Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Το τατουάζ που διώχνει τις γυναίκες


Γιατί ο άνδρας αυτός φοβάται πως δεν θα ξανακάνει σεξ - Δείτε φωτογραφίες.

Είναι μια εξέλιξη που είναι πιθανό να συμβεί όταν κάποιος κάνει ένα τουλάχιστον αμφιλεγόμενο τατουάζ σε ένα «δύσκολο» σημείο σε ηλικία μόλις 16 ετών. Ενώ, δηλαδή, για πολλά τατουάζ είναι πιθανό κανείς να μη μετανιώσει ποτέ, σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό και το αντίθετο.

Αυτό συνέβη στον 21 ετών σήμερα μπάρμαν Lewis Flint από τη Βρετανία, ο οποίος πέντε χρόνια πριν είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει τατουάζ την ηλεκτρική σκούπα «Henry The Hoover» ακριβώς πάνω από τα γεννητικά του όργανα και με το καλώδιο να μπαίνει στην πρίζα στον.. γλουτό του.

Σήμερα ο νεαρός άνδρας φοβάται να κάνει αφαίρεση με λέιζερ που θεωρεί πως θα είναι πολύ επώδυνη. Ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπος και με την αποστροφή των γυναικών που ίσως στα 16 έβρισκαν την πράξη του χαριτωμένη αλλά αυτό δεν συμβαίνει πια.

Ο ίδιος λέει πως πέντε χρόνια πριν ήταν ενθουσιασμένος με το αστείο τατουάζ του, όλος ο κόσμος ήθελε να το δει και είχε αναδειχθεί σε «προσωπικότητα» στην τοπική κοινότητα του Grimsby, όπου ζει.

Σήμερα όμως, αυτό στέκεται εμπόδιο στην ερωτική του ζωή και ήδη μια γυναίκα που του άρεσε έφυγε… τρέχοντας όταν τον είδε γυμνό, αυτόν και την… ηλεκτρική σκούπα του.

«Τα πηγαίναμε καλά μέχρι που μείναμε γυμνοί», εξομολογήθηκε ο νεαρός στην εκπομπή «Bodyshockers» του Channel 4. «Μόλις το είδε είπε: τι είναι αυτό! Φεύγω! Έμεινα άφωνος, δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα μετάνιωνα για το τατουάζ μου».

Η μητέρα του, Rachel, δηλώνει πως δεν εκπλήσσεται από το γεγονός πως οι γυναίκες βρίσκουν απωθητικό το τατουάζ του γιου της. «Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το κορίτσι έφυγε. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως έκανε το τατουάζ αυτό, δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά, είναι γελοίο».

Ο Lewis παραδέχθηκε πως το τατουάζ ήταν ένα αστείο και πως είχε σκεφτεί εναλλακτικά να «χτυπήσει» στο ίδιο σημείο τον Σούπερμαν ή μια ξεφλουδισμένη μπανάνα.

«Το έκανα και έλεγα πως θα ήταν αστείο, θα τραβούσε την προσοχή. Ο tattoo artist δεν ήξερε πως ήμουν μόνο 16 ετών. Τώρα νιώθω πως το αστείο ήταν σε βάρος μου. Ο Henry πρέπει να βγει από την πρίζα», λέει.

Στη διάρκεια της εκπομπής είπε πως ήθελε πλέον να το αφαιρέσει επειδή επηρεάζει την αυτοπεποίθησή του με τις γυναίκες και παρότι τον φοβίζει ο πόνος από το λέιζερ τον φοβίζει περισσότερο να μην ξανακάνει σεξ.

Στην απόπειρα αυτή ωστόσο άντεξε μόνο μέχρι την αφαίρεση του… καλωδίου και κατέληξε πως μάλλον θα ζήσει με τον Henry.

«Η ιδέα του λέιζερ να κινείται κοντά στα γεννητικά μου όργανα είναι αβάσταχτη. Απορώ πως οι άνθρωποι αντέχουν θεραπείες 20 λεπτών. Είναι πολύ επώδυνη διαδικασία για μένα, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με το τατουάζ μου», κατέληξε.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών της ευρωζώνης


Τα στοιχεία της ΕΚΤ για το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της ευρωζώνης αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2015 με ετήσιο ρυθμό 2,1% έναντι αύξησης 2,6% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ αναφέρει ακόμη τα εξής στοιχεία για τα νοικοκυριά και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του 2015:

- Η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4% (έναντι 2,6% στο δεύτερο τρίμηνο)

- Οι χρηματοπιστωτικές επενδύσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 2% (όσο και στο δεύτερο τρίμηνο)

- Τα δάνεια στα νοικοκυριά αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 0,7% (έναντι 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο)

- Το καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών (που αντιστοιχεί σε γενικές γραμμές στα κέρδη τους) αυξήθηκε 9,7% έναντι 9,9%, ενώ η χρηματοδότησή τους αυξήθηκε 1,9% έναντι 1,6%.

- Οι αμοιβές των εργαζόμενων αυξήθηκαν 2,5% (όσο και στο προηγούμενο τρίμηνο), ενώ ο ρυθμός αύξησης του ακαθάριστου λειτουργικού πλεονάσματος και του μεικτού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων διαμορφώθηκε στο 2,6% από 2,2%.

- Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό 2,2%

- Το ακαθάριστο ποσοστό αποταμίευσης διαμορφώθηκε στο 12,7%, όσο και στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

- Οι ακαθάριστες μη χρηματοπιστωτικές επενδύσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν 1% μετά τη μείωσή τους κατά 0,5% στο προηγούμενο τρίμηνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γοητευτική ομορφιά των φακίδων


Η ομορφιά κρύβεται στις τέλειες - ατέλειες.

Είναι κλασική ανθρώπινη ψυχολογία. Οι άνθρωποι που δεν έχουν φακίδες, θεωρούν ότι είναι ότι πιο ωραίο θα μπορούσαν να έχουν και εκείνοι που τις έχουν θέλουν να τις ξεφορτωθούν!

Ο φωτογράφος πάντως Brock Elbank σίγουρα τις λατρεύει και τις φωτογραφίζει θέλοντας να δείξει την ομορφιά τους. Ξεκίνησε το προτζεκτ του το 2012 -για να σταματήσει μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα και να ξαναρχίσει και πάλι το 2015-αναζητώντας πρόσωπα που έχουν τις ρομαντικές αυτές… πιτσίλες.

«Αυτό που βρίσκω πραγματικά ενδιαφέρον σχετικά με τα άτομα που έχω την τύχη να φωτογραφίσω είναι ότι πολλοί από αυτούς παιδεύονται με τις φακίδες από τότε που γεννήθηκαν. Μεγαλώνοντας είτε τις μισούν είτε τις αγαπούν», δήλωσε στο Buzzfeed.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καιρός για σκι; - Δείτε ποια είναι τα καλύτερα θέρετρα στον κόσμο


Δεδομένου ότι ο χειμώνας έρχεται για τα καλά στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να μάθετε ποια είναι τα 10 κορυφαία θέρετρα για σκι ειδικά αν είστε λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.

1. Montafon, Αυστρία



2. Courchevel 1850, Γαλλία



3. Cortina, Ιταλία



4. Eagle Point Resort, ΗΠΑ



5. Lech Zurs, Αυστρία



6. Megeve, Γαλλία



7. Klosters, Ελβετία



8. Beaver Creek, ΗΠΑ



9. Baqueira Beret, Ισπανία



10. Gstaad, Ελβετία




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «μας μαγάρισαν»


Η λατρευτική τελετή με τα χοιρινά προς τιμήν της Δήμητρας που μας έδωσε την έκφραση.

Όταν θέλουμε να πούμε ότι μας βρώμισαν, χρησιμοποιούμε και τη λαϊκή έκφραση «μας μαγάρισαν», καθώς κάθε «μαγάρα» χαρακτηρίζεται η κάθε βρωμιά.

Ο χοίρος επειδή γεννάει πολλά γουρουνάκια, θεωρήθηκε σύμβολο του πολλαπλασιασμού των καρπών και γι’ αυτό και στην αρχαιότητα σχετίστηκε με την λατρεία της Δήμητρας.

Στην εορτή των Θεσμοφορίων έριχναν μέσα σε χάσματα (ρήγματα της Γης που τα έλεγαν «μέγαρα» ή «μάγαρα») ζωντανά χοιρίδια κι όταν εκείνα πέθαιναν, τα σάπια κρέατα τα αναλάμβαναν οι γυναίκες, που τα ανακάτωναν με τους σπόρους, για να ευδοκιμήσουν.

Τις τελετές αυτές μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ. τις έκαναν οι «εθνικοί». Όσοι έπαιρναν μέρος στις γιορτές αυτές λέγονταν «μεγαρίζοντες» ή «μαγαρίζοντες» και οι Χριστιανοί τους έλεγαν «μιαρούς» δηλαδή βρώμικους.

Τότε, το «μαγαρίζει» σήμαινε ότι «κάποιος παίρνει μέρος στις τελετές των μεγάρων, είναι εθνικός, δηλαδή δεν σέβεται τις διατάξεις της χριστιανικής θρησκείας και δεν νηστεύει». Αυτός είναι ο λόγος που λέμε σήμερα για κάποιον που δεν νήστεψε ότι «μαγάρισε».

Ο μαγαρίσας κατά την χριστιανική αντίληψη ήταν ψυχικά ρυπαρός. Έτσι κάθε βρωμιά χαρακτηρίζεται «μαγάρα», όπως και το βρωμίζω σημαίνει «μαγαρίζω».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει τα κατοικίδια


Πώς η νικοτίνη επηρεάζει τη υγεία και το τρίχωμά τους

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι και τα ζώα υποφέρουν από τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Οι γάτες και οι σκύλοι, που ζουν σε σπίτια καπνιστών, έχουν πολλές πιθανότητες να παρουσιάσουν διάφορες ασθένειες, σύμφωνα με την Κλερ Νότενμπελτ, καθηγήτρια ιατρικής και ογκολογίας στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής.

Συγκεκριμένα τα κατοικίδια κινδυνεύουν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου ή και να βάλουν πολλά κιλά μετά τη στείρωσή τους. «Έχουμε, ήδη, δείξει ότι οι σκύλοι απορροφούν σημαντική ποσότητα καπνού, όταν ζουν σε ένα σπίτι. Η έρευνά μας σχετικά με τις γάτες δείχνει ότι επηρεάζονται ακόμη περισσότερο, πιθανότατα επειδή πλένονται σχολαστικά, απορροφώντας, έτσι, ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα καπνού» ανέφερε η Βρετανή ερευνήτρια στην ανακοίνωσή της.

Η μελέτη αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δείχνει, επίσης, ότι το επίπεδο νικοτίνης στο τρίχωμα των ζώων μειώνεται αισθητά αν οι ένοικοι του σπιτιού καπνίζουν λιγότερα από 10 τσιγάρα ημερησίως.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος μόνο για τους καπνιστές, αλλά και για τους άλλους λόγω του παθητικού καπνίσματος και οι ιδιοκτήτες γάτων και σκύλων συχνά ξεχνούν σε τι κίνδυνο εκθέτουν τα ζώα τους» συνέχισε η Νότενμπελτ, τονίζοντας ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι η καλύτερη λύση για την υγεία και την ευημερία του ζώου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε χτυπητές απόπειρες να ξαναγραφεί η Ιστορία


Περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένες εκστρατείες ιστορικού αναθεωρητισμού.

Λένε συχνά ότι η Ιστορία γράφεται από τον νικητή, αν και παρά τις πατριωτικές κορόνες και τις εξάρσεις των εθνικών μύθων, η παγκόσμια Ιστορία αποκρυσταλλώνεται κάποια στιγμή σε γεγονότα που δεν χωρούν αμφισβήτηση.

Κι ενώ η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί στις βασικές γραμμές των μεγάλων γεγονότων, όπως πόλεμοι και σφαγές, είναι οι ψευδοϊστορικοί και οι πολιτικάντηδες αυτοί που προσπαθούν να «επανεξετάσουν» τις καθιερωμένες ιστορικές γνώσεις κομίζοντας ντοκουμέντα και καταγραφές που αποζητούν να αλλάξουν τον ιστορικό ρου.

Το συλλογικό παρελθόν δεν χωρά ωστόσο στην προκρούστεια κλίνη, αν και οι αρνητές επιμένουν. Κυβερνήσεις αρνούνται ακόμα και σήμερα να αποδεχθούν γενοκτονίες, ιστορικοί αναθεωρητές ψάχνουν να αλλάξουν ακόμα και αυτά που έζησαν άνθρωποι που είναι ακόμα εν ζωή κ.ο.κ.

Και βέβαια καταλήγουν στο τέλος με μια σειρά από αλλόκοτες θεωρίες στα χέρια τους για το τι τελικά συνέβη, που μας κρύβουν φυσικά επιμελώς τόσο τα σχολικά βιβλία όσο και οι ακαδημαϊκές μελέτες.

Το Ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παραμένει εδώ το μεγάλο όνομα, αν και δεν είναι δυστυχώς το μόνο…


Η σοβιετική άρνηση του Μεγάλου Λιμού της Ουκρανίας



Το Γολοντομόρ σημαίνει «θάνατος από πείνα» και αυτό ακριβώς συνέβη στον δοκιμαζόμενο από τη σταλινική διακυβέρνηση ουκρανικό λαό μεταξύ 1932-1933: κάπου 25.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα στον κολοφώνα του λιμού, ως άλλη μια παράπλευρη απώλεια της κολεκτιβοποίησης του Ιωσήφ Στάλιν και του καθεστώτος του. Η ραγδαία εκβιομηχάνιση που επέβαλε στην Ουκρανία το σοβιετικό καθεστώς, η εκκαθάριση της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και η κατάσχεση των συγκομιδών οδήγησαν σε έναν άνευ προηγουμένου λιμό που θέρισε κυριολεκτικά τους Ουκρανούς, με τη θνησιμότητα να αγγίζει κάποια στιγμή τέτοια νούμερα που οι τοπικές αρχές σταμάτησαν απλώς να την καταγράφουν. Υπολογίζεται πάντως πως τον χειμώνα του 1932-1933 έχασαν τη ζωή τους κάπου 7-10 εκατομμύρια, το ένα τέταρτο σχεδόν του πληθυσμού της αγροτικής χώρας.

Αυτή είναι βέβαια η επίσημη Ιστορία που αντίλογο δεν χωρά, μόνο άπλετο σεβασμό, αν και οι αρνητές δεν στέκονται σε τέτοια ισχυριζόμενοι πως τίποτα από αυτά δεν συνέβη.

Για τη Σοβιετική Ένωση το Γολοντομόρ ήταν σταθερά ψέμα, αποτέλεσμα ουκρανικής προπαγάνδας ή μαζικών ψευδαισθήσεων(!), και έκανε ό,τι ζοφερό περνούσε από το χέρι της για να αποσιωπήσει τον λιμό. Όσοι κατάφεραν να διαφύγουν από τη χώρα μίλησαν στη Δύση για τη θηριωδία, αλλά και πάλι έπρεπε να περιμένει ο πλανήτης μέχρι το 1983 για να αποφασίσουν οι δυτικοί ιστορικοί να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα, αλλά ακόμα και τότε βασίλευε η καχυποψία. Όσο για τη συζήτηση, εξαντλούνταν συνήθως στο αν ήταν ηθελημένη προσπάθεια εθνοκάθαρσης ή παράπλευρη απώλεια του σταλινικού προγράμματος.

Από το 1988, οι δυτικοί ιστορικοί άρχισαν να καταγράφουν τις μαρτυρίες των ουκρανών προσφύγων και να ψάχνουν τα νούμερα και τις καταστάσεις, σε πείσμα των λυσσαλέων σοβιετικών προσπαθειών να περάσει ο λιμός στα «ψιλά» της Ιστορίας. Αν και στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας της Ουκρανίας δεν θα περνούσε το Γολοντομόρ παρά μετά το 1991, όταν η χώρα διακήρυξε την ανεξαρτησία της από το πρώην σοβιετικό άρμα…

Μερίδα Ιαπώνων θέλει να απαλείψει τις θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου



Πολλά επεισόδια της ιαπωνικής αιματοβαμμένης ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου και των εγκλημάτων πολέμου του Αυτοκρατορικού Στρατού έχουν τεθεί πια στο στόχαστρο της Ιαπωνικής Εταιρίας για τον Ιστορικό Αναθεωρητισμό, που ήδη από τη δεκαετία του 1990 καλεί σε εκ νέου γραφή των σχολικών βιβλίων για να απαλειφθεί βολικά η επιθετική και επεκτατική άλλοτε πολιτική της χώρας. Όπως ισχυρίζονται, για να ανακτήσει η Ιαπωνία το εθνικό της γόητρο θα πρέπει να ξεχαστούν οι θηριωδίες του παρελθόντος και να στρογγυλευτεί η τοπική ιστορία.

Κι αυτό γιατί, όπως διατείνονται, τα σημερινά νιάτα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου σταματούν να σέβονται τους προγόνους τους μόλις πληροφορηθούν για τα εγκλήματα του παρελθόντος. Ο όμιλος των ιστορικών θεωρεί περαιτέρω πως κακώς φορτώνεται με τύψεις το έθνος για γεγονότα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940, αφού τα θύματα της ιαπωνικής θηριωδίας ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση και κάτω από το φως αυτό, τα περισσότερα είναι δικαιολογημένα.

Τα πυρά του ιαπωνικού αναθεωρητισμού στρέφονται φυσικά στους Κινέζους και θέλει να εξαφανιστούν από τα σχολικά εγχειρίδια οι φρικιαστικές εικόνες με τους βασανισμούς των κινέζων αιχμαλώτων πολέμου, καθώς όπως μας λένε τα βασανιστήρια ήταν κοινή και διαδεδομένη πρακτική εκείνη την εποχή. Και εξάλλου τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει από το να δείχνεις στα νιάτα τα εγκλήματα του χθες!

Ο αναθεωρητισμός της Γενοκτονίας της Καμπότζης



Ο όλεθρος και η καταστροφή που έφεραν στο σύντομο πέρασμά τους από την Καμπότζη οι Ερυθροί Χμερ παραμένουν μνημεία ανθρώπινης θηριωδίας και αχρειότητας. Κι όμως, αυτό δεν εμπόδισε δυτικούς διανοητές του μαρξισμού και του μαοϊσμού να παραβλέψουν βολικά τα απίστευτα σε έκταση και αγριότητα εγκλήματα για να εκθειάσουν το μεταρρυθμιστικό όραμα του Πολ Ποτ. Τα ονόματα εδώ είναι μεγάλα και περιλαμβάνουν ακόμα και τους Αλέν Μπαντιού και Νόαμ Τσόμσκι.

Ακόμα πιο περίεργη βέβαια είναι η άρνηση της γενοκτονίας που συντελείται στο εσωτερικό της Καμπότζης ακόμα και σήμερα. Τον Ιούνιο του 2013, χιλιάδες κόσμου βγήκαν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν δικαιολογημένα για τις δηλώσεις του προέδρου της Αντιπολίτευσης, όταν ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι οι θηριωδίες (αλλά και τα λείψανα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων) δεν ήταν αληθινά. Ήταν άλλη μια προπαγάνδα των Βιετναμέζων που άρχισε να ενορχηστρώνεται όταν έδιωξαν το καθεστώς του Πολ Ποτ από την Καμπότζη.

Από τις αναπάντεχες αυτές δηλώσεις και το ακόμα πιο απροσδόκητο λαϊκό έρεισμα που βρήκαν τέτοιες αναθεωρητικές απόψεις, έσπευσε η κυβέρνηση να περάσει νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Χμερ και την τιμωρεί πια μέχρι και με δύο χρόνια φυλάκιση. Το θέμα στην Καμπότζη είναι ότι πολλοί υποστηρικτές των Χμερ αλλά και αξιωματούχοι τους είχαν αυτομολήσει στο Βιετνάμ πριν από τον πόλεμο που θα ανέτρεπε τον Πολ Ποτ από την εξουσία το 1979 και πλέον δεν κρύβουν τα αντιδημοκρατικά τους αισθήματα αλλά και τις παλιές συμπάθειες για τη σκοτεινότερη περίοδο της χώρας…

Οι Κονκισταδόρες και η Ιερά Εξέταση δικαιώνονται



Από τη διαβόητη ισπανική Ιερά Εξέταση μέχρι και τις ασύλληπτες θηριωδίες των ισπανών εξερευνητών και αποίκων στον Νέο Κόσμο, η Ισπανία έχει τεθεί συχνά στο στόχαστρο των ιστορικών για την αιματοβαμμένη ιστορία της. Παρά ταύτα, σύμφωνα με μερίδα σύγχρονων ιστορικών που ψάχνουν προφανώς να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, η μαύρη αυτή πλευρά της ισπανικής ιστορίας είναι λέει υπερτονισμένη και σκοπό έχει να συσκοτίσει την πλούσια πολιτιστική συνεισφορά του ισπανικού παρελθόντος.

Ήδη από την πρώτη δεκαετία του 1920, μερίδα ισπανών ιστορικών ισχυρίστηκαν ότι οι περισσότερες από τις ιστορίες που αφορούν στις φριχτές και απάνθρωπες πράξεις των Ισπανών ήταν κατασκευασμένες και αποτέλεσμα προπαγάνδας. Ήταν οι Ιταλοί κυρίως αυτοί που διέδιδαν τέτοια τερατουργήματα για να εξαφανίσουν κάθε θετική ισπανική συμβολή στον δυτικό πολιτισμό, όπως μας λένε οι αναθεωρητές.

Επίσης, μια σειρά ισπανικών συγγραμμάτων του 16ου αιώνα που περιείχαν λεπτομερείς αναλύσεις των θηριωδιών των Κονκισταδόρων στον Νέο Κόσμο απαγορεύτηκαν από τον Φίλιππο Β’ με το που κάθισε στον θρόνο της Ισπανίας λίγα χρόνια αργότερα. Και βέβαια όσο έφθινε η Ισπανία ως αποικιοκρατική αυτοκρατορία, τόσο άρχισε να αποσιωπά ο λαός τα εγκλήματα στον Νέο Κόσμο.

Μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα, είχε επανακυκλοφορήσει ένα μικρό μέρος των καταδικαστικών ιστορικών συγγραμμάτων για τα πεπραγμένα των Ισπανών στην Αμερική, αν και τώρα αποκηρύσσονταν ως κακοήθεις υπερβολές που προέρχονταν από τις ίδιες ξένες δυνάμεις που απολάμβαναν την πτώση της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας. Η πεπατημένη ήταν για καιρό ότι οι αναφορές για τις θηριωδίες των Ισπανών στη Λατινική Αμερική, αν είχαν λάβει ποτέ χώρα, ήταν σαφώς παρατραβηγμένες. Κι έτσι για αιώνες κυριολεκτικά όσο διαδίδονταν οι μαύρες ιστορίες για τα πεπραγμένα της Ισπανίας, άλλο τόσο εξαπλωνόταν η προπαγάνδα ότι τέτοιες αναφορές ήταν προϊόν εθνικού μίσους…

Ο αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος και η σκλαβιά



Ρώτα όποιον άνθρωπο στη Δύση θες γιατί έγινε ο εμφύλιος πόλεμος των ΗΠΑ και η απάντηση θα είναι σταθερά η ίδια: η χώρα σπαράχθηκε για την αποτίναξη ή τη διατήρηση της δουλείας. Αν βέβαια απευθύνεις την ερώτηση στον αμερικανικό Νότο, τότε η απάντηση θα είναι σαφώς διαφορετική, μιας και εκεί τα παιδιά διδάσκονται στα σχολεία ακόμα και σήμερα ότι ο εμφύλιος έγινε για τα δικαιώματα των πολιτειών αλλά και το συνταγματικό Δίκαιο!

Το 2011 πανεθνική έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι το μισό ποσοστό του δείγματος πίστευε ακράδαντα ότι ο πόλεμος έλαβε χώρα για μικρές διαφοροποιήσεις στο Σύνταγμα, για μια σειρά από νομικά τερτίπια δηλαδή, παρά το γεγονός ότι όλοι είχαν ακούσει για τους πύρινους λόγους του Λίνκολν κατά της δουλείας αλλά και για το γεγονός ότι η σκλαβιά είχε χωρίσει τη χώρα στα δύο. Μεγάλη δουλειά έκαναν εδώ οι λεγόμενες Ηνωμένες Κόρες της Συνομοσπονδίας, μια γυναικεία ένωση του Νότου που ιδρύθηκε το 1894 για να προπαγανδίσει τις αρετές της Συνομοσπονδίας οργώνοντας τη χώρα για να πληροφορήσει τον λαό για τους λόγους που ο «στρατιώτης της Συνομοσπονδίας είναι ο πιο μεγαλοπρεπής της Ιστορίας».

Αυτή λοιπόν η ένωση προσπάθησε να ξαναγράψει την Ιστορία και εκ του αποτελέσματος, μάλλον τα κατάφερε. Στο πόνημα που είχε ο δραστήριος γυναικείος όμιλος «ευαγγέλιο» και μοίραζε όπου κι αν πήγαινε, με τίτλο «Οι αλήθειες της Ιστορίας», αποκαλύπτονταν τα ψεύδη των εμφατικών διακηρύξεων του Λίνκολν, το σχέδιο του Νότου να απελευθερώσει τους σκλάβους(!), αλλά και ο πραγματικός ρόλος της Κου Κλουξ Κλαν ως ειρηνοποιού δύναμης! Εννοείται ότι το βιβλίο γνώρισε μεγάλη απήχηση στις πολιτείες του Νότου και έθεσε εν αμφιβόλω την ιστορική γνώση που σπανίως διδάσκονταν στα σχολεία.

Η εκπαίδευση ήταν εξάλλου στη δικαιοδοσία κάθε πολιτείας για πάρα πολύ καιρό, κι έτσι τα σχολικά εγχειρίδια της Νότου ήταν γραμμένα ακόμα και από ιστορικούς που είχαν πολεμήσει στον εμφύλιο για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας! Κι έτσι ήταν κοινότατο τα φαινόμενο να παραγνωρίζεται και τελικά να ξεχνιέται στον Νότο ο πραγματικός λόγος του εμφυλίου, μιας και κάθε αναφορά στην αληθινή αιτία του πολέμου αντιμετωπιζόταν με καχυποψία και κοινωνική απομόνωση…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ινδία δημιούργησε... "No Selfie Zones"


Οι selfies έχουν αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνες, με σημαντικό αριθμό ανθρώπων να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2015 στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία. Πολλές χώρες δίνουν οδηγίες στους πολίτες τους και τους τουρίστες για το τι πρέπει να προσέχουν.

H αστυνομία στο Μουμπάι της Ινδίας δημιούργησε σε κεντρικές τουριστικές περιοχές της πόλης, σημεία στα οποία απαγορεύεται η λήψη selfie φωτογραφιών καθώς είναι επικίνδυνες. Οι λεγόμενες «No Selfie Zones», έχουν ειδικές πινακίδες που ειδοποιούν ντόπιους και τουρίστες να μην τραβούν selfie φωτογραφίες.

Οι ενέργειες της αστυνομίας έρχονται μετά τον πνιγμό 18χρονης η οποία επιχειρούσε μαζί με 2 φίλες της να τραβήξουν μια selfie κοντά στη θάλασσα. Οι δυο κοπέλες κατάφεραν να σωθούν από έναν περαστικό, όμως όχι και η 18χρονη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σκοτώθηκε στο Taj Mahal, μια τουρίστρια προσπαθώντας να βγάλει selfie φωτογραφία, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν selfies και selfie sticks.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ειδική καμπάνια για να προειδοποιήσει τους νέους σε ποια σημεία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλο και περισσότερα τουριστικά σημεία απαγορεύουν στους τουρίστες τα selfie sticks.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τρελά κι απίθανα που ξεχνούν οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια


Μετρητά, μουσικά όργανα και... προσθετικά μέλη! - Δείτε φωτογραφίες.

Με δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες να περνούν καθημερινά από τα αεροδρόμια όλου του κόσμου, είναι αναπόφευκτο να ξεμένουν πίσω πράγματα που ξεχνούν στη διαδικασία του ταξιδιού τους.

Τα πιο συνηθισμένα είναι τηλέφωνα, λάπτοπ και διαβατήρια αλλά στα ξεχασμένα αντικείμενα οι υπάλληλοι των αεροδρομίων έχουν βρει και πολλά παράξενα, από μεγάλα χρηματικά ποσά και τεχνητές οδοντοστοιχίες μέχρι προσθετικά πόδια και ερωτικά βοηθήματα.

Η Daily Mail απευθύνθηκε σε διάφορα αεροδρόμια αναζητώντας τις πιο ασυνήθιστες και παράξενες ανακαλύψεις τους που επιβάτες ξέχασαν πίσω τους.

Στο London City Airport, στη βρετανική πρωτεύουσα, περνούν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Το προσωπικό έχει βρει 50.000 λίρες σε μετρητά, μια τσάντα με διαμάντια, ένα γυάλινο μάτι, ένα προσθετικό πόδι και μια μασέλα.



Αναζήτησαν επίσης τους ανθρώπους που ξέχασαν πίσω τους ένα τεχνητό ανθρώπινο κρανίο, περούκες, ακριβά ρολόγια αξίας άνω των 10.000 ευρώ το καθένα, το κλειδί μιας Πόρσε και ένα μπλοκ υπογεγραμμένων- λευκών- επιταγών!

«Είναι παράξενο τι ξεχνούν οι άνθρωποι, είναι πράγματα που νομίζεις πως θα καταλάβαιναν αμέσως πως τους λείπουν», λέει η Melanie Burnley, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο ιδιοκτήτης των μετρητών επέστρεψε και τα αναζήτησε αλλά η μασέλα παραμένει στα αζήτητα…

Σύμφωνα με την Burnley το αεροδρόμιο καταβάλλει προσπάθειες να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη κάθε ξεχασμένου αντικειμένου και τα κρατά για ένα μήνα. Στη συνέχεια τα αζήτητα αντικείμενα δωρίζονται ή βγαίνουν σε δημοπρασία και τα έσοδα δίνονται στη φιλανθρωπική οργάνωση του αεροδρομίου.



Τα αντικείμενα που δεν μπορούν να δοθούν αλλού ή να βγουν σε δημοπρασία, όπως τα λάπτοπ και τα τάμπλετ που ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, «απορρίπτονται με ασφαλή τρόπο».

Στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου τα ξεχασμένα αντικείμενα κρατούνται για τρεις μήνες και στη συνέχεια, αν δεν τα έχει αναζητήσει κανείς, δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή βγαίνουν σε δημοπρασία.

Πέρσι το αεροδρόμιο του Σίδνεϋ έβγαλε σε δημοπρασία 5.000 αντικείμενα και τα έσοδα δόθηκαν σε τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις.




Μεταξύ τους ήταν μια συσκευή για υπνική άπνοια, κινεζικό σερβίτσιο τσαγιού, μια ραπτομηχανή, ένα παλιό τηλέφωνο και μουσικά όργανα.



Το αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ «ξεφορτώνεται» τα απωλεσθέντα μέσω της ιστοσελίδας Municibid.com, κυβερνητικού σάιτ δημοπρασιών όπου τα ξεχασμένα αντικείμενα δημοπρατούνται μαζί με παροπλισμένα περιπολικά και άχρηστα σκουπιδιάρικα.



Τα έσοδα επιστρέφουν στο αεροδρόμιο.

Στην τελευταία δημοπρασία διατέθηκαν σετ μπαστουνιών του γκολφ, ένα σκάκι, ταξιδιωτικά σουβενίρ, κι ένα τρόπαιο.

Στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, οι επιβάτες έχουν ξεχάσει ερωτικά παιχνίδια όπως μαστίγια, μάρκες του καζίνου, παράθυρα (!), αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και μετρητά.

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης έχει πολλές φορές βραβευτεί ως το καλύτερο στον κόσμο. Το τμήμα απωλεσθέντων κατέγραψε το 2015 περισσότερα από 33.000 αντικείμενα. Τα πιο συνηθισμένα ήταν κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές- ταμπλέτες, διαβατήρια και πιστωτικές κάρτες. Τα πιο παράξενα ήταν και πάλι τεχνητές οδοντοστοιχίες και μουσικά όργανα.



«Τα κρατάμε για 60 ημέρες», εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. «Αν δεν τα διεκδικήσει κανείς τα προσφέρουμε στον Ερυθρό Σταυρό Σιγκαπούρης ή τα πετάμε- η απόρριψη γίνεται με ειδικό τρόπο όταν πρόκειται για κινητά ή άλλα αντικείμενα που περιέχουν προσωπικά δεδομένα», εξηγεί εκπρόσωπος του αεροδρομίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ πραγματικά βίαιες σύζυγοι


Απίστευτες ιστορίες με πρωταγωνίστριες γυναίκες.

Γυναίκες απίστευτα σκληρές, με άγρια ένστικτα που έφτασαν να κάνουν ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα και έμειναν στην ιστορία με τη βιαιότητα τους και τις σαδιστικές τάσεις τους ακόμη και για τη σκληρή τους συμπεριφορά, χωρίς καν να τραυματίσουν φανερά το σύντροφό του. Αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες στις ιστορίες που ακολουθούν.

Διαβάστε μερικές από τις πιο παράξενες και σκληρές υποθέσεις συζύγων που αποδεικνύουν ότι το γυναικείο φύλο κάποιες φορές δεν είναι αδύναμο, αλλά ακριβώς το αντίθετο...


Η γυναίκα από την Αυστραλία που σκότωσε τον άνδρα της και τον μαγείρεψε ως δείπνο στα παιδιά του



Η Katherine Knight είχε ένα πλούσιο ιστορικό βίας κατά των, κατά καιρούς, συντρόφων της, αλλά και των κατοικίδιων αυτών για λόγους εκδίκησης. Το πιο σκληρό περιστατικό βίας είναι όταν μαχαίρωσε με 27 μαχαιριές τον τελευταίο σύντροφό της, το 2000. Στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι του, το μαγείρεψε σε κατσαρόλα και ετοίμασε δείπνο για τα παιδιά του. Ευτυχώς η αστυνομία έφτασε στο σπίτι πριν από τα παιδιά.

Η γυναίκα που δάγκωσε το μόριο του άνδρα της



Μια εξαγριωμένη γυναίκα που διαπίστωσε ότι ο άνδρας της την απατά με την καλύτερή της φίλη αποφάσισε να τον εκδικηθεί δαγκώνοντας το μόριο του. Η 36χρονη Katya Kharitovonova φυλακίστηκε δύο χρόνια για την πράξη της, αλλά και για την επίθεση στην καλύτερή της φίλη, καθώς όταν τους «έπιασε στα πράσα» πέταξε ένα φωτιστικό στο κεφάλι της. Αργότερα μετανιωμένη για την πράξη της κάλεσε ένα ασθενοφόρο για να παραλάβει τους τραυματίες.

Η γυναίκα που απάτησε τον άνδρα της αφού της δώρισε το νεφρό του



Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η γυναίκα δεν χτύπησε ή τραυμάτισε το σύντροφό της, αλλά η συμπεριφορά της ήταν απίστευτα σκληρή. O Richard Batista παντρεύτηκε τη γυναίκα του το 1990 μη γνωρίζοντας ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη ζωή του. Όταν η γυναίκα του χρειάστηκε μεταμόσχευση νεφρού, εκείνος ήταν πρόθυμος να της κάνει αυτό το πραγματικά μεγάλο δώρο. Βέβαια ο γάμος τους κράτησε μόλις 4 χρόνια, καθώς η γυναίκα του τον απάτησε με το φυσιοθεραπευτή της και του απαγόρευσε να βλέπει τα 3 παιδιά τους.

Η 76χρονη γυναίκα που είναι ύποπτη για τη δολοφονία τεσσάρων από τους πέντε συζύγους της



Η 76χρονη γυναίκα από τη Γεωργία βρέθηκε στις φυλακές της Βόρειας Καρολίνας κατηγορούμενη ότι σκότωσε τον τέταρτο άνδρα της. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι είχε σκοτώσει και τους προηγούμενους τρεις έχοντας βέβαια ένα... ισχυρό κίνητρο. Εισέπραττε τα ποσά από τις ασφάλειες ζωής.

Επίθεση με... κατεψυγμένα λαζάνια



Ίσως ένα από τα πιο... αστεία και ελαφριά περιστατικά με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα η οποία όμως προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της. H Amanda Trott τσακώθηκε με τον άνδρα της και χρησιμοποίησε τα κατεψυγμένα λαζάνια για να τον χτυπήσει. Η γυναίκα τού επιτέθηκε χτυπώντας τον με την κατεψυγμένη συσκευασία στο κεφάλι. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας την χαστούκισε, ενώ η αστυνομία κλήθηκε από τους γείτονες.

Η γυναίκα-serial killer



Η Γκάνες αποτέλεσε μια από τις διασημότερες serial killers της Αμερικής και μια πολύ σκληρή σύζυγο. Λέγεται ότι σκότωσε τους δύο συζύγους της και όλα της τα παιδιά, αν και τελικά αποδείχθηκαν μόνο οι φόνοι των ερωτικών της συντρόφων και των δύο παιδιών της. Και αυτή η γυναίκα το έκανε για να παίρνει την αποζημίωση της ασφάλειας. Εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει πάνω από 20 ανθρώπους σε διάστημα κάποιων δεκαετιών.

Τον σκότωσε πάνω στο σεξ



Το ζευγάρι ήταν μαζί πάνω από 10 χρόνια και συνήθιζαν να κάνουν επικίνδυνα παιχνίδια κατά τη διάρκεια του σεξ. Ένα απέβη, όμως, μοιραίο. Η Tony Boarder έβαλε ένα σκοινί γύρω από το λαιμό του άνδρα της και ο ίδιος απαγχονίστηκε. Στη συνέχεια, με ψυχραιμία τον άφησε στο πάτωμα και άρχισε να καπνίζει, ενώ ειδοποίησε την αστυνομία αρκετά αργότερα, λέγοντας ότι σκότωσε τον άνδρα της «κατά λάθος» κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού παιχνιδιού. Το παράξενο είναι ότι ο άνδρας είχε παλιότερα κατηγορηθεί και καταδικαστεί για το θάνατο μιας γυναίκας με τον ίδιο τρόπο που πέθανε.
Σκότωσε τους δύο άνδρες της και κατηγόρησε την κόρη της για τους φόνους



Το 2005, η 41χρονη Stacey Castor σκότωσε το σύζυγό της δηλητηριάζοντας τον με αιθυλενογλυκόλη και το έκανε να φανεί σαν αυτοκτονία. Οι αρχές υποψιαζόμενες τη σύζυγο ζήτησαν εκταφή και του πρώτου συζύγου που είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή και εντοπίστηκε η ίδια ουσία και σε αυτόν. Τότε η γυναίκα κατηγόρησε την έφηβη κόρη της και για τους δύο θανάτους. Ωστόσο η μικρή κόρη κατάφερε να γλιτώσει από τα «χέρια» της μαμάς της και να καταθέσει εναντίον της, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα μοιάζει ο άνθρωπος στο μέλλον;


Σε έναν αβέβαιο κόσμο με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής να γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλείεται.

Ο Δρ. Μάθιου Σκίνερ, ένας παλαιοανθρωπολόγος του πανεπιστημίου του Κεντ, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να επιβιώνει σε τρία διαφορετικά περιβάλλοντα: στον υδάτινο κόσμο, σε άλλους πλανήτες, στην εποχή του πάγου.

Σε καθένα από τα παραπάνω περιβάλλοντα το ανθρώπινο σώμα μεταβάλλεται, ούτως ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος σύμφωνα με τις έρευνες του Δρ. Μάθιου Σκίνερ.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...