Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η 63χρονη στην εμμηνόπαυση που θέλει να κάνει σεξ με 22χρονους


Βρίσκει τους ερωτικούς συντρόφους μέσα διαδικτύου και αρνείται να υποταχθεί στην ηλικία της.

«Θα μπορούσα να είμαι το κορίτσι της αφίσας για την εμμηνόπαυση, παρόλο που είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για τις γυναίκες. Οι περισσότερες νομίζουν πως ήρθε το τέλος της σεξουαλικής τους ζωής, υποφέρουν από οστεοπόρωση, παίρνουν βάρος, χάνουν το κολλαγόνο του προσώπου τους, φαίνονται μεγαλύτερες, ιδρώνουν το βράδυ στον ύπνο τους, μυρίζουν περίεργα και άλλα πολλά δυσάρεστα».

Τα παραπάνω διηγείται μία γυναίκα που έχει ξεπεράσει το 60ο έτος της ηλικίας της και λέει ότι αν και έχει μπει στην εμμηνόπαυση, θέλει όσο ποτέ να κάνει σεξ.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια βιώνω αυτήν την εμπειρία. Είμαι πιο αδύνατη από ποτέ, ξεπέρασα τα 60 και δεν λέω πως είμαι κάτι παραπάνω από 50, είμαι στα καλύτερά μου, φαίνομαι για 42 και θέλω να κάνω σεξ όλη την ώρα. Όσες λένε ότι ο κόλπος τους είναι ξερός σαν έρημος εγώ τους λέω ότι είναι μια όαση».

Η γυναίκα με το ψευδώνυμο Laurett Fenn λέει ότι μοιράστηκε το… πρόβλημά της με φίλους και συναδέλφους και την συμβούλεψαν να αναζητήσει συντρόφους για την σεξουαλική της ικανοποίηση μέσω διαφόρων εφαρμογών.

«Χρησιμοποίησα για πλάκα κάποια εφαρμογή και είχα δεκάδες προτάσεις. Είχα πρόταση από 22χρονο και έκανα σεξ μαζί του. Το φαντάζεστε; θα μπορούσα να είμαι γιαγιά του, είμαι 63. Όλο αυτό τονώνει την αυτοπεποίθησή μου».

Η γυναίκα λέει πως τελικά αναζητά και βρίσκει νεαρούς ερωτικούς συντρόφους γιατί αρνείται να υποταχθεί στην ηλικία της και γιατί νιώθει πολύ καλά με τη φάση στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα λέει ότι αισθάνεται πιο σέξι τώρα από ότι αισθανόταν στα 30 της.

«Υπάρχουν στιγμές που νιώθω άνετα και δεν αναφέρω καν ότι είμαι στην εμμηνόπαυση. Όσο το πράγμα δεν περιπλέκεται και θέλουμε και οι δύο το ίδιο πράγμα τότε όλα είναι καλά. Είναι άνδρες, δεν είναι ούτε ψυχολόγοι ούτε οι φίλες μου. Δεν ασχολούνται με την ηλικία μου. Μου λένε πόσο ωραίο σώμα έχω. Περνάμε καλά γιατί όπως λένε οι ίδιοι δεν θέλω οικογένεια, παιδιά και δεσμεύσεις. Πράγματα δηλαδή που απεχθάνονται οι άνδρες».

Η 63χρονη νυμφομανής λέει στη συνέχεια ότι παρόλο που είναι πιο ενεργή σεξουαλικά από ό,τι ήταν στα 20 της, όλο αυτό που της συμβαίνει δεν έχει να κάνει με το σεξ. «Αποκρούω το θάνατο που η εμμηνόπαυση αυτόματα φέρνει. Αρνούμαι να υποταχθώ στη σκιά του.»

Όσο για το πού θα την βγάλει όλο αυτό, όπως λέει η ίδια δεν ξέρει αλλά θέλει πολύ να μάθει…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέμισε χρώματα και αρώματα η Κηφισιά


Δείτε φωτορεπορτάζ από την 62η Ανθοκομική Έκθεση.

Και φέτος, στο άλσος Κηφισιάς, οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στόλισαν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά και ο χώρος γέμισε από πανέμορφα χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές.

Οι επισκέπτες και οι δημότες μπορούν να απολαύσουν μια ευχάριστη βόλτα στο όμορφο κόσμο των λουλουδιών και των φυτών της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς χωρίς εισιτήριο τα πρωινά των καθημερινών ημερών (10:00 το πρωί έως 15:00 το μεσημέρι), ενώ το συμβολικό εισιτήριο του 1,5 ευρώ θα παραμείνει για τις ώρες 15:00 με 22:00 τις καθημερινές και 10:00 με 22:00 τα Σαββατοκύριακα.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr από την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς…












































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε τμήμα πέλεκυ ηλικίας έως 49.000 ετών


Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με μικρή πέτρα.

Τμήμα από τον αρχαιότερο πέλεκυ με λαβή, ο οποίος χρονολογείται προ 46.000 έως 49.000 ετών, λίγο μετά την εποχή που οι άνθρωποι έφθασαν στη νησιωτική ήπειρο πριν περίπου 50.000 έως 55.000 χρόνια, ανακάλυψαν αυστραλοί αρχαιολόγοι.

Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί -άλλοι επιστήμονες διατηρούν πάντως τις αμφιβολίες τους- τότε η Αυστραλία και όχι η Ευρώπη διεκδικεί τον επίζηλο τίτλο του λίκνου της πιο προχωρημένης τεχνολογίας των λίθινων εργαλείων, τα οποία είχαν και ξύλινη λαβή. Η συνοδευτική λαβή πάντως δεν βρέθηκε.

Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σου Ο'Κόνορ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αυστραλιανό αρχαιολογικό περιοδικό «Australian Archaeology». Το τμήμα του τσεκουριού που βρήκαν έχει μέγεθος περίπου 11 χιλιοστών, δηλαδή σχεδόν όσο ένα νύχι και εκ πρώτης όψεως μοιάζει απλώς με μια μικρή πέτρα.

«Πρόκειται για τον αρχαιότερο πέλεκυ με λαβή. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχει βρεθεί κάτι ανάλογο τόσο παλιό. Στην Ιαπωνία τέτοια τσεκούρια εμφανίζονται πριν από 35.000 χρόνια, ενώ στις περισσότερες χώρες του κόσμου κάνουν την εμφάνισή τους μαζί με τη γεωργία πριν από 10.000 χρόνια» δήλωσε η Ο'Κόνορ.

Η ανακάλυψη δείχνει ότι η πρώιμη τεχνολογία των ιθαγενών Αβοριγίνων δεν ήταν τόσο απλοϊκή, όσο είχε θεωρηθεί έως τώρα. Η προσαρμογή λαβής στον λίθινο πέλεκυ απαιτεί ξεχωριστή ικανότητα. Στο παρελθόν έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη και στην Αφρική πολύ παλαιότερα τσεκούρια από μαλακότερο υλικό, κυρίως πυριτόλιθο, όμως ήσαν διαφορετικά εργαλεία και χωρίς λαβή, απλώς μυτερές πέτρες που τις κρατούσαν στο χέρι τους.

Το αρχαίο αυστραλιανό τσεκούρι ήταν φτιαγμένο από σκληρό βασάλτη, ο οποίος είχε γυαλιστεί και πάρει το τελικό σχήμα του με τρίψιμο πάνω σε μαλακότερο πέτρωμα, όπως ψαμμίτη. Τα τσεκούρια αυτά θα ήσαν χρήσιμα σε πολλές εργασίες, όπως την κατασκευή δοράτων, το ξεφλούδισμα δέντρων κ.α.

«Γνωρίζουμε ότι οι Αβορίγινες δεν είχαν τσεκούρια εκεί από όπου ήλθαν στην Αυστραλία. Δεν έχουν βρεθεί καθόλου τέτοια τσεκούρια στα νησιά προς βορρά. Όταν έφθασαν στην Αυστραλία, προχώρησαν στην καινοτομία αυτή», ανέφερε η Ο'Κόνορ.

«Καθώς δεν έχουν βρεθεί τσεκούρια στη Νοτιανατολική Ασία στη διάρκεια της Εποχής των Πάγων, η ανακάλυψη δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι έφθασαν στην Αυστραλία, άρχισαν να πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες», πρόσθεσε ο καθηγητής Πίτερ Χίσκοκ, που ανέλυσε τα ευρήματα.

Παρόλο πάντως που οι πρώτοι κάτοικοι εξαπλώθηκαν στην Αυστραλία, η τεχνολογία των τσεκουριών δεν εξαπλώθηκε εξίσου μαζί τους, αλλά έμεινε περιορισμένη στον βορρά, ενώ στο νότο τα τσεκούρια χρησιμοποιούνται μόνο κατά τις τελευταίες λίγες χιλιάδες χρόνια.

Άλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίσθηκαν πιο επιφυλακτικοί για τους ισχυρισμούς των αυστραλιανών ερευνητών, αντιτείνοντας ότι δεν βρέθηκε όλος ο υποτιθέμενος πέλεκυς, παρά μόνο ένα μικρό τμήμα του, οπότε -για να ισχυροποιήσουν τον ισχυρισμό τους- θα πρέπει να βρουν περισσότερα ανάλογα ευρήματα. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Σι του Πανεπιστημίου Στόνι Μπρουκ των ΗΠΑ, ειδικό στα αρχαία λίθινα εργαλεία, θα παραμένει η αμφιβολία αν το εύρημα όντως προέρχεται από ένα τσεκούρι με λαβή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας εφευρέτης ξαναχτυπά: Συναγερμός για τα... δόντια


Φαίνεται ότι ο δημιουργός της «τσιγαροσκοτώστρας» είναι… ανεξάντλητος όσον αφορά στις ευρεσιτεχνίες. Έφτιαξε μια μάσκα η οποία χτυπά κάθε φορά που ο χρήστης της ανοιγοκλείνει το στόμα του. Πρόκειται για έναν συναγερμό για "να μην σας κλέψουν τα δόντια".

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο χρήστης του Facebook Thanasis Papadopoulos




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα - σοκ για χάμπουργκερ στις ΗΠΑ: Bρέθηκαν ίχνη ανθρώπινου DNA και ποντικιών


Σοκ προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη από εταιρεία δοκιμής τροφίμων, σύμφωνα με την οποία ανθρώπινες τρίχες, δέρμα ή νύχια εμπεριέχονται στο κρέας των χάμπουργκερ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Clear Labs διαπίστωσε πως σε δείγμα 258 χάμπουργκερ στις ΗΠΑ, σε δύο χορτοφαγικά προϊόντα εντοπίστηκαν ίχνη κρέατος, σε ένα βρέθηκαν ίχνη ανθρώπινου DNA και σε τρία ίχνη από DNA ποντικιού.

Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα ίχνη ανθρώπινου DNA όπως τρίχες, δέρμα ή νύχια είναι πιθανόν να αναμείχθηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

«Αυτό που πολλοί καταναλωτές δε γνωρίζουν είναι ότι κάποια ποσότητα ανθρώπινου DNA ή ποντικιού μπορεί να εντοπιστεί και να είναι αποδεκτή», προσθέτει η εταιρεία δοκιμής τροφίμων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γκρι φιγούρα που εξαφανίζεται στο δάσος και διχάζει - Απάτη ή μυστήριο;


Το βίντεο που ακολουθεί διχάζει το διαδίκτυο, καθώς δείχνει μια περίεργη φιγούρα να διασχίζει την άσφαλτο και στη συνέχεια να εξαφανίζεται μέσα στο δάσος.

Το αξιοπερίεργο στιγμιότυπο απαθανάτισε με την κάμερα του κινητού του ένας διερχόμενος οδηγός ο οποίος σάστισε όταν αντίκρισε το θέαμα.

«Κάτι πέρασε από μπροστά μας», αναφέρει ο οδηγός και προσθέτει ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητα της μυστηριώδους γκρι φιγούρας.

«Στην αρχή δεν αντιληφθήκαμε τίποτα, όταν κοιτάξαμε το βίντεο είδαμε πως κάτι περίεργο εμφανίστηκε στον δρόμο μας», συμπληρώνει.

Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο υλικό έχει προβληματίσει τους χρήστες του διαδικτύου, με ορισμένους από αυτούς να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα πετυχημένο προϊόν μοντάζ.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Instagram


Το Instagram το τελευταίο διάστημα προχωράει συνεχώς σε αλλαγές προκειμένου να ευχαριστήσει τους χρήστες του για την αφοσίωση που επιδεικνύουν.

Αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς εφαρμογής αποφάσισαν να αλλάξουν ριζικά το λογότυπο του Instagram.

Ξεχάστε λοιπόν το κλασικό σήμα κατατεθέν του Instagram και δείτε πως θα είναι το νέο πολύχρωμο λογότυπο της εφαρμογής.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η NASA ανακάλυψε 1.284 εξωπλανήτες


Η NASA ανακάλυψε 1.284 εξωπλανήτες με τη χρήση του τηλεσκοπίου Κέπλερ, διπλασιάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

«Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι κάπου εκεί έξω, σε τροχιά γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με τον Ήλιο μας, θα βρούμε τελικά έναν αδελφό πλανήτη της Γης», είπε η Ellen Stofan, η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της NASA.

Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι κατά 99% αυτοί οι 1.284 εξωπλανήτες είναι πραγματικά πλανήτες και όχι άλλα ουράνια σώματα. Το τηλεσκόπιο Κέπλερ έχει επίσης εντοπίσει άλλα 1.327 αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι πλανήτες, όμως θα χρειαστούν επιπρόσθετες μελέτες για να επιβεβαιωθεί.

«Πριν από την εκτόξευση του Κέπλερ δεν ξέραμε αν οι εξωπλανήτες είναι σπάνιοι ή άφθονοι και τώρα φαίνεται ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες παρά άστρα. Οι πληροφορίες αυτές θα καθοδηγήσουν τις μελλοντικές αποστολές μας για να μάθουμε αν είμαστε μόνοι ή όχι στο σύμπαν» είπε ο διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ο Μπεν ζει με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος"


"Ο Μπεν ζει και είμαι πολύ χαρούμενη που η έρευνα συνεχίζεται" σημείωσε η μητέρα του Μπεν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

"Πιστεύω ότι κάποιος από την Κω έχει πληροφορίες για το τι συνέβη στον Μπεν και που μπορεί να είναι σήμερα. Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες πριν μερικά χρόνια ότι ο Μπεν έχει φύγει από την Κω, ζει με νέο όνομα, Ανδρέας, και ζει με έναν άνδρα που τον λένε Νίκο" τόνισε η μητέρα του Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991 από το νησί σε ηλικία 21 μηνών προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς το τέλος Μαΐου αρχίζει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας


Ρ. Αντωνοπούλου: Οι δήμοι τίθενται στην υπηρεσία των ανέργων.

Έως το τέλος Μαΐου μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους πρώτους 17 δήμους που έχουν επιλεγεί και αναμένεται να απορροφήσουν 6.918 ανέργους, ενώ τους επόμενους μήνες ακολουθούν οι 34 δήμοι και από Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας.

Όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου στη σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), «η ανεργία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από ένα υπουργείο και σίγουρα όχι αποκλειστικά με ένα πρόγραμμα από κοινοτικούς πόρους. Υποχρέωσή μας όμως είναι να υποστηρίζουμε τους ανέργους με διάφορες δράσεις, ώστε να επανενταχθούν σε θέσεις εργασίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου Εργασίας είναι να αποτελούν όλα τα προγράμματα εγγύηση σε μισθωτή εργασία και ασφαλιστικά δικαιώματα. «Οι δήμοι τίθενται στην υπηρεσία των ανέργων» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου, η οποία ανέλυσε τη διαδικασία της επιλογής των δήμων που πέρασαν στην πρώτη και στην δεύτερη φάση, λέγοντας ότι έγινε με διαφάνεια και βάσει ενός στατιστικού προγράμματος.

Τα κύρια κριτήρια που εξετάστηκαν είναι ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων, που πρέπει να ξεπερνούν τα 1.000 άτομα, το ύψος της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και κατά πόσο είχε πληγεί ο δήμος από τις επιπτώσεις της κρίσης το 2011.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου προτεραιότητα έχουν οι δήμοι-θύλακες της ανεργίας και κυρίως της μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι τρεις βασικοί άξονες του κοινωφελούς προγράμματος 8μηνης διάρκειας, πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινούνται οι αιτήσεις των δήμων για εργαζομένους, είναι τα διακριτά έργα και οι μετρήσιμες παρεμβάσεις, δηλαδή θα πρέπει να γίνεται μια ακριβής καταγραφή των αναγκών, των χώρων, αλλά και του αριθμού των εργαζομένων που θα χρειαστούν, ο απολογισμός και η αξιολόγηση του τελικού έργου. Οι προσληφθέντες αναμένεται να απασχοληθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κτιριακές υποδομές δήμων, πάρκα, δημοτικές βιβλιοθήκες, έργα περιβάλλοντος και ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών. Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα, δεν αποκλείονται ειδικότητες, αλλά θα επιλέγονται ανάλογα τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου. Τέλος, μέσω του προγράμματος οι προσληφθέντες θα εργάζονται τέσσερις ημέρες και την πέμπτη ημέρα θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό σεμινάριο εκμάθησης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και σεμινάριο κατάρτισης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα τότε θα εργάζονται και την πέμπτη ημέρα.

Η μοριοδότηση των εργαζομένων θα γίνεται με βάση τους μήνες ανεργίας (από 60 μήνες και πάνω), την εντοπιότητα, την οικογενειακή κατάσταση τους, αν εργάζεται ο/η σύζυγος, οικονομικά κριτήρια, η ηλικία, αν είναι ΑΜΕΑ. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στην συνεδρίαση διατυπώθηκαν διαμαρτυρίες και ενστάσεις σχετικά με την επιλογή των δήμων που μπήκαν στην πρώτη και δεύτερη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί ένα πείραμα. «Η υποστήριξη των ανέργων γίνεται όταν υπάρχουν δουλειές», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα σταλούν σαφείς οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πρώτοι 17 δήμοι, προκειμένου να λάβουν τους πρώτους εργαζομένους που θα απασχολήσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών από το υπ. Εργασίας


Νέα επίθεση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σε διευκρινίσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του, «το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποτελεί θεσμοθετημένο οικονομικό σύμβουλο της Πολιτείας και, στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητάς του, οφείλει να δημοσιοποιεί στοιχεία βασισμένα σε αντικειμενικά δεδομένα», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν συνέβη αυτό με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΟΕΕ, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στο θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, αλλά στην αντιπολιτευτική διάθεση του προέδρου του, μέλους της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας».

«Η αλχημεία των στοιχείων που έθεσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΟΕΕ», προσθέτει το υπουργείο, «συνίσταται, κυρίως, στο ότι δεν αφαιρούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τις ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα και στο ότι δεν συμψηφίζουν την προκαταβολή με αυτήν που καταβλήθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος».

Το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του παραθέτει συγκριτικό πίνακα «με τις ανακρίβειες», όπως σημειώνει, «των στοιχείων αυτών, ώστε να καταστεί δυνατός ο δημόσιος έλεγχός τους και να μην επιβιώνει η δημαγωγική διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι «η μεταρρύθμιση κατοχυρώνει ίσους κανόνες για όλους και ειδική μέριμνα για τους αδύναμους και τα μεσαία εισοδήματα», επισημαίνοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων θα πληρώσει μικρότερες εισφορές από ό,τι με το προϋφιστάμενο σύστημα». «Αυτό συμβαίνει για όλους τους πρώην ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ με πραγματικό εισόδημα από 19.000 ευρώ και κάτω και για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, λόγω των μεταβατικών ρυθμίσεων, με εισόδημα από 24.000 ευρώ και κάτω» συμπληρώνει το υπουργείο Εργασίας. «Συνεπώς, όπως προκύπτει και από τον πίνακα, η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση οικονομολόγου με εισόδημα π.χ. 15.000 ευρώ είναι 38,15%, μικρότερη σε σχέση με το 43,31% αυτής που τον βάρυνε, μέχρι σήμερα, (για την 4η κλίμακα του ΟΑΕΕ) και πολύ κάτω από την εξωπραγματική 64,5% που εμφανίζει η ανακοίνωση του προέδρου του ΟΕΕ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «η επιβάρυνση θα ήταν ακόμη μικρότερη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εάν οι ηγεσίες των επιστημονικών συλλόγων και επιμελητηρίων είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του υπουργείου να προτείνουν, εφ’ όσον αυτή είναι η βούληση των μελών τους, τη μετατροπή των επικουρικών συντάξεων σε συντάξεις επαγγελματικών ταμείων ανά κλάδο. Αυτό θα μείωνε το ύψος της υποχρεωτικής εισφοράς από το πράγματι υψηλό 38% στο 27%».

«Η πρόταση αυτή του υπουργείου παραμένει στο τραπέζι του διαλόγου» αποσαφηνίζει το υπουργείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργαζόμενοι με μπλοκάκι σε φορείς του δημοσίου απαλλάσσονται από τη τήρηση βιβλίων


Τι αναφέρει και ποιους κυρίως αφορά η απόφαση του Τρ. Αλεξιάδη.

Απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, φυσικά πρόσωπα, τα οποία εργάζονται με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Δημόσιο και σε ΝΠΔΔ.

Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, με την οποία απαλλάσσει από την τήρηση βιβλίων εργαζόμενους που αμείβονται με μπλοκάκι από αυτούς τους φορείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με αυτήν την απόφαση επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα εργαζομένων, που με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία έπρεπε να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν στοιχεία και οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πυροσβεστική και η τύχη της έσωσαν τη ζωή


«Θρίλερ» με απόπειρα αυτοκτονίας 35χρονης στον Περισσό.

Ώρες αγωνίας έζησε μια ολόκληρη γειτονιά στον Περισσό σήμερα το πρωί, όταν μια 35χρονη γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Ευτυχώς για την ίδια οι περίοικοι έδρασαν γρήγορα και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, άνδρες της οποίας σε μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν στο σημείο και έστησαν κάτω από το μπαλκόνι της γυναίκας το ειδικό στρώμα προστασίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η κοπέλα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρά τις προσπάθειες που έκαναν περίοικοι και πυροσβέστες για την μεταπείσουν, δεν άλλαξε την απόφασή της και έκανε την βουτιά στο κενό από τον δεύτερο όροφο.

Για καλή της τύχη, ωστόσο, αρχικά η τέντα από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και βέβαια στη συνέχεια το ειδικό στρώμα της πυροσβεστικής απέτρεψαν την πρόσκρουση στο έδαφος.

Στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Τις πληροφορίες, όπως και τις φωτογραφίες, τις λάβαμε από αναγνώστη τουnewsbeast.gr που ήταν παρών στο περιστατικό, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Αν και εσείς θέλετε να στείλετε τις δικές σας πληροφορίες για περιστατικά που διαδραματίζονται και είστε μάρτυρες, επικοινωνήστε με το: contact@newsbeast.gr








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπαθε εγκεφαλικό και εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 50χρονος από την Αμαλιάδα.

Σε σοβαρή κατάσταση σε Νοσοκομείο των Πατρών νοσηλεύεται ένας 50χρονος από την Αμαλιάδα, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά, αφού προηγουμένως τον αναζητούσαν οι φίλοι του, οι οποίοι και επιστράτευσαν την Αστυνομία για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 50χρονος ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Αμαλιάδα για επαγγελματικούς λόγους, είχε να δώσει σημεία ζωής δύο ημέρες.

Φίλος του τον αναζητούσε διαρκώς στα τηλέφωνα, το ίδιο και η μητέρα του, ωστόσο δεν είχαν κανένα σημείο ζωής. Όταν το κινητό του τηλέφωνο τέθηκε εκτός λειτουργίας, τότε ο φίλος του άρχισε να φοβάται ότι κάτι είχε συμβεί και προχθές το μεσημέρι αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας για να δηλώσει την εξαφάνισή του, ενώ ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταβούν στο σπίτι του 50χρονου για να διαπιστωθεί εάν είχε συμβεί κάτι, καθώς διαμένει μόνος του.

Η Αστυνομία κινήθηκε άμεσα και αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του 50χρονου που διαμένει σε κεντρικό σημείο της πόλης. Φυσικά δεν πήραν καμία απάντηση στα αλλεπάλληλα χτυπήματα και αποφασίστηκε να ανοίξουν με κάποιο τρόπο την πόρτα, για να δουν εάν είχε συμβεί κάτι.

Η πόρτα άνοιξε και ήταν η σωτήρια κίνηση για τον 50χρονο, ο οποίος βρισκόταν πεσμένος στο πάτωμα του σπιτιού, χωρίς να μπορεί να κάνει καμία κίνηση. Στην προσπάθειά τους να τον συνεφέρουν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι κουνούσε τα μάτια του, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει καμία κίνηση, ούτε μπορούσε να μιλήσει και άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και εν συνεχεία σε Νοσοκομείο των Πατρών.

Ο 50χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο, γι’ αυτό και δεν ειδοποίησε κανέναν. Το πότε ακριβώς συνέβη αυτό παραμένει άγνωστο, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο φίλος του τον καλούσε επί δύο ημέρες συνέχεια στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο προφανώς αποφορτίστηκε κάποια στιγμή, εξ ου και η παρέμβαση της Αστυνομίας.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι


Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 24 Μαΐου.

Τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους από Δευτέρα 16 έως και τις 24 Μαΐου 2016 αποφάσισαν οι δικηγόροι οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου "να διαγνωστεί δικαστικά " η αντισυνταγματικότητά του του ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα , το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά την -με συνοπτικές διαδικασίες- ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου την Κυριακή 8.5.2016, αποφάσισε τα εξής:

1. Καταγγέλλει ότι ο νέος νόμος: α) είναι κατάφωρα και πολλαπλώς αντισυνταγματικός, β) δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, β) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, δ) δεν συνοδεύτηκε από αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση των επίμαχων ρυθμίσεων.

2. Θα ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα και μέσα κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του.

3. Οι έμμισθοι δικηγόροι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα απόσχουν από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.)

4. Με δεδομένη τη δημόσια εκπεφρασμένη δέσμευση κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την 8.5.2016, σχετικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και αφορούσαν τους δικηγόρους-ελεύθερους επαγγελματίες, αναμένουμε την άμεσηυιοθέτηση και νομοθέτηση αυτών και συγκεκριμένα: α) την κατάργηση της υποχρέωσης των νέων ασφαλισμένων να επιστρέψουν τα ποσά των "εκπτώσεων" που τους παρέχονται για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης, β) τη δυνατότητα σύστασης επαγγελματικού ταμείου, με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής και γ) τη δυνατότητα επιστροφής (ή συμψηφισμού με τις εισφορές του επομένου έτους) των τυχόν επιπλέον καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενόψει της προσεχούς συνεδρίασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 12.5.2016, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από Δευτέρα 16 έως και τις 24 Μαΐου 2016.

Το πλαίσιο των αδειών που θα χορηγούνται κατά την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντα τους για το ως άνω χρονικό διάστημα έχει ως εξής:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΜΑΪΟΥ 2016

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1. Παραγραφές – Προθεσμίες

2. Για τις ποινικές υποθέσεις:

- Αυτόφωρα (κρατούμενοι)

- Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)

- στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΠολΔ) και Διαταγών Πληρωμής.

2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών, ασφαλιστικών μέτρων και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών

3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)

4. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)

5. Προσθήκες

6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)

7. Κλήσεις - Προσδιορισμοί

Αναβολές:

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εικοσιτετράωρη γραμμή εξυπηρέτησης από τον ΟΑΕΔ


Τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.
Μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επί 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα, εγκαινιάζει ο ΟΑΕΔ με το νέο portal του που έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, και τη νέα υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης -Call Center- μέσω του αριθμού 11320.

Στο νέο portal, ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, έγιναν 1.182.267 προβολές σελίδας από 169.039 χρήστες, εκ των οποίων το 41% συνδέθηκαν για περισσότερες από μία φορά. Με βάση τις αξιολογήσεις από τους πρώτους επισκέπτες, που απάντησαν στο πεδίο «Η γνώμη σας μετράει», το 78% δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πληρότητα των πληροφοριών στις οποίες είχαν πρόσβαση.

Κεντρική θέση στο Portal διατηρεί η μηχανή απλής ή σύνθετης (με επιλογή περισσότερων κριτηρίων) αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας, καθώς και η μηχανή αναζήτησης βιογραφικών των αναζητούντων εργασία, από τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων που τηρούνται στα μητρώα του Οργανισμού. Αυτές οι αλληλένδετες αναζητήσεις ανταποκρίνονται πλήρως στο νέο σύστημα που προωθεί ο ΟΑΕΔ για την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Η ανάπτυξη του συστήματος, συνδέεται με την προσπάθεια που κάνει ο ΟΑΕΔ για να αυξήσει τον αριθμό των κενών θέσεων που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις μέσω του Portal.

Σημαντική καινοτομία στο σχεδιασμό του νέου Portal αποτελεί ο προσανατολισμός του στον χρήστη, ανάλογα με την κατηγορία συναλλασσόμενου στην οποία ανήκει (Άνεργος, Εργαζόμενος, Εκπαιδευόμενος/Καταρτιζόμενος, Άτομο που ανήκει σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, Εργοδότης/Επιχείρηση, Πάροχος, Κλαδικός ή Κοινωνικός Φορέας). Επιλέγοντας κατηγορία, εμφανίζεται σε κάθε συναλλασσόμενο όλο το φάσμα των υπηρεσιών στις οποίες έχει δυνητικά πρόσβαση. Στη συνέχεια ο συναλλασσόμενος μπορεί να προβεί στις επιλογές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του (Εγγραφή στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Προγράμματα Απασχόλησης, Συνεχιζόμενη Κατάρτιση, Επιδόματα/Παροχές, Κοινωνική Πολιτική, Πρωτοβουλίες, Συνεργασίες ΟΑΕΔ, Δίκτυο EURES, Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κλπ).

Το νέο Portal ανταποκρίνεται στη γεωμετρία συσκευών τύπου tablet και smart phone και θα παρέχει, στο προσεχές διάστημα, δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας, σε προκαθορισμένο χρόνο, με χρήση φωνής ή και video, με το αρμόδιο προσωπικό του Οργανισμού, ανοίγοντας ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας. Το νέο Portal του ΟΑΕΔ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Οργανωτικός Ανασχεδιασμός και Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ (Reengineering)» το οποίο προβλέπει την αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού ώστε να γίνουν περισσότερο εξατομικευμένες.

Επίσης, ο ΟΑΕΔ εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης -Call Center- μέσω του αριθμού 11320, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καλούν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Το Call Center επιδιώκει να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα και την άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

Η νέα υπηρεσία της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:30 έως 14:30, εκτός εορτών και αργιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ανθρώπινο σώμα ως έργο τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη


«Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη».
Η δημιουργική απειρία των φοιτητών του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τα έργα της συνθέτουν την έκθεση «Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Στην έκθεση προβάλλονται έργα των πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών του εργαστηρίου των ετών 2012-2015, τα οποία δημιουργήθηκαν με βάση τρεις θεματικές ενότητες: «Αυτοπροσωπογραφία», «Το χέρι μου», «Το βάρος» και βασίζονται σε αντίγραφα μελών των σωμάτων των ίδιων των φοιτητών. Συμβάλλουν, έτσι, στον προβληματισμό για το κατά πόσο ένα αντίγραφο ανθρώπινου σώματος μπορεί να είναι ή να γίνει έργο τέχνης.

«Η έκθεση πραγματεύεται το ανθρώπινο σώμα ως ένα εν δυνάμει έργο τέχνης, προβάλλοντας όλα τα θέματα που απασχόλησαν τους φοιτητές. Το εγχείρημα παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για την εκπαιδευτική του αξία αλλά και για τη δημιουργία μίας σημαντικής γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού», τόνισε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Ολιβιέ Ντεκότ.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εργαστήριο και συνοδεύεται από μία ομότιτλη έκδοση (Εκδόσεις «Λειμών»), η οποία αποτελεί προσπάθεια για μία θεωρητική προσέγγιση των θεμάτων που απασχόλησαν τους φοιτητές. Τόσο η έκθεση, όσο και η έκδοση, αποτελούν τη δεύτερη δράση του Εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής. Η πρώτη παρουσίαση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιήθηκε το 2010, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

«Η παρατηρητικότητα, η δημιουργική φαντασία, η καλλιτεχνική ευαισθησία και το ταλέντο του καθενός μετέτρεψε το "άτεχνο" καλούπι σε έργο τέχνης, δικαιώνοντας έτσι την πεποίθησή μας πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ τεχνικής και τέχνης ή αλλιώς πως η διαδικασία αποτελεί ουσία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη διαδικασία της μάθησης» ανέφερε ο γλύπτης και επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάρκος Γεωργιλάκης.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι φοιτητές Γιάννης Αυγουστής, Ανδρέας Βερναρδάκης, Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Στυλιανή Δημητρίου, Θεοδώρα Δεδούση, Διαμαντή Αικατερίνη, Θωμάς Διώτης, Ζερβού Ελένη, Δήμητρα-Ταμάρα Ζίγκαρις, Δημήτρης Καμπουρόπουλος, Δημήτρης Καλογερής, Χριστίνα-Ευδοκία Καλογεροπούλου, Ορέστης Καραλής, Άννα Κετίκογλου, Αικατερίνη Κομιανού, Κυριακή Κούνιαρη, Δανάη Κρίκη, Γεωργία Κυριακίδου, Καλλιρρόη Κωστίκογλου, Μαρία Λουίζου, Μανουρά Μαρία, Ηρώ Μανδηλαρά, Μαρίνα Μαργέλου, Έλενα Μαρίνου, Κωνσταντίνος Μάρος, Λυδία Μηλίγκου, Αναστάσιος Μυλωνάς, Δανάη Νικολαΐδη-Κωτσάκη, Αλέξανδρος Ντούρας, Γιάννης Παπαδάκης, Μαρίλια Παπανικολάου, Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου, Βαγγέλης Πιτσολάνης, Αργύρης Ράλλιας, Νίκος Ραφτάκης, Oscar Riguelme, Άννα Σάπκα, Γιάννης Σπηλιόπουλος, Χρίστος Στεριόπουλος, Σπύρος-Αιμίλιος Τζίμας και Αρισταίος Τσούσης.

Το οπτικοακουστικό υλικό είναι δημιουργία του Ιάπωνα καλλιτέχνη Yu Araki, ενώ η φωτογραφία της αφίσας που συνοδεύει την έκθεση είναι του Ανδρέα Σμαραγδή.

Την έκθεση, τα εγκαίνια της οποία θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου, επιμελείται ο καθηγητής Μάρκος Γεωργιλάκης και τον σχεδιασμό της η αρχιτέκτονας και φοιτήτρια της ΑΣΚΤ Ηρώ Μανδηλαρά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιστώσεις 17 εκατ. ευρώ σε δήμους για τις δασικές πυρκαγιές


Προορίζονται για προληπτικές παρεμβάσεις πυροπροστασίας.

Ποσό ύψους 16.890.000 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε 318 δήμους, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Οι πιστώσεις προορίζονται για προληπτικές παρεμβάσεις πυροπροστασίας, όπως καθαρισμό της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, κ.λπ.) και στα περιαστικά δάση, απομάκρυνση των ξερόχορτων που μάζεψαν οι ιδιοκτήτες από οικόπεδα και κήπους κατοικιών, συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων, αγορά σχετικού εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.), κάλυψη λειτουργικών εξόδων (καύσιμα, υπερωρίες προσωπικού κ.λπ.) και κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην απόφαση, που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, σημειώνεται ότι η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπίτι στην Πρέβεζα φιλοξενεί προσωρινά έγκυες πρόσφυγες


Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης λίγο πριν τη γέννα.

Ένα σπίτι προσωρινής φιλοξενίας έγκυων προσφύγων στην Πρέβεζα, που διαμορφώθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι και με συλλογική δουλειά, εδώ και λίγες ημέρες, προσφέρει την θαλπωρή του σε δύο γυναίκες από τη Συρία, που διανύουν τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης τους, αλλά και στις οικογένειες τους.

Πρόκειται για το πατρικό σπίτι της Πέλας Καλογήρου, μέλους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πρέβεζας, το οποίο έδωσε ανακούφιση στην Ναχέντ και το Αζίζ, που περιμένουν το τρίτο τους παιδί και ακόμη σε μία έγκυο, την Ζεινάμπ με τη συνοδό της και το μικρό της παιδί, που ζούσαν το τελευταίο δίμηνο στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα.

Και οι δύο γυναίκες, όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Καλογήρου «βρήκαν έστω προσωρινή ανακούφιση λίγων εβδομάδων σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον σε μία γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει» και προσθέτει:«Η απόφαση μου να παραχωρήσω το πατρικό μου σπίτι για την ανακούφιση των συνανθρώπων μου, για μένα ήταν μια αυτονόητη κίνηση. Καμία υπέρβαση. Έχω συμμάχους μου σε όλη τη διαδρομή της ζωής μου την οικογένειά μου, και τον σύντροφό μου, τους ευχαριστώ».

Το εγχείρημα στηρίχτηκε από την πρώτη στιγμή από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας και την Αντιρατσιστική που είναι κομμάτι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Πρέβεζας.

Η Πέλα Καλογήρου, παράλληλα, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, ώστε να εδραιωθεί μια ανθρώπινη σχέση ουσίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και προσθέτει: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένη από τα χαμόγελα ανακούφισης που είδα στα μάτια των προσφύγων που φιλοξενούνται στο σπίτι μου. Και είμαι αισιόδοξη, για τα τηλέφωνα που δέχομαι, την ανταπόκριση και τη διάθεση της γειτονιάς και του κόσμου να τους αγκαλιάσει. Για αυτό πιστεύω, πως θα ανοίξουν κι άλλες πόρτες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντός 10 ημερών οι αιτήσεις επιτυχόντων του ΑΣΕΠ το 1998


Κάλυψη 2.135 κενών σε πέντε υπουργεία
.
Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για 2.135 διορισμούς σε πέντε υπουργεία καλούνται να υποβάλουν άμεσα οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998.

Με προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, δίνεται προθεσμία 10 ημερών να υποβάλλουν αίτηση όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό 8/1997 και έλαβαν βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, προκειμένου να ενταχθούν στον πίνακα διοριστέων που θα καταρτίσει το ΑΣΕΠ και από τον οποίο θα επιλεγούν οι υποψήφιοι για την κάλυψη των κενών.

Στο ΦΕΚ καταγράφονται μία προς μία οι θέσεις και στην αίτησή τους οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης έως 250 από αυτές. Η αίτηση βρίσκεται στους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΑΣΕΠ (minadmin.gov.gr και asep.gr αντίστοιχα) και υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4, ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ ως εξής:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την

Προκήρυξη 1ΕΓ/2016

Κατηγορία: Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.

T.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 115.10

Οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εισαγγελίες πρωτοδικών, πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία, εφετεία, φυλακές κ.λπ.), Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας), Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κεντρική υπηρεσία, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ.λπ.)και Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία, μουσεία, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών κ.λπ.)

Οι θέσεις, ανά κατηγορία εκπαίδευσης και κλάδο/ειδικότητα, κατανέμονται ως εξής:

Α. Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) Εκπαίδευσης, 720 θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΠΕ Γραμματέων, ΠΕ Διοικητικού−Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού−Οικονομικού.

Β. Τεχνολογικής (T.Ε.) Εκπαίδευσης, 372 θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΤΕ Γραμματέων, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕ Διοικητικού−Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικού.

Γ. Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) Εκπαίδευσης 1043 θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΔΕ Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού.

Δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση όσοι έχουν ήδη διοριστεί στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσοι διορίστηκαν ως τακτικό προσωπικό και εν συνεχεία παραιτήθηκαν και όσοι κατατάχθηκαν βάσει νέου πανελλήνιου πίνακα σε σειρά διοριστέου και δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους.

Κάθε υποψήφιος, κατατάσσεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) με μόνο κριτήριο τη συνολική βαθμολογία με την οποία είχε καταταγεί στους πίνακες της 8/1997 προκήρυξης. Από τους πίνακες κατάταξης και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς, σε συνδυασμό με τη δήλωση προτίμησής τους καταρτίζεται ο πίνακας διοριστέων που περιλαμβάνει αριθμό διοριστέων ίσο με τον αριθμό των θέσεων, που προκηρύσσονται. Όσοι καταταχθούν στον πίνακα και δεν αποδεχτούν τον διορισμό τους, τίθενται εκτός της διαδικασίας διορισμού και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι.

Μετά τη δημοσίευση των πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ, εκδίδεται απόφαση κατανομής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία διορίζονται σταδιακά στις θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωδεκάωρος «κατακλυσμός» πλημμύρισε την Αγγλία


«Μπλακ άουτ» και στο Λονδίνο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σάρωσαν τη νοτιοανατολική Αγγλία οι πλημμύρες που έπληξαν τη νύχτα μεγάλο μέρος της χώρας ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε μέσα σε 12 ώρες βροχή που πέφτει κανονικά σε μισό μήνα.

Κάτω από το νερό βρέθηκαν και τμήματα του Λονδίνου ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για έντονη βροχόπτωση και σήμερα.

«Θύμα» της βροχής έπεσε και το Royal Windsor Horse Show που αναβλήθηκε καθώς μεγάλο κομμάτι της έκτασης όπου θα διεξαγόταν μετατράπηκε σε λασπότοπο από το πολύ νερό.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...