Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εξελίξεις με τα προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο σχετικό άρθρο (βλέπε πληροφορίες εδώ), θα δημοσίευα, εδώ και άμεσα, όποια νεώτερη πληροφορία έβρισκα και μου ερχόταν για το θέμα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι για την πληροφορία που βρήκα ή να λυπάμαι πραγματικά για το περιεχόμενό της. Και θα σας εξηγήσω παρακάτω το σκεπτικό μου.

Φαίνεται πως εκεί σε κάποια υπουργεία έχουν ξεχάσει πως ο ΑμεΑ - ανάπηρος (πείτε τον όπως θέλετε), που είναι επιδοτούμενος από το οποιοδήποτε προνοιακό επίδομα, συντηρείται και εξαρτάται η υγεία και η σωστή διαβίωσή του από αυτό το επίδομα. Εκεί που είπα πως θα στρώσουν τα πράγματα, εκεί που είπα θα τηρήσει τις επίσημες και δημόσιες υποσχέσεις του ο υπουργός (βλέπε λεπτομέρειες εδώ), έρχεται μια νέα δημόσια και τηλεοπτική δήλωση της γ.γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, κα. Έφη Μπέκου, να τα ανατρέψει πάλι όλα.

Αυτό που είπε ούτε λίγο ούτε πολύ δεν θα ευχαριστήσει νομίζω κανέναν. Η κα. Έφη Μπέκου ανακοίνωσε ότι, τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013 θα δοθούν στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου 2013. Κι επίσης συμπλήρωσε στην δήλωσή της στον ant1 πως: «Αυτή τη στιγμή αναμένεται η υπογραφή της Απόφασης αυτών από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη και πιθανά η αποστολή στοιχείων από κάποιους Δήμους».

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, είναι γιατί κύριοι αρμόδιοι και συναρμόδιοι αυτή την υπογραφή δεν την βάζει σήμερα το πρωί. Τώρα που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο. Τον εμποδίζει κανείς; Όλοι ξέρουμε ή έχουμε μάθει πως η πρόνοιες τις λίστες με τους δικαιούχους, τις έχουν έτοιμες σχεδόν πάντα από τις ημερομηνίες που πληρώνονται τα προηγούμενα δίμηνα. Το συνολικό κόστος λοιπόν το ξέρουν, γιατί δεν το πληρώνουν; 

Ήταν Μάιος κύριε υπουργέ που τα υποσχεθήκατε όλα αυτά εδώ. Αναρωτιέμαι πότε εννοούσατε πως θα τηρηθούν. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν θα τηρηθούν για άλλη μια φορά οι προβλεπόμενες ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων, αν ισχύουν τα όσα είπε η κυρία Μπέκου. Λυπάμαι...


Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.