωτογραφίες του, είτε κάτω από τον ήλιο του μεσημεριού είτε μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.

«Πάντα ψάχνω δυνατά γεωμετρικά στοιχεία για τις φωτογραφίες μου και το κάπως χαοτικό οδικό δίκτυο του Λονδίνου μου δίνει την τέλεια ευτυχία», εξηγεί ο φωτογράφος.

«Έβγαλα τις φωτογραφίες από ελικόπτερο με ανοιχτές πόρτες, χρειάστηκα ειδική άδεια για την πτήση αυτή πάνω από το κέντρο του Λονδίνου», προσθέτει, «θέλω ο κόσμος να βλέπει με δέος το Λονδίνο, είναι η πόλη μου και μια από τις πόλεις με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το θεματικό πάρκο Camelot δεν θυμίζει πια παραμύθι


Έρημο κι εγκαταλειμμένο μετά το λουκέτο - Δείτε τις φωτογραφίες.
Αποκεφαλισμένα ανδρείκελα, εστιατόρια καλυμμένα με γκράφιτι και τρενάκια που έχουν αφεθεί στο χρόνο και στην τύχη τους- το θεματικό πάρκο Camelot δεν θυμίζει και πολύ παραμύθι πια.

Το πάρκο του Lancashire, στη Βρετανία, έκλεισε το 2012 και οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν τη φθορά και την ερημιά.

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια και τα τρενάκια του έχουν διαλυθεί αλλά το τρενάκι Knightmare, από τα πιο δημοφιλή του πάρκου, διατηρείται ακόμα αν και σε κατάσταση διάλυσης.

Στην ακμή του το Camelot- εμπνευσμένο από το θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου- ήταν από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Βρετανίας. Ωστόσο ύστερα από σχεδόν τριάντα χρόνια λειτουργίας, η μοίρα του ήταν το λουκέτο.

Η μείωση των επισκεπτών οδήγησε στην απόφαση για το κλείσιμό του με τους 150 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 8 πράγματα που δεν ξέρετε για τον μάρτυρα του Ιεχωβά Prince


Ήταν κάποτε σε τόσο κακή οικονομική κατάσταση που πήγαινε σε McDonald 's να μυρίζει το φαγητό.

Νεκρός στο σπίτι του σε προάστιο της Μινεσότα των ΗΠΑ, σε ηλικία 57 ετών, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο διάσημος τραγουδιστής Prince.

Τα 8 πράγματα που δεν ξέρετε για τον μάρτυρα του Ιεχωβά Prince

Αν και ο πρίγκιπας της ποπ μουσικής διατηρούσε την ιδιωτική του ζωή μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, υπάρχουν ορισμένα θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

1) Είχε πέσει θύμα bullying όταν ήταν παιδί. Σε μια συνέντευξη ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ότι τον πείραζαν όταν ήταν μικρός και το ξεπέρασε με τη μουσική

2) Ήταν βαθιά θρησκευόμενος και ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά. Έγινε μάρτυρας του Ιεχωβά το 2001.

3) Αποκάλυψε ότι ήταν ένας αυτοδίδακτος μουσικός. Όπως ο ίδιος έχει πει ο πατέρας του δεν του επέτρεπε να παίζει πιάνο στο σπίτι γιατί δεν ήταν τόσο καλός...

4) Ηχογράφησε ένα άλμπουμ όπως Camille αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

5) Είχε ένα μωρό που πέθανε από φυσικά αίτια, ενώ ήταν ακόμα βρέφος. Ο Prince και η τότε η σύζυγός του, Mayte Garcia-Nelson, είχαν ένα μωρό μαζί το 1997 που ονόμασαν Boy Gregory. Το παιδί πέθανε από μια σπάνια σκελετική ανωμαλίαμόλις μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του. Το ζευγάρι προσπάθησε να κρατήσει την τραγωδία μακρυά από τα media, αλλά η συγκάλυψη πυροδότησε υποψίες και μια έρευνα για ανθρωποκτονία πριν η αιτία του θανάτου γίνει γνωστή.

6) Έγραψε το πρώτο του τραγούδι, όταν ήταν μόλις 7 και χόρεψε μαζί με τον James Brown, όταν ήταν 10.

7) Ήταν κάποτε τόσο κακή οικονομική κατάσταση που ο ίδιος πήγαινε σε McDonald 's να μυρίζει το φαγητό. «Δεν είχα καθόλου χρήματα, έτσι ήθελα απλώς να σταθώ έξω από McDonalds και να μυρίζω πράγματα», έχει πει ο ίδιος το 1985.

8) Έκανε το Soundtrack του Batman επειδή είχε φλερτ με Kim Basinger.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια πίσω από τις αψεγάδιαστες φωτογραφίες μόδας


Πώς δημιουργούνται οι άψογες εικόνες των μοντέλων.

Την αλήθεια πίσω από τις αψεγάδιαστες φωτογραφίες σε περιοδικά μόδας και διαφημιστικές εκστρατείες αποκαλύπτει δημοσίευμα του site «So Bad So Good».

Τα μοντέλα στις εικόνες αυτές, εμφανίζονται να έχουν τέλεια επιδερμίδα, πυκνές βλεφαρίδες, ακαταμάχητα σώματα, λαμπερά μαλλιά. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, πίσω από τη την αψεγάδιαστη εικόνα δεν κρύβονται ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο ή στο μακιγιάζ, αλλά η ατελείωτη δουλειά γραφιστών σε ειδικά προγράμματα του υπολογιστή.

Όπως είναι αναμενόμενο, το τέλειο look, δημιουργείται έπειτα από αρκετή δουλειά από εξειδικευμένο προσωπικό, visual artists, ενώ υπάρχουν ακόμα και εταιρείες που ειδικεύονται στο ρετουσάρισμα, όπως λέει το site.

Μια τέτοια, είναι και η Rare Digital Art με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, και με τη Vogue.

Παρακάτω, δείτε ένα δείγμα της δουλειάς τους, με το «πριν» και το «μετά», και μια σειρά από βίντεο που έχουν ανεβάσει κατά το παρελθόν:

Διαβάστε περισσότερα...

Ο serial killer της Ελλάδας με το ταξί


Οι στυγερές δολοφονίες του Δημήτρη Βακρινού και τα βιώματα που σημάδεψαν τη ζωή του
Ήταν 6 Αυγούστου του 1987 όταν ο Δημήτρης Βακρινός, ταξιτζής στο επάγγελμα αποφάσισε να σκοτώσει με σιδηρολοστό τον συγκάτοικο του Παναγιώτη Γαγλία για μια ασήμαντη αφορμή. Αυτή θα ήταν και η αρχή μιας σειράς δολοφονιών από έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας. Ο πρώτος serial killer της Ελλάδας ή αλλιώς ο «δολοφόνος με το κράνος» όπως τον είχαν χαρακτηρίσει, καθώς συνήθιζε να πυροβολεί φορώντας το κράνος του μοτοσικλετιστή, μόλις είχε ξεκινήσει την δράση του...

Τα παιδικά χρόνια και τα βιώματα που σημάδεψαν την ζωή του

Ο Δημήτρης Βακρινός γεννήθηκε στο Πυρρή της Γορτυνίας το 1963. Ήταν ο δεύτερος γιος μια φτωχής πολύτεκνης οικογένειας, με έναν πατέρα αλκοολικό που φέρεται συχνά να τον κακοποιούσε. Για όλους στο μικρό χωριό ήταν ο γιος του Βρούβα, έτσι αποκαλούσαν τον πατέρα του λόγω του προβλήματος αλκοολισμού που αντιμετώπιζε, μέτριος μαθητής και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγχωριανών του όχι ιδιαίτερα κοινωνικός.

Τα προβλήματα με τον πατέρα του θα τον οδηγήσουν στην απόφαση σε ηλικία μόλις 13 ετών να φύγει για την Αθήνα όπου και θα δουλέψει σε ταβέρνα στην Χασιά, φιλοξενούμενος από την οικογένεια που είχε την ταβέρνα. Λίγο καιρό αργότερα όμως στην Αθήνα έρχονται και οι γονείς του. Εκεί είναι που διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι η συμβίωση με τον πατέρα του ήταν αδύνατη. Ο Δημήτρης Βακρινός σταματά την δουλειά στην ταβέρνα, εκπαιδεύεται σε τεχνική σχολή στα ναυπηγεία στον Σκαραμαγκά και βρίσκει δουλειά οξυγονοκολλητή, όπου παραμένει ως το 1992.

Η προσωπική ζωή και οι δύο γάμοι

Το 1990 γνωρίζει την Ευαγγελία Γερασίμου με την οποία λίγους μήνες αργότερα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο γάμος θα διαρκέσει μόλις 14 μήνες λόγω των συγκρούσεων που άρχισαν να υπάρχουν όταν ο Βακρινός σταμάτησε να εργάζεται στα ναυπηγεία. Από εκεί θα πάρει μια μεγάλη αποζημίωση την οποία όμως η σύζυγός του δεν θα δει ποτέ. Εκείνος θα αρχίσει να ξενυχτάει με παρέες που όμως ποτέ δεν παρουσίαζε, έτσι εκείνη αποφασίζει να τον χωρίσει και να τον διώξει από το σπίτι.

Ο serial killer της Ελλάδας με το ταξί

Το ίδιο βράδυ ο Βακρινός πηγαίνει στην αστυνομία καταγγέλλοντας ότι η γυναίκα του τον πέταξε έξω από το σπίτι. Απογοητευμένος από την απάντηση των αστυνομικών που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για την περίπτωση του, αποφασίζει να πάει στη Σαλαμίνα και να βάλει φωτιά στο εξοχικό του πεθερού του. Ο Βακρινός άλλαζε τη μια δουλειά μετά την άλλη ώσπου κατέληξε να γίνει οδηγός ταξί.

Τον Αύγουστο του 1996 παντρεύεται για δεύτερη φορά με την Κυριακή Χατζηδογιαννάκη. Μένουν σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Μοσχάτου και για την γειτονιά ήταν πάντα ένας φιλήσυχος άνθρωπος. Οι πέντε δολοφονίες που θα ακολουθήσουν σοκάρουν τους ανθρώπους που τον έβλεπαν καθημερινά στη γειτονιά.
Οι στυγερές δολοφονίες



Πρώτο θύμα: 6 Αυγούστου 1987- Παναγιώτης Γαγλίας, 43 ετών. Για πρώτη φορά ο Βακρινός έβαψε τα χέρια του με αίμα σε ηλικία μόλις 25 ετών σκοτώνοντας τον συγκάτοικό του με σιδηρολοστό καθώς όπως είχε υποστηρίξει του είχε κλέψει μια καραμπίνα. Με απίστευτη ψυχραιμία τύλιξε το πτώμα με ναύλον σακούλες και στη συνέχεια το πέταξε σε ερημική περιοχή λίγο έξω από το Άργος.

Δεύτερο θύμα: 19 Νοεμβρίου 1993-Αναστασία Σιμιτζή, 28 ετών. Ο Βακρινός παρέλαβε την νεαρή κοπέλα ως πελάτισσα στο ταξί. Της πρότεινε να πάνε σε κάποιο μπαρ για ποτό κι εκείνη δέχτηκε. Στη συνέχεια της είπε να συνεχίσουν την βραδιά τους σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη αρνήθηκε προσβάλλοντας τον όπως υποστήριξε ο ίδιος, αφού τον αποκάλεσε «κοντό». Έξαλλος, την περιλούζει με πετρέλαιο και την καίει ζωντανή. Το απανθρακωμένο πτώμα της βρέθηκε την επόμενη μέρα.

Τρίτο θύμα: 9 Ιανουαρίου 1994-Θεόδωρος Ανδρεάδης, 35 ετών. Πρόκειται για έναν συνάδελφό του με τον οποίο είχαν λογομαχήσει λίγες μέρες νωρίτερα για έναν πελάτη που δεν τον άφησε να πάρει στην πιάτσα της Ελευσίνας. Ο Βακρινός προσποιούμενος τον πελάτη επιβιβάστηκε στο ταξί του Ανδρεάδη ο οποίος μετά από τόσο καιρό δεν τον αναγνώρισε. Τον οδήγησε στο Λουτράκι όπου και τον σκότωσε με σαρανταπεντάρι πιστόλι αφού πρώτα με μία πρόφαση τον υποχρέωσε να σταματήσει, ενώ του έκλεψε και το ρολόι. Στη συνέχεια μετέφερε ο ίδιος το ταξί στην Ελευσίνα, το πυρπόλησε και το έκαψε. Το πτώμα βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Τέταρτο και πέμπτο θύμα: Κώστας Σπυρόπουλος, 21 ετών και Αντώνης Σπυρόπουλος, 20 ετών. Τους δολοφόνησε σ’ ένα βενζινάδικο με ένα 45άρι πιστόλι, λόγω οικονομικών διαφορών Ο Βακρινός προσπάθησε να κλέψει με αντικλείδι το αυτοκίνητο που είχε πουλήσει ο ίδιος στα δύο αδέλφια λίγους μήνες νωρίτερα. Η αρχική συμφωνία ήταν για 700.000 δρχ., αλλά τα δύο αδέλφια του έδωσαν τελικά 600.000. Ο Βακρινός θεώρησε ότι τον κορόιδεψαν κι αποφάσισε να κλέψει το αυτοκίνητό του. Όταν ο Βακρινός σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο προκειμένου να βάλει βενζίνη και μην έχοντας αντιληφθεί ότι καταδιώκεται, τα δύο αδέλφια τον πλησίασαν προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για την κλοπή. Τότε ο Βακρινός τους σκότωσε, χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο πιστόλια.

Έκτο θύμα: Σεραφείμ Αγιαννίδης: 30 Μαΐου 1996, Περιστέρι. Σύμφωνα με τον Βακρινό, το θύμα «του χάλασε το προξενιό με μια κοπέλα που ήταν ερωτευμένος και γι’ αυτό έπρεπε να πεθάνει». Ο Βακρινός επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος στο Περιστέρι. Ψύχραιμα χτύπησε το κουδούνι. Την ώρα εκείνη ο Αγιαννίδης απουσίαζε και η μητέρα του που είδε τον κουκουλοφόρο από το ματάκι της πόρτας, ειδοποίησε την αστυνομία. Ο δολοφόνος κρύφτηκε και περίμενε μέχρι που εμφανίστηκε το θύμα τον οποίο και πυροβόλησε θανάσιμα. Από τα πυρά του δολοφόνου δεν γλίτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει για να διερευνήσουν την καταγγελία, ούτε ο πατέρας του θύματος, που τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο τραυματισμός του συναδέλφου τους πείσμωσε τους αστυνομικούς, που έβαλαν σκοπό να συλλάβουν το δράστη. Για εκείνους ήταν πια «υπόθεση τιμής» η σύλληψη του.

Απόπειρες δολοφονιών

Η εγκληματική δράση του Δημήτρη Βακρινού όμως δεν σταματά στις δολοφονίες καθώς κατηγορήθηκε και για απόπειρες δολοφονιών σε βάρος νεαρών ατόμων.

14 Μαρτίου 1993: Απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Βοτανικό δύο φίλων, του Ανδρέα Σβύρου, 18 ετών και του Θεόδωρου Μπίτουλα, 16 ετών. Αφορμή ήταν ότι οι δύο φίλοι, σε βραδινή βόλτα, είχαν πειράξει για αστείο φιλικό τους ζευγάρι. Ο Βακρινός πυροβόλησε εναντίον τους πολλές φορές και τα δύο νεαρά παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά.

10 Δεκεμβρίου 1995: Απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Νέα Σεπόλια δύο φίλων, του Γιώργου Καυκά, 23 ετών και του Βασίλη Δίπλα, 23 ετών. Το βράδυ εκείνο ο Βακρινός έσπασε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας και επιχείρησε να κλέψει διάφορα αντικείμενα απ' αυτό. Όταν οι δύο φίλοι, που ήταν απλώς περαστικοί, επιχείρησαν να τον αποτρέψουν να το κάνει, ο Βακρινός άρχισε να τους πυροβολεί. Ο Δίπλας τραυματίστηκε ελαφρά και ο Καυκάς σοβαρά, με αποτέλεσμα να παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του ανάπηρος.

20 Δεκεμβρίου 1995: Σχεδιασμός ανθρωποκτονίας σε βάρος αγνώστων στοιχείων μοτοσικλετιστή, με τον οποίο είχε νωρίτερα διαπληκτιστεί στο Μοσχάτο για την προτεραιότητα.

Η ώρα της σύλληψης και το τραγικό τέλος

Μετά την δολοφονία των δύο αδελφών ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για τον Βακρινό. Οι αστυνομικοί σκέφτηκαν ότι αντικλείδι για το κλεμμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει μόνο ο αρχικός ιδιοκτήτης του, δηλαδή ο Βακρινός, και τον αναζητούσαν παντού, χωρίς να καταφέρνουν να τον εντοπίσουν. Μετά την δολοφονία του Αγιαννίδη, μια γειτόνισσα του θύματος κατέθεσε ότι ο δράστης διέφυγε με ένα ταξί. Ο Δημήτρης Βακρινός συνελήφθη τον Απρίλιο του 1997.

Στις 25 Μαΐου του 1997 ο Δημήτρης Βακρινός βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος από τα κορδόνια των παπουτσιών του, σε μια σωλήνωση των λουτρών της φυλακής του Κορυδαλλού. Δεν πρόλαβε ποτέ να δικαστεί για τις δολοφονίες που είχε διαπράξε...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που έγινε γιαγιά στα 31!


Η νεότερη γιαγιά της Βρετανίας και η κόρη της που θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα.

Η Jaymee Starr από τη Βρετανία η οποία γέννησε την κόρη της, Harleigh, μόλις πέντε μήνες αφού η μητέρα της έφερε στον κόσμο το έκτο της παιδί μιλάει για την ιστορία της καθώς θέλει να εμπνεύσει τους άλλους εφήβους αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και με το παιδί μπορεί κανείς να συνεχίσει τις σπουδές του και την καριέρα του.

Η μαθήτρια τότε Jayme, γέννησε την Harleigh τον Αύγουστο του 2013, ήταν 14 ετών και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος όταν η 31χρονη μητέρα της Tobii περίμενε το έκτο παιδί της, δηλαδή τον αδερφό της. Η ίδια δήλωσε μιλώντας στη βρετανική Sun: «Οι άνθρωποι που μας έβλεπαν, μια 14χρονη και την πανέμορφη μαμά μου υπέθεταν πως ήμασταν αδελφές και έγκυοι. Η μαμά μου έγινε γιαγιά στο πρώτο της εγγόνι και μητέρα στο έκτο της παιδί στα 31 και αυτό την έκανε περήφανη που είναι τόσο νέα γιαγιά.» Τώρα η Jaymee θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της για να εμπνεύσει τα νεαρά κορίτσια να μην τα εγκαταλείψουν εάν μείνουν έγκυοι αλλά να βάλουν το μωρό και το σχολείο τους σε προτεραιότητα.



Η ίδια συνέχισε το σχολείο και θέλει να τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα φροντίζει το παιδί της και βοηθάει την 34 ετών πλέον μαμά της με τα υπόλοιπα παιδιά. Η μητέρα της, Tobii, των οποίων τα παιδιά είναι τώρα 18, 16, 12,11, οκτώ και τρία, πρόσθεσε όταν έμαθε ότι η κόρη της είναι έγκυος στα 14: «Τη ρώτησα τι ήθελε να κάνει επειδή ήταν το σώμα της και το μωρό της. Σοκαρίστηκα, αλλά έπρεπε να την υποστηρίξω». Η ίδια είχε μείνει έγκυος στο πρώτο της παιδί στα 16 και αποτέλεσε την έμπνευση, όπως λένε και οι δύο, για την κόρη της ώστε να μην το βάλει κάτω και να συνεχίσει με το σχολείο. Η Tobii έφερε στον κόσμο το έκτο παιδί της τον Μάρτιο του 2013 και τον Αύγουστο έγινε γιαγιά, ενώ η 56χρονη μαμά της απέκτησε το πρώτο της δισέγγονο.



Μιλώντας για τη ζωή μετά το μωρό, η έφηβη Jaymee αναφέρει ότι επέστρεψε στο σχολείο μετά από λίγες εβδομάδες και έβαλε στόχο να το τελειώσει, έχοντας απόλυτο στήριγμα τη μαμά της, αφού δεν είχε την ίδια ανταπόκριση από τον σύντροφό της με τον οποίο είχε μείνει έγκυος. Πλέον μιλάει για την ιστορία της θέλοντας να πει οτι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, μπορεί κάποιος να τα καταφέρει και να συμβουλεύσει άλλες έφηβες να μιλούν στις μαμάδες τους για να παίρνουν αποφάσεις. Η 34χρονη σήμερα γιαγιά, η νεότερη της Βρετανίας, δηλώνει περήφανη για την κόρη της παρά το αρχικό σοκ της και χαίρεται που επέστρεψε στο σχολείο και δεν το έβαλε κάτω.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρη η εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Οι λεπτομέρειες για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις ορίζονται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι φέτος οι εξετάσεις θα είναι διπλές, καθώς θα διεξαχθούν τόσο με το νέο σύστημα των ομάδων προσανατολισμού (τέσσερα + ένα μαθήματα), όσο και με το παλαιό σύστημα των απλών κατευθύνσεων (έξι μαθήματα).

Με την εγκύκλιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν μόνο στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων:
• των ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα
• των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα

Δείτε εδώ την εγκύκλιο
Διαβάστε περισσότερα...

Λεμεσός: Προτίμησε να καεί ζωντανή για να σώσει το σκυλί της


Τραγικό τέλος είχε γυναίκα-οδηγός το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Φασούλας στη Λεμεσό της Κύπρου.

Όλα έγιναν περίπου 10.30 π.μ., όταν υπό συνθήκες που διερευνώνται, η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε βίαια πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Από την πρόσκρουση ξέσπασε φωτιά στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου της και διερχόμενος οδηγός, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, έτρεξε κοντά της, προκειμένου να την βοηθήσει να απεγκλωβιστεί.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την αστυνομία, η άτυχη γυναίκα του είπε να περιμένει για να πάρει μαζί της και το σκυλάκι της, που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα, με συνέπεια να μην προλάβει να βγει από το όχημα της. Και αυτό γιατί υπήρξε ανάφλεξη και η οδηγός κάηκε ζωντανή.

Λεμεσός: Προτίμησε να καεί ζωντανή για να σώσει το σκυλί της

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπου έσβησαν τη φωτιά και εντόπισαν στο όχημα το απανθρακωμένο πτώμα της οδηγού.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε παρακείμενη πλαγιά ημιορεινής περιοχής καίγοντας έκταση περίπου 100 στρεμμάτων.

Στην κατάσβεση της φωτιάς, συμμετείχαν 5 πυροσβεστικά οχήματα των Σταθμών Λεμεσού και 2 του Τμήματος Δασών ενώ επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα από την Αστυνομία και τις Βρετανικές βάσεις. Περίπου μια ώρα αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί καθώς βρέθηκε απανθρακωμένο και η ταυτότητα της θα διακριβωθεί με την μέθοδο του DNA. Η νεκροτομή θα διενεργηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλαφόν για την ατομική σύνταξη στα 2.000 ευρώ προβλέπει το ν/σ για το ασφαλιστικό


Πλαφόν για την ατομική σύνταξη στα 2.000 ευρώ μπαίνει σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Αρχικά προβλεπόταν το πλαφόν στα 2.300 ευρώ για την ατομική σύνταξη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο άρθρο «μέχρι 31/12/2018 αναστέλλεται η καταβολή κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης των προσώπων που είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το μέρος που υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες (2000) ευρώ».

Το πλαφόν για τις πολλαπλές συντάξεις μπαίνει στα 3.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ποτάμι


Μια οδηγός στην Κίνα επιχείρησε να γυρίσει το αυτοκίνητό της σε ένα στενό δρομάκι δίπλα σε ένα ποτάμι. Έβαλε, λοιπόν, την όπισθεν, αλλά για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν από τους φαντάρους να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα ύψους... 4,20 ευρώ


Κόβουν το δώρο Πάσχα στους στρατεύσιμους. Όσοι μάλιστα από αυτούς είχαν εισπράξει το… «ιλιγγιώδες» ποσό των 4,20 ευρώ καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Γενικό Λογιστήριο, οι στρατεύσιμοι πρέπει να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς, επειδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί για αυτούς, πρέπει να κοπούν και για τους φαντάρους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο άλλαξαν οι τάσεις της γυναικείας ομορφιάς στη Συρία μέσα σε 100 χρόνια


Από τα έντονα κραγιόν στη μαύρη μαντίλα.

Η σειρά με τα βίντεο «100 χρόνια ομορφιάς» αυτή τη φορά κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες από τη Συρία και παρουσιάζει πόσο άλλαξαν οι τάσεις της γυναικείας ομορφιάς μέσα σε έναν αιώνα.

Η Daily Mail δημοσιεύει το βίντεο του Cut.com με τις αλλαγές που σημειώθηκαν ανά δεκαετία, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι το πρώτο ανάλογο βίντεο στο οποίο οι δημιουργοί έχουν βάλει και μία πολιτική χροιά στο τέλος του.

Μάλιστα στήριξαν το κλιπ που έφτιαξαν, σε έρευνα που οι ίδιο έκαναν, με βάση το τι επηρέαζε τη χώρα κάθε δεκαετία και πώς αντικατοπτριζόταν αυτό στο στυλ της γυναίκας. Η περιγραφή ξεκινά από το 1910 και οι εμφανίσεις που παρουσιάζονται στο βίντεο βασίζονται σε εικόνες διάσημων γυναικών από τη Συρία. Η πρώτη εμφάνιση για παράδειγμα το 1910 είναι προφανώς εμπνευσμένη από μια καρτ ποστάλ της εποχής. Η γυναίκα φορά ένα γκρι μαντήλι κι έχει ένα συντηρητικό χτένισμα.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι δυτικές χώρες έκαναν μια αποστολή για να αποικίσουν σε περιοχές της Μέσης Ανατολής ώστε να αξιοποιήσουν τους φυσικούς της πόρους. Μία από αυτές είναι η Γαλλία, καθώς η Συρία έγινε αποικία της τη δεκαετία του ’30 και θεωρείται ότι άφησε το στίγμα της, ενώ υπήρχε και «βομβαρδισμός» από δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό αποτυπώνεται και στις Σύριες της εποχής και τις τάσεις ομορφιάς τους.

Οι επόμενες δεκαετίες είναι εμπνευσμένες από άλλα γυναικεία πρόσωπα της εποχής όπως μια γνωστή τραγουδίστρια, κόρη μιας οικογένειας πολέμιας της γαλλικής κυριαρχίας η οποία αποτέλεσε έμπνευση και για το πρόσωπο που προβάλλεται στη δεκαετία του '40. Για τη δεκαετία του 1950 επιλέχθηκε το πρότυπο ομορφιάς της 18χρονης Layla Tibriz Touma η οποία ξεχώρισε ως «Βασίλισσα της Ομορφιάς» το 1952.

Την επόμενη δεκαετία, η Συρία όπως και άλλες χώρες αντιδρούσαν μέσω καλλιτεχνικών κινημάτων στα οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων η μυθιστοριογράφος Ghada al-Samman που αποτέλεσε το πρόσωπο έμπνευσης για την επόμενη δεκαετία.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και έπειτα η ηθοποιός Muna Wassef ήταν η υψηλότερα αμοιβόμενη αραβόφωνη ηθοποιός στον κόσμο οπότε είναι αναμενόμενο να είναι το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς που επιλέχθηκε για τη δεκαετία του ’80 στο βίντεο. Η ηθοποιός Fadwa Soliman, η οποία υπήρξε μια από τις αντιπάλους της κυβέρνησης Άσαντ, χρησιμοποιήθηκε για τη δεκαετία του 2000, ενώ το βίντεο κλείνει με το πολιτικό μήνυμα και μια γυναίκα να φοράει μια μαύρη κλειστή μαντίλα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...