Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Το πρώτο φιλί»


Είκοσι άγνωστοι σε μια αμήχανη και τρυφερή στιγμή - Δείτε το βίντεο.

Η γνωριμία, η αμηχανία, το συναίσθημα, το πρώτο φιλί. Είκοσι άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά και ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Λίγο η επιλογή του τραγουδιού, το ασπρόμαυρο φόντο και το γεγονός ότι σε αυτό το βίντεο όλοι είναι αρκετά συμπαθητικοί και ελκυστικοί, αυτό που ξεκινά ως μια εξαιρετικά αμήχανη στιγμή, παρακολουθώντας δύο αγνώστους να γνωρίζονται μεταξύ του και να φιλιούνται, μετατρέπεται σε κάτι πολύ όμορφο.

Το βίντεο ονομάζεται «Το πρώτο φιλί» σε σκηνοθεσία της Tatia Pilieva.

Δείτε το...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα κόλπα για να εντυπωσιάσετε


Στοιχηματίστε και κερδίστε.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα κόλπα να φαίνονται δύσκολα αλλά με τις οδηγίες που δίνονται στο βίντεο που ακολουθεί όλα είναι παιχνιδάκι.

Πώς να σηκώσεις δύο ποτήρια με ένα μπαλόνι, πώς να χωρέσεις το περιεχόμενο του ενός ποτηριού στο άλλο, πώς να χωρίσεις το πιπέρι από το αλάτι και πως να ρίξεις ένα αβγό σε ένα ποτήρι χωρίς να το αγγίξεις είναι μόνο μερικά από τα τρικ που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιπ για τα μαλλιά σε ρόλο body-guard


Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ένα συνηθισμένο κοκαλάκι για τα μαλλιά, ωστόσο, είναι το απόλυτο «όπλο» όσων γυναικών πέφτουν θύματα βίας. Ο λόγος για το First Sign Hair Clip, μία έξυπνη μικρή συσκευή που φοριέται στα μαλλιά των γυναικών και εξασφαλίζει όλα τα στοιχεία, οπτικά και ακουστικά ντοκουμέντα, που μπορεί να οδηγήσουν τον δράστη στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως στοιχεία στη δίκη.Πώς λειτουργεί; Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πομπό Bluetooth. Ετσι, στην περίπτωση που μία γυναίκα δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι, ο συναγερμός ενεργοποιείται και στέλνει δεδομένα σε εφαρμογή που τρέχει σε smartphone.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το First Sign Hair Clip συλλέγει οπτικό και ακουστικό υλικό, στοιχεία τα οποία στέλνει στο κινητό και στη συνέχεια σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Μάλιστα, προκειμένου να τρομάξει τον δράστη, η συσκευή «μιλάει» και τον προειδοποιεί ότι έρχεται βοήθεια και ότι υπάρχουν όλα τα σε βάρος του στοιχεία καταγεγραμμένα.Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να διακρίνει την επίθεση με το ατύχημα.

«Οι ψεύτικοι συναγερμοί θα είναι σπάνιοι. Η ομάδα των μηχανικών μας εργάζεται πολύ σκληρά και προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι ο αλγόριθμος του κλιπ μαλλιών θα αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ συνηθισμένων χτυπημάτων της καθημερινής ζωής και εκείνων κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Rachel Emanuele, μιλώντας στο gizmag.com.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κλειδί» η καινοτομία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου τροφίμων


Μεγάλες οι προκλήσεις λόγω του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Πολύτιμα εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού κλάδου τροφίμων και την ισορροπημένη και ασφαλή διατροφή μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών αποτελούν η έρευνα και η καινοτομία, όπως τονίστηκε στις εργασίες συνεδρίου που διοργάνωσε σήμερα η ελληνική Προεδρεία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζον Μπελ (John Bell) η βιομηχανία τροφίμων αποτελεί σημαντικό οικονομικό κλάδο, αντιμετωπίζει ωστόσο μεγάλες προκλήσεις λόγω του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Οι μεταβαλλόμενες ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών και οι νέες διατροφικές τάσεις προτάσσουν την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης και ανανέωσης τροφίμων, την εξατομίκευση της διατροφής και την εισαγωγή της καινοτομίας στις διαδικασίες παραγωγής και τα προϊόντα.

Η ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας, αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Μπελ, βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την αύξηση της παραγωγής τους. Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικό εργαλείο αποτελεί το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2014-1020 με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ που θα αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις του κλάδου των τροφίμων. παράλληλα θα ευαισθητοποιήσει τη βιομηχανία τροφίμων και ειδικότερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις δυνατότητες συμμετοχής τους σε δραστηριότητες που υποστηρίζονται από την ΕΕ.

H καινοτομία είναι στόχος-κλειδί και ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης, που μαζί με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την ύφεση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) Ευάγγελος Καλούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλούση, η επένδυση στην έρευνα και η εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων, αποτελούν τα βασικά εφόδια για να μπορέσουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα, που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και προάγουν την ανθρώπινη υγεία.

Ο ΣΕΒΤ καταβάλλει προσπάθεια ώστε η ελληνική βιομηχανία τροφίμων να επενδύει στην έρευνα και να προωθεί την καινοτομία, ενώνοντας τις δυνάμεις της με άλλους φορείς όπως είναι τα Πανεπιστήμια, οι ερευνητικοί φορείς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΒΤ έχει υλοποιήσει πολλές πρωτοβουλίες με πιο σημαντική τη συγκρότηση της ελληνικής τεχνολογικής πλατφόρμας «FOOD FOR LIFE», που στοχεύει στον καθορισμό των εθνικών ερευνητικών προτεραιοτήτων και στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την σύνδεση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα.

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, τόνισε ότι η ανάδειξη της καινοτομίας σε μοχλό ανάπτυξης αλλά και η δυνατότητα προσέλκυσης από το νέο ΕΣΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ για την επταετία 2014-2020 αποτελεί προτεραιότητα για τη ΓΓΕΤ. Διευκρίνισε επίσης ότι η κατανομή του προϋπολογισμού σε δράσεις δεν έχει γίνει ακόμα ωστόσο ο αγροδιατροφικός τομέας θα λάβει μεγάλη χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης του κλάδου Τροφίμων-Ποτών στην Ευρώπη (FoodDrink Europe) Jesus Serafim Perez εκτίμησε ότι η έρευνα και καινοτομία αποτελούν τα σημαντικότερα εργαλεία της ΕΕ που αναμένεται να συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κρίσης. Παράλληλα αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου και ενίσχυσης της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους. Παρότρυνε δε τους εκπροσώπους της βιομηχανίας να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων.Διαβάστε περισσότερα...

Εφαρμογή για τη φόρτιση του iPhone


Πολλοί ξεχνούν να φορτίσουν το iPhone ή το iPad τους, ενώ δεν έχουν μπαταρία. Γι’ αυτό το λόγο έρχεται μια νέα εφαρμογή για να λύσει το πρόβλημα.

Το iBetterCharge είναι μια εφαρμογή για Mac, αλλά και Windows, που ειδοποιεί τον κάτοχό του όταν τελειώνει η μπαταρία της iOS συσκευής.

Μπορείτε να ορίσετε εσείς πότε θα σας έρχεται η ειδοποίηση (5, 10, 20, 50% μπαταρία), αλλά και όταν αυτή είναι πλήρως φορτισμένη.

Μπορείτε να συνδέσετε και παραπάνω από μία συσκευές, ενώ δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια νέα εφαρμογή στο iPhone σας, αλλά πρέπει απλώς να ενεργοποιηθεί η επιλογή "Sync with this iPhone over Wi-Fi" μέσα από το iTunes στον Η/Υ. Αν γίνει αυτό, το iBetterCharge θα βρει αυτόματα τη συσκευή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Facebook στρέφεται στον «ουρανό» για την παροχή ίντερνετ


Τι σχεδιάζει ο διαδικτυακός κολοσσός με την εξαγορά εταιρείας παραγωγής καινοτόμων drones.

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν κάμποσους μήνες η παρουσίαση ενός ελαφριού, μη επανδρωμένου σκάφους (drone) από αμερικανική εταιρεία.

Το σκάφος Solara μπορεί να πετάει σε ύψος 65.000 ποδιών για 5 χρόνια, βασιζόμενο στην ηλιακή ενέργεια, καθώς καλύπτεται από περίπου 3.000 ηλιακά πάνελ.

Το σκάφος δεν πέρασε απαρατήρητο από μεγάλες εταιρείες, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι η Facebook πραγματοποιεί επαφές για την εξαγορά της εταιρείας, με σκοπό να χρησιμοποιεί τα drones προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στο ίντερνετ σε περιοχές του κόσμου, όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη!

Σύμφωνα με το Techcrunch, η Facebook είναι σε επαφές με την Titan Aerospace για εξαγορά της εταιρείας προς 60 εκατ. δολάρια. Εάν η συμφωνία προχωρήσει, το μεγαθήριο του διαδικτύου θα προχωρήσει στην κατασκευή 11.000 drones και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Solara 60.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναμένεται αύξηση της εγχώριας αγοράς αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών


Στην επόμενη διετία ο κλάδος θα απασχολεί σημαντικά μεγάλο αριθμό παραγωγών.
Για μεγάλη αύξηση της εγχώριας αγοράς αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην επόμενη διετία, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τακτική ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», Ελένη Μαλούπα, αφού λέει, εντός του 2014 πρόκειται να λάβει «σάρκα και οστά» ο κανονισμός εμπορίας τους, αλλά και να υιοθετηθεί πρόταση για τον τεχνικό κανονισμό εγγραφής των ποικιλιών του κλάδου.

Τις δύο αυτές σημαντικές εξελίξεις για την συγκεκριμένη αγορά, πρόκειται να κινήσει με γοργούς ρυθμούς η τεχνική επιτροπή πολλαπλασιαστικού υλικού που αναμένεται να συσταθεί εντός του τρέχοντος μήνα, πιθανόν στις 18 Μαρτίου, όπως αποκάλυψε η ίδια.

Με εμφανή την αισιοδοξία της για το μέλλον της αγοράς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η κ. Μαλούπα εξήρε το σημαντικό έργο που έγινε το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους αρμόδιους όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «να επισπεύδουν διαδικασίες και να υιοθετούν τις προτάσεις που κατατίθενται με μεγάλη θέρμη, δημιουργώντας παράλληλα και τις δομές που απαιτούνται για να ανοίξει φτερά ο κλάδος».

Έτσι, αν και μέχρι πριν από δύο χρόνια η συγκεκριμένη αγορά, που μετρούσε πάνω από δέκα χρόνια ύπαρξης, βρισκόταν ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, ωστόσο σύμφωνα με την κ. Μαλούπα στην επόμενη διετία ο κλάδος δεν αποκλείεται να απασχολεί σημαντικά μεγάλο αριθμό παραγωγών, εκτινάσσοντας ταυτόχρονα και την καλλιεργούμενη έκταση, που σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από 40.000 στρέμματα.

Πρόσθεσε δε, ότι η μεγέθυνση της αγοράς «βοηθά» τους επιχειρηματίες, αφού τους προσφέρει όπως είπε ένα προϊόν που θα τους οδηγήσει σε αγορές εκτός των ελληνικών συνόρων, αποφέροντας για αυτούς σημαντικά κέρδη. Όπως υπογράμμισε ήδη μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αφού αγοράζουν την πρώτη ύλη από τους παραγωγούς, την «μεταποιούν την τυποποιούν και την μοσχοπουλούν».

«Ύστερα από δύο χρόνια κοπιαστικής δουλειάς σε επίπεδο έρευνας του κλάδου και κατάρτισης των παραγωγών, πλέον σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η νοοτροπία των αγροτών έχει αλλάξει ανεπίστρεπτη, ενώ ακόμα και οι πιο δύσπιστοι επιχειρηματίες, έχουν αντιληφθεί τα πολλαπλά οφέλη από την αξιοποίηση του κλάδου, γεγονός που έχει οδηγήσει στην ενθάρρυνση ολοένα και περισσοτέρων να ασχοληθούν με αυτόν», επεσήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι στη διάρκεια των μαθημάτων κατάρτισης την τελευταία διετία, αρκετοί ήταν παραγωγοί που εξέφρασαν έντονα την επιθυμία να εισέλθουν σε πιο δυναμικές καλλιέργειες, αφενός μεν για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, αφετέρου όμως για να προφυλάξουν το περιβάλλον και την υγεία τους που επιβαρύνονται σημαντικά τόσο από τη χρήση λιπασμάτων, όσο και άλλων φαρμάκων. Και μάλιστα, όπως διευκρίνισε η ίδια, «είναι από τις λίγες φορές που οι παραγωγοί όχι μόνο εξέφρασαν την επιθυμία, αλλά προχώρησαν και στην πράξη, αλλάζοντας προσανατολισμό και κατεύθυνση με πυξίδα το όφελος για την τσέπη και την υγεία τους και αξιοποιώντας τον πλούτο της χώρας μας».

Μεταξύ άλλων η κ. Μαλούπα υπενθύμισε ότι η Ελλάδα φιλοξενεί το 50% της φυτικής βιοποικιλότητας στην ΕΕ, το 80% της Βαλκανικής χλωρίδας και υπάρχουν καταγεγραμμένα 6.500 είδη ελληνικής χλωρίδας, εκ των οποίων τα 2,944 είναι ενδημικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Από αυτά, όπως υπογράμμισε, ακόμα και σήμερα δεν αξιοποιούνται ούτε τα 30, τη στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο η αγορά αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ.Διαβάστε περισσότερα...

Οι γάτες εξημερώθηκαν πριν από 5.700 χρόνια


Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και Κινέζοι απολάμβαναν τη συντροφιά τους.

Μπορεί ο σκύλος να θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ωστόσο οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη συντροφιά των γατών πολύ περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι σήμερα.

Ο σκελετός μιας γάτας που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο -την οποία όπως εκτιμούν οι ειδικοί φρόντιζαν άνθρωποι- χρονολογείται πίσω στο 3.700 π.Χ.

Οι επιστήμονες πίστευαν εδώ και καιρό ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που εξημέρωσαν τις γάτες, ωστόσο πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι και οι κινέζοι αγρότες τις είχαν εντάξει στους οικισμούς τους ήδη από το 3.300 π.Χ.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η πεποίθηση ότι οι γάτες εξημερώθηκαν πρώτα στην αρχαία Αίγυπτο, γύρω στο 1950 π.Χ. Μία νέα έρευνα ρίχνει περισσότερο φως στη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τις γάτες, αναφέρει δημοσίευμα της Pacific Standard.

«Είναι σαφές ότι υπήρχε μια πολύ στενή σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις γάτες σχεδόν δύο χιλιετίες νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε αρχικά» είπε ο Wim Van Neer από το Βασιλικό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών του Βελγίου, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Archaeological Science.

Οι ερευνητές βάσισαν τα συμπεράσματα της μελέτης τους σε σκελετούς που ανακαλύφθηκαν σε νεκροταφείο της Ιερακόπολις (Hierakonpolis), άλλοτε σημαντικής πόλης της αρχαίας Αιγύπτου. Οι σκελετοί χρονολογούνται από το 3.700 π.Χ. και ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκαν τα οστά μιας μικρής γάτας, με ένα επουλωμένο κάταγμα κρανίου, «που υποδηλώνει ότι την είχαν φροντίσει για αρκετές εβδομάδες πριν από τη θυσία της» αναφέρουν οι αρχαιολόγοι.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι τα ευρήματα αυτά αποτελούν απόδειξη του γεγονότος, ότι η συγκεκριμένη γάτα ήταν εξημερωμένη –τουλάχιστον προς το τέλος της ζωής της.

Στο ίδιο νεκροταφείο εντοπίστηκαν τα οστά από έξι ακόμη γάτες, οι οποίες θυσιάστηκαν σε κάποιου είδους θρησκευτικό τελετουργικό, και προέρχονται από τρεις ή τέσσερις διαφορετικές γέννες.

Παρότι είναι πιθανό το ενδεχόμενοι οι γάτες να ήταν άγριες, αλλά να ζούσαν κοντά στους ανθρώπινους οικισμούς, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα μικρά αιλουροειδή είχαν αναπτύξει στενή σχέση με τους ανθρώπους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια πριν.

Τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ανακοινώθηκε ότι στο χωριό Quanhucun στην κινεζική επαρχία Shaanxi βρέθηκαν τα οστά από γάτες, τα οποία χρονολογούνται 5.300 χρόνια πριν… «ξαναγράφοντας την κοινή ιστορία του ανθρώπου με τις γάτες».

Σύμφωνα με τη Dr Fiona Marshall από το πανεπιστήμιο St Louis της Ουάσινγκτον, η οποία συνεργάστηκε με συναδέλφους της από πανεπιστήμια της Κίνας, οι γάτες αυτές ήταν εξημερωμένες και χρησιμοποιούνταν από τους ανθρώπους για να ελέγξουν τον πληθυσμό των ποντικιών στους οικισμούς τους.Διαβάστε περισσότερα...

Ζώντας τις μεγαλύτερες ανθρώπινες φαντασιώσεις!


Αυτοί κατάφεραν να κάνουν πράξη τους μύχιους πόθους όλων μας...

Πόσο και πόσο χρόνο δεν έχουμε περάσει να φανταζόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στον μάταιο τούτο κόσμο.

Όνειρα, χαρές, απόκρυφες επιθυμίες και πολλά ακόμα ωραία πράγματα θάβονται συχνά κάτω από τη ζοφερή όψη της καθημερινότητας.

Λίγο η έλλειψη κονδυλίων, λίγο η έλλειψη τσαγανού, και η ζωή μένει έτσι στο ράφι να κοιτά τα χρόνια να περνούν βασανιστικά και απόλυτα άδεια.

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που αψηφούν τις δυσκολίες και λένε ένα μεγάλο «ναι» στη ζωή, συνειδητοποιώντας ότι μια φορά ερχόμαστε στον κόσμο, καλό είναι λοιπόν να πραγματώσουμε αυτό που θέλουμε, ό,τι κι αν είναι (ναι, έχει σημασία, ό,τι κι αν είναι!).

Οι τύποι της λίστας μας έβγαλαν λοιπόν αυθάδικα τη γλώσσα στη μοίρα και έκαναν έτσι πράξη...

Ξεπληρώνοντας το δάνειο σε μετρητάΜε την πλάση να είναι σήμερα χρεωμένη μέχρι τον λαιμό, δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα το έχει λαχταρίσει αυτό! Πόσο μάλλον όταν ξεκινάς τη ζωή σου χρωστώντας, όπως στην Αμερική, με τα σπουδαστικά δάνεια που υποθηκεύουν το μέλλον των νιάτων. Ο νεαρός Alex Kenjeev λοιπόν, πιάνοντας την καλή, αποφάσισε να κάνει ακριβώς αυτό: να ξεπληρώσει το υπόλοιπο του φοιτητικού του δανείου με ζεστό παραδάκι. Ο ίδιος είχε περάσει αρκετά δύσκολα χρόνια προσπαθώντας να είναι εντάξει στις δόσεις του δανείου των 190.000 δολαρίων, κι έτσι το είχε καημό. Όταν λοιπόν μπόρεσε, πλήρωσε το υπόλοιπο των 114.000 δολαρίων μονοκοπανιά! Γιατί; Γιατί, σύμφωνα με τα λόγια του, θεωρούσε πως «θα έχει πλάκα». Ο τύπος μπήκε λοιπόν στην τράπεζα με ένα σακί μετρητών, πλησίασε στο ταμείο και ξεφόρτωσε το «πακέτο» ανακουφισμένος. Κάπου 3 ώρες μετά ο ταμίας μέτρησε όλο το ποσό, απαρτιζόμενο σαδιστικά από μικρά χαρτονομίσματα, και ο Kenjeev βγήκε από την τράπεζα ένας ελεύθερος άνθρωπος...

Σκίζοντας τις υποθήκεςΌμοια με τα σπουδαστικά δάνεια, έτσι και οι υποθήκες αποτελούν πηγή στεναχώριας και άγχους, και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να πουν στην τράπεζα μερικά «γαλλικά» για το γεγονός ότι έτσι υποθηκεύεται ταυτοχρόνως και το μέλλον της οικογένειάς τους. Κι εδώ μπαίνει ακριβώς ο Charles «Pretty Boy» Floyd, ο οποίος είχε πρόβλημα με την τραπεζική πρακτική της υποθήκης και κάτι έκανε γι' αυτό. Ο διαβόητος λοιπόν ληστής τραπεζών μπορεί να μην ήταν ο ίδιος χρεωμένος, δεν παρέλειπε ωστόσο ποτέ σε κάθε «μπούκα» του σε υποκατάστημα να σκίζει όσες υποθήκες έβρισκε μπροστά του, κάνοντάς το μάλιστα ένα από τα πρώτα του μελήματα! Και μιλάμε για τις αρχές του 20ού αιώνα στην Αμερική, όπου τα έγγραφα ήταν και το μόνο αποδεικτικό του χρέους. Κι έτσι ο ιδιότυπος αυτός «Ρομπέν των Δασών» απελευθέρωσε τόσους και τόσους μεροκαματιάρηδες από τον βραχνά της υποθήκης και των δόσεων...

Παίζοντας Monopoly με πραγματικά λεφτάΠαραδεχτείτε το, το έχετε σκεφτεί στα σίγουρα! Κάθε φορά που ο πατέρας σας κατέληγε να σας χρωστά έναν πακτωλό χρημάτων, αποκλείεται να μη σας είχε γεννηθεί η ιδέα τι θα γινόταν αν παίζατε με ζεστό χρήμα. Το όνειρο λοιπόν του «παίζω Monopoly με αληθινό παραδάκι» έγινε πράξη από τους διαβόητους κακοποιούς της Μεγάλης Ληστείας του Τρένου! Αφού λοιπόν εκτέλεσαν άψογα το «έγκλημα του αιώνα» τον Αύγουστο του 1963, οι κακοποιοί αποσύρθηκαν στο κρησφύγετό τους στη βρετανική ύπαιθρο, περιμένοντας να κοπάσουν οι έρευνες. Πώς να περάσει λοιπόν ο χρόνος καλύτερα παρά με λίγη παραδοσιακή Monopoly με αναβαθμισμένο όμως ενδιαφέρον: οι κλέφτες έπαιζαν με τα χαρτονομίσματα της μίας, πέντε και δέκα στερλίνων που είχαν υφαρπάξει από την ταχυδρομική αμαξοστοιχία. Και μάλιστα το επιτραπέζιο θα αποδεικνυόταν καθοριστικό για τη σύλληψή τους, καθώς εκεί είχαν αφήσει όλοι τους τα δακτυλικά τους αποτυπώματα...

Κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο χωρίς καμία προσπάθειαΈχετε ποτέ λαχταρίσει χρυσή επίδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς όμως να είστε αθλητής ή να έχετε κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση; Κι ενώ λένε συνήθως ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο ή έρχεται χωρίς προσπάθεια, ρωτήστε τον Wyndham Halswelle να σας πει το αντίθετο, τον μόνο άνθρωπο στην ιστορία του αθλητισμού που έγινε χρυσός ολυμπιονίκης χωρίς καν να το προσπαθήσει! Ήταν λοιπόν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908 που ο Halswelle πήρε μέρος στην αμφιλεγόμενη κούρσα των 400 μέτρων και όταν αμερικανός δρομέας του έκλεισε τον δρόμο, ο διαιτητής κήρυξε άκυρο τον αγώνα και κάλεσε τους αθλητές να ξανατρέξουν. Όλοι όμως αρνήθηκαν να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους στην ύποπτη απόφαση του διαιτητή. Και όταν λέμε «όλοι», εννοούμε όλοι οι άλλοι, γιατί ο Halswelle συμμετείχε στη νέα κούρσα και κατέκτησε έτσι ανενόχλητος το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας μάλιστα χαλαρό τζόκινγκ μέχρι τη γραμμή του τερματισμού!

Αποδίδοντας δικαιοσύνη σαν υπερήρωαςΕδώ μιλάμε για διαπρεπές όνειρο της ανθρωπότητας: μέσα σε ένα διεφθαρμένο και εγκληματικό σύστημα, να μεταμφιεστείς τιμωρός και να κάνεις καλό στον κόσμο με τις σούπερ δυνάμεις σου! Σαν άλλος Μπάτμαν δηλαδή, να σταματήσεις ένα έγκλημα, να σώσεις μια ζωή και να κάνεις τις Αρχές να φαντάζουν άχρηστες. Κάτι που όχι μόνο συνέβη στον πραγματικό κόσμο, αλλά ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος γι' αυτό απέκτησε κι ένα υπέροχο παρατσούκλι! Δύο μυστικοί αστυνομικοί λοιπόν, όλοι τους άοπλοι, έπεσαν πάνω σε μια σπείρα κακοποιών που τρομοκρατούσαν μια γυναίκα στο σπίτι της, στο οικοδομικό σύμπλεγμα Tyneside της Βορειοανατολικής Αγγλίας. Την ώρα λοιπόν που οι ντετέκτιβ προσεύχονταν για ένα θαύμα ώστε να γλιτώσουν από τους κακοποιούς, εμφανίστηκε ως διά μαγείας ο μυστακοφόρος τιμωρός με το σπαθί κατάνα, ο οποίος αφόπλισε τους ληστές, έσωσε τους αστυνομικούς και κατόπιν εξαφανίστηκε όπως εμφανίστηκε, σαν αστραπή! Η αστυνομία αντάμειψε τον εκδικητή «Flashing Blade», όπως κομψά ονομάστηκε, με ένταλμα για τη σύλληψή του, καθώς όπως ισχυρίστηκαν δεν μπορούσαν να επιβραβεύσουν τις πράξεις του, παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε την αστυνομία», όπως δήλωσε στον Τύπο ο διοικητής Peter Bent...

Καβαλώντας μια αρκούδαΕίναι γνωστό ότι η αρκούδα είναι -αν θέλει- ένα από τρομακτικότερα και πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη, το να καβαλήσεις λοιπόν μία κάνοντάς τη pet σου θέλει πολλά κιλά... κότσια. Ρωτήστε τον John Mytton γι' αυτό, τον εκκεντρικό βρετανό ευγενή που καβάλησε μια αρκούδα για να πεταχτεί σε επίσημο δείπνο! Σοβαρά, ο «Τρελός Τζακ», όπως τον αποκαλούσαν για τις ασύλληπτες υπερβολές του, βαριόταν μια μέρα και αγόρασε έτσι μια αρκούδα με σκοπό να τη δαμάσει, έτσι, γιατί δεν είχε τι να κάνει. Σύμφωνα με τον βιογράφο του, η αρκούδα τον κουβαλούσε στην αρχή ήρεμη, με τον ίδιο ντυμένο με την κυνηγετική του στολή, όταν όμως άρχισε να την κεντρίζει με το σπιρούνι του για να πάει γρηγορότερα, το θηρίο τον δάγκωσε στο πόδι. Παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε, ο Mytton κράτησε την αρκούδα -Nell την είπε- ως κατοικίδιο, μέχρι το σημείο τουλάχιστον που το κτήνος δάγκωσε έναν υπηρέτη του και αναγκάστηκε έτσι να τη σκοτώσει...

Αρνούμενος βασιλική πρόσκλησηΜπορεί να είσαι μικρός και ταπεινός, το να πεις «όχι» όμως στον βασιλιά θέλει κότσια ζηλευτά. Και η ηθική ανταμοιβή που προκύπτει φυσικά είναι τεράστια! Αυτό λοιπόν έκανε ο Jemmy Hirst όταν ζήτησε να τον συναντήσει ο βασιλιάς της Βρετανίας. Ο εκκεντρικός άντρας έκανε πολλά τρελά, όπως το να εκπαιδεύει ταύρους να συμπεριφέρονται σαν άλογα ή να κυνηγά αλεπούδες με γουρούνια αντί για σκυλιά, γινόμενος φίρμα στον τομέα του. Όταν λοιπόν ο Γεώργιος Α' ενδιαφέρθηκε για τα καμώματά του και τον κάλεσε για τσάι, ο ευγενής αρνήθηκε, παραθέτοντας ως λόγο ότι δεν είχε χρόνο, καθώς εκπαίδευε μια βίδρα να ψαρεύει! Κι όταν ο βρετανός ηγεμόνας επανέλαβε απτόητος την πρόσκλησή του, ο Hirst έκανε κάτι ακόμα καλύτερο: συνάντησε τον βασιλιά και τους αυλικούς του και όταν ευγενής είχε το θράσος να γελάσει με την εξιστόρηση των περιπετειών του, εκείνος του πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο, αψηφώντας τόσο τους τίτλους ευγενείας του όσο και την ίδια την παρουσία του βασιλιά! Και ναι, το κράτησε το κεφάλι στους ώμους του...

Παίρνοντας τόνους κιλών, ξέροντας ότι θα τα χάσεις αμέσωςΤο να χάσεις βάρος μόνο εύκολο δεν είναι και απαιτεί επίπονη προσπάθεια και θυσίες. Το να πάρεις βάρος, από την άλλη, είναι πάναπλο και απαιτεί απλώς να καταβροχθίζεις οτιδήποτε πέσει στα χέρια σου. Για τους περισσότερους από μας βέβαια η αύξηση του βάρους δεν είναι επιλογή, τι θα λέγατε ωστόσο αν ήταν; Αν κάποιος δηλαδή σας έδινε την ευκαιρία να φάτε ό,τι θέλετε, όσο θέλετε, για 6 μήνες και κατόπιν σας εγγυόταν ότι στους επόμενους 6 μήνες θα χτίζατε ονειρεμένο σώμα-«φέτες»; Αποκλείεται να μη δεχόσασταν! Αυτό λοιπόν έκανε ακριβώς ο Drew Manning, γυμναστής και personal trainer, ο οποίος πήρε 32 κιλά μέσα σε 6 μήνες και κατόπιν τα ξανάχασε, μόνο και μόνο για να αποδείξει σε όλους μας ότι αν το θες, όλα γίνονται. Τι λέτε λοιπόν; Έξι μήνες απόλαυσης για έξι μήνες φυσικής προσπάθειας; Κι αν αυτό δεν ακούγεται δελεαστικό, ίσως πρέπει να μάθετε ότι ο τύπος πληρωνόταν από εκδοτικό οίκο (καθώς οι περιπέτειές του απαθανατίστηκαν φυσικά σε βιβλίο) για να τρώει ό,τι θέλει για μισό χρόνο χωρίς να πρέπει να δουλεύει! Έφτιαξε τώρα;

Πίνοντας απεριόριστη μπίραΤο μόνο ορατό μειονέκτημα της μπίρας είναι ότι κοστίζει λεφτά, δεν θα ήταν λοιπόν εκπληκτικό αν μπορούσες να απολαύσεις όσο ζύθο θες στη ζωή χωρίς να πρέπει να πληρώσεις μία; Το μόνο που μας χωρίζει από το όνειρο είναι ένα... Νόμπελ! Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ο φοβερός και τρομερός δανός φυσικός επιστήμονας Νιλς Μπορς απέσπασε το Βραβείο Νόμπελ το 1922: η ζυθοποιία Carlsberg του έκανε ένα μικρό δώρο σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του. Τι; Ένα σπίτι δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιό της στην Κοπεγχάγη. Μόνο που το σπίτι επικοινωνούσε ευθέως με τον μπιρο-αγωγό της Carlsberg ώστε να μπορεί ο Μπορ να πίνει όση δωρεάν μπίρα μπορούσε να κατεβάσει! Από την παροχή του σπιτιού του μάλιστα. Αν η επιστήμη δεν σε αποζημιώνει δηλαδή...

«Λέγοντάς τη» στο αφεντικό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόποΑπό όλα τα πράγματα που φανταζόμαστε σε καθημερινή βάση, οι εργασιακές μας σχέσεις σκαρφαλώνουν πάντα στις πρώτες θέσεις. Και ποιος δεν θα ήθελε σε τελική να ανταπαντήσει στο αφεντικό του, ακόμα και να παραιτηθεί, χωρίς άλλες συνέπειες; Γι' αυτό και η επιστολή του Jourdan Anderson στο πρώην αφεντικό του στέκει φάρος κομψής αυθάδειας, με τον τρόπο ιδιαιτέρως που του είπε να πάει να χαθεί στα βάθη της Ιστορίας! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: ο έγχρωμος Anderson ήταν άλλοτε σκλάβος, είχε επομένως καλούς λόγους να μισεί τον κύρη του. Αφού λοιπόν απελευθερώθηκε, φανταστείτε την έκπληξή του όταν έλαβε γράμμα από τον πρώην κύριό του που τον θερμοπαρακαλούσε να επιστρέψει στη φυτεία για δουλειά. Αντί να τον βρίσει για το απάνθρωπο της πρότασης, όπως θα ήταν εξάλλου δικαιολογημένο από τις νωπές του μνήμες, ο τυπάς έκανε κάτι άλλο: του απάντησε ευγενικά με επιστολή ότι ήταν έτοιμος να αποδεχτεί την πρότασή του, φτάνει να του πλήρωνε ο εργοδότης του όλα τα μεροκάματα που γλίτωσε από την άμισθη δουλική εργασία του όλα αυτά τα χρόνια! Ένα τρελό ποσό δηλαδή, κάπου 170.000 δολάρια σε σημερινά μεγέθη, πράγμα που εξηγεί γιατί δεν έλαβε ποτέ απάντηση από το αφεντικό. Η επιστολή μάλιστα του Anderson έγινε στη δεκαετία του 1860 κάτι σαν «viral» της εποχής, ένα είδος ιδιαίτερης δικαίωσης για όλες τις φρικαλεότητες της αμερικανικής δουλικής περιόδου...


Διαβάστε περισσότερα...

Τα 15 πιο έξυπνα ζώα του κόσμου


Ξέρετε ότι οι σκίουροι, τα ποντίκια και οι αρουραίοι έχουν πολύ καλή μνήμη; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα 15 πιο έξυπνα ζώα του κόσμου.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

3χρονος χορευτής «τα σπάει»


Το απίστευτο πιτσιρίκι ξεσήκωσε κριτές και κοινό όταν μιμήθηκε ρομποτικές χορευτικές κινήσεις με απίστευτη επιτυχία.

«Τρέξτε» στο 2:20 για να δείτε το απίθανο χορευτικό.

"Το όνειρό μου είναι να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους," είπε ο Junhao «επειδή είμαι κι εγώ ευτυχισμένος! Όταν χορεύω η μαμά μου γελάει και λέει ότι το γέλιο είναι ευτυχία".

Δείτε το βίντεο
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι σαλαμάνδρες μικραίνουν


Οι άγριες σαλαμάνδρες της Βορείου Αμερικής έχουν συρρικνωθεί αισθητά καθώς η θερμοκρασία στους βιότοπους τους ανεβαίνει, γεγονός που τις υποχρεώνει να καταναλώσουν περισσότερη ενέργεια, όπως έδειξε μια πρόσφατη μελέτη.

«Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και ταχύτερους ρυθμούς αλλαγής που έχει καταγραφεί ποτέ σε οποιοδήποτε ζώο», υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Global Change Biology. Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αλλάξει σημαντικά το μέγεθος ενός ζωντανού οργανισμού.

Οι επιστήμονες μελέτησαν χιλιάδες σαλαμάνδρες από μουσεία, οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν μεταξύ 1957 και 2007 στα Απαλάχια Όρη. Μέσω έρευνας που έκαναν κατέληξαν σε συμπέρασμα ότι τα ζώα που αιχμαλωτίστηκαν από τη δεκαετία του 1980 κι έπειτα είναι κατά μέσο όρο 8% μικρότερα σε σχέση με τα παλαιότερα δείγματα, κάτι το οποίο καταλογίζουν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αυτή η τάση συρρίκνωσης θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία για τις σαλαμάνδρες, ισχυρίζονται οι αμερικανοί ερευνητές, αν και ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κάποια γενετική αντίδραση στην άνοδο των θερμοκρασιών ή για μία ένδειξη ότι τα ζώα είναι τόσο ευέλικτα που προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. «Εάν αυτά τα ζώα προσαρμόζονται, μας δίνουν ελπίδα ότι κάποια είδη θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της κλιματικής αλλαγής», καταλήγουν οι επιστήμονες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον 9ο διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»


Η τελετή αφής της φλόγας έγινε σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, πραγματοποιείται αύριο Κυριακή ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».

Η τελετή αφής της φλόγας έγινε σήμερα στις 11.30 στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και ξεκίνησε λαμπαδηδρομία, η οποία διέρχεται από όλους τους συμμετέχοντες δήμους της διαδρομής και θα καταλήξει στις 17.30 στον Λευκό Πύργο.

Σε όλους τους δήμους έχουν προγραμματιστεί τελετές υποδοχής της φλόγας παρουσία των δημοτικών αρχών και του κόσμου.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει αύριο στις 8.00 απο την κεντρική πλατεία του δήμου Πέλλας, μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μ. Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στο Λ. Πύργο.

Η «Αλεξάνδρειος Φλόγα» θα παραμείνει αναμμένη «μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα, που συμμετέχει στη διοργάνωση».

Στη φετινή διοργάνωση, σε όλους τους δρόμους που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» έχουν δηλώσει συμμετοχή 14.800 δρομείς.

Σήμερα το μεσημέρι, από το Καυτατζόγλειο Στάδιο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής, μαθητές δημοτικών σχολείων που θα πάρουν μέρος αύριο το πρωί (8.45) στον αγώνα των 1.000 μέτρων από την πλατεία Αριστοτέλους, έως το Λευκό Πύργο παρέλαβαν τις αγωνιστικές τους φανέλες και στη συνέχεια προχώρησαν σε δενδροφύτευση και τη δημιουργία ενός «αστικού οπωρώνα» απέναντι από το στάδιο, σε συνεργασία με τη διεύθυνση περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιούνται επίσης οι δρόμοι υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5000 και 10.000 μέτρων, ο πρώτος με αφετηρία την πλατεία Επταλόφου (12.30)και ο δεύτερος απο το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων (8.45) με κατάληξη στο ίδιο σημείο του τερματισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», τον Λευκό Πύργο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν ανακοινωθεί από την τροχαία για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και έχει απαγορευτεί η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων από σήμερα το απόγευμα, διαδοχικά και κατά τις ώρες της λαμπαδηδρομίας, σε δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κεντρικού δήμου, ενώ περιορισμοί θα ισχύσουν και αύριο διαδοχικά κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των αγώνων.

Επίσης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενέκρινε τη δωρεάν μετακίνηση, για αύριο το πρωί, των συμμετεχόντων δρομέων που θα φέρουν μαζί τους το bib number, από οποιαδήποτε περιοχή προς τον τόπο των εκκινήσεων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εκτροπές των λεωφορειακών γραμμών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος δεκαπέντε και πλέον κοινωφελών ιδρυμάτων-οργανώσεων, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα...

«Άσχετοι» στους τεχνολογικούς όρους οι Αμερικάνοι


Μία δημοσκόπηση εταιρείας εκπτωτικών κουπονιών στις ΗΠΑ, έδειξε ότι οι Αμερικανοί δεν τα πάνε και πολύ καλά με τους τεχνολογικούς όρους, ακόμη και εάν χρησιμοποιούνται ευρέως, όπως το "Software" και το "Gigabyte".

Όπως αναφέρει το e-pcmag.gr, ρωτήθηκαν 2.392 ενήλικοι Αμερικανοί, εκ των οποίων το 27% πιστεύει ότι το Gigabyte είναι ένα έντομο, το 11% ότι HTML είναι ένα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα, ενώ το 15% πιστεύει ότι software είναι τα άνετα ρούχα.

Επίσης, μόλις το 23% γνώριζε τι σημαίνουν τα αρχικά SEO (Search Engine Optimisation) και το 42% απάντησε ότι motherboard είναι το κατάστρωμα του πλοίου!

Η Voucher Cloud, η εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα στους πελάτες της, δεν έδωσε πληροφορίες για την ηλικία των ατόμων που συμμετείχαν, παρά μόνο ότι είναι άνω των 18.Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου


Αγώνισμα δρόμου μεγάλης αποστάσεως (42.195 χλμ.), που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη διοργάνωση το 1896 στην Αθήνα. Μαζί με τα 100 μ. είναι τα δύο πιο δημοφιλή αγωνίσματα του στίβου.

Στην αρχαιότητα ο Μαραθώνιος δεν υπήρχε ως άθλημα, ούτε και κάποιο παρόμοιο αγώνισμα. Η ιδέα για την καθιέρωσή του ανήκει στον Γάλλο φιλόλογο Μισέλ Μπρεάλ (1832-1915), ο οποίος έπεισε τον φίλο του Πιερ ντε Κουμπερντέν να το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα (490 π.Χ.), την οποία ανήγγειλε στους Αθηναίους ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης με την κραυγή «Νενικήκαμεν», προτού αφήσει την τελευταία του πνοή και αφού είχε διανύσει τρέχοντας την απόσταση από το πεδίο της μάχης στον Μαραθώνα στην Αθήνα.

Ο πρώτος Μαραθώνιος δρόμος έγινε στις 10 Μαρτίου 1896, κατά τη διάρκεια των Α' Πανελληνίων Αγώνων Στίβου και ήταν αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Νικητής αναδείχθηκε ο Χαρίλαος Βασιλάκος με 3 ώρες και 18 λεπτά, ενώ ο μετέπειτα νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων, ο θρυλικός Σπύρος Λούης τερμάτισε πέμπτος. Ο 23χρονος νερουλάς από το Μαρούσι πήρε τη ρεβάνς λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Μαρτίου, όταν κέρδισε τον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων με επίδοση 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Από τότε, ο Μαραθώνιος άρχισε να κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα και σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του στίβου. Αγώνες Μαραθωνίου δρόμου διεξάγονται όχι μόνο στο πλαίσιο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και μεμονωμένοι, με μαζική συμμετοχή αθλουμένων (Μαραθώνιος Βοστώνης, Λονδίνου, Αθήνας κλπ).

Η διαδρομή του Μαραθωνίου δεν ήταν από την αρχή σταθερή. Οι μαραθωνοδρόμοι στην Αθήνα έτρεξαν γύρω στα 40 χιλιόμετρα, όπως και στους επόμενους αγώνες. Το 1924 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καθιέρωσε την απόσταση των 42.195 μέτρων, δηλαδή τη διαδρομή που διέτρεξαν οι δρομείς από τη βασιλική εξέδρα μέχρι το στάδιο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1908.

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου διεξάγεται σε δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Επίσημα εθνικά ή παγκόσμια ρεκόρ δεν αναγνωρίζονται από την IAAF, διότι το αγώνισμα διεξάγεται σε διαφορετικές εδαφολογικές συνθήκες.

Την καλύτερη επίδοση στους άνδρες έχει σημειώσει ο κενυάτης Γουίλσον Κίπσανγκ με 2 ώρες, 3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα (28 Σεπτεμβρίου 2013), ενώ στις γυναίκες η επίδοση της βρετανίδας Πόλα Ράντκλιφ με 2 ώρες, 15 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα αντέχει από το 2003.

Τα αντίστοιχα ελληνικά ρεκόρ κατέχουν ο Σπύρος Ανδριόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι) με 2:12.04 (9 Οκτωβρίου 1988) και η Μαρία Πολύζου (Πανελλήνιος ΓΣ) με 2:33.40 (23 Αυγούστου 1998). Την καλύτερη επίδοση στην ιδιαίτερα δύσκολη κλασική διαδρομή (Τύμβος Μαραθώνα - Παναθηναϊκό Στάδιο) κατέχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι με 2:10:55 από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Στους ίδιους αγώνες σημειώθηκε και η κορυφαία γυναικεία επίδοση από τη Γιαπωνέζα Μιζούκι Νογκούτσι με 2:26:20.

Ο πρώτος διεθνής μαραθώνιος επί της κλασικής διαδρομής έγινε στις 2 Οκτωβρίου 1955, αν και η απόφαση προϋπήρχε από το 1938. Ο αγώνας έγινε με τη συμμετοχή 21 αθλητών (12 Έλληνες, 4 Αιγύπτιοι, 2 Γιουγκοσλάβοι και από ένας Ιταλός, Γερμανός και Φινλανδός) και νικητής αναδείχθηκε ο Φινλανδός Βέικο Κάρβονεν με 2:27:30.Διαβάστε περισσότερα...

Το Street View της Google κάνει… βουτιά


Αποκάλυψη υποβρύχιου θησαυρού στην Αυστραλία - Δείτε τις φωτογραφίες και τo βίντεο.

Υποβρύχιο γίνεται το Google Street View. Με ειδικά σχεδιασμένες κάμερες, οι δύτες καταγράφουν τη ζωή στο βυθό του λιμανιού του Σίδνεϊ και των παραλιών Bondi και Manly.

Οι εικόνες μπορούν να προσφέρουν στους επιστήμονες πληροφορίες για τις αλλαγές που συντελούνται στο λιμάνι και να αποκαλύψουν την εκπληκτική θαλάσσια ζωή κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Νομίζουμε πως το λιμάνι είναι κάτι μονολιθικό, μιας επίπεδη επιφάνεια, αλλά ο κόσμος θα αιφνιδιαστεί από όλα όσα συμβαίνουν από κάτω», τόνισε η Δρ Emma Johnston του Sydney Institute of Marine Science.

«Δάση από φύκη, κήποι με θαλάσσιες τουλίπες και σφουγγάρια, ψάρια που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ», προσθέτει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκαν νέα αέρια που καταστρέφουν το όζον


Προέρχονται, πιθανόν, από χημικές βιομηχανίες.

Τέσσερα άγνωστα έως τώρα νέα ανθρωπογενή αέρια, τα οποία συμβάλλουν στην καταστροφή του όζοντος, ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Πρόκειται για τρεις χλωροφθοράνθρακες (CFCs) και έναν υδροχλωροφθοράνθρακα (HCFC), η προέλευση των οποίων είναι άγνωστη προς το παρόν. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η πηγή τους είναι κάποιες χημικές βιομηχανίες στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν η παραγωγή τους παραβαίνει τη διεθνή περιβαλλοντική νομοθεσία ή γίνεται με βάση κάποιο «παραθυράκι» των κανονισμών του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ.

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον δρ. Γιοχάνες Λάουμπε της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου East Anglia, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και το New Scientist, δήλωσαν ότι «αυτά τα αέρια δεν υπήρχαν στην ατμόσφαιρα καθόλου έως τη δεκαετία του '60, πράγμα που δείχνει ότι είναι ανθρωπογενή».

Τα αέρια έχουν τις ονομασίες CFC-112, CFC-112a, CFC-113a και HCFC-133a. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι σήμερα πάνω από 74.000 τόνοι αυτών των τεσσάρων νέων αερίων έχουν απελευθερωθεί. Δύο από αυτά εμφανίζουν σημαντική τάση συσσώρευσης στην ατμόσφαιρα (το πιο ανησυχητικό από τα τέσσερα είναι το CFC-113a, που αυξάνεται με τον πιο ταχύ ρυθμό).

Η ανακάλυψη έγινε, όταν οι ερευνητές σύγκριναν σημερινά δείγματα αέρα με αέρα που είχε παγιδευτεί στους πολικούς πάγους, οι οποίοι αποτελούν ένα ιστορικό «αρχείο» των μεταβολών στην ατμόσφαιρα. Επίσης έκαναν συγκρίσεις δειγμάτων αέρα μεταξύ 1978 και 2012 στην απομονωμένη Τασμανία, που δεν έχει ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι χλωροφθοράνθρακες, που εφερεύθηκαν στον μεσοπόλεμο και βρήκαν ευρείες πρακτικές εφαρμογές (στα ψυγεία, στα κλιματιστικά, στα σπρέι κ.α.), είναι χημικές αέριες ουσίες που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος πάνω από τις πολικές περιοχές, προκαλώντας ιδίως την «τρύπα» πάνω από την Ανταρκτική, η οποία για πρώτη φορά είχε ανακαλυφθεί το 1985. Οι εκπομπές τους είχαν φθάσει στο ύψος-ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου τόννων ετησίως.

Το διεθνές Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ (1987) και οι έλεγχοι που τέθηκαν στην παραγωγή αυτών των ουσιών από το τέλος της δεκαετίας του ΄80, επέτρεψαν να βελτιωθεί η κατάσταση διεθνώς. Όμως, αν και το 2010 υπήρξε σχεδόν καθολική απαγόρευση αυτών των ουσιών, υπάρχουν ακόμα «παραθυράκια» στη διεθνή νομοθεσία, τα οποία επιτρέπουν την παραγωγή χλωροφθορανθράκων για κάποιες περιπτώσεις που έχουν εξαιρεθεί.

«Η ανίχνευση αυτών των τεσσάρων νέων αερίων είναι πολύ ανησυχητική, επειδή θα συμβάλουν στην καταστροφή του στρώματος του όζοντος. Δεν γνωρίζουμε από πού εκπέμπονται αυτά τα αέρια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί», δήλωσε ο Λάουμπε. Οι πιθανές πηγές προέλευσης είναι η χρήση χημικών ουσιών για την παραγωγή εντομοκτόνων και η χρήση διαλυτικών ουσιών για τον καθαρισμό εξαρτημάτων από τις βιομηχανίες ηλεκτρονικών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι τρεις χλωροφθοράνθρακες καταστρέφονται πολύ αργά στην ατμόσφαιρα, έτσι ακόμα κι αν επρόκειτο να σταματήσουν αμέσως οι εκπομπές τους, θα συνεχίσουν να παραμένουν στην ατμόσφαιρα για πολλές δεκαετίες ακόμη».

Το στρώμα του όζοντος, σε ύψος 15 έως 30 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, παίζει ζωτικό ρόλο στην προστασία από τις επικίνδυνες για την υγεία υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη στα μάτια στους ανθρώπους, καθώς και προβλήματα αναπαραγωγής στα ζώα.

'Αλλοι επιστήμονες επεσήμαναν πως -προς το παρόν τουλάχιστον- οι συγκεντρώσεις των τεσσάρων νέων αερίων στην ατμόσφαιρα είναι μικρές (κάτω του 1% των εκπομπών προ του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ) και δεν αποτελούν πηγή άμεσης ανησυχίας. Όμως, όπως είπε, ο καθηγητής Πιρς Φόρστερ του Πανεπιστημίου του Λιντς, δείχνουν ότι «η καταστροφή του όζοντος δεν είναι χθεσινή ιστορία».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πέρα από την καταστροφή του όζοντος, τα τέσσερα νέα αέρια πιθανότατα λειτουργούν και ως «αέρια του θερμοκηπίου», επιδεινώνοντας την κλιματική αλλαγή. Τέλος, δεν απέκλεισαν η ανακάλυψή τους να είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» και να ανιχνευθούν και άλλα άγνωστα ως τώρα παρόμοια αέρια.Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στην Επίτροπο Μ. Δαμανάκη για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.04.2014

Επιστολή στην Μαρία Δαμανάκη, την Ελληνίδα Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων & Αλιείας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο της προώθησης του σοβαρού ζητήματος για την έκδοση πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Πράξης για την Προσβασιμότητα.

Στην επιστολή της η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι η Επιτροπή σύμφωνα με τα Προγράμματα Εργασίας του 2012 και 2014 έπρεπε να είχε από το έτος 2012 προχωρήσει στην έκδοση πρότασης για τη θέσπιση νομοθεσίας για την προσβασιμότητα.

Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η θητεία της Επιτροπής και δεν έχει ληφθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την εκπλήρωση της προαναφερθείσας δέσμευσης. Γνωρίζοντας από την μια ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές εργασίες και από την άλλη πως δεν υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που εμποδίζουν την Επιτροπή να προχωρήσει στην έκδοση της πρότασης, είναι εντελώς αδικαιολόγητη οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Γνωρίζοντας οι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία ότι η προσβασιμότητα συνιστά το «κλειδί» για την κοινωνική τους ένταξη, η ΕΣΑμεΑ ζητά τη συνεισφορά της Επιτρόπου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της θητεία της σημερινής Επιτροπής.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 98 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB).Διαβάστε περισσότερα...

Παρακολουθώντας έναν λευκό καρχαρία


Ένας λευκός καρχαρίας μήκους 4,3 μέτρων στον οποίο έχει τοποθετηθεί ραδιοπομπός θα γίνει σύντομα ο πρώτος εκπρόσωπος του είδους που θα διασχίσει τον Ατλαντικό υπό παρακολούθηση από τους βιολόγους χάρη σε ένα ειδικό σύστημα σήμανσης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν τη θέση της Λίντια – το όνομα του καρχαρία- μέσω του ιστοτόπου της Ocearch, της ΜΚΟ που υλοποιεί το ερευνητικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το econews.gr, ο πομπός τοποθετήθηκε πριν από έναν χρόνο, όταν ο λευκός καρχαρίας κολυμπούσε ακόμα στα ανοιχτά της Φλόριντα στις ΗΠΑ. Έκτοτε έχει διανύσει πάνω από 30.000 χιλιόμετρα και πλέον πλησιάζει τη μεσοωκεάνια ράχη του Ατλαντικού, μια υποβρύχια οροσειρά στον άξονα βορρά-νότου η οποία χωρίζει τον ωκεανό στη μέση.Όταν θα έχει διασχίσει τη μεσοωκεάνια ράχη, η Λίντια θα βρίσκεται πιο κοντά στην Ευρώπη από ό,τι στην Αμερική.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας (Carcharodon carcharias), ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους θηρευτές απαντάται στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ, στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό αντίστοιχα, τη Νότιο Αφρική, την Ιαπωνία, την Ωκεανία, ενώ έχει μικρή παρουσία ακόμα και στη θάλασσά μας, τη Μεσόγειο. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε πολλά για τις μετακινήσεις του.

Παλαιότερα οι βιολόγοι πίστευαν ότι ο λευκός καρχαρίας προτιμά τα παράκτια νερά, ωστόσο φαίνεται ότι ο κορυφαίος θηρευτής των ωκεανών μπορεί να ακολουθεί τη λεία του που αποτελείται από θαλάσσια θηλαστικά, μεγάλα ψάρια, θαλασσοπούλια- ακόμα και στον ανοιχτό ωκεανό.

Ο λευκός καρχαρίας, το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι, μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 6 μέτρα και να ξεπεράσει σε βάρος τους 2,2 τόνους. Είναι ένα ψάρι που χρειάζεται γύρω στα 15 χρόνια για να φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία και πιστεύεται ότι δεν ζευγαρώνει συχνά.

Πρόκειται για ένα είδος που συμπεριλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών κατατάσσει τον λευκό καρχαρία στα ευάλωτα είδη.Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο


Η Millau Bridge είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, έχει ύψος πάνω από 300 μέτρα και βρίσκεται στην Νότια Γαλλία. Σημειώνεται ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο της το ύψος φτάνει τα 343 μ. ύψος που είναι ψηλότερο ακόμη και από τον πύργο του Άιφελ. Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα άνοιξε για κυκλοφορία στις 16 Δεκεμβρίου του 2004.

Δείτε τις φωτογραφίες


Πηγή http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...