Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον «δράκο» του Αμαρουσίου


Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος γυναικών.

Ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση του αποκαλούμενου «δράκου» του Αμαρουσίου, ο οποίος κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην περιοχή, εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας λόγο για την εξιχνίαση συνολικά έξι υποθέσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., «συνελήφθη χθες (25-5-2016) το πρωί στο Μαρούσι, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 30χρονος ημεδαπός ο οποίος νωρίτερα είχε αποπειραθεί να βιάσει γυναίκα στην ίδια περιοχή.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξακριβώθηκε ότι ο 30χρονος είναι ο δράστης άλλων πέντε (5) παρόμοιων επιθέσεων σε βάρος γυναικών, που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή».

------------

Το περίεργο βιβλίο «Οι Γυναίκες στο Στόχαστρο» διάβαζει ο «δράκος» του Αμαρουσίου

Βρέθηκε στο σπίτι του και εξετάζεται αν τον επηρέασε.

Το περίεργο βιβλίο με τον τίτλο «Οι Γυναίκες στο Στόχαστρο», ένα βιβλίο κατά του φεμινισμού, της ψυχολόγου Wanda Marrs, διάβαζε ο 30χρονος επίδοξος βιαστής του Αμαρουσίου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το συγκεκριμένο βιβλίο βρέθηκε στο σπίτι του και το είχε αγοράσει χετικά πρόσφατα.

Η συγγραφέας δίνει έμφαση στην επίθεση που δέχονται οι γυναίκες από τον «Εωσφόρο, την Μητέρα αφυπνισμένη θεότητα της Μυστηριακής Βαβυλώνας και τον Αντίχριστο».

Ο «δράκος» φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς την αιτία για τις σεξουαλικές επιθέσεις: «Είχα πρόσφατα μια ερωτική απογοήτευση. Με χώρισε μία κοπέλα από τη Ρουμανία που είχα γνωρίσει σε ένα μπαρ. Δεν με ήθελε. Από εκείνη τη στιγμή ήθελα να εκδικηθώ όλες τις γυναίκες. Στο πρόσωπό τους έβλεπα εκείνη».

Μετά την «άρνηση» της Ρουμάνας να ανταποκριθεί στον έρωτά του, ο 30χρονος φέρεται να κλείστηκε περισσότερο στον εαυτό του και αγόρασε και το παράξενο βιβλίο...

Για τον επίδοξο βιαστή δεν υπάρχει ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών ή λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Seatrack για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και στις "Πλάκες" Κατακόλου


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για έξι μηχανισμούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στη θάλασσα Δημοσιεύθηκε ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εγκατάσταση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) στη θάλασσα(Seatrack), και σύμφωνα με πληροφορίες, ένα απ’ αυτά θα εγκατασταθεί στην παραλία «Πλάκες» Κατακόλου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκηρύσσει «Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την α) εξακρίβωση της λειτουργικότητας και την αποκατάσταση τυχόν βλαβών στα ήδη υπάρχοντα αποθηκευμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) στη θάλασσα (Seatracs), β) εγκατάσταση, δοκιμή καλής λειτουργίας, τον περιοδικό έλεγχο και την απεγκατάσταση έως έξι (6) συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) στη θάλασσα (Seatracs) συμπεριλαμβανομένων των τηλεχειριστηρίων τους, τη θερινή περίοδο 2016, γ) την αποκατάσταση των συστημάτων πρόσβασης από την πιθανότητα σοβαρής βλάβης που θα προκληθεί από κακή χρήση, ή ενδεχόμενους βανδαλισμούς, συνολικού ποσού μέχρι 32.600,00ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Κάθε προσφορά θα συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα και θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών ορίζεται η 31/5/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Οικονομικού – Τμήμα Προμηθειών (Πανεπιστημίου 254- Β’ κτήριο)

Ημερομηνία αποσφράγισης των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής ορίζεται η 31/5/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ. στην έδρα της Π.Ε. Αχαΐας, Πανεπιστημίου 254( Β’ κτήριο), στην Πάτρα.

Αντίγραφα της διακήρυξης καθώς επίσης και πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 8.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ. από την Δ/νση Οικονομικού – Τμήμα Προμηθειών (2613-613135 ,2613-613409 αρμόδιος υπάλληλος: Κ. Ράπτη).


Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τριπλή επιτυχία για το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ Ήφαιστος Πάτρας - Κέρδισε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2016

Τριπλή επιτυχία για το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ Ήφαιστος Πάτρας - Κέρδισε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2016

Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής της ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2016 το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στην Αθήνα από την Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 63 αθλητές και αθλήτριες πραγματοποιώντας ρεκόρ συμμετοχών.

Οι δύο αθλητές του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, Αγγελούδης Παναγιώτης (ΤΤ4) και Παπουτσόπουλος Παναγιώτης (ΤΤ5) αγωνίσθηκαν την πρώτη ημέρα στο Ομαδικό Ανδρών της κατηγορίας ΤΤ4-ΤΤ5 και μετά από πολύ καλή παρουσία κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν.

Νικητής στην κατηγορία αναδείχθηκε η ομάδα Α.Σ. ΑμεΑ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ Ελευσίνας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Α.Σ. ΑμεΑ ΑΡΓΩ από την Αθήνα.



Η δεύτερη ήμερα των αγώνων εξελίχθηκε σε εσωτερική μάχη για τους Αγγελούδη και Παπουτσόπουλο, αφού μετά την πρόκρισή τους από τους ημιτελικούς, αγωνίσθηκαν μεταξύ τους στον τελικό του Ατομικού Ανδρών της κατηγορίας ΤΤ4-ΤΤ5.

Νικητής, μετά από πολύ όμορφο παιχνίδι και από του δύο αθλητές, αναδείχθηκε ο περυσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Αγγελούδης με 3-0 σετ, αφήνοντας τον Παναγιώτη Παπουτσόπουλο με την χαρά της δεύτερης θέσης και το αργυρό μετάλλιο στην πρώτη μόλις συμμετοχή του.



Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής Κουνενός Μανώλης του Α.Σ. ΑμεΑ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ.

Ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Παναγιώτης Αγγελούδης είναι εν ενεργεία αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο και ασχολείται με την επιτραπέζια αντισφαίριση εδώ και έξι περίπου χρόνια.

Συμμετέχει σε τουρνουά υψηλού επιπέδου με μη αναπήρους αθλητές τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό με αρκετή επιτυχία, ενώ ταξιδεύει στο εξωτερικό για συμμετοχή σε τουρνουά ΑμεΑ λαμβάνοντας πολύτιμη βοήθεια από υποστηρικτές και φίλους της προσπάθειάς του.

Είναι επίσης αθλητής του Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην ομάδα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ η οποία συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΚ.

Ο Παναγιώτης Παπουτσόπουλος είναι γυμναστής με ειδικότητα την κολύμβηση, ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι, ασχολείται δε με την επιτραπέζια αντισφαίριση μόλις ένα χρόνο. Είναι και αυτός αθλητής του Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην ομάδα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ.

Και οι δύο αθλητές προπονούνται στο Αγρίνιο υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Τσάγκαλου.




Πηγή: http://www.thebest.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ! Δυο Άραβες βίασαν 20χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες


Δυο Άραβες κάτοικοι της Ιουδαίας και Σαμάρειας,της λεγόμενης Δυτικής Όχθης,είναι ύποπτοι για το βιασμό μιας κοπέλας 20 ετών (ΑΜΕΑ).

Οι Άραβες βιντεοσκόπησαν το βιασμό της κοπέλας,δυο εβδομάδες πρίν,σε ένα μοτέλ στο Νότιο Τελ Αβίβ.Κατά τη διάρκεια του βιασμού της φωνάζαν,πως αυτό της αξίζει γιατί είναι Εβραία, και πως αν φωνάξει θα κάνουν κακό στην οικογένεια της.

Η αστυνομία απέκρυψε το συμβάν απο τη δημοσιότητα για να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών.Η κοπέλα βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και χρειάζεται θεραπεία.


Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα-Ντροπή: Πιασμένες παρανόμως και οι δύο θέσεις ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ Καλεντζώτη παρότι υπήρχαν πολλές ελεύθερες


Δευτέρα 23 Μαΐου 2016. Ώρα 10.30 το πρωί. Στο πάρκινγκ Καλεντζώτη της Πάτρας. Οι δύο θέσεις ΑΜΕΑ έχουν καταληφθεί παρανόμως από αυτοκίνητα. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπήρχαν άλλες έλευθερες θέσεις.

Το να βρεις μια θέση για να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου στην Πάτρα- ειδικά σε ώρα αιχμής- μπορεί να εξελιχθεί σε μια πραγματική Οδύσσεια. Παρόλα αυτά, μια λύση για κάποιον που θέλει να παρκάρει κοντά στο κέντρο της πόλης είναι το parking που βρίσκεται στον Φάρο της Πάτρας.

Μάλιστα σε αυτό το parking υπάρχουν και δυο θέσεις για ΑΜΕΑ. Τις περισσότερες φορές όμως αν και υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις, ειδικά στο κέντρο του parking, αυτές οι δυο θέσεις για ΑΜΕΑ είναι «πιασμένες» από αυτοκίνητα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.
Διαβάστε περισσότερα...

3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα


Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός αυτό το τριήμερο στην Καρδίτσα. Διαβάστε ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μεγάλη μουσική βραδιά.

Ένα σημαντικό, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, φεστιβάλ διοργανώνει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ στην Καρδίτσα. Το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων, με τη συμμετοχή 27 Ομάδων Χορού από όλη τη χώρα. Φέτος, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Μαΐου με μια μεγάλη μουσική βραδιά με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Σωτήρη Μπαλλά [Προπώληση 5 Ε 2441073644 ημέρα παράστασης 8 Ε] τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης.



Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η οργανωτική επιτροπή μαζί με τους εθελοντές της διοργάνωσης ετοιμάζουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση μια πραγματική γιορτή με χορό και μουσική καλώντας όλους τους δημότες της Καρδίτσας να γιορτάσουν, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα και να αποδείξουν πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Η πόλη μας θα υποδεχτεί για δύο μέρες πάνω από 400 άτομα, από Ομάδες Χορού της Αθήνας, Αλεξάνδρειας, Βόλου, Δράμας, Θέρμης Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λάρισας, Νάξου, Πάτρας, Συκεώνας Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουνίου, ημέρες των παραστάσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.




Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους.

Σας περιμένουμε όλους στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 29 Μαΐου στις 11 το πρωί σε ένα Φεστιβάλ που θα τραβήξει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας!


Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις ημέρες με μπίρα και μουσική στο θέατρο Βράχων


Ξεκινάει σήμερα το τετραήμερο Φεστιβάλ Μπίρας «The Rock Fest».

Ο δήμος Βύρωνα καινοτομεί με το 1ο φεστιβάλ μπίρας που ξεκινά σήμερα (έως την Κυριακή) στον γνωστό χώρο στο θέατρο Βράχων στην Εργάνη όπου φιλοξενεί εδώ και χρόνια έναν από τους πιο σημαντικούς θερινούς πολιτιστικούς θεσμούς, το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων».

Τέσσερις ημέρες με μπίρα και μουσική στο θέατρο Βράχων

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Έλληνες Φίλοι της Μπίρας» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα και της Περιφέρειας Αττικής.

Η διοίκηση του δήμου υλοποιεί ένα σχέδιο με κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και πολιτιστική δυναμική αφιερωμένο στην ελληνική μικροζυθοποιία. Σε μια εντυπωσιακή μπάρα μπίρας, με πρόσοψη 50 μέτρα, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει γεύσεις από τις 15 ελληνικές αλλά και τις 100 από όλο τον κόσμο εκ των οποίων οι 60 είναι σε βαρέλι.

Παράλληλα, θα εμφανιστούν ζωντανά μερικά από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα ροκ μουσικής, που θα πλαισιωθούν από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί από συναυλία έκπληξη, με γνωστούς Έλληνες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διατίθενται επιλεγμένα μενού μπίρας στο «Beer Garden», δίπλα στο μικρό Θέατρο «Άννα Συνοδινού», όπου το Σάββατο οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον μεγάλο τελικό του Champions League σε γιγαντοοθόνη.

Την Κυριακή στις 18:30-20:30, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο οικιακής παρασκευής μπίρας, από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος και 12 τυχεροί θα κερδίσουν ολοκληρωμένα πακέτα οικιακής ζυθοποίησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακατάλληλες πολλές παιδικές χαρές της Αθήνας


Υπάρχει εισήγηση για λουκέτο σε τουλάχιστον 10 από τις 128 του δήμου.

Διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας, η αρμόδια από τη δημοτική Αρχή, Ελ. Ζαχαροπούλου, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης, ενημέρωσε ότι η Επιτροπή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, που είναι αρμόδιος, έχει εισηγηθεί το κλείσιμο 30 από τις 128 παιδικές χαρές του δήμου. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον Οργανισμό στην επόμενη συνεδρίαση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρυχάται και πάλι η Αίτνα


Το ηφαίστειο εξερράγη χθες και λάβα ξεχύνεται από τον κρατήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

To υψηλότερο και πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα στην Ιταλία, εξερράγη χθες Τετάρτη και πίδακες λάβας υψώθηκαν πάνω από την περιοχή.

Βρυχάται και πάλι η Αίτνα

Η χθεσινή έκρηξη ήταν σύντομης διάρκειας αλλά σφοδρή με αποτέλεσμα η λάβα να ξεχύνεται από τον κρατήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σήμερα καταγράφεται σποραδική δραστηριότητα του ηφαιστείου.

Οι ξεναγοί που πραγματοποιούν περιηγήσεις στο ηφαίστειο ύψους 3.300 μέτρων στο νησί της Σικελίας οδήγησαν ομάδες τουριστών στην περιοχή για να παρακολουθήσουν από κοντά το φαινόμενο.

«Η έκρηξη γίνεται στον κεντρικό κρατήρα, είναι υπέροχο» δήλωσε η Αμερικανίδα τουρίστρια Μαίρη Καναβάλ κατά τη διάρκεια μιας αναρρίχησης χθες.

Η τελευταία τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου καταγράφθηκε το 1992.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελευθερία Ρήγου: Είχα σκεφτεί να αυτοκτονήσω


«Έφαγα πολύ κράξιμο, αλλά μου βγήκε σε καλό».

Καλεσμένη στο «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν η Ελευθερία Ρήγου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τα κιλά που πήρε, την κατάθλιψη, πώς την ξεπέρασε ενώ αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

«Το παιδί μου εξερράγη. Μου είπε “δεν αντέχω άλλο, δεν αντέχω άλλο” και έβαλε τα κλάματα. “Πρέπει να αλλάξεις, δεν ξέρω τι θα κάνεις, εγώ δεν σε αντέχω άλλο. Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση, να κλείνεσαι στο δωμάτιο σου, να τρως σαν γουρούνι, να μην ενδιαφέρεσαι για τίποτα, δεν ενδιαφέρεσαι για μένα”, μου την είπε πάρα πολύ και την είπε και στον πατέρα του, μαζί ήμασταν» είπε η ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Πονάει πάρα πολύ, αλλά από τα παιδιά μαθαίνεις. Είπα μετά “Ελευθερία, κόψε την μαλ@@@κια και ξεκίνα”. Είδα και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν. Έφαγα πολύ κράξιμο, αλλά μου βγήκε σε καλό. Μου πέρασε η σκέψη να αυτοκτονήσω, αλλά εκεί έπαθα το σοκ μέσα μου και λέω “τι λες μωρή; Έχεις έναν παίδαρο 1.90 και θα τον αφήσεις χωρίς μάνα;”».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφή υπέρογκων ποσών από ασφαλισμένους υπαλλήλους των ΟΤΑ


Λύση ζητά από το Γιώργο Κατρούγκαλο η Ομοσπονδία.

Πρόβλημα με την κατάταξη υπαλλήλων των ΟΤΑ σε «νέους» και «παλαιούς» ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα το ταμείο τους να ζητά την καταβολή εφάπαξ υπέρογκων ποσών, αναδεικνύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με έγγραφό της ζητεί από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα, την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει λύση στο ζήτημα.

Στο έγγραφο, το οποίο φέρει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) πως σε πολλές περιπτώσεις, υπάλληλοι των ΟΤΑ, που είναι ασφαλισμένοι του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), κατατάχθηκαν από την υπηρεσία τους στην κατηγορία «νέου» ή «παλαιού» ασφαλισμένου, με κράτηση υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΠΔΚΥ) 4% ή 1% αντίστοιχα, χωρίς να είχε ερευνηθεί εάν είχαν ασφάλιση ή όχι πριν την 1η Ιανουαρίου 1993.

Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ότι είχε γίνει λανθασμένη κατάταξη, από την οποία σε άλλες περιπτώσεις έχουν παρακρατηθεί επιπλέον εισφορές (γινόταν κράτηση 4% αντί 1%) για τις οποίες, ήδη, το Ταμείο προχωράει σε επιστροφή της τελευταίας πενταετίας, λόγω παραγραφής των προηγούμενων ετών και σε άλλες έχουν παρακρατηθεί λιγότερες (γινόταν κράτηση 1% αντί του ορθού 4%), για τις οποίες προκύπτουν οφειλές προς το Ταμείο με 20ετή παραγραφή.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, στη δεύτερη περίπτωση, οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά και μάλιστα επιβαρυμένα με τις προβλεπόμενες νόμιμες προσαυξήσεις και τόκους, ενώ υπογραμμίζει ότι η αποκλειστική ευθύνη για τη λάθος κατάταξη βαρύνει τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, δεδομένου ότι «ο εργαζόμενος δεν καθορίζει και δεν γνωρίζει τα αναλυτικά ποσά των κρατήσεων που καταβάλλει, καθώς αυτά ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία που εφαρμόζουν οι υπηρεσίες».

Επίσης, ζητεί άμεση επίλυση του ζητήματος με νομοθετική ρύθμιση, με διάταξη, η οποία προτείνει να αναφέρει ότι εάν παρακρατήθηκαν εσφαλμένα μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για εφάπαξ βοήθημα, το επιπλέον οφειλόμενο ποσό, απαλλαγμένο από πρόσθετα τέλη, τόκους και προσαυξήσεις, καταβάλλεται στον φορέα πρόνοιας με παρακράτηση από τις καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες ανέρχεται στο 1/10 των καθαρών αποδοχών, ενώ εάν ο υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, τυχόν εναπομείναν ποσό παρακρατείται από το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στους πληγέντες από την θεομηνία στα Φάρσαλα


Ομόφωνη απόφαση για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε δημότες που επλήγησαν από τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος, στόχος είναι να κηρυχθεί η περιοχή πλημμυρόπληκτη ώστε να γίνει η μέγιστη δυνατή χρήση των ευεργετικών διατάξεων του θεσμικού πλαισίου για τις αποζημιώσεις.

Το θέμα θα ξανασυζητηθεί αναλυτικότερα την ερχόμενη Τρίτη, κατά την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 600 ευρώ σε ιδιοκτήτη σκύλων στη Μυρσίνη


Ο νόμος 4039/2012 υπάρχει για να τηρείται. Είναι ο νόμος που αφορά όσους είναι ιδιοκτήτες σκυλιών.

Μεταξύ άλλων ο νόμος προβλέπει κάθε δεσποζόμενο σκυλί να έχει βιβλιάριο υγείας και να είναι ηλεκτρονικά ταυτοποιημένο. Χθες στη Μυρσίνη επιβλήθηκε τo πρώτο πρόστιμο σε ιδιοκτήτη που είχε τα δύο σκυλιά του χωρίς βιβλιάριο υγείας και επιπλέον δεν τα είχε τσιπαρισμένα.

Αστυνομικοί εντόπισαν σκυλιά που είχε στην κατοχή του ο εν λόγω κύριος του ζήτησαν βιβλιάρια υγείας και αν έχει γίνει ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Τα σκυλιά δεν διέθετα τίποτα από τα ανωτέρω που προβλέπει ο νόμος και έτσι στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για τα βιβλιάρια και 300 ευρώ για το τσιπ.

Ο νόμος προβλέπει: ο ιδιοκτήτης πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικίδιου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.

Επίσης σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Σε απόγνωση αγρότες στον νομό Τρικάλων από τις καταστροφές


«Χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται ακόμα μέσα στο νερό».

«Χιλιάδες στρέμματα, πέντε ημέρες μετά τις βροχοπτώσεις, βρίσκονται ακόμα μέσα στο νερό», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντινομάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, διευκρινίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος καλλιεργειών του πεδινού τμήματος έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές.

Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει, πως τα κανάλια «έσπασαν» λόγω του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε, με αποτέλεσμα οι καταστροφές σε καλλιέργειες να είναι ανυπολόγιστες. Το εισόδημα των αγροτών, προσθέτει, βρίσκεται φέτος σε μεγάλο κίνδυνο, δηλαδή, πιθανόν αυτό να είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αν δεν υπάρξει τάχιστη αντίδραση από την Πολιτεία.

Ο κ. Μιχαλάκης, δεν παραλείπει να σημειώσει, επίσης, πως θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών.

Παράλληλα, ο αντινομάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επισημαίνει πως σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στον ορεινό όγκο, καθώς μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους που έχουν κλείσει, από τις καταπτώσεις βράχων και χωμάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις, που έχει ως αποτέλεσμα, αρκετοί κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να φτάσουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Σε όλα σχεδόν τα ορεινά απαιτούνται παρεμβάσεις, προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε λύσεις, καταλήγει ο κ. Μιχαλάκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακλήθηκε ο τίτλος του Χάινς Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης


Ανακλήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ.

Ανακλήθηκε ο τίτλος του Χάινς Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο  Κρήτης

Με ομόφωνη απόφασή της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών χθες το απόγευμα, μπήκε ένα τέλος στην υπόθεση Ρίχτερ που είχε απασχολήσει τόσο την ελληνική κοινή γνώμη.

Ο Ρίχτερ είχε παρουσιάσει τους ναζί εισβολείς ως «ιππότες» με …ευγενή ιδανικά αγνοώντας τα φρικτά εγκλήματά τους στη Κρήτη. Έγραψε για τον «ανθό της γερμανικής νεολαίας» που έπεσε στη Κρήτη, διαστρεβλώνοντας τελείως την ιστορική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση αφαίρεσης του τίτλου από τον Ρίχτερ:

«Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης υπενθυμίζει ότι η κατοχή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα δεν είναι χωρίς αξιακά εδραιωμένους όρους και προϋποθέσεις.

Ιδιαίτερα αναφέρουμε:

• Τον ισχυρισμό του Καθηγητή Χ. Ρίχτερ ότι το αντίθετο επιστημονικό επιχείρημα άλλου συνάδελφου του για το κατοχικό δάνειο διατυπώνεται κάτω από την απειλή της απόλυσης του τελευταίου από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Η αναφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Αυτοδιοίκητο όσο και την ίδια την υπόσταση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, του οποίου είναι μέλος.

• Τις γενικευτικές απαξιωτικές του αναφορές στην ιστορία και στους πολίτες της Κρήτης, στη δημόσια σφαίρα.

• Τις γενικευτικές του αναφορές, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, σε «Εβραίους που ψήφιζαν το τότε κυβερνόν κόμμα».

• Τον παραλληλισμό εκ μέρους του, της ενδεχόμενης αφαίρεσης του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα από σύγχρονο ελληνικό Πανεπιστήμιο με πρακτικές του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος, όπως συνέβη στην περίπτωση της αφαίρεσης του τίτλου του Τόμας Μαν από τους ναζί, την οποία επικαλείται ο Καθηγητής Ρίχτερ. Αυτός ο παραλληλισμός θίγει το ελληνικό Πανεπιστήμιο και την ιστορία του. Ας λάβει, υπόψη του ότι η ανάκληση ενός τίτλου δεν αποτελεί προνομία του ναζιστικού καθεστώτος. Απλώς, σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, η ανάκληση δεν συνοδεύεται και από την καύση των βιβλίων.

Τέτοιες αναφορές του, τον θέτουν εκτός του κανονιστικού και αξιακού πλαισίου του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου. Με βάση λοιπόν τα προαναφερθέντα, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης του, αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στην Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών την ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα από τον Καθηγητή Χ. Ρίχτερ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφαίρεσε όλα του τα δόντια για να μπει στο Γκίνες



Ένας Ινδός αφαίρεσε όλα του τα δόντια και έκανε τατουάζ με 366 σημαίες στο σώμα του για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος για τον Χαρ Πάρκας Ρίσι που έχει κατακτήσει ήδη περισσότερα από 20 ρεκορ στο βιβλίο Γκίνες και αυτοαποκαλείται ως Γκίνες Ρίσι.




Αυτή τη φορά ο άνδρας αποφάσισε να αφαιρέσει όλα του τα δόντια έτσι ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει περίπου 500 καλαμάκια και 50 κεριά στο στόμα του. Και τελικά το κατάφερε.

«Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής στο Γκίνες. Κατάφερα να τοποθετήσω 496 καλαμάκια στο στόμα μου. Για να σπάσω το συγκεκριμένο ρεκόρ χρειαζόμουν χώρο. Έτσι άρχισα να αφαιρώ σταδιακά ένα - ένα τα δόντια μου για να μπορέσω να βάλω στο στόμα μου όσα περισσότερα καλαμάκια γινόταν».

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόρος κληρονομιάς: Αντίθετη προς το ευρωπαϊκό δίκαιο η απαλλαγή για την πρώτη κατοικία μόνο για μόνιμους κατοίκους


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η ελληνική νομοθεσία που προβλέπει ότι η απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς για την πρώτη κατοικία εφαρμόζεται αποκλειστικώς και μόνο στους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα είναι αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Όπως προβλέπει ο ελληνικός κώδικας φορολογίας κληρονομιών (ΚΦΚ), «κατοικία ή οικόπεδο απαλλάσσεται από τον φόρο, εφόσον ο κληρονόμος δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε κατοικία ή ιδανικό μερίδιο κατοικίας που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του. Δικαιούχοι της απαλλαγής είναι οι Έλληνες και οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας».

Στην απόφασή του, το ΔΕΕ υπενθυμίζει ότι, κατά πάγια νομολογία, ο φόρος κληρονομίας εμπίπτει στις διατάξεις της Συνθήκης της ΕΕ σχετικά με τις κινήσεις κεφαλαίων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου τα συστατικά στοιχεία των πράξεων αυτών περιορίζονται στο εσωτερικό ενός μόνον κράτους-μέλους.

Κατά το ΔΕΕ, στους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όσα έχουν ως συνέπεια την απομείωση της αξίας της κληρονομίας κατοίκου κράτους άλλου από το κράτος στο οποίο βρίσκονται τα οικεία περιουσιακά στοιχεία και το οποίο επιβάλλει φόρο κληρονομίας επί των στοιχείων αυτών. Ως εκ τούτου, κατά το ευρωδικαστήριο, συνιστά περιορισμό στην ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων κανονιστική ρύθμιση κράτους-μέλους κατά την οποία η εφαρμογή απαλλαγής από τον φόρο κληρονομίας εξαρτάται από τον τόπο κατοικίας του κληρονομουμένου και του κληρονόμου κατά τον χρόνο του θανάτου, όταν έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά επαχθέστερη τη φορολογική μεταχείριση των κληρονομιών που αφορούν κατοίκους αλλοδαπής σε σύγκριση με τη μεταχείριση όσων κληρονομιών αφορούν μόνον κατοίκους ημεδαπής. Η διάταξη του ΚΦΚ έχει ως αποτέλεσμα την απομείωση της αξίας της κληρονομίας για τον κληρονόμο που πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις πλην της υποχρεώσεως μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξιτήριο πήρε ο Κώστας Κόκλας - Τι δήλωσε για την περιπέτεια της υγείας του


Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, πήρε ο Κώστας Κόκλας, μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, την ώρα που έβγαινε από το νοσοκομείο.

«Από εδώ και πέρα θα ξεκουραστώ. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας. Ήταν πολύ ξαφνικό αλλά πέρασε και τώρα είναι όλα καλά», είπε.

Δείτε το βίντεο από το Ε




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έργα από τα εικαστικά εργαστήρια της Στέγης για άτομα άνω των 65 ετών


Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.




Η έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ που παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του 4ου ορόφου της Στέγης από 25 Μαΐου έως 12 Ιουνίου είναι μια δειγματοληπτική συλλογή έργων που παρήγαγε μια ομάδα ανθρώπων στη διάρκεια των 3 περασμένων ετών, στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Τα άτομα της ομάδας αυτής έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι όλοι τους άνω των 65 ετών (ή, αλλιώς, άτομα της «τρίτης ηλικίας») που αγαπούν εξίσου την τέχνη!

Σε αυτά τα 3 τελευταία χρόνια, η ομάδα εργάστηκε με μια ποικιλία μέσων τόσο σε δισδιάστατη όσο και σε τρισδιάστατη μορφή, για να δημιουργήσει ένα μικρό φάκελο έργων. Αυτός ο τύπος τάξης, σχεδιασμένος για άτομα άνω των 65, είναι ο πρώτος του είδους στην Ελλάδα και στέφθηκε με επιτυχία.

Οι περισσότεροι από όσους και όσες συμμετείχαν στην τάξη είναι άνθρωποι που τους άρεσε πάντα η τέχνη, αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αυτήν, είτε για πρακτικούς λόγους, όπως η δουλειά τους και η φροντίδα της οικογένειάς τους, είτε και για κοινωνικούς – όταν ήταν νεότεροι, τους αποθάρρυναν ή τους απαγόρευσαν να κυνηγήσουν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα. Τώρα που έχουν το χρόνο, την ανεξαρτησία και την ελευθερία να κάνουν αυτό που τους αρέσει, έρχονται στην τάξη γεμάτοι και γεμάτες ενέργεια, ενθουσιασμό, περιέργεια και ταλέντο!

Σε αυτά τα εργαστήρια, μάθαμε μαζί πώς να κοιτάζουμε με αναλυτικό βλέμμα την τέχνη και πώς να δουλεύουμε με μια ποικιλία καλλιτεχνικών μέσων. Τα άτομα της ομάδας μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν την τέχνη προκειμένου να επικοινωνήσουν ιδέες, αλλά και ως μορφή ψυχοθεραπείας. Κάτι άλλο που καθιστά ευχάριστη την τάξη είναι η κοινωνική πτυχή: μοιράζονται οι ιδέες και σχηματίζονται φιλίες.

«Ως εκπαιδευτικός, παίρνω πολλά πράγματα από αυτή την εμπειρία. Πέρα από τα αναμενόμενα οφέλη της διδασκαλίας, όπως είναι το να βλέπω τους μαθητές μου να καλλιεργούν το ταλέντο τους και να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, υπάρχουν επιπλέον απολαύσεις όταν δουλεύεις με μια ομάδα αυτής της ηλικίας.

Τα άτομα της ομάδας είναι διαβασμένα, καλλιεργημένα και ενεργά, και μέσα από τις συζητήσεις που κάνουμε στην τάξη απορροφώ μια γνώση ολόκληρης ζωής μέσα από την εμπειρία τους.

Με εμπνέουν επίσης για την εποχή που θα έχω μεγαλώσει. Ξέρω πλέον ότι μπορώ να επιλέξω να είμαι σαν τους μαθητές μου: να ανακαλύπτω διαρκώς και να παραμένω νέα σε κάθε ηλικία!», αναφέρει η Nadia Al Foudery, εικαστικός και υπεύθυνη των εργαστηρίων

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 19:00 στο φουαγιέ του 4ου ορόφου της Στέγης.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Εγκαίνια 25 Μαΐου 2016 | 19:00

26 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2016

12:00-21:00

Φουαγιέ 4ου ορόφου

Είσοδος δωρέαν

Πληροφορίες

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Tηλ.: 213 017 8002

Email: education@sgt.gr

http://www.sgt.gr/gre/SPG1656/ 96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις του κάθε κύκλου)


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Φρένο» στην αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας σε όσους χρωστούν


«Φρένο» στην αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας σε όσους καταναλωτές χρωστούν και επιχειρούν αλλάζοντας εταιρία να αποφύγουν τις οφειλές τους, βάζει με απόφασή του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με σχετική ευνοϊκή πρόβλεψη, όμως, για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, η οποία τροποποιεί τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες, προϋπόθεση για να αλλάξει κάποιος καταναλωτής εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος είναι να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του στον προηγούμενο πάροχο ή να έχει κάνει διακανονισμό αποπληρωμής, τον οποίο θα εξυπηρετεί κανονικά. Αν πάψει να πληρώνει τις δόσεις του διακανονισμού, τότε ο προηγούμενος πάροχος μπορεί να ζητήσει από τον νυν τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην απόφαση ορίζεται ότι «εφόσον, κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων μηνών του έτους, ο προμηθευτής, προβεί στην καταγγελία της Σύμβασης Προμήθειας, ή ο παλαιός προμηθευτής υποβάλλει στον αντίστοιχο Διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης της παροχής λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη τήρησης, από πλευράς του Πελάτη, των όρων του διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Ευάλωτος Οικιακός Πελάτης μεταπίπτει αυτόματα στο καθεστώς της Καθολικής Υπηρεσίας, χωρίς να προηγηθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο διακοπή της ηλεκτροδότησής του».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο με θύμα αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το cretapost, το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι, όταν μία οδηγός ενός σταθμευμένου ΙΧ άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου την ώρα που περνούσε η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Από την πρόσκρουση, ο αστυνομικός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα έπεσε στο κράσπεδο. Άμεσα, έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον αστυνομικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό στα κάτω άκρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 17 Ιουνίου συζητείται στο ΣτΕ η αίτηση αναστολή του Mega για τις άδειες


Ζητά να «παγώσουν» προσωρινά οι υπουργικές αποφάσεις για την διαγωνιστική διαδικασία.

Στις 17 Ιουνίου 2016 θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel με την οποία ζητεί να «παγώσουν» προσωρινά οι υπουργικές αποφάσεις για την διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων καναλιών.

Παράλληλα, αναμένεται και ο προσδιορισμός της συζήτησης των αιτήσεων και των τηλεοπτικών Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Skai, StarChannel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών οι οποίοι , επίσης , έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που αφορούν τις άδειες με αιχμή αυτή με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Επιπλέον , στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ έχει συζητηθεί αίτηση αναστολής, και εκκρεμεί προσφυγή, του Κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος» (Mega Κύπρου) ο οποίος ζητεί να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που ήδη έχει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τις εξ αποστάσεως συμβάσεις


Το αρνητικό αυτό στοιχείο συνδέεται και με τις χαμηλές ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας για το 2016.

«Στην τρίτη χαμηλότερη θέση στην Ε.Ε. βρίσκεται ο Έλληνας καταναλωτής, ως προς τον βαθμό εμπιστοσύνης του στις εξ αποστάσεως συμβάσεις. Το αρνητικό αυτό στοιχείο συνδέεται και με τις χαμηλές ψηφιακές επιδόσεις της Ελλάδας για το 2016 που ανακοινώθηκαν αυτές τις ημέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κατατάσσουν στην 26η θέση της Ευρώπης των 28».

Αυτό σημείωσε η αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας Αθηνά Κοντογιάννη σε ομιλία της σε συνέδριο για τις ψηφιακές συναλλαγές.

Όπως τόνισε, με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν στον τομέα αυτόν, ιδιαίτερα, μάλιστα, στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην πράξη για τις υπηρεσίες πληρωμών, μέσα από τη σύζευξη και τις συνέργιες των τραπεζικών δικτύων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η κατάκτηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή είναι το «κλειδί» για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και του ηλεκτρονικού εμπορίου γενικότερα. Παράλληλα είναι και κρίσιμο κριτήριο επιλογής αντισυμβαλλομένου για τον καταναλωτή» κατέληξε η ίδια στην ομιλία της και αναφέρθηκε στους παράγοντες που ενισχύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όπως είναι η διαφάνεια στις κάθε είδους χρεώσεις, το σαφές και κατανοητό θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει όλο το φάσμα των κάθε είδους υπηρεσιών πληρωμών, οι αξιόπιστες εγγυήσεις ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών και επαρκούς προστασίας των προσωπικών του δεδομένων, οι κανόνες ίσης πρόσβασης των καταναλωτών στις υπηρεσίες, η μέριμνα για ειδικές κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών και η πληροφόρηση του ίδιου του καταναλωτή για τα μέτρα επιμέλειας και προστασίας που πρέπει να λαμβάνει κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρετές που πρέπει να διαθέτει ένας ικανός ηγέτης


Έρευνα σκιαγραφεί το πορτρέτο του.

Η ειλικρίνεια μαζί με τις καλές επικοινωνιακές δεξιότητες είναι οι βασικές αρετές ενός επιτυχημένου ηγέτη, δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα της Regus. Στην εν λόγω έρευνα, με τη συμμετοχή 40.000 στελεχών, αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει στο «οπλοστάσιό του» ένας επιτυχημένος ηγέτης, με βασικότερα εκείνα της ειλικρίνειας και της ικανότητας επικοινωνίας.

Επιχειρηματίες και στελέχη από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αξιολόγησαν μία σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών και αρετών, προκειμένου να σκιαγραφήσουν το πορτρέτο ενός ικανού ηγέτη. Η αξιολόγηση έδειξε ότι, εκτός από το βασικό θέμα της ηθικής, οι ηγέτες πρέπει να διαθέτουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στους άλλους, καθώς και την ικανότητα υποκίνησης άλλων ανθρώπων.

Όμως, δεν αρκεί κανείς να ξέρει να πείθει με τα λόγια. Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι επιτυχημένοι διευθυντές πρέπει να δείχνουν ότι δεσμεύονται σε αυτά που λένε και να εργάζονται σκληρά. Είναι ενδιαφέρον ότι χαρακτηριστικά, όπως η φιλοδοξία, οι δεξιότητες στο χρηματοοικονομικό τομέα και οι τεχνικές γνώσεις επί του προϊόντος, κατατάσσονται χαμηλότερα στις αξιολογήσεις των στελεχών.

Συγκεκριμένα, τα πέντε σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος ηγέτης, σύμφωνα με τις απαντήσεις της έρευνας, είναι τα εξής:


  • Ειλικρίνεια
  • Καλή επικοινωνία
  • Δέσμευση
  • Εμπιστοσύνη
  • Ικανότητα υποκίνησης ανθρώπων


Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης διαφέρουν λίγο ως προς τη σειρά και κατατάσσουν στην πρώτη θέση την καλή επικοινωνία, στη δεύτερη θέση την εμπιστοσύνη και στην τρίτη την ικανότητα υποκίνησης ανθρώπων. Στην πρώτη πεντάδα για τους Έλληνες βρίσκεται, επίσης, η ικανότητα άμεσης αξιολόγησης των καταστάσεων και η δέσμευση.

Η Κατερίνα Μάνου γενική διευθύντρια της Regus σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, σχολίασε: «Η τελευταία μας παγκόσμια έρευνα αποδεικνύει πως οι επιτυχημένοι ηγέτες θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένοι ως προσωπικότητες και να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους τους και με τον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να μοιραστούν το όραμά τους και να κινητοποιούν τους ανθρώπους τους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, ώστε να μπορούν όλοι μαζί να αντεπεξέλθουν στις καλές και στις κακές στιγμές της επιχείρησης».

Η Regus είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας, με ένα δίκτυο 2.800 τοποθεσιών σε 106 χώρες και 977 πόλεις, παρέχοντας υπηρεσίες σε 2,3 εκατομμύρια μέλη. Στην Ελλάδα, λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει τρία σημεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μπάλα που την πετάς στον αέρα… και βγάζει φωτογραφίες


Ένα gadget για φωτογραφίες 360 μοιρών - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Όταν παρουσιάστηκε το 2011, η Panono, η κάμερα-σφαίρα, θεωρήθηκε προάγγελος της κάμερας 360 μοιρών, φέρνοντας επανάσταση στη λήψη φωτογραφιών.

Μια επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης για το προϊόν, έφερε την Panono πιο κοντά στην πραγματικότητα και τελικά στα χέρια των ανθρώπων το τρέχον έτος. Όμως το τοπίο στις κάμερες των 360 μοιρών άλλαξε δραματικά τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας έφερε μεγάλο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες κάμερες στην αγορά. Αυτό το ενδιαφέρον οδήγησε όλο και περισσότερες εταιρείες να στρέφονται στη δημιουργία καμερών 360 μοιρών σε διάφορες τιμές.

Υπάρχει άραγε χώρος για μια ακόμη ακριβή κάμερα κόστους 1.500 δολαρίων σε σχήμα μπάλας που τραβάει μόνο φωτογραφίες και όχι βίντεο; Η Panono είναι λοιπόν αυτό το διαφορετικό είδος κάμερας σε σχήμα σφαίρας με 36 μικροκάμερες επάνω της που μπορείς να την... πετάξεις στον αέρα και να βγάλει εικόνες 360 μοιρών.

Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε τις εικόνες στον υπολογιστή ή στο smartphone σας και να έχετε πανοραμικές φωτογραφίες με πολύ καλή ανάλυση και από διαφορετικές οπτικές γωνίες που δεν θα μπορούσατε να τραβήξετε με μια απλή κάμερα.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, η κάμερα δεν τραβάει καθόλου βίντεο ούτε καν μικρής διάρκειας, καθώς σκοπός τους ήταν να επικεντρωθούν μόνο σε φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως αύξηση του κόστους της. Η Panono έρχεται με εσωτερική μνήμη 16GB και η εταιρεία που την λανσάρει ισχυρίζεται ότι η μπαταρία διαρκεί για περίπου 200 λήψεις, αν και οι δοκιμές έχουν δείξει μικρότερη αυτονομία.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κάμερες 360 μοιρών που δεν έχουν υψηλή ποιότητα στην καθαρότητα των φωτογραφιών, αυτή η μπάλα-κάμερα υπόσχεται πολύ μεγάλη ανάλυση που μπορεί να συναγωνιστεί και να κερδίσει με διαφορά τα προϊόντα του ανταγωνισμού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δύσβατη διαδρομή που ακολουθούν μικροί μαθητές για να πάνε στο σχολείο


Αναρριχώνται σε βράχια και περνούν από επικίνδυνα μονοπάτια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Αυτά τα μικρά παιδιά σε μια μακρινή επαρχία της Κίνας πρέπει να αναρριχηθούν σε βράχους και να περάσουν από δύσβατα μονοπάτια για να πάνε και να επιστρέψουν από το σχολείο, επειδή το χωριό τους είναι απομονωμένο.

Τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών πρέπει να κάνουν αυτή την επικίνδυνη διαδρομή κάθε 2 εβδομάδες, καθώς το χωριό τους βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού 800 μέτρων στη νοτιοδυτική Κίνα. Έτσι, πρέπει να κατεβαίνουν από την κορυφή του βουνού για να φτάσουν στο σχολείο τους, στους πρόποδες του βράχου. Ένας φωτογράφος ταξίδεψε στο απομακρυσμένο χωριό στην επαρχία Sichuan για να απαθανατίσει την επικίνδυνη διαδρομή.

Οι γονείς που έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τη διαδρομή μπορούν να την κάνουν σε μιάμιση ώρα, ενώ κάποιες αυτοσχέδιες σκάλες βοηθούν τα παιδιά να φτάσουν στο σχολείο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όταν φτάνουν στο σχολείο, τα παιδιά παραμένουν εκεί για δύο εβδομάδες και μετά από ένα δεκαπενθήμερο επιστρέφουν από την ίδια διαδρομή για να δουν τους γονείς τους. Στην κορυφή του βράχου ζουν μόλις 72 οικογένειες και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν καλλιεργώντας πιπεριές.

Την ημέρα που ελήφθησαν οι φωτογραφίες, 15 παιδιά έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι της επιστροφής. Ηλικίας 6 έως και 15 ετών, εποπτεύονταν από τρεις ενήλικες για να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να δουν τους γονείς τους. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν σχοινιά για να κρατούν δεμένα τα παιδιά τους για μεγαλύτερη ασφάλεια. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο παρελθόν στη συγκεκριμένη διαδρομή. Η κυβέρνηση ωστόσο έχει επενδύσει πολλά για να κρατήσει ζωντανό το χωριό πάνω στον ψηλό βράχο.

Αν και οι χωρικοί μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο πιο κοντινό σημείο, δεν το επιχειρούν καθώς θα χαθούν οι θέσεις εργασίας που έχουν σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...