Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Άλλαξαν φύλο κι έγιναν ζευγάρι


Ο Arin και η Katie νιώθουν πλέον καλά με τους εαυτούς τους.

Στη φωτογραφία υπάρχει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι μοιρασμένοι οι ρόλοι. Γιατί ο Arin γεννήθηκε κορίτσι και τον έλεγαν Emerald και η Katie γεννήθηκε αγόρι και την έλεγαν Luke.

Ο 17χρονος Arin και η 19χρονη Katie από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ έχουν και οι δύο υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και πλέον απολαμβάνουν τη ζωή στα σώματα που πάντα ονειρεύονταν.

Πριν από ένα χρόνο η Katie έκανε αλλαγή φύλου χάρη στην απίστευτη δωρεά ύψους 35.000 δολαρίων από ανώνυμο δότη ο οποίος διάβασε την ιστορία της σε τοπική εφημερίδα.

Ο Arin έκανε επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του και έχει πλέον το ανδρικό σώμα που ονειρευόταν. Πριν την εγχείρηση αυτή «φασκιωνόταν» για να κρύψει το θηλυκό κορμί του και φυσικά δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει χωρίς μπλούζα.

«Μπορώ πλέον να είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μισούσα το στήθος μου, πάντα ένιωθα πως δεν ήταν δικό μου, τώρα επιτέλους νιώθω άνετα μέσα στο σώμα μου», δηλώνει.

«Η οικογένειά μου με εξέπληξε με την υποστήριξή της. Είμαι πολύ τυχερός που έχω τους δικούς μου και την Katie να με στηρίζουν», προσθέτει.

Η Katie και ο Arin γνωρίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια σε μία ομάδα υποστήριξης διεμφυλικών εφήβων και ήρθαν ο ένας κοντά στον άλλο μέσω των κοινών τους εμπειριών.

«Για μένα ο Arin είναι απλά ο Arin, πάντα μου φαινόταν άνδρας. Αλλά μετά την επέμβαση έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθει πιο άνετα με τον εαυτό του», λέει η Katie στη Daily Mail.

«Με τη δική μου εμπειρία καταλαβαίνω τον Arin καλύτερα από τον καθένα, πόσο καλά και πόσο πλήρης νιώθει», προσθέτει.

Στο μέλλον ο Arin δεν αποκλείει να υποβληθεί σε επέμβαση και στα γεννητικά όργανα αλλά αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο και προς το παρόν απολαμβάνει το νέο του σώμα.

Οι οικογένειες και των δύο στηρίζουν τη σχέση τους. «Βλέποντας την Katie να κάνει την επέμβαση ήταν βοηθητικό για τον Arin», λέει η μητέρα του.

Ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τα παιδιά. Δέχθηκαν δυσβάσταχτα σχόλια για τις επιλογές τους, έχασαν φίλους, ο Arin άλλαξε και σχολείο.

«Έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες κατά τη διάρκεια της αλλαγής μου» αφηγείται ο Arin. «Πηγαίναμε μαζί διακοπές κι είμαστε σαν αδελφές. Στην αρχή χάθηκε από τη ζωή μου αλλά μετά επέστρεψε. Είχα την ευκαιρία να της δείξω πως είμαι το ίδιο άτομο, απλώς δείχνω διαφορετικά. Έμαθα πως οι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά μπορεί να χρειαστούν το χρόνο τους αλλά σίγουρα θα ξαναέρθουν σε σένα».

Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα και για τις οικογένειές τους που έχασαν ένα γιο και μία κόρη αλλά και αρκετούς δικούς τους φίλους.

«Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους δεν έχουμε πια επαφές. Ξέρω πως με αμφισβητούν ως γονιό, δεν νιώθουν άνετα με όλο αυτό. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το φύλο του παιδιού τους. Αλλά κοιτώντας παλιά φωτογραφικά άλμπουμ συνειδητοποιείς πως τα μωρά σου μεγαλώνουν. Κι εμείς τους είδαμε να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται σε κάποιον άλλον. Είτε έχουν το ίδιο φύλο είτε όχι, γίνονται ανεξάρτητοι», τόνισε η μητέρα του Arin.










Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαιολογικός χώρος της Αττικής αναζητά επισκέπτες


Εκδήλωση για τη γνωριμία των πολιτών με το Αμφιάρειο.

Φθορές αρχιτεκτονικών μελών λόγω της έκθεσης στις περιβαλλοντικές συνθήκες, περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στην περιοχή, ένα σφραγισμένο αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και οι συχνές μάχες με τις πυρκαγιές χαρακτηρίζουν έναν σπάνιας ομορφιάς, αλλά ξεχασμένο από τους επισκέπτες και την Πολιτεία αρχαιολογικό χώρο της Αττικής, το Αμφιάρειο.

Σημαντικός τόπος λατρείας, μαντείας και θεραπείας των αρχαίων Ελλήνων, το Αμφιάρειο αναζητά σήμερα επισκέπτες που θα του δώσουν ξανά «ζωή». Στα βόρεια του νομού Αττικής και σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων δυτικά του Καλάμου, ο αρχαιολογικός χώρος του Αμφιάρειου είναι προσβάσιμος μόνο με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Το ΚΤΕΛ έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια τη σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με τον αρχαιολογικό χώρο, με αποτέλεσμα η επίσκεψη στο χώρο να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Λόγω μικρής επισκεψιμότητας (τα τελευταία 11 χρόνια έχουν κοπεί μόλις 21.193 εισιτήρια τοποθετώντας τον στις τελευταίες θέσεις των αρχαιολογικών χώρων ως προς την επισκεψιμότητα) και άρα έλλειψης χρημάτων, το Αμφιάρειο «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθημερινές ή εποχικές ανάγκες, όπως είναι ο καθαρισμός των χώρων υγιεινής, ο καθαρισμός του Ιερού και βέβαια η μη ένταξή του σε κάποιο ευρύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΥΠΠΟ, που δεν επιτρέπει την προστασία και ανάδειξη του», όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την προστασία της Φυσικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς «Monumenta», Ειρήνη Γρατσία. Αυτή την εποχή υλοποιούνται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ μόνο αναστηλωτικές εργασίες στο ανάλημμα του ιερού.

Εργασίες αποκατάστασης είναι απαραίτητο να γίνουν σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο, όπου η κατάσταση διατήρησης των κτιρίων και των βάθρων είναι αρκετά κακή. «Τα περισσότερα κτίρια είναι κατασκευασμένα από μαλακό πωρόλιθο, ο οποίος παρουσιάζει αποσπάσεις κομματιών, ρωγμές και διάβρωση. Τα μέλη και τα βάθρα που έχουν κατασκευαστεί από μάρμαρο ή ασβεστόλιθο παρουσιάζουν ρωγμές και αποθέσεις (βιολογικές κρούστες και λεκέδες), ενώ τα κονιάματα που κάλυπταν τα αρχιτεκτονικά μέλη έχουν σχεδόν εξαληφθεί», επισημαίνει η κ. Γρατσία, και προσθέτει: «Οι κύριες αιτίες της διάβρωσης είναι η έκθεση στις περιβαλλοντικές συνθήκες (επίδραση βροχής και ανέμου), η έλλειψη κάθε μέτρου προστασίας και η ανάβαση των επισκεπτών πάνω στους τοίχους».

Εκτός από την αδυναμία εξεύρεσης πόρων, το Αμφιάρειο, τοποθετημένο σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχή, δίνει διαρκώς μάχη με τις πυρκαγιές. Έπειτα από σοβαρές πυρκαγιές, από τις οποίες κινδύνεψε να αφανιστεί ο αρχαιολογικός χώρος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τοποθέτησε τους καλοκαιρινούς μήνες ένα πυροσβεστικό όχημα κοντά, που όμως δεν επαρκεί για την πυροπροστασία του χώρου.

Και ο κατάλογος των προβλημάτων δεν σταματά εκεί: προσβολή του τοπίου λόγω ανέγερσης οικοδομών εντός της ζώνης προστασίας, διάβρωση του εδάφους, ελλιπής φύλαξη λόγω λίγου προσωπικού, έλλειψη βασικών διευκολύνσεων των επισκεπτών (ενημερωτικών πινακίδων εκτός του αρχαιολογικού χώρου, φωτισμών ανάδειξης, προτεινόμενης πορείας κ.α).

Την εικόνα του αρχαιολογικού χώρου, που κάποτε αποτελούσε το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιαράου, «πληγώνει» και το κλειστό αρχαιολογικό μουσείο. Το Μουσείο λειτούργησε από το 1962 έως το 1978, οπότε η κλοπή αγάλματος διέκοψε τη λειτουργία του. Τότε το μεγαλύτερο μέρος των αντικειμένων μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο σύλλογος «Monumenta» και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Διάζωμα» διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Β’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγίας Βαρβάρας και Καλάμου δωρεάν περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό, κατοίκους και παραθεριστές, με την ιστορία του ιερού, μαντείου και θεραπευτηρίου του Αμφιαράου, καθώς και με τους τρόπους προστασίας των μνημείων. Το «Διάζωμα» έχει ανοίξει έναν κουμπαρά (Εθνική Τράπεζα 040/48312096), όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του με σκοπό να αναδειχθεί το αρχαίο θέατρο του ιερού, στο οποίο φιλοξενούνταν μέχρι τη δεκαετία του ’80 συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Εξάλλου, με τη μεσολάβηση του «Διαζώματος» και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η Β’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα προχωρήσει σύντομα στη μελέτη τεκμηρίωσης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου.

Αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή Αμφιάραο, το Αμφιάρειο ήταν κατά την Αρχαιότητα το Ιερό του αρχαίου Ωρωπού. Ιδρύθηκε στο διάστημα 431-415 π.Χ. και λειτούργησε έως τον 3ο αι. μ.Χ., ως τόπος λατρείας, μαντείο και θεραπευτήριο.Το ιερό αποτελείται από δύο ξεχωριστούς τομείς που εκτείνονται στις όχθες της ρεματιάς του Μαυροδήλεσι. Στη βόρεια όχθη βρίσκονται τα επίσημα κτίρια (λουτρά, στοά, θέατρο, ναός, βάθρα αγαλμάτων, βωμοί), ενώ στη νότια όχθη εκτείνονται οι εγκαταστάσεις και οι κατοικίες που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του Ιερού.

Όσοι κατέφθαναν στο Ιερό για να θεραπευτούν ή για να λύσουν κάποιο πρόβλημα ακολουθούσαν μια ορισμένη διαδικασία. Καταρχάς πλήρωναν δικαίωμα εισόδου και για απόδειξη έπαιρναν ένα μολυβένιο εισιτήριο. Στη συνέχεια θυσίαζαν ένα κριάρι στον θεό, πάνω στο δέρμα του οποίου κοιμόντουσαν (εγκοίμηση) για να θεραπευτούν ή για να δεχτούν μέσω ονείρου τη συμβουλή του θεού. Μετά τη θεραπεία ή τον χρησμό ο πιστός έριχνε μέσα στην πηγή του Ιερού νομίσματα. Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που όριζε το τυπικό οι πιστοί αφιέρωναν στο θεό πολύτιμα ή μικρής αξίας αντικείμενα.

Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους συστηματικά ανεσκαμμένους χώρους (1884-1929) της Ελλάδας, του οποίου η κήρυξη έγινε το 1957. Το 1979 η περιοχή γύρω από το Αμφιάρειο χαρακτηρίστηκε ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και ιστορικός τόπος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή για ανέργους η Γενική Δοκιμή της «Μαντάμα Μπατερφλάι»


Από σήμερα η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων.

Χίλιες πεντακόσιες θέσεις θα προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή δωρεάν σε ανέργους στη Γενική Δοκιμή της όπερας του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπαττερφλάι» η οποία θα γίνει στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21:00.

«Αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση και μετά την τεράστια αποδοχή της συγκεκριμένης ενέργειας στη Γενική Δοκιμή του "Ιπτάμενου Ολλανδού" στο Ηρώδειο τον περασμένο Ιούνιο, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει ξανά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός σπουδαίου έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν έχει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς», αναφέρει η ΕΛΣ σε ανακοίνωσή της.

Η «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Πουτσίνι, που θα παρουσιαστεί στις 27, 28, 30 & 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο, φέρει την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου Ούγκο ντε Άνα στη σκηνοθεσία και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Λ.Σ. Μύρωνα Μιχαηλίδη στη μουσική διεύθυνση.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59, 210 36 62 100) τις εξής ημέρες και ώρες:

• Τρίτη 23 Ιουλίου: 12.00 – 21.00
• Τετάρτη 24 Ιουλίου: 09.00 – 21.00
• Πέμπτη 25 Ιουλίου: 09.00 – 13.00



Διαβάστε περισσότερα...

Άνθρωποι που επέστρεψαν από τον άλλο κόσμο


Πρώιμες νεκρολογίες ή μήπως κατέχουν το μυστικό της αθανασίας;

Διακαής πόθος της σύγχρονης επιστήμης είναι η εξάλειψη του μόνου πράγματος που φαίνεται να είναι σίγουρο στις ζωές μας: του θανάτου!

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ο άνθρωπος ψάχνει μανιωδώς το κλειδί της αθανασίας, και παρά το γεγονός ότι απέχουμε ακόμα αρκετά, διαθέτουμε σήμερα μια σειρά από επιλογές για να ξεγελάσουμε τον Χάρο: μπορεί κάποιος να καταψυχθεί, να «φορτώσει» το μυαλό του σε έναν υπολογιστή, να τροποποιήσει το DNA του και άλλα τέτοια ωραία.

Ή μπορεί να σταθεί κανείς τυχερός και να γλιτώσει από το οριστικό του θανάτου με «φυσικό» τρόπο, επιστρέφοντας στα εγκόσμια χωρίς να γνωρίζει κανείς το μυστικό. Ούτε καν ο ίδιος!

Ιδού λοιπόν οι άνθρωποι που έβγαλαν αυθάδικα τη γλώσσα στον Χάρο και δικαιώθηκαν...

Το θαύμα της Αργεντινής



Η Analia Bouter έδωσε ζωή στο πέμπτο παιδί της πρόωρα, με το νεογέννητο να γεννιέται 12 εβδομάδες πριν από την ώρα του. Οι άτυχοι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι με το πιστοποιητικό θανάτου της κόρης τους, θέλησαν ωστόσο να τη δουν για άλλη μια φορά: 12 ώρες αργότερα, επέστρεψαν στο νοσοκομείο και οδηγήθηκαν στο νεκροτομείο. Το μωρό είχε εξεταστεί από μαιευτήρες, γυναικολόγους και παθολόγους και όλοι τους συμφωνούσαν ότι ήταν νεκρό. Όταν ωστόσο άνοιξε το συρτάρι, το βρέφος άρχισε να κλαίει και όλοι κατάλαβαν ότι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη: το κοριτσάκι ονομάστηκε Luz Miraglos (Θαύματα του Φωτός), καθώς σε πείσμα της μοίρας παρέμεινε ζωντανό για 12 ώρες στο νεκροτομείο. Το 14 μηνών κοριτσάκι πέθανε ωστόσο πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2013, από καρδιακές επιπλοκές...

Το παιδί που ήθελε να ζήσει



Ο 11χρονος Alvaro Garza έπεσε το 1987 μέσα στα παγωμένα νερά του Κόκκινου Ποταμού, που χωρίζει τη Μινεσότα από τη Βόρεια Ντακότα. Ο πιτσιρικάς έπαιζε στην παγωμένη επιφάνεια του νερού όταν έσπασε ο πάγος και παγιδεύτηκε κάτω από ένα χοντρό στρώμα πάγου: θα περνούσε τα επόμενα 45 λεπτά εκεί και όταν τα σωστικά συνεργεία τον ανέσυραν, ήταν κλινικά νεκρός. Το σώμα του άτυχου αγοριού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και από τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών επέστρεψε στη ζωή! Τέσσερις μέρες μετά, μπορούσε να επικοινωνήσει και πάλι με το περιβάλλον, ενώ αρκετά αργότερα ανέρρωσε πλήρως από την περιπέτεια, χωρίς μάλιστα μόνιμη εγκεφαλική βλάβη...

Ψηφίζουν οι νεκροί;



Ο νοσηλευτής από το Μίσιγκαν, Ty Houston, εκπλήρωνε τις δημοκρατικές του υποχρεώσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2012 όταν άκουσε μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια μέσα στο εκλογικό κέντρο: ο άντρας της δεν είχε παλμό και δεν ανέπνεε. Από τις πρώτες βοήθειες του νοσηλευτή ωστόσο ο άντρας βρήκε και πάλι τις αισθήσεις του μέσα σε λίγα λεπτά. Παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τον θάνατο, όταν συνήλθε το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν είχε ψηφίσει...

Ο εκλιπών επιστρέφει



Τον Ιούλιο του 2011, η οικογένεια εκλιπόντος από το Γιοχάνεσμπουργκ κάλεσε το τοπικό γραφείο τελετών για να παραλάβει τον 80χρονο νεκρό, τον οποίο και μετέφερε στο νεκροτομείο. Αφού παρέμεινε 21 ώρες στο ψυγείο, ο «νεκρός» άρχισε να φωνάζει, με το κατατρομαγμένο προσωπικό του γραφείου να τρέπεται αρχικά σε φυγή, πριν βρει το κουράγιο να καλέσει την αστυνομία για να ξεδιαλύνει το μυστήριο! Οι ψύχραιμοι αστυνομικοί έβγαλαν τον άνθρωπο από το ψυγείο και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί ότι ήταν απόλυτα υγιής και να σταλεί στο σπίτι του. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών υποφέρει πλέον από τραυματικό σοκ...

Ο αποθανών πεθαίνει για δεύτερη φορά



Το μόλις 2 ετών αγοράκι από τη Βραζιλία, ο Kelvin Santos, πέθανε από βρογχική πνευμονία στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2012. Η σορός του τοποθετήθηκε στο φέρετρο και η οικογένεια ξενύχτησε κλαίγοντάς το. Κάποια στιγμή ωστόσο μέσα στη νύχτα, το αγοράκι σηκώθηκε από το φέρετρο και ζήτησε από τον πατέρα του ένα ποτήρι νερό, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στους χαροκαμένους συγγενείς. Κι όταν πίστεψαν ότι ο μικρός θα είχε άλλη μια ευκαιρία στον κόσμο μας, αυτός ξάπλωσε πάλι στο φέρετρο και έκλεισε τα μάτια του για δεύτερη φορά. Η οικογένεια το πήγε αμέσως βέβαια στο νοσοκομείο, μόνο για να κηρυχθεί νεκρό για ακόμα μία φορά...

Η έκπληξη του ιατροδικαστή



Ο 33χρονος Carlos Camejo από τη Βενεζουέλα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 2007 και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και κατόπιν στο νεκροτομείο. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για την αναγνώριση του πτώματος και ο ιατροδικαστής άρχισε την αυτοψία, μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι η τομή που είχε μόλις κάνει στο στέρνο του εκλιπόντος μάτωσε. Την ώρα λοιπόν που έραβαν την πληγή εσπευσμένα, ο άντρας ξύπνησε διαμαρτυρόμενος για τους αφόρητους πόνους! Πάνω στην ώρα έφτασε και η οικογένειά του για να γίνει μάρτυρας του χαρμόσυνου γεγονότος: ο άνθρωπός τους είχε επιστρέψει από το υπερπέραν...

Μωρό γεννιέται μετά τον θάνατο της μητέρας (ή σχεδόν)



Η γέννηση κάθε παιδιού είναι ένα μικρό θαύμα, εδώ όμως το θαύμα ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο! Τον Μάιο του 2013, η βρετανή δασκάλα που ζει στο Μιζούρι των ΗΠΑ Erica Nigrelli λιποθύμησε στο σχολείο όπου διδάσκει και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η καρδιά της είχε σταματήσει και όλοι ανησύχησαν τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί που είχε στην κοιλιά της. Όταν ο σύζυγός της έφτασε στο νοσοκομείο, τον ενημέρωσαν ότι η γυναίκα του είχε φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε πεθάνει λίγο πρωτύτερα. Την ώρα που ενημέρωναν ωστόσο τον τραγικό πατέρα, η καρδιά της Erica άρχισε να χτυπά και πάλι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι! Οι γιατροί την κράτησαν σε τεχνητό κώμα για πέντε μέρες, όταν και ανακάλυψαν ότι έπασχε από σπάνια καρδιαγγειακή νόσο και θα χρειαζόταν βηματοδότη. Η Erica και η κόρη της, Elanya, είναι ωστόσο ζωντανές για να διηγούνται την απίστευτη ιστορία τους...

Νεκρή ιερόδουλη είναι σίγουρη ότι κάποιος προσπαθεί να τη σκοτώσει



Τον Μάρτιο του 2013, η ιερόδουλη από τη Ζιμπάμπουε MaNdlo πέθανε επί τω έργω σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Πανικοβλημένος ο πελάτης, ειδοποίησε την αστυνομία και μέσα σε λίγο χρόνο το νεκρό της σώμα τοποθετήθηκε σε μεταλλικό φέρετρο για να διαμετακομιστεί στο νοσοκομείο για τα τυπικά. Η γυναίκα σηκώθηκε ωστόσο μέσα στο φέρετρό της φωνάζοντας «θέλεις να με σκοτώσεις»! Δεν ήταν λίγοι οι παρευρισκόμενοι που εγκατέλειψαν τρομαγμένοι τη σκηνή, ενώ η ίδια μεταφέρθηκε από την αστυνομία στο σπίτι της, μετά την περιπέτεια του θανάτου της. Ο πελάτης ξεγλίστρησε μέσα στην αναμπουμπούλα και έγινε καπνός...

Ηλικιωμένη παραμένει στον άλλο κόσμο 6 μέρες, το ξανασκέφτεται μετά



Όταν κάποιος αγγίξει τα 95 χρόνια ζωής, ο θάνατος είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Όταν μάλιστα πεθάνει, περιμένεις να παραμείνει νεκρός. Πόσο μάλλον όταν είναι νεκρός για 6 ολόκληρες μέρες, δεν υπάρχει πια πιθανότητα να επιστρέψει στη ζωή, σωστά; Λάθος! Γιατί η 95χρονη Li Xiufeng αψήφησε τον θάνατο με πρωτόγνωρο τρόπο και επέστρεψε στα εγκόσμια παρά το γεγονός ότι κειτόταν στο φέρετρο για 6 μέρες. Ήταν 19 Φεβρουαρίου 2012 όταν ο γείτονας βρήκε την ηλικιωμένη νεκρή. Την έβαλε λοιπόν σε ένα φέρετρο, το ασφάλισε και περίμενε την ευρύτερη οικογένεια να μαζευτεί για να τελεστεί η κηδεία. Στις 24 Αυγούστου, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη τελετή, ο γείτονας βρήκε το φέρετρο άδειο, για να δει έντρομος την ηλικιωμένη να είναι στην κουζίνα και να προσπαθεί να μαγειρέψει όπως και κάθε άλλη μέρα το φαγητό της! Οι γιατροί θεώρησαν μάλιστα σωτήριο το πατροπαράδοτο έθιμο της Κίνας που προστάζει την πολυήμερη παραμονή του νεκρού στο σπίτι πριν ενταφιαστεί. Το ίδιο έθιμο ωστόσο άφησε την ηλικιωμένη κυρία στην ψάθα, καθώς όλα τα υπάρχοντα του νεκρού παραδίδονται στην πυρά. Η έκπληξή της να επανέλθει στον κόσμο έπειτα από 6 μέρες για να βρει το βιος της καμένο δεν συγκρίνεται με τίποτα...

Γυναίκα επιστρέφει έπειτα από 3 μέρες στο νεκροτομείο



Άλλο ένα παράδειγμα ανθρώπου με ακόρεστη δίψα για ζωή είναι η 61χρονη Ρωσίδα Lyudmila Steblitskaya, η οποία κηρύχθηκε νεκρή τον Νοέμβριο του 2011 και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Η κόρη της δεν πρόλαβε να τη δει πριν αφήσει την τελευταία της πνοή και έπρεπε να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα που θα ξανάνοιγε το νεκροτομείο για το κοινό για να την αποχαιρετίσει (ήταν Παρασκευή). Όταν έφτασε η Δευτέρα, με την κηδεία να έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι, η κόρη πήγε να περιμαζέψει τη σορό της μητέρας της, μόνο για να πληροφορηθεί ότι η Lyudmila βρισκόταν σε δωμάτιο υγιέστατη! Το νοσοκομείο δεν θέλησε ποτέ να σχολιάσει το περιστατικό, η ίδια ωστόσο μαρτύρησε ότι είχε περάσει όλο το Σαββατοκύριακο στο παγωμένο συρτάρι του νεκροτομείου...



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στην οργάνωση και τη δομή σε δέκα ΤΕΙ


Τροποποιήσεις σε Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν ΤΕΙ της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε δέκα ΠΔ που αφορούν αντίστοιχα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τροποποιήσεις και αλλαγές που επέρχονται είναι στα εξής:

1) Μετονομασίας Σχολής και τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης τμημάτων - συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Αθήνας (Π.Δ. 95/2013)

2) Συγχώνευσης Σχολών - μετονομασίας τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης τμημάτων - συγκρότησης Σχολών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Π.Δ. 82/2013)

3) Μετονομασίας τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης παραρτήματος - κατάργησης τμημάτων - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Πειραιά (Π.Δ. 69/2013)

4) Μετονομασίας του ΤΕΙ Σερρών σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας - συγχώνευσης - κατάργησης τμημάτων - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Δ. 102/2013)

5) Συγχώνευσης ΤΕΙ Πάτρας και ΤΕΙ Μεσολογγίου - μετονομασίας Σχολής και τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης παραρτημάτων και τμημάτων - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ. 94/2013)

6) Μετονομασίας του ΤΕΙ Λάρισας σε ΤΕΙ Θεσσαλίας - μετονομασίας Σχολής και τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης παραρτημάτων και τμημάτων - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Π.Δ. 83/2013)

7) Συγχώνευσης ΤΕΙ Λαμίας και ΤΕΙ Χαλκίδας σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - ίδρυσης Σχολής - ίδρυσης τμήματος - συγχώνευσης Σχολών - μετονομασίας και συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης παραρτημάτων και τμημάτων - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Π.Δ. 100/2013)

8) Μετονομασίας του ΤΕΙ Καβάλας σε ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - μετονομασία Σχολής και τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων-κατάργησης παραρτημάτων και τμημάτων - ίδρυσης Σχολής - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Δ. 87/2013)

9) Μετονομασίας Σχολής και τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης παραρτημάτων και τμημάτων - ίδρυσης Σχολής - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ. 90/2013)

10) Μετονομασίας του ΤΕΙ Καλαμάτας σε ΤΕΙ Πελοποννήσου - μετονομασίας Σχολής - μετονομασίας τμημάτων - συγχώνευσης τμημάτων - κατάργησης παραρτημάτων και τμημάτων - ίδρυσης Σχολής - συγκρότησης Σχολών του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Π.Δ. 91/2013).

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου 2 μήνες, δημοσιεύτηκαν τα 36 Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά επήλθε αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).



Διαβάστε περισσότερα...

«Η διαφθορά αποκαλύπτεται, έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες»


Συναντήσεις Παπούλια με Διαμαντούρο και Ρακιντζή.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε το μεσημέρι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος παρουσίασε τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του.

Ο κ. Παπούλιας τον υποδέχθηκε εκφράζοντας το ενδιαφέρον του να ακούσει τις ετήσιες διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή για την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκανε λόγο για καλά και κακά νέα. Παρουσία των δημοσιογράφων προέβαλε ως θετικό το γεγονός ότι οι πολίτες καταγγέλλουν τα φαινόμενα διαφθοράς. «Φαίνεται ότι η διαφθορά αποκαλύπτεται. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι πολίτες και καταγγέλλουν. Είναι πολύ θετικό αυτό», είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανάλογη ήταν κι η εκτίμηση του κ. Παπούλια.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, ο οποίος του παράδωσε την ετήσια 'Εκθεσή του για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Διαμαντούρος ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ότι αποχωρεί από την θέση του ύστερα από δέκα χρόνια, γιατί επιθυμεί να λειτουργήσει και πάλι ως ενεργός πολίτης και να ασχοληθεί με τα ερευνητικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών


Κατασχέσεις και πρόστιμα.

Μικρότερα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, αυστηρές διαδικασίες για την είσπραξη των φόρων, νέες τεχνικές ελέγχου για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδηματίας, αλλά και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προβλέπει μεταξύ άλλων ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Κώδικας καθιστά ρεαλιστικότερες τις φορολογικές ποινές ώστε να εισπράττονται ευκολότερα από τη φορολογική διοίκηση. Μάλιστα προβλέπει πως οι ελαφρύτερες ποινές μπορούν να ισχύσουν νωρίτερα, δηλαδή από την δημοσίευση του νομού και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2014 οπότε θα ισχύσει κανονικά ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.

Πλέον όταν η παράβαση αναφέρεται σε μη έκδοση ή σε ανακριβή έκδοση παραστατικού στοιχείου αξίας άνω των 5.000 επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με 40% της αξίας της συναλλαγής ή του μέρους αυτής που αποκρύφτηκε. Σε περίπτωση έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με ποσοστό 100% της αξίας του στοιχείου. Σε περίπτωση έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων ή λήψης εικονικών στοιχείων επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με 50% της αξίας του στοιχείου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα πρόστιμα επιβάλλονται όταν ο υπόχρεος:

α) δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου,

β) δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση,

γ) δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δήλωση παρακράτησης φόρου,

δ) δεν ανταποκριθεί σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων,

ε) δεν συνεργαστεί στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου,

στ) δεν γνωστοποιήσει στη Φορολογική Διοίκηση το διορισμό του φορολογικού εκπροσώπου του,

ζ) δεν προβεί σε εγγραφή στο φορολογικό μητρώο,

η) δεν συμμορφώνεται με κάθε υποχρέωση σχετική με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων όπως ορίζονται στο Άρθρο 13 του Κώδικα.

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις καθορίζονται ως εξής:

α) εκατό (100) ευρώ, σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής.

β) ισόποσο ποσό με το φόρο εισοδήματος, σε περίπτωση μη υποβολής

γ) εκατό (100) ευρώ, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων,

δ) χίλια (1.000) ευρώ για κάθε άλλη παράβαση, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα

ε) δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) ευρώ για κάθε άλλη παράβαση, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

Σε περίπτωση υποτροπής της ίδιας παράβασης εντός πέντε (5) ετών, το πρόστιμο ανέρχεται στο διπλάσιο του αρχικού προστίμου. Σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής εντός πέντε (5) ετών, το πρόστιμο ανέρχεται στο τετραπλάσιο του αρχικού προστίμου.

Ακόμη, αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου.

Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%) του φόρου.

Σύμφωνα με τον ΚΦΔ αν το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση φορολογική δήλωση υπολείπεται του ποσού του φόρου που προκύπτει με βάση το διορθωτικό προσδιορισμό φόρου που πραγματοποιήθηκε από τη Φορολογική Διοίκηση, ο φορολογούμενος υπόκειται σε πρόστιμο επί της διαφοράς ως εξής:

α) δέκα τοις εκατό (10%) του ποσού της διαφοράς, εάν το εν λόγω ποσό ανέρχεται σε ποσοστό από πέντε (5%) έως είκοσι (20%) τοις εκατό του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση,

β) τριάντα τοις εκατό (30%) του ποσού της διαφοράς, αν το εν λόγω ποσό υπερβαίνει σε ποσοστό το είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου που προκύπτει βάσει της φορολογικής δήλωσης,

γ) εκατό τοις εκατό (100%) του ποσού της διαφοράς, αν το εν λόγω ποσό υπερβαίνει σε ποσοστό το πενήντα τοις εκατό (50%) του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση και αποδεικνύεται ότι η ανακρίβεια οφείλεται σε πρόθεση του φορολογουμένου.

Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης από την οποία θα προέκυπτε υποχρέωση καταβολής φόρου επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το ποσό του φόρου που αναλογεί στη μη υποβληθείσα δήλωση.

Ο Κώδικας εισαγάγει αυστηρό πλαίσιο αναγκαστικής είσπραξης των προστίμων διευκολύνοντας τις κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών, κ.α. Ενδεικτικά η Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίζει την είσπραξη φόρων, μπορεί, σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος για την είσπραξη των φόρων, να προβαίνει χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακινήτων, εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου.

Ο Κώδικας περιλαμβάνει γενική διάταξη κατά της φοροαποφυγής, προκειμένου να μην καταλύεται από τους φορολογούμενους το πνεύμα της φορολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα ορίζεται ότι η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αγνοεί κάθε τεχνητή ρύθμιση ή η τεχνητή σειρά ρυθμίσεων που έχει δρομολογηθεί με βασικό σκοπό την αποφυγή της φορολόγησης και οδηγεί σε φορολογικό πλεονέκτημα. Διευκρινίζεται δε ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις αντιμετωπίζονται, για φορολογικούς σκοπούς, βάσει των χαρακτηριστικών της οικονομικής τους υπόστασης.

Ακόμη, προβλέπεται πως σε περίπτωση διαπίστωσης προσαύξησης περιουσίας η προσαύξηση αυτή δεν υπόκειται σε φορολογία, εφόσον ο φορολογούμενος αποδείξει την πραγματική πηγή αυτής, καθώς επίσης και ότι αυτή είτε έχει υπαχθεί σε νόμιμη φορολογία, είτε απαλλάσσεται από το φόρο σύμφωνα με ειδικές διατάξεις.

Το άρθρο 14 του Κώδικα αναφέρει πως πληροφορίες, τις οποίες ζητά εγγράφως η Φορολογική Διοίκηση από τον φορολογούμενο, πρέπει να παρέχονται εντός 5 εργασίμων ημερών από την παραλαβή του σχετικού αιτήματος, εκτός εάν ο φορολογούμενος προσκομίσει επαρκείς αποδείξεις για πιθανές δυσχέρειες κατά την προετοιμασία και υποβολή των πληροφοριών που του ζητήθηκαν, εφόσον οι δυσχέρειες αυτές οφείλονται σε πράξεις ή παραλείψεις της Δημόσιας Διοίκησης ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Σύμφωνα με τον Κώδικα η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να απαιτήσει εγγύηση από οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που υποβάλλει δήλωση εγγραφής στο φορολογικό μητρώο, εάν μέτοχος ή εταίρος του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας που υποβάλλει τη δήλωση υπήρξε κατά τα τελευταία πέντε, προ της υποβολής της, έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ή νόμιμος εκπρόσωπος άλλου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας ή είχε σχέση «συνδεδεμένου προσώπου» με άλλο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που πτώχευσαν ή κατέστησαν αφερέγγυα και η πτώχευση ή αφερεγγυότητα είχε ως αποτέλεσμα τη μη είσπραξη ή διακινδύνευση είσπραξης από τη Φορολογική Διοίκηση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Η εγγύηση ορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, δίνεται μόνο μετά από αιτιολογημένη έκθεση από τη Φορολογική Διοίκηση.

Με τις διατάξεις του άρθρου 24 του ΚΦΔ η φορολογική διοίκηση έχει τη δυνατότητα κατάσχεσης των βιβλίων και στοιχείων και λοιπών εγγράφων στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται για την τεκμηρίωση των ισχυρισμών του φορολογικού ελέγχου. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα να απαιτηθεί από το φορολογούμενο να διευκολύνει το φορολογικό έλεγχο.

Στον Κώδικα αναφέρεται πως η Φορολογική Διοίκηση θα επιλέγει τις προς έλεγχο υποθέσεις με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, ή εξαιρετικά με βάση άλλα κριτήρια, τα οποία καθορίζονται με πράξη του Γενικού Γραμματέα, η οποία δεν δημοσιοποιείται. Μάλιστα, δύναται να προβαίνει σε εκτιμώμενο, διορθωτικό ή προληπτικό προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης και με την εφαρμογή έμμεσων τεχνικών προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης. Με τις ως άνω τεχνικές μπορούν να προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα των φορολογουμένων, τα ακαθάριστα έσοδα, οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των υπόχρεων βάσει των γενικά παραδεκτών αρχών και τεχνικών της ελεγκτικής.

Σύμφωνα με τον ΚΦΔ εάν ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου, η Φορολογική Διοίκηση, αφού συμψηφίσει τους οφειλόμενους από το φορολογούμενο φόρο με το ποσό προς επιστροφή, προβαίνει στην επιστροφή της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς. Το επιστρεπτέο ποσό καταβάλλεται στο φορολογούμενο εντός 90 ημερών από την υποβολή έγγραφου αιτήματος του φορολογούμενου, εκτός εάν προβλέπεται μικρότερο χρονικό διάστημα από άλλη διάταξη της φορολογικής νομοθεσίας.

Ο Κώδικας περιλαμβάνει διατάξεις και για τη ρύθμιση οφειλών. Όπως αναφέρεται, μετά από αίτηση του φορολογούμενου πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής φόρου, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να εγκρίνει πρόγραμμα ρύθμισης καταβολής των φορολογικών οφειλών σε μία ή περισσότερες δόσεις, εφόσον ο φορολογούμενος επικαλείται και αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία για την καταβολή του φόρου στη νόμιμη προθεσμία και ότι έχει τη δυνατότητα συμμόρφωσης με το πρόγραμμα ρύθμισης. Το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος. Κατ' εξαίρεση το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών μπορεί να εκτείνεται έως 2 έτη για φόρους που καταβάλλονται εφάπαξ.

Σε περίπτωση μη καταβολής των ποσών που αναφέρονται στην πράξη προσδιορισμού του φόρου ή στην πράξη επιβολής τόκων ή προστίμων ή στην πράξη εκκαθάρισης του φόρου μετά την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης μέχρι την προβλεπόμενη σε αυτά ημερομηνία πληρωμής ο Κώδικας προβλέπει πως το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης αποστέλλει στο φορολογούμενο ατομική ειδοποίηση καταβολής των οφειλών του που δεν έχουν καταβληθεί εντός των νομίμων προθεσμιών πριν τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης σύμφωνα με όσα ορίζονται στα επόμενα άρθρα του Κώδικα. Σε περίπτωση μη καταβολής των ποσών που αναφέρονται στην ατομική ειδοποίηση εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής, το αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης μπορεί να προβεί στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κώδικα μετά την πάροδο της προθεσμίας των 30 ημερών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστική κάλυψη για εργαζόμενους με επίδομα ανεργίας και επίσχεσης


Οι ημέρες επιδότησης συνυπολογίζονται στις λοιπές ημέρες ασφάλισης.

Οι ημέρες επιδότησης λόγω επίσχεσης εργασίας, όπως και οι ημέρες επιδότησης λόγω ανεργίας, συνυπολογίζονται στις λοιπές ημέρες ασφάλισης για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η καταβολή επιδότησης ανεργίας λόγω επίσχεσης διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με την τακτική επιδότηση ανεργίας και οι επιδοτούμενοι ασφαλίζονται για τον κλάδο ασθένειας βάσει των όσων ορίζονται από τη διάταξη του αρ. 24, παρ. 3 του Ν.Δ.2961/54 και την οικεία ασφαλιστική νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Διαβάστε περισσότερα...

Βρούτσης: Δεν έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για «μαϊμού» αναπήρους


«Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τη διακοπή συντάξεων σε μη δικαιούχους αναπήρους, καθώς η έρευνα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός δεσμεύεται πάντως ότι ευθύς μόλις τα στοιχεία γνωστοποιηθούν το υπουργείο θα προβεί στην άμεση ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Το έγγραφο του κ. Βρούτση διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί από το υπουργείο σε πόσες περιπτώσεις κατά την τελευταία τριετία διακόπηκε η πληρωμή συντάξεων σε «μαϊμού» αναπήρους και σε πόσες περιπτώσεις κατά την τριετία μειώθηκε το συνολικό πληρωτέο ποσό σε συνταξιούχους, μετά την επανεκτίμηση του ποσοστού αναπηρίας λόγω ψευδών γνωματεύσεων από γιατρούς. Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι «αν και πέρασαν 3 χρόνια με Μνημόνια, δεν δόθηκαν ποτέ αναλυτικά στοιχεία για τις υποθέσεις των δήθεν ανάπηρων συνταξιούχων».

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Γιάννη Βρούτση.


Διαβάστε περισσότερα...

Πάρκο για κλάματα


Φίδια, χόρτα που θυμίζουν δέντρα, σκουπίδια, καμένες λάμπες και σκουριασμένες κούνιες, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στο πάρκο που βρίσκεται επί της οδού Θεοδώρου Δούκα στην Ξάνθη, απέναντι από το χώρο του δημοτικού τένις.

Πρόκειται για τον πρώτο χώρο αναψυχής που συναντά κανείς, μπαίνοντας στην πόλη από την ανατολική της πλευρά, ο οποίος, ωστόσο, έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και μόνο για στιγμές παιχνιδιού και χαλάρωσης δεν ενδείκνυνται πλέον.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, τα χόρτα δεν κόβονται, με αποτέλεσμα να έχουν θεριέψει και στην κυριολεξία να έχουν πνίξει το χώρο του πάρκου. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, εθεάθησαν να κυκλοφορούν ακόμη και φίδια, σκορπώντας το φόβο σε γονείς και παιδιά.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ο δήμος τους έχει εγκαταλείψει, ενώ χαρακτηριστικά σημειώνουν πως «μας θυμούνται μόνο πριν τις εκλογές». Την ίδια στιγμή, η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα φωτισμού, με τους κατοίκους να τονίζουν πως «τους παρακαλάμε να έρθουν να μας αλλάξουν μία λάμπα».

Πρόκειται για μία περιοχή, προσφάτως ανεπτυγμένη, στην οποία πλέον διαμένει μεγάλος αριθμός παιδιών που επισκέπτονται σε καθημερινή βάση το πάρκο, με τους γονείς, ωστόσο, να σημειώνουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη συντήρησης του χώρου, ώστε να καταστεί ασφαλείς για τα παιδιά, αλλά και για τους ίδιους.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα οι θέσεις για 900 παιδιά


Αβεβαιότητα επικρατεί στο δήμο Αθηναίων για τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουν τελικά φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η διοίκηση προειδοποιεί ότι εάν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις 324 εποχικών, θα μείνουν κενές οι 900 από τις 5.500 θέσεις.

«Φροντίζουμε μικρά παιδιά και δεν έχουμε περιθώρια ευελιξίας αφού βάσει του κανονισμού υπάρχουν οι αναλογίες των τριών παιδαγωγών ανά 12 βρέφη και των δύο ανά 25 νήπια», μας λέει η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου, Μαρία Ηλιοπούλου. Εξηγεί ότι το σύνολο του προσωπικού, παιδαγωγικού και βοηθητικού, θα είναι τον Σεπτέμβριο 1.000 άτομα εκ των οποίων οι 170 είναι συμβασιούχοι έργου (μπλοκάκια) που παραμένουν ως τον Δεκέμβριο με δικαστικές επιφάσεις. Με εκφρασμένη την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τέλος στο σίριαλ των δικαστικών παρατάσεων, το μέλλον των συμβασιούχων διαγράφεται αβέβαιο.

«Είναι δύσκολο να ετοιμαστούμε αν δεν ξέρουμε τι προσωπικό έχουμε, τη στιγμή που εκτός των παιδικών σταθμών μαγειρεύουμε και για τους αστέγους και για εκατοντάδες μαθητών σε σχολεία», τονίζει η κ. Ηλιοπούλου.

Για την κάλυψη περίπου 60.000 θέσεων πανελλαδικά ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη η κατάθεση δικαιολογητικών από γονείς. Σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες έχει εγκριθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα 2.500 δομών-παιδικών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών. Πέρυσι συμμετείχαν 2.220 δομές ενώ και το ενδιαφέρον των γονέων αναμένεται αυξημένο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντίδραση για τους "τυφλούς"


Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Νοτίου Αιγαίου (Π.Ο.Α.ΜΕ.Α.Δ.) προκάλεσαν, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα πρόσφατα δημοσιευμένα εσφαλμένα στοιχεία από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σχετικά με τον ακριβή αριθμό των τυφλών «μαϊμού».

«Καταγγέλλουμε την ψευδή ενημέρωση της κοινής γνώμης της διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, που σκοπό έχει τη συκοφάντηση των ατόμων με αναπηρία», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, αναφέρει σε δελτίο τύπου στις 19/07/2013 ότι «στην Κάλυμνο κλήθηκαν 156 τυφλοί να εξετασθούν, ενώ στην πραγματικότητα κλήθηκαν 89 άτομα.

Εξετάστηκαν 80 άτομα και όχι 152, όπως λέει το ΙΚΑ.

Βρέθηκαν 52 τυφλοί, με αποτέλεσμα το 65,79% να μην είναι τυφλοί και μόνο το 34,21% να είναι τυφλοί.

Τα πραγματικά στοιχεία είναι τα εξής:

Κλήθηκαν 89 τυφλοί και εξετάστηκαν 80.

Διαπιστώθηκε ότι 52 είναι τυφλοί.

Άρα, το 65% είναι τυφλοί και το 35% δεν είναι τυφλοί».

«Συμφωνούμε απόλυτα με τον επανέλεγχο που κάνει το υπουργείο. Καταδικάζουμε όμως και καταγγέλλουμε την αφάνταστη ταλαιπωρία των πραγματικών αναπήρων με την απάνθρωπη καθυστέρηση των επιτροπών (πάνω από χρόνο), καθώς και τη διάδοση ψευδών στοιχείων, που στόχο έχουν τη συκοφάντηση των αναπήρων», καταλήγει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Κύπρος: Πρωτοποριακή επέμβαση


Με επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση σε γυναίκα, η οποία υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη με συνέπεια την ολική παράλυση του αριστερού μέρους του προσώπου της. Η πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Κύπρου επέμβαση έγινε στο Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο της Λευκωσίας από ομάδα ιατρών, της οποίας ήταν επικεφαλής ο δρ. Γεώργιος Ψαράς.

Η ασθενής δεν μπορούσε να κινήσει οποιοδήποτε μέρος της αριστερής πλευράς του προσώπου της μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η ομάδα των γιατρών πήρε μέρος του μυός του δεξιού μηρού της ασθενούς και το μεταμόσχευσε στο πρόσωπο της.

Στο πρώτο στάδιο, ο μυς αφαιρέθηκε από το πόδι και μετέπειτα προσαρμόστηκε στο πρόσωπο. Η αρτηρία, η φλέβα και τα νεύρα ενώθηκαν με αυτά του προσώπου της ασθενούς με τη βοήθεια μικροσκοπίου.

Η όλη επέμβαση διήρκησε 10 ώρες. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ότι η κίνηση στο πρόσωπο της γυναίκας θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Σημειώνεται ότι σε πολύ λίγα Ιατρικά Κέντρα, ανά τον κόσμο, μπορούν να διεκπεραιωθούν αυτού του είδους οι επεμβάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χατζηδάκης για τις ρυθμίσεις δανείων και για τους πλειστηριασμούς


«Θα εξαντλήσουμε, όπως κάναμε και πέρυσι, κάθε περιθώριο, για να έχουμε μία δίκαιη κοινωνικά ρύθμιση», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν ή όχι πλειστηριασμοί μέσα στο 2013.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή έχουμε αναστολή πλειστηριασμών. «Οι ρυθμίσεις είναι σε ετήσια βάση. Θα πάμε ξανά σε διαπραγμάτευση. Όταν έρθει η ώρα θα ξανασυζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του MEGA:




----------------------

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, έκανε αναφορά μεταξύ άλλων και στις ρυθμίσεις δανείων.
Όπως διευκρίνισε, το σύστημα έχει δύο πυλώνες για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων.
«Το ένα», όπως είπε, «είναι τα ενήμερα δάνεια που είναι καινούργια ρύθμιση και ψηφίστηκε τώρα από τη Βουλή και μπορείς να πας να μπεις, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το οικογενειακό εισόδημα είναι 25.000 ευρώ και ότι μειώθηκε κατά 20% από το 2010 και εντεύθεν».
Και συνέχισε, αναφέροντας ότι ο δεύτερος πυλώνας είναι γι΄ αυτούς που πραγματικά έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα και, σε  αυτή την περίπτωση, μπορούν να πάνε στις διατάξεις του Ν. 3869.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι 8 στους 10 Έλληνες είναι ενήμεροι στα δάνειά τους, δηλαδή κατορθώνουν, παρά τις δυσκολίες, να τα πληρώσουν.

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζει τα παιδιά της με σκουπίδια


«Μετανιώνω που δεν αυτοπυρπολήθηκα». Αυτή ήταν η πρώτη φράση όταν βγήκε από το νοσοκομείο η 53χρονη γυναίκα, η οποία προχθές το βράδυ στην καντίνα που διαθέτει κοντά στα διόδια του Ρίου Πατρών, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού περιλούστηκε με βενζίνη και άφησε ανοικτή τη μπουκάλα του υγραερίου.

Όπως δήλωσε η γυναίκα στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Achaia «το μόνο που μου έχει μείνει είναι η αξιοπρέπεια. Έχω αναγκαστεί ακόμη να πάω και στους κάδους για να ταΐσω τα παιδιά μου, ενώ τρώνε ληγμένα φαγητά, ό,τι βρίσκω».

Παράλληλα η 53χρονη αναφέρεται στο ένα από τα παιδιά της, λέγοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πως πλέον δεν έχει ούτε τα αναγκαία.

Κατηγορεί τους κυβερνώντες για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει τόσο η ίδια όσο και αρκετοί συμπολίτες της λέγοντας πως «η αγανάκτηση, η αδικία, η αδιαφορία τους. Όλα αυτά με οδήγησαν εκεί. Ήθελα να αυτοκτονήσω για να γλιτώσω από αυτά τα αιμοβόρα θηρία. Είναι ηθικοί αυτουργοί αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα και μας οδήγησαν εδώ. Μετάνιωσα τελικά που δεν το έκανα γιατί δεν μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια. Βλέπω την κατάσταση να διαιωνίζεται έτσι και δεν ξέρω τελικά ποιο ήταν το σωστό».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείον 30% στις στρατιωτικές σχολές


Ανακοινώθηκαν με συμπληρωματική προκήρυξη αναλυτικά οι θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Ο αριθμός τους είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αναμένεται να «εκτοξεύσει» τις βάσεις εισαγωγής, λόγω της μεγάλης ζήτησης για μία θέση που εξασφαλίζει σίγουρο επαγγελματικό μέλλον.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση δημοσιοποιήθηκαν χθες από το ΓΕΕΘΑ οι αναλυτικοί πίνακες με τις θέσεις των εισακτέων τόσο στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όσο και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών.

Συνολικά, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ο αριθμός αυτών που θα φοιτήσουν στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων ανέρχεται σε 819, όταν πέρυσι ήταν 1.170. Οι εισακτέοι, δηλαδή, είναι σε ποσοστό 30% λιγότεροι.

Να σημειωθεί πως από την εφαρμογή του μνημονίου και την αποδοχή από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας (επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου) να μειωθούν οι νέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, έχει γίνει 55% «κούρεμα». Η αρχή έγινε με 10% και ακολούθησε επιπλέον 15%.

Πατήστε επάνω στη φωτό για μεγέθυνση




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα για 50.000 ανέργους


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους. Η διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί εντός Αυγούστου.

Μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για 50.000 δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την αρχική πρόταση του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα αυτά μπορεί θα περιλαμβάνουν:

-έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών – αθλητικών υποδομών,

-έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας (π.χ. καθαρισμός παραλιών), καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα

-ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

-αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος (π.χ. φυτεύσεις σε γειτονίες),

-αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,

-διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,

-προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ κλπ.

-κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού

-εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές

-οδική ασφάλεια μαθητών,

-σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,

-αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί όχι μόνο από τους δήμους, αλλά και από άλλους δημόσιους φορείς, παρότι αρχικώς το αντικείμενο της δράσης θα ήταν η δημιουργία απασχόλησης σε θέσεις εργασίας γενικών καθηκόντων στους δικαιούχους (δήμους), μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών και περίπου 500 ευρώ το μήνα.

Ωφελούμενοι θα είναι:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, για το μέλος της οικογένειας–στόχου που υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, θα μοριοδοτείται ως εξής:

- Για τους πρώτους δώδεκα μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.

- Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα.

- Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα. Επιπλέον μόρια θα προσθέτουν ο αριθμός των παιδιών και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.




Πηγή: Real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αγόρι με την «ουρά»


Λατρεύεται σαν θεός στην Ινδία.

Πολλοί προσκυνητές καταφτάνουν στο ναό του 12χρονου Arshid Ali Khan στην Ινδία. Συχνά αφήνουν χρήματα ή δώρα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ευλογία του.

Ο 12χρονος, που ζει με τους παππούδες του, έχει ένα μόρφωμα σαν ουρά στο κάτω μέρος της πλάτης του και πιστεύεται πως είναι μετενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Hanuman.

Οι γιατροί λένε πως έχει δισχιδή ράχη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun».

Ο ίδιος ο Balaji, πάντως, όπως τον αποκαλούν οι προσκυνητές, έχει εξοικειωθεί με την «ουρά» του. «Αγαπώ την ουρά μου. Είναι ένα δώρο από το θεό. Είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά οι άνθρωποι με σέβονται και υποκλίνονται μπροστά μου χάρη σε αυτήν. Νιώθω ξεχωριστός», δήλωσε.








Διαβάστε περισσότερα...

Η απαισιοδοξία καταρρακώνει τους Έλληνες


Το 98% των πολιτών χαρακτηρίζουν κακή την οικονομική τους κατάσταση.

Το 98% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οικονομίας τους «κακή», σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η κοινοτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την άνοιξη και ειδικά στην Ελλάδα την περίοδο 11-25 Μαΐου .

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 78% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι τα πράγματα είναι «άσχημα», ενώ το 58% των συμπολιτών μας εκτιμά ότι η προσωπική επαγγελματική κατάσταση τους είναι κακή με 30% στην ΕΕ.

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες, το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί (βελτίωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου του 2012) όταν στην ΕΕ μόνο το 11% εκφράζει ανάλογη άποψη (βελτίωση 6% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες και σε ότι αφορά την προσωπική επαγγελματική κατάσταση τους εφόσον το 35% των πολιτών στη χώρα μας προβλέπει επιδείνωση όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 11% .

Εξάλλου, για τους Έλληνες τα δύο βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία (65%) και η οικονομική κατάσταση (49%) όταν στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 33%. Σε προσωπικό επίπεδο, οι Έλληνες θεωρούν ότι τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν είναι η οικονομική κατάσταση (31% με 18% στην ΕΕ), οι υψηλοί φόροι (30% με 16% στην ΕΕ), η ανεργία (27% με 22% στην ΕΕ) και η ακρίβεια (28% με 41% στην ΕΕ).

Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 90% των Ελλήνων «τείνουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση τους» (71% στην ΕΕ), ενώ ανάλογη άποψη για το κοινοβούλιο της χώρας έχει το 89% των συμπολιτών μας (68% στην ΕΕ). Στα πολιτικά κόμματα της χώρας έχουν εμπιστοσύνη μόνο το 4% των Ελλήνων και το 16% των πολιτών στην ΕΕ. Την ΕΕ δεν εμπιστεύονται το 80% των Ελλήνων και το 60% των πολιτών στην ΕΕ.

Παράλληλα, το 68% (βελτίωση 10% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο) των Ελλήνων θεωρούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Στην ΕΕ το 55% των πολιτών εκφράζει παρόμοια απαισιοδοξία ( βελτίωση 7% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο).

Το 68% των Ελλήνων (μικρή βελτίωση 2% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο) και το 35% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν μέρα τη μέρα (επιδείνωση 7%).


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές σε δρομολόγια του ΟΑΣΑ φέρνουν οι νέοι σταθμοί του μετρό


Αναλυτικά οι τροποποιήσεις.

Τροποποιήσεις στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τα νότια προάστια θα εφαρμοστούν από το Σάββατο, ημέρα έναρξης λειτουργίας των τεσσάρων νέων σταθμών της γραμμής 2 του μετρό («Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό»).

Οι τροποποιήσεις έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη συγκοινωνιακή σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με το δίκτυο του μετρό.

Αναλυτικά:

Η γραμμή Ε22 μετονομάζεται σε Ε22 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΣΑΡΩΝΙΔΑ(EXPRESS)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Σίνα (Ακαδημία) στο σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Γλυφάδα-Σαρωνίδα παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό μετρό «Ελληνικό» πραγματοποιείται μέσω των οδών Καράγιωργα/Ζέρβα και Βουλιαγμένης.

Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό «Δάφνη» στο σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελληνικό-Αερολιμένας Αθηνών παραμένει ως έχει.

Η γραμμή 171 μετονομάζεται σε 171 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΒΑΡΚΙΖΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό «Αγ. Δημήτριος» στο σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελληνικό-Βάρκιζα παραμένει ως έχει.

Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 «ΓΛΥΦΑΔΑ–ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ–ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Το τέρμα της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Κ. Αθανάτου στο σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της γραμμής παραμένει ως έχει στο τμήμα Γλυφάδα- Αγ. Τρύφωνας, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό μετρό «Ελληνικό» πραγματοποιείται μέσω των οδών Κ. Αθανάτου, Γούναρη και Ιασωνίδου.

Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε 141 «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ» και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 «ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ–ΚΑΛΑΜΑΚΙ». Οι νέες γραμμές θα λειτουργούν ως τροφοδοτικές γραμμές των σταθμών μετρό «Δάφνη» και «Αργυρούπολη». Η διαδρομή της γραμμής 141 θα καλύπτει το τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 από το Στ. Μετρό Δάφνη έως την λεωφ. Ποσειδώνος στο Καλαμάκι, ενώ η διαδρομή της γραμμής 142 θα καλύπτει το υπόλοιπο τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 καθώς και τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 247, έως το σταθμό Μετρό «Αργυρούπολη».

Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216, μετονομάζεται σε 155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ–ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Άλιμος». Η διαδρομή της νέας γραμμής προκύπτει από τις υπάρχουσες διαδρομές των γραμμών 155 και 216 με μικρές τροποποιήσεις.

Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΑΛΙΜΟΣ». Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό «Άλιμος». Η αφετηρία της γραμμής παραμένει στην οδό Θράκης και η νέα διαδρομή της πραγματοποιείται μέσω των οδών: Θράκης, Πλαπούτα, Ιασωνίδου, Ριζούντος, Καισαρείας, Γερουλάνου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Θεομήτορος, Καλαμακίου, Ποσειδώνος, Αλίμου, Κυθηρίων, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Κρώμνης, Τριπόλεως, Ιασωνίδου, Γούναρη, Θράκης, Ελ. Βενιζέλου, Τριπόλεως, Θράκης.

Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 210 «ΤΕΡΨΙΘΕΑ–ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από τις λεωφορειακές γραμμές 124 «ΓΛΥΦΑΔΑ–ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ–ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ», 154 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ–ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)», 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ–ΣΟΥΡΜΕΝΑ–ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και Α4 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ–Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ–ΑΡΓ/ΠΟΛΗ–ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 202 «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ – ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από τις λεωφορειακές γραμμές 131 «ΣΤ.ΔΑΦΝΗΣ–ΑΜΑΞ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΥΜΗΤΤΟΣ–ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» και 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΥΜΗΤΤΟΣ–ΒΥΡΩΝΑΣ».

Πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Β2 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ–ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (μέσω ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ)».

Συνοπτικά οι νέοι σταθμοί μετρό εξυπηρετούνται με τις παρακάτω λεωφορειακές γραμμές:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

109 «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
154 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)»
155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ»( προς Αγ. Μαρίνα)
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

ΑΛΙΜΟΣ

101 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΛΙΜΟΣ»
154 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)
155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ»
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

142 «ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ»
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

124 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ»
171 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΒΑΡΚΙΖΑ»
205 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ»
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»
Ε22 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ (EXPRESS)»
Χ97 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(EXPRESS)»



Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδόν 4 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί στο TAXISnet


Το σύστημα δέχτηκε χτες 262.000.

Συνολικά 3.971.205 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα απ τους φορολογούμενους μέσω του TAXISnet σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το σύστημα δέχεται αυξημένο αριθμό δηλώσεων ενόψει της λήξης της πρώτης καταληκτικής ημερομηνίας για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 1 και 2.

Ενδεικτικό είναι ότι από την Δευτέρα 15 Ιουλίου υποβάλλονται καθημερινά στο σύστημα πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις με αποκορύφωμα χθες όπου υποβλήθηκαν 262.000 φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναμένονταν η λήξη της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας για την οποία τελικά δόθηκε παράταση ως και την Παρασκευή.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του με αφορμή τον μεγάλο αριθμό δηλώσεων που υποβλήθηκαν χθες αναφέρει ότι «το σύστημα TAXISnet, ανταποκρίθηκε στο πολύ μεγάλο φορτίο δηλώσεων».

Παράλληλα, καλεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να σπεύσουν να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις και να μην περιμένουν την λήξη των προθεσμιών.


Διαβάστε περισσότερα...

«Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στα όριά του»


Αρβανιτόπουλος: Δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να χάσουμε ούτε έναν εκπαιδευτικό.

Ο υπουργός Παιδείας ανοίγει τα χαρτιά του για την κινητικότητα των καθηγητών και τις αλλαγές στην εκπαίδευση.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί στα σχολεία από το νέο έτος.

«Μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης καταργήσαμε ορισμένες θέσεις», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Και ανέφερε ποιοι και πόσοι θα αξιοποιηθούν.

«Όλα αυτά τα επαγγέλματα θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εξειδικεύονται οι νέοι και οι νέες σε μεταλυκειακό επίπεδο και γι’ αυτό τους στέλνουμε σε Δημόσια ΙΕΚ», είπε.

Και πρόσθεσε: «Ένα παιδί που πηγαίνει σε επαγγελματικό λύκειο, θα ολοκληρώσει την ειδικότητά του. Τα παιδιά δεν διακόπτουν τις σπουδές τους, δεν διακόπτουν τις σχολές τους και έχουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα».

Ξεκαθάρισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στα όριά του. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα πλέον να χάσουμε ούτε έναν εκπαιδευτικό. Όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν φέτος στις τάξεις».

Και αποκάλυψε ότι «με ευρωπαϊκά προγράμματα θα προσπαθήσουμε να προσλάβουμε φύλακες στα σχολεία». Τάχθηκε μάλιστα κατά της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, δεν έχει κάνει καμία πρόταση.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τους εργάτες στη Μανωλάδα


Καταθέτουν ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

«Η κατάσταση των εργατών γης στη Μανωλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας είναι τραγική. Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία από κοινού έχουν εξαθλιώσει τους εργάτες στη Μανωλάδα, αφήνοντας τους χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και νερό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους. Τους χρωστούν χιλιάδες ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αχαΐας.

Και προσθέτει: «Το ΠΑΜΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας εκτός των άλλων ενεργειών την Τετάρτη 24 Ιούλη 2013 στις 9.30 πμ προχωρούν σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο απαιτώντας να ξεκινήσει τώρα η απαιτούμενη διαδικασία για να τιμωρηθούν οι εγκληματίες εργοδότες και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα».


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Βρούτση σε Νταβλούρου για τα δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ


Δεν υπάρχουν οφειλές προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Λεωφορείων.

Έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013 και έχει προωθηθεί για υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και των φορέων μαζικής μεταφοράς, ενώ τονίζει κατηγορηματικά ότι το δελτίο μετακίνησης ισχύει και για όσο διάστημα απαιτείται μέχρι να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ.

Τέλος ο υπουργός Εργασίας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Λεωφορείων για το έτος 2012.



Διαβάστε περισσότερα...

Φοροαφαίμαξη για μισθωτούς και συνταξιούχους


Στα μαλακά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις βρέθηκαν το 2012 περισσότεροι από 4,8 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι καθώς διαπίστωσαν ότι και η φορολογία τους αυξήθηκε και τα εισοδήματά τους διαρκώς συρρικνώνονται σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξακολουθούν να δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα καθώς 6 στους 10 εξακολουθούν να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, στο όριο της φτώχειας δηλαδή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2012 προκύπτει ότι το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε κατά περίπου 18% σε σύγκριση με το 2011.

Την ίδια στιγμή, η μέση φορολογική επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους αυξήθηκε κατά 52%.

Όπως δείχνουν τα προσωρινά επεξεργασμένα στοιχεία φορολογικών δηλώσεων, περισσότεροι από 1.100.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν πέρυσι στην εφορία μέσο ετήσιο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή περίπου 6.000 ευρώ ή το μήνα 500 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάτω από 1.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δήλωσαν 65.185 φορολογούμενοι.

Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν το 2012 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι διαμορφώθηκε σε 14.640 ευρώ όταν το αντίστοιχο εισόδημα του οικονομικού έτους 2011 (εισοδήματα 2010) ήταν 17.928 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο το ετήσιο εισόδημα σημείωση σημαντική πτώση κατά 18,3%.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα μειώθηκε η φορολογία αυξήθηκε σημαντικά καθώς ο φόρος που πλήρωσαν κατά μέσο όρο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2012 ήταν 1.654 ευρώ ενώ το 2011 ήταν 1.091 ευρώ (αύξηση 52%).

Από την άλλη οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δήλωσαν το 2012 μειωμένο εισόδημα κατά 38,5% σε σύγκριση με το μέσο εισόδημα του 2011. Ειδικότερα, 347.304 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν το 2012 μέσο εισόδημα 19.880 ευρώ έναντι 32.313 ευρώ το 2011.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός εφηβικών μουσικών σχημάτων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το 2013-2014 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα διοργανώσει τρεις συναυλίες με μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής:

• Baby Guru
• Illegal Operation
• Gravitysays_i
• Tango With Lions
• Αντώνης Λιβιεράτος και Κεφάλαιο 24
• Και ένα ακόμη συγκρότημα που θα ανακοινωθεί σύντομα

Με την ευκαιρία αυτή, η Στέγη θα δώσει την ευκαιρία σε τρία εφηβικά συγκροτήματα να μαθητεύσουν δίπλα σε μέλη από τα σχήματα αυτά. Μουσικοί από τα συγκροτήματα θα παρακολουθήσουν τέσσερις πρόβες του μαθητικού σχήματος και θα ακολουθήσει μία ημέρα σε στούντιο. Τέλος, το κάθε μαθητικό σχήμα θα παίξει ως support σε μία από τις τρεις βραδιές των Secret Gigs στη Στέγη!

Οι όροι συμμετοχής είναι απλοί: Το συγκρότημα να έχει ήδη ένα διάστημα δραστηριότητας, και τα μέλη του να μην υπερβαίνουν την ηλικία των 17 ετών. Δεν υπάρχει περιορισμός στο μουσικό ιδίωμα.

Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό του σχήματος, καθώς και 2 κομμάτια ως demo σε cd ή mp3, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση education@sgt.gr αναφέροντας secret gig στο θέμα/τίτλο του email, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (ΑΡΙΟΝΑ Α.Ε.)
Γαλαξία 2 & Ευρυδάμαντος
117 45 Αθήνα
Τηλ: 213 017 8000
Υπόψη Μυρτώς Λάβδα

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.


Διαβάστε περισσότερα...

Έως την Κυριακή το παζάρι βιβλίου στο Περιστέρι


Ανοιχτό 18:00- 23:00.

Βιβλία από ένα ευρώ μπορούν να βρουν όσοι επισκεφθούν το καλοκαιρινό bazaar βιβλίου που φιλοξενείται στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο).

Οι εκπτώσεις φτάνουν και το 90%.

Το bazaar είναι ανοιχτό καθημερινά έως και την Κυριακή από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και την οργάνωση των εκδόσεων «Πορφύρα».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κεφαλοτύρι ενός... τόνου για φιλανθρωπικό σκοπό


Θα παρουσιαστεί την Κυριακή στην Κρήτη.

Την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους επιδεικνύουν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των Ζωνιανών που διαθέτουν ένα γιγαντιαίο κεφαλοτύρι βάρους ενός τόνου, το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο της 6η Γιορτής Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Κεφαλοτύρι ενός... τόνου για φιλανθρωπικό σκοπό

Η γιορτή οργανώνεται από τους τοπικούς φορείς του χωριού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Το εντυπωσιακό το τυρί ενός τόνου θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση, η οποία αποτελεί βήμα προβολής των γαλακτοκομικών προϊόντων του Ψηλορείτη και των παραδοσιακών δραστηριοτήτων των κτηνοτρόφων της περιοχής.


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...