Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Κάθε 30 λεπτά τραυματίζεται ένα παιδί από τηλεόραση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα παιδί τραυματίζεται κάθε μισή ώρα από την τηλεόραση στις ΗΠΑ – όχι ψυχικά, από την κακή ποιότητα των ακατάλληλων προγραμμάτων, αλλά σωματικά: οι συσκευές της τηλεόρασης ευθύνονται για ολοένα και περισσότερους τραυματισμούς παιδιών, ιδίως αφότου έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά οι επίπεδες τηλεοράσεις.

Οι μισοί (52%) από τους τραυματισμούς που έχουν υποστεί νήπια κάτω των 18 μηνών από το 1990 μέχρι το 2011 οφείλονται σε πτώσεις τηλεοπτικών συσκευών, γράφει η επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics. Το 1990 5.455 παιδιά μεταφέρθηκαν στα επείγοντα τραυματισμένα από τηλεοράσεις. Μέσα σε μια εικοσαετία ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε και το 2011 οι τραυματισμοί αυτού του είδους ανήλθαν στους 12.300.

Οι τηλεοράσεις, εκτός από το να πέφτουν πάνω στα παιδιά, εκδικούνται και όσα τόλμησαν να τους "επιτεθούν". Το 38% των τραυματισμών οφειλόταν σε χτυπήματα που έδωσαν τα παιδιά στις συσκευές.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαροί και μόνο το 2,6% των παιδιών χρειάστηκε νοσηλεία.

Τα αίτια της αύξησης των τραυματισμών από τηλεοράσεις είναι δύσκολο να διευκρινιστούν. Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι οι τηλεοράσεις είναι πανταχού παρούσες στα σπίτια και μάλιστα το 55% των οικογενειών διαθέτει τουλάχιστον τρεις συσκευές. "Πιστεύουμε ότι ενδέχεται να ευθύνεται το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις έχουν αλλάξει θέση μέσα στα σπίτια και ότι (με την άφιξη των επίπεδων τηλεοράσεων) οι παλιές συσκευές εξορίστηκαν σε ακατάλληλα σημεία", γράφουν, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι τριπλασιάστηκαν οι τραυματισμοί από συσκευές που έπεσαν από ντουλάπες και σκευοθήκες. Επιπλέον, οι επίπεδες τηλεοράσεις είναι κατά πολύ ελαφρύτερες από τις παλαιότερες και για αυτό μπορούν να πέσουν πιο εύκολα.

Μια παλαιότερη μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μεταξύ 2000-2011, 215 παιδιά σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από συσκευές τηλεόρασης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.