Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Το πρωί καθηγητής Πανεπιστημίου, το βράδυ πρωταγωνιστής σε ερωτικές ταινίες


Η διπλή ζωή του 61χρονου ακαδημαϊκού και πατέρα τριών παιδιών.

Ο Nicholas Goddard δεν είναι ένας συμβατικός καθηγητής πανεπιστημίου. Το πρωί ξυπνάει και πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας όπου διδάσκει Χημική Μηχανική εδώ και 25 χρόνια και το βράδυ είναι πορνοστάρ.

Με το ψευδώνυμο «Old Nick», ο Goddard πρωταγωνιστούσε τα τελευταία δέκα χρόνια σε ταινίες σκληρού πορνό, όπου έκανε σεξ με πολύ νεότερά του κορίτσια, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και φοιτήτριές του. Ο ακαδημαϊκός και πατέρας τριών παιδιών, μπήκε στη βιομηχανία του πορνό ύστερα από το άγχος και το στρες που του προκάλεσε το διαζύγιό του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη Sun.



Η αποκάλυψη ότι ο 61χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ με την λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα και τις δεκάδες σημαντικές δημοσιεύσεις πρωταγωνιστεί εδώ και δέκα χρόνια σε ταινίες πορνό, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει σάλο.



Παρά το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος καθηγητής αποφάσισε πριν δύο μήνες να διακόψει την δεύτερη καριέρα του στη βιομηχανία του πορνό, οι αποκαλύψεις σχετικά με τη διπλή ζωή του έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του βρετανικού πανεπιστημίου όπου εργάζεται, με πολλούς να ζητούν την απόλυσή του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σπα της αμαρτίας στη Νέα Υόρκη


Στρίπερ, σεξ και όργια.

Το Spa Castle, στο College Point, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, είναι ένα σπα – όπως μας ενημερώνει το όνομά του –, αλλά με μια κάπως αμφιλεγόμενη φήμη να ακολουθεί τις υπηρεσίες του.

Όπως γράφει η New York Post «ανοίγουμε στις 6 το πρωί και αρκετές στρίπερ έρχονται εδώ μετά τη δουλειά για να χαλαρώσουν», όπως δηλώνει ένας υπάλληλος. «Υπάρχουν πολλοί θαμώνες που μπαίνουν στο νερό τελείως γυμνοί, και τα κορίτσια ερωτοτροπούν μεταξύ τους και κάνουν πάρτι. Μοιάζει με σκηνικό για ταινία πορνό», συμπληρώνει.

Κατά τη διάρκεια των δυο επισκέψεων της Post στο χώρο (εν τω μεταξύ ο χώρο έχει κλείσει από το υπουργείο Υγείας), ο δημοσιογράφος παρατήρησε πολλές σεξουαλικές ατασθαλίες όπως γυμνές γυναίκες να «στέκονται μπροστά από καθισμένους άντρες και να επιδίδονται σε σεξουαλικά ''παιχνίδια'' μέσα και έξω από το νερό».

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους πελάτες που κάνουν σεξ στην πισίνα, και η διοίκηση αδυνατεί να το χειριστεί. «Σχεδόν καθημερινά, ζευγάρια πιάνονται να κάνουν σεξ στην εσωτερική και εξωτερική πισίνα. Αν βλέπεις κάποιον να κινείται περίεργα μέσα στο νερό, τότε ξέρεις τι γίνεται εκεί μέσα… Η περισσότερη δράση στη ρηχή, θερμαινόμενη πισίνα, που είναι εξοπλισμένη και με μπαρ- μπορείς να παραγγείλεις μια σειρά από κοκτέιλ.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τι έχουν γράψει διάφοροι αυτόπτες μάρτυρες στους λογαριασμούς τους στα social media:

«Έπρεπε να σταματήσω να πηγαίνω τα Σάββατα γιατί γίνονται όργια στις πισίνες», λέει ένας 42χρονος φωτογράφος. «Στην εξωτερική πισίνα, υπήρχαν πολλά κορίτσια που κάθονταν στα πόδια αντρών και έκαναν διάφορα. Ήταν ολοφάνερο ότι έκαναν σεξ. Έχω δει και αγόρια να τρίβονται μεταξύ τους».

Ο 46χρονος David Chan, από το Μανχάταν, έγραψε ότι είχε δει δυο άντρες να ανταλλάσσουν σεξουαλικά χάδια στη σάουνα και στα αποδυτήρια. «Τώρα έχω αυτή την εικόνα, με το σπέρμα ενός άντρα να ''κολυμπά'' στην πισίνα. Υποτίθεται ότι είναι ένα μέρος όπου μπορείς να φέρεις την οικογένειά σου».
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αδόλφος Χίτλερ και η κοπρολαγνεία


Τα αρρωστημένα φετίχ του δικτάτορα και οι «αυτοκτονίες» όσων τα γνώριζαν.

Ένα ψυχολογικό προφίλ που καταρτίστηκε από αμερικανούς κατασκόπους αποκάλυψε ότι ο Φύρερ ήταν κοπρολάγνος! Μάλιστα φέρεται να υποχρέωνε την ανιψιά του Geli Raubal να επιδίδεται σε ανάλογες πράξεις για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του. Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν μία σειρά άλλων αποκαλύψεων που τον ήθελαν να έχει μικροσκοπικό πέος και να είναι μονόρχις.

Ο συντάκτης της έκθεσης Dr Walter C Langer ανακάλυψε το αρρωστημένο φετίχ του ηγέτη των ναζί έπειτα από την συγκέντρωση αποδείξεων από πληροφοριοδότες, όπως αναφέρει η «Daily Star».


Η Geli Raubal βρέθηκε νεκρή λίγο μετά τις φερόμενες εμπλοκές της σ' αυτές τις περίεργες σεξουαλικές συνεδρίες με τον Αδόλφο Χίτλερ. Είχε πυροβοληθεί από το όπλο του Χίτλερ, αλλά η αστυνομία απέδωσε τον θάνατό της σε αυτοκτονία. Ωστόσο, πρόλαβε να εκμυστηρευτεί το ένοχο μυστικό στον Otto Strasser,, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα όταν μαθεύτηκε το μυστικό του Χίτλερ που δεν ήταν πια και τόσο μυστικό.


Άλλος ένας που φέρεται να γνώριζε, ήταν ο Ernst Rohm. Σκοτώθηκε το 1934 σε μια νύχτα εκκαθάρισης ηγετών της SA που είχαν εξοργίσει τον Χίτλερ. Τέλος, η ηθοποιός Renate Müller είχε αποκαλύψει ότι μια φορά ο Χίτλερ την είχε αναγκάσει να τον κλωτσάει ενώ εκείνος ήταν κουλουριασμένος σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα. Και αυτή βρέθηκε νεκρή και η αστυνομία απέδωσε το θάνατό της σε αυτοκτονία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνική αγγελία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο


Με μπόλικη δόση χιούμορ φαίνεται ότι αντιμετωπίζει αυτός ο τύπος, την... αφραγκιά του!

Ο άνθρωπος θέλησε να πουλήσει το αυτοκίνητό του σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, ωστόσο δεν είναι αυτό που έχει προκαλέσει χαμό σε όποιον διάβασε την εν λόγω αγγελία.

Στις φωτογραφίες του αυτοκινήτου έχει βάλει και τη γυναίκα του-όπως υποστηρίζει- την οποία και προσφέρει μαζί με το αυτοκίνητο, μπας και πουληθεί πιο εύκολα!

Δείτε την ξεκαρδιστική αγγελία:




Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγάλματα-πρόσφυγες διηγούνται το ταξίδι της προσφυγιάς τους


Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία του πλανήτη μπορεί να 'χει εκατομμύρια ιστορίες προσφυγιάς, μετακινήσεων και μετεγκαταστάσεων πληθυσμών, βίαιων στην πλειονότητά τους ή και πιο οργανωμένων (ύστερα από διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες), δεν έχει όμως προηγούμενο η... προσφυγιά των αγαλμάτων.

Αυτή την ιδιαίτερη προσφυγιά και τελικά διάσωση των αρχαιοτήτων από τη Ραιδεστό - το ιστορικό λιμάνι της Ανατολικής Θράκης στα παράλια της Προποντίδας (περί τα 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης) μετά την... εκκένωση της ανατολικής Θράκης τον Οκτώβριο του 1922, καταγράφει μια περιοδική έκθεση που εγκαινιάστηκε μόλις χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.



«Ραιδεστός-Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ' ένα ταξίδι προσφυγιάς» τιτλοφορείται η έκθεση που διοργανώνει, για πρώτη φορά, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με... «υλικό» που αντλήθηκε απ’ τις αποθήκες του, όπου βρίσκεται επί... 94 χρόνια! Από το 1922, που οι μαρμάρινοι πρόσφυγες έφτασαν με το πλοίο, ξεριζωμένοι από τη Ραιδεστό, στη Θεσσαλονίκη...

Το ταξίδι τους ξεκινά πολύ νωρίτερα. Κι έχει πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο. Χωρική του αφετηρία είναι η Ανατολική Θράκη, στη βόρεια ακτή της Προποντίδας, η πόλη της Ραιδεστού (σήμερα ανήκει στην Τουρκία και ονομάζεται Tekirdağ), μια περιοχή καίριας γεωπολιτικής και στρατηγικής σημασίας, στην οποία ιδρύθηκαν και άκμασαν σημαντικές αρχαίες ελληνικές πόλεις (Σηλυμβρία, Βυζάντιο, Πέρινθος, Βισάνθη κ.ά.). Εκεί δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν τα 37 λίθινα γλυπτά-εκθέματα: ένας κούρος και μια κόρη, μια προτομή, ταφικές στήλες, αναθηματικά ανάγλυφα και στήλες, τραπεζοφόρα, αρχιτεκτονικά μέλη και επιγραφές.



Επόμενος σταθμός του ταξιδιού τους, είναι τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο Θρακικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος εν Ραιδεστώ (ιδρύθηκε το 1871), ένας σύλλογος με πλούσια δράση και πολυσχιδές έργο -εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, φιλανθρωπικό αλλά και ψυχαγωγικό- φροντίζει για τη συγκέντρωση και διαφύλαξη των αρχαίων μνημείων της ευρύτερης περιοχής (ο πρώτος αντίστοιχος σύλλογος Ελλήνων κατοίκων εν μέσω της ακμάζουσας τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν αυτός που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα 1861). Με πρωτοβουλία του επιθεωρητή εκπαίδευσης Βασίλειου Νικολαΐδη, ο σύλλογος -με στόχο την καλλιέργεια της παιδείας και της εθνικής συνείδησης και συνέχειας- συγκρότησε (αγοράζοντας ή μέσω δωρεών από χωρικούς ή άλλους κατόχους των αρχαίων αντικειμένων) μια ιδιαίτερα αξιόλογη αρχαιολογική συλλογή από νομίσματα, περίπου 70 λίθινα μνημεία, ευαγγέλια και απολιθώματα.

Τα αντικείμενα εκλαμβάνονταν ως μάρτυρες της σύνδεσης του τότε παρόντος με το αρχαιοελληνικό παρελθόν και, κατ' επέκταση, ως τεκμήρια μιας αδιάσπαστης συνέχειας και εχέγγυα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα διαφιλονικούμενα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.



Στο μεταξύ, παρότι το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) βρίσκει την Ελλάδα στο πλευρό των νικητών και την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε διάλυση, παρότι με τις συνθήκες του Νεϊγύ (1919) και των Σεβρών (1920) η Δυτική και Ανατολική Θράκη ενσωματώνονται στο ελληνικό κράτος, το 1922 -μετά την κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου- το τμήμα της Θράκης ανατολικά του Έβρου παραχωρείται ξανά στην Τουρκία (Ανακωχή Μουδανιών, 1922). Τον Οκτώβριο του 1922, χωρίς να προηγηθεί στρατιωτική επιχείρηση, πραγματοποιείται η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης. Ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο που ζούσε και να εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Χιλιάδες Έλληνες της Ανατολικής Θράκης πήραν τότε τον δρόμο της προσφυγιάς. Κι ανεβαίνοντας στα πλοία που θα τους μετέφεραν στην Ελλάδα μέσω της Προποντίδας (η Ραιδεστός ήταν μεγάλο λιμάνι), μαζί με τα ...σαρκία, τα παιδιά τους, τα λιγοστά μεταφερόμενα υπάρχοντα τους, κάποιες εικόνες - θρησκευτικά και οικογενειακά κειμήλια, φόρτωσαν στα πλοία και τ' αγάλματα- ενθυμήματα κι αυτά της χαμένης πατρίδας. Τα αγάλματα και ορισμένες επιγραφές παραδόθηκαν απ’ τους πρόσφυγες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (στεγαζόταν τότε στο Γενί Τζαμί και την παραλαβή τους υπέγραψε ο τότε έφορος αρχαιοτήτων ης πόλης Στρατής Πελεκίδης).

«Τ΄αγάλματα είναι στο μουσείο./Καληνύχτα....
γιατί τ' αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια/ είμαστε εμείς.
Τα αγάλματα λυγίζουν αλαφριά ... καλή-νύχτα»
(Γ. Σεφέρης "Ο Ηδονικός Ελπήνωρ" 1946)



Τα 37 αρχαιολογικά αντικείμενα της Ραιδεστού που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη (ένας κούρος και μια κόρη, ταφικές στήλες, ανάγλυφα, τραπεζοφόρα, αρχιτεκτονικά μέλη και επιγραφές) καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, από τους αρχαϊκούς (6ος π.Χ. αιώνας) έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους (4ος μ.Χ. Αιώνας). Το αρχείο του Θρακικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου κατατέθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Η εικόνα της Παναγίας Ρευματοκρατόρισσας παραδόθηκε στην εκκλησία της Αχειροποιήτου στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται από τότε, ενώ ορισμένα άλλα ανάγλυφα και επιγραφές, καθώς και σημαντικός αριθμός νομισμάτων παραδόθηκαν σε άλλα μουσεία.

«Απέχει ιδιαίτερα από τη λογική των επιστημόνων που επιμεληθήκαμε την έκθεση, η όποια αναφορά σε εθνικιστικές διεκδικήσεις. Εργαστήκαμε εστιάζοντας αποκλειστικά στην κοινή μοίρα των ανθρώπων και των μνημείων», λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκ των επιμελητών της έκθεσης - αρχαιολόγος, Δόμνα Τερζοπούλου.

«Η έκθεση για την αρχαιολογική "Συλλογή Ραιδεστού" προγραμματίστηκε πριν από δύο χρόνια περίπου, προτού προκύψει το φαινόμενο της αθρόας άφιξης των προσφύγων από τις εμπόλεμες χώρες στη Μέση Ανατολή προς την Ελλάδα. Η θλιβερή αυτή σύμπτωση κάνει την έκθεση επίκαιρη όσο ποτέ, θυμίζοντάς μας ότι η μοίρα των ανθρώπων είναι όμοια και κοινή και ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, κι είναι καταδικασμένη να κάνει τα ίδια τραγικά λάθη, όταν αγνοούνται δυστυχείς εμπειρίες του παρελθόντος. Η αντιπαραβολή των ιστοριών της προσφυγιάς ήταν μοιραία αναπόφευκτη. Ελπίζουμε να αποτελέσει η έκθεση αφορμή για προβληματισμό και περίσκεψη κι ευχόμαστε ποτέ κανείς στο άμεσο μέλλον, για οποιονδήποτε λόγο, να μην είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει την πατρίδα του», σημειώνει η διευθύντρια του μουσείου, Πολυξένη Βελένη, στον πρόλογο του πολυσέλιδου (330 σελίδες) καταλόγου της έκθεσης την συνεπιμελήθηκε με τις αρχαιολόγους Ευαγγελία Τσαγκαράκη και Καλλιόπη Χατζηνικολάου.

Η έκδοση του καταλόγου, (του αφιερωμένου «Στους πρόσφυγες του χθες και... του σήμερα», όπως σημειώνεται στις πρώτες σελίδες επιτεύχθηκε χάρη στη χορηγία του ομίλου Ευθυμιάδη ("Redestos- Efthymiadis Agrotechnology Group), ο ιδρυτής του οποίου έλκει την καταγωγή του από τη Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από σήμερα ως και τις 31 Ιανουαρίου 2017 από τις 09:00-16:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια έκθεση για θύματα των εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα


Το «Hate hurts» παρουσιάζεται στο Στέκι Μεταναστών.

«Hate hurts» είναι ένα ντοκιμαντέρ-φωτογραφικό έργο που προβάλλει τις ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων μίσους.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης ξεκινά από την Ελλάδα, όπου τα περιστατικά των εγκλημάτων μίσους είναι ιδιαίτερα υψηλά στις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών. Θίγει την ανάγκη παρέμβασης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση και η αύξηση του ρατσισμού σαν μια ανθρωπιστική κρίση και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σχετικά με την αιτίες και τις επιπτώσεις αυτών των εγκλημάτων. Η φωτορεπόρτερ Τσίντσια Ντ' Αμπρόζι ήρθε στην Ελλάδα, συνάντησε τα θύματα, συνομίλησε μαζί τους και «κατέγραψε» τις πληγές τους.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Hate hurts», στις 21 Μαρτίου στο Στέκι Μεταναστών, θα γίνει συζήτηση σχετικά με τα εγκλήματα μίσους με ομιλητές τη συντονίστρια του «Δικτύου για τα Δικαιώματα Μεταναστών και Προσφύγων» της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, Ιωάννα Σκούρα, τη φωτογράφο Τσίντσια Ντ' Αμπρόζι και την Τίνα Σταυρινάκη από το «Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Όπως εξηγεί η κ. Σκούρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες θυμάτων των εγκλημάτων μίσους με λεζάντες που προέρχονται από συνεντεύξεις ήχου. Οι φωτογραφίες κυρίως είναι από πρόσφυγες και μετανάστες από την αφρικανική κοινότητα που ζούνε στην Ελλάδα.



«Οι περισσότεροι από εκείνους που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μίλησαν για ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής, μερικές φορές από τις αστυνομικές αρχές και δήλωσαν ότι δεν προστατεύονται επαρκώς. Υπάρχουν επίσης ιστορίες από εκείνους που έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω της άσκησης της ισλαμικής πίστης τους», τονίζει η ίδια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν καταγραφεί, στην Ελλάδα τα πιο συχνά θύματα είναι πρόσφυγες και μετανάστες/στριες, ΛΟΑΤKI άτομα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) και Εβραίοι/ες.

Με βάση τα στοιχεία του «Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας», τα οποία παραθέτει η κ. Σκούρα, το 2014 καταγράφηκαν 81 περιστατικά ρατσιστικής βίας με περισσότερα από 100 θύματα. Σε 46 περιστατικά στοχοποιήθηκαν μετανάστες ή πρόσφυγες λόγω εθνικής προέλευσης ή χρώματος, ενώ σε 32 περιστατικά στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΤKI άτομα (σε τρία τέτοια περιστατικά τα θύματα ήταν αλλοδαποί). Τέλος, σε τρία αντισημιτικά περιστατικά βεβηλώθηκαν ιερός χώρος και σύμβολα.

Όσον αφορά σε ποιες περιοχές της Ελλάδας διαπράττονται πιο συχνά εγκλήματα μίσους, η κ. Σκούρα αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του «Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας», το 2014 η γεωγραφική διασπορά των περιστατικών ρατσιστικής βίας είχε ως εξής: 43 περιστατικά έλαβαν χώρα στην Αθήνα, κυρίως σε περιοχές του κέντρου όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η Αττική, η πλατεία Αμερικής, το Πεδίο του Άρεως και άλλες περιοχές γύρω από την Ομόνοια. Οι επιθέσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα και στις περιοχές πλησίον του κέντρου, όπως το Παγκράτι, ο Κεραμεικός, ο Βοτανικός και το Γκάζι. Άλλες επτά καταγράφηκαν στο νομό Αττικής πέραν του δήμου Αθηναίων. Επίσης, καταγράφηκαν 17 περιστατικά στην Πάτρα, τρία περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, ένα περιστατικό στο παζάρι Μανωλάδας Ηλείας, ένα στον νομό Ηρακλείου και ένα στον νομό Ρεθύμνου Κρήτης, ενώ καταγραφές υπάρχουν επίσης στην Κόρινθο, το Κιλκίς, τη Λάρισα και την Ορεστιάδα.

Η πλειονότητα των περιστατικών έλαβε χώρα σε δημόσιους χώρους, και έξι περιστατικά συνέβησαν εντός μέσων μαζικής μεταφοράς και ταξί, ενώ για πρώτη φορά καταγράφηκαν επιθέσεις σε χώρους ιδιαίτερης θρησκευτικής και συμβολικής αξίας. Επίσης, καταγράφηκαν δύο περιστατικά σε σχολεία Έξι περιστατικά συνέβησαν σε χώρους κράτησης: τρία περιστατικά εντός του Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας (εκ των οποίων τα δύο συνδέονται με ομοφοβικές επιθέσεις), δύο στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και ένα σε αστυνομικό τμήμα της Πάτρας.

Τέλος, η κ. Σκούρα καταλήγει ότι «οι υποθέσεις φερόμενων ως εγκλημάτων μίσους πολύ σπάνια φτάνουν στα δικαστήρια και, ακόμα και αν φτάσουν εκεί, το κίνητρο μίσους πολύ σπάνια λαμβάνεται υπόψη στη δίκη. Η ελληνική αστυνομία έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων για τα εγκλήματα μίσους, τα οποία διατίθενται σε όποιον τα ζητήσει, αλλά δεν δημοσιεύονται. Τα εγκλήματα μίσους συχνά δεν καταγράφονται, τόσο εξαιτίας της παράλειψης της αστυνομίας να καταγράψει το πιθανό κίνητρο μίσους, όσο και εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης των θυμάτων στην αστυνομία, που οδηγεί τα θύματα να μην καταγγείλουν το έγκλημα μίσους».

Η έκθεση «Hate Hurts», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας, θα φιλοξενείται στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Αθήνα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποβρύχια παράσταση χορού κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα


Το Drops of Breath είναι μέρος του έργου «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου».

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού παγκοσμίως δόθηκε κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου, σε ένα μοναδικό υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο»: 15 καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρίες και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, ερμήνευσαν τη χορογραφία «Drops of Breath» σε βάθος 5 μ. κάτω από το νερό και χάρισαν μια μοναδική εμπειρία τόσο στο υποβρύχιο κοινό όσο και στο κοινό στην επιφάνεια της θάλασσας που την παρακολούθησε με μάσκα και βατραχοπέδιλα!

Η νέα έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (1 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου 2016) με τίτλο «Drops of Breath» παρουσιάζει, μέσα από υποβρύχιες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων και βίντεο, τη χορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε κάτω από την επιφάνεια της μεσογειακής θάλασσας, σε ένα περιβάλλον που, χάρις στην απουσία σωματικού βάρους και εδάφους, απελευθερώνει και συνδέει. Οι υποβρύχιοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το «Drops of Breath», από το ξεκίνημα και τις πρόβες, μέχρι τις υποβρύχιες παραστάσεις, αποτύπωσαν μέσα από την δική τους οπτική τις στιγμές που οι χορευτές, με διαφορετικές σωματικές ικανότητες και πολιτισμικές αναφορές, ενώθηκαν αρμονικά μεταξύ τους, με τους θεατές και με την υποθαλάσσια ζωή μέσα σε μια νέα διάσταση αποδοχής, ισότητας και απελευθέρωσης. Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την υποθαλάσσια μουσική εμπειρία «Drops of Breath» μέσω διαθέσιμης εφαρμογής QR για smartphones.

Εκθεσιακός χώρος Art and Environment, Επίπεδο Αναχωρήσεων, ανοικτά καθ’ όλο το 24ωρο.




Συντελεστές Έκθεσης

Σύλληψη ιδέας και υποβρύχια χορογραφία: Sophie Bulbulyan & Αποστολία Παπαδαμάκη σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης

Σκηνογραφία: Γιώργος Γεωργίου

Φωτογράφοι Έκθεσης*: Αναστάσης Αγάθος, Luc Lakeman, Carolin Negrin, Παναγής Χρυσοβέργης Επιμέλεια έκθεσης: Στέφανος Σουβατζόγλου Διεύθυνση παραγωγής: Δώρα Αυγουλίδου Πρωτότυπη εικαστική επικοινωνία Drops of Breath: Αρείων Στεφανίδης

Το Drops of Breath είναι μέρος του έργου «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»

* Τα έργα των φωτογράφων της έκθεσης, μαζί με έργα του επίσης φωτογράφου του Drops of Breath, Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου, θα παρουσιαστούν σύντομα στην ιστοσελίδα www.dropsofbreath.com


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O Έλληνας αξιωματικός που απελευθερώθηκε από τις φυλακές του Μπουρουντί


Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, ο Έλληνας αξιωματικός που έζησε την φρίκη των φυλακών του Μπουρουντί, βρέθηκε την Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον υπουργό Νίκο Κοτζιά.

Πρόκειται για τον άνδρα που ξεσήκωσε την κοινή γνώμη με τη δραματική κραυγή αγωνίας προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις φυλακές του Μπουρούντι, όταν ως ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας και υπεύθυνος επιχειρήσεων αρνήθηκε να κάνει χρήση βίας και να σκοτώσει άμαχους διαδηλωτές.



«Νοιώθω πάρα πολύ τυχερός που από τη χώρα των φυλακών του Μπουρούντι βρίσκομαι στην Αθήνα, όπου είχα ανθρώπους που μου έδειξαν αγάπη και συμπαράσταση», αναφέρει ο Έλληνας αξιωματικός.



«Σας αγαπά πολύς κόσμος εδώ στην Ελλάδα, πήρα εκατοντάδες γράμματα για εσάς» του είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το ευχαριστώ που του απηύθυνε ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα ανήκει «στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών που έκαναν καλή και συστηματική δουλειά».

«Έστω και ένας άνθρωπος ελεύθερος είναι επιτυχία για το υπουργείο Εξωτερικών» τόνισε ο κ. Κοτζιάς συγχαίροντας και τον δικηγόρο του Σπύρου, Αλέξη Αναγνωστάκη, για τη δική του συμβολή.

«Είναι βέβαιο ότι δεν ξεχνάω τους ανθρώπους που άφησα πίσω μου στις φυλακές που βασανίζονται και σκοτώνονται, η μνήμη μου γυρίζει πίσω», δήλωσε ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κοτζιά επισημαίνοντας ότι πλήρωσε «το τίμημα για την αντίστασή του στις εντολές του καθεστώτος», αλλά σήμερα, ενώ είναι μέρα χαράς για τον ίδιο που βρίσκεται έξω από τη φυλακή και το Μπουρούντι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για τους άλλους συνανθρώπους μας που έμειναν πίσω».



Να σημειωθεί, πως ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα μιλά άψογα ελληνικά, είναι απόφοιτος της Ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, απέκτησε το όνομα Σπύρος -τον έλεγαν Ρίτσαρντ- και πήρε την ελληνική υπηκοότητα, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στην Μπουζουμπούρα στο Μπουρούντι και έγινε αξιωματικός της αστυνομίας.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ο Σπύρος-Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα πραξικοπήματος, η οποία του αποδόθηκε μετά την άρνησή του να ανοίξει πυρ κατά των άμαχων διαδηλωτών στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής. Από τη φυλακή έστειλε μία επιστολή ζητώντας από την Ελλάδα και την ΕΕ να τον βοηθήσει: «Συνελήφθηκα στις 27 Ιουνίου 2015 από τους άνδρες της προεδρικής αστυνομίας και οδηγήθηκα αμέσως στα κρατητήρια των μυστικών υπηρεσιών. Επί δέκα ολόκληρες ημέρες υποβλήθηκα σε φρικτά και απάνθρωπα βασανιστήρια, με σκοπό τον εξαναγκασμό μου σε απόσπαση δήθεν ομολογίας. Στις 8 Ιουλίου οδηγήθηκα στις φυλακές της Μουραμούγια με την ψευδή και ανυπόστατη κατηγορία της συμμετοχής σε "απόπειρα πραξικοπήματος", που επισείει εξοντωτικές ποινές. Βρίσκομαι στην άνω φυλακή υπό άθλιες και φρικτές συνθήκες κράτησης. Έχω δικαιολογημένους φόβους ότι δεν θα τύχω της απαιτούμενης Δίκαιης Δίκης. H προφυλάκισή μου δεν στηρίζεται σε πιστευτή και νομικά βάσιμη κατηγορία. Είναι κόντρα προς το Διεθνές Δίκαιο περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Αφρικανικού Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων των Λαών, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, που έχουν κυρωθεί από το Μπουρούντι» έγραφε.



Παρά τις δυσκολίες λόγω έλλειψης ελληνικής πρεσβείας στο Μπουρούντι, το υπουργείο Εξωτερικών κινήθηκε συστηματικά και αποτελεσματικά με τη βοήθεια δύο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μετά από ένα εξάμηνο περίπου, στα μέσα Γενάρη, η περιπέτεια του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα πήρε αίσιο τέλος με μία αθωωτική δικαστική απόφαση. Ωστόσο, παρά την τυπική αθώωση η ζωή του δεν έπαψε να κινδυνεύει, όπως μας εξήγησε ο δικηγόρος του, όταν, επιχειρώντας ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα να επιστρέψει στην Αθήνα, οι αρχές του αρνήθηκαν την έξοδο με την αιτιολογία ότι έπρεπε να πάρει ειδική άδεια εξόδου από τη χώρα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι προ δεκαημέρου που έφθασε στην Ελλάδα, ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα έζησε μία δεύτερη περιπέτεια με τη ζωή του να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από παρακρατικές οργανώσεις αναγκάζοντάς τον να κρυφτεί αρχικά, και επιχειρήσει να εγκαταλείψει το Μπουρούντι στη συνέχεια διαφεύγοντας μέσω γειτονικής χώρας και μετά από ένα μακρύ ταξίδι να φθάσει στην Αθήνα. Στην Αθήνα, που όπως μας είπε, είχε ανθρώπους που τον αγαπούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Υόρκη:Ψυχοπαθής σκότωσε 'Ελληνα επιχειρηματία


Ένας 23χρονος, με ψυχολογικά προβλήματα, σκόρπισε τον πανικό στην Αστόρια της Νέας Υόρκης όταν σκότωσε ,μαχαιρώνοντας, έναν Έλληνα και έστειλε στο νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένους δύο ακόμα ανθρώπους, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο ομογενής που έχασε τη ζωή του, αφού ενεπλάκη πρώτα σε διαμάχη με τον δράστη, ήταν ο Γεώργιος Πατούχας, ιδιοκτήτης κάβας στην συμβολή της Steinway Street με το Astoria Boulevard.

Στην ίδια συνοικία, λίγο αργότερα, βρέθηκε με σοβαρά εγκαύματα ένας 61χρονος άστεγος, τον οποίο, όπως αναφέρουν τα διεθνή δημιοσιεύματα ο δράστης επιχείρησε να κάψει ζωντανό.

Να σημειωθεί πως η εγκληματική δράση του 23χρονου, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν μαχαίρωσε μια γυναίκα στην 36η οδό στην Αστόρια.

Τελικά, ο 23χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα αν και η σύλληψή του ήταν αρκετά περιπετειώδης.

Δείτε τη φωτογραφία από τον τόπο του εγκλήματος:



Δείτε τη φωτογραφία του 23χρονου δράστη:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τη φορολογική δήλωση που θα καταθέσετε


Για τις αλλαγές που έρχονται στη φορολογία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Είναι σαφές ότι έχουμε καθυστερήσει. Για παράδειγμα στις φορολογικές δηλώσεις έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει για να τελειώσουμε και πιο νωρίς και να πάει πιο ομαλά και η πορεία των εσόδων και των πληρωμών. Η ευθύνη είναι δική μας» τόνισε.

Εκτίμησε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος περίπου από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου και στο τέλος Μαΐου να έρθει η πρώτη δόση πληρωμής. Επεσήμανε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι οι πληρωμές να γίνονται σε μηνιαίες δόσεις .

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι δεν θα είναι μεγάλες οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις φέτος. «Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα για τα οποία θα φέρουμε διάταξη στη Βουλή, ίσως και μέσα στην εβδομάδα» τόνισε.

Σχετικά με τον φόρο ακινήτων επεσήμανε ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει η πληρωμή από τον Ιούλιο. «Εκτιμώ ότι αυτό τον φόρο δεν θα προλάβουμε να τον βγάλουμε με τις νέες πραγματικές αξίες, θα υπολογιστεί πιθανότατα με τις αντικειμενικές που ισχύουν» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Πρέπει να επεκτείνουμε με κάθε τρόπο τις συναλλαγές με το πλαστικό χρήμα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να συνδέσουμε το αφορολόγητο που δικαιούνται οι πολίτες με ένα συγκεκριμένο ποσό που θα καταναλώσουν με πλαστικό χρήμα» επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης .

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αστυνομία αποκτά δική της... τηλεοπτική εκπομπή


Τη δική της εκπομπή στην τηλεόραση αποκτά η Αστυνομία. Οι προσπάθειες ετών αρκετών συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. ευοδώνονται, καθώς όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ξεκινά εβδομαδιαία εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel».

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ.Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος δήλωσε ότι: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία με την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Kontra channel. H Ομοσπονδία μας και κατ” επέκταση η Ελληνική Αστυνομία θα έχει κάθε Σάββατο μια ωριαία τηλεοπτική εκπομπή, η φωνή της ΠΟΑΣΥ αναβαθμίζεται δυνατά και τηλεοπτικά».

Στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει βήμα έκφρασης, χωρίς όμως να καρποφορήσουν.

Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει το δικό της ραδιόφωνο –που θα ονομαζόταν «μπλε φίλος»- αλλά η αποχώρησή του από τη λεωφόρο Κατεχάκη δεν του επέτρεψε να υλοποιήσει τα σχέδιά του.


Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστες των iPhones λαμβάνουν e-mails - «φαντάσματα» από το 1970


Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τις συσκευές.

Αρκετοί είναι οι χρήστες των iPhones, αλλά και των iPads, που έχουν αναφέρει τη λήψη e-mails τα οποία υποτίθεται ότι έχουν σταλεί από... το 1970 στο inbox τους!

Σύμφωνα με την Telegraph, αυτή η δυσλειτουργία φαίνεται να έχει εμφανιστεί στους χρήστες των εφαρμογών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με λειτουργικό σύστημα iOS το οποίο «τρέχει» σε iPhone και iPad και ουσιαστικά πρόκειται για τη λήψη ενός άδειου μηνύματος με ημερομηνία αποστολής «1 Ιανουαρίου 1970».

Τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν έχουν περιεχόμενο ή αποστολέα και το άνοιγμά τους δεν προκαλεί τίποτα. Η ύπαρξή τους, επιπλέον, φαίνεται να μοιάζει περισσότερο με μια ενοχλητική λήψη, παρά ένα κακόβουλο μήνυμα που μπορεί να βλάψει τη συσκευή. Ούτε επίσης πρόκειται για μια προσπάθεια να κάνει τους χρήστες των iPhone να αλλάξουν την ημερομηνία της συσκευής τους στην 1η Ιανουαρίου 1970, δηλαδή το σφάλμα που «κολλάει» το τηλέφωνο, παρά την ομοιότητα με την ημερομηνία.

Τα μηνύματα εμφανίζονται κυρίως όταν οι χρήστες των συσκευών ελέγχουν τα e-mail τους σε μια διαφορετική ζώνη ώρας. Η 1 Ιανουαρίου του 1970 εκπροσωπεί το «0» στο χρόνο UNIX, τον τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές αντιλαμβάνονται συχνά τις ώρες και ημερομηνίες. Κάθε δευτερόλεπτο από τα μεσάνυχτα της πρώτης του Ιανουαρίου του 1970 είναι ένα διαφορετικό σημείο στο χρόνο UNIX. Έτσι όταν ένα e-mail στέλνεται χωρίς να υπάρχει κάποιο δεδομένο για την ώρα ή υπάρχει κάποιο σφάλμα στη ζώνη ώρας, το iPhone το προκαθορίζει στο μηδέν, δηλαδή στο 1970.

Αρκετοί χρήστες που έλαβαν το e-mail τερμάτισαν την εν λόγω εφαρμογή και έκαναν reset το κινητό τους πατώντας ταυτόχρονα το κουμπί κλειδώματος και κλεισίματος του κινητού. Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να έχει λάβει e-mail από το 1970 εφόσον ο Ρέι Τόμιλσον, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 74 ετών, έστειλε το πρώτο e-mail όλων των εποχών το 1971!


Διαβάστε περισσότερα...

«Ιερός» δικαστικός αγώνας κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών


Προσέφυγαν στο ΣτΕ Μητροπολίτες, ιερείς και μοναχοί.

Την ακύρωση του νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ως αντισυνταγματικού και παράνομου ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας Μητροπολίτες , ιερείς και μοναχοί.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, όπως και οι Μητροπολίτες τους, Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, Σεραφείμ Στεργιούλης και Ιερεμίας Φούντας, ο αρχιμανδρίτης Σαράντος Σαράντου, τρεις πρωτοπρεσβύτεροι, μια μοναχή, δυο δικηγόροι, 21 πολίτες και η «Εστία Πατερικών Μελετών» . Αφορμή η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών στην οποία, όπως αναφέρουν «υπάρχουν κατά κυνική και σκανδαλώδη πρόκληση του κοινού περί ηθικής και θρησκεία αισθήματος, υποδείγματα, της ληξιαρχικής πράξης «συμφώνου συμβιώσεις με θρήσκευμα».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η Ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ύπαρξη οικογενειακών σχέσεων μεταξύ συμβιούντων προσώπων ανηκόντων στο ίδιο φύλο, αλλά ούτε δέχεται την θεσμοθέτηση της νομικής εξισώσεως με την εν γάμω οικογένεια του συμφώνου συμβιώσεως μεταξύ ομοφυλοφίλων προσώπων».

Μάλιστα, θεωρούν, σύμφωνα με την προσφυγή τους, πως «η δημοσιοποίηση μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης, λόγω των επίμαχων νομοθετικών διατάξεων, θα ισοδυναμεί για τον μέσο γονέα και τους εξ αίματος συγγενή των συμβιούντων ομοφυλοφίλων, που θα συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης, με ένα ιδιότυπο καταναγκαστικό κοινωνικό στιγματισμό από την πλευρά του νομοθέτη, που θα επιτείνει σημαντικά τα αισθήματα θλίψης και αισχύνης των γονέων και των άλλων εξ αίματος συγγενών των ατόμων που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητούν η προσφυγή τους να δικαστεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Γυναίκες στους δρόμους της προσφυγιάς» στο μετρό Συντάγματος


Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες στους δρόμους της προσφυγιάς» ξεκίνησε σήμερα στο μετρό Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).

Η έκθεση, όπου μετέχει και η εταιρία «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Μαρτίου. Πρόκειται για συλλογική δουλειά επτά φωτογράφων/φωτορεπόρτερς και εστιάζει στα αγωνιώδη και ταυτόχρονα δυνατά πρόσωπα των γυναικών στους δρόμους της προσφυγιάς, σε μια πορεία ζωής και αξιοπρέπειας από τη Μ. Ανατολή προς τη Β. Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας

Μέσα στις δυσκολίες μας αλλά και γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά ο πόλεμος, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΓΓΙΦ, «αναδεικνύουμε τα πρόσωπα αυτά, με την ελπίδα να πράξουμε όλοι το καθήκον αλληλεγγύης που μας αναλογεί και να συμβάλουμε να σταματήσει ο πόλεμος και η προσφυγιά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η αγωνίστρια της Αριστεράς, Ευθυμία Κιάου


Είχε διατελέσει μέλος της ΕΔΑ και του ΕΑΜ.

Η Ευθυμία Κιάου πέθανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 102 ετών. Η διαδρομή της ζωής της συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία και την πορεία του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα επί έναν αιώνα.

Πέθανε η αγωνίστρια της Αριστεράς, Ευθυμία Κιάου

Πρωτότοκη κόρη του Θωμά και την Λένκους (Ελένης) Γιουλέκα, γεννήθηκε το 1914 στη Νάουσα. Στα 15 της πήγε στην Κοζάνη, όπου φοίτησε στο Διδασκαλείο και στα 18 της έγινε δασκάλα. Διορίσθηκε αμέσως πρώτα στο Αρκουδοχώρι (σήμερα Αρκοχώρι), 6 χλμ από τη Νάουσα στο Βέρμιο. Ακολούθως υπηρέτησε δασκάλα στη Νάουσα, στη Νεάπολη Κοζάνης, στην Έδεσσα και πάλι στη Νάουσα ως το 1946, οπότε συνελήφθη με κατασκευασμένες κατηγορίες περί ανατροπής του πολιτεύματος, περί βίας κλπ, ουσιαστικά όμως για την αντιστασιακή δράση της και ως κομμουνίστρια.

Στη δεκαετία του '30 ήταν μέλος του Συλλόγου Δεσποινίδων Ναούσης «η Μέριμνα», του οποίου χρημάτισε πρόεδρος και μέλος του ΔΣ.

Αντιτάχθηκε στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Μεταξά και τότε έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής έδρασε από τις γραμμές του ΕΑΜ.

Το 1946 καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο Γιαννιτσών ως κομμουνίστρια και για την αντιστασιακή της δράση. Πέρασε από τις φυλακές, διαδοχικά, της Βέροιας, του Αβέρωφ και της Θεμιστοκλέους στην Αθήνα, της Κάστορος στον Πειραιά, πάλι στου Αβέρωφ και στις Επανορθωτικές Φυλακές της Θεσσαλονίκης.

Το 1952 αθωώθηκε από το εφετείο της Θεσσαλονίκης για την καταδίκη από το Έκτακτο Στρατοδικείο και για δεύτερη υπόθεση, για παράβαση του Α.Ν 509/47, που «στήθηκε» μέσα στις φυλακές Θεσσαλονίκης.

Απολυμένη το 1946 από το δημόσιο, συνέχισε να δουλεύει με ιδιαίτερα φροντιστήρια σε μαθητές του Δημοτικού στην Νάουσα και αργότερα στην Αθήνα, όπου μετακόμισε το 1957, όταν βγήκε από την εξορία (Φολέγανδρο, Μακρόνησο, Άι- Στράτης) ο σύζυγός της Θωμάς Κιάος με την απαγόρευση διαμονής στη Νάουσα και υποχρεωτική παραμονή στην Αθήνα και μόνο.

Ήταν τότε μέλος της ΕΔΑ, ενώ διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της και ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 1963 και 1964 στο νομό Ημαθίας.

Συνελήφθη πάλι στις 21 Απριλίου 1967 με την επιβολή της δικτατορίας. Εκτοπίσθηκε και φυλακίσθηκε στη Γυάρο, στις Φυλακές Αλικαρνασσού Κρήτης και στον Ωρωπό, από όπου απολύθηκε το 1972.

Ήταν από τις πρωτεργάτριες στην ίδρυση της Προοδευτικής Ένωσης Μητέρων Ελλάδας (ΠΕΜΕ), της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Ήταν μέλος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης και του Συλλόγου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Το 1941 παντρεύτηκε με τον επίσης αγωνιστή και διωγμένο για τις ιδέες και τη δράση του, Θωμά Κιάο. Είχε ένα γιο το Νίκο Κιάο, ενώ το 1946, ήταν έγκυος και απέβαλε από τα βασανιστήρια. Είχε δυο εγγόνια, τη Μαργαρίτα και το Θωμά.

Η πολιτική κηδεία της θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016 στις 14.00 και η ταφή της την Πέμπτη στις 15.30 από το νεκροταφείο της Νάουσας. Η οικογένεια παρακαλεί αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα σε οργανώσεις που υποστηρίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οργή για τη φυλάκιση της πιλότου Νάντια Σαβτσένκο στη Ρωσία



Νομπελίστες ζητούν από την Ευρώπη να παρέμβει.

Τρεις Νομπελίστες υπέγραψαν ανοικτή επιστολή ζητώντας από την Ευρώπη να ασκήσει πίεση στη Μόσχα για να απελευθερώσει την ουκρανή πιλότο Νάντια Σαβτσένκο που κάνει απεργία πείνας, επιστολή που είχε συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές μέχρι σήμερα το πρωί.

Η 34χρονη στρατιωτικός κατηγορείται για τον φόνο δύο ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία και η δίκη της διακόπηκε ξαφνικά την Πέμπτη. Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 23 ετών.

Οργή για τη φυλάκιση της πιλότου Νάντια Σαβτσένκο στη Ρωσία

Χωρίς να περιμένει την επανάληψη της δίκης στις 9 Μαρτίου, η πιλότος, που θεωρείται στη χώρα της εθνική ηρωίδα, άρχισε την Πέμπτη απεργία πείνας και δίψας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν χθες μπροστά από την πρεσβεία της Μόσχας στο Κίεβο την απελευθέρωση της πιλότου, με ορισμένους να πετούν αυγά, να σπάζουν τζάμια και να καίνε τη ρωσική σημαία.

Η Λευκορωσίδα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2015, και δύο ακόμη νομπελίστες, η Αυστριακή Ελφρίντε Γέλινεκ και ο Λιθουανός Τομάς Βενκλόβα υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή «προς τους ευρωπαίους ηγέτες» εξηγώντας ότι διακυβεύονται η ζωή της πιλότου και η αξιοπιστία της Ευρώπης.

«Η ικανότητά μας να της σώσουμε τη ζωή θα θέσει σε δοκιμασία την αποτελεσματικότητα της διεθνούς διπλωματίας και τη δέσμευσή μας απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες», αναφέρει η επιστολή που αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο και σήμερα το πρωί είχε υπογραφεί από 5.000 αναγνώστες.

Η Σαβτσένκο απήχθη και φυλακίστηκε πριν από 20 και πλέον μήνες στη Ρωσία, προσθέτει η ανοικτή επιστολή.

«Οι ρωσικές αρχές μετέτρεψαν σε φάρσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το δικό τους Σύνταγμα. Επέδειξαν περιφρόνηση στη διεθνή κοινότητα και στις συμφωνίες του Μινσκ» που προβλέπουν τον τερματισμό μιας σύγκρουσης 23 μηνών μεταξύ της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Οι Δυτικοί ενέτειναν μάταια τις εκκλήσεις τους για την απελευθέρωση της πιλότου μετά τη σύλληψή της τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με τη Μόσχα επί ρωσικού εδάφους.

Η Σαβτσένκο αρνείται ότι ενεπλάκη στον φόνο των δύο ρώσων δημοσιογράφων και κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας ότι τη συνέλαβαν στο ουκρανικό έδαφος και την παρέδωσαν στις ρωσικές αρχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ


Αφορά τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
.

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 8/3/2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η περίοδος υποβολής διαρκεί από 8/3/2016 έως 15/4/2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.

Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνο, εφόσον πραγματοποιηθούν, μετά τις 08.03.2016, ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Επικοινωνία-πληροφορίες- ερωτήσεις

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00

Τηλεφωνική ενημέρωση στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση. Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr - www.espa.gr

Εmail: infoepan@mou.gr

Facebook: www.facebook.com/antagonistikotita

Twitter: http://twitter.com/epan_ii

Linkedin: http://www.linkedin.com/groups?gid=5063337


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και η ΓΣΕΒΕΕ στο συλλαλητήριο της Τετάρτης


Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 15:00 το μεσημέρι.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί έστω και τώρα ότι αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν μπορεί να περάσει», αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με την οποία καλεί σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 9ης Μαρτίου, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, μαζί με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες έμποροι και βιοτέχνες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα δώσουν δυναμικά το παρόν με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια με πορεία προς την πλατεία Συντάγματος», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την ενοχή τριών από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση Κατσούλη πρότεινε η εισαγγελέας


Ο φίλαθλος του Εθνικού έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επεισοδίων το 2014.

Την ενοχή τριών από τους έξι συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση του θανάτου του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Σεπτέμβριο του 2014 στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, και υπέκυψε αργότερα, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της Έδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Νεάπολη Λασιθίου.

Την ενοχή τριών από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση Κατσούλη πρότεινε η εισαγγελέας

Πρόκειται για δύο 34χρονους και έναν 26χρονο, για τους οποίους πρότεινε την ενοχή τους για τη θανατηφόρα σκοπούμενη βλάβη.

Νωρίτερα είχαν γίνει οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ενώ μέσα στην εβδομάδα -πιθανότατα την Τετάρτη- αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει πριν από τρεις περίπου μήνες, εν μέσω αντεγκλήσεων, εντάσεων και διακοπών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...