Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Κατήγγειλε το γιο της στην αστυνομία επειδή έβλεπε… πορνό


Μητέρα από την Νότια Καρολίνα κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει τον γιο της, επειδή έβλεπε ακατάλληλες ταινίες.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σπάρτανμπεργκ, αστυνομικοί ξεκίνησαν να πάνε σε κατοικία μετά την κλήση αναστατωμένης μητέρας στην Άμεση Δράση, το 911 για τους Αμερικανούς.

«Η μητέρα δήλωσε ότι όταν μπήκε στο σπίτι της της, ο 15χρονος γιος της βρισκόταν στο δωμάτιό του. Τότε η κόρη της άνοιξε την τηλεόραση και ξαφνικά στην οθόνη εμφανίστηκε πoρvό», αναφέρεται στην κατάθεση της μητέρας.

Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως έκλεισε την τηλεόραση και έδιωξε την δίχρονη κόρη της από το δωμάτιο πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία για τον γιο της. Όταν ο βοηθός σερίφη έφτασε στο σπίτι, η μητέρα είπε ότι τον τελευταίο καιρό είχε πολλά προβλήματα με την συμπεριφορά του γιου της.

«Η μητέρα ζήτησε να καταγραφεί καταγγελία για την συμπεριφορά του γιου της, γιατί εξέθεσε την δίχρονη αδελφή του » αναφέρεται στην κατάθεση.

Ευτυχώς το γραφείο του σερίφη δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, καθώς δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για κάτι τέτοιο στην Νότια Καρολίνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εξέλιξη του ανθρώπου δε σταματά


Η πρόοδος του ανθρώπινου είδους προχωρά με αυξητικό ρυθμό.
Η ανθρώπινη εξέλιξη, ή ανθρωπογένεση, ονομάζεται «η διαδικασία της εξέλιξης κατά την οποία οι άνθρωποι (Homo s. sapiens) εμφανίζονται/εξετάζονται ως ξεχωριστό είδος σε σχέση με τις άλλες ανθρωπίδες, τους μεγάλους πιθήκους και τα πλακουντοφόρα θηλαστικά. Είναι το αντικείμενο της γενικότερης συστηματικής επιστημονικής αναζήτησης που προσπαθεί να κατανοήσει και να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο συνέβησαν αυτές οι αλλαγές. […] Η κυρίαρχη άποψη στον επιστημονικό χώρο σχετικά με την καταγωγή των ανατομικά σύγχρονων ανθρώπων ονομάζεται "Πέρα από την Αφρική" και υποστηρίζει πως ο Homo sapiens εξελίχτηκε στην Αφρική και μετακινήθηκε στις γύρω ηπείρους περίπου 50.000 με 100.000 χρόνια πριν, αντικαθιστώντας τους πληθυσμούς του Homo erectus στην Ασία και του Homo neanderthalensis στην Ευρώπη» αναφέρει η Wikipedia.

Έχει, όμως, η εξέλιξη του ανθρώπου φτάσει στο τέλος της; Ή μήπως όχι;

Οι άνθρωποι εξελίσσονται με αυξητικό ρυθμό, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και στο μεγαλύτερο πληθυσμό τους, υποστηρίζει η ανθρωπολόγος Briana Pobiner από το μουσείο φυσικής ιστορίας Smithsonian National Museum of Natural History.

Όμως, όπως ακριβώς συνεχίζουν να εξελίσσονται οι άνθρωποι, το ίδιο συμβαίνει και με τα ανθρώπινα παράσιτα.

«Αναλογιστείτε τους αρχαίους συγγενείς μας. Γιατί οι περισσότεροι πρόγονοι του ανθρώπου εξαφανίστηκαν και ο homo sapiens επέζησε; Η απάντηση έχει να κάνει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο» ανέφερε η ίδια.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του συνολικού βάρους του σώματος, όμως καταναλώνει το 20% της ενέργειάς του.

Οι μεγαλύτερες εξελικτικές αλλαγές έχουν συντελεστεί στο νεοφλοιό, το εξωτερικό τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται την αφηρημένη σκέψη, το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, την ενσυναίσθηση και τη γλώσσα.

Καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να εξελίσσεται, μήπως τελικά οι άνθρωποι εμφανίσουν τεράστια κεφάλια και λιπόσαρκα σώματα, όπως αποτυπώνονται και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Ιστορικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας LiveScience, η διαδικασία του τοκετού μείωσε το μέγεθος του εγκεφάλου, καθώς τα κεφάλια των μωρών έπρεπε να χωρούν από το κανάλι της γέννας.

Στις μέρες μας, ωστόσο, οι καισαρικές τομές παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία.

Το 46% των μωρών που γεννιούνται σήμερα στην Κίνα, έρχονται στον κόσμο με τη βοήθεια καισαρικής τομής, πρόσθεσε η ανθρωπολόγος.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και ένας μεγαλύτερος πληθυσμός εξελίσσεται ακόμη πιο γρήγορα, υποστηρίζει η ίδια.

Όμως, με την αύξηση του επιπέδου της στάθμης της θάλασσας και τη μείωση της διαθέσιμης επιφάνειας γης, οι ασθένειες που μεταφέρονται μέσω των υδάτων και του αέρα θα μπορούν να διαδίδονται και πιο εύκολα, συνέχισε.

Μήπως, λοιπόν η ανθρώπινη εξέλιξη έχει φτάσει στο τέλος της;

«Σίγουρα όχι. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και η ανθρώπινη εξέλιξη» κατέληξε η Pobiner.



Διαβάστε περισσότερα...

Δοκιμάζοντας αντικουνουπικό application


Τρελή αποτυχία...


Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από πού προέρχονται οι κοσμικές ακτίνες


Κοντά σε μια νέα ανακάλυψη οι επιστήμονες.

Πιο κοντά στην ανακάλυψη των μυστηριωδών πηγών των κοσμικών ακτινών μπορεί να βρίσκονται οι αστρονόμοι, μετά την ανακάλυψη ενός «hotspot» κάτω από τον αστερισμό του Plough.

Ερευνητές από το αστεροσκοπείο του πανεπιστημίου της Utah στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα «δυσανάλογο» αριθμό ακτινών υψηλής ενέργειας που εκπέμπονται από την περιοχή.

«Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στο να βρούμε τις πηγές τους, χωρίς όμως να το έχουμε πετύχει ακόμη» ανέφερε ο ερευνητής Gordon Thomson, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent.

«Το μόνο που βλέπουμε είναι μια άμορφη μάζα στον ουρανό και μέσα σε αυτή την άμορφη μάζα υπάρχουν πολλών και διαφόρων ειδών “αντικείμενα”, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν την πηγή. Τώρα όμως ξέρουμε πού πρέπει να ψάξουμε» πρόσθεσε.

Το παρατηρητήριο διαθέτει το μεγαλύτερο ανιχνευτή κοσμικών ακτινών στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Από το Μάιο του 2008 έως το Μάιο του 2013 κατέγραψε 72 από τις πιο ισχυρές κοσμικές ακτίνες, προκειμένου να βρεθεί η πηγή τους.

Σύμφωνα με το άρθρο, στο άμεσο μέλλον θα δημοσιευτεί μια έρευνα γύρω από την ανακάλυψη του «hotspot» στο επιστημονικό περιοδικό Astrophysical Journal Letters.

Στην έρευνα συμμετείχαν 125 επιστήμονες από την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, τη Ρωσία και το Βέλγιο.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επεκτείνουν το μέγεθος –και κατά συνέπεια την ευαισθησία- του Τηλεσκοπίου Array προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω το ερευνητικό τους έργο.



Διαβάστε περισσότερα...

Δραστηριότητες που θα ενθαρρύνουν το μωρό να μπουσουλήσει


Καθώς το μωρό αρχίζει να χτίζει τις κινητικές του δεξιότητες, όπως ο συντονισμός και η δύναμη, θα αρχίσει να προσπαθεί να κινείται αυτόνομα.

Πολλά μωρά - όχι όμως όλα - αρχίζουν να μπουσουλάνε μεταξύ 8 και 12 μηνών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kidshealth. Εάν ο παιδίατρος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα και το μωρό εξακολουθεί να μην μπουσουλάει, μπορεί να χρειαστεί να παίξετε μερικά παιχνίδια για να το ενθαρρύνετε.
Κοιλίτσα στο πάτωμα

Αν μονίμως κρατάτε το μωρό σας ή το έχετε καθισμένο δεν έχει κανέναν λόγο να προσπαθήσει να μπουσουλήσει. Για αυτό και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής(AAP) συνιστά να αφήνετε το παιδί με την κοιλίτσα στο πάτωμα, σε θέση δηλαδή για μπουσούλημα. Δοκιμάστε το για 3 – 5 λεπτά, δύο με τρεις φορές την ημέρα. Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε αυτόν τον χρόνο όσο το μωρά σας δείχνει ενδιαφέρον στο να κινείται μόνο του.
Η μέθοδος του παιχνιδιού

Κάποια μωρά χρειάζονται απλώς κίνητρο για να κινηθούν. Σε αυτήν την ηλικία το καλύτερο κίνητρο είναι φυσικά το παιχνίδι. Τοποθετήστε το μωρό με την κοιλίτσα στο πάτωμα και απομακρυνθείτε ένα - δύο μέτρα μακριά. Βάλτε μπροστά σας ένα αγαπημένο του αντικείμενο (το αγαπημένο του αρκουδάκι ή την πιπίλα του) και περιμένετε. Αν πραγματικά το θέλει, θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να το αποκτήσει (ή θα αρχίσει να κλαίει για να του το δώσετε).
Θέλει λίγο… ώθηση

Το μωρό σας στηρίζεται στα τέσσερα αλλά δεν φαίνεται να θέλει να το κουνήσει ρούπι! Κάποιοι παιδίατροι συνιστούν να ακουμπήσετε με τις παλάμες σας, το πίσω μέρος των ποδιών του, ασκώντας μια πολύ μικρή πίεση. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει το μωρό να σταθεροποιηθεί και να αισθανθεί ασφάλεια για να κουνηθεί.
Ο καθένας έχει το στυλ του

Θα πρέπει να αφήσετε το μωρό να επιλέξει το δικό του τρόπο για να μπουσουλάει. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσει εξαρχής τον παραδοσιακό τρόπο με τις παλάμες και τα γόνατα. Ωστόσο κάποια μωρά προσπαθούν να μπουσουλήσουν έχοντας τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα. Άλλα, κυλιούνται, γλιστρούν με τα στομάχια τους και άλλα κάνουν… τούμπες. Όσο βλέπετε ότι το μωρό σημειώνει πρόοδο δεν θα πρέπει να αγχώνεστε για το αν θα ακολουθήσει ή όχι την παραδοσιακή οδό.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μικρός πιγκουίνος που φοβάται το νερό


Δε βουτάει με τίποτα στο νερό όπου βρίσκονται δεκάδες άλλοι πιγκουίνοι. Φτάνει στην άκρη και την τελευταία στιγμή το μετανιώνει και γυρνάει πίσω. Αυτό επαναλαμβάνεται πολλές φορές, μέχρι που ξαφνικά πέφτει καταλάθος. Το θέαμα είναι ξεκαρδιστικό...

Δείτε το βίντεο στο youtube από το κανάλι funny42tube




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το καρπούζι μας κάνει καλό;


Το καρπούζι, Citrullus lanatus, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανήκει στην οικογένεια των βοτάνων Curcurbitaceae και είναι “ξαδέρφια” με το αγγούρι και την κολοκύθα. Υπάρχει από το 2.500 π.Χ και πράγματι αποτελείται από 92% νερό. Γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκτός από το να το καταναλώνουν σαν φρούτο, το μετέφεραν μαζί τους σε ναυτικές και άλλες αποστολές σαν αποθήκη νερού. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αιώνα διαδίδεται στην Ευρώπη μέσω των Αράβων. Η ελληνική λέξη του φρούτου είναι “υδροπέπων” (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα “watermelon”) και η λέξη “καρπούζι” προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική “karpuz”. ΄Εχει επικρατήσει η εντύπωση ότι το καρπούζι είναι σκέτο νεράκι, πρόκειται φυσικά για μια άποψη που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο χυμός του καρπουζιού είναι πλούσιος σε ζάχαρα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η περιεκτικότητα του χυμού στα διάφορα στοιχεία επηρεάζεται από την ποικιλία τις καλλιεργητικές συνθήκες και βασικά από το βαθμό ωρίμασης. 

Από μελέτες που έγιναν στο Εργαστήριό μας βρέθηκε ότι ο χυμός του καρπουζιού περιέχει ζάχαρα από 5% έως 8%. Αυτό σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες. Στο εργαστήριο υπολογίσαμε ότι ένα κιλό καρπούζι περιέχει 100-200 μόνο θερμίδες. Το καρπούζι δεν παχαίνει, δυναμώνει και ομορφαίνει.


Το καρπούζι περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, το μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Το 90% αποτελείται από νερό και 5% σε φρουκτόζη. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και γλουταθειόνη, ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες. Είναι φυσικό διουρητικό, το οποίο προάγει την απώλεια βάρους και συμβάλλει στη νεφρική λειτουργία.

Περιέχει πλήθος ευεργετικών για την υγεία μας συστατικών, πολλά από τα οποία ίσως δεν γνωρίζουμε.

Μάθετε λοιπόν ότι:


1. 100 γρ. καρπούζι έχουν 30 θερμίδες, 7,6 γρ. υδατάνθρακες και 94 γρ. νερό.


2. Ο χυμός του καρπουζιού περιέχει ζάχαρα από 5% έως 8%. Αυτό σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες. Εχει υπολογιστεί ότι ένα κιλό καρπούζι περιέχει 100-200 μόνο θερμίδες. Το καρπούζι δεν παχαίνει, δυναμώνει και ομορφαίνει.

3. Περιέχει ασκορβικό οξύ (Βιταμίνη C) 8-9mg%. Η βιταμίνη C, δρα προστατευτικά κατά της γήρανσης.


4. Το καρπούζι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C, β-καροτένιο αλλά και βιοτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.

5. Περιέχει β-καροτένιο που είναι προβιταμίνη της βιταμίνης Α, 230 μικρογρ. Η βιταμίνη Α,μας προστατεύει από τις μολύνσεις και ενδυναμώνει την όραση.
 H βιταμίνη Α, είναι σημαντική για καλύτερη όραση και για αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

6. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β6 (0,14mg) , η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία. Συμβάλει στη σύνθεση σεροτονίνης, ντοπαμίνης, μελατονίνης.

7. Περιέχει το αμινοξύ citrolline, που στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε ένα βασικό αμινοξύ, την αργινίνη, που συμβάλλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.
 Συμβάλλει, μέσω του αμινοξέος citrolline που εμπεριέχει, στις εύρυθμες καρδιαγγειακές και ανοσολογικές λειτουργίες. Η σχέση κιτρουλίνη-αργινίνη, βοηθά την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για όσους πάσχουν από παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2. Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία, όπως κάνει και το Viagra, χωρίς όμως να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες. Η αργινίνη βοηθά επίσης τον κύκλο της ουρίας από την απομάκρυνση της αμμωνίας και άλλων τοξικών ενώσεων από το σώμα μας.

8. Περιέχει λυκοπένιο, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική δράση, και κάλιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έχοντας παράλληλα διουρητική δράση.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το λυκοπένιο, δηλαδή η χρωστική ουσία στην οποία οφείλεται το κόκκινο χρώμα ορισμένων φρούτων και λαχανικών (π. χ. τομάτας, καρπουζιού), που περιέχεται στο καρπούζι είναι περισσότερο διαθέσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό συγκριτικά με το αντίστοιχο που περιέχεται στην τομάτα. Επίσης, το καρπούζι προσφέρει το λυκοπένιο όταν καταναλώνεται ωμό, σε αντίθεση με την τομάτα, η οποία απελευθερώνει καλύτερα τη συγκεκριμένη ουσία όταν μαγειρευτεί. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό βεβαίως με τις αποδεδειγμένες ευεργετικές δράσεις του λυκοπενίου στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και στην άνοση λειτουργία του οργανισμού εξαιτίας της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης, καθιστά το καρπούζι ως μια επιπρόσθετη εναλλακτική πηγή υγείας και πρόληψης. To λυκοπένιο, θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση. Το λυκοπένιο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού. Η δράση του γίνεται αισθητή κυρίως σε περιστατικά ενάντια στον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, παρουσιάζοντας, συγχρόνως, ευεργετικές δράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

9. Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού. Οι πλούσιες φυτικές ίνες του το καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό για τους πάσχοντες από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

10. Ο χυμός του προκαλεί έντονη διούρηση καθαρίζοντας το αίμα και τα νεφρά

Αν είστε διαβητικός, δεν είναι μόνο τα καρπούζια ασφαλή για κατανάλωση, αλλά πρέπει να τα απολαύσετε ως μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής.


Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική αποδείχθηκε ότι το παγωμένο καρπούζι, ακόμα κι αν προσφέρει μια ευχάριστη πηγή δροσιάς, είναι κατά πολύ λιγότερο θρεπτικό από το αντίστοιχο που καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Συγκεκριμένα, διάφορες ποικιλίες καρπουζιού αποθηκεύτηκαν για δύο εβδομάδες σε θερμοκρασίες 21, 13 και 5 oC. Μετά από εξέταση των θρεπτικών συστατικών τους, αποδείχθηκε ότι αυτά που συντηρήθηκαν στους 21 oC περιείχαν 40% περισσότερο λυκοπένιο και 140% επιπλέον β-καροτένιο, το οποίο ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Από το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τα καρπούζια συνεχίζουν να παράγουν θρεπτικές ουσίες ακόμα και μετά τη συλλογή τους και ότι η ψύξη επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία. Σημειώνεται, επίσης, ότι η διάρκεια ζωής του φρούτου κυμαίνεται μεταξύ 14 και 21 ημερών σε θερμοκρασία 13 oC, ενώ η αντίστοιχη στο ψυγείο είναι κατά πολύ μικρότερη.


Τρεις πρακτικές συμβουλές για την σωστή επιλογή του:

1.Το καρπούζι πρέπει να έχει συμμετρικό σχήμα χωρίς κοψίματα ή χτυπήματα και ικανοποιητικό βάρος μιας και αποτελείται από πολύ νερό



2. Πάνω στο καρπούζι πρέπει να υπάρχει ένα σημείο κίτρινο, σε αυτό το σημείο ακουμπούσε το καρπούζι στο έδαφος και ωρίμαζε με τον ήλιο



3. Χτυπάμε ελαφρά το καρπούζι περίπου στη μέση, αν το καρπούζι κάνει έναν “κούφιο” ήχο τότε είναι καλής ποιότητας



Μετά την αγορά του αν επιθυμείτε να το κόψετε αμέσως καλό είναι να τοποθετηθεί στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη συντήρησης τροφίμων και όχι τεμαχισμένο γιατί αφυδατώνεται και αλλοιώνεται η γεύση του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη στον προκριματικό του σόλο η Πλατανιώτη


Ο τελικός στο ελεύθερο πρόγραμμα θα γίνει την Κυριακή.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον προκριματικό του σόλο στο ελεύθερο πρόγραμμα στη συγχρονισμένη κολύμβηση, μπαίνοντας στον τελικό με την 5η καλύτερη επίδοση σε σύνολο 15 αθλητριών.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια βαθμολογήθηκε με 85.900 στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο που την έφερε στην 5η θέση και σε συνδυασμό με τους 84.5080β από το τεχνικό πρόγραμμα συγκέντρωσε 170.4080.

«Πήγε πολύ καλά το πρόγραμμα, είναι ευχαριστημένη, στον τελικό μπορώ να πάω και καλύτερα» δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Ο τελικός στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο θα γίνει την Κυριακή 17 Αυγούστου, στις 11:00 ώρα Ελλάδας.
Πέμπτη στον προκριματικό του σόλο η Πλατανιώτη

Η κατάταξη:

1. Σβετλάνα Ρομάσινα (Ρωσία) 189.3251

2. Όνα Καρμπονέλ (Ισπανία) 184.3441

3. Αννα Βολόσινα (Ουκρανία) 181.5008

4. Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 174.5171

5. Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ελλάδα) 170.4080

6. Αναστασία Γκλουσκόφ (Ισραήλ) 170.0595

7. Μαργκό Κρετιέν (Γαλλία) 167.3529

8. Σόνια Μπερντάνοβα (Τσεχία) 165.1603

9. Ναντίνε Μπραντλ (Αυστρία) 163.5636

10. Μαργκότ Ντε Γκράαφ (Ολλανδία) 160.3347

11. Κίρα Φέλσνερ (Γερμανία) 156.0959

12. Γιάνα Λαμπάτοβα (Σλοβακία) 151.7980

13. Καλίνα Γιορντάνοβα (Βουλγαρία) 145.5521

14. Τζενεβιέβ Ράνταλ (Μ. Βρετανία) 144.8438

15. Ρεμπέκα Ντόμικα (Κροατία) 143.0678



Διαβάστε περισσότερα...

Τα… έβαλε με τον Μίκι Μάους


Γροθιές στην πινιάτα για να πάρει τα γλυκά.

Μάλλον η μητέρα του δεν το αφήνει να φάει γλυκά κι έτσι έβγαλε όλο το θυμό του στον καημένο τον Μίκι Μάους.

Δεν εξηγείται διαφορετικό το ξέσπασμα που είχε ένα πεντάχρονο αγοράκι όταν το έβαλαν να παίξει πινιάτα, ένα παιχνίδι από τη μεξικάνικη παράδοση. Πήρε το ξύλο και άρχισε να χτυπά, όπως είναι η διαδικασία άλλωστε. Όταν είδε ότι δεν γίνεται τίποτα, άρχισε να ρίχνει μπουνιές με όλη του τη δύναμη για να καταφέρει να σπάσει το ομοίωμα του ήρωα της Ντίσνει και να πάρει τα γλυκά.

Το γέλιο που ακολούθησε είναι άνευ προηγουμένου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευθέτηση ωραρίου καθηγητών που διδάσκουν φυσικές επιστήμες


Μία μέρα την εβδομάδα θα έχουν μάθημα δυο συνεχόμενες ώρες.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλου του κλάδου ΠΕ04 και τους Υπευθύνους των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, να εισηγηθούν στους Διευθυντές των σχολείων αρμοδιότητάς τους μία μέρα την εβδομάδα, κατά την οποία, στο ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου, οι καθηγητές των κλάδων ΠΕ04, ΠΕ12.10 και ΠΕ12.08 που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες να έχουν μάθημα μέχρι δύο συνεχόμενες ώρες, τις πρώτες ή τις τελευταίες διδακτικές.

Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνονται οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις επιμορφωτικές συναντήσεις που οργανώνουν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ο χρόνος αυτός θα αξιοποιείται και από τους σχολικούς συμβούλους του κλάδου ΠΕ04, ώστε να μην προκαλείται απώλεια διδακτικών ωρών.

Το Υπουργείο Παιδείας παρακαλεί για την άμεση ειδοποίηση των σχολείων ώστε να είναι εφικτή η έγκαιρη κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος. Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης ότι οργανωτικοί λόγοι επιβάλλουν, η παραπάνω ημέρα να μην είναι ίδια για όλα τα σχολεία σε διευθύνσεις με μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων, ώστε οι υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε. να διευκολύνονται στις μετακινήσεις και στον προγραμματισμό της υποστηρικτικής δράσης τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι γυναίκες δεν ήταν ποτέ το αδύναμο φύλο


Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες δεν υπήρξαν ποτέ το αδύναμο φύλο. Το αντίθετο. Δείτε μερικές ισχυρές, γενναίες, ανθρώπινες, ανεξάρτητες γυναίκες που με τον δικό τους τρόπο άλλαξαν το ρου της ιστορίας.

1943

Διακοπή για μεσημεριανό γεύμα για τις εργαζόμενες στο σιδηρόδρομο




1934

Η φωτογράφος Margaret Bourke-White, αναρριχήθηκε για την τέλεια φωτογραφεία στο Chrysler Building με ένδυμα της εποχής.



1943

Winnie the Welder. Η Florence "Woo Woo" ΟίΤυΜίο Joyce ήταν η πρώτη γυναίκα που προσελήφθη στο Fore River Shipyard το 1942, όταν το ναυπηγείο χάθηκαν πολλοί από τους άνδρες εργαζομένους λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 



1936

Η 17χρονη Marina Ginesta, κομμουνίστρια και ακτιβίστρια, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. 



1941-1945

Γυναίκες εθελοντές σβήνουν τις πυρκαγιές στο Περλ Χάρμπορ.



1990

Μια γιαγιά 106 ετών από την Αρμενία προστατεύει το σπίτι της με ένα AK-47. 



1980

Η Anna Fisher, «η πρώτη μητέρα στο διάστημα»



1944

Η Nieves Fernandez, Φιλιππινέζα αντάρτης, δείχνει σε έναν στρατιώτη των ΗΠΑ πώς σκότωνε Ιάπωνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της κατοχής. 



1937

Η Sabiha Gökçen ήταν η πρώτη γυναίκα πιλότος στην Τουρκία.



1967

Η Kathrine Switzer ήταν η πρώτη γυναίκα που έτρεξε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, παρά τις προσπάθειες του διοργανωτή να την σταματήσει. 



1933

Γυναίκες πυγμαχούν σε μια στέγη στο Λος Άντζελες. 



1940

Μια γυναίκα απολαμβάνει το τσάι της στον απόηχο γερμανικής επιδρομής κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών του Λονδίνου. 



1900

Μια γυναίκα κτίστης ψηλά πάνω από το Βερολίνο. 




1980

Η Elspeth Beard, κατά την προσπάθειά της να γίνει η πρώτη Αγγλίδα που έκανε τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα. Το ταξίδι διάρκεσε τρία χρόνια και κάλυψε 48 χιλιάδες μίλια.



1926

Η Gertrude Ederle ήταν η πρώτη γυναίκα που κολύμπησε όλη τη Μάγχη. 



1928

Η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα που πέταξε με αεροσκάφος πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. 



1962

Αφγανές σπουδάστριες ιατρική. 




1940

Βρετανοί λοχίες εκπαιδεύουν μέλη του «στρατού της μαμάς» κατά τη διάρκεια της Μάχης της Βρετανίας. 



1950

Πρωτάθλημα roller skaters γυναικών στη Νέα Υόρκη.



1902

Η πρώτη ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών από το Smith College 



1944

Η 18χρονη Simone Segouin, έλαβε μέρος στη γαλλική Αντίσταση, κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του Παρισιού. 



1918

Η Leola N. King, η πρώτη γυναίκα τροχονόμος της Αμερικής.



1956

Η 15χρονη Erika, από την Ουγγαρία πολέμησε για την απελευθέρωση ενάντια στη Σοβιετική Ένωση. 



1944

Νοσοκόμες από την Αμερική προσγειώνονται στη Νορμανδία. 



1800

Γυναίκα πολεμιστής σαμουράι. 



1944

Μια γυναίκα στην επισκευάζει ένα P-38 Lightning 



1917

Μια νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού καταγράφει τα τελευταία λόγια ενός βρετανού στρατιώτη. 



1945

Γυναίκες πιλότοι μετά την προσγείωση των B-17 τους, "Pistol Packin" 



1936

Η 21χρονη Sarla Thakral, ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ινδία που πήρε άδεια χειριστή. 
Διαβάστε περισσότερα...

Ακονίστε τα μαχαίρια σας με ένα απλό τρικ


Ένα απλό τέχνασμα μπορεί να ακονίσει τα παλιά σας μαχαίρια ώστε να κόβουν ξανά.

Αναποδογυρίστε ένα πήλινο αντικείμενο της κουζίνας και απλώς ακονίστε στο πίσω μέρος του πάτου το μαχαίρι.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μετανιώνει για τον πανηγυρισμό


Ο Γάλλος δρομέας των 3.000μ στιπλ έγινε το κεντρικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ζυρίχης. Όχι από αγωνιστικής πλευράς, αλλά επειδή επέλεξε να δείξει διαφορετικά από το συνηθισμένο τη χαρά του για τη νίκη του στο αγώνισμα. Κάτι που εν τέλει του στοίχισε και το μετάλλιο, αφού ακυρώθηκε, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.



Γνωστός ο Μπεναμπάντ για τις ιδιορρυθμίες του έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες διοργανώσεις, μόνο που αυτή τη φορά το πλήρωσε. «Ζητώ συγγνώμη, αλλά σκεφτόμουν να πανηγυρίσω τη νίκη σαν ποδοσφαιριστής. Δεν ήθελα να δείξω αλαζονεία προς τους συναθλητές μου ή το κοινό», ήταν το σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλα αυτά κι ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κρεμούσε στο στήθος το τρίτο του χρυσό δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για τίποτα. «Δεν μετανιώνω. Δεν γνώριζα πως μπορείς να αποκλειστείς κάνοντας κάτι τέτοιο. Σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, μπορείς να βγάλεις τη φανέλα σου, στον στίβο δεν μπορείς να το κάνεις. Χθες έζησα την απόλυτη χαρά και μετά απίστευτη θλίψη», συμπλήρωσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένουν ανοιχτοί οι κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου Αθηναίων


Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αθήνα, οι κλιματιζόμενοι χώροι σε έξι Λέσχες Φιλίας του δήμου θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους πολίτες και το Σάββατο 16 Αυγούστου. Οι κλιματιζόμενες αίθουσες παραμένουν ανοιχτές από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι Λέσχες Φιλίας είναι οι εξής:

1. ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ – Μαμούρη &Δύμης – 2108223946

2. ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ – Δράκου 26-28– 2109232044 & 2109200269

3. ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ– Χελντράιχ 15 – 2109240403

4. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ– Πανόρμου & Βαθέως – 2106459890 & 2106451870

5. ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ – Αθηνοδώρου 61– 2103425513

6. ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ – Αίμωνος & Άστρους – 2105140877 & 2105135888

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του δήμου Αθηναίων είναι: 210-5210702 & 210-5210635

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος Αθηναίων καλεί, επίσης, τους πολίτες να συνδράμουν ώστε να παραμένουν γεμάτα, με δροσερό νερό, τα δοχεία νερού που έχουν τοποθετηθεί από τη Διεύθυνση Αστικής Πανίδας, σε δεκάδες σημεία της Αθήνας, για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι δυσκολίες των αρχαιολόγων στην Αρχαία Αμφίπολη


Οι εξελισσόμενες ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη, εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Οι αρχαιολόγοι προχωρούν βήμα-βήμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε 20 εκατοστά συγκεντρώνονται νέα στοιχεία. Ωστόσο μυστήριο παραμένει για ποιον δημιουργήθηκε ο τύμβος.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιγάντιες χελώνες στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ


Δύο γιγάντιες αρσενικές χελώνες, ζουν στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ. Η μία ζυγίζει 400 κιλά και η άλλη 600.

Οι χελώνες είναι 200 ετών και η Διεθνής Ένωση για την διατήρηση της φύσης τις κατατάσσει στα υπό εξαφάνιση είδη.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανία: Ζητούνται… μάγειρες


Γερμανικές επιχειρήσεις ψάχνουν και… δεν βρίσκουν νέους μαθητευόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στη μαγειρική. Από το 2007 ο αριθμός των εκπαιδευόμενων έχει μειωθεί κατά 50%.

Μιλώντας πρόσφατα στο ενημερωτικό δίκτυο N-TV, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Μαγείρων (VKD) Αντρέας Μπέκερ επεσήμανε ότι πολλές ξενοδοχειακές μονάδες ή επιχειρήσεις γαστρονομίας δεν μπορούν να στελεχώσουν τις θέσεις μαθητείας για νέους μαγείρους που είναι διατεθειμένες να προσφέρουν. Τα τελευταία χρόνια μόλις 23.000 νέοι έχουν δείξει σχετικό ενδιαφέρον, ενώ πριν από επτά χρόνια ο αριθμός των εκπαιδευόμενων σε όλη τη Γερμανία ήταν σχεδόν διπλάσιος. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (DIHK) που παραθέτει το δίκτυο N-TV, το 2013 μόλις 9.750 νέοι άρχισαν την εκπαίδευσή τους στο συγκεκριμένο επάγγελμα και πολλοί από αυτούς τη διέκοψαν πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με το πρότυπο γερμανικό μοντέλο «δυαδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης» που θεωρείται άλλωστε ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του «Made in Germany» και εφαρμόζεται σε 350 επαγγέλματα, ο απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνει αίτηση στην επιχείρηση της αρεσκείας του και, εάν γίνει δεκτός, εκπαιδεύεται κατά 70% μέσα στην επιχείρηση και κατά 30% στο θρανίο για την απόκτηση των απαραίτητων θεωρητικών γνώσεων, ενώ οι τελικές εξετάσεις για την κατοχύρωση των επαγγελματικών προσόντων του πιστοποιούνται με αυστηρότητα από το αρμόδιο επιμελητήριο. Ο μαθητευόμενος έχει σοβαρή προοπτική να απασχοληθεί στην επιχείρηση μετά το τέλος της εκπαίδευσης, κάτι που ωστόσο δεν είναι δεδομένο. Το μοντέλο αυτό προσανατολίζεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων, οι οποίες όμως είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τους εκπαιδευόμενους από την πρώτη μέρα της μαθητείας τους.

Σεφ εναντίον… τηλε-σεφ

Φέτος οι ενδιαφερόμενοι δεν κάλυψαν ούτε κατά προσέγγιση τις θέσεις μαθητείας που προσέφεραν οι επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη νέου «εργατικού» δυναμικού. Ο Αντρέας Μπέκερ υποστηρίζει μάλιστα ότι πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αλλά και τους πολιτικούς για το πρόβλημα αυτό, το περασμένο Σαββατοκύριακο 500 επαγγελματίες του κλάδου κατέβηκαν στους δρόμους στην Ερφούρτη της Θουριγγίας με τα ρούχα και τους …σκούφους της δουλειάς. Αίτημα των διαδηλωτών: να βρεθούν γρήγορα νέοι εκπαιδευόμενοι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαγείρων υποστηρίζει ότι η …μόδα των τηλε-σεφ, που έχει ενσκύψει τελευταία και στη Γερμανία, μάλλον δεν βοηθάει τον κλάδο. «Ασφαλώς έχουν αναβαθμίσει την εικόνα του επαγγέλματος όλες αυτές οι εκπομπές» λέει ο Αντρέας Μπέκερ στο δίκτυο N-TV. Αλλά από την άλλη πλευρά «μεταφέρουν μία λανθασμένη και εξωραϊσμένη εικόνα του επαγγέλματος». Για τις ανάγκες του τηλεοπτικού χρόνου η παρουσίαση επικεντρώνεται στο δημιουργικό κομμάτι της μαγειρικής, αλλά «κανείς δεν δείχνει πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ο μάγειρας για την υγιεινή και την καθαριότητα της κουζίνας». Αποτέλεσμα: πολλοί εκπαιδευόμενοι μπαίνουν στο επάγγελμα με «λανθασμένες προσδοκίες» τονίζει ο Αντρέας Μπέκερ.

Ο αντίλογος: «λίγα χρήματα για πολλές ώρες»

Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου πραγματεύεται το ίδιο θέμα, ξεκινώντας από το παράδειγμα του ξενοδοχείου Möhringer Hof στη Στουτγάρδη, που ψάχνει και δεν βρίσκει μαθητευόμενο. «Είναι δύσκολο, δεν υπάρχει κανείς στην αγορά» λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, υπάρχουν σήμερα 160.000 κενές θέσεις εργασίας για εκπαιδευόμενους στον κλάδο. Εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου υποστηρίζει ότι ο λόγος για την έλλειψη νέου προσωπικού είναι οι δημογραφικές αλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νέοι προσπαθούν να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο, επιδιώκοντας μία πιο επικερδή σταδιοδρομία.

Αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει και ένας άλλος, ουσιαστικός λόγος για την απροθυμία των νέων να ασχοληθούν με τη μαγειρική: η μαθητεία τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις, αμείβεται με ποσό 500-700 ευρώ για 39 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, οι οποίες ωστόσο αυξάνονται κατά πολύ με τις υπερωρίες και τα Σαββατοκύριακα που δεν πληρώνονται, υποστηρίζει η Tageszeitung. Σημειωτέον πάντως, ότι αυτά τα ποσά αφορούν τους μαθητευόμενους, δηλαδή εκείνους που «πληρώνονται για να εκπαιδεύονται» και η αμοιβή αυξάνεται αισθητά μετά την αποφοίτησή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δρομέας ετών 99


Τη δύναμη της ζωής δείχνει μια ηλικιωμένη στην Νέα Υόρκη, η οποία σε ηλικία 99 ετών παίρνει μέρος σε αγώνες 100μ. τρέξιμο. Η Ίντα Κίλιν δεν το βάζει κάτω και τερματίζει την κούρσα σε 59 δευτερόλεπτα ενώ προπονήτρια της είναι μια από τις εγγονές της.

Δείτε το βίντεο του Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον τελικό ο Τσάτουμας


Ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκε στον Κυριακάτικο τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ζυρίχη. Στην δεύτερη προσπάθεια του στον προκριματικό, ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8 μέτρα και 19 εκατοστά, υπερέβη το όριο πρόκρισης (8.00μ) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.



Διαβάστε περισσότερα...