Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της


Κατατέθηκε σε βάρος της μηνυτήρια αναφορά από την εισαγγελία.

Τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της εισέπραττε για αρκετά χρόνια μια πρώην υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Ο λόγος για την Ελένη Γκίκα υποψήφια στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2007 με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάτη της κ. Γκίκα, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ που πραγματοποίησε το Ίδρυμα το 2011.

Πρόσφατα λοιπόν κατατέθηκε από το ΙΚΑ ΤΕΑΜ υποκατάστημα Ζωγράφου, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία εις βάρος της με την κατηγορία ότι εισέπραττε παρανόμως για ενάμιση περίπου χρόνο τη σύνταξη της μητέρας της παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε πεθάνει.

Τα χρήματα που αναφέρεται ότι έχει εισπράξει η πρώην υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται στα 10.110 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις αγγίζουν τα 11.248 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Επιταγή εισόδου για 500 άτομα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή


Στα 75.817 ανέρχονται οι συνολικές απολαβές των ερευνητών.

Στην πρόσληψη 500 ιδιωτών ερευνητών προχωράει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο πλαίσιο έρευνας που θα πραγματοποιήσει για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση των προσλήψεων υπογράφηκε στις 12 Απριλίου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, ενώ ήδη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Σε ό, τι αφορά τις απολαβές των ερευνητών ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 75.817 ευρώ και θα απασχοληθούν με τη συλλογή των ερωτηματολογίων.

Συγκεκριμένα:

-Για τις επιχειρήσεις που θα διαπιστωθεί ότι είναι εκτός πεδίου έρευνας, σε αδράνεια ή κλειστές, θα δοθεί αμοιβή τριών ευρώ και οκτώ λεπτών (3,08 €).

-Για κάθε πλήρως και ορθά συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο, θα δοθεί αμοιβή δεκαπέντε ευρώ και σαράντα ένα λεπτών (15,41 €).

Αφορά επιχειρήσεις με μέση ετήσια μισθωτή απασχόληση 10 και πλέον ατόμων και σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν 4.920 επιχειρήσεις.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εναρμονισμένων κοινοτικών ερευνών, ενώ πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα προκύψει ο ακριβής αριθμός απασχολουμένων, οι ώρες εργασίας, οι άμεσες και έμμεσες αμοιβές εργαζομένων, καθώς και άλλα στοιχεία, τα οποία προσδιορίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην ελληνική αγορά εργασίας, ενώ η προκήρυξη της διαδικασίας αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Αρχής www.statistics.gr.


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαλλήλους μέσω μετατάξεων ψάχνει η ΕΛΣΤΑΤ


Καλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Υπαλλήλους μέσω μετατάξεων ψάχνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα η ΕΛΣΤΑΤ προτίθεται να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας με μετάταξη 37 υπαλλήλων από Υπουργεία ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου.

Καλεί τους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης – Τμήμα Προσωπικού.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε από το μπαλκόνι και σώθηκε


Από θαύμα σώθηκε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, το οποίο σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.

Το κοριτσάκι προσγειώθηκε αρχικά σε ένα δέντρο, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την πολυκατοικία και στη συνέχεια στην αγκαλιά περαστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό αλλά για καλή του τύχη προσγειώθηκε στην πλούσια φυλλωσιά του δένδρου που ανέκοψε την πορεία της πτώσης και του έσωσε την ζωή. Μετά την περιπέτειά του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι εγκύκλιοι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη


Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τις εγκυκλίους που προβλέπουν αναλυτικά ποια χρέη μπορούν να ρυθμιστούν, ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και ποιος είναι ο αριθμός των δόσεων που δικαιούται ο κάθε οφειλέτης.

Διαβάστε εδώ την πρώτη εγκύκλιο

Διαβάστε εδώ την δεύτερη εγκύκλιο


Διαβάστε περισσότερα...

«Βουνό» τα σκουπίδια στο Θερμαϊκό


Ακινητοποιημένα τα απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης καυσίμων.

Σε τραγική κατάσταση είναι ο δήμος Θερμαϊκού με τα σκουπίδια με το ενδεχόμενο να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Τα απορριμματοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγο έλλειψης καυσίμων.

Όπως εξηγεί στο ΡΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο κ. Αϊβαλιώτης, ενεργοποιήθηκε διάταξη βάσει της οποίας, οργανισμοί της Τ.Α δεν μπορούν να προμηθεύονται καύσιμα από πρατήρια και από εταιρίες που έχουν βεβαιωμένες φορολογικές παραβάσεις.

Στην περιοχή, εξηγεί, όλα τα βενζινάδικα έχουν φορολογικές παραβάσεις.. Δήλωσε στο «ΡΘ» ότι πριν από 15 ημέρες έγινε διαγωνισμός αλλά δεν προσήλθε κανένας πρατηριούχος. Ακολούθως προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση σύμφωνα με το νόμο. Ο πρατηριούχος όμως δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

«Του προτείναμε να κάνει μεταβίβαση της επιχείρησης σε συγγενικό πρόσωπο με καθαρό ποινικό μητρώο. Αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Σήμερα, όπως είπε, θα έχει συνάντηση με πρατηριούχο από την περιοχή του Μεσημερίου.


Πηγή: http://www.rthess.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Προχωρά ο σχεδιασμός για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο»


Αρβανιτόπουλος: Επιδιώκουμε την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Μετά τη συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Εύη Χριστοφιλοπούλου,τον Χρήστο Πρωτόπαπα, μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, και τον Γραμματέα του Τομέα Παιδείας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Νικηφόρο, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνουμε την επεξεργασία των νομοθετικών μας προτάσεων για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο με συναντήσεις εργασίας με τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Τα Σχέδια Νόμου για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο είναι προϊόν διακομματικής συναίνεσης, απόρροια του εθνικού διαλόγου των τελευταίων πέντε ετών», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Εν συνεχεία θα υποβληθούν στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προκειμένου να διατυπώσουν τη γνώμη τους, πριν τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και κατατεθούν στη Βουλή. Στρατηγική επιλογή και επιδίωξη μας είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η πλήρωση του ρόλου του στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφερόταν στη συνάντηση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε το θέμα της κατάθεσης σχεδίου νόμου για το νέο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.

Επίσης, συζητήθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Επισημάνθηκαν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις του, που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν αντί να λύσουν προβλήματα και ζητήθηκαν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, τέλος, από τον υπουργό την άρση της επιστράτευσης των καθηγητών και την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.


Διαβάστε περισσότερα...

Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα


Η ετήσια Έκθεση της UNICEF μόνο ωραιοποιημένα πράγματα δεν αναφέρει.

Σε πεντακόσιες ενενήντα επτά χιλιάδες ανέρχονται τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα, με τριακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες να είναι σε σοβαρή υλική αποστέρηση, σύμφωνα με την έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013», που συντάχθηκε για λογαριασμό της UNICEF, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Τα προβλήματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αυξάνονται. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη διαβίωση των παιδιών όσο και στα ζητήματα που συνδέονται με την υγεία τους, με την εκπαίδευσή τους, με την ανάπτυξή τους», τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις προτάσεις της UNICEF για την αντιμετώπισή τους.

Εξάλλου, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Ελλάδας, που γίνεται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας. Για τον σκοπό αυτόν την Τρίτη 28 Μαΐου διοργανώνεται Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με την Ελληνική Ραδιοφωνία και την υποστήριξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών. «Ας δώσουμε μαζί πνοή για τη ζωή, για τα παιδιά υγεία, χαμόγελο, ευτυχία» κάλεσαν για συμμετοχή, μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων, εθελοντές της UNICEF.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βασίζεται σε στοιχεία του 2011 και παρουσίασε ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσθένης Δασκαλάκης:

Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα

- Ο δείκτης «φτώχεια ή κοινωνικός αποκλεισμός» για το 2011 αφορούσε 597.000 παιδιά δηλαδή ποσοστό 30,4%, που σημαίνει αύξηση κατά 9,1% από το 2010.

- Τα παιδιά που διαβιούσαν σε «συνθήκες συσσώρευσης πολλαπλών μειονεξιών», δηλαδή σε νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται από φτώχεια και από σοβαρή υλική αποστέρηση και από χαμηλή ένταση εργασίας, το 2011 έφθασαν στα 69.000 παιδιά από 12.000 που ήταν το αντίστοιχο μέγεθος το 2010.

- Το ποσοστό των παιδιών που ζει σε νοικοκυριά στα οποία κανείς δεν εργάζεται έφθανε στο 9,2% το 2011 και έχει αυξηθεί κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ 2010 και 2011, και σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη αναμένεται οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν.

Αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης- Κατανάλωση

- Το 16,4% του συνόλου των ανηλίκων εμφανίζεται να διαβιεί σε νοικοκυριά με «σοβαρή υλική αποστέρηση», δηλαδή 322.000 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 89.000 άτομα ή κατά 38,2%, μεταξύ 2010 και 2011. Η αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ 2010 και 2011 για την ηλικιακή ομάδα 6 έως 11 φθάνει το 46,7%.

- Το 50,8% των νοικοκυριών με παιδιά δηλώνει αδυναμία πληρωμής μιας εβδομάδας διακοπών. Το 37,2% δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δόσεων πιστωτικών καρτών και δανείων, το 34,5% δηλώνει οικονομική αδυναμία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

- Τα φτωχότερα νοικοκυριά δαπανούν αναλογικά υψηλότερο ποσοστό των συνολικών τους δαπανών για παιδικά είδη ένδυσης, ωστόσο αυτή η κατανομή των δαπανών αναγκάζει τα φτωχότερα στρώματα να περιορίσουν άλλες ανάγκες των παιδιών που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Παιδιά μετανάστες

- Το 2011 χορηγήθηκαν συνολικά 549.604 άδειες παραμονής σε μετανάστες στην Ελλάδα, με το 21% να αφορά ανηλίκους κάτω των 14 ετών και το 84,5% των παιδιών αυτών να προέρχονται από την Αλβανία.

- Από το 2008 έχουν μεταναστεύσει από την Ελλάδα 357.820 άτομα, από τα οποία 52.299 είναι έως 19 ετών και 36.466 έως 14 ετών, δηλαδή το 14,6% και το 10,2% αντίστοιχα.

- Το 2011 υπολογίζονται σε περίπου 29.000 τα άτομα έως 19 χρονών και 21.000 τα παιδιά έως 14 χρόνων που μετανάστευσαν προς και από την Ελλάδα, με τα πολύ μικρά παιδιά έως 4 ετών να αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου.

- Οι συλληφθέντες ανήλικοι για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα από το 2006 έως στο 2012 ανέρχονται σε 83.487, αριθμός που αναλογεί στο 10,6% του συνόλου των συλληφθέντων παρανόμων μεταναστών.

- Οι αιτήσεις ασύλου των ανηλίκων εμφανίζουν σημαντική μείωση από το 2008 και ανέρχονταν για το 2012 σε 510.

Ασφάλεια- Προστασία και Παραβατικότητα ανηλίκων

- Τα παιδιά στην Ελλάδα εμφανίζονται περισσότερο εκτεθειμένα σε κινδύνους από ατυχήματα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ο δείκτης θνησιμότητας από ατυχήματα που σχετίζονται με μεταφορές- μετακινήσεις για το 2010 στις ηλικίες 15- 19 ετών ανερχόταν σε 17,8 ενώ ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ είναι 9,2.

- Η παραβατικότητα των ανηλίκων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά κυρίως μεταξύ των ετών 2010 και 2011 κατά 53,4%, ενώ στους δράστες ηλικίας 9-13 ετών η αύξηση φθάνει το 58%.

- Οι περισσότεροι ανήλικοι παραβάτες είναι αγόρια (87,1%), ενώ τα 2/3 είναι ημεδαποί. Οι δράσεις τους, αφορούν σε ποσοστό 72,2% κλοπές ή συναυτουργία σε αυτές. Περισσότερα καταγεγραμμένα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων εντοπίζονται στην περιφέρεια παρά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το δικαίωμα των παιδιών στην ανάπτυξη

- Αξιοσημείωτα είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών (55,3% το 2012 και 64,2% τον Φεβρουάριο του 2013) και τα ακόμη υψηλότερα ποσοστά των παιδιών ηλικίας 15 έως 18 ετών (61,3% το 2012).

Οι άνεργοι της ηλικιακής κατηγορίας 15 έως 18 ετών αυξήθηκαν κατά 73,2% (αύξηση κατά 35,1 ποσοστιαίες μονάδες). Σημαντικότερο είναι το γεγονός, ότι οι απασχολούμενοι της αναφερόμενης ηλικιακής κατηγορίας από το 2011 και μετά αριθμητικά είναι λιγότεροι σε σχέση με τους ανέργους, ενώ ο αριθμός τους μειώθηκε από 21.641 άτομα το 2007 σε 8.430 το 2012, δηλαδή σημειώθηκε μείωση κατά 61%.

- Τα στοιχεία σχετικά με την ανεργία και τον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων και των δύο ηλικιακών κατηγοριών (15-18 και 15-24 ετών), σε συνδυασμό με τα μειωμένα και μικρότερα από αυτά του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ ποσοστά πρόωρης αποχώρησης από την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών (11,4% το 2012 από 15,5% το 2006 έναντι 15,5% και 12,8% της ΕΕ αντίστοιχα), δείχνουν ότι οι περιορισμένες προοπτικές ένταξης στην αγορά εργασίας κάνουν πιο ελκυστική την παραμονή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υγεία των παιδιών

- Το ποσοστό των νοικοκυριών με παιδιά κάτω από το όριο φτώχειας που δήλωνε αδυναμία για διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ανέρχεται σε 44,3% για το 2011, από 21,6% το 2010.

- Τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά που δηλώνουν οικονομική αδυναμία για ικανοποιητική θέρμανση έχουν αυξηθεί από 14,8% το 2010 σε 19,3% το 2011 και τα φτωχά νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά από 37,1% σε 39,7% τα αντίστοιχα έτη.

- Το 25,4% των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα είναι εκτεθειμένα σε περιβαλλοντικά προβλήματα, ρύπανση, μόλυνση κλπ, στην περιοχή διαμονής τους, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση στην ΕΕ, δηλαδή αρκετά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (15%).

- Οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν στο 6% του ΑΕΠ για το 2011 από το 7,4% το 2009, ενώ για τις νοσοκομειακές υπηρεσίες από το 3,6% σε 3% αντιστοίχως. Οι περιορισμοί αυτοί είναι δυνατό να επηρεάσουν ιδιαίτερα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, εφόσον το 10,1%, για το 2011, δηλώνουν οικονομική αδυναμία για την κάλυψη ιατρικών εξετάσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσθένης Δασκαλάκης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, που συντόνισε τη συζήτηση εκπροσωπώντας την ΕΡΤ και η εθελόντρια της UNICEF Φωτεινή Δάρρα.

Η πλήρης έκθεση και τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών και τον Ραδιομαραθώνιο υπάρχουν στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο προσβάσιμη είναι τελικά η δικαιοσύνη για τους ΑμεΑ στην Ελλάδα;



Από φίλο του Blog λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα και μας γεννήθηκε το ερώτημα του τίτλου της ανάρτησης: 
Πόσο προσβάσιμη είναι τελικά η δικαιοσύνη για τους ΑμεΑ  στην Ελλάδα;
Ας δούμε όμως τι λέει και στο μήνυμά του:



"Αυτή είναι η είσοδος για τα ΑμεΑ του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας. Δεν φτάνει που δεν ανοίγουν ποτέ την πόρτα, τώρα έβαλαν και τους κάδους να μην πλησιάζει κανένας. Οι ΑμεΑ θα πρέπει να θεραπευτούν για να μπουν στα δικαστήρια ή να συρθούν στις σκάλες. Αν τα καταφέρουν, μετά θα πάνε εκεί να τους αποδοθεί δικαιοσύνη για κοινωνική ισότητα... Οι δικαστές αυτά δεν τα βλέπουν;"

Και αναρωτιέμαι κι εγώ αν τελικά δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στην δικαιοσύνη και την αίθουσα του δικαστηρίου, μπορούν να νιώσουν οι ΑμεΑ πως θα έχουν πραγματικά το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης τους, ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεσή τους; Μπορούν; Σίγουρα πάντως θα είναι προκατειλημμένοι βλέποντας αυτή την εικόνα. Πάντως ελπίζουμε οι αρμόδιοι να δώσουν μια άμεση και μόνιμη λύση.


Νότης
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΙΚΑ της Ποσειδώνος οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


Πυρκαγιά κατάστρεψε ολοσχερώς το κτίριο στη Γλυφάδα.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ασφαλισμένους που εξυπηρετούνται από την Υγειονομική Μονάδα του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας, ότι μετά την ολική καταστροφή του κτιρίου από την χθεσινή πυρκαγιά, θα εξυπηρετούνται από αύριο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μίσθωσης νέου καταλλήλου χώρου στέγασης, από τις Υπηρεσίες στο κτίριο που στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στην οδό Λ. Ποσειδώνος 45α, εκτός από τις ειδικότητες Οφθαλμολογίας και ΩΡΛ, που θα εξυπηρετούνται από τα Ιατρεία της Αργυρούπολης στην οδό Κύπρου 141.

«Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά συγγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, λόγω της καταστροφής που υπέστη το κτίριο του ΕΟΠΥΥ και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συνεχισθεί άμεσα η λειτουργία της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.


Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικός τουρισμός για 100.000 δικαιούχους


Την εφαρμογή του προγράμματος ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης.

Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΞΕΕ, η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, σημειώνοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός, ειδικά σήμερα, προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Τσακίρης, η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου αποτελεί «ανάσα» για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

Κάνοντας λόγο για το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαρτίου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει, σε απόλυτους αριθμούς και εγκυρότητα, τα στοιχεία της απασχόλησης πανελλαδικά, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς τού μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1%, εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1%, ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου, και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομάδα εθελοντών αιμοδοτών


Σκοπός η διάδοση της ιδέας στην Αμαλιάδα.

Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών, το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΑΣ Κόροιβος, η Φιλοτεχνική, το Σωματείο «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» και οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν την Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη.

Σκοπός αυτής της εβδομάδας δράσεων είναι να διαδοθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία της Αμαλιάδας με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία.

«Η Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη προσδοκούμε να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για συζήτηση, συνεργασία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά μέσα από την ενεργό συμμετοχή και δράση μικρών και μεγάλων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Το πρόγραμμα δράσεων της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Πέμπτη 23 Μαΐου
Συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Σάββατο 25 Μαΐου (11:30 π.μ.)
Συμβολική βόλτα με τα ποδήλατα όπου οι συμμετέχοντες θα φορούν άσπρο ή κόκκινο μπλουζάκι. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

Σάββατο 25 Μαΐου (6-8 μ.μ.)
Φιλικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης μικρών, παίδων και παλαιμάχων στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμαλιάδας. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

Κυριακή 26 Μαΐου (5-8 μ.μ.)
5η Αιμοδοσία στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Έκθεση ζωγραφικής.


Πηγή: http://www.citizenalertnetwork.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O ΙΣΑ για τον διευθυντή της κλινικής


«Με μεγάλη αγανάκτηση λάβαμε γνώση δημοσιευμάτων των ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία διευθυντής κλινικής του ΕΣΥ φέρεται να διεκδίκησε με εκβιαστικό τρόπο φακελάκι από ασθενή, τον οποίο χειρούργησε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και προσθέτει:

«Ο ΙΣΑ καταδικάζει τέτοια φαινόμενα τα οποία δυσφημούν το ιατρικό λειτούργημα και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά ώστε να εκλείψουν. Ο ιατρός οφείλει να τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη να ασκεί το έργο του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρέπει, κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, να αποφεύγει κάθε πράξη ή παράλειψη, η οποία μπορεί να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να συνεχίσουν να ασκούν ευόρκως το λειτούργημα μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, όπου πολλοί ιατροί αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση παρέχοντας άνευ αμοιβής τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε ανέργους και απόρους, μέσα στα πλαίσια του εθελοντισμού.

Σε κάθε περίπτωση όμως καταδικάζουμε και τις πράξεις των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια, παραλείπουν να καταβάλουν τα οφειλόμενα στους ιατρούς για τα δεδουλευμένα τους είτε είναι εφημερίες είτε οφειλόμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθήσει το θέμα, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα προβεί μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του στον πειθαρχικό έλεγχο κάθε μέλους του, το οποίο παραβαίνει το νόμο».


Διαβάστε περισσότερα...

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για τα αυθαίρετα


Στις 31 Μαΐου λήγουν οι προθεσμίες που αφορούν τη δυνατότητα νέων υπαγωγών στο νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα και όλες τις διαδικασίες του νόμου 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους χώρους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Όπως έγινε γνωστό, το ΥΠΕΚΑ ολοκληρώνει την επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν στην δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και θα το καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται ήδη διατάξεις για όσους έχουν ενταχθεί στον Νόμο 4014/2011, ή άλλων προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του Νόμου 4014/2011 θα καλυφθούν από τις διατάξεις του νέου νόμου, χωρίς την καταβολή νέου παραβόλου και με συμψηφισμό των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί.

Τέλος το ΥΠΕΚΑ γνωστοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το προεδρικό διάταγμα για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, μέσω της οποίας θα μπορέσει το κράτος να αποκτήσει πλήρη εικόνα του δομημένου χώρου, ώστε να προχωρά αποτελεσματικά ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και να διασφαλίζεται ο πλήρης και διαρκής έλεγχος της ασφάλειας και νομιμότητας των κατασκευών.


Διαβάστε περισσότερα...

Στην αναμονή 725 αδιόριστοι πυροσβέστες


Να ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησής τους ζητούν οι 725 αδιόριστοι πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Οι ίδιοι αναφέρουν σε δελτίο Τύπου:

Όλοι μας συμμετείχαμε σε έναν από τους πλέον αξιοκρατικούς και αδιάβλητους διαγωνισμούς –μέσω ΑΣΕΠ- που προκήρυξε στις 13.12.2011 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά την επιτυχή συμμετοχή μας σε αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και με βάση τα προσόντα μας κατετάγημεν ως διοριστέοι στους οικείους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 1379/ Γ/31.12.2012.

Σημειωτέον ότι η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού ήταν καθ’ όλα νόμιμη καθώς ερειδόταν σε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και είχαν προϋπολογισθεί τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία υπάρχουν μέχρι και σήμερα σύμφωνα με επίσημη απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών.

Η εκπαίδευσή μας διαρκεί μόλις τέσσερις μήνες στην Πυροσβεστική Ακαδημία και μετά είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για παροχή υπηρεσίας. Σύμφωνα με όρο της οικείας προκήρυξης οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για μόνο δύο (2) έτη από τη δημοσίευσή τους. Αιφνιδιαστικά και χωρίς να μας έχει προειδοποιήσει ουδείς, ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι υπάρχει περίπτωση μη άμεσου διορισμού μας κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ουσιαστικά σε κίνδυνο μη απορρόφησής μας.

Η βαρύνουσα ευθύνη και η κοινωνικά - εθνικά σημαντικότατη αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι αυτονόητη. Πρόκειται για ένα σώμα, το οποίο επιβάλλεται να είναι άρτια οργανωμένο και πλήρως στελεχωμένο από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα δε και με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι μείζον εθνικό ζήτημα συνδεόμενο άμεσα και με τον τομέα της οικονομίας. Σημειωτέον δε ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό στο πυροσβεστικό σώμα λόγω αθρόων αποχωρήσεων και υποστελέχωσης των κατά τόπους κλιμακίων - υπηρεσιών του. Δεν κινδυνολογούμε αλλά η μη άμεση απορρόφησή μας βλάπτει κατά προφανή τρόπο το αληθές δημόσιο συμφέρον, τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας. Η δαπάνη για την απορρόφησή μας είναι λοιπόν αυτονόητα μια από τις πλέον παραγωγικές για τη χώρα.

Η ιδιαζόντως εκ της θεσμοθετημένης αποστολής της ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία της Πυροσβεστικής επιβάλλει την άμεση απορρόφηση όλων μας, λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας των καθηκόντων που θα αναλάβουμε, ενόψει και της θερινής περιόδου.

Οιαδήποτε απόπειρα πρόσληψης άλλης κατηγορίας υπαλλήλων, όπως ιδίως επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ή ακόμα και εποχικών, όταν εκκρεμεί πίνακας διοριστέων αξιοκρατικά επιλεγέντων είναι αντίθετη προς κάθε έννοια αξιοκρατίας και οδηγεί σε πρόχειρες λύσεις – μπαλώματα που δεν συντείνουν στην ορθή οργάνωση της υπηρεσίας.

Είναι πρόσφατες οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί αξιοκρατικής επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων και αντίστοιχης οργάνωσης των υπηρεσιών.

Όλοι μας είμαστε νέοι άνθρωποι που οργανώσαμε τη ζωή μας με βάση τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, θέλουμε να προσφέρουμε και σήμερα βρισκόμαστε σε δυσχερέστατη ηθική, οικονομική και εν γένει προσωπική κατάσταση, καθώς δεν μπορούμε ενόψει του κλίματος αβεβαιότητας να προγραμματίσουμε το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον ημών και των οικογενειών μας.

Ζητούμε το αυτονόητο, ήτοι να ξεκινήσει σταδιακά (στα πλαίσια του υπάρχοντος θεσμού της αναστολής προσλήψεων) η διαδικασία απορρόφησής μας ήδη από τη φετινή χρονιά.

Αντίκλητό μας ορίζουμε τον πληρεξούσιο Δικηγόρο μας κ. Ηλία Δ. Κολλύρη (2103608504, 6944691416), στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για κάθε αναγκαία διευκρίνιση.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αν είσαι συνταξιούχος του Δημοσίου έως 55 ετών


Στον Συνήγορο του Πολίτη απευθύνθηκε πολύτεκνη συνταξιούχος του Δημοσίου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την εφαρμογή των περιορισμών που προβλέπονται για την απασχόληση των συνταξιούχων.

Με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 3863/2010) μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι στους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν εργασία και δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης. Από τον περιορισμό αυτόν εξαιρούνταν συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων και οι πολύτεκνοι που το ένα παιδί τους είναι ανήλικο ή σπουδάζει. Ωστόσο, η παραπάνω εξαίρεση δεν ίσχυε για τους πολύτεκνους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η Αρχή στο πόρισμά της, η άνιση μεταχείριση των τελευταίων σε σχέση με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα αποφασίστηκε να θεραπευτεί με σχέδιο νόμου, χωρίς, όμως, αναδρομική ισχύ. Με αυτό θα καλύπτονται και οι πολύτεκνοι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, αφού θα εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του Ν. 2676/1999 όπως ισχύει, και δεν θα αναστέλλεται σε αυτούς η καταβολή της σύνταξης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε επιστολή του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), πρότεινε η παραπάνω τροποποίηση να έχει αναδρομική ισχύ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τους ζητηθεί η επιστροφή των συντάξεων από την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους έως την ημερομηνία που θα τεθούν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του προαναφερθέντος νομοσχεδίου.

Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΛΚ ενημέρωσε την Ανεξάρτητη Αρχή ότι η πρότασή της θα τεθεί υπόψη τής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών κατά την τελική επεξεργασία του νομοσχεδίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Καρκίνος του πνεύμονα. Πώς αντιμετωπίζεται;


Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια συχνή αιτία θανάτου, ενώ η χειρουργική αντιμετώπιση αποτελεί θεραπεία εκλογής στα αρχικά στάδια της νόσου. Τα τελευταία χρόνια και με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας τόσο των ακτινοθεραπευτικών όσο και των ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων, είναι εφικτή η αντιμετώπιση των πρώιμων σταδίων και με μη επεμβατικές μεθόδους όπως η στερεοτακτική ακτινοθεραπεία.

Τι είναι η ακτινοχειρουργική μέθοδος;

Η ακτινοχειρουργική ή στερεοτακτική ακτινοθεραπεία σώματος (StereotacticBodyRadiationTherapy-SBRT) είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, που εφαρμόζεται πλέον σε πολλές μορφές καρκίνου.Για την θεραπεία χρησιμοποιούνται ακτίνες x-ray υψηλής ενέργειας γραμμικού επιταχυντή, ειδικών προδιαγραφών, κατόπιν τρισδιάστατου εντοπισμού του όγκου-στόχου. Η ακτινοχειρουργική μας επιτρέπει την κλιμάκωση της δόσης και την μείωση της έκτασης των πεδίων ακτινοθεραπείας.

Τι περιλαμβάνει η ακτινοχειρουργική μέθοδος;

Στην ακτινοχειρουργική χρησιμοποιούνται πολύ μικρά πεδία και υψηλές δόσεις ακτινοβολίας. Για αυτόν τον λόγο, έχει πολύ μεγάλη σημασία η ακινητοποίηση του ασθενούς και ο έλεγχος της κίνησης του οργάνου, για να αποφθεχθούν αστοχίες κατά τη διάρκεια της θεραπείας και να ελεγχθεί η έκθεση στην ακτινοβολία των γύρω φυσιολογικών ιστών. Με τη βοήθεια συστημάτων ακινητοποίησης επιτυγχάνεται ο έλεγχος της αναπνοής και της κίνησης των οργάνων. Για τον ακριβή εντοπισμό του όγκου-στόχου χρησιμοποιείται τρισδιάστατο σύστημα συντεταγμένων laser και σύντηξη εικόνων αξονικού-μαγνητικού-ποζιτρονιακού τομογράφου (CT, MRI, PET-CT).

Η ασφαλής κατανομή της ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθοδηγείται από την απεικόνιση η οποία στη προκειμένη περίπτωση πραγματοποιείται με αξονική τομογραφία πριν την έναρξη αυτής και αν χρειαστεί και κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ο αξονικός αυτός τομογράφος είναι ενσωματωμένος στον γραμμικό επιταχυντή και παρέχει εικόνες οι οποίες συγκρίνονται με σύντηξη εκείνων που πραγματοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό της ακτινοθεραπευτικής αγωγής. Η διαδικασία ονομάζεται απεικονιστικά καθοδηγούμενη ακτινοθεραπεία (ImageGuidedRadiationTherapyIGRT), είναι απαραίτητη για την εφαρμογή της στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτή της μεθόδου;

Η κλινική εμπειρία και οι μελέτες δείχνουν αύξηση του τοπικού ελέγχου της νόσου, ο οποίος στα αρχικά στάδια κυμαίνεται στο 85%-100% στα 2 έτη και εξαρτάται από την συνολική δόση, την κλασματοποίηση, την τεχνική και ταχαρακτηριστικά του όγκου και του ασθενούς. Η εξέλιξη στα λογισμικά απεικόνισης και σχεδιασμού ακτινοθεραπείας έχει συμβάλει στην δημιουργία πλάνων στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας υψηλής ποιότητας. Ταυτόχρονα η τεχνολογική ανάπτυξη των σύγχρονων γραμμικών επιταχυντών τόσο στην ακινητοποίηση όσο και στα εξαρτήματα απεικονιστικής εντόπισης, έχει συμβάλει στην μεγίστη ακρίβεια και άριστη εφαρμογή της δόσης θεραπείας.

Σε τι διαφέρει αυτή η μέθοδος από την κλασική ακτινοθεραπεία;

Συγκριτικά η στερεοτακτική ακτινοθεραπεία ή ακτινοχειρουργική με την κλασματοποιημένησυμβατική ακτινοθεραπεία, διαφέρουν στην α) υποξία, όπου η στερεοταξία δεν επιτρέπει την επαναοξυγόνωση του κυττάρου κατά τη διάρκεια του κυτταρικού κύκλου, ενώ επιτρέπεται κατά την συμβατική ακτινοθεραπεία, β) επαναποικισμό, κατά την ακτινοχειρουργική,ολοκληρώνεται ο κυτταρικός θάνατος πριν το φαινόμενο του επαναποικισμού, ενώ στην συμβατική ακτινοθεραπεία απαιτείται μεγάλη θεραπευτική δόση για να αντισταθμιστεί ο επαναποικισμός και γ) χρόνος θεραπείας, η στερεοταξία προσφέρει αναίμακτη, ανώδυνη, περιπατητική πολλές φορές ριζική θεραπεία σε σημαντικά συντομότερο συνολικό χρόνο θεραπείας χωρίς ψυχολογική επιβάρυνση, ενώ με την συμβατική ακτινοθεραπεία συχνά απαιτούνται 6-7 εβδομάδες θεραπείας, ταλαιπωρία του ασθενούς κυρίως ψυχολογική αλλά πολλές φορές και οικονομική επιβάρυνση με πιθανή διακοπή της θεραπείας λόγω της έντονης τοξικότητας, με συχνότερη την εμφάνιση οισοφαγίτιδας.

Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας αυτής;

Η επανεξέταση των ασθενών αυτών προγραμματίζεται ανά 3μηνο με αξονική τομογραφία θώρακος και αιματολογικές εξετάσεις. Ο πρώτος στόχος μας είναι η επίτευξη του τοπικού ελέγχου της νόσου και κατά συνέπεια η εξαφάνιση του όγκου, με την ελάχιστα δυνατή τοξικότητα. Βιβλιογραφικά οι παρενέργειες της τεχνικής αυτής εντοπίζονται σε επίπεδο αναπνευστικού συστήματος και αιματολογικής εικόνας. Στους ασθενείς που υπεβλήθησαν σε αυτή τη μέθοδο δεν εμφανίστηκε αναπνευστική δυσλειτουργία (ακτινική πνευμονίτιδα) και αιματολογική τοξικότητα κατά την διάρκεια της θεραπείας και του followup.

Συμπερασματικά η ακτινοχειρουργική πνεύμονα στα αρχικά στάδια της νόσου μπορεί να εφαρμοστεί μόνη της ή να αποτελέσει μέρος ενός πολυπλοκότερου θεραπευτικού σχήματος σε συνδυασμό με συμβατική ακτινοθεραπεία, χειρουργείο ή και χημειοθεραπεία. Παρόλο που όλες οι μελέτες αναφέρουν σαφή αύξηση της επιβίωσης με την ακτινοχειρουργική και μείωση της τοξικότητας, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για την εδραίωση των αποτελεσμάτων.



Πηγή: http://boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλείο ψυχής από 25χρονη Ινδή


Η Ινδή Αρουνίμα Σίνχα έγινε η πρώτη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του όρους Έβερεστ.

Η 25χρονη Σίνχα, πρώην βολεϊμπολίστρια που συμμετείχε και στην εθνική ομάδα της χώρας της, υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό πόδι όταν κακοποιοί την πέταξαν από ένα τρένο, επειδή αντιστάθηκε όταν επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα της και τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

Η Σίνχα ολοκλήρωσε την αναρρίχηση από το Κατμαντού μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων σε 52 ημέρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΓΑ: Από το διαδίκτυο οι βεβαιώσεις συντάξεων


Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να λάβουν, για πρώτη φορά από φέτος, βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Από τις 18 Απριλίου, ο ΟΓΑ χορηγεί από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, (www.oga.gr), βεβαιώσεις για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν σε ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012.

Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, που θα γίνει μέσω του TAXIS έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.

Η Διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει, ότι η εφαρμογή αυτή δεν αφορά στους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας- ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους. Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεώς τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Σε άλλη περίπτωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ ή στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρείτε δουλειά στο Ψυχικό


Πρόσληψη 47 ατόμων στο δήμο της περιοχής.

Με 47 επιπλέον άτομα αναμένεται να ενισχυθεί ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Οι θέσεις αφορούν την πρόσληψη 7 οδηγών απορριμματοφόρου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου, 2 χειριστών μηχανημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σάρωθρο) και 2 χειριστών μηχανημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (φορτωτής), καθώς και 36 εργάτες καθαριότητας ΥΕ.

Οι υποψήφιοι γιακ θέσεις οδηγών απορριμματοφόρων θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή β) Εκπαιδευτή Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων ή πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών TEE ειδυχότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας,.(Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου, ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου TEE, ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983, ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων, τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ).

Σε ότι αφορά την ειδικότητα του χειριστή μηχανημάτων είναι απαραίτητα: α) άδεια μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων ομάδας Γ τάξης Δ', β) άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική, γ) ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α' ή Β' κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, Μαραθωνοδρόμου 95, Ψυχικό, τηλ. 213 2014.722,759.


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλαμβάνονται 1.200 άτομα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς


Οι Γεωπόνοι που θα προσληφθούν θα εργαστούν για χρονικό διάστημα 5,5 μηνών.

Στην πρόσληψη 1.200 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, θα προχωρήσουν άμεσα 35 Περιφέρειες της χώρας.

Το προσωπικό που θα εργαστεί φέτος στη δακοκτονία είναι 150 Τομεάρχες (Γεωπόνοι και ελλείψει αυτών Τεχνολόγοι Γεωπονίας) και 1.050 Εργατοτεχνίτες.

Η περικοπή των φετινών προσλήψεων (πέρυσι είχαν προσληφθεί 1.500 εποχικοί υπάλληλοι) δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το εάν θα εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα φέτος, που τα ελαιόδενδρα είναι "γεμάτα" και αναμένεται αύξηση της παραγωγής.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση των υπουργών Εσωτερκών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αγροτικής Ανάπτυξης οι Γεωπόνοι που θα προσληφθούν θα εργαστούν για χρονικό διάστημα 5,5 μηνών και οι Εργατοτεχνίτες έως 42 ημερομίσθια ανά άτομο για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών.

Ήδη οι φορείς θα ξεκινήσουν να προκηρύσσουν τις θέσεις που τους αναλογούν στις ειδικότητες: ΠΕ Γεωπόνων (ως Τομεάρχες Δακοκτονίας) και ΥΕ Εργατοτεχνικού Προσωπικού (παγιδοθέτες, αρχιεργάτες ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς, εργάτες αποθήκης κλπ).

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ οι Τομεάρχες Δακοκτονίας θα πρέπει να διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου από το ΓΕΩΤΕΕ και ομώνυμο πτυχίο ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση της άδειας. Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα, θα επιλεγούν άτομα με πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ, ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ, ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας..

Τέλος οι Εργατοτεχνίτες θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου, ή γυμνασίου για όσους έχουν αποφοιτήσει έως το 1980.


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προτιμούν το κινητό από το σεξ


Σεξ ή κινητό; Στην περίεργη αυτή αναμέτρηση, το κινητό τηλέφωνο κερδίζει κατά πολύ!

Το 94% των Βρετανών ενηλίκων δήλωσε ότι μπορεί να ζήσει χωρίς σεξ αλλά αντίθετα δεν μπορεί δίχως το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Daily Mail».

Όπως αναφέρουν στοιχεία της μελέτης, οι Βρετανοί πολίτες είναι εξαρτημένοι σε τέτοιο βαθμό από την κινητή τηλεφωνία, που το 9% όσων συμμετείχαν στην έρευνα προτιμά το κινητό τηλέφωνο από τα παιδιά του!

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.570 Βρετανοί πολίτες , ηλικίας 18 έως 30 ετών. Από στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 62% των Βρετανών προτιμά να αποχωριστεί τη σύντροφό του παρά το κινητό του.

Ακόμη, επτά στους δέκα ερωτηθέντες τόνισαν ότι θα μπορούν να ζήσουν χωρίς το αυτοκίνητό τους όχι όμως και χωρίς το κινητό τους.

Τέλος, το 55% των Βρετανών θα μπορούσε να στερηθεί το κρεβάτι του αλλά όχι το κινητό του.


Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα... του τάληρου


Προβλήματα έχουν προκύψει με τα νέα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, διότι δεν γίνονται "δεκτά" από τα αυτόματα μηχανήματα.Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1.





Διαβάστε περισσότερα...

Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων


Θα κατατεθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Την κατάθεση, έως τα μέσα Ιουνίου, νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανειακών υποχρεώσεων των πολιτών προς τις τράπεζες και ρυθμίσεις για την αναμόρφωση του Τειρεσία, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, κατά τη συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ.

Η πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, όπως τη διατύπωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαλλαγή από κάθε είδους οφειλή, κάθε μορφής δάνειο σε τράπεζες και διαγραφή του συνόλου των τόκων για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ, αλλά και διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικό δάνειο ύψους 200.000 ευρώ ή οφειλή σε κάρτες ύψους 20.000 ευρώ.

Ο κ. Σκορδάς χαρακτήρισε «ανεφάρμοστη» την πρόταση, τονίζοντας ότι ταυτοχρόνως «βρίθει κενών» και σημείωσε πως το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης αποτελεί παρέμβαση υπέρ των πολιτών με δίκαιο τρόπο, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Για πρόταση που προκαλεί τεράστιο κόστος αλλά και προβλέπει μέτρα που μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης από καιροσκόπους, έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα επαναφέρει τη δική του πρόταση.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος ζήτησε τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Τη συμφωνία του κόμματός της με την πρόταση του ΚΚΕ, διατύπωσε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η ειδική αγορήτρια του κόμματος, Ραχήλ Μακρή.

Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τα κατοχικά δάνεια, ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

«Η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση πιέζει για να διαμορφωθεί ένα δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων», σημείωσε η Ασημίνα Ξηροτύρη.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών του ΥΠΕΚΑ


Ποιες δράσεις περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ) και του ΥΠΕΚΑ, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου εκπαίδευσης-επιμόρφωσης των στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπέγραψαν οι γγ των δύο φορέων, Άννα Αναγνωστοπούλου και Μάρω Ευαγγελίδου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί, επίσης, στη διακίνηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει το ΥΠΕΚΑ, τόσο προς τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης, όσο και της αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων.

Οι δράσεις, οι οποίες πρόκειται να υλοποιηθούν εξειδικεύονται, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα:

- εφαρμογής οριζόντιων πολιτικών και έργων του ΥΠΕΚΑ στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης,

- επιμόρφωσης στελεχών του ΥΠΕΚΑ στο δημόσιο management, με έμφαση στη διοίκηση μέσω στόχων,

- συμβουλευτικής υποστήριξης του ΕΚΔΔΑ για την επεξεργασία των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας του υπουργείου και

- οργάνωσης καινοτόμων εργαστηρίων διαβούλευσης σε κρίσιμα θέματα, όπως διαχείριση απορριμμάτων κ.α., με στόχο την επεξεργασία σχεδίου δράσης για τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού και αναπτυξιακού πλαισίου παρέμβασης και επιμόρφωσης, με συνέργεια του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και των αιρετών.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»


Ξεπέρασαν τις 126.000 οι αιτήσεις συμμετοχής.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της πρώτης, κεντρικής παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» ανήλθαν σε 126.520.

Στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την «Επιταγή Εισόδου» μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε 35.000 άνεργους νέους και αφορούσε, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:

«Προσδοκία του υπουργείου, είναι το Πρόγραμμα Επιταγής Εισόδου στην Αγορά Εργασίας να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 νέους και να δώσει πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης βάση των προσωπικών τους επιλογών.

Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές «προσέλκυσης» των ανέργων με πελατειακό τρόπο. Μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διέτρεξε όλη τη δράση, από την ανακοίνωση της πρόσκλησης, έως τις αιτήσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα καινοτόμο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής ωφελουμένων».

Επίσης η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα επισήμανε:

«Πετύχαμε με τη δράση αυτή, να μειώσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούνταν για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και να μειώσουμε τον χρόνο υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και την αξιολόγησή τους, με συνέπεια την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης έφτασε τις 50.244.

Διαπιστώνεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις, ακολουθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».



Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Κρήτη


Οικοδόμος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ΠαΓΝΗ.

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου, ένας άνδρας 53 ετών.

Ο τραυματίας, οικοδόμος στο επάγγελμα, έπεσε στο κενό από τον πρώτο όροφο οικοδομής όπου εργαζόταν στην περιοχή των Μεσαμπελιών.

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα στο σημείο, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη».

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, o 53χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθοριστική για την πορεία της υγείας του, καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Είναι το δέκατο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται στο Ηράκλειου πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του έτους.


Διαβάστε περισσότερα...

Καμία παράταση για τα αυθαίρετα


Στις 31 Μαΐου λήγει η προθεσμία τακτοποίησης.

Δε θα παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, η οποία λήγει κανονικά στις 31 Μαΐου 2013.

Αυτό έγινε γνωστό χθες από πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα.

Το ΥΠΕΚΑ, όπως αναφέρει το Έθνος, δεν επιθυμεί να δώσει παράταση στην ισχύ ενός νόμου, του 4014/ 2011, που έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επομένως, όσοι δεν βιάζονται να ενταχθούν στην τρέχουσα νομοθετική ρύθμιση (παραδείγματος χάριν λόγων μεταβίβασης ακινήτου), θα πρέπει να περιμένουν τον νέο νόμο περί αυθαιρέτων που επεξεργάζεται το υπουργείο.

Οι αρμόδιοι αισιοδοξούν πως θα είναι έτοιμος να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ως εκ τούτου θα υπάρξει ένα διάστημα -μικρό λένε στο ΥΠΕΚΑ- με κενό νόμου σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση/νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, μέχρι δηλαδή να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους από την ηλεκτρονική υποβολή του Ε1


Το μέσο κόστος συμπλήρωσης και ηλεκτρονικής υποβολή ανέρχεται στα 70 ευρώ
Οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία συνεπάγεται για χιλιάδες συνταξιούχους η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1).

Ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Εφοριακών Υπαλλήλων κ. Γιάννης Σκούρας τόνισε πως οι υπερήλικες συνταξιούχοι αφενός πρέπει να μεταβούν στις εφορίες για να προμηθευτούν κλειδάριθμο, αφετέρου θα πρέπει πλέον να απευθυνθούν σε φοροτεχνικούς και λογιστές για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος το κόστος για πολλούς συνταξιούχους είναι μεγάλο κάτι που θα έπρεπε η πολιτεία να σταθμίσει πριν αποφασίσει για την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Αν και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι ενήμερη για το θέμα που έχει προκύψει ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης από το αρχικό σχέδιο.

Στελέχη του υπουργείου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως σε κάθε σπίτι υπάρχει πια ένας υπολογιστής και ότι οι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω συγγενικών προσώπων να έχουν πρόσβαση στο TAXIS.

Σημειώνεται πως το μέσο κόστος συμπλήρωσης και ηλεκτρονικής υποβολή της φορολογικής δήλωσης από φοροτεχνικό γραφείο ανέρχεται στα 70 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και γραφεία που αναλαμβάνουν την υποβολή έναντι 18 και 20 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με υποτιθέμενο εξορκισμό από τον Πάπα Φραγκίσκο


Βίντεο με το περιστατικό που ανάγκασε το Βατικανό να προχωρήσει σε διάψευση.

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Βατικανό, με αφορμή ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Πάπα Φραγκίσκο και ένα Μεξικανό, ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για να παρακολουθήσει τη λειτουργία, την προηγούμενη Κυριακή.

Με το τέλος της λειτουργίας, ο Ποντίφικας προχωράει μέσα στο πλήθος, προκειμένου να ευλογήσει πιστούς που βρίσκονται σε αναπηρικά καρότσια, κάτι που συνηθίζει να κάνει. Αφού έφτασε στον άνδρα, φαίνεται να μιλάει με τον ιερέα που τον συνοδεύει.

Καθώς ο Πάπας τοποθετεί και τα δύο χέρια πάνω στο κεφάλι του και λέει μια προσευχή, ο άντρας ανασηκώνεται, ανοίγοντας έντονα το στόμα του.

Το παραπάνω περιστατικό, ερμηνεύτηκε από πολλούς σαν εξορκισμός.

Ωστόσο, το Βατικανό αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς. Ο εκπρόσωπος Federico Lombardi σημείωσε μάλιστα, ότι επρόκειτο για μια κανονική προσευχή για άρρωστους και ανάπηρους πιστούς.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είχε απολύτως καμία πρόθεση να πραγματοποιήσει έναν εξορκισμό για το περιστατικό. Όπως συνηθίζει να κάνει, με αρρώστους και βασανισμένους που βρίσκονται στο δρόμο του, είχε απλά πρόθεση να προσευχηθεί για κάποιον βασανισμένο που έφεραν μπροστά του», δήλωσε.

Ο ισχυρισμός περί εξορκισμού, ξεκίνησε από το σκηνοθέτη που κατέγραψε το επίμαχο πλάνο και ερμήνευσε το περιστατικό σαν απόπειρα του Πάπα να διώξει τους δαίμονες από τον άντρα. Ωστόσο, αργότερο έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τους ισχυρισμούς αυτούς.

Δείτε το επίμαχο βίντεο…





Διαβάστε περισσότερα...

Εργαζόμενος σε πλοίο παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονο κορίτσι


Το περιστατικό συνέβη μέσα σε κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τις Μπαχάμες.

Το φως της δημοσιότητας είδε μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιού κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με την καταγγελία ενός 11χρονου κοριτσιού, εργαζόμενος του κρουαζιερόπλοιου την παρενόχλησε σεξουαλικά λίγες ώρες πριν το πλοίο αποπλεύσει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ με προορισμό τις Μπαχάμες.

Όπως ισχυρίστηκε το κορίτσι, ο 33χρονος Milton Braganza από την Ινδία, που εργάζονταν σαν σερβιτόρος, τη φίλησε και της έπιασε το στήθος. Όλα αυτά συνέβησαν λίγο μετά την άφιξη της στο πλοίο μαζί με τη γιαγιά και την αδελφή της. Ωστόσο, μέχρι το περιστατικό να καταγγελθεί και να ειδοποιηθούν οι Αρχές της Φλόριντα, το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε.

Στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας και μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο υπάλληλος συναντά το κορίτσι κοντά σε ένα ανελκυστήρα. Αφού το κορίτσι μπει στον ανελκυστήρα, ο υπάλληλος που στέκεται δίπλα της φαίνεται να την πιάνει από την πλάτη. Μέσα στο θαλαμίσκο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της 11χρονης ο άντρας έπιασε το στήθος της και στη συνέχεια τη φίλησε στο στόμα.





Μετά το περιστατικό, το κορίτσι ενημέρωσε τη γιαγιά της η οποία με τη σειρά της κατήγγειλε το περιστατικό στη ρεσεψιόν. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας ερεύνησαν το περιστατικό και αφού εξέτασαν τα βίντεο ασφαλείας, αναγνώρισαν τον 33χρονο σερβιτόρο. Ωστόσο, δεν ειδοποίησαν τις Αρχές της Φλόριντα. Αντίθετα, ο Braganza ανακρίθηκε από την αστυνομία στις Μπαχάμες, μιας και το κρουαζιερόπλοιο έχει σημαία της κοινοπολιτείας.



Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Braganza παραδέχτηκε ότι άγγιξε το στήθος του κοριτσιού. Ωστόσο, η γιαγιά του θύματος δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση. Έτσι, οι Αρχές στις Μπαχάμες άφησαν ελεύθερο τον 33χρονο Ινδό και η εταιρεία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο πλήρωσε το εισιτήριο για την επιστροφή του στην Ινδία.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών Αρχών, εάν την υπόθεση είχε αναλάβει η αστυνομία της Φλόριντα, θα είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στον Braganza, ανεξάρτητα από τη θέληση της γιαγιάς.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας...






Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση του εθελοντισμού


Αύξηση της εθελοντικής προσφοράς κατά 44% μετά το 2010, εξαιτίας της αναγκαστικής συμβίωσης με την κρίση, καταγράφουν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της έρευνας για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου η πρωτοβουλία του TEDxAthens, Human Grid.

Η, ηλικίας οκτώ μηνών, Human Grid ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο να «υφαίνει υπομονετικά» -όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε- το δίκτυο των εθελοντικών πρωτοβουλιών του νομού Αττικής, με στόχο την ανάδειξη και την υποστήριξη των ομάδων που προσφέρουν συνεργατικά, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης και της όποιας απορρύθμισης του κοινωνικού ιστού.

Οι στόχοι και η δομή των ομάδων ποικίλλουν. Από τη σίτιση και την περίθαλψη απόρων, τον εξωραϊσμό πάρκων και το στήσιμο ανταλλακτικών παζαριών, μέχρι τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και τον συντονισμό περιπάτων και ποδηλατοποριών, κοινό σημείο των δράσεων είναι ότι οργανώθηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους τους, από «κάτω προς τα επάνω».


Βασίστηκαν στη γνήσια ανάγκη των κατοίκων της πόλης να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Όπως σημειώθηκε, στόχος του Human Grid είναι, μέσα από τον διαδικτυακό χάρτη (www.humangrid.gr), να αποτυπωθεί το «ανθρώπινο δίχτυ» της Αθήνας ώστε όσοι ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να τις αναζητούν εύκολα και γρήγορα αλλά και να ενημερώνονται για τις επικείμενες δράσεις και τις δυνατότητες συμμετοχής τους.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία κοινωνικής έρευνας qed σε δείγμα 1.001 ατόμων, ηλικίας από 18 έως 64 ετών, επιχειρεί να αποτυπώσει την τρέχουσα τοποθέτηση της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τον εθελοντισμό και τις συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγοράζουμε... ιδιωτική ετικέτα


Συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label) στη χώρα μας, όπως προκύπτει και από τελευταία έρευνα της Icap.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 11% την περίοδο 2007-2011, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, άνοδο 4%-5% σημείωσε και το 2012. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο βαθμός διείσδυσης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στο σύνολο των πωλήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου των super markets και cash & carry εκτιμάται ότι κυμάνθηκε στο 20%.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς, πέραν της ανταγωνιστικότερης τιμής τους, εδραιώνονται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση του καταναλωτή ως εφάμιλλα των «επωνύμων» για την ποιότητα, τη συσκευασία και τη συνολική τους εικόνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαζική επιστροφή των νέων στην επαρχία


Μαζική είναι η επιστροφή των νέων στον τόπο καταγωγής τους την στιγμή που στις μεγαλουπόλεις η ανεργία καλπάζει.

Μάρτυρες του φαινομένου των μνημονιακών καιρών γίνονται καθημερινά οι εθελοντές γιατροί και επιχειρηματίες της Ομάδας Αιγαίου, που διασχίζουν τα πελάγη για να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας και έργα υποδομής στα νησιά της άγονης γραμμής.

Αυτή η φρέσκια τάση αποκέντρωσης που έχει ήδη καταγραφεί στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας φέρνει μαζί της την ελπίδα πως τα άγονα νησιά, που εδώ και τόσες δεκαετίες τα ρήμαξε η ξενιτιά, θα γίνουν πόλοι έλξης για ανθρώπους που αναζητούν ένα εναλλακτικό μοντέλο ζωής και θα μοιάζουν με πολύβουα μελίσσια, με τις παιδικές φωνές να αντηχούν ξανά στα ασβεστωμένα σοκάκια.

Οι απόψεις ανθρώπων, που ήδη έχουν κάνει το βήμα της νέας ζωής, είναι χαρακτηριστικές: «Εδώ είναι πιο φθηνά, καλλιεργείς και κανένα ζαρζαβατικό στο κήπο σου και βρίσκεις μια δουλειά να κάνεις», λέει η κ. Αννα κάτοικος Ανάφης.

«Ο αδελφός σπούδασε λογιστική στην Αθήνα, δεν βρήκε δουλειά και γύρισε εδώ για να ασχοληθεί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια» επισημαίνει και η Νικολέτα ιδιοκτήτρια φούρνου.

Το ρίσκο της έχει πάρει και η Ραμπέλια Πατινιώτη, ιδιοκτήτρια Καφέ-Μπάρ: «Αν φέτος πάει καλά θα μείνουμε στο νησί, αλλιώς ίσως το κλείσω το μαγαζί και επιστρέψω πίσω στην Αθήνα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...