Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελλάδα, σε συνεργασία με πολλές άλλες χώρες, συνεχίζει να εργάζεται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ανέφερε ο πρέσβης της χώρας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον φιλοξένησε την ετήσια δεξίωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Capital City Ball, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Ο κ. Παναγόπουλος καλωσόρισε τον ιδρυτή Τζον Ντάνφορντ μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης, καθώς και εκπροσώπους τριών οργανώσεων που επελέγησαν ως οι φετινοί αποδέκτες της φιλανθρωπικής δράσης της Capital City Ball. Πρόκειται για τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, με έδρα την Ουάσιγκτον, που είναι αφοσιωμένες, όπως ειπώθηκε, στην καταπολέμηση της εμπορίας και παράνομης διακίνησης ανθρώπων: Courtney's House, Global Centurion και Urban Light.

«Οι τρεις αυτές οργανώσεις διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά και παγκοσμίως, βοηθώντας αθώα θύματα και οδηγώντας τους ενόχους στην Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα, σε συνεργασία με πολλές άλλες χώρες, συνεχίζει να εργάζεται για την καταπολέμηση αυτής της φοβερής πραγματικότητας. Εύχομαι σε όλους σας συνεχή επιτυχία στους διάφορους ρόλους που έχετε αναλάβει».

Κάθε Νοέμβριο, η Capital City Ball διοργανώνει ένα ετήσιο επίσημο δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων, το σύνολο των οποίων αποδίδεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της Ουάσιγκτον που εργάζονται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Το φετινό δείπνο θα λάβει χώρα στις 23 Νοεμβρίου σε εστιατόριο της πόλης. Τετρακόσιοι περίπου καλεσμένοι παρευρίσκονται κάθε χρόνο σε αυτό το δείπνο.

Η δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία αποτελεί προωθητικό γεγονός για το επίσημο δείπνο. Το 2009, η ίδια δεξίωση έγινε στην πρεσβεία της Χιλής, το 2010 στην πρεσβεία του Λιχτενστάιν, ενώ το 2011 και το 2012 στην πρεσβεία της Κροατίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.