Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σκότωσαν καρέτα-καρέτα αργά και βασανιστικά στη Νάξο


Οι εικόνες αποτυπώνουν το μαρτύριό της.

Ξεπέρασε κάθε φαντασία η μέθοδος που χρησιμοποίησε άγνωστος για να θανατώσει θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα στη Νάξο.

Ο δράστης έδεσε στο πίσω πόδι του θαλάσσιου ερπετού ένα μπουκάλι γεμάτο με τσιμέντο, προκειμένου να το σκοτώσει με αργό και βασανιστικό θάνατο.

Η χελώνα βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου, από το Σύλλογο Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου στην περιοχή Λαγκούνα.

Συγκλονισμένα τα μέλη του Συλλόγου ανέφεραν ότι: «Η σκέψη και η εκτέλεση μιας τέτοιας πράξης, δε μπορεί παρά να απορρέει από ένα διεστραμμένο ον, που πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο. "Άνθρωποι" με τέτοια δράση είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα και όχι μόνο για κάποια χελώνα που βρέθηκε στη πορεία τους».












Διαβάστε περισσότερα...

Στις πλημμυρισμένες περιοχές της Κίνας ο στρατός - Τους 128 έφτασαν οι νεκροί


Χωρίς νερό η πόλη Γουχάν.

Εντολή να πάνε στις περιοχές της Κίνας που έχουν πληγεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκειμένου να συνδράμουν τους κατοίκους έδωσε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

Η καταρρακτώδης βροχή στη διάρκεια της νύχτας είχε ως συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας και της παροχής πόσιμου νερού στην πόλη Γουχάν, που αποτελεί μητροπολιτικό κέντρο στις όχθες του ποταμού Γιαντζί, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση ποταμών, λιμνών, αλλά και των υποδομών συγκέντρωσης νερού στην πόλη, ενώ έχουν κλείσει μερικοί σταθμοί του μετρό και υπόγειες οδικές διαβάσεις, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της τροχαίας.

---------

Σε δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η ζημία από την κακοκαιρία

Οι πλημμύρες που σαρώνουν το κεντρικό τμήμα της Κίνας προκάλεσαν τον θάνατο 128 ανθρώπων, ενώ πολλοί άλλοι είναι αγνοούμενοι την ώρα που 1,3 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις περιοχές γύρω από τον ποταμό Γιανγκτσέ, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Χιλιάδες άλλοι Κινέζοι απειλούνται από έναν τυφώνα που προσεγγίζει την χώρα και αναμένεται να πλήξει τα ανατολικά την Παρασκευή. Την ίδια ώρα κατακλυσμιαίες βροχές σημειώνονται από τα τέλη Ιουνίου, έχοντας καταστρέψει ήδη 41.000 σπίτια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η στάθμη των υδάτων της λίμνης Ταϊχού, κοντά στη Σαγκάη, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, έγραψε η εφημερίδα Xin Jingbao («Νέα του Πεκίνου»), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες στην πόλη με την άφιξη του τυφώνα.

Εντυπωσιακά είναι, την ίδια ώρα, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου απεικονίζεται το στάδιο της επαρχίας Χουμπέι (κεντρικά) να έχει μετατραπεί σε μια «τεράστια μπανιέρα» ή ένας αγρότης σε μια περιοχή της ανατολικής Κίνας σε κατάσταση αλλοφροσύνης να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, ενώ βρίσκεται μαζί με τα γουρούνια του τα οποία έχουν ήδη καλυφθεί από τα νερά έως τα μάτια.

Οι ζημιές υπολογίζονται σε 38,16 δισεκατομμύρια γουάν (ήτοι 5,13 δισεκατομμύρια ευρώ) και 42 άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσε το Xinhua.

Οι πλημμύρες είναι συχνές στο νότιο τμήμα της Κίνας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων, φέτος ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταστροφικές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν προς το βόρειο τμήμα αυτήν την εβδομάδα, με κατεύθυνση τον ποταμό Χουάι, επισημαίνεται στην εφημερίδα Xin Jingbao.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ενημέρωση για προσλήψεις ΑμεΑ και μελών των οικογενειών τους στο Δημόσιο και σε εποχικές θέσεις εργασίας


Ανακοίνωση 06.07.2016
Με ικανοποίηση η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει τα μέλη της για τη δικαίωση ενός πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος:

Προς: Φορείς - Μέλη

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος σχετικά με τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο και σε εποχικές θέσεις εργασίας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε για τη δικαίωση ενός πάγιου, πολύχρονου, στρατηγικού αιτήματος του αναπηρικού κινήματος σχετικά με τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο και σε εποχικές θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε στη δημοσιότητα και προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση, κωλύματα επιλογής και υποχρεώσεις των προσώπων που στελεχώνουν προς θέσεις των άρθρων 6 και 8 του Ν. 4369/2016 προς ενίσχυση προς ακεραιότητας και προς πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις περί Δημόσιας Διοίκησης», όπου στο άρθρο 23 ικανοποιείται αυτό το αίτημα.

Ειδικότερα στην αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 23 αναφέρεται:
«Άρθρο 23
Με την εν λόγω διάταξη ικανοποιούνται:
α) οι συνταγματικές διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 21, σύμφωνα με την οποία: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας»
β) οι διατάξεις του άρθρου 27 «Εργασία και Απασχόληση» της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, την οποία η χώρα μας μαζί με το προαιρετικό πρωτόκολλό της επικύρωσε με το Ν.4074/12.

Η χώρα εναρμονίζεται: 
α) με την 159/83 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, όπως κυρώθηκε με το Ν.1556/85 και αφορά στην επαγγελματική επαναπροσαρμογή και απασχόληση των μειονεκτούντων προσώπων.
β) με την Οδηγία 78/2000, η οποία ενσωματώθηκε στο εθνικό μας δίκαιο με τον
Ν.3304/2005 και αφορά στην εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Επιπρόσθετα έρχεται να αποκαταστήσει μία ανισότητα για τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, οι οποίοι στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, εξαιτίας της ανεργίας είναι εντονότερα, αφού κατά κανόνα σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του κόστους της εργασίας, τα άτομα με αναπηρία είναι τα πρώτα που απολύονται και τα τελευταία που προσλαμβάνονται.

Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση του ν. 2190/94, ώστε να συμπεριληφθούν νέα μέτρα και πολιτικές που θα προστατεύουν ουσιαστικά την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους, όπως ισχύει και για άλλες ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού».

Επί του προς διαβούλευση νομοσχεδίου, στο άρθρο 23 http://www.opengov.gr/ypes/?p=3974 αναφέρεται για πρώτη φορά ποσοστό συμμετοχής «δέκα τοις εκατό (10%) ατόμων με αναπηρία στις προκηρυσσόμενες θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα να καλύπτονται από άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, (...) καθώς και πέντε τοις εκατό (5%) από άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο και όσων είναι τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων».

Στο ίδιο άρθρο ικανοποιείται και το πάγιο αίτημα για τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε θέσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα αναβαθμίζεται το ποσοστό των προσλήψεων τυφλών τηλεφωνητών και δικηγόρων με αναπηρία. Οι θέσεις που προκύπτουν από την παρούσα διάταξη, προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θα παρέμβει στη δημόσια διαβούλευση καθώς και στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. δηλώνει για ακόμη μία φορά την ικανοποίησή της και επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη για την πολιτική τους βούληση που δικαίωσε τους αγώνες των ατόμων με αναπηρία και αποκατέστησε τη μακρόχρονη αδικία.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Δελτίο Τύπου 05.07.2016


Αρ. Πρωτ.: 1031

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Κομισιόν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muižnieks είχε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου ο ταμίας της Ε.Σ.Α.με.Α. Κώστας Γαργάλης, κατόπιν πρόσκλησης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη που αδυνατούσε να παραστεί λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Ελλάδα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου, επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη ρατσιστική βία και τον εξτρεμισμό, καθώς και στις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, καθώς και των προσφύγων και των μεταναστών.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία έχει ψηφισθεί και από τη χώρας μας, για το επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού/ συνταξιοδοτικού, τονίστηκε ότι δεν λαμβάνεται υπόψη στις παρεμβάσεις της πολιτείας το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας, καθώς και ότι η έννοια της διάταξης της αναπηρίας πρέπει να ενταχθεί οριζόντια σε όλες τις πολιτικές.

Τέλος ο κ. Γαργάλης μετέφερε στον Επίτροπο τα συμπεράσματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με την οικονομική κρίση και τις πολλαπλές της συνέπειες στα άτομα με αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για την παροχή νομικής βοήθειας


Δελτίο 05.07.2016


Αρ. Πρωτ.: 1030

Τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα» απέστειλε η Ε.Σ.Α.με.Α.

Η Ε.Σ.Α.με.Α. παρεμβαίνει στο άρθρο 2 «Δικαιούχοι νομικής βοήθειας» που ζητάει μεταξύ άλλων να συμπεριληφθούν άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω, γονέας/κηδεμόνας/δικαστικός συμπαραστάτης ατόμου με αναπηρία, μόνιμα διαμένοντες-φιλοξενούμενοι σε δημόσιες δομές κλειστής περίθαλψης που είναι άτομα με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις τα οποία στερούνται άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης. Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει να προβλέπονται, εφόσον απαιτούνται, τα εξής: α) παροχή στον δικαιούχο «ζωντανής βοήθειας (π.χ. διερμηνέα ελληνικής νοηματικής γλώσσας, προσωπικό βοηθό) και β) διεξαγωγής της δίκης σε προσβάσιμη αίθουσα (στην περίπτωση ατόμου που είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου ή με κινητική αναπηρία εν γένει).

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Η ταλαιπωρία στα ΚΕΠΑ διαιωνίζεται


Δελτίο Τύπου 04.07.2016


Αρ. Πρωτ.: 1027


Για πολλοστή φορά ζητείται από το υπουργείο Εργασίας να δοθεί τέλος σε κατάσταση που ταλαιπωρεί χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάθε χρόνο όσο διαιωνίζεται.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 του ν.4369/2016 (ΦΕΚ 33) το δικαίωμα συνταξιοδότησης των ατόμων με αναπηρία παρατεινόταν για ένα εξάμηνο σε περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμούσε στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Επίσης, στο ίδιο άρθρο αναφερόταν ότι οι ως άνω ρυθμίσεις έχουν εφαρμογή και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, (ενδεικτικά: προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απολύτου αναπηρίας), καθώς και συντάξεις με αιτία την αναπηρία, (ενδεικτικά: συντάξεις θανάτου σε ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά), ενώ για τον ίδιο χρόνο παρατεινόταν και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο. Η ισχύς του άρθρου αυτού, για όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του έληγε στις 30.6.2016. Τα ίδια βήματα ακολουθούνται κάθε χρόνο!

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει επανειλημμένα ζητήσει, η διάταξη που ορίζει την παράταση της χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, των προνοιακών επιδομάτων και της ανανέωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να μην έχει περιορισμένη ισχύ, ώστε να μη χρειάζεται κάθε εξάμηνο νομοθετική ρύθμιση για να ανανεώνεται, εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο ισχύον νομοθετικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: ΥΠΕΣ: Κατανομή προνοιακών επιδομάτων Μαΐου Ιουνίου 2016


Ανακοίνωση 04.07.2016


Το ΥΠΕΣ κατανέμει, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 110.826.509,79 € στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Μάιο - Ιούνιο έτους 2016.

Διαβάστε περισσότερα...

Οργή στις ΗΠΑ από τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία μαύρου από αστυνομικούς


Έρευνα ξεκίνησαν οι ομοσπονδιακές αρχές – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.
Επίσημη έρευνα θα ξεκινήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού πλανόδιου πωλητή, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, μια υπόθεση που προκάλεσε εκ νέου σοκ κι αποτροπιασμό σε μια χώρα που έχει επανειλημμένα συγκλονιστεί από τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών.

«Ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την έρευνα θα είναι το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του γραφείου του εισαγγελέα της Λουιζιάνας και του FBI» δήλωσε ο Τζον Μπελ Έντουαρντς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δείχνει δύο λευκούς αστυνομικούς, στελέχη του τμήματος του Μπατόν Ρουζ, της πρωτεύουσας της Λουιζιάνας, να προσπαθούν να συλλάβουν το θύμα στον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με αυτό το βίντεο όπου δεν καταγράφεται όλη η ακολουθία των γεγονότων, ο άνδρας μοιάζει να αντιστέκεται στους αστυνομικούς, που τον διατάσσουν να πέσει στο έδαφος. Ένας εξ αυτών τον ρίχνει με τη βία κάτω, ενώ ο συνάδελφός του τον βοηθάει καθώς επιχειρεί να τον ακινητοποιήσει.

«Είναι οπλισμένος!» ακούγεται κάποιος να φωνάζει. Οι δύο αστυνομικοί βγάζουν τα όπλα τους και ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία του Μπατόν Ρουζ αναγνώρισε το θύμα ως τον Άλτον Στέρλινγκ, ηλικίας 37 ετών. Πωλούσε CD στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.35 την Τρίτη τοπική ώρα (07.35 ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία επενέβη έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου ένας άγνωστος υποστήριζε ότι τον απειλούσε ένας άνδρας με ένα πιστόλι, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

«Υπήρξε μια συμπλοκή μεταξύ του Στέρλινγκ και των αστυνομικών. Ο Στέρλινγκ πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και απεβίωσε επί τόπου» έγραψε η αστυνομία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν προσωρινά σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει «η ισχύουσα διαδικασία» διευκρίνισε η αστυνομία.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ μπροστά από το κατάστημα όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φώναζαν «μην πυροβολείτε» και «Black Lives Matter» (oι ζωές των Αφροαμερικανών έχουν αξία), όπως ακριβώς ονομάζεται το κίνημα που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Ο θάνατος του Άλτον Στέρλινγκ είναι ένα «νόμιμο λιντσάρισμα. Η Δικαιοσύνη πρέπει να το τιμωρήσει. #Οργισμένος» ανέφερε ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, γνωστός για την δράση του υπέρ της προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων.

«Δεν του έδωσαν ούτε μία ευκαιρία» κατήγγειλε σήμερα η θεία του θύματος, Σάντρα Στέρλινγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Εάν το πρόσωπο που κατέγραψε το περιστατικό δεν ήταν στο σημείο εκείνο για να τραβήξει το βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο, δεν θα γνωρίζαμε τίποτα σήμερα» συνέχισε η ίδια.

Οι συγγενείς του 37χρονου απηύθυναν έκκληση για ηρεμία στους διαδηλωτές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε λιγότερες δόσεις ο ΕΝΦΙΑ, μεγαλύτερη η πίεση στα νοικοκυριά


Σε 4 μηνιαίες δόσεις προσανατολίζονται στην κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Τ. Αλεξιάδης.

Σε 4 μηνιαίες δόσεις αναμένεται να κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2016, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στα νοικοκυριά, όπως άφησε να εννοηθεί, σε συνέντευξή του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ συνέδεσε την εκκαθάρισή του με την καθυστέρηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και άφησε σαφώς να εννοηθεί πως η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει από Σεπτέμβριο και σε μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

« Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, γιατί δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Θέλουμε να γίνει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ερωτηθείς ο αναπληρωτής υπουργός, αν αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από 6 που ήταν πέρυσι φέτος θα γίνουν 4 τόνισε πως «με βάση τα προβλήματα και τον ρεαλισμό αυτό είναι το πιο πιθανό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 28χρονος που είχε καταδικαστεί για το θάνατο του Κατσούλη


Έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αναμένεται να αφεθεί ο 28χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το θάνατο του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη, στα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των ομάδων, Ηρόδοτος - Εθνικός Πειραιώς, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε σήμερα από το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, μετά την αίτηση για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, που είχε κατατεθεί από τους συνηγόρους του 28χρονου μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, μαζί με ένα 34χρονο, για θανάσιμες σκοπούμενες βλάβες και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 χρονών. Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, ο 28χρονος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού, Κώστας Κατσούλης, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού. Μεταφέρθηκε άμεσα σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και από εκεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή δικαστικών Ενώσεων για τις δηλώσεις πόθεν έσχες


Δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες τιμαλφή και μετρητά που είναι σε θυρίδες ή εκτός τράπεζας.

Εξαιρούνται από την υποχρέωση να δηλώσουν στο πόθεν έσχες φυλασσόμενα τιμαλφή , μετρητά σε θυρίδες ή και εκτός Τραπεζών οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου είχαν προσφύγει για το θέμα τέσσερις δικαστικές Ενώσεις.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή των Ενώσεων οι οποίες ζητούσαν την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης ως αντισυνταγματικής και παράνομης.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση για την οποία ζητούν την ακύρωσή της ουσιαστικά δεν τους αφορά …Και αυτό , όπως αναφέρεται στην απόφαση γιατί «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αυτό προκύπτει και από το υπόμνημα που κατέθεσαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο οποίο σημειώνουν ότι δεν αφορά η επίμαχη απόφασή τους το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ενώσεις ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ότι δηλώνονται:

- τα φυλασσόμενα εκτός των Τραπεζών μετρητά (πάνω από 15.000 ευρώ), τιμαλφή, πολύτιμα είδη και μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ και

- τα στοιχεία των οικείων συγγενών (ενήλικων και θετών τέκνων, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων, εγγονών, κ.ά., την στιγμή που ο νόμος έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες


«Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τις συγκοινωνίες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα ξεκινήσει από τα λεωφορεία και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι με το ηλεκτρονικό εισιτήριο οι επιβάτες θα πληρώνουν ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν.

«Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Από τις 15 έως και τις 21 Ιουλίου 2016.

Από τις 15 έως και τις 21 Ιουλίου 2016 καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που επιθυμούν να εισαχθούν, οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ' ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό, μέσω της πλατφόρμας που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams-foreigner.it. minedu.gov.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη επί 24ώρου βάσεως.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη Γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις «Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Αλλοδαπών-Αλλογενών έτους 2016»,οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr (εικονίδιο «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», ενότητα «Αλλοδαποί-Αλλογενείς»), στο σημείο «Ανακοινώσεις», προκειμένου να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, όπου δηλώνουν ότι ανήκουν, και ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους.

Η αναλυτική διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για τη μείωση του κόστους των βιβλίων στα ΑΕΙ φέρνει ο Φίλης


«Πρόκληση το ετήσιο κόστος των συγγραμμάτων που φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ».

Ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο επιτροπές και νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που αφενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές, προβλέπει τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «πρόκληση» το ετήσιο κόστος των συγγραμμάτων των ΑΕΙ, το οποίο ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ. «Σκοπός μας είναι το ποσό που θα εξοικονομήσουμε να διατεθεί στη φοιτητική μέριμνα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην έκδοση υπουργικής απόφασης, ο κ. Φίλης τόνισε: «Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις συνεπείς εκδοτικές επιχειρήσεις, εξυγιαίνοντας τον εκδοτικό χώρο, για τη συντήρηση και προαγωγή μίας ελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας υψηλού επιπέδου, προβλέποντας παράλληλα διοικητικές ποινές και πρόστιμα στους εκδότες που παραβιάζουν κατάφορα τις διατάξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, αντί για τον υπολογισμό του κόστους κάθε συγγράμματος, η Επιτροπή Ελέγχου Κοστολόγησης θα ελέγχει τη διαμόρφωση τις τιμής, με βάση την ΚΥΑ, κοστολόγησης, προσδιορίζοντας, μεταξύ άλλων, επακριβώς τα κριτήρια για την υπαγωγή τις διδακτικού βιβλίου στην κατηγορία «ιατρικό-μαθηματικό-τεχνικό-τέχνης-μουσικής», την αναγκαιότητα για τετραχρωμία και όλων των παραγόντων μείωσης του κόστους.

Παράλληλα, η δεύτερη επιτροπή (Επιτροπή Δειγματοληπτικού Ελέγχου και Ενστάσεων) θα ελέγχει τη διαμόρφωση του κόστους με ελέγχους της κοστολόγησης και του κόστους των διανεμομένων τίτλων κάθε μίας από τις εκδοτικές επιχειρήσεις και θα επιλύει διαφωνίες μεταξύ εκδοτών και Επιτροπής Ελέγχου Κοστολόγησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στην υποβολή φορολογικών πιστοποιητικών


Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή.

Στην παράταση, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων φορολογικών πιστοποιητικών, που κανονικά έληγε στις 31 Ιουλίου, προχώρησε, με απόφασή του, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, λόγω της παράτασης, που δόθηκε στην ημερομηνία σύγκλησης των γενικών συνελεύσεων των ΑΕ και ΕΠΕ (έως δύο μήνες, μετά την καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015), με το ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Το Αρχαίο Πένταθλο αναβιώνει στη Λήμνο

Στις 7 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Το Αρχαίο Πένταθλο αναβιώνει φέτος για 2η χρονιά στη Λήμνο, μέσα από τη διοργάνωση «Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2016» μία διεθνή αθλητική-πολιτιστική συνάντηση, η οποία βρίσκεται προ των πυλών. Η τελετή έναρξης του Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Ιουλίου.

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται, ενόψει ενός ξεχωριστού τριημέρου που θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τους αγώνες του αρχαίου πεντάθλου, το οποίο έχει τις ρίζες του στο πέρασμα των Αργοναυτών από τη Λήμνο. Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε μαθητές-αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας.


Ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Λήμνου, τον Αθλητικό όμιλο «Ηφαιστία» και με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πήρε τη σκυτάλη από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, την Επίτιμη Προξενική Αντιπροσωπεία της Ιταλίας στη Λήμνο και τον προπονητή της ΑΕΛ, κ. Νικόλαο Καρύδη, που ανέλαβαν πέρυσι την πρωτοβουλία της αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου, και αποφάσισε να το ενισχύσει με στόχο τη θεσμοθέτησή του.


Αποσκοπώντας στην προσέλκυση συμμετεχόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, προσεκλήθησαν δήμοι εντός και εκτός Ελλάδας, με τους οποίους η Λήμνος διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς. Μεταξύ αυτών οι Δήμοι της Αγιάς και της Λέσβου, καθώς επίσης και Δήμοι από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Ρωσία. Οι ομάδες αναμένεται να καταφθάσουν στο νησί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.


Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ημέρα της τελετής έναρξης, οι δρόμοι και το παλιό λιμάνι της Μύρινας θα πλημμυρίσουν από αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Κατά την ημέρα της τελετής έναρξης, οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από την Προϊστορική Μύρινα και μέσω της αγοράς θα καταλήξουν στο Δημαρχείο, όπου θα δοθεί το «εναρκτήριο λάκτισμα» της διοργάνωσης και θα πραγματοποιηθεί γιορτή.


Οι επόμενες δύο ημέρες, Παρασκευή, 8 και Σάββατο, 9 Ιουλίου, θα είναι οι ημέρες των αγωνισμάτων, ξεκινώντας με το δίσκο και το ακόντιο στην Ηφαιστία την Παρασκευή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί γιορτή στο λιμάνι του Μούδρου.


Το πρωί του Σαββάτου, 9 Ιουλίου οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στο άθλημα της πάλης στην άμμο, στα Ρηχά Νερά, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας, θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του δρόμου και του άλματος σε μήκος. Θα ακολουθήσουν οι απονομές και η τελετή λήξης.







Πρόγραμμα Διοργάνωσης

Τελετή έναρξης: Πέμπτη, 7 Ιουλίου - Μύρινα



20:00 Προϊστορική Μύρινα


20:15 Παρέλαση στην αγορά


21:00 Δημαρχείο-αγορά


1η αγωνιστική μέρα: Παρασκευή, 8 Ιουλίου


Ηφαιστία


18:00 Αγωνίσματα: δίσκος-ακόντιο


21:00 Γιορτή στον Μουδρο


2η αγωνιστική μέρα: Σάββατο, 9 Ιουλίου


Μύρινα - Ρηχά Νερά - beach volley


10:00 Αγώνισμα: πάλη


Δημοτικό Στάδιο Μύρινας


19:00 αγωνίσματα: δρόμος-άλμα


21:00 τελετή λήξης




Λίγα λόγια για το Αρχαίο Πένταθλο


Το Αρχαίο Πένταθλο ήταν ένα από τα πιο σπουδαία ολυμπιακά αγωνίσματα, θεωρήθηκε ως ένα αριστούργημα του αρχαίου ελληνικού αθλητισμού, μια αληθινή απόδειξη του ολοκληρωμένου αθλητή και του καλού πολεμιστή. Τα πέντε αγωνίσματα ήταν: άλμα, δίσκος, δρόμος, ακόντιο και πάλη. Ο πενταθλητής συνδύαζε αρμονικά δύναμη, ευκινησία, δεξιοτεχνία με μιαν απόλυτη σωματική ομορφιά ήταν ο «κάλλιστος Ελλήνων», όπως τον αποκαλεί ο Αριστοτέλης.


Πριν τη θέσπιση των επίσημων Ολυμπιακών Αγώνων το 774 π.Χ., στην αρχαία Ολυμπία, κατά τις παραδόσεις, μόνο θεοί και μυθικοί ήρωες αγωνίζονταν και ο ήρωας Ηρακλής, ο γιος του Δία, αγωνίστηκε στην Ολυμπία και ίδρυσε τους ολυμπιακούς αγώνες. Το πένταθλο μπήκε στην 18η Ολυμπιάδα (708 π.Χ.). Εκείνη την εποχή, οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την άσκηση ως τη βασική απασχόληση των πολιτών. Είχαν την υψηλή αντίληψη του μέτρου για όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις. Έτσι, το άλμα και ο δρόμος γύμναζε τα κάτω άκρα, ο δίσκος και το ακόντιο τα άνω άκρα και η πάλη έφερνε μια ισορροπία, ήταν αγώνας σώμα με σώμα όπως και στη μάχη.






--------------

Ο «Έρωτας και το Ψέμα» από την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία

Η Ομάδα θα παρουσιάσει ένα παραμύθι μεσαιωνικής εποχής.

Πέραν από τις επιτυχημένες αθλητικές του δραστηριότητες ο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ» του Ν.Α.Ο.ΕΛ. έχει εμπλουτιστεί τον τελευταίο χρόνο με την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Ο «Έρωτας και το Ψέμα» από την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία


Με δημιουργό και συντονίστρια της ομάδας την κα Μπαντή Μαρία – MSc Εκπαιδευτική Ψυχολογία–, μέλη του Ομίλου με Νοητικές Αναπηρίες (D.S., Ν.Υ., ΔΕΠ-Υ, κ.ά.) εντάχθηκαν στο θεατρικό θίασο με σκοπό την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.


Η Ομάδα λειτουργεί με βάση την εκμάθηση της ομαδικότητας, εκπαιδεύει τα μέλη ως προς την κοινωνικοποίησή τους, εμβαθύνει σε συμπεριφοριστικά ζητήματα και εστιάζει στα μείζονα ψυχολογικά θέματα των μελών.


Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα που μέσα από την τέχνη του θεάτρου ασκεί συμπεριφοριστική και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση ψυχοπαθολογικών προβλημάτων, απόρροιας της απομόνωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία.


Επιπλέον, με τις θεατρικές δραστηριότητες, η μάθηση συντελείται μέσα σε από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμού και ατομικής πρωτοβουλίας και ευθύνης σε όλους τους τομείς της θεατρικής παράστασης (σεναρίου, σκηνογραφικού, μουσικής κ.ά.).


Η Ομάδα θα παρουσιάσει ένα παραμύθι μεσαιωνικής εποχής, βασισμένο στον έρωτα ενός χωρικού με μία πριγκίπισσα την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης.


--------------


Οι Έλληνες πρόσφυγες του 1922 στην πόλη Ναντ της Γαλλίας

Έκθεση με τίτλο «Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων».

Σε μια εποχή που το προσφυγικό ζήτημα είναι τόσο δραματικά επίκαιρο, μια έκθεση που πραγματεύεται το θέμα των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας το 1922, αποκτά ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για την έκθεση «Icônes, Trésors de Réfugies / Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων», που εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου στην πόλη Ναντ της Γαλλίας και η οποία διοργανώθηκε από το Château de Ducs de Bretagne-Musée d' Histoire de Nantes σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η έκθεση πραγματεύεται το θέμα των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας το 1922, την ανταλλαγή των πληθυσμών που προέβλεπε η συνθήκη της Λοζάνης, τη μετεγκατάστασή τους σε νέους τόπους, στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία. Η ιστορία ανασυντίθεται μέσα από αρχειακό υλικό και εκκλησιαστικά κειμήλια που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες όταν εγκατέλειπαν τις πατρίδες τους, τονίζοντας τη σημασία που είχαν, αφενός στη θρησκευτική και κοινωνική ζωή τους και αφετέρου στο ρόλο των κειμηλίων ως «συνδετικού κρίκου» μεταξύ των παλαιών και των νέων πατρίδων.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στην έκθεση με 48 έργα της συλλογής «Κειμηλίων Προσφύγων» και συγκεκριμένα με 37 εικόνες, 10 έργα μικροτεχνίας και ένα αντίγραφο της ψηφιδωτής εικόνας της Παναγίας Επίσκεψης. Επίσης, περιλαμβάνονται εικόνες που συντηρήθηκαν στη Γαλλία και οι οποίες παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά.

Στις 24 Ιουλίου 1923 υπογράφηκε η συνθήκη της Λοζάννης (η τελευταία συνθήκη ειρήνης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως έχει θεωρηθεί), τερματίζοντας τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκίνησε το 1919. Η συνθήκη επέβαλε την ανταλλαγή αστικών πληθυσμών και καθόρισε τους όρους της αναγκαστικής μετανάστευσης και στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια Έλληνες και 400.000 μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.

Μερικοί Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, πήραν μαζί τους θρησκευτικές εικόνες, κάποιες από ελληνικές εκκλησίες. Λόγω της μετανάστευσης, που επεκτάθηκε πολύ πιο πέρα από τα ελληνικά σύνορα, υπάρχουν σήμερα στη Γαλλία εικόνες που μαρτυρούν αυτή την ιστορική μετακίνηση. Κάθε μια αφηγείται και μια ιστορία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του γαλλικού μουσείου chateaunantes.fr/fr/evenement/icones.

Αργυρή επένδυση εικόνας με παράσταση του Αγίου Γεωργίου δρακοντοκτόνου. Από εργαστήριο της Σμύρνης. 1878

Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 33χρονος για παιδική πορνογραφία


Κατασχέθηκε ο φορητός του υπολογιστής.

Δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος συνελήφθη προχθές, 4 Ιουλίου 2016, στην Αθήνα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στο πλαίσιο της προανάκρισης που διατάχθηκε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγο πριν το λουκέτο ο Σύλλογος Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη


Τα λειτουργικά κόστη πνίγουν κάθε δραστηριότητα.

Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη που εκπέμπει βοήθεια εδώ και αρκετούς μήνες. Τα λειτουργικά κόστη του ιστορικού συλλόγου που ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της καθηγήτριας παιδιατρικής κλινικής γενετικής του ΑΠΘ Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, πνίγουν κάθε δραστηριότητα και σβήνουν τα οράματα μιας κοινωνίας που οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες διαβίωσης σε όλους τους πολίτες.

Η κρίση των τελευταίων ετών οδηγεί σε αδυναμία πολλών γονέων να προσφέρουν τα ελάχιστα χρήματα για την συνδρομή τους, ενώ οι όποιες επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή μπομπονιέρων από τα παιδιά με σύνδρομο Down -που υπήρχαν πριν την κρίση- έχουν ελαχιστοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν ούτε τα βασικά έξοδα του τμήματος.

Πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε χρηματικό κονδύλι 30.000 ευρώ που αναμένεται να εκταμιευτεί το συντομότερο και το οποίο πρόκειται να δώσει ζωή στον Σύλλογο για τουλάχιστον δύο μήνες. Φυσικά την όλη κατάσταση θα κάνει καλύτερη αν και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δώσει τις 13.000 ευρώ που οφείλει στον Σύλλογο από επιτυχίες που έχουν φέρουν φέρει οι αθλητές του σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Και επειδή μιλάμε για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνκής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό, η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Συλλόγου πρέπει να γίνει επιτακτική.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down σήμερα υποστηρίζει 400 οικογένειες από όλη την Ελλάδα και περίπου 90 παιδιά στη Θεσσαλονίκη. Όσοι είναι μακριά υποστηρίζονται μέσω τηλεφώνου, μέσω Internet, με αποστολή υλικού και μέσω των δράσεων. Τα παιδιά που είναι στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται καθημερινά με το λεωφορείο του Συλλόγου από Καλαμαριά και Εύοσμο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου.

«Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Είμαστε ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικός και τα μοναδικά μας έσοδα προέρχονται από τις συνδρομές των γονέων, τις δωρεές, τις μπομπονιέρες και τα παζάρια που κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με κανέναν τρόπο δεν θέλουμε να κλείσουμε τον σύλλογο γιατί θέλουμε να αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να είναι δραστήρια. Αν μείνουν στα σπίτια τους για 2-3 μήνες χωρίς καμία δραστηριότητα, τα περισσότερα θα πάθουν κατάθλιψη βαριάς μορφής», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης.

«Σε αυτό το σημείο που φθάσαμε μειώσαμε δραματικά το προσωπικό μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Όμως και πάλι δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουμε να ανοίξουμε τον Οκτώβριο, λόγω έλλειψης χρημάτων. Απολύσαμε δυστυχώς έναν εργαζόμενο και κάναμε ευέλικτες συμβάσεις 4 ωρών σε εννέα εργαζόμενους. Τώρα το καλοκαίρι μειώσαμε κατά πολύ τις ώρες τους. Για να λειτουργήσει υποδειγματικά ο Σύλλογος θέλουμε 13 εργαζόμενους με 8ωρη απασχόληση. Με μισθολογικό μηνιαίο κόστος 20.000 μαζί με τα όποια λειτουργικά έξοδα το ποσό είναι λίγο κάτω από τις 30.000 ο σύλλογος μπορεί να λειτουργήσει υποδειγματικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη» είπε.

Το έργο που επιτελεί ο σύλλογος είναι σημαντικότατος. Αν και πριν από λίγους μήνες υπήρχε η ελπίδα ότι ο Σύλλογος θα έμπαινε σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εντούτοις αυτό δεν είχε θετική κατάληξη. «Πιστεύαμε ότι θα μπαίναμε σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όμως δεν καταφέραμε να ενταχθούμε. Ο χώρος που λειτουργούμε είναι 450 τμ και το αγοράσαμε το 1996 είναι υπόγειο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα ένταξής μας στο πρόγραμμα. Για να μπαίναμε χρειάζονταν αλλαγή χρήσης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δοθεί ένα μεγάλο παράβολο που αγγίζει το ποσό των 20.000 ευρώ. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση για να γίνει η αλλαγή χρήσης ατελώς. Από την άλλη έχουμε και ένα άλλο χώρο στην Καλαμαριά στην οδό Ροδοπόλεως, σ' ένα νεόδμητο κτίριο που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ. Θέλουμε να το λειτουργήσουμε ως Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με σύνδρομο Down. Σταδιακά θέλουμε να μεταφερθούμε εκεί. Όμως για να γίνει αυτό θέλουμε λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ. Ήδη υπάρχουν όργανα και μηχανήματα τα οποία δίνουν τεράστιες λύσεις και είναι άδικο να μην βρούμε τα χρήματα για να μεταφερθούμε εκεί», αναφέρει ο κ. Τσιφλίκης.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε -παράλληλα- και στην σημαντικότητα της ύπαρξης του Συλλόγου για τα παιδιά με σύνδρομο Down.

«Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από συνεχή εκπαίδευση. Πρέπει να γνωρίζουν και να το νιώθουν ότι πρέπει να είναι χρήσιμα στην κοινωνία. Καθημερινά προσπαθούν για το καλύτερο και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάτω από τις οδηγίες των καθηγητών τους. Με χαρά ασχολούνται στις μπομπονιέρες που κάποτε ήταν για εμάς ένα σημαντικό έσοδο. Σήμερα η δουλειά είναι ελάχιστη. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τις μπομπονιέρες για την επιδεξιότητά τους. Αυτά τα παιδιά να δεν προσεχθούν και δεν έχουν κάποιες δραστηριότητες θα πάθουν κατάθλιψη και ουσιαστικά δεν θα έχουν όρεξη για τίποτε. Πρέπει να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται με σωστό τρόπο και με πολύ αγάπη από τους επικεφαλής τους. Έχουμε τμήματα κοινωνικής ένταξης, αλλά και τμήματα συντήρησης της επικαιρότητας, όπου μαθαίνουν για τα βασικά που συμβαίνουν στην κοινωνία. Θα πρέπει οι πολιτικοί να μην φωτογραφίζονται μαζί μας σε κάθε επιτυχία ή σε μια στιγμή χαράς, αλλά να σκύψουν επιτέλους πάνω στα προβλήματά μας. Οι επιτυχίες μας στους Παραολυμπιακούς είναι δεκάδες και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε. Σε κάθε αγώνες φέρνουμε πολλά μετάλλια. Η δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο και στον χώρο του αθλητισμού είναι εκπληκτική. Απλά θέλουμε την στήριξη της πολιτείας. Διάθεση και αγάπη από εμάς υπάρχει. Απλά θέλουμε μια χρηματική βοήθεια για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε», ολοκλήρωσε ο κ. Τσιφλίκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι χρόνια φυλάκιση η ποινή του Όσκαρ Πιστόριους


Σε εξέλιξη η ανάγνωση της απόφασης σε δικαστήριο της Νότιας Αφρικής.

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε ο διάσημος παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που έχει κριθεί ένοχος για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013.

Η ανάγνωση της απόφασης είναι ακόμα σε εξέλιξη στο δικαστήριο της Νότιας Αφρικής όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Ο Πιστόριους είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία τον Δεκέμβριο. Αρχικά του είχε επιβληθεί ποινή πενταετούς φυλάκισης, το 2014, ποινή που είχε επικριθεί, σύμφωνα με το Reuters, ως πολύ μικρή από γυναικείες οργανώσεις.

Έξι χρόνια φυλάκιση η ποινή του Όσκαρ Πιστόριους

-----------

Στη φυλακή θα μεταφερθεί ξανά ο Πιστόριους

Ποινή φυλάκισης έξι ετών του επέβαλε πριν λίγο το δικαστήριο.

Στο κρατητήριο μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής του ο διάσημος παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η ποινή του να μην είναι μικρότερη από 15ετή φυλάκιση. «Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι ηχηρή και επίμονη αλλά δεν μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση αυτού του δικαστηρίου», τόνισε στην αγόρευσή της η δικαστής Thokozile Masipa.

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένειά της Στέενκαμπ έμεινε αποσβολωμένη στο άκουσμα της ποινής την οποία θεωρούν πολύ μικρή.

Αναφορικά με το πόσο χρόνο θα μείνει ο Πιστόριους πραγματικά στη φυλακή, το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως ο χρόνος που πέρασε ήδη φυλακισμένος δεν θα προσμετρήσει στη νέα ποινή του. Έτσι θα πρέπει να μείνει στη φυλακή τουλάχιστον τρία χρόνια, δηλαδή τη μισή ποινή του, πριν να έχει δικαίωμα να ζητήσει αναστολή.

Έτσι αναμένεται άμεσα να μεταφερθεί στη φυλακή Khosi Mampuru στην Πραιτόρια.

-----------

Δεν θα ασκήσουν έφεση οι δικηγόροι του Πιστόριους

«Μια μακρά φυλάκιση δεν θα εξυπηρετήσει τη δικαιοσύνη» είπε η δικαστής.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε με τέσσερις σφαίρες τον Φεβρουάριο του 2013.

Η εισαγγελία και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της Νότιας Αφρικής ζητούσαν ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί τουλάχιστον με την ελάχιστη ποινή 15ετους κάθειρξης που προβλέπεται για την κατηγορία του φόνου, τονίζοντας ότι ο Πιστόριους ουδεμία μεταμέλεια έδειξε για τον φόνο.

Η δικαστής Τοκολίζε Μασίπα διαφώνησε, αποδεχόμενη τα επιχειρήματα της υπεράσπισης για μικρότερη τιμωρία. «Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θορυβώδης και επίμονη αλλά δεν μπορεί να παίξει κανέναν ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε η Μασίπα. «Είμαι της άποψης ότι μια μακρά φυλάκιση δεν θα εξυπηρετήσει τη δικαιοσύνη». Δεν ήταν σαφές κατά πόσο η εισαγγελία θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Φορώντας σκούρο κοστούμι, ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός κοίταξε ευθεία όταν η δικαστής ανέγνωσε την ετυμηγορία της.

«Η ποινή που επιβάλλω στον κατηγορούμενο για τον φόνο της εκλιπούσας Ρίβα Στέενκαμπ είναι κάθειρξη έξι ετών» δήλωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου της Πρετόριας. Αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο Πιστόριους μεταφέρθηκε στην κεντρική φυλακή της Πρετόριας.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Ο Πιστόριους θα εκτίσει «μεταξύ του μισού και των δύο τρίτων της ποινής», πριν καταστεί δυνατόν να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση», δήλωσε ο Αντριου Φόουσετ, ένας από τους δικηγόρους του.

«Σεβόμαστε την απόφαση της δικαστού και δεν θα ασκήσουμε έφεση. Ο Οσκαρ θα εκτίσει την ποινή του... Νομίζω ότι είναι δίκαιη, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις», εξήγησε ο δικηγόρος μιλώντας στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το δικαστήριο.

Ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για το φόνο της Στέενκαμπ από εφετείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας το 2014, βάσει της ετυμηγορίας της δικαστού Μασίπα, μιας απόφασης που γυναικείες οργανώσεις χαρακτήρισαν πολύ επιεική.

Στην απόφασή της σήμερα η Μασίπα ανέφερε ότι, αν και η οικογένεια της Στέενκαμπ υπέστη μεγάλη απώλεια, η ζωή και η καριέρα του Πιστόριους καταστράφηκαν επίσης. «Η ζωή του κατηγορούμενου δεν θα είναι επίσης ποτέ η ίδια. Είναι ένας εκπεσών ήρωας και ποτέ δεν θα βρει τη γαλήνη», είπε.

Ο αθλητής έχει ακρωτηριασμένα πόδια από το γόνατο και κάτω από τότε που ήταν μωρό και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι η αναπηρία αυτή και το ψυχικό στρες θα πρέπει να θεωρηθούν ελαφρυντικά στοιχεία για να μειωθεί η ποινή του.

Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο πίσω από τα κάγκελα για να εκτίσει το υπόλοιπο της πενταετούς ποινής του σε κατ 'οίκον περιορισμό, συγκεκριμένα στο σπίτι του θείου του σε πλούσιο προάστιο της πρωτεύουσας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπαν ότι ο Πιστόριους, ένας πλούσιος λευκός και διεθνής διασημότητα, είχε ειδική μεταχείριση σε σχέση με άλλους που δεν διέθεταν τα πλούτη του.

Μέλη του Συνδέσμου Γυναικών του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κονγκρέσου (ANCWL) που παρακολούθησαν τη δίκη σε ένδειξη υποστήριξης προς τη δολοφονημένη Στέενκαμπ, είπαν ότι η ποινή που επιβλήθηκε από τη δικαστή Μασίπα δεν είναι επαρκής.

«Πρώτα πέντε έτη, έξι χρόνια τώρα; Είναι ντροπή για το δικαστικό σύστημα», δήλωσε η Ζακλίν Μόφοκενγκ, εκπρόσωπος του ANCWL. «Είναι προσβολή για τις γυναίκες σε αυτή τη χώρα».

Έξω από το δικαστήριο, μερικοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υποστήριξης προς τον αθλητή. Ένα πλακάτ έγραφε: «Δώστε πίσω στο Οσκαρ την ελευθερία του».

Ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο πατέρας της Ρίβα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης είπε ότι ο Πιστόριους πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση. «Θα το αφήσουμε αυτό στο κράτος», είπε στους δημοσιογράφους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστές από 1-19 Αυγούστου οι διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ


Ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές.

Κλειστές θα παραμείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την 1η έως την 19η Αυγούστου με απόφαση της Συγκλήτου.

Εξαιρούνται της απόφασης και θα παραμείνουν ανοικτές οι υπηρεσίες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)/ΑΠΘ- Επιτροπή Ερευνών, το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας-ΣΝΕΓ (θα είναι κλειστό 1-17-8-2016), το Τεχνικό Συνεργείο, το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ), ο Σεισμολογικός Σταθμός, ο Μετεωρολογικός Σταθμός και το Μετεωροσκοπείο, το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, οι θυρίδες αλληλογραφίας, το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών, η υπηρεσία κήπων, οι Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης (εκτός του Οικονομικού Τμήματος - Λογιστήριο & Διαχείριση- που θα παραμείνει κλειστό για το χρονικό διάστημα από 4-8-2016 έως και 19-8-2016). Παράλληλα, η φύλαξη των κτιρίων και η καθαριότητα θα πραγματοποιούνται με βάση ειδικό πρόγραμμα.

Η απόφαση της Συγκλήτου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι το διάστημα από το τέλος Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου δεν πραγματοποιούνται μαθήματα και εξετάσεις στα Τμήματα και τις Σχολές του ΑΠΘ, καθώς και στην έλλειψη προσωπικού για την κάλυψη των διοικητικών αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια του έτους, με συνέπεια την υποχρεωτική χορήγηση αδειών στο προσωπικό κατά το μήνα Αύγουστο, και σε λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...