Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τέλη Σεπτεμβρίου το σχέδιο για τα δημοτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μειωθεί η ύλη σε ορισμένα μαθήματα.

«Εκεί που πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας να σκύψει με όλη του την προσοχή είναι στο δημοτικό σχολείο και σε ό,τι συγκροτεί την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και για αυτό ετοιμαζόμαστε». Το παραπάνω ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία το σχέδιο του υπουργείου.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη και όπου υπήρξαν πολιτικές, των οποίων η εφαρμογή αξιολογείται, είναι στον πρώτο βαθμό της εκπαίδευσης... Όλα ξεκινάνε από κει και ο τρέχων δημαγωγικός λόγος δεν έδινε σημασία, διότι τον αφορούσε το πανεπιστήμιο, εκεί είχε πολιτικό ενδιαφέρον για να παίξει κανείς, όταν ήθελε να παίξει και όχι να δημιουργήσει».

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα ειδικά στο Λύκειο, ενώ ανέφερε ότι έχει δοθεί η εντολή να μειωθεί η ύλη.

«Μία σχετική μείωση της ύλης όχι σε όλα τα αντικείμενα, αλλά εκεί που η ίδια η πρακτική τροφοδότησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με την εμπειρία της διαμαρτυρίας στην εμπειρία θα κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα. Θα σας ενημερώσουμε, αλλά μην περιμένετε εκεί μεγάλες αλλαγές. Ναι στην ύλη, αλλά όχι στην αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και σε βάθος μελέτη για μεγάλη παρέμβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Στα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε η κα Ρεπούση που ανέφερε ότι: «Πράγματι, το πρωτοβάθμιο σχολείο είναι η βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η μέση εκπαίδευση και εκεί που οικοδομείται η ουσιαστική σχέση του παιδιού με το σχολείο. Όμως, το ζητούμενο είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων ένα συνεκτικό σχέδιο για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Δηλαδή, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρωτοβάθμιο καινοτόμο, ανοικτό στις προκλήσεις της εποχής σχολείο και αυτό να αναιρείται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Θέλουμε ένα συνεκτικό σχέδιο, διότι δεν μπορεί κάθε φορά να ανακαλύπτουμε την Αμερική».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.