Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Έφτιαξαν κούκλα με πέος για κοριτσάκια


Σάλος στο διαδίκτυο με το αμερικάνικο παιχνίδι.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν όλα στον κόσμο πλέον, γι’ αυτό είπαν να… μεγαλώσουν και τα παιδιά γρηγορότερα. Αμερικανοί θέλησαν να βάλουν τα κοριτσάκια στο ρόλο της μητέρας έστω και όση ώρα διαρκεί το παιχνίδι τους με τις νέες κούκλες που κατασκεύασαν. 

Έφτιαξαν κούκλα με πέος για κοριτσάκια

Μόλις το αντίκρισαν γονείς, αλλά και οι υπόλοιποι καταναλωτές όταν σέρφαραν στο ίντερνετ, προκλήθηκε σάλος. Οι αντιδράσεις ήταν ουκ ολίγες. Σε αρκετά sites είδαν να κυκλοφορεί μία κούκλα με πέος! Άλλοι που δεν το είχαν προσέξει και την παρήγγειλαν βίωσαν την… αποκάλυψη. Μόλις τα παιδιά τους την ξέντυσαν για να της αλλάξουν πάνα κατάλαβαν ότι το παιχνίδι διαθέτει όλα όσα έχει ένα μωρό αγοράκι.

Πολλοί τόνισαν ότι η εταιρεία που κατασκευάζει το προϊόν «You & Me Mommy Change My Diaper Boy Doll» θα έπρεπε να έχει μια προειδοποιητική ένδειξη στη συσκευασία ότι τα παιδιά θα αντικρίσουν ένα ανδρικό μόριο.

Τα αρνητικά σχόλια έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αλλά πάντα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ακατάλληλο για ένα παιδί να αντικρίσει ένα γυμνό μωρό, όπως θα ήταν στην πραγματικότητα», λέει η συγγραφέας Μόνικα Μπέγερ. «Επειδή η λέξη πέος μπορεί να ακούγεται “περίεργα” για ένα μικρό παιδί δε σημαίνει ότι είναι κακό να το δει. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους στα παιδιά από μικρή ηλικία», υποστηρίζει ο σεξολόγος δρ. Λόγκαν Λέφκοφ.



Διαβάστε περισσότερα...

Περίφημοι κώδικες που δεν «έσπασαν» ποτέ


Δεν κατάφερε κανείς να τους αποκρυπτογραφήσει.

Από αρχαίες γλώσσες μέχρι τις σύγχρονες κρυπτογραφικές προκλήσεις της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο διάσημους, άλυτους κώδικες όλων των εποχών, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας list25.com.

1. Beale Ciphers

Το 1885 στη Βιρτζίνια δημοσιεύθηκε ανώνυμα ένα μικρό φυλλάδιο, που περιείχε μια ιστορία και τρία κρυπτογραφημένα μηνύματα.



Σύμφωνα με την ιστορία, τα μηνύματα οδηγούσαν σε ένα θησαυρό, που είχε θάψει κάποιος που τον έλεγαν Beale. Μόνον ένα από τα μηνύματα έχει αποκρυπτογραφηθεί.

2. Το χειρόγραφο Βόινιτς (Voynich Manuscript)



Εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 600 ετών και το περιεχόμενο των 232 σελίδων του παραμένει ακόμη ένα μυστήριο.

3. Zodiac Killer Ciphers



Ανάμεσα στο 1966 και το 1974 ένας κατά συρροήν δολοφόνος έστειλε πάνω από 20 κρυπτογραφημένα μηνύματα στην αμερικανική αστυνομία. Οι Αρχές κατάφεραν να λύσουν τα περισσότερα από αυτά, ωστόσο ορισμένα παραμένουν ακόμη… «μυστήρια».

4. Kryptos



Το 1990 στα κεντρικά γραφεία της CIA στις ΗΠΑ τοποθετήθηκε ένα γλυπτό με 4 τμήματα με κρυπτογραφημένους χαρακτήρες, ως πρόκληση για τους υπαλλήλους της μυστικής υπηρεσίας. Οι τρεις τομείς αποκρυπτογραφήθηκαν, αλλά ο 4 παραμένει άλυτος.

5. Dorabella Cipher



Το 1897 ο διάσημος συνθέτης Edward Elgar έστειλε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα στην 23χρονη φίλη του Dora Penny. Μέχρι σήμερα δεν έχει «διαβαστεί».

6. D'Agapeyeff Cipher



Το 1939 ο Alexander d’Agapeyeff έγραψε ένα βιβλίο για την κρυπτογραφία με τίτλο «Codes and Ciphers». Στην πρώτη έκδοση περιέλαβε και ένα κρυπτογράφημα-πρόκληση. Δεν αποκρυπτογραφήθηκε ποτέ και ακόμη και ο ίδιος ο συγγραφέας παραδέχτηκε αργότερα ότι… δε θυμόταν πώς το είχε κρυπτογραφήσει.

7. Chinese «Gold Bar» ciphers



Επτά ράβδοι χρυσού που περιέχουν εικόνες και αρχαία κινέζικη γραφή συνθέτουν κάποια μορφή σεναρίου και κρυπτογραφημάτων με λατινικά γράμματα.

8. Proto-Elamite



Μια επιγραφή που χρονολογείται από το 2900 π.Χ. στην περιοχή της νοτιοδυτικής Περσίας (σημερινό Ιράν) δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί από τους ειδικούς και η γλώσσα που αναπαριστά παραμένει άγνωστη στους επιστήμονες.

9. Shugborough



Τα γράμματα που έχουν σκαλιστεί σε ένα πέτρινο μνημείο στην περιοχή Shugborough στο Staffordshire της Αγγλίας -παρά τις θεωρίες συνομωσίας που τα συνοδεύουν- δεν έχει καταφέρει κανείς να τα αποκρυπτογραφήσει.



Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις και ενστάσεις στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες


Διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για βελτιώσεις.

Οι αρμόδιοι φορείς που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εμφάνισαν προτάσεις, παρατηρήσεις αλλά και ενστάσεις επί ορισμένων διατάξεων του νομοσχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες. Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Καρασμάνης τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός, υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αγνοούν τον ρόλο της αιρετής περιφέρειας και τον υποβαθμίζουν. «Θέλετε το μακρύ χέρι του κράτους να μην δίνει λόγο στις τοπικές κοινωνίες. Είναι αδιανόητο να καταργούνται οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής διοίκησης. Θα πρέπει να επιτραπεί στις Περιφέρειες να διαχειρίζονται τις ιχθυόσκαλες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

« Δεν γίνεται έτσι καμία μεταρρύθμιση και όποιος το λέει είναι αλλού. Ούτε μία ιχθυοκαλλιέργεια δεν θα κάνετε αν δεν έχετε συμμάχους στις περιφέρειες. Ήρθαμε για να συνεργαστούμε και όχι να μας αποψιλώσετε. Ψηφίστε το νομοσχέδιο χωρίς να μας ακούσετε και σας λέω ότι στη περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα γίνει ούτε μία ιχθυοκαλλιέργεια αν δεν έχει τον κόσμο μαζί του», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργοσαρωνικού Παναγιώτης Χατζηπέρος, που τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού δεν έχει ληφθεί υπόψη. «Θα έχουμε τεράστια προβλήματα, θα δημιουργηθούν αντιδράσεις από τους κατοίκους και δεν υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθεί οποιαδήποτε ιχθυοκαλλιέργεια στον Αργοσαρωνικό αν δεν αλλάξει αυτό», ανέφερε.

Για νομοσχέδιο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται ορισμένες βελτιώσεις, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Κολυβάς, ζητώντας στο εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών , να συμπεριληφθεί η προώθηση και ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, αναγνώρισε ότι το σημερινό σχέδιο νόμου είναι σαφώς βελτιωμένο και διαφοροποιημένο από το αρχικό, τόνισε όμως την ανάγκη να γίνει πιο δυναμικό, να μην απαξιώνεται ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών ούτε να αγνοείται η εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού.

«Το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και εξασφαλίζει συνθήκες πλήρους διαφάνειας » υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών Γιώργος Μπιτσάκος , προσθέτοντας ότι πάντως επιδέχεται περαιτέρω βελτιώσεις.

Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων Ηλίας Τυλιγάδας, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι, «το νομοσχέδιο δεν δίνει την δυνατότητα να μην επανέλθουμε σε λίγα χρόνια στην ίδια κατάσταση με μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού».

Να μην υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ετών στην παραχώρηση υδάτινων εκτάσεων ώστε να μην περιορίζει την ανάπτυξη, ζήτησε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών Βασίλης Λυκούσης.

«Θετική είναι η κατεύθυνση του νομοσχεδίου που διευθετεί κυρίως θέματα αδειοδοτήσεων», επεσήμανε από τον πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών, Παναγιώτης Αντωνόπουλός.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στην Κίνα


Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 20 εκατοστά!

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια των μεγαλόπτερων (Megaloptera) ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο έντομο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στον κόσμο!

Το έντομο εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή, στην Chengdu στην κινεζική επαρχία Sichuan.

Το μυστηριώδες είδος, για το οποίο οι επιστήμονες δε γνωρίζουν πολλά, έχει άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 20 εκατοστά.

Η οικογένεια των μεγαλόπτερων περιλαμβάνει περίπου εκατοντάδες είδη εντόμων, ενώ το όνομά της (Megaloptera) περιγράφει ακριβώς το γεγονός ότι έχουν πολύ μεγάλα φτερά, σε σχέση με το κύριο σώμα τους.

Τις παρακάτω φωτογραφίες δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ιστοσελίδα της:








Διαβάστε περισσότερα...

Ο ιός «BadUSB» στρέφει τις συσκευές USB εναντίον μας


Δημιουργήθηκε από ερευνητές ασφαλείας σαν απόδειξη ευπάθειας του πρότυπου σύνδεσης.

Μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης ασφαλείας στους υπολογιστές έκανε την εμφάνιση της, αυτή την φορά δείχνοντας την ευπάθεια των USB συνδέσεων.

Το όνομα αυτού είναι «BadUSB» και είναι ένα malware που δημιουργήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο από τους ερευνητές ασφαλείας Karsten Nohl και Jakob Lell. Το εν λόγω malware κάνει exploit ένα κενό ασφαλείας στο βασικό firmware που ελέγχει τις βασικές λειτουργίες των USB συσκευών.

Οι ερευνητές τονίζουν πως το πρόβλημα δεν μπορεί να γίνει patched, μιας και η ευπάθεια έχει να κάνει με τη βασική αρχή που έχουν σχεδιαστεί οι USB συσκευές. Με λίγα λόγια, οι ερευνητές τονίζουν με τον καλύτερο τρόπο πως δεν πρέπει να συνδέουμε όποιο USB driver πέφτει στα χέρια μας.

Υπάρχουν βέβαια ευκολότεροι τρόποι για να χακάρει κάποιος μια συσκευή από την εν λόγω μέθοδο, ειδικά μιας και αυτή προδιαθέτει μια φυσική πρόσβαση. Το κακό είναι πως κάποιος χάσει το φυσικό έλεγχο της συσκευής του τότε είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να αποφύγει τα χειρότερα.

Επειδή ο κώδικας του BadUSB βρίσκεται μέσα στο USB firmware της συσκευής είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να διορθωθεί. Για παράδειγμα διαγράφοντας όλα τα δεδομένα και κάνοντας format ένα USB drive δεν ακουμπάτε ποτέ το ίδιο το firmware του και έτσι το malware θα συνεχίσει να παραμένει ενεργό.

Επίσης το εν λόγω malware μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλες USB συσκευές μιας και έχει την ικανότητα να επαναπρογραμματίζει το firmware όλων των USB συσκευών που θα βρει συνδεμένα σε ένα σύστημα. Μπορεί να υπάρξει λοιπόν ακόμη και σε συσκευές μη αποθήκευσης όπως ένα smartphone ή ακόμη και ένα ποντίκι.

Εν κατακλείδι αυτή την στιγμή έχουμε μια θεωρητική απειλή που δημιουργήθηκε για ένα και μόνο σκοπό: Για να μας τονίσει πως δεν θα πρέπει αυθαίρετα να συνδέουμε τυχαίους drivers από τρίτους ειδικά σε μηχανήματα που έχουν ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τα "ένοχα" σημάδια της χαμηλής τεστοστερόνης


Για πολλούς άνδρες, οι επιπτώσεις της χαμηλής τεστοστερόνης είναι πιο εμφανείς, καθώς το σώμα γερνάει. Λόγω της μηχανικής φυσιολογίας του σώματός τους, οι άνδρες θα βιώσουν μια σημαντική μείωση στην παραγωγή τεστοστερόνης, καθώς πλησιάζουν τα 50 χρόνια ζωής.

Δείτε τα σημάδια εκείνα που υποδηλώνουν ότι έχετε χαμηλή τεστοστερόνη.

Δυσκολία στην στύση: Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα των χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης είναι η δυσκολία να επιτευχθεί στύση. Καθώς η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στην σωματική διέγερση του σώματος, τα μειωμένα επίπεδα αυτής της ισχυρής ορμόνης μπορεί να κάνουν δύσκολο για τους άνδρες να επιτύχουν επαρκή φυσική διέγερση για να έχουν σεξουαλική επαφή.

Χαμηλή διάθεση για σεξ: Η τεστοστερόνη είναι επίσης άμεσα υπεύθυνη για την επιθυμία του άντρα για σεξουαλική επαφή. Τυπικά, ένας άντρας φτάνει στο μέγιστο των σεξουαλικών του ορμών στο μέσο της τρίτης δεκαετίας της ζωής του (23-27 ετών). Παρά το γεγονός ότι η επιθυμία για σεξ θα παραμείνει αναλλοίωτη για πολλά χρόνια μετά από αυτή την κορύφωση, δεν είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο να χάσει την επιθυμία του για σεξ καθώς πλησιάζει την ηλικία των 50 ετών.

Μειωμένη ποσότητα σπέρματος κατά την εκσπερμάτιση: Ο όγκος του σπέρματος ενός άνδρα που παράγεται κατά την εκσπερμάτιση μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις πιθανότητες του ζευγαριού για σύλληψη παιδιού. Καθώς μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, το σώμα παράγει πολύ λιγότερο σπέρμα, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την γονιμοποίηση.

Απώλεια μαλλιών: Αν και η πτώση των μαλλιών στον άντρα θεωρείται κάτι συνηθισμένο όσο εκείνος μεγαλώνει, η πραγματική αιτία που συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη επηρεάζει την ανάπτυξη των τριχών, καθώς και το πόσο δυνατές είναι αυτές σε άντρες κάθε ηλικίας.

Απώλεια μυϊκής μάζας: Καθώς οι άνδρες αναπτύσσουν νέους μυς και ασκούνται, το σώμα εκκρίνει αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, που τους επιτρέπει να ανακάμψουν πιο γρήγορα από την άσκηση. Όταν οι άνδρες μεγαλώνουν, το σώμα τους μειώνει την παραγωγή της τεστοστερόνης και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη μυϊκή ανάπτυξη και, στη συνέχεια, μειωμένα επίπεδα ενέργειας.

Κόπωση και μειωμένα επίπεδα ενέργειας: Η ζωτικότητα ενός άνδρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα επίπεδα τεστοστερόνης του. Όσο περισσότερη τεστοστερόνη υπάρχει στον οργανισμό του, τόσο περισσότερη ενέργεια και διάθεση θα έχει για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του. Καθώς μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, οι άνδρες μπορεί να βρεθούν με λιγότερη διαθέσιμη ενέργεια για να κάνουν τα πράγματα που απολάμβαναν στο παρελθόν.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Διευρύνεται συνεχώς η δυναμική των ΚΕΠ»


Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσφέρονται διαρκώς νέες υπηρεσίες.

Στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη που ξεκίνησε από τις αρχές του 2014 με την αναβάθμιση και την ενίσχυση των ΚΕΠ, αναφέρεται ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως σημειώνεται, η ηλεκτρονική σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται από δημόσιες υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία.

Ενδεικτικά παρατίθενται στατιστικά στοιχεία για μια σειρά εγγράφων. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία του, από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα μέσα Ιουλίου διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά 408.406 βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης (απλές και ΟΓΑ), 186.356 βεβαιώσεις γέννησης και 580 βεβαιώσεις ιθαγένειας.

Από τις 27 Μαΐου έγιναν 158.280 αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ).

Από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Ιουλίου εκδόθηκαν ηλεκτρονικά 12.957 ασφαλιστικές ενημερότητες και βεβαιώσεις οικοδομοτεχνικού έργου, 23.402 βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ και 121 βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικά σημειώματα ΝΑΤ.

Από τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου υποβλήθηκαν 1.257 αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό, οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας και σε ένα μήνα εκδόθηκαν 2.100 ηλεκτρονικά παράβολα.

Όπως σημειώνεται, το Υπουργείο διευρύνει συνέχεια τη δυναμική των ΚΕΠ, προκειμένου να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προσφέρει διαρκώς νέες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ΚΕΠ, χαρακτηριστικά αναφέρεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και μέσω ΚΕΠ για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών της ΔΕΗ με ΚΥΑ του υπουργού Δ. Μεταρρύθμισης και του υφ. ΠΕΚΑ από τις αρχές Μαΐου.


Διαβάστε περισσότερα...

«Ολοκληρώνεται η μεγάλη γέφυρα της Τσακώνας έως το τέλος του χρόνου»


Τατούλης: H χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του 2014 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεγάλης γέφυρας στην Τσακώνα, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας και θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ώστε τον επόμενο χειμώνα να μη γίνεται χρήση της παράκαμψης.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος επισκέφτηκε το εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ιωάννη Αργυράκη, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον υπεύθυνο της κατασκευάστριας εταιρείας και την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου και σε δηλώσεις του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός ότι η γέφυρα της Τσακώνας είναι ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά έργα που εκτελούνται στη χώρα.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ, χωρίς, ωστόσο, το ΠΕΠ Πελοποννήσου να απωλέσει πόρους.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων εξαρχής αποτέλεσε προτεραιότητά μας και η συνέπεια σε αυτή μας τη δέσμευση έχει ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δίκτυα οδικών αξόνων και στο επίπεδο της ασφάλειας και στο επίπεδο της άνεσης» και συμπλήρωσε:

«Θα επενδύσουμε στον τομέα αυτό και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά εργαλεία».


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΦΙΑ για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας


Θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ξεκίνησε από χθες η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη ως το τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014.

Η διαφορά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ΕΤΗΔΕ, που καταβάλλονταν μέσω της ΔΕΗ, είναι ότι ο νέος φόρος αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων, ενώ το ΕΤΗΔΕ επιβάλλονταν μόνο σε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι υπόχρεοι στον ΕΝΦΙΑ είναι όλοι όσοι έχουν εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων κάθε κατηγορίας (σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια).

Δηλαδή, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας επί οικοπέδου, αγροτεμαχίων ή ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ανάλογα με το ποσοστό της συνιδιοκτησίας, οφείλεται φόρος από τον υπόχρεο.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα προστασίας της μεσογειακής φώκιας και της Γυάρου


Τι προβλέπει το σύμφωνο συνεργασίας των ΥΠΕΚΑ-WWF.

Η μελέτη και προστασία της περιοχής στη Γυάρο, καθώς επίσης και η ολοκληρωμένη προστασία της μεσογειακής φώκιας στις Βόρειες Κυκλάδες, προβλέπονται μέσα από το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και του WWF Ελλάς.

Μέτρα προστασίας της μεσογειακής φώκιας και της Γυάρου

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο γενικός διευθυντής του WWF, Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας, στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος «Κυκλάδες Life».

Το ΥΠΕΚΑ δεσμεύτηκε να στηρίξει τις δράσεις τού προγράμματος στο πλαίσιο της πολιτικής του για την προστασία των περιοχών NATURA 2000 και να προωθήσει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και διαχείριση των υπό μελέτη ειδών και οικοτόπων.

Μάλιστα, τα μέτρα προστασίας μπορεί να περιλαμβάνουν και κήρυξη της περιοχής της Γυάρου και της θαλάσσιας ζώνης γύρω από αυτήν ως θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής (ΘΠΠ), με το θεσμικό καθεστώς που θα αποδειχθεί ως πλέον κατάλληλο.

Ειδικοί επιστήμονες θα συντάξουν την απαιτούμενη ειδική περιβαλλοντική μελέτη, την οποία θα καταθέσουν στο υπουργείο, όπου και θα αξιολογηθεί, στη δε συνέχεια, θα προωθηθούν από το ΥΠΕΚΑ οι δέουσες διαδικασίες θεσμοθέτησης.

Εταίροι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι επίσης η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου, η αναπτυξιακή εταιρεία Κυκλάδων, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το ερευνητικό ινστιτούτο Τethys, καθώς και οι ΜΚΟ ΜOm/εταιρία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας.

Το πρόγραμμα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE» υποστηρίζεται και συγχρηματοδοτείται από τη χρηματοδοτική γραμμή LIFE Nature της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από το Ίδρυμα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό.


Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορικά γεγονότα που δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ


Μπορεί η Ιστορία να επαναλαμβάνεται, εδώ όμως πάει πάσο!

Την ώρα που οι ιστορικές πρωτιές μαγνητίζουν συνήθως το συλλογικό φαντασιακό και γίνονται σύμβολα του κόσμου που καταφθάνει ολοταχώς, η παγκόσμια Ιστορία δεν εξαντλείται φυσικά σε αυτές.

Κι ενώ τα ιστορικά ντεμπούτα παραείναι αναλυμένα και χιλιοκαταγραμμένα, εξίσου σημαντικά -και συμβολικά- είναι και τα τέλη εποχής.

Γιατί την ώρα που οι πρωτιές είναι δεδομένες, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ένα γεγονός δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας την ενοχλητική τάση της Ιστορίας να επαναλαμβάνει τον εαυτό της.

Μετά τα περίφημα τέλη εποχών, γεγονότων και πραγμάτων λοιπόν, ας δούμε μερικά ακόμα γεγονότα που δεν πρόκειται να ξαναζήσει η ανθρωπότητα (αν όλα πάνε καλά βεβαίως!)…

Ο τελευταίος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι



Την ώρα που ο πρώτος είναι γνωστός στα πέρατα της οικουμένης, ποιος ήταν άραγε ο τελευταίος; Ώρα να γνωρίσουμε τον Eugene Cernan, τον πιονέρο της κατάκτησης του Διαστήματος, ο οποίος πετάχτηκε μάλιστα στο Διάστημα με το Apollo 10 στις 22 Μαΐου 1969, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιστορική αμερικανική πρωτιά της πρώτης βόλτας στη Σελήνη δύο μήνες αργότερα! Ήταν λοιπόν τον Δεκέμβριο του 1972 όταν ο αστροναύτης, επικεφαλής πια του Apollo 17, επέστρεψε στο Διάστημα για μια στερνή φορά, γινόμενος έτσι ο τελευταίος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι. Πριν φύγει μάλιστα, έγραψε το όνομα της κόρης του, Tracy, πάνω στο σεληνιακό έδαφος…

Ο τελευταίος άνθρωπος που πέθανε από ευλογιά



Ένας από τους πλέον θανατηφόρους ιούς που είχε ποτέ την ατυχία να γνωρίσει ο πολύπαθος πλανήτης μας, η ευλογιά εξαφάνισε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στον 20ό αιώνα. Με τις κοπιώδεις προσπάθειες όμως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέχρι τα τέλη του 1970 η ασθένεια εξαφανίστηκε από τα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Δυστυχώς όμως για την Janet Parker, βρετανή φωτογράφο, εκτέθηκε στον ιό έπειτα από εργαστηριακό ατύχημα και πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου 1978, όντας η τελευταία των τελευταίων. Στις 8 Μαΐου 1980, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διακήρυξε ότι ο ιός της ευλογιάς εξαλείφθηκε διά παντός! Όταν μάλιστα καταστραφούν και τα δείγματα που φυλάσσονται σε εργαστήρια της Ατλάντα και της Μόσχας, η ευλογιά θα γίνει η πρώτη μορφή ζωής που αφανίστηκε εκ προθέσεως από προσώπου Γης…

Ο τελευταίος άνθρωπος που εκτελέστηκε δημόσια στις ΗΠΑ



Ήταν στις 14 Αυγούστου 1936 όταν η τελευταία δημόσια εκτέλεση έλαβε χώρα στην Αμερική με τον απαγχονισμό του έγχρωμου Rainey Bethea στο Κεντάκι, καταδικασμένου σε θάνατο για τον φόνο λευκής 70χρονης. Στις 5 η ώρα τα ξημερώματα, κάπου 20.000 άνθρωποι έδωσαν δυναμικά το «παρών» στην εκτέλεση, περιμένοντας καρτερικά να βγει ο ήλιος. Κι όταν ανέτειλε η μέρα, ο Bethea κρεμάστηκε στις 5:45 π.μ., όχι όμως χωρίς παρατράγουδα, κάτι που θα έφερνε την οργή του πλήθους και του Τύπου, αναγκάζοντας τις αρχές να αποτραβήξουν τη θανατική ποινή από τα αδιάκριτα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού…

Ο τελευταίος παντρεμένος πάπας



Ήταν στη Σύνοδο της Νίκαιας το 325 όταν εκδόθηκε η επίμαχη βούλα που απαγόρευε σε ιερωμένους να παντρεύονται. Παρά ταύτα, ο πάπας Αδριανός Β’, που κάθισε στον θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το 867-872, περισσότερα από 500 χρόνια δηλαδή μετά το συνοδικό διάταγμα, είχε γυναίκα και παιδί όταν στέφθηκε ποντίφικας, αρνούμενος όχι μόνο να αποδεχθεί τον όρκο αγαμίας αλλά και να χωρίσει τη σύζυγό του! Η παπική φαμίλια ζούσε στο Παλάτι του Λατερανού, αν και μόλις την επόμενη χρονιά (868) η σύζυγος και η κόρη του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας θα δολοφονούνταν…

Ο τελευταίος έγκλειστος του Αλκατράζ



Οι ομοσπονδιακές φυλακές του Αλκατράζ, γνωστές ως «Βράχος», πρωτοχρησιμοποιήθηκαν ως στρατιωτική φυλακή στον αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, πριν μετατραπούν σε πολιτικό σωφρονιστικό κατάστημα το 1933 και κλείσουν τελικά τον Μάρτιο του 1963, εξαιτίας του υψηλού κόστους λειτουργίας τους. Ο τελευταίος άνθρωπος που μεταφέρθηκε από τους χώρους του Αλκατράζ σε άλλη πολιτειακή φυλακή ήταν ο Frank Wathernam, που εγκατέλειψε τη διαβόητη «ψειρού» στις 21 Μαρτίου 1963. Όταν περνούσε την εξωτερική πόρτα του Αλκατράζ, δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και δήλωσε: «Το Αλκατράζ δεν ήταν ποτέ καλό για κανέναν»…

Η τελευταία μέρα της Σοβιετικής Ένωσης



Ο αλλοτινός δεύτερος πόλος του κόσμου και υπερδύναμη τρομερή έζησε από κοντά όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις του πλανήτη και πρωταγωνίστησε φυσικά σε πολλές. Το τέλος όμως ήρθε και ήρθε με τυμπανοκρουσίες: στις 21 Αυγούστου 1991, ο Γκορμπατσόφ ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τρεις μέρες αργότερα κήρυξε την αυτοδιάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς φαινόταν πια ότι το σοβιετικό όνειρο είχε πάρει τέλος. Στις 8 Δεκεμβρίου 1991, οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας ανακοίνωναν ότι «η Σοβιετική Ένωση ως υποκείμενο της διεθνούς νομιμότητας και ως γεωπολιτική πραγματικότητα δεν υφίσταται πλέον». Η πραγματική ληξιαρχική πράξη θανάτου της Ένωσης ήρθε όμως στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, όταν οι αντιπρόσωποι όλων των σοβιετικών δημοκρατιών (εκτός από τη Γεωργία) υπέγραψαν το Πρωτόκολλο της Άλμα-Άτα, το οποίο επιβεβαίωσε τη διάλυση της ΕΣΣΔ και επαναδιατύπωσε την καθιέρωση της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών. Η Σύνοδος Κορυφής της Άλμα-Άτα έριξε οριστικά την αυλαία και έδωσε τέλος στο Σιδηρούν Παραπέτασμα…

Ο τελευταίος νεκρός στρατιώτης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου



Ο Α’ Παγκόσμιος, η φονική μάχη που ξεκίνησε το 1914 μετά τη δολοφονία του αυστριακού αρχιδούκα και έληξε επισήμως το 1918, αφήνοντας στο πέρασμά της 37 εκατομμύρια περίπου νεκρούς (αν και ο αριθμός αποτελεί ακόμα αντικείμενο διαμάχης), είδε την κατάπαυση του πυρός να υπογράφεται στις 11 Νοεμβρίου 1918 και ώρα 11η πρωινή. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα έχανε τη ζωή του στα αιματοβαμμένα γεγονότα της πρώτης πλανητικής σύρραξης σκοτώθηκε μάλιστα 1 λεπτό πρωτύτερα! Ο αμερικανός φαντάρος Henry Gunther συνάντησε με τη διμοιρία του γερμανικό οδόφραγμα στην προέλασή τους και όρμησε με την ξιφολόγχη καταπάνω τους. Οι Γερμανοί, γνωρίζοντας για την επικείμενη εκεχειρία, έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, ο στρατιώτης όμως δεν καταλάβαινε από τέτοια και υποχρεώθηκαν τελικά να τον σκοτώσουν στις 10:59. Κι ενώ κανείς δεν ξέρει τι ανάγκασε τον φαντάρο να προβεί στο απονενοημένο αυτό διάβημα, να ορμήσει δηλαδή μόνος καταπάνω στον εχθρό, οι σύντροφοί του είκασαν ότι ήθελε να αποδείξει τη γενναιότητά του αφού λίγο πρωτύτερα είχε υποβαθμιστεί από λοχίας σε οπλίτης. Ο Gunter τα κατάφερε, αφού ο βαθμός του αποκαταστάθηκε μετά θάνατον…

Ο τελευταίος επιζών του «Τιτανικού»



Η Elizabeth Gladys Dean, γνωστή στους οικείους της ως Milvina, ήταν επιβάτης της τρίτης θέσης και η νεότερη απ’ όλους τους επιβαίνοντες στο μοιραίο βαπόρι, με τη ζωή της να μετρά μόλις 10 εβδομάδες. Η φαμίλια της σκόπευε να εγκατασταθεί στην Αμερική αναζητώντας καλύτερη τύχη και είχαν μάλιστα εξασφαλίσει εισιτήριο για άλλο υπερωκεάνιο, απεργία όμως των αχθοφόρων κάρβουνου τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν στον «Τιτανικό». Δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο, ο πατέρας έβγαλε την οικογένειά του από την καμπίνα και τους έβαλε στη σωστική λέμβο, αν και ο ίδιος θα γινόταν ένα από τα 1.517 θύματα του διαβόητου ναυαγίου. Η οικογένειά του όμως σώθηκε και η μικρή πέθανε τον Μάιο του 2009, σε ηλικία 97 ετών…


Διαβάστε περισσότερα...

Τέλη Σεπτεμβρίου το σχέδιο για τα δημοτικά


Θα μειωθεί η ύλη σε ορισμένα μαθήματα.

«Εκεί που πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας να σκύψει με όλη του την προσοχή είναι στο δημοτικό σχολείο και σε ό,τι συγκροτεί την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και για αυτό ετοιμαζόμαστε». Το παραπάνω ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία το σχέδιο του υπουργείου.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη και όπου υπήρξαν πολιτικές, των οποίων η εφαρμογή αξιολογείται, είναι στον πρώτο βαθμό της εκπαίδευσης... Όλα ξεκινάνε από κει και ο τρέχων δημαγωγικός λόγος δεν έδινε σημασία, διότι τον αφορούσε το πανεπιστήμιο, εκεί είχε πολιτικό ενδιαφέρον για να παίξει κανείς, όταν ήθελε να παίξει και όχι να δημιουργήσει».

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα ειδικά στο Λύκειο, ενώ ανέφερε ότι έχει δοθεί η εντολή να μειωθεί η ύλη.

«Μία σχετική μείωση της ύλης όχι σε όλα τα αντικείμενα, αλλά εκεί που η ίδια η πρακτική τροφοδότησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με την εμπειρία της διαμαρτυρίας στην εμπειρία θα κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα. Θα σας ενημερώσουμε, αλλά μην περιμένετε εκεί μεγάλες αλλαγές. Ναι στην ύλη, αλλά όχι στην αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και σε βάθος μελέτη για μεγάλη παρέμβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Στα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε η κα Ρεπούση που ανέφερε ότι: «Πράγματι, το πρωτοβάθμιο σχολείο είναι η βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η μέση εκπαίδευση και εκεί που οικοδομείται η ουσιαστική σχέση του παιδιού με το σχολείο. Όμως, το ζητούμενο είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων ένα συνεκτικό σχέδιο για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Δηλαδή, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρωτοβάθμιο καινοτόμο, ανοικτό στις προκλήσεις της εποχής σχολείο και αυτό να αναιρείται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Θέλουμε ένα συνεκτικό σχέδιο, διότι δεν μπορεί κάθε φορά να ανακαλύπτουμε την Αμερική».



Διαβάστε περισσότερα...

Γένια από... μέλισσες


Ένας περίεργος διαγωνισμός για τολμηρούς.

Για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Οντάριο του Καναδά ο διαγωνισμός για τη μεγαλύτερη γενειάδα, σχηματισμένη από… μέλισσες.

Οι τολμηροί διαγωνιζόμενοι, αψήφησαν το φόβο τους για τα τσιμπήματα των μελισσών και πήραν μέρος στον διαγωνισμό «Clovermead Bee Beard» προκειμένου να κερδίσουν το βραβείο της μεγαλύτερης και βαρύτερης «γενειάδας» μελισσών. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες χιλιάδες μέλισσες καλύπτουν τα πρόσωπά τους.



Κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Ο Chris Hiemstra, συνιδιοκτήτης των μελισσίων Clovermead είπε στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times:

«Χρειάζονται πάνω από 1.000 τσιμπήματα για να πεθάνει κάποιος οπότε, από ένα ή δύο τσιμπήματα δεν κινδυνεύει κανείς».





Διαβάστε περισσότερα...

Ξεμένει από νερό η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Εκατό ημέρες νερού έχουν απομείνει στο Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια τεράστια κρίση, επισημαίνοντας την ανάγκη να αρχίσει να διανέμεται το νερό με δελτίο. Διαφορετικά οι Αρχές θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Ξεμένει από νερό η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν δώσει διορία δέκα ημερών στους ιθύνοντες της πόλης και την εταιρεία ύδρευσης, Sabesp, προκειμένου να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλιώς θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, που θα τους εξαναγκάζουν να ξεκινήσουν τη διανομή με δελτίο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η εταιρεία διαφωνεί με την αξιολόγηση αυτή και δηλώνει ότι «το μέτρο αυτό θα επιβαρύνει τους πελάτες της και θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Επισημαίνει ακόμη, ότι το βοηθητικό πρόγραμμα έχει ήδη καταφέρει να κάνει τους πελάτες να μειώσουν την κατανάλωση νερού, μέσω πολιτικών ισοδύναμου αποτελέσματος με αυτό ενός σχεδίου διανομής νερού με δελτίο, που θα επέτρεπε τη χρήση για 36 ώρες, ακολουθούμενο από απαγόρευση χρήσης για τις επόμενες 72 ώρες.

Η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη ότι από τον Απρίλιο προσφέρει έκπτωση της τάξης του 20% στους πελάτες που μειώνουν τουλάχιστον κατά 20% τη μέση ετήσια κατανάλωσή τους.

Η Βραζιλία υποφέρει τη χειρότερη ξηρασία σε διάστημα 40 ετών, γεγονός που επηρεάζει την οικονομία της χώρας με διάφορους τρόπους.

Η τιμή του καφέ Arabica, για παράδειγμα, έχει αυξηθεί έως και 70% από το τέλος του 2013. Η Βραζιλία παράγει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, με τις καλλιέργειες να έχουν επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες που τις συνοδεύουν.

«Η ξηρασία στη Βραζιλία οδηγεί τις τιμές ορισμένων τροφίμων στα ύψη. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι κακές καιρικές συνθήκες ευθύνονται για την πρόσφατη άνοδο των πληθωριστικών προβλέψεων στο 6,11 από 6,01» ανέφεραν αναλυτές της Merrill Lynch Global Research στο Business Insider.

Η ξηρασία έχει επηρεάσει ακόμη τις χρεώσεις των υδροηλεκτρικών σταθμών της χώρας, καθώς οδήγησε στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου που απαιτείται για την αντικατάσταση δυναμικού παραγωγής.

«Η Βραζιλία έχει πληγεί από σοβαρή ξηρασία και προσπαθεί να βρει πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου για να αντισταθμίσει την έλλειψη της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Οι εισαγωγές LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στη Βραζιλία έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το Μάρτιο σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 75% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων 12 μηνών. Η χώρα έχει επίσης υπογράψει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία για την αύξηση της προσφοράς μέσω αγωγών από τη Βολιβία» σημειώνει δημοσίευμα στο Platt Energy Economist.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία Δαμανάκη για το Καταφύγιο Πέλαγος


Έχει στόχο την προστασία και διατήρηση των πληθυσμών θαλάσσιων θηλαστικών στη Μεσόγειο.

Με στόχο να αναζωογονήσει το Καταφύγιο Πέλαγος, στόχος του οποίου είναι η προστασία και διατήρηση των πληθυσμών θαλάσσιων θηλαστικών στη Μεσόγειο, η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή την Γαλλία, την Ιταλία και το Πριγκιπάτο του Μονακό, τις τρείς βασικές χώρες του Καταφύγιο Πέλαγος και τους φορείς, για να συζητήσουν πώς τα εργαλεία πολιτικής της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας οικονομικής στήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές.

"Το Καταφύγιο Πέλαγος είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή της Μεσογείου", δήλωσε η Επίτροπος Δαμανάκη "και έχει μεγάλες δυνατότητες ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για το πως η βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη μπορεί να λειτουργήσει σε πολυσύχναστες και πυκνοκατοικημένες περιοχές, με ταυτόχρονη προστασία της θαλάσσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών".

"Πρέπει να συζητήσουμε το πώς η Κοινή Αλιευτική Πολιτική και η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την λειτουργικότητα του ''Καταφύγιο Πέλαγος'' και να υποστηρίξουν την γαλάζια ανάπτυξη στην περιοχή. Σκοπεύω να εργαστώ προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με τις τρεις βασικές χώρες του 'Καταφύγιο Πέλαγος', καθώς και με τους φορείς της περιοχής", πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Η τιμή του burger... φέρνει την ανάπτυξη


Τις αλλαγές που έχουν επέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη μεσαία τάξη στην Ελλάδα και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων με δείκτη την αξία ενός χάμπουργκερ σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

«H αποσύνθεση της μεσαίας τάξης» επιγράφει το άρθρο της η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αναφερόμενη στις κοινωνικές αλλαγές που έχει υποστεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η εφημερίδα αναφέρει: «Η σημερινή κρίση κλόνισε την σταθερότητα των τελευταίων χρόνων -και αυτό αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα- και έθαψε βαθιές πεποιθήσεις και αντιλήψεις, όπως για παράδειγμα για τον ορισμό της ευμάρειας. Άνθρωποι που κάποτε ένιωθαν ασφαλείς, που είχαν κοινωνική ασφάλιση και σύστημα υγείας, σήμερα φοβούνται για το μέλλον».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν στην κοινωνία, η οποία όχι μόνο έπρεπε να δεχθεί μεγάλους περιορισμούς στο επίπεδο διαβίωσης, αλλά φοβούνται ακόμα περισσότερο για περαιτέρω αστάθεια στον οικονομικό και πολιτικό τομέα και για τη ζωή τους. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε πάνω από 30%, οι μισθοί μειώθηκαν γύρω στο 25% και όλο και περισσότεροι άνθρωποι απειλούνται από τη φτώχεια».

Η τιμή του χάμπουργκερ ως δείκτης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι το θέμα του ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η ZEIT. H εφημερίδα γράφει: «Οι οικονομολόγοι χρησιμοποίησαν την αξία του Big Mac για να συγκρίνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Έτσι η τιμή για τη βόμβα θερμίδων στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο αυξήθηκε πάνω από 40 σεντ. Αλλά και στις άλλες χώρες της κρίσης, όπως στην Ιταλία και την Πορτογαλία, αυξήθηκε η τιμή. Γιατί είναι όμως καλή είδηση αυτό; Τα προηγούμενα χρόνια έπεσαν κατακόρυφα οι τιμές στην Ελλάδα. Οι μισθοί περικόπηκαν και χάθηκαν θέσεις εργασίας. Η αύξηση της τιμής του Big Mac, σύμφωνα με τη συντάκτρια της έκθεσης Πία Χιτλ, δείχνει ότι ο κατήφορος και συγχρόνως η ύφεση στη χώρα επιβραδύνονται. Σύντομα λοιπόν η χώρα θα πάει μπροστά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δελφίνια προστατεύουν δύτη από καρχαρία


Εκπληκτικά πλάσματα.





Δείτε το βίντεο...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν γίνονται όσα θα έπρεπε για την αντιμετώπιση του Έμπολα»


«Καρφιά» του προέδρου της Σιέρα Λεόνε κατά του ΠΟΥ.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, ο Έρνεστ Μπάι Κορόμα, θεωρεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να σταματήσει την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Οι επικρίσεις του ήρθαν μία ημέρα αφότου ο ίδιος κήρυξε τη χώρα του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Κορόμα επισκέφθηκε το τοπικό γραφείο του ΠΟΥ στην πρωτεύουσα Φριτάουν νωρίς το πρωί, αλλά το βρήκε κλειστό και «δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της χώρας. Με δεδομένο το μέγεθος της κρίσης, το γραφείο του ΠΟΥ θα έπρεπε να λειτουργεί «σε 24ωρη βάση», τόνισε ο πρόεδρος.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν προσβληθεί από τον ιό 533 άνθρωποι και 233 έχουν πεθάνει. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο ειδικευμένος στην καταπολέμηση του Έμπολα γιατρός Σέιχ Όμαρ Χαν, ο άνθρωπος που οι αρχές χαρακτηρίζουν «εθνικό ήρωα» για τον αγώνα που έδωσε για να σώσει τους ασθενείς του.

Ο Κορόμα διέταξε την Τετάρτη να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι ασθενείς. Απαγόρευσε επίσης τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ακύρωσε όλα τα ταξίδια κυβερνητικών αξιωματούχων στο εξωτερικό.

Ο Έμπολα, που είναι θανατηφόρος στο 90% των περιπτώσεων, μεταδίδεται από το αίμα και τα σωματικά υγρά και προκαλεί μαζική αιμορραγία και υψηλό πυρετό. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των υγειονομικών αρχών είναι η επέκταση της επιδημίας στη γειτονική Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, μετά και τον θάνατο ενός Αμερικανού που έφτασε στη χώρα αυτή από τη Λιβερία και εμφάνισε αμέσως ύποπτα συμπτώματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μιλκσέικ με γεύση…μπακλαβά


Ο μπακλαβάς συγκαταλέγεται στα πλέον παραδοσιακά γλυκά της πατρίδας μας ωστόσο το ελληνικό «δαιμόνιο» κατάφερε να φτιάξει μια μοντέρνα έκδοσή του σε ποτήρι μιλκσέικ.

Ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ κατάφερε να φτιάξει μιλκσέικ με γεύση μπακλαβά και όπως λένε οι πελάτες που το δοκίμασαν είναι απολαυστικό.

Το ρόφημα αποτελείται από παγωτό σε συνδυασμό με ολόκληρα κομμάτια φρέσκου μπακλαβά.



Διαβάστε περισσότερα...

"Μαμάκηδες" οι Ελληνοαυστραλοί


Οι νεαροί Ελληνοαυστραλοί διστάζουν περισσότερο από όλους να φύγουν από το πατρικό τους, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Ερευνών της Αυστραλίας.

Οι Έλληνες και δευτερευόντως οι Ελληνίδες έχουν την τάση να μένουν με τους γονείς τους για πιο πολλά χρόνια. Τους ακολουθούν οι Κινέζοι και οι Ιταλοί, αναφέρει η ερευνήτρια Dr. Lixia Qu.

"Σε αυτές τις τρεις χώρες δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο συλλογικό όφελος της οικογένειας και τις οικογενειακές υποχρεώσεις", είπε.

Όπως αναφέρει η Herald Sun, η μελέτη με δείγμα 146.000 άτομα, έδειξε ότι το ποσοστό των νέων που βρίσκονται κοντά στα 30, έχουν καταγωγή ελληνική, κινέζικη και ιταλική και οι οποίοι έχουν φύγει από το πατρικό τους, μόλις που ξεπερνά το 40% .

Αντίθετα, περισσότερο από το 60% των νέων που κατάγονται από την Αυστραλία, τη Βρετανία και την Ιρλανδία έχουν ανοίξει τα φτερά τους εγκαταλείποντας την πατρική εστία.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από την απογραφή που έγινε στην Αυστραλία το 2006 και το 2011.

"Οι άνδρες πάντα μένουν στο πατρικό τους για περισσότερο χρόνο, φεύγουν πιο αργά και είναι πιο πιθανό να ξαναγυρίσουν πίσω" τόνισε η ερευνήτρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροφές "απαγορεύεται" να καταναλώνετε μαζί


Σύμφωνα με τους ειδικούς, βασική παράμετρος που οδηγεί στη μείωση των κιλών, όταν ο μεταβολισμός λειτουργεί σωστά, είναι η ποσότητα του φαγητού.

Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που, όταν καταναλώνονται ταυτόχρονα, απορροφώνται πιο εύκολα, ενώ άλλες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ασύμβατες μεταξύ τους.

Δείτε τους διατροφικούς συνδυασμούς που καλό θα είναι να αποφεύγετε:

- Κόκκινο κρέας και πουλερικά με υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης, όπως πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, καλαμπόκι, παντζάρια

- Ψάρια και θαλασσινά με ζωικές πρωτεΐνες

- Αυγά με ζωικές πρωτεΐνες

- Γάλα και γιαούρτι με τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, λόγω δέσμευσης ασβεστίου και μαγνησίου

- Όσπρια με τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, λόγω δέσμευσης σιδήρου

- Γάλα, τυρί και γιαούρτι με ωμά, βραστά ή στον ατμό λαχανικά

- Αλκοολούχα ποτά με ξηρούς καρπούς

- Σοκολάτα ή γλυκά επιδόρπια μετά από γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Διαβάστε περισσότερα...