Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα δύο υπαξιωματικοί του Λιμενικού


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και απόφαση του αρχηγού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, αντιναυάρχου ΛΣ Δημήτριου Μπαντιά, ενώ διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δύο υπαξιωματικοί, που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Γυθείου, συνελήφθησαν χθες από την οικεία λιμενική αρχή, με την κατηγορία για άμεση συνέργεια σε εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη χώρα, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Γυθείου, όπου τους απαγγέλθηκαν οι σχετικές κατηγορίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι στο ΙΚΑ Τρικάλων


Σοκαρισμένοι υποδέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Τρικάλων την απόφαση, σύμφωνα με την οποία πέντε από αυτούς τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Τα ονόματα των πέντε διοικητικών υπαλλήλων, εκ των οποίων κάποιοι μετρούν πάνω από δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας, περιλαμβάνονταν στους πίνακες που είχε εκδώσει ο ΑΣΕΠ προ εικοσαημέρου και αφορούσε σε διάφορες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι το σύμφωνο συμβίωσης;


Ο πρόεδρος συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών κ. Βλαχάκης εξήγησε στην εκπομπή "Πρωινό Mou" τι είναι το σύμφωνο συμβίωσης.

"Είναι ένας πιο χαλαρός δεσμός, ένας πιο ελεύθερος τρόπος να ενώσουν τις ζωές τους δύο άνθρωποι και να αποκτήσουν παιδιά μαζί χωρίς να περάσουν το 'βασανιστήριο' του γάμου" σχολίασε.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Πρωινό Mou":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανοίγει» ο δρόμος για το νοσοκομείο


Με χρήματα από το ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα εκτελεστεί το πολυσυζητημένο έργο που αφορά την κατασκευή κόμβου και δρόμου προσπέλασης προς το νέο νοσοκομείο στο Γαϊτάνι.

Tο νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου άρχισε να λειτουργεί το 2011 και αποτελεί την πλέον σοβαρή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί. Όμως η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από έναν στενό δρόμο. Τo συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, όμως προέκυψαν εμπόδια και καθυστερήσεις που οδήγησαν την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, αφού μοιραία το έργο θα μεταφερόταν στην επόμενη προγραμματική περίοδο και το νέο ΕΣΠΑ.

Για τον λόγο αυτόν ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ανακοίνωσε πως το έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 880.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί τελικά από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Μιλώντας για το έργο αυτό στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μυλωνάς είπε: «Για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ απαιτούνταν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και απαλλοτριώσεις μεγάλων τμημάτων από τις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις από τους περιοίκους και αναγκαστήκαμε να σχεδιάσουμε την αξιοποίηση της ελάχιστης απαιτούμενης έκτασης για να είναι ο δρόμος λειτουργικός, να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και να γίνει ηλεκτροφωτισμός! Το πλάτος του δρόμου που θα κατασκευαστεί θα έχει πλάτος 6,5 μέτρων και το πλάτος του πεζοδρομίου θα ήταν 1,20 μέτρα αριστερά και δεξιά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανοί αστυνομικοί «ψήνουν» άντρα με stun gun


42 ολόκληρα δευτερόλεπτα δέχτηκε ο δράστης το ηλεκτροσόκ του Taser!
Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ένας άντρας ουρλιάζει από πόνο καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις τον ακινητοποιούν με το διαβόητο Taser χωρίς σταματημό (και έλεος).

Το απίστευτο υλικό του υπέρμετρου αστυνομικού ζήλου ανέβηκε το Σαββατόβραδο στο Ίντερνετ, αναγκάζοντας τις αστυνομικές Αρχές της Βιρτζίνια να προβούν σε έρευνα του γεγονότος που σημειώθηκε στο Fredericksburg.

Ο άντρας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε αργότερα ως ο 36χρονος Lantz Day, επέβαινε σε όχημα που είχε ήδη χτυπήσει 5 σταθμευμένα οχήματα καθώς επιτάχυνε σε δρόμο του προαστίου. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει, όχι όμως και ο Day.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια του stun gun, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε και προσπάθησε να διαφύγει από τους ένστολους, όταν εκείνοι του έκαναν και δεύτερο ηλεκτροσόκ, αν και αυτή τη φορά δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να σταματήσουν.



Το Taser ρίχνει δύο μυτερά «βελάκια» που καρφώνονται στο δέρμα του στόχου, με τα καλώδια που συνδέονται να μεταφέρουν περισσότερα από 5.000 βολτ ηλεκτρικού ρεύματος. Η υψηλή τάση κάνει τους μύες να συσπώνται, αναγκάζοντας τον στόχο να πέσει στο έδαφος και να παραλύσει προσωρινά.



Ο χαρακτηριστικός ήχος του Taser εν λειτουργία μπορεί να ακουστεί για 42 ολόκληρα δευτερόλεπτα στο βίντεο, μέχρι δηλαδή να αποφασίσουν οι αστυνομικοί να σταματήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Βιρτζίνια, Natatia Bledsoe, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περίεργο περιστατικό ελέγχονται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, την ίδια ώρα που ο δράστης Lanz κατηγορείται για απλό πλημμέλημα!



Η ύπαρξη του υλικού αναγκάζει την αστυνομία να κρίνει πλέον αν οι πράξεις των αστυνομικών ήταν δικαιολογημένες ή υπερβολικές...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως την Τετάρτη το Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά


Διαδραστική παράσταση την Κυριακή.

Με τη συμμετοχή 120 εκδοτών(ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) οι οποίοι διαθέτουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων, σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%) συνεχίζεται έως τις 20 Νοεμβρίου το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου που διοργανώνουν στην Πλατεία Κοτζιά ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.

Το Παζάρι τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Το 2012, στην 35η Γιορτή, αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία που στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12:00 – 13:30
«Η χωρίς αρχή …αρχή του κόσμου» Διαδραστική παράσταση από την Ομάδα ΑΝΑΣΣΑ. Μια ποιητική και καλλιτεχνική προσέγγιση σύγχρονων κοσμολογικών απόψεων για τη γέννηση του σύμπαντος. Τα παιδιά παίζουν με τις έννοιες του ρυθμού, του χώρου και του χρόνου και κατασκευάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα από την παράσταση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο στόχαστρο των επιθεωρητών 55 "επίορκοι"


Πενήντα πέντε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, που στην πλειοψηφία τους είναι εφοριακοί και τελωνιακοί και σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχει επιβληθεί ποινή από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, δεν έχει προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία, εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα (εκβίαση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου, πλαστογραφία, απιστία, απάτη κατ' εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, παράβαση καθήκοντος κλπ) και τα σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς απαιτείται η πειθαρχική διερεύνησή τους.

Αμέσως μετά τη διαβίβαση των στοιχείων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την πλήρη και σε βάθος πειθαρχική διερεύνηση όλων των περιπτώσεων, την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε όσους κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα και συντρέχουν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις. Ζήτησε ακόμη, τη διερεύνηση των λόγων μη εκκίνησης ή καθυστέρησης ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας.

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε την προσήλωσή του στην ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων και τόνισε, ότι «βάζουμε τέρμα σε χρόνιες παθογένειες όπως η ατιμωρησία και η μη εφαρμογή των πειθαρχικών κανόνων και αποδεικνύουμε ότι το σύστημα παρακολούθησης της πειθαρχικής διαδικασίας ενεργοποιήθηκε και ήδη παράγει τα πρώτα του σημαντικά αποτελέσματα».

Σημειώνεται, ότι για την αντιμετώπιση του εν λόγω απαράδεκτου φαινομένου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με πρόσφατη νομοθετική του ρύθμιση κατέστησε υποχρεωτική, την αιτιολογημένη άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης εντός είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του υπαλλήλου.

Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η οποία ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, ο έλεγχος των εταιριών που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει και παραμένει στη δικαιοδοσία των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων του δημοσίου. Με αυτήν τη διόρθωση διασφαλίζεται σε απόλυτο βαθμό ο έλεγχος αυτών των εταιριών, ενώ συμβάλλει και στην εν γένει διαδικασία αξιοποίησής τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία καταπολέμησης του AIDS


Με στόχο την ενημέρωση και την αντιμετώπιση του AIDS και των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, στήνεται μια ανθρώπινη αλυσίδα, την οποία αναπτύσσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέσω δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

H συγκεκριμένη δράση ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχίζεται μέσα στη νέα χρονιά με τη δημιουργία λογαριασμών (accounts) στα κοινωνικά μέσα και blogs, όπου θα αναρτώνται πληροφορίες για τον ιό του AIDS, δράσεις του οργανισμού και υπηρεσίες για την προσέλκυση κοινού με σκοπό την εθελοντική ενημέρωση γνωστών και φίλων.

"Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, μηδενίζουμε τις διακρίσεις", αυτό είναι το μήνυμα των ενημερωτικών δράσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ξεκινούν αύριο και οι οποίες περιλαμβάνουν διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικών φυλλαδίων, καθώς και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα προφύλαξης και για το τεστ του AIDS, από εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι λίστες διαθεσιμότητας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κατήρτισε το ΑΣΕΠ.

Οι προσωρινοί πίνακες καταρτίστηκαν κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλε η Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια διεύθυνση του εν λόγω φορέα.

Όπως επισημαίνεται από την Αρχή, για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο οριστικός πίνακας στο πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων


Κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ -στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα- ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων» .

Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν από τη Δευτέρα 18-11-2013 στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκεντρώθηκε το ποσό για την Μυρτώ


Συγκίνηση προκαλεί η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα βοηθείας που απηύθυναν φίλοι της Μυρτούς προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο θα τη βοηθήσει στη διατροφή και στην επικοινωνία.

Το κάλεσμα έγινε μέσω της ιστοσελίδας You Caring.com με σκοπό να συγκεντρωθούν 25.000 δολάρια. Ήδη το ποσό αυτό ξεπεράστηκε και τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι 33.430 δολάρια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης


Ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 24 Απριλίου 1919. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του διαπρεπούς δικηγόρου Γιάννη Κληρίδη. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στην Αγγλία.

Κατά την έναρξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου κατετάγη, το 1939, στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία. Το 1942 το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε στη Γερμανία και ο ίδιος συνελήφθη αιχμάλωτος. Στην αιχμαλωσία παρέμεινε μέχρι το τέλος του πολέμου. Οι πολεμικές υπηρεσίες του κρίθηκαν ως εξαίρετες και διακεκριμένες. Με Βασιλικό Διάταγμα το όνομά του δημοσιεύθηκε στο "London Gazette" διότι αναφέρθηκε σε πολεμικό ανακοινωθέν για μια εξαίρετη υπηρεσία.

Σπούδασε νομικά στο "Kings College" του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πήρε τον τίτλο L.L.B. τo 1948. Το 1951 αναγορεύθηκε Barrister-at-Law στο Gray's Ιnn. Από το 1951 μέχρι το 1960 άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Κύπρο.



Κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 υπηρέτησε στην Ε.Ο.Κ.Α. με το ψευδώνυμο «Υπερείδης» και υπεράσπισε πολλούς αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., που είχαν συλληφθεί από τους Άγγλους. Επίσης, ετοίμασε φάκελο για πολλές περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Άγγλους, τις οποίες παρουσίασε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πήρε μέρος στη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1959 και κατά τη μεταβατική περίοδο, μεταξύ αποικιακής διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας (1959-1960), διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης. Την ίδια περίοδο διατέλεσε αρχηγός της Ελληνικής Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Μικτή Επιτροπή για το Σύνταγμα. Τον Ιούλιο του 1960 εξελέγη μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 1976.



Σε πολλές περιπτώσεις εξετέλεσε καθήκοντα Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αναπληρωτής του Προέδρου της Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου κατά τις απουσίες του στο εξωτερικό. Ανέλαβε την αρχηγία της Ελληνικής Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του Λονδίνου, που συγκλήθηκε τον Ιανουάριο του 1964 για να μελετήσει το Κυπριακό πρόβλημα

Στις 23 Ιουλίου 1974, υπό τραγικές για την Κύπρο συνθήκες, λόγω του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Συντάγματος. Τα καθήκοντα αυτά άσκησε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 1974, ημέρα κατά την οποία επανήλθε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος, ως γνωστό, είχε εξαναγκασθεί από το πραξικόπημα να την εγκαταλείψει στις 16 Ιουλίου 1974. Τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος Μακάριος, όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων ευχαρίστησαν δημόσια τον Γλαύκο Κληρίδη για το έργο που επιτέλεσε κατά την περίοδο αυτή.

Το Φεβρουάριο του 1969 ίδρυσε το Ενιαίο Κόμμα. Το Μάιο του 1976 ίδρυσε το Δημοκρατικό Συναγερμό από επίλεκτα μέλη του Ενιαίου Κόμματος, της Προοδευτικής Παράταξης και του Δημοκρατικού Εθνικού Κόμματος.

Το 1968 ο Γλαύκος Κληρίδης ορίσθηκε εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες. Από αυτή τη θέση διεξήγαγε συνομιλίες με τον κ. Ντενκτάς μέχρι τον Απρίλιο του 1976. Κατά τις συζητήσεις του Κυπριακού προβλήματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Γλαύκος Κληρίδης εκπροσώπησε την Κύπρο αρκετές φορές.

Διατέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού από το 1961 μέχρι το 1963 και σε αναγνώριση των εξαίρετων υπηρεσιών του, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και ανακηρύχθηκε ισόβιο μέλος.

Με την έγκριση της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Ιωάννη του 23ου του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Τάξης του Αγίου Τάφου ως αναγνώριση των υπηρεσιών που είχε προσφέρει και της κατανόησης που είχε δείξει ως Αρχηγός της Ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας στη Μικτή Επιτροπή για το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη θρησκευτική μειονότητα των Ρωμαιοκαθολικών (Λατίνων) της Κύπρου.

Κατά τις Βουλευτικές εκλογές του 1981, 1985 και 1991, επικεφαλής του Συνδυασμού του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ως Πρόεδρος του κόμματος, ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού μέχρι της εκλογής του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 14 Φεβρουαρίου 1993.

Μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή τα Διάσημα του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.

Ο Γλαύκος Κληρίδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 15 Φεβρουαρίου 1998.

Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο "Η Κατάθεση μου" σε τέσσερις τόμους, καθώς και το βιβλίο "Ντοκουμέντα μιας Εποχής 1993 - 2003". Εκτός από την Ελληνική, κατέχει άριστα την Αγγλική γλώσσα.

Ήταν νυμφευμένος με τη Λίλα-Ειρήνη και έχει μια κόρη, την Καίτη Κληρίδου, η οποία είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και διατέλεσε για χρόνια Βουλευτής.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερες οι γυναίκες που κακοποιούσαν τυφλή


Υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα, αφέθησαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο φυλακισμένη και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να της αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της απάτης, της παράνομης κατακράτηση, της υπεξαγωγής εγγράφων και της ενδοοικογενειακής βίας, αδικήματα από τα οποία μόνο το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δύο κατηγορούμενες, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν η αδελφή και η ανιψιά της 62χρονης τυφλής, αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται. Απολογούμενες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η 62χρονη με τη θέλησή της εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα της αδελφής της.

Σχετικά με την κατηγορία ότι αφαίρεσαν από την παθούσα την αστυνομική της ταυτότητα και τα βιβλιάρια καταθέσεων, όπως έγινε γνωστό, είπαν ότι αυτό συνέβη διότι ήταν συνδικαιούχοι στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και επιπλέον συμπλήρωναν τα απαιτούμενα έγγραφα για λογαριασμό της προκειμένου εκείνη να λαμβάνει τα προνοιακά επιδόματα. Αρνήθηκαν δε κατηγορηματικά ότι άσκησαν βία εναντίον της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΜΙΔΑ: Ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα


"Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στον βωμό της "εισπραξιμότητας" της αγροτικής ψήφου", αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων σε σημερινή της ανακοίνωσή της.

"Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από τον ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η "προοδευτική" κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται …"πρόοδος"), που, από ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά. Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους. Φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή", επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ και προσθέτει:

"Άμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης".



Διαβάστε περισσότερα...

Οι κάρτες του ΟΑΣΑ για τα άτομα με αναπηρία


Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας ενημερώνει τα άτομα με αναπηρία ότι μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οι κάρτες του ΟΑΣΑ που ήδη κατέχουν, θα ισχύουν για τις μετακινήσεις τους και πέραν της 15ης Νοεμβρίου και μέχρι την παραλαβή των νέων.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΓΔΜ προτείνει τον ευνουχισμό των παιδόφιλων


Ο νόμος που ισχύει σήμερα προβλέπει ποινές που φτάνουν τα 15 χρόνια φυλάκισης.

Η ΠΓΔΜ απαιτεί αυστηρότερα μέτρα εναντίων των κατηγορούμενων για υποθέσεις παιδοφιλίας, με τις προτάσεις για να συμπεριλαμβάνουν τον ευνουχισμό.

Η γείτονα χώρα προσπαθεί με προτάσεις σαν αυτή να αντιδράσει στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των σεξουαλικών επιθέσεων που δέχονται τα παιδιά.

Η συντηρητική κυβέρνηση των Σκοπίων επεξεργάζεται αυστηρές ποινές για τους ένοχους σε κατηγορίες παιδοφιλίας που μπορούν να φτάσουν και τα ισόβια.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και που παρουσιάστηκε στη Βουλή εχθές, όποιος κατηγορούμενος δεχτεί τον ευνουχισμό θα έχει μικρότερη ποινή φυλάκισης.

Ο νόμος που ισχύει σήμερα προβλέπει ποινές που φτάνουν τα 15 χρόνια φυλάκισης στα πιο ειδεχθή εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Άποψη για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων θέλει να έχει η Εκκλησία


Αίτημα στο υπουργείο για τη συμμετοχή εκπροσώπου της στην Επιτροπή Σύνταξης.

Να έχει άποψη στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

Όπως αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, θα κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Τις προηγούμενες φορές η Εκκλησία είχε βάλει στο στόχαστρό της, όπως υπενθυμίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», όχι μόνο το βιβλίο των Θρησκευτικών αλλά και αυτά της Ιστορίας ή των Νέων Ελληνικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν μερικά χρόνια, ομάδα μητροπολιτών που συμμετείχαν στην Ιεραρχία είχαν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» σε σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθµιας και της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Πριν λίγες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συγχαρεί το υπουργείο Παιδείας επειδή αντιμετώπισε σοβαρά το μάθημα των Θρησκευτικών λέγοντας πως «το περιεχόμενό του μαθήματος δεν απώλεσε το θρησκευτικό του χαρακτήρα».



Διαβάστε περισσότερα...

Παράδειγμα αλληλεγγύης προς έναν ΑμεΑ


Παράδειγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έδωσαν οι επιβάτες πτήσης στις ΗΠΑ, όταν αντιλήφθηκαν ότι το πλήρωμα φέρθηκε ανάρμοστα σε έναν τυφλό συνεπιβάτη τους.

Ο Άλμπερτ Ρίτσι επιβιβάστηκε σε πτήση της US Airways στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ μαζί με τον σκύλο-συνοδό του. Λίγα λεπτά πριν την απογείωση του αεροσκάφους, μέλος του πληρώματος ζήτησε από τον Ρίτσι να αποβιβαστεί με τη δικαιολογία ότι ο σκύλος, δεν ήταν «συνεπής» με τους όρους ασφάλειας και άρα έθετε σε κίνδυνο και την ασφάλεια των υπολοίπων.

Aν και έκπληκτος, ο Ρίτσι σηκώθηκε από τη θέση του, ωστόσο πριν προλάβει να φτάσει μέχρι την πόρτα εξόδου, άκουσε τους συνεπιβάτες του να ξεσηκώνονται, να διαμαρτύρονται και να απειλούν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν χωρίς αυτόν στο αεροπλάνο.

Για την ιστορία, η πτήση ματαιώθηκε, ωστόσο κανείς από τους επιβάτες δεν έδειξε να ενοχλείται. «Για εμάς, το πραγματικό πρόβλημα δεν ήταν ο σκύλος, αλλά η συμπεριφορά του πληρώματος σε έναν άνθρωπο που άξιζε σαφώς καλύτερης μεταχείρισης», δήλωσε ο Φρανκ Όλχορστ, ένας εκ των επιβατών που «επαναστάτησαν».



Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση 40% σε τιμές οικοπέδων


Μείωση που κινείται από 30% έως 40% καταγράφουν οι τιμές των οικοπέδων στην Αττική, από την αρχή της κρίσης ώς σήμερα, τάση η οποία προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες, δεδομένης της επικείμενης φορολόγησης και της συγκεκριμένης κατηγορίας ακινήτων. Επί της ουσίας, οι οικοπεδούχοι καλούνται να φορολογηθούν και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλούς συντελεστές, όχι μόνο για περιουσία που δεν αποφέρει κάποιο εισόδημα, αλλά και για περιουσία η αξία της οποίας απομειώνεται.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis, οι πράξεις αγοραπωλησίας έχουν περιοριστεί δραματικά, καθώς οι κατασκευαστές κατοικιών αποφεύγουν να δεσμεύσουν κεφάλαια σε οικόπεδα. Η πτώση της ζήτησης για κατοικίες, το σταθερά υψηλό απόθεμα απούλητων κατοικιών, η έλλειψη χρηματοδότησης και ο περιορισμός των ίδιων κεφαλαίων των οικοδομικών επιχειρήσεων αποτελούν τους βασικούς λόγους για την απουσία ζήτησης στην αγορά των οικοπέδων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός για τη ρύθμιση χρεών


Φόρος εισοδήματος, τρεις φόροι για την ακίνητη περιουσία, τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας.


«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να τακτοποιήσουν τα νοικοκυριά μέχρι το τέλος του έτους.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν μαζεμένους φόρους και τέλη.
Ομως εκατομμύρια νοικοκυριά υπό το βάρος της κρίσης και της δραστικής περικοπής των εισοδημάτων βρίσκονται ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο και αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία με αποτέλεσμα να απειλούνται με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Για να αποφύγουν τις κατασχέσεις οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο ή όσοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με την «πάγια ρύθμιση».

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε η εφαρμογή για το φόρο πολυτελείας


Δείτε πώς θα τυπώσετε το ειδοποιητήριο.

Άνοιξε το Taxisnet για τον φόρο πολυτελείας, όπως ανακοίνωσε με μήνυμα του στο twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως φόρο πολυτελείας θα κληθούν να καταβάλλουν οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκατοστών, οι ιδιοκτήτες αεροσκαφών και όσοι διαθέτουν πισίνες στα σπίτια τους.

Ο φόρος πολυτελείας, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, θα καταβληθεί εφάπαξ και έως τα τέλη του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει από τον φόρο αυτό το ποσό των 136 εκατομμυρίων ευρώ.

Πώς θα τυπώσετε το ειδοποιητήριο του φόρου πολυτελείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνοντας στο www.gsis.gr πάνε από τις υπηρεσίες προς πολίτες, στην εφαρμογή ειδοποιήσεις επιστροφής ή φόρου και από εκεί με τους κωδικούς του ο καθένας στο φόρο πολυτελείας 2013, εκτυπώνοντας το σχετικό PDF αρχείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ακατάλληλοι βρέθηκαν 120 σάκοι φιστικιού


Εντοπίστηκαν σε εγκαταστάσεις εταιρείας στον Πειραιά.

Ακατάλληλοι για κατανάλωση, κρίθηκαν από τους ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, 120 σάκοι κελυφωτού φιστικιού, συνολικού βάρους 2400 κιλών.

Στο προϊόν διαπιστώθηκε η ύπαρξη αφλατοξινών, σε συγκεντρώσεις υψηλότερες των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων.

Η συγκεκριμένη ποσότητα φιστικιού, εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών στον Πειραιά και αφού δεσμεύθηκε, καταστράφηκε.


Διαβάστε περισσότερα...

Χαλάρωση της πολιτικής του ενός παιδιού εξετάζει η Κίνα


Και κατάργηση των στρατοπέδων «αναμόρφωσης μέσω εργασίας».

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης της πολιτικής του ενός παιδιού εξετάζει η Κίνα, όπως μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, μία κίνηση που θεωρείται σημαντική αλλαγή στην πολιτική της χώρας.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα, έπειτα από συνεδρίασή του, έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως θα επιτρέπει στα ζευγάρια να κάνουν και δεύτερο παιδί αν ένας από τους γονείς είναι μοναχοπαίδι.

Μετέδωσε επίσης πως η Κίνα θα καταργήσει τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας ή «αναμόρφωσης μέσω εργασίας», σε μία προσπάθεια για βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η ηγεσία της Κίνας είχε πει και στο παρελθόν πως σκόπευε να προχωρήσει σε αναμόρφωση του συστήματος.

Τα στρατόπεδα δημιουργήθηκαν πριν από μισό αιώνα και εκεί κρατήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να περάσουν από τη διαδικασία «laojiao», δηλαδή αναμόρφωσης μέσω εργασίας.

Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να στείλει πολίτες για χρόνια στα στρατόπεδα αυτά χωρίς δίκη.



Διαβάστε περισσότερα...

Τις 8.500 θα φτάσουν τη φετινή σχολική χρονιά οι προσλήψεις στον τομέα της ειδικής αγωγής


Κεδίκογλου: Αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής στο υπουργείο.

Τις 8.500 θα φτάσουν συνολικά οι προσλήψεις στον τομέα της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Το ζήτημα των ελλείψεων έθεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο και κοινωνικά ευαίσθητο το θέμα της ειδικής αγωγής, διότι υπάρχουν 36.000 παιδιά που χρήζουν ειδικής ανάγκης και φροντίδας στα σχολεία χωρίς όμως να έχουν τη φροντίδα και τη μέριμνα της πολιτείας στο κομμάτι της σχολικής τους εκπαίδευσης.

«Το κομμάτι που αφορά την ειδική αγωγή είναι ευαίσθητο θέμα που πρέπει να προσεγγίζουμε με προσοχή γι΄ αυτό και αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής στο υπουργείο», απάντησε ο υφυπουργός ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι από τον Σεπτέμβριο υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη σε όλες τις περιφέρειες. «Δεν θα ακούσετε ποτέ από το στόμα μου ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι φέτος το υπουργείο έχει δρομολογήσει 6.550 προσλήψεις σε σχολεία ειδικής αγωγής. Οι προσλήψεις αυτές μαζί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα φτάσουν συνολικά στις 8.500. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη γίνει 4.008 προσλήψεις. Τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τον περασμένο Απρίλιο είχαν γίνει 3.467 προσλήψεις. Φέτος γίνονται 2.430 περισσότερες προσλήψεις, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κάλυψη στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Για παράλληλη στήριξη έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 2.100 εκπαιδευτικών, με 1.466 από αυτούς στα σχολεία ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός εξήγησε ακόμη ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην Ειδική Αγωγή είναι γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται μέσω του ΕΣΠΑ και «γι΄ αυτό φτάνουμε Νοέμβριο μήνα να πάνε τα παιδιά στα σχολεία». «Μακάρι ως ελληνικό κράτος να μπορούμε να κάνουμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την ειδική αγωγή», είπε ο υφυπουργός Παιδείας. Πάντως ο υφυπουργός δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βοηθητικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς με τις προσλήψεις που προχωρούν.



Διαβάστε περισσότερα...

Η 33χρονη που ζει... στη Βικτωριανή εποχή!


«Ο κορσές είναι απελευθερωτικός» λέει- Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Sarah Chrisman από το Seattle είναι μία σύγχρονη γυναίκα, από την άποψη πως ζει στην εποχή μας. Τυπικά, γιατί ουσιαστικά εκείνη αναβιώνει στην καθημερινότητά της τη Βικτωριανή εποχή. Όχι μόνο υιοθετώντας την εμφάνιση της εποχής αλλά εγκαταλείποντας τα «must» της εποχής μας, όπως το αυτοκίνητο και το κινητό τηλέφωνο.

«Πάντα μου άρεσε η Βικτωριανή εποχή, από τότε που ήμουν μικρή», λέει στη Daily Mail. «Ο άνδρας μου μού έκανε δώρο τον πρώτο κορσέ στα 29 γενέθλιά μου και, χωρίς κι εγώ να το περιμένω, τον απόλαυσα!»

Στο βιβλίο της «Victorian Secrets: What a Corset Taught me About the Past, the Present, and Myself», η 33χρονη καταγράφει τη ζωή της αυτά τα τέσσερα χρόνια. Πώς φτιάχνει μόνη της τα ρούχα της, πώς μετακινείται με το ηλικίας 100 ετών ποδήλατό της και πώς μαγειρεύει με τον οδηγό μαγειρικής του 19ου αιώνα.

Μια τυπική ημέρα της περιλαμβάνει να πλένει μόνη της τα ρούχα της «με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, όπως τότε»- να καθαρίζει τα χαλιά με αλάτι, να διαβάζει λογοτεχνία του 19ου αιώνα και περιοδικά όπως την έκδοση του Cosmopolitan του… 1889.

Ον σύζυγός της Gabriel, που ολοκλήρωσε μόλις το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο University of Washingtonμ υποστηρίζει τον βικτωριανό τρόπο ζωής της γυναίκας του.

«Αγαπάμε και οι δύο την ιστορία», λέει η Sarah, «συμμετέχει κι εκείνος και περνάμε πολύ καλά μαζί. Συνέχεια πειραματιζόμαστε για να εμπλουτίζουμε τη ζωή μας».

Σε ό,τι αφορά τον κορσέ, η 33χρονη λέει πως ένα χρόνο μετά η μέση της μίκρυνε από τις 32 στις 22 ίντσες (περίπου 56 εκατοστά), έχει λιγότερες ημικρανίες και η στάση του σώματός της βελτιώθηκε. «Και, ειλικρινά, ο κορσές με ειδοποιεί όταν έχω… χορτάσει. Έτσι ποτέ δεν τρώω περισσότερο από όσος χρειάζομαι», λέει και γελάει.

Ωστόσο η επιλογή της αυτή προκαλεί μεικτές αντιδράσεις. «Κάποιοι είναι θετικοί και ενθουσιάζονται, άλλοι το θεωρούν καταπιεστικό. Αλλά εγώ στέκομαι μόνο στα θετικά, δεν τον θεωρώ περιοριστικό, αντίθετα θα έλεγα πως είναι απελευθερωτικό το να ζω όπως θέλω».

Η Sarah και ο σύζυγός της ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά της Βικτωριανής εποχής. «Τα έπιπλα του 19ου αιώνα είχαν πολλούς καθρέφτες», εξηγεί, «για να αντανακλούν όσο περισσότερο γίνεται το φως, να δημιουργούν την αίσθηση περισσότερου χώρου και να αφήνουν χώρο για το φυσικό φως».

Παρότι το ζευγάρι προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών αγαθών «όταν μπορούμε», όπως λένε, καταλαβαίνουν πως αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζουν. «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, αν και προσπαθούμε», καταλήγει η Sarah.

















Διαβάστε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα-μαμούθ παιδικής πορνογραφίας


Διασώθηκαν 386 παιδιά, συνελήφθησαν 348 εμπλεκόμενοι.

Στη σύλληψη 348 ατόμων, μελών κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, και τη διάσωση 380 παιδιών από το κύκλωμα αυτό προχώρησαν οι αρχές στον Καναδά, έπειτα από έρευνα τριών ετών με επίκεντρο εταιρεία στο Τορόντο.

Αστυνομία από όλο τον κόσμο, κυρίως από την ανατολική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την αστυνομία του Τορόντο από το 2010 έως σήμερα για να οδηγηθούν στη σύλληψη εκείνοι που παρήγαγαν παιδική πορνογραφία και εκείνοι που αγόραζαν.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Brian Way βρίσκεται στη φυλακή από το 2011, περιμένοντας να δικαστεί, ενώ οι παραγωγοί των παράνομων ταινιών έχουν καταδικαστεί στις χώρες τους, όπως μεταδίδει το CNN.

Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται ακόμα περισσότερες συλλήψεις.

Μεταξύ των 348 συλληφθέντων είναι 40 δάσκαλοι, έξι αστυνομικοί, εννέα πάστορες ή ιερείς, ακόμα και γιατροί και νοσοκόμες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν 386 παιδιά.

Η εταιρεία παραγωγής του Τορόντο υποστήριζε πως οι ταινίες που πουλούσε περιλάμβανα σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και πως το γυμνό που περιλάμβαναν ήταν νόμιμε, με τη νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.

Ωστόσο κάποια στιγμή η φύση των ταινιών άλλαξε και σε επιχείρηση των αρχών στα γραφεία της εταιρείας το 2011 κατασχέθηκαν περίπου 45 terabytes οπτικού υλικού.

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ οι αρχές ανασυνέθεσαν τη λίστα των πελατών της εταιρείας που οδήγησε στη σύλληψη ατόμων που αγόραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε όλο τον κόσμο.

Από τους συλληφθέντες, 108 κρατήθηκαν στον Καναδά και 76 στις ΗΠΑ.

Οι περισσότερες ταινίες, σύμφωνα με το CNN, γυρίζονταν στη Ρουμανία και την Ουκρανία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάγκελο «σφηνώθηκε» στο κρανίο γυναίκας!


Όχι μόνο επέζησε αλλά είχε και συνείδηση όσων συνέβαιναν - Δείτε το βίντεο
Με ένα… κάγκελο καρφωμένο στο κεφάλι της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η γυναίκα της φωτογραφίας, στην Κίνα, η οποία όπως φαίνεται έπεσε την ώρα που καθάριζε τα τζάμια με το κεφάλι της να καρφώνεται στο μέταλλο.

Γύρω της συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που δεν πίστευε αυτό που έβλεπε ενώ αμέσως κλήθηκαν διασώστες και ο στρατός για να βοηθήσουν στον «απεγκλωβισμό» της.



Καθώς ήταν αδύνατο η γυναίκα να «ξεκολλήσει» από το κάγκελο, τα συνεργεία διάσωσης έκοψαν με ένα μεγάλο πριόνι το μέταλλο ώστε να μπορέσει, έστω και με ένα κομμάτι του σφηνωμένο στο κρανίο της, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.




Σύμφωνα με τη Daily Mail, παρά το τραύμα η γυναίκα είχε πλήρως τις αισθήσεις της αλλά και καθαρή αντίληψη όσων συνέβαιναν. 




Δείτε το βίντεο...





Διαβάστε περισσότερα...

Επέστρεψαν σε ίδρυμα το υιοθετημένο τους παιδί


Ζευγάρι από το Οχάιο των ΗΠΑ, που είχε υιοθετήσει βρέφος από τοπικό ίδρυμα, αποφάσισε να επιστρέψει το εννιάχρονο σήμερα αγόρι στο παλιό του «σπίτι».

Ο Κλίβελαντ και η Λίζα Κοξ αδυνατούσαν να κάνουν παιδιά και πριν από περίπου μία δεκαετία, αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα αγοράκι από ίδρυμα της περιοχής τους. Το παιδί μεγάλωσε με τη νέα του οικογένεια, στα εννιά του, όμως, χρόνια βρέθηκε ξανά στο ίδρυμα.

Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι γονείς είναι ότι ο γιος τους «είχε πολύ επιθετική συμπεριφορά και δεν επιθυμούσε την παροχή βοήθειας από ειδικό».

«Όταν το εννιάχρονο παιδί σου έχει ανάγκη από βοήθεια, του προσφέρεις βοήθεια. Δεν συζητάς μαζί του αν τη θέλει ή όχι και σίγουρα δεν το παρατάς στην τύχη του», τόνισε δικηγόρος που ορίστηκε από το δικαστήριο ώστε να προστατέψει τα νομικά δικαιώματα του παιδιού.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι κατηγορείται για εγκατάλειψη ανηλίκου και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έξι μηνών καθώς επίσης και πρόστιμο που θα αγγίζει τα 1,000 δολάρια.


Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάτης έπεσε από αεροσκάφος στον ωκεανό!


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αμερικανός πιλότος υποστήριξε πως επιβάτης του μικρού αεροσκάφους που κυβερνούσε έπεσε στον ωκεανό στα ανοιχτά του Μαϊάμι. Το αεροπλάνο πετούσε στα περίπου 2000 πόδια όταν σήμανε συναγερμό, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το μήνυμα του πιλότου, μια πόρτα κάπως άνοιξε και ένας επιβάτης έπεσε.

«Έπεσε επιβάτης από το αεροσκάφος;» ρώτησε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. «Μάλιστα», απάντησε ο πιλότος, «άνοιξε την πόρτα κι έπεσε».

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα τόσο στη θάλασσα όσο και από αέρος.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, σύμφωνα με το Skynews, από πού είχε απογειωθεί το αεροσκάφος και πόσοι επέβαιναν.



Διαβάστε περισσότερα...

«Αχίλλειος πτέρνα» του φόρου ακινήτων οι πλασματικές αντικειμενικές αξίες


Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα.

«Στρεβλή» προοδευτικότητα αποκτά ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ) που πλέον μετονομάζεται σε Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) μετά τις παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς το βάρος της φορολόγησης μετατίθεται σε περιουσίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι αξίες έχουν να αναπροσαρμοσθούν από το 2007 και ότι η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων έχει οδηγήσει τις εμπορικές τιμές στο 60%- 70% των αντικειμενικών, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την λογική και τη δικαιοσύνη του ΕΝΦΙΑ.

Με το νέο «μόρφωμα» του φόρου ακινήτων επιβαρύνονται όσοι φορολογούμενοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, καθώς θα πιαστούν πλέον και στην τσιμπίδα του διπλού φόρου, με την προσθήκη και του συμπληρωματικού ΦΑΠ.

Με το νέο σχέδιο για την επιβολή ενός φόρου ανά ακίνητο και ενός συμπληρωματικού φόρου όπως είναι σήμερα ο ΦΑΠ αλλά με αύξηση του ατομικού αφορολογήτου για φυσικά πρόσωπα στα 300.000 ευρώ προκύπτουν μεγάλες μειώσεις φόρου για όσους έχουν οικόπεδα και μικρές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.

Ωστόσο, φορολογούμενοι με αστικά ακίνητα και περιουσία αθροιστικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ θα υποστούν μεγάλη επιβάρυνση.

Τα παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά:

- Ιδιοκτήτης διαμερίσματος δεκαετίας, 142 τ.μ. στη Γλυφάδα (τιμή ζώνη 4.400 ευρώ), που βρίσκεται σε πέμπτο όροφο και έχει μια πρόσοψη θα πληρώσει το 2014 με τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο 2.600 ευρώ φόρο, όταν με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πλήρωνε 2.346 ευρώ. Σήμερα το διαμέρισμα αυτό πληρώνει ΕΕΤΑ και ΦΑΠ συνολικού ύψους 3.000 ευρώ.

- Ιδιοκτήτης διαμερίσματος δεκαετίας, 160 τ.μ. στο Ψυχικό (τιμή ζώνη 10.000 ευρώ), που βρίσκεται σε δεύτερο όροφο και έχει τρεις προσόψεις θα πληρώσει το 2014 με τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο 12.340 ευρώ φόρο, όταν με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πλήρωνε 3.254 ευρώ. Σήμερα το διαμέρισμα αυτό πληρώνει ΕΕΤΑ και ΦΑΠ συνολικού ύψους 12.902 ευρώ.

- Ιδιοκτήτης μεζονέτας δεκαετίας, 200 τ.μ. στη Βουλιαγμένη (τιμή ζώνη 5.000- ευρώ), και έχει μια πρόσοψη θα πληρώσει το 2014 με τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο 6.980 ευρώ φόρο, όταν με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πλήρωνε 4.028 ευρώ. Σήμερα το διαμέρισμα αυτό πληρώνει ΕΕΤΑ και ΦΑΠ συνολικού ύψους 7.350 ευρώ.

- Ιδιοκτήτης διαμερίσματος 15ετίας, 100 τ.μ. στα Άνω Λιόσια (τιμή ζώνη 500 ευρώ), που βρίσκεται σε πρώτο όροφο και έχει μια προσοψη θα πληρώσει το 2014 με τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο 222 ευρώ φόρο, όταν με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πλήρωνε 255 ευρώ. Σήμερα το διαμέρισμα αυτό πληρώνει ΕΕΤΑ και ΦΑΠ συνολικού ύψους 287 ευρώ.

- Ιδιοκτήτης αδόμητου οικόπεδου στην Εκάλη (τιμή ζώνη 1.800 ευρώ) θα πληρώσει το 2014 με τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο 15.000 ευρώ φόρο, όταν με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα πλήρωνε 26.550 ευρώ. Σήμερα πλήρωνε ΦΑΠ συνολικού ύψους 11.500 ευρώ.

Πάντως, το γεγονός ότι ο διπλός φόρος ακινήτων επιβάλλεται σε «πλασματικές» αξίες , ήτοι σε τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο που δεν μπορούν να τεκμηριωθούν και να αποδειχθούν από τις φορολογικές αρχές σηματοδοτεί τεράστιες δικαστικές διενέξεις φορολογουμένων και Δημοσίου.

Καθώς δε το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δώσει «αρνητικά δείγματα γραφής» για το πως προσεγγίζει αυτές τις υποθέσεις αναμένονται μαζικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.



Διαβάστε περισσότερα...