Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τι είναι η αυχενική δισκοκήληΠώς να απαλλαγείτε οριστικά από τον επίμονο πόνο.

Ο αυχενικός πόνος προσβάλει μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάθε ηλικίας και οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, μεταξύ των οποίων η κακή στάση του σώματος, το τραύμα στον αυχένα, η αυχενική δισκοκήλη, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η αυχενική μυελοπάθεια. Στα μεγαλύτερα άτομα οφείλεται κυρίως σε οστεόφυτα που εμφανίζονται στον αυχένα, ενώ στα νεαρότερα κυρίως σε δισκοκήλη.

Ο επίμονος, οξύς πόνος αντανακλά πολλές φορές στην πλάτη, την ωμοπλάτη, το ένα ή και τα δυο άνω άκρα, ενώ δύναται να προκαλέσει νευρολογικές βλάβες, ορισμένες μάλιστα φορές ιδιαίτερα σημαντικές όπως είναι η πλήρης παράλυση άνω και κάτω άκρων.

Οι ασθενείς που υποφέρουν από αυχενικό πόνο, αρκετά συχνά δεν μπορούν να εκτελέσουν ούτε τις καθημερινές τους δραστηριότητες, απουσιάζουν αρκετές ημέρες το χρόνο από την εργασία τους, με επιπτώσεις τόσο στη ποιότητα ζωής τους όσο και στις οικονομικές απολαβές τους. Η διάγνωση της πάθησης γίνεται με νευρολογική εξέταση του ασθενή και επιβοηθητικά με απεικονιστικές εξετάσεις, όπως η απλή ακτινογραφία, η αξονική και η μαγνητική τομογραφία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αρχική θεραπεία είναι συντηρητική, κατά περίπτωση, με τη χορήγηση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων, αναλγητικών και κορτικοστεροειδών, την ακινητοποίηση με αυχενικό περιλαίμιο και την τοπική εφαρμογή θερμότητας. Σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφέρει και ένας φυσιοθεραπευτής με μαλάξεις, ισοθερμίες, διαθερμίες και υπέρηχους.

Σε μερικούς όμως ασθενείς τα παραπάνω μέσα αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Όσον αφορά ειδικά την αυχενική δισκοκήλη -δηλαδή την προβολή μέρους του δίσκου μέσα στον σπονδυλικό σωλήνα, η οποία προκαλεί πίεση στο νωτιαίο μυελό ή και στο νεύρο που περνάει από την περιοχή αυτή- ανεπτύχθησαν και εφαρμόστηκαν πολλές χειρουργικές τεχνικές για την επίλυσή της, όπως αντικατάσταση δίσκου με οστικό αυτομόσχευμα, με αλλομόσχευμα και επιπρόσθετη εάν χρειάζεται σπονδυλοδεσία με πλάκα και βίδες. Η τεχνική αυτή οδηγεί σε ενοποίηση των σπονδύλων (σπονδυλοδεσία) και ακινητοποίηση αυτών.

Η τοποθέτηση τεχνητού δίσκου τύπου NUNEC. Ο NUNEC είναι μία νέα τεχνική που έχει καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε αρρώστους νέας και παραγωγικής ηλικίας, που παρουσιάζουν πρόβλημα σε ένα ή δύο και σπανίως τρία επίπεδα.

Λόγω του απολύτως καλά ανεχόμενου, από τον οργανισμό του ασθενή, υλικό του, αλλά και της τεχνικής που χρησιμοποιείται για την τοποθέτησή του (μικροχειρουργική) αποτελεί μια απολύτως ασφαλή και με εξαιρετικά αποτελέσματα χειρουργική αντιμετώπιση της αυχενικής δισκοκήλης, που με τη βοήθεια της ρομποτικής φτάνει σε υψηλά επίπεδα ασφαλείας και τελειότητας.

Βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής κίνησης της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα την ελεύθερη κίνηση γύρω από το επίπεδο που έχει τοποθετηθεί ο τεχνητός δίσκος, η οποία δεν εξασφαλίζεται με άλλες τεχνικές. Επίσης, δεν παρουσιάζει επιπλοκές όπως έκτοπη οστεοποίηση, με αποτέλεσμα τον πόνο στην περιοχή της αυχενικής μοίρας.

Άλλες χειρουργικές τεχνικές απαιτούν μετεγχειρητικά τη χρήση κολάρου για 2 με 3 μήνες, ενώ η συγκεκριμένη απαλλάσσει τον ασθενή από αυτή την υποχρεωτική και δυσάρεστη κατάσταση. Επιπλέον, ο χρόνος επιστροφής στην εργασία δεν υπερβαίνει τις 15 ημέρες, συγκριτικά με τους 3 μήνες αποχής που επιβάλλονται για την επίτευξη της σπονδυλοδεσίας.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε τις πύλες του το κοινωνικό παντοπωλείο ΛουτρακίουΟι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και προϊόντα.

Κοινωνικό παντοπωλείο και δημοτική τράπεζα ρουχισμού, έθεσε σε λειτουργία, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων και των οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ο δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να προμηθεύεται προϊόντα, ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά, καλεί τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, να ενεργοποιηθούν και να συνεισφέρουν στις κοινωνικές δομές του δήμου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (συσκευασμένα) ή ενδύματα και παιχνίδια, σε καλή κατάσταση και καθαρά, τα οποία θα συλλέγονται στα δημοτικά κτίρια στο Λουτράκι, την Περαχώρα, τα Ίσθμια και τους Αγίους Θεοδώρους.


Διαβάστε περισσότερα...

Εννιάχρονη διδάσκει ανθρωπιά


Η τελευταία επιθυμία της 9χρονης Rachel έμελλε να γίνει η αφετηρία μιας διαδικτυακής εκστρατείας που βοήθησε 12.600 οικογένειες στην Αιθιοπία... Την ημέρα των γενεθλίων της, το κορίτσι δεν ζήτησε δώρα, όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας της, αλλά ήθελε να μαζέψει 245 ευρώ για να βοηθήσει αυτούς που υποφέρουν από έλλειψη καθαρού νερού.

«Στις 12 Ιουνίου 2011 κλείνω τα 9 χρόνια. Τελευταία ανακάλυψα ότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν ζουν μέχρι τα πέμπτα τους γενέθλια. Και γιατί; Επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Φέτος ζητώ από όλους, αντί για δώρα, να προσφέρουν μερικά χρήματα για να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες. Ο στόχος μου είναι να συγκεντρώσω $ 300 μέχρι τα γενέθλιά μου», είχε γράψει για τη διαδικτυακή εκστρατεία της η Rachel.

Ο σκοπός της ιστοσελίδας ήταν η παροχή πόσιμου νερού σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για να καλύψουν τη δίψα τους. Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα στην Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική αντιμετωπίζουν την έλλειψη νερού. Πολλά κορίτσια ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να βρουν λίγο νερό, χωρίς πάντα να είναι καθαρό…

Η Rachel είχε επιλέξει να βοηθήσει ένα μικρό χωριό στην Αιθιοπία. Ένα 9χρονο κορίτσι κατάλαβε ότι μέσα από τον εθελοντισμό μπορεί να βελτιώσει δεκάδες ζωές!

Λίγες μέρες αργότερα όμως, έπεσε θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος, το οποίο της κόστισε τη ζωή. Όταν η ιστορία βγήκε στο διαδίκτυο, εκατομμύρια χρήστες συνέβαλλαν, ώστε να εκπληρωθεί το όνειρο της, με αποτέλεσμα να συλλεχθούν πάνω από 800.000 ευρώ!

Η ενέργειά της βοήθησε 60.000 ανθρώπους και έδωσε ένα πραγματικό μάθημα: δεν υπάρχει ηλικία στην προσφορά και τη βοήθεια. Συνολικά, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τα €1.031.556, ποσό που προσέφερε πόσιμο νερό σε πάνω από 12.600 οικογένειες.

Η μητέρα της εντυπωσιάστηκε από τον απρόβλεπτο κόσμο του διαδικτύου και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της κόρης της, έστω και μετά θάνατον. Όπως είναι φυσικό, συνέχισε το έργο της Rachel, διοργανώνοντας νέες εκστρατείες σε διαφορετικές περιοχές, με την τελευταία να προσπαθεί να βοηθήσει τις οικογένειες στην Καμπότζη με την παροχή φίλτρων νερού…Διαβάστε περισσότερα...

45.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι στην Εφεδρεία;Να... τρέξει εντός του 2012 το νέο “μοντέλο” εφεδρείας ζητά η τρόικα με την κυβέρνηση να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 40.000 έως 45.000 υπαλλήλων από τον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.


Αυτό που σημειώνουν στελέχη της τρόικας σε συζητήσεις τους με υψηλόβαθμους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου είναι το γεγονός ότι το 2012 δεν επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την εργασιακή εφεδρεία και εφέτος παρά την πρόβλεψη του Μνημονίου για τουλάχιστον 15.000 άτομα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Μάλιστα στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν πως η τρόικα θέτει ζήτημα απολύσεων στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να προχωρήσει η εργασιακή εφεδρεία ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και να προκύψει εξοικονόμηση δαπανών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες στην κυβέρνηση εξετάζουν τις παραμέτρους του νέου μοντέλου και την αποδοτικότητα τους .

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βέβαιο ότι το καθεστώς θα αφορά 40.000 με 45.000 υπαλλήλους στον στενό δημόσιο τομέα (π.χ. υπουργεία) αλλά και ΔΕΚΟ , Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Κατά προτεραιότητα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα τεθούν υπάλληλοι οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή κλείνουν.

Επίσης το μέτρο αφορά τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους είναι κοντά στη σύνταξη.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης των προσόντων των υπαλλήλων θα πρέπει να ξεκινήσουν εντός Σεπτεμβρίου . Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι υπάλληλοι υψηλών προσόντων των φορέων στους οποίους μπαίνει “λουκέτο” θα αξιοποιηθούν στον στενό Δημόσιο τομέα ενώ όσοι έχουν περιορισμένα τυπικά προσόντα θα μπουν σε εφεδρεία.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι οι οποίοι θα επιλεγούν να παραμένουν σε καθεστώς εφεδρείας για δύο ή τρία χρόνια έναντι ενός έτους ισχύει με το υφιστάμενο καθεστώς.

Γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα το ποσό αναπλήρωσης που θα λαμβάνουν δε έχει “κλειδώσει” ακόμη και στο οικονομικό επιτελείο μιλούν για 60% με 70% του βασικού μισθού.

Όμως με δεδομένο ότι ο βασικός μισθός έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι λόγω του ενιαίου μισθολογίου (οι συνολικές αποδοχές μειώθηκαν δραστικά λόγω της κατάργησης των επιδομάτων αλλά οι βασικοί μισθοί είναι κατά τι υψηλότεροι) ένα ποσοστό 60% θεωρείται πιο πιθανό.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα τα σενάρια που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δοθούν στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι περικοπές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζονται σε 1,2 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014 και οι αρχικές προτάσεις εξοικονόμησης δαπανών οι οποίες παραδόθηκαν στους επικεφαλής της τρόικας απορρίφθηκαν.

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τις ΔΕΚΟ μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να αποστείλουν τον απολογισμό του 2011 και με ποιο τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα πριν προχωρήσει σε... περικοπές.


Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικά προϊόντα οι 7 στους 10


Η πρώτη πανελλαδική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου δείχνει ότι πλέον 7 στους 10 Έλληνες προτιμούν ελληνικά προϊόντα.

Παράλληλα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επισημαίνει πως η στήριξη στους Έλληνες παραγωγούς είναι επιβεβλημένη, ακόμα και στην περίπτωση που η τελική τιμή πρέπει να διαμορφωθεί λίγο ακριβότερα για να τους καλύψει τα αυξημένα έξοδα, μέχρι η προσφορά και η ζήτηση να σταθεροποιηθούν.

Σύμφωνα άλλωστε με οικονομικούς αναλυτές, η καλύτερη απάντηση της χώρας μας στην κρίση είναι οι επενδύσεις στην καλλιέργεια της ελληνικής γης ακόμα και σήμερα που λόγω της ανόδου των θερμοκρασιών, η απόδοση των γεωργικών προϊόντων γίνεται ακόμα δυσκολότερη και λιγότερο προβλέψιμη.

Στην Ελλάδα, η παραγωγή σιτηρών είναι επίσης μειωμένη φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, αφού λόγω του βαρύ χειμώνα πολλά χωράφια δεν θερίστηκαν, αναφέρει η ΕΣΕΕ. «Από τώρα γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι βρισκόμαστε υπό την απειλή της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής, όπως το κρέας, το γάλα και το ψωμί, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των τιμών σε σόγια, σιτάρι και καλαμπόκι, που αποτελούν χρηματιστηριακά προϊόντα και επηρεάστηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, επιφέροντας ακόμα και τον διπλασιασμό της τιμής στη σόγια και τη αύξηση κατά 40% της τιμής στο σιτάρι και κατά 60% στο καλαμπόκι. Το τελευταίο διάστημα, η σόγια πωλείται προς 600 ευρώ ανά τόνο, όταν ένα χρόνο πριν η τιμή της δεν ξεπερνούσε τα 300 ευρώ, ενώ το σιτάρι πωλείται σήμερα στα 280 ευρώ ανά τόνο, όταν τον προηγούμενο χρόνο η τιμή του κυμαινόταν στα 200 ευρώ. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη σημειωθεί αυξήσεις οι οποίες φθάνουν ακόμα και το 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη δημητριακά και σιτηρά.

H EΣΕΕ προσθέτει ότι «Αυτήν τη στιγμή η εγχώρια παραγωγή σε κοτόπουλα κυμαίνεται στα 115 εκατομμύρια τεμάχια τον χρόνο. Η ετήσια κατανάλωση από εγχώρια και εισαγόμενα κοτόπουλα ανέρχεται στους 240 χιλιάδες τόνους, νούμερο από το οποίο οι εισαγωγές αφορούν στο 30% της κατανάλωσης και προέρχονται κυρίως από την Ιταλία και τη Βουλγαρία. Οι γείτονες χώρες μπορεί να έχουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, αλλά αυτό το 30% της εγχώριας κατανάλωσης πρέπει να το δώσουμε στον Έλληνα πτηνοτρόφο για να επιβιώσει».


Διαβάστε περισσότερα...

Τράπεζα ρουχισμού στην Κόρινθο


Κοινωνικό παντοπωλείο και δημοτική τράπεζα ρουχισμού, έθεσε σε λειτουργία, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων και οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ο δήμος ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να προμηθεύεται προϊόντα, ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά, καλεί τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, να ενεργοποιηθούν και να συνεισφέρουν στις κοινωνικές δομές του δήμου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (συσκευασμένα) ή ενδύματα και παιχνίδια, σε καλή κατάσταση και καθαρά, τα οποία θα συλλέγονται στα δημοτικά κτίρια στο Λουτράκι, την Περαχώρα, τα Ίσθμια και τους Αγίους Θεοδώρους.Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πληρώσετε το φόρο σας


Διευκρινίσεις για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι μέσω του taxisnet προκειμένου να μάθουν το ποσό που τους αναλογεί να πληρώσουν, αλλά και σε πόσες δόσεις στην εφορία, παρείχε στον real fm 97,8 και στους Κ. Χαρδαβέλλα και Μ. Πολλάλη, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η εφαρμογή ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην αρχή. Για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος θα πρέπει να έχει το εκκαθαριστικό στο χέρι. Επίσης θα πρέπει κάποιος να συμπληρώσει τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης ο οποίος αναγράφεται στο εκκαθαριστικό πάνω-πάνω μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του φορολογούμενου». Επίσης ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να δουν τα νέα ειδοποιητήρια και όσοι δεν κατέθεσαν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Opel


Πωλείται ολοκαίνουργιο Opel Meriva (Innovation: δεν έρχεται Ελλάδα) αυτόματο και με δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα. Έχει μόνο 3000 km και 1680 cc.
Το αυτοκίνητο δεν έχει εκτελωνιστεί ακόμα και έχει έρθει από Γερμανία.


Για πληροφορίες και φωτογραφίες του αυτοκινήτου, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6937252282 κυρία Ελίνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς φάρμακα σε 14 νομούς


Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σε 14 νομούς της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν να σταματήσουν την πίστωση, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρούν στην εξόφλησή τους από τον οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου, από τις 10 Αυγούστου έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους-ασθενείς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

Σημειώνεται ότι από 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρθεί η πίστωση από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, καθώς πιθανότατα αυτό θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, έπειτα από σχετική προτροπή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα...

Η ώρα των Ολυμπιονικών της ζωής


Λίγες ημέρες έμειναν για να ξεκινήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.

Κοντοζυγώνει η ώρα λοιπόν που οι ήρωες της ζωής θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας και μεγαλείου ψυχής. Δείχνοντας σε όλους μας ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε.

Δείτε τους Ολυμπιονίκες της ζωής.
Διαβάστε περισσότερα...

Φρένο στην ανασφάλιστη εργασία


Το μεγάλο θέμα της ανασφάλιστης εργασίας αναλύει ο Μ. Χάλαρης, πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας από το βήμα του Πρωινού ΑΝΤ1.

Δείτε το σχετικό βίντεο.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη συναυλία για το Δημήτρη Μητροπάνο
Στις 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
.
Ξεκίνησε σήμερα η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία - αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, με πρωτοβουλία των
 Κ.Α.Π.Η. του Δ.Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και με στόχο την ενίσχυση των μελών τους που έχουν πρόβλημα διαβίωσης.

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος, που έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας, θα είναι παρών στη μεγάλη αυτή συναυλία, αφού όλοι οι δημοφιλείς καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη σκηνή θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και τραγούδια από τις σπουδαιότερες δισκογραφικές δουλειές του» αναφέρει ανακοίνωση του δήμου.

Στη συναυλία θα πάρουν μέρος οι Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Κατσαρός, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και Διονύσης Τσακνής. Τους τραγουδιστές θα συνοδεύσει η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Η προπώληση των εισιτηρίων με χαμηλές τιμές, από 6 ευρώ, θα συνεχιστεί έως και τις 31 Αυγούστου 2012.

Εισιτήρια προπωλούνται σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης (από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-14.00), στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους (από Δευτέρα έως Σάββατο 10.00-15.00 & 17.30-21.30) και στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Βασ. Γεωργίου 1, από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-14.00).
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ticketpro.gr

ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΩΣ 31/08
• 6 ΕΥΡΩ Αρένα και Θύρες 1,2,16,17 (Πέταλο)
• 8 ΕΥΡΩ Θύρες 3,4,5,6,11,12,13,14,15

ΑΠΟ 01/09 τα εισιτήρια θα κοστίζουν αντίστοιχα:
• 9 ΕΥΡΩ Αρένα και Θύρες 1,2,16,17 (Πέταλο)
• 12 ΕΥΡΩ Θύρες 3,4,5,6,11,12,13,14,15

Τηλ. επικοινωνίας: 2310.519.584.Διαβάστε περισσότερα...

Οι τροφές που προστατεύουν από τον ήλιοΠαρέχουν ενυδάτωση και δρουν σαν ασπίδα για την ηλιακή ακτινοβολία.

Η αυξημένη έκθεση στον ήλιο, τους καλοκαιρινούς μήνες, αυξάνει σημαντικά τις ανάγκες για φυσική προστασία των κυττάρων του δέρματος και καλύτερη θωράκιση του οργανισμού.

Μαζί με τα αντηλιακά προϊόντα, η διατροφή φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία του δέρματος ενάντια στις καταστροφικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η έντονη και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες των κυττάρων, καρκίνο του δέρματος, πρόωρη γήρανση, καταστάσεις σοβαρές και μη αναστρέψιμες, που μπορούν, όμως, να προληφθούν.

Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν ακολουθούμε κάποιους σημαντικούς κανόνες προστασίας (φοράμε πάντα καπέλο, χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, πίνουμε πολύ νερό) και συγχρόνως προσέξουμε, έτσι ώστε η διατροφή μας να μας παρέχει ενυδάτωση και ταυτόχρονα να μας προστατεύει από τις καταστροφικές, για το δέρμα, επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποιες τροφές μπορούν να συνεισφέρουν σε κάτι τέτοιο και προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωσή τους.

Ντομάτες: Είναι πλούσιες στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και από τα εγκαύματα που μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο. Καταναλώστε ντομάτα ωμή στη σαλάτα, αλλά και μαγειρεμένη, καθώς τότε εμφανίζει 4 φορές περισσότερο λυκοπένιο.

Το λυκοπένιο θα το βρείτε επίσης στα βερίκοκα, την παπάγια, το πεπόνι, το γκρέιπφρουτ με ροζ σάρκα, το καρπούζι κ.λπ.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, Β και C, όπως επίσης και λουτεΐνης και κουερσετίνης. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, τα εξανθήματα, το ξηρό δέρμα και από διάφορες άλλες παθήσεις που αφορούν την εκτεθειμένη στον ήλιο επιδερμίδα.

Θαλασσινά: Οι γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, εκτός από νόστιμα και απολύτως καλοκαιρινά, είναι και πολύ ωφέλιμα όσον αφορά την προστασία μας από τις επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ο λόγος είναι ότι περιέχουν ψευδάργυρο και σελήνιο, τα οποία διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος και ταυτόχρονα δρουν ενάντια στις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το ψευδάργυρο και το σελήνιο θα τα βρείτε επίσης στο κοτόπουλο, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια κ.λπ.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι, που το καλοκαίρι έχουμε τη δυνατότητα να το απολαύσετε κρύο, προσφέρει κύμα αντιοξειδωτικών στον οργανισμό μας. Τα αντιοξειδωτικά μπλοκάρουν τις βλάβες στο DNA που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Φράουλες: Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (86,5,g βιταμίνης στα 150 γραμμάρια), η οποία συμβάλλει στη διατήρηση του κολλαγόνου της επιδερμίδας και μπορεί να συμβάλλει στη γρηγορότερη επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Άλλες τροφές πλούσιες σε αυτήν τη βιταμίνη είναι οι πιπεριές, τα λεμόνια, το σπανάκι, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, το κουνουπίδι κ.λπ.

Πεπόνια cantaloupe: H συγκεκριμένη ποικιλία πεπονιών αποτελεί εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, περιέχοντας περίπου 10 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη, 3 φορές περισσότερη βιταμίνη C και 1/3 περισσότερο κάλιο από τα κοινά πεπόνια. Η βήτα-καροτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση και την ανάπτυξη των ιστών του δέρματος.

Άλλες τροφές πλούσιες σε βήτα καροτίνη είναι το συκώτι, το καρότο, ο κρόκος του αβγού, οι ντομάτες, το μπρόκολο κ.λπ.

Μαύρη σοκολάτα: Τα φλαβονοειδή της μπορούν να απορροφήσουν τις ακτίνες UV και να μας χαρίσουν την προστασία τους – υπάρχει, όμως, κάτι που θα πρέπει να προσέξετε. Το γάλα στη σοκολάτα μπορεί να ακυρώσει τα αντιοξειδωτικά της οφέλη, γι’ αυτό προτιμήστε την αγνή και μαύρη.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατιωτικές σχολές: Οι εισακτέοι


Τον αριθμό των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών για το νέο ακαδημαϊκό έτος καθόρισαν με κοινή τους απόφαση οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ετσι, στις στρατιωτικές σχολές ο αριθμός των εισακτέων για το έτος 2012-13 θα αγγίξει τους 1.170.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10.000 συνταξιούχοι μαϊμούδεςΠαρέμβαση εισαγγελέα.

- Όργιο απάτης στο ΙΚΑ με ρεκορ 7.500 εικονικών συντάξεων
- 1.014 υποθέσεις έστειλε στον Άρειο Πάγο ο διοικητής του ΟΓΑ
- Κόπηκαν 5.000 συντάξεις σε αλλοδαπούς

Μέχρι αύριο οι διοικήσεις των Ταμείων θα στείλουν στον Άρειο Πάγο όλα τα στοιχεία των παράνομων συντάξεων.

Ήδη όλα δείχνουν πως υπάρχει πραγματικό όργιο απάτης που ανεβάζει τον αριθμό των συντάξεων-μαϊμού ακόμη και στις 10.000.

Μονάχα στο ΙΚΑ τα στοιχεία κάνουν λόγο για 7.500 παράνομες συντάξεις και ήδη ο ΟΓΑ έχει εντοπίσει άλλες 1.000.

Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή. Είτε οι δικαιούχοι έχουν φύγει από τη ζωή, είτε οι συντάξεις εισπράττονται παράνομα.

Όπως και να έχει όμως οι συντάξεις συνεχίζουν να εισπράττονται και έτσι τώρα εκτός από τις κυρώσεις εκείνοι που ίσως και επί χρόνια τις εισπράττουν παράνομα θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά.

Ταυτόχρονα ο ΟΓΑ προχώρησε στη διακοπή πληρωμών περίπου 5.000 προνοιακών συντάξεων ύψους 360 ευρώ που εισέπρατταν αντίστοιχοι αλλοδαποι.

Οι αλλοδαποί αυτοί είχαν δηλώσει ανασφάλιστοι, αλλά στην απογραφή δεν εμφανίστηκαν.


Διαβάστε περισσότερα...

«Καπέλα» έως 150% στα κυλικεία


Εντείνονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των αντίστοιχων διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., όπου επιτήδειοι πωλούν τους καφέδες, τα τοστ και τα εμφιαλωμένα νερά με «καπέλα» έως και 150%.

Η αυξημένη κίνηση στους προαναφερόμενους χώρους λόγω των θερινών διακοπών ανοίγει την... όρεξη μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι με διάφορα κόλπα επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν οριστεί ανώτατες τιμές σε τοστ και σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν-τυρί, καφέδες, νερά και άλλα ροφήματα που πωλούνται από ολιγοπωλιακές αγορές (κυλικεία, καντίνες, καφέ πλοίων, αεροδρομίων, σταθμών λεωφορείων και τρένων, καθώς και αρχαιολογικών χώρων).

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, εμπίπτουν στις υποχρεώσεις της αγορανομικής διάταξης οχηματαγωγά ή μη, που εκτελούν αποκλειστικά και μόνο πλόες εσωτερικών γραμμών. Και σε όσα υπάρχουν δύο θέσεις επιβατών «Διακεκριμένη» και «Οικονομική» ισχύουν οι προαναφερόμενες ανώτατες τιμές.

Επιτήδειοι προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης εφαρμόζουν τα ακόλουθα κόλπα:

Σύμφωνα με την αγορανομική, οι μονοί καφέδες, πλην του εσπρέσο, πρέπει να πωλούνται μέχρι 1,60 ευρώ. Οι καταναλωτές το αγνοούν και οι επιχειρηματίες τούς διαθέτουν καφέδες σε μεσαίες οι μεγαλύτερες συσκευασίες ανεβάζοντας τις τιμές στα 2,50 ή ακόμη και στα 3 ευρώ, ήτοι 88% πάνω.

Τα τοστ με τυρί κανονικά θα πρέπει να έχουν ανώτατη τιμή 1,60 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,80 ευρώ. Τα σάντουιτς με τυρί έχουν ανώτατη τιμή 1,50 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,70 ευρώ. Πολλοί επιχειρηματίες φροντίζουν να έχουν λίγες ποσότητες ή τα είδη αυτά να τα κρύβουν από τις προθήκες διαθέτοντας για παράδειγμα σάντουιτς με ζαμπόν-τυρί, μαρούλι και μαγιονέζα στην τιμή των 4 ευρώ. Ετσι ο καταναλωτής το αγοράζει με... καπέλο 150%.

Αλλη μία πρακτική που ακολουθούν επιχειρηματίες είναι να μην αναρτούν τιμοκαταλόγους. Ετσι οι επιβάτες δεν γνωρίζουν τις τιμές και αγοράζουν πανάκριβα τα είδη αυτά.

Παρόμοιο κόλπο είναι και αυτό της μη αναγραφής της υποχρέωσης περί διάθεσης των συγκεκριμένων ειδών με ανώτατες τιμές πώλησης. Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να μην ξέρουν ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τα προϊόντα αυτά.

Σε αεροδρόμια ή σε πλοία επίσης έχει διαπιστωθεί ότι κρύβουν τα εμφιαλωμένα νερά των 500 ml και πωλούν μόνο τα νεράκια των 750 ml, καθώς οι τελευταίες συσκευασίες έχουν ανώτατη τιμή τα 0,75 ευρώ. Οι πρώτες πωλούνται με τιμή 0,50 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές σε τεκμήρια, αποδείξεις


Αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης, στο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών και τις αποδείξεις, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ενώ παράλληλα λέει ότι από το 2013 έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με «λογικά» πρόστιμα και τόκους.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2013, λέει ότι με τα σημερινά δεδομένα και τον προγραμματισμό «που έχουμε ήδη κάνει ως υπουργείο Οικονομικών», δεν μπορούν να υπάρξουν φορολογικά μέτρα, με εξαίρεση ίσως «τη φορολογία πετρελαίου που έχει εξαγγελθεί και τον εξορθολογισμό της φορολογίας προϊόντων καπνού».

Πρέπει, σημειώνει, να κινηθούμε «στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι της αύξησης της φορολόγησης όσων συμμορφώνονται».

Σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που ενδέχεται να εφαρμοσθούν για τις φοροαπαλλαγές και ποιο είναι εκείνο το όριο πάνω από το οποίο θα μπορούσαν να καταργηθούν, αναφέρει ότι «δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια πρόταση».

Για το σύστημα των αποδείξεων, επισημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί, αλλά «θα ενισχυθεί στοχευμένα».

Για το 2013 (δηλαδή τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος -οικονομικό έτος 2012) λέει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα, αλλά για το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013 σημειώνει ότι «πρέπει να επανεξεταστεί «η λειτουργικότητα του συστήματος των αποδείξεων».

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, σημειώνει ότι «πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα (σ.σ. σε έσοδα), με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας».

Για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, λέει ότι «στη χρονική περίοδο που διανύουμε» η αύξηση των τιμών «δεν είναι ρεαλιστική», ενώ προαναγγέλει αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου με κατεύθυνση «την εύκολη μεταβίβαση σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού», ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο προσαρμογής των συντελεστών φόρου μεταβίβασης σε εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Γιώργος Μαυραγάνης αναφέρεται ακόμα στο περιουσιολόγιο, λέγοντας ότι «σκοπεύουμε να το εφαρμόσουμε μέσα στο 2013, ώστε από το 2014 να έχουμε μία σαφή εικόνα της περιουσίας τωγν φορολογουμένων» και προσθέτει ότι «εφόσον εφαρμοσθεί πλήρως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την κατάργηση των τεκμηρίων».

Τέλος, για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης από τον Οκτώβριο, σημειώνει «ότι προκειμένου να ενισχύσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, θα προωθήσουμε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε κοινωνικές ομάδες με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια».


Διαβάστε περισσότερα...

Ανάλογα με την ομάδα αίματος...Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ποικίλει ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει κάθε άνθρωπος. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη σπανιότερη ομάδα ΑΒ και τον μικρότερο όσοι ανήκουν στην ομάδα 0.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology", σύμφωνα με το BBC, δεν γνωρίζουν για ποιόν λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στον βαθμό κινδύνου και υποθέτουν ότι διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την καρδιά.

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από σχεδόν 90.000 άτομα ηλικίας 30 έως 75 ετών, για μία περίοδο τουλάχιστον 20 ετών. Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες Α, Β και ΑΒ, κινδυνεύουν περισσότερο από στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους έχουν αίμα της πιο κοινής ομάδας 0.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος (αυξημένος κατά 23% κατά μέσο όρο) αφορά τα άτομα της ομάδας ΑΒ, ενώ για τα άτομα της ομάδας Β ο κίνδυνος είναι αυξημένος κατά 11% και της ομάδας Α κατά 5%.

Όπως είπε ο Τσι, αν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν την ομάδα του αίματός τους, τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίσουν καλύτερα τους ασθενείς με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.


Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλαχθείτε από τους κοριούςΤι πρέπει να κάνετε.

Κρύβονται σε έπιπλα, βαλίτσες, υφάσματα. Τσιμπούν και δύσκολα γίνονται αντιληπτοί. Ο λόγος για τους κοριούς…
Με αφορμή λοιπόν την ενόχλησή τους (και όχι μόνο) το U.S. Environmental Protection Agency, δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να τους απομακρύνετε.

Έτσι, αρχικά καλό είναι να κοιτάζετε προσεκτικά τους καναπέδες, τα κρεβάτια και διάφορα άλλα έπιπλα για τυχόν σημάδια τους. μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάλυμμα ανοιχτούς για να προστατέψετε το στρώμα σας.

Να καθαρίζετε το σπίτι σας και σε περίπτωση διακοπών, μην αφήνετε τις βαλίτσες στο πάτωμα. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε το στρώμα και το κεφαλάρι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Μόλις γυρίσετε, να θυμάστε, τα ρούχα κατευθείαν στο πλυντήριο και να κάνετε έλεγχο τόσο στις βαλίτσες όσο και στο σπίτι σας.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέος γύρος περικοπών στις ΔΕΚΟΣτο στόχαστρο μισθοί και λειτουργικά έξοδα.

Έρχεται νέος γύρος περικοπών στη μισθολογική δαπάνη και τα λειτουργικά έξοδα των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο κατάρτισης του σχεδίου μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014 το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από τους δημόσιους φορείς.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων έως και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κι αυτό, καθώς θα καταργηθεί σειρά επιδομάτων όπως έγινε πέρυσι για τους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα (υπουργεία) αλλά και των ΟΤΑ.

Βέβαια για να ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο σε οργανισμούς και φορείς, θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το Έθνος, σχεδιάζεται και νέα μείωση λειτουργικών δαπανών σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, η οποία υπολογίζεται στο 30% για την επόμενη διετία.


Διαβάστε περισσότερα...

Υγεία χωρίς γιατρούς και κρεβάτια


Στη Σάμο δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο και αναγκάζεται να παραστεί κάποιος ιδιώτης μετά από εισαγγελική εντολή. Στη Λάρισα έξι στα δέκα χειρουργικά κρεβάτια δεν λειτουργούν. Κι αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δείτε τι ειπώθηκε σχετικά στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ντροπή. Παίζουν με τους ανέργους


Όταν ανακοινώθηκε "μετά βαϊων και κλάδων" από το υπουργείο Εργασίας (και από άλλους φορείς) η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων μέσω Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και με επιδότηση μέσω επιταγών κατάρτισης, "ξέχασαν" να τονίσουν, ότι στην διάρκεια της κατάρτισης ουσιαστικά δεν θεωρούνται άνεργοι και επομένως δεν θα τους καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ!

Βέβαια στα "ψιλά γράμματα" της προκήρυξης υπήρχε σχετική ενημέρωση, αλλά εκτός του ότι πολλοί μπορεί να μην το διάβασαν, το θέμα είναι πως η διαφημιζόμενη κοινωνική παροχή καταλήγει δώρον άδωρον, αφού για να "καταρτισθεί" ο άνεργος του δίνουν στην τσέπη κάποια χρήματα τα οποία του τα παίρνουν από την άλλη τσέπη.

Η εξωφρενική αυτή διαπίστωση προκύπτει απο την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη.


Διαβάστε περισσότερα...

H πληρωμή των δόσεων στην εφορία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε- Ποιοι μπορούν να πληρώσουν σε 7 και ποιοι μόνο σε 5 δόσεις
- Στις τράπεζες η αποπληρωμή για όσους δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση
- Συμφέρει η αποπληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας;

Από σήμερα, τουλάχιστον έτσι έχει ανακοινωθεί, μέσω TAXISNET οι πολίτες θα μπορούν να να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα. Όσοι πάλι επιθυμούν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν αποκτήσει κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να ενημερώνονται με τον ΑΦΜ τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις αφορούν όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013.

Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΥΟ, αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.

Συμφέρει η πιστωτική;
Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να είναι συνεπείς οι πολίτες στις μηνιαίες δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες.
Ήδη πολλές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα μέσω πιστωτικής κάρτας για εφάπαξ εξόφληση της εφορίας.
Εκτός από το όφελος έκπτωσης 1,5% επί του φόρου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Μπορούν να παρατείνουν δηλαδή την αποπληρωμή και πέραν του Φεβρουαρίου που δίνει ως όριο το υπουργείο.
Πρέπει όμως να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι επιλέξουν αυτόν τον τρόπο αποπληρωμής.
Εαν δεν είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων προς της τράπεζα θα επιβαρυνθούν με επιτόκια 17% ως και 20%.

Οι τράπεζες προσφέρουν μια σειρά από διευκολύνσεις. Εκτός απ' το φόρο εισοδήματος οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις τον φόρο ακινήτων, τον ΦΠΑ το τέλος επιτηδεύματος, την περαίωση, το τέλος ρύθμισης αυθαιρέτων, ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας σε τρεις δόσεις. Πρέπει όμως οι πολίτες να κάνουν καλό υπολογισμό του ποσού που απαιτείται κάθε μήνα για την άτοκη αποπληρωμή μέσω πιστωτικής για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλτσχάιμερ και διατροφήΕμφανίζεται σε άτομα άνω των 65 ετών.

Η νόσος Αλτσχάιμερ αναφέρθηκε πρώτη φορά το 1906 από τον Lois Alzheimer. Αποτελεί μια χρόνια εκφυλιστική νόσο η οποία χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών. Μπορεί να παρατηρηθεί μείωση της μνήμης, της σκέψης, της αντίληψης, του υπολογισμού, της μάθησης και της κρίσης.
Εκδηλώνεται κυρίως σε άτομα άνω των 65 ετών ενώ πολύ σπάνια θα παρατηρηθεί σε άτομα κάτω των 50 ετών. Δεν υπάρχει ακριβής αιτία της νόσου. Η νόσος είναι πολυπαραγοντική και έχει συνδεθεί με Σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2, Υπερχοληστερολαιμία, Υψηλή αρτηριακή πίεση, Κάπνισμα και Έλλειψη νοητικής και σωματικής άσκησης.

Πως μπορεί να συμβάλλει η διατροφή;
Ουσιαστικά ειδική διατροφή για την νόσο Αλτσχάιμερ δεν υπάρχει. Υπάρχουν απλά κάποια θρεπτικά συστατικά τα οποία δείχνουν να βελτιώνουν την νοητική λειτουργία. Η υγιεινή διατροφή από την άλλη συμβάλλει στην αντιμετώπιση άλλων ασθενειών που αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την νόσο Alzheilmer όπως είναι η υπέρταση, η υπερχοληστερολαιμία, η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2.

Ας δούμε όμως κάποια στοιχεία ποιο αναλυτικά

Τι γίνεται με τις βιταμίνες;
Οι βιταμίνες που έχουν συσχετισθεί με την νοητική λειτουργία είναι η Β1, Β2, Β6, Β12, C, βιταμίνη Ε και το φυλικό οξύ. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες έχουν συσχετισθεί επίσης και με τον έλεγχο παραγόντων που επηρεάζουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα. Ακολουθεί πίνακας με τα τρόφιμα στα οποία βρίσκονται. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως η συμπληρωματική χορήγηση. Μόνο μετά από συνεννόηση με τον γιατρό και τον διαιτολόγο.

ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ
Β1
Χοιρινό, μοσχάρι, ξηροί καρποί, δημητριακά, όσπρια, σιτάλευρο
Β2
Γάλα, γιαούρτι, δημητριακά, τυρί, αυγό, άπαχα κρέατα, σιτάλευρο
Β6
Δημητριακά, φυλλώδη λαχανικά, μπανάνα, καλαμπόκι, ψάρι, κρέας, όσπρια, σόγια
Β12
Γάλα, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρια, αυγά, θαλασσινά
C
Πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ – φρουτ, μπρόκολο, ακτινίδιο, πιπεριές, ντομάτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Φυλικό
Κρέας, Όσπρια, φυλλώδη λαχανικά
Βιταμίνη Ε
Λίπη, Έλαια, Σιτηρά, Ξηροί καρποί, Όσπρια

Ισχύουν οι συνεχείς αναφορές για τα λιπαρά;
Τα δεδομένα συνεχίζουν να είναι αντικρουόμενα. Με την πάροδο του χρόνου όμως οι έρευνες αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν την σχέση των διαφόρων λιπών με την νόσο Alzheimer. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι δεν υπάρχουν ακριβείς διατροφικές συστάσεις.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Κορεσμένα
Το σύνολο των ευρημάτων δείχνει ότι αυξημένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων και χοληστερίνης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την νοητική λειτουργία, είτε επηρεάζοντας άμεσα την λειτουργία του εγκεφάλου είτε αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, το οποίο αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την νόσο Alzheimer. Οπότε για πολλούς λόγους καλό είναι να περιορίζεται η μεγάλη κατανάλωση λιπαρών κρεάτων, πλήρων γαλακτοκομικών, γλυκών, κρεμών και άλλων ανάλογων τροφίμων.

Ελαιόλαδο
Αρκετές έρευνες επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση του ελαιολάδου στην νοητική λειτουργία, την καρδιά και τον καρκίνο λόγω των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και των πολυφαινολών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνουμε τις ποσότητες που κατανάλωναν οι πρόγονοί μας.

Ψάρια
Όσον αφορά τα ψάρια και κυρίως τα λιπαρά (ρέγγα, σκουμπρί, σολομός, φαγγρί), υπάρχουν αξιοπρόσεκτα δεδομένα που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ψαριών μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο για Alzheimer. Και αυτά, μπορούν συμβάλλουν ευεργετικά είτε επηρεάζοντας τις λειτουργίες του εγκεφάλου, είτε προστατεύοντας από καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό ή θρόμβωση.
Παρ' όλα τα αντικρουόμενα αποτελέσματα κάποιες μελέτες ερεύνησαν την συμπληρωματική χορήγηση ω-3 σε άτομα με μειωμένη νοητική λειτουργία Ευεργετική επίδραση βρέθηκε μόνο στα άτομα με ήπια έκπτωση νοητικής λειτουργίας. Στα άτομα που ήδη η νόσος είχε προχωρήσει δεν βρέθηκε ευεργετική επίδραση. Οπότε τα συμπληρώματα θέλουν μεγάλη προσοχή

Όσον αφορά τα δημητριακά, τα φρούτα, και τα λαχανικά;
Έρευνες δείχνουν ότι χρόνια συγκέντρωση ελεύθερων ριζών στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσουν σε νόσο Alzheimer. Γι' αυτόν τον λόγο τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και εξέλιξη της νόσου.
Οι πιο έντονες συσχετίσεις με την νόσο Alzheimer έχουν παρατηρηθεί στην κατανάλωση του λίπους. Έρευνες όμως έχουν δείξει ότι αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικού, άρα εμμέσως και την νόσο Alzheimer.

Πρέπει να πίνουμε αλκοόλ;
Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (1-2 ποτήρια) έχει συνδεθεί με βελτίωση νοητικής λειτουργίας ενώ αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ συνδέθηκε με μείωση της νοητικής λειτουργίας. Ο μηχανισμός δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος. Το κρασί φαίνεται να δρα ευεργετικά είτε λόγω του περιεχόμενου αλκοόλ, είτε λόγω των πολυφαινολών. Είναι πολύ νωρίς να θεωρηθεί αναγκαία η κατανάλωση 1 ποτηριού κρασιού ημερησίως, αυτό που μπορεί να γίνει όμως, είναι τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ να το μετριάσουν.

Τελικά τι διατροφή πρέπει να έχουμε;
Οι προηγούμενες αναφορές ταιριάζουν στο μοντέλο της Μεσογειακής και πιο συγκεκριμένα της Κρητικής Δίαιτας. Έρευνες έδειξαν ότι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής προστάτεψε από την εξέλιξη της νόσου Alzheimer. Μέχρι σήμερα, δεν έχει προταθεί συγκεκριμένος μηχανισμός όπου συνδέει την Μεσογειακή Διατροφή αυτή καθεαυτή με την άνοια. Σίγουρα όμως τα τρόφιμα ή τα συστατικά της μεσογειακής διατροφής δρουν προστατευτικά.

Η Μεσογειακή Διατροφή χαρακτηρίζεται από αυξημένη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών, οσπρίων, δημητριακών, ψαριών, και ελαιόλαδου. Ταυτόχρονα παρατηρείται περιορισμένη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα. Βάση των τωρινών δεδομένων δεν είναι δυνατόν να γίνουν οριστικές διατροφικές συστάσεις. Παρ' όλ' αυτά μια λογική κατανάλωση ψαριών, ξηρών καρπών, ελαιολάδου, δημητριακών, φρούτων και λαχανικών θα έπρεπε να ενθαρρύνεται., καθώς οι συγκεκριμένες συστάσεις συμφωνούν με τις συστάσεις για καρδιοπάθειες, διαβήτη, παχυσαρκία και υπέρταση.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
-Ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων
-Διατήρηση υγιούς βάρους με διατροφή και άσκηση. Τα παχύσαρκα άτομα και τα άτομα που δεν γυμνάζονται έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν Alzheimer.
-Περιορισμός τροφίμων πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερόλη
-Υιοθέτηση της Μεσογειακής και κυρίως της κρητικής δίαιτας
-Αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου όπως η παχυσαρκία, η υπερχοληστερολαιμία, ο διαβήτης, και η υπέρταση.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το σεξ μας κάνει εξυπνότερους;Τελικά ο σοφός λαός, έχει πάντα δίκιο. Ποιος δεν έχει ακούσει την έκφραση: “Είναι μόνος του και έχει χαζέψει”... Έχετε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτό; Την απάντηση δίνει μια έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με την οποία όποιος κάνει συχνά σεξ, μεγαλώνει ο εγκέφαλος του, ενώ όποιος δεν κάνει, τότε ο εγκέφαλος του λειτουργεί σε... χαμηλότερες στροφές.

Σύμφωνα με την έρευνα το τακτικό σεξ διογκώνει τον εγκέφαλο και πολλαπλασιάζει τις συνάψεις του, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως λειτουργεί καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα. Το σεξ παίζει και τον καταλυτικό ρόλο του αγχολυτικού και εάν σκεφτούμε παλαιότερες μελέτες που θέλουν το άγχος και τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις να εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου, τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί με το σεξ, ο εγκέφαλος διογκώνεται.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έκαναν το εξής πείραμα σε ποντίκια. Διαχώρισαν τα αρσενικά σε 3 ομάδες. Στην πρώτη έβαλαν εκείνα που θα έκαναν καθημερινά σεξ με τα θηλυκά. Στη δεύτερη εκείνα που θα έκαναν σεξ μια φορά το 15νθήμερο και στην τρίτη έβαλαν εκείνα τα άτυχα ποντίκια που δεν θα έκαναν καθόλου σεξ.

Τι διαπίστωσαν; Ότι τα ποντίκια που έκαναν καθημερινά σεξ, εμφάνισαν διόγκωση του εγκεφάλου τους, και αύξηση των εγκεφαλικών συνδέσεων τους, και αυτό γιατί το σεξ λειτουργούσε καταλυτικά και μείωνε το άγχος, ακόμη και εκείνο το άγχος της ανεύρεσης τροφής που έχουν τα ζώα. Τα αποτελέσματα στις άλλες 2 ομάδες δεν εμφάνισαν κάποια εντυπωσιακή μεταβολή.


Διαβάστε περισσότερα...

Κάτω από τη βάση


Μακριά από την πρώτη εκατοντάδα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως αξιολογούνται στη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, παραμένουν τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για ακόμη μία χρονιά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Σαγκάης που δημοσιεύτηκε χθες, ωστόσο κατατάσσονται στις θέσεις 301- 400. Μάλιστα, το Καποδιστριακό φέτος τα πήγε χειρότερα: στη λίστα του 2011 ήταν στις θέσεις 201-300.

Σ' αυτές τις κατηγορίες πάντως μετά τα πρώτα 100 πανεπιστήμια δεν υπάρχει αύξων αριθμός για τα ιδρύματα αλλά αναφέρονται με αλφαβητική σειρά.

Η λίστα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα αξιολόγησης 500 πανεπιστημίων απ' όλο τον κόσμο. Και μπορεί μεν τα ελληνικά ιδρύματα να παραμένουν σταθερά μακριά από τις πρώτες θέσεις, αλλά τα αμερικανικά αναδεικνύονται και πάλι πρωταθλητές καταλαμβάνοντας τις 17 από τις πρώτες 20 θέσεις. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ξανά το Χάρβαρντ, στη δεύτερη θέση το Στάνφορντ και στην τρίτη το ΜΙΤ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Μόλις δύο πανεπιστήμια από άλλες χώρες συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Πρόκειται για τα βρετανικά πανεπιστήμια του Κέμπριτζ που κατατάσσεται στην 5η θέση και της Οξφόρδης στη 10η. Σημειώνεται ότι το τοπ-10 παρέμεινε ακριβώς ίδιο όπως και το 2011. Οσο για την 20άδα, περιλαμβάνει μόλις ένα πανεπιστήμιο εκτός ΗΠΑ, αυτό του Τόκιο στην 20ή θέση.

Στη φετινή λίστα, για πρώτη φορά η Κίνα έχει περισσότερα πανεπιστήμια (42) σε σύγκριση με τη Βρετανία (38). Με τη διαφορά όμως ότι στο τοπ-100 δεν περιλαμβάνεται κανένα κινεζικό πανεπιστήμιο.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίκες εξπρές για δημοσίους υπαλλήλους


Συντάξεις- μαϊμού και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν προσεχώς στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου, το οποίο προβλέπει διαδικασίες για δίκες-εξπρές των επίορκων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, με τις νέες ρυθμίσεις οι υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο θα περνούν από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί άμεσα δίωξη και θα πηγαίνουν κατευθείαν σε ανακριτική διαδικασία.

Στο στάδιο αυτό θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και θα πρέπει μέσα σε σύντομο διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να αποφαίνεται για κάθε υπόθεση.

Στη διάρκεια της διερεύνησης θα μπορεί να διαταχθεί άρση του φορολογικού, τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου καθώς και να ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμών.

Για τις συντάξεις και τα επιδόματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διερεύνηση των συντάξεων ή επιδομάτων-«μαιμού». Πάνω από 6.000 φάκελοι με στοιχεία συντάξεων που χρήζουν διερεύνησης καθώς πιθανολογείται πως είναι μαϊμού θα πρέπει να φτάσουν στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι την Παρασκευή, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Εργασίας.

Ήδη, ο ΟΓΑ απέστειλε 1.014 υποθέσεις συντάξεων, οι δικαιούχοι των οποίων δεν συμμετείχαν στην απογραφή που πραγματοποίησε ο ασφαλιστικός φορέας.

Μετά την αντίστοιχη απογραφή στο ΙΚΑ προέκυψαν περιπτώσεις 7.000 ύποπτων συντάξεων, εκ των οποίων οι 2.500 αφορούσαν ασφαλισμένους που είχαν αποβιώσει και γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία και με άλλους φορείς να εντοπιστούν εκείνοι που συνέχισαν να τις εισπράττουν για λογαριασμό τους.

Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ έχει στείλει 80 από τις 150 ύποπτες υποθέσεις συντάξεων στον Αρειο Πάγο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάει η ηλεκτρονική ενημέρωση για τις δόσειςΜέσω taxisnet με χρήση του ΑΦΜ.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τον αριθμό των δόσεων που καλούνται να καταβάλουν και το ύψος της εισφοράς που προκύπτει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω του Taxisnet και το μόνο που έχουν να κάνουν οι φορολογούμενοι είναι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.taxisnet.gr και με τον ΑΦΜ τους να αναζητήσουν τα κουπόνια για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε έως και 7 μηνιαίες δόσεις.

Το ίδιο ισχύει είτε οι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη φορολογική δήλωση τους ηλεκτρονικά στο Taxisnet, είτε την κατέθεσαν σαν χειρόγραφη στις κατά τόπους εφορίες, αρκεί το σύνολο του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς δωρεάν φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥΠρόταση για κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών από 1/9.

Αναστέλλουν από σήμερα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ την ίδια στάση διατηρούν και οι φαρμακοποιοί της Φλώρινας και της Εύβοιας από τις 10 Αυγούστου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει στις 25 Αυγούστου γενική συνέλευση, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο ΕΟΠΠΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τον Ιούνιο.


Διαβάστε περισσότερα...

«Σκούπα» επαιτών στα ΤρίκαλαΈγιναν μαζικές προσαγωγές έξω από ναό της Παναγίας.

Μαζικές προσαγωγές αλλοδαπών οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως στα Τρίκαλα, για επαιτεία, έγιναν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως αναφέρει το e-volos.gr, πολίτες οι οποίοι συνέρρεαν για προσκύνημα στον Ναό έπρεπε να περάσουν από… συμπληγάδες, ανήλικα παιδιά να τους τραβάνε, μανάδες να απλώνουν τα χέρια μπροστά και μωρά να ουρλιάζουν.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί οδήγησαν περισσότερα από 8 άτομα (γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητα) στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για εξακρίβωση στοιχείων και άδειας παραμονής, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.


Διαβάστε περισσότερα...

Το γιαούρτι στη διατροφή των παιδιώνΣυνυφασμένο με τις θρεπτικές τους ανάγκες.

Η επαρκής διατροφή των παιδιών είναι μια σημαντική πρόκληση για τους γονείς και τους γιατρούς Η ανάπτυξη των παιδιών απαιτεί ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. Τα περισσότερα παιδιά όμως, παρουσιάζουν προτιμήσεις και αποστροφές σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο γονείς και γιατροί να «προσφέρουν» σωστές διατροφικές επιλογές σε αυτή την πρώιμη ηλικία στα παιδιά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προσεκτική επιλογή τροφών.

Το γιαούρτι είναι συνυφασμένο απόλυτα με τις θρεπτικές ανάγκες των παιδιών

Μία από τις τροφές, που συχνά λείπει από το διαιτολόγιο των παιδιών ή βρίσκεται χαμηλά στην προτίμησή τους, είναι το γιαούρτι. Το γιαούρτι όμως, λόγω της θρεπτικής του σύστασης, ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των παιδιών για την πρόσληψη ασβεστίου, πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων που είναι προτεραιότητα για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού.

Από τις πρώτες ημέρες της γέννησής τους τα νήπια παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες για διαιτητικό ασβέστιο, για να υποστηρίξουν την ραγδαία αύξηση και ανάπτυξη του σκελετού. Αυτή η ανάγκη για ασβέστιο συνεχίζεται και στα χρόνια της εφηβείας και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις έφηβες κοπέλες, για να προφυλαχθούν από την οστεοπόρωση στα μεταγενέστερα χρόνια.

Το γιαούρτι προετοιμάζει και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα της εντερικής χλωρίδας των παιδιών

Η διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος των παιδιών (αλλά και των ενηλίκων), εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δισεκατομμύρια των βακτηρίων που ζουν μέσα σε αυτό και που τα ονομάζουμε «εντερική χλωρίδα».

Τα οφέλη από την άριστη ποιότητα της εντερικής χλωρίδας των παιδιών είναι πολλαπλά, διότι τα βακτήρια:

Παρασκευάζουν και παρέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών Β3 (νιασίνη) και Β6 (πυριδοξίνη), φυλλικό οξύ και βιοτίνη.

Παράγουν λακτάση, ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παράγουν αντιβιοτικές ουσίες, που σκοτώνουν εχθρικά βακτηρίδια, ή αλλάζουν το pH σε κάποια σημεία του εντέρου, ώστε τα εχθρικά βακτηρίδια να μη μπορούν να επιζήσουν.

Μερικά (όπως ο acidophilus και τα bifidobacteria) έχουν αποδείξει σε πειράματα στο εργαστήριο ότι έχουν αντικαρκινικές ικανότητες, καταστρέφοντας μεταλλαγμένα κύτταρα.

Βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου και στην ικανότητά του να απορροφά θρεπτικά συστατικά από τις τροφές.
Αυξάνουν τις δυνάμεις του ανοσοποιητικού μηχανισμού, ειδικά στα βρέφη και μικρά παιδιά. Το μητρικό γάλα περιέχει ειδικά στελέχη από bifidobacteria και σε παιδιά που στερήθηκαν τον μητρικό θηλασμό εμφανίζονται συχνότερα αλλεργίες και σύνδρομα δυσαπορρόφησης από το έντερο.

Βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση κυττάρων που έχουν υποστεί τοξική επίδραση ακτινοβολίας και βρίσκονται σε φάση αναγέννησης.

Βοηθούν στη μείωση της απορρόφησης λιπαρών ουσιών.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...