Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Σάλος με σέξι αστυνομικίνες που ποζάρουν στα social media


Ανώτερα στελέχη της αστυνομίας είναι έξαλλα με τα καμώματα τους.

Στον πειρασμό των social media υπέπεσαν γοητευτικές αστυνομικίνες που υπηρετούν στο τμήμα της Νέας Υόρκης.

Μια σειρά από εργαζόμενες που υπηρετούν το νόμο, ανεβάζουν σέξι φωτογραφίες τους στα social media προκαλώντας οργή στα υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, οι ανώτεροι αξιωματικοί του εν λόγω τμήματος, δεν ενοχλήθηκαν με την παρουσία των ένστολων στο Instagram, αλλά κόκκινο πανί αποτέλεσαν οι σέξι πόζες με τις στολές.

Πλέον, μια σειρά από γυναίκες που υπηρετούν στο παραπάνω τμήμα, πάνω από δώδεκα, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες με πειθαρχικές διώξεις.










Διαβάστε περισσότερα...

Γδυθείτε και… περάστε


Μέσα στο χωριό των γυμνιστών στη Βρετανία – Δείτε τις φωτογραφίες.

Εκεί που οι άνθρωποι νιώθουν καλά με το σώμα τους, εκεί που γίνονται ένα με τη φύση, εκεί που τους αρέσει να ζουν επί πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα χωριό γυμνιστών, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο… κοινό, μέσω του φωτογραφικού φακού.

Μοιάζει με ένα φιλήσυχο και ήρεμο χωριό, όπως εκατοντάδες αλλά στην Βρετανία. Το «Σπίελπλατζ», που στα γερμανικά σημαίνει παιδική χαρά, κρύβει ωστόσο ένα μυστικό. Είναι η πιο παλιά αποικία γυμνιστών της χώρας, καθώς υπάρχει περισσότερα από 85 χρόνια στο Μπρίκετ Γουντ του Χαρτφορντσάιρ.

Οι κάτοικοι του ζουν μια φυσιολογική ζωή, απλώς όσον αφορά στα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα βασίζονται στις εξωτερικές προμήθειες. Πλένουν τα αυτοκίνητά τους, κουρεύουν το γκαζόν, διασκεδάζουν στα μπαρ, βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα. Είναι, όπως λένε οι ίδιοι, συνηθισμένοι άνθρωποι που δεν διαφέρουν σε τίποτα, από τους απλούς χωρικούς, εκτός μόνο από το γεγονός, ότι κυκλοφορούν γυμνοί. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να βγάλουν τα ρούχα τους για να δουν το «γυμνό χωριό», αλλά σίγουρα θα νιώθουν άβολα με τόση γύμνια γύρω τους. Η 82χρονη Iseult Richardson, κόρη του ιδρυτή του Σπίελπλατζ, έχει περάσει όλη της την ζωή στο χωριό. «Ζούμε όλοι φυσιολογικές ζωές» και σημειώνει «δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους γυμνιστές και τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ζούμε φυσιολογικά. Είμαστε απλά πολύ τυχεροί γιατί μένουμε σε ένα καταπληκτικό μέρος».

Δείτε τις φωτογραφίες:














Διαβάστε περισσότερα...

Διοικήσεις επιχειρήσεων συχνά γνωρίζουν για τις δωροδοκίες ξένων αξιωματούχων


Στο 41% των υποθέσεων που εξετάστηκαν ήταν ενήμερες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.

Οι επικεφαλής εταιρειών είναι συχνά ενήμεροι για τον χρηματισμό αλλοδαπών δημοσίων λειτουργών προκειμένου να εξασφαλιστούν συμβόλαια και να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία, σύμφωνα με την έκθεση για την Δωροδοκία στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Συναλλαγές του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι διοικήσεις επιχειρήσεων γνώριζαν τι συνέβαινε στις μισές και πλέον από τις 427 υποθέσεις όπου ελήφθησαν νομικά μέτρα προτού τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη του ΟΟΣΑ για την Καταπολέμηση της Δωροδοκίας, πριν από 15 χρόνια.

Από την εξέταση των υποθέσεων αυτών προκύπτει ότι στο 41% των περιπτώσεων το διοικητικό προσωπικό γνώριζε για την πρακτική δωροδοκίας της εταιρείας και στο 12% των περιπτώσεων εμπλέκονταν και στελέχη της εταιρείας.

Ο Πατρίκ Μουλέτ, ο επικεφαλής του τμήματος κατά της διαφθοράς της διεύθυνσης Οικονομικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων του Οργανισμού, εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκθεση θα φωτίσει τα σημεία εκείνα όπου πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την πάταξη της διαφθοράς καθώς οι ακτιβιστές κατά του φαινομένου επιχειρούν στο σκοτάδι να αντιμετωπίσουν αυτό το σύνθετο, συγκαλυμμένο έγκλημα.

«Τις περισσότερες φορές ο χρηματισμός γίνεται εις γνώσιν της ανώτερης διοίκησης, το οποίο είναι εντυπωσιακό γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρηματισμού από το εξωτερικό οι κυρώσεις επιβάλλονται σε υπαλλήλους μεσαίας κλίμακας», δήλωσε ο Μουλέτ στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς.

«Πρέπει να απαλλαγούμε από την άποψη ότι, αν θέλεις να έχεις επιχειρηματικές συναλλαγές με ξένες χώρες, πρέπει να δωροδοκήσεις», είπε ο ίδιος.

Επιπλέον, η έκθεση αμφισβητεί την επικρατούσα άποψη ότι εκείνοι που δωροδοκούνται συνήθως είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε φτωχές χώρες καθώς διαπιστώνει ότι σχεδόν οι μισές από τις περιπτώσεις -ποσοστό 43%- αφορούν χρηματισμό αξιωματούχων σε ανεπτυγμένες ή πολύ ανεπτυγμένες χώρες.

Όπως επισήμανε ο Μουλέτ, ο στόχος της έκθεσης είναι να αφυπνιστεί ο κόσμος σχετικά με τη φύση του εγκλήματος αυτού και να εντοπιστούν σημεία όπου απαιτούνται περαιτέρω ανάλυση και συστάσεις για το μέλλον.

Ως δωροδοκία στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές περιγράφεται η προσφορά ή η υπόσχεση προσφοράς αθέμιτου επιχειρηματικού ή άλλου πλεονεκτήματος, χρηματικής ή άλλης φύσεως, το οποίο δεν οφείλεται, απευθείας ή με μεσάζοντες, σε αλλοδαπό δημόσιο αξιωματούχο προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική σχέση.

Από την εξέταση των 427 υποθέσεων δωροδοκίας διαπιστώθηκε ότι στο 12% εξ αυτών υπήρξε χρηματισμός με στόχο να παρακαμφθούν οι τελωνειακές διαδικασίες. Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων σημειώθηκαν σε τέσσερις τομείς: της εξόρυξης, των κατασκευών, των μεταφορών-φύλαξης και της επικοινωνίας-πληροφόρησης.

Στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων υπήρξαν μεσάζοντες, όπως τοπικοί παράγοντες από τον χώρο του μάρκετινγκ και των πωλήσεων, διανομείς και μεσίτες.

Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, μία στις τρεις υποθέσεις είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία των εμπλεκομένων εταιρειών ή ατόμων με σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών ή το 31% να προβαίνει στην καταγγελία μετά τον εντοπισμό κρούσματος δωροδοκίας ύστερα από εσωτερικό έλεγχο.

Ο δεύτερος συνηθέστερος τρόπος εντοπισμού δωροδοκίας σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές ήταν μέσω των αρχών επιβολής του νόμου, όπως η αστυνομία και οι τελωνειακές αρχές. Δημοσιογραφικές έρευνες ευθύνονται για τον εντοπισμό του 5% των υποθέσεων, ενώ για το 2% ευθύνονται καταμηνυτές ατασθαλιών.

Συνολικά, από τις 427 υποθέσεις, ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε 80 άτομα που κρίθηκαν ένοχα για τον χρηματισμό αλλοδαπών δημοσίων λειτουργών, ενώ σε 261 άτομα και εταιρείες επιβλήθηκαν πρόστιμα που συνολικά ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να προσγειώσετε μόνοι σας ένα αεροπλάνο


Τι να κάνετε στην περίπτωση που ο πιλότος αδυνατεί να ανταπεξέλθει - Δείτε το βίντεο.

Το έχετε δεν να συμβαίνει σε δεκάδες ταινίες στον κινηματογράφο: ο πιλότος χάνεις τις αισθήσεις του ή για κάποιο λόγο αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και ο πρωταγωνιστής καλείται να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος…

Επειδή όλα είναι στη ζωή και επειδή πολλές φορές η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο, μάθετε πώς να κινηθείτε σε περίπτωση παρόμοιας έκτακτης ανάγκης.

Αρχικά διατηρήστε την ψυχραιμία σας και τα υπόλοιπα θα σας τα διδάξει το παρακάτω διαφωτιστικό βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν


Περίπου το 6.6% των αναπληρωτών στη Β' θμια.

Αρκετοί είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αποφασίζουν να μην παρουσιαστούν για να αναλάβουν υπηρεσία ή που παραιτούνται με αποτέλεσμα να διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών κατά το τρέχον και το επόμενο σχολικό έτος.

Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων του Υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των αναπληρωτών στη Βθμια που είτε δεν ανέλαβαν υπηρεσία είτε αποχώρησαν ανέρχεται σε 162 εκπαιδευτικούς. Τα κενά που αφήνουν οι εν λόγω αναπληρωτές καλούνται με νέες προσλήψεις.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο συνολικός αριθμός προσλήψεων, συμπεριλαμβανομένων και όσων αποχωρούν ανέρχεται σε 2.441 στη Βθμια, το ποσοστό όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται φθάνει, μέχρι στιγμής το 6.6%.

Πρωταθλητές σε απόλυτα νούμερα αναδεικνύονται οι Βιολόγοι καθώς 33 εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάστηκαν ενώ 10 παραιτήθηκαν. Από τις άλλες ειδικότητες μεγάλος είναι ο αριθμός των Οικονομολόγων που ανέρχεται σε 21 εκπαιδευτικούς ενώ στους φιλολόγους ο αριθμός ανέρχεται σε 15 εκπαιδευτικούς. Διψήφιος είναι και ο αριθμός των γεωπόνων (14.04/05) με 12 εκπαιδευτικούς να μην παρουσιάζονται ή να παραιτούνται ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός για χημικούς και μαθηματικούς (10).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 162 εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν οι 132 δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία και οι 30 παραιτήθηκαν.

Με βάση το ποσοστό επί των προσλήψεων διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ειδικότητες όπου σχεδόν όσοι προσλήφθηκαν δεν παρουσιάστηκαν όπως συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05 Γαλλικής καθώς και τον ΠΕ12.10/06 Φυσικών-Ραδιοηλεκτρολόγων όπου μπορεί να έγινε μια πρόσληψη αλλά κανείς εκπαιδευτικός δεν ανέλαβε υπηρεσία. Στον αντίποδα φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί φαίνεται ότι αποδέχονται τις προσλήψεις αφού το ποσοστό αποχώρησης ή μη ανάληψης υπηρεσίας είναι μικρότερο από 3%.




Διαβάστε περισσότερα...

Ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε κι επέστρεψε με... μαχαίρι


Σκηνές τρόμου καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού αγώνα στην Τουρκία, όταν ένας από τους ποδοσφαιριστές αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Ο παίκτης μπήκε στα αποδυτήρια κι έπεστρεψε στο γήπεδο κρατώντας μαχαίρι. Άρχισε να κινείται απειλητικά προς τον διαιτητή, ωστόσο οι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν και κατάφεραν να τον συγκρατήσουν. Τελικά συνελήφθη από τις αρχές.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχρονίστε το μωρό σας... με το κινητό σας


Η πιπίλα που καταγράφει τα πάντα.

Στις μέρες μας μπορούμε να συγχρονίσουμε σχεδόν τα πάντα με τα «έξυπνα» κινητά μας… ακόμη και τα μωρά μας.

Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να πετύχει μια εταιρεία, που εδρεύει στο Σάρεϋ της Μ. Βρετανίας, η οποία έχει δημιουργήσει μια «έξυπνη» πιπίλα η οποία καταγράφει διάφορες πληροφορίες, που αφορούν το μωρό σας.

Η πιπίλα «Pacifi» συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό του χρήστη και καταγράφει μέσω ενός αισθητήρα τη θερμοκρασία του μωρό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώνοντας το γονέα σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή, προκειμένου να προλαμβάνονται οι αρρώστιες.



Ο χρήστης μπορεί να θέσει ένα όριο θερμοκρασίας, πέρα από το οποίο λαμβάνει απ’ ευθείας προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα και με το γιατρό του παιδιού.

Η «έξυπνη» πιπίλα βγαίνει σε διάφορα χρώματα και μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η εφαρμογή που τη συνοδεύει διατίθεται δωρεάν για συσκευές iOS και Android.




Διαβάστε περισσότερα...

Καθάρισαν τον ποταμό Σεδούντα στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού


Συγκαταλέγεται σε έναν από τους χείμαρρους της Λέσβου.

Καθαρισμός του ποταμού Σεδούντα στο Πλωμάρι της Λέσβου, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια εθελοντών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Καθάρισαν τον ποταμό Σεδούντα στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Οι οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν, ήταν το «Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου», το «Τοπικό Εθελοντικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου», μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον», καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Ο ποταμός Σεδούντας, συγκαταλέγεται σε έναν από τους χείμαρρους της Λέσβου, με σπάνια βιοποικιλότητα, φυσικό πλούτο και πολλά στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής (πέτρινα γεφύρια, πεζούλες, υδρόμυλους και ελαιοτριβείο).

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Αγγελική Σαραντινού, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την ενεργή δράση τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέρασε 10 χρόνια λαξεύοντας ένα σπήλαιο


Εντυπωσιακή η δουλειά του καλλιτέχνη με μόνη παρέα του ένα σκύλο – Δείτε το βίντεο.

Ήταν μόνος του και πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια κάτω από το έδαφος για να φτιάξει αυτό που ονειρευόταν. Οι στιγμές που τον έβλεπε το φως της ημέρας ήταν ελάχιστες, σε αντίθεση με τις στιγμές της μοναξιάς που ήταν αμέτρητες.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ra Paulette βρισκόταν επί μια δεκαετία μέσα σε ένα σπήλαιο στην έρημο του Νέου Μεξικού. Στόχος του καλλιτέχνη ήταν να σκαλίσει το εσωτερικό της σπηλιάς, ώστε να δημιουργήσει μια σειρά έργων τέχνης στο εσωτερικό της. Κατά τη διάρκεια του πολυετούς εγχειρήματος του ο καλλιτέχνης είχε συντροφιά το σκύλο του, που του έδινε τη δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο έργο που είχε αναλάβει.

Η σπηλιά αναμένεται να εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς του. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του ο Paulette βιντεοσκόπησε το έργο του, θέλοντας να δημιουργήσει ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι και υποψήφιο για τη συγκεκριμένη κατηγορία των βραβείων.

Δείτε τις φωτογραφίες με την εκπληκτική δουλειά του και το βίντεο:




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πίθηκοι έπιναν αλκοόλ πριν 10 εκατομμύρια χρόνια


Μετάλλαξη του γονιδίου ADH4 επέτρεψε τον μεταβολισμό του αλκοόλ 40 φορές αποτελεσματικότερα.

Οι πρώτοι άνθρωποι που ήπιαν αλκοόλ, ήταν μάλλον οι νεολιθικοί αγρότες στην Κίνα, πριν από περίπου 9.000 χρόνια, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι από τη ζύμωση των φρούτων και του μελιού προκύπτει ένα ποτό που «φτιάχνει κεφάλι».

Όμως η βιολογική ικανότητα να πίνει κανείς αλκοόλ και να το ευχαριστιέται, είναι πολύ παλαιότερη. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ξεκίνησε πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια, όταν οι μακρινοί πρόγονοί μας, δηλαδή οι πίθηκοι, ανέπτυξαν στο σώμα τους το κατάλληλο γονίδιο και, κατά συνέπεια, τον κατάλληλο βιολογικό μηχανισμό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας και παλαιογενετικής Μάθιου Κάριγκαν του Κολλεγίου Σάντα Φε, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το «Science» και τηTelegraph ανέλυσαν γενετικά δείγματα από 28 διαφορετικά θηλαστικά, μεταξύ των οποίων 17 πιθήκους.

Η γενετική ανάλυση έδειξε ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το ADH4, το οποίο παράγει το ομώνυμο ένζυμο που διασπά το αλκοόλ στον οργανισμό, εμφανίστηκε αρχικά πριν από περίπου 50 εκατ. χρόνια, αλλά μπορούσε απλώς να διασπά ελάχιστες ποσότητες αλκοόλ με πολύ αργό ρυθμό. Όμως πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια, στο τέλος της Μειοκαίνου εποχής, υπήρξε μια σημαντική γενετική εξέλιξη, καθώς εμφανίστηκε μια μετάλλαξη του εν λόγω γονιδίου και του ενζύμου του, που πλέον επέτρεψαν τον μεταβολισμό του αλκοόλ 40 φορές πιο αποτελεσματικά.

Γιατί, όμως, έγινε αυτό; Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι καθώς τα φρούτα έπεφταν από τα δέντρα του δάσους στο έδαφος και άρχιζε σταδιακά η ζύμωσή τους (υπό την επίδραση των βακτηρίων που μετατρέπουν τα σάκχαρα σε αιθανόλη), οι πίθηκοι που, λόγω εξέλιξης και κλιματολογικών - περιβαλλοντικών αλλαγών, είχαν εγκαταλείψει τα δέντρα και κινούνταν πια στο έδαφος σε αναζήτηση τροφής, άρχισαν να τρώνε τα φρούτα αυτά και σταδιακά το σώμα τους να συνηθίζει στην αιθανόλη που περιείχαν εξαιτίας της ζύμωσης.

Αυτό επίσης εξηγεί γιατί οι ουρακοτάνγκοι, που ποτέ δεν έπαψαν να ζουν στα δέντρα, δεν μπορούν να μεταβολίσουν το αλκοόλ, ενώ οι γορίλες, οι χιμπατζήδες και, φυσικά, οι άνθρωποι μπορούν. Σύμφωνα με τον Κάριγκαν, εξ' αρχής η απόλαυση του αλκοόλ συνδέθηκε με την εύρεση τροφής και με το πλεονέκτημα της επιβίωσης - αν και στην πορεία αυτή η σύνδεση μάλλον ατόνησε.

Σταδιακά, ο ανθρώπινος πολιτισμός ανακάλυψε τεχνικές για να αυξάνει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενός ποτού, σε σχέση με τα αρχικά φρούτα που είχαν πέσει στο χώμα. Μερικοί επιστήμονες έχουν μάλιστα προτείνει ότι ένα βασικό κίνητρο -αν όχι το πιο βασικό- για την προϊστορική «έκρηξη» της γεωργίας παγκοσμίως ήταν η επιθυμία των ανθρώπων να πίνουν κανένα ποτηράκι παραπάνω.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ανάγκη προσαρμογής των πανεπιστημίων στην εξ αποστάσεως φοίτηση»


Δεν θα εφαρμοστεί ξανά ο νόμος για τις μετεγγραφές, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας που αναφέρθηκε και στον Ν. Ρωμανό.

Για την ανάγκη προσαρμογής των ελληνικών πανεπιστημίων σε ένα σύστημα φοίτησης εξ αποστάσεως, για μαθήματα όπου δεν χρειάζονται εργαστήρια έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος στη ΝΕΡΙΤ, ενώ τόνισε ότι ο νόμος για τις μετεγγραφές που ίσχυσε φέτος δεν μπορεί να εφαρμοστεί ξανά.

Ο υφυπουργός τεκμηρίωσε τη θέση του λέγοντας ότι τα τμήματα υποδοχής έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό φοιτητών ενώ από την άλλη τα περιφερειακά Πανεπιστήμια τα έχουν πλέον απογυμνωθεί από τους φοιτητές που εισήχθησαν φέτος σε αυτά.

Ο υφυπουργός μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι αναζητούνται λύσεις και γι αυτό υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ ενώ επεσήμανε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το χρονοδιάγραμμά τους
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές στα δημοτικά λέγοντας τα ακόλουθα: «Στο Δημοτικό θα γίνουν αλλαγές που έχουν σχέση με το αναλυτικό πρόγραμμα. Λιγότερα μαθήματα και μεγαλύτερη εμβάθυνση στα μαθήματα αυτά. Το βαρύ πρόγραμμα και η βαριά τσάντα έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να δυσανασχετούν και να μην έχουν όρεξη για πραγματική μάθηση και δημιουργία.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει πολλά χρόνια να υποστεί σημαντικές αλλαγές. Η μόνη αλλαγή που έγινε έχει σχέση με τα ολοήμερα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι με «μπαλώματα» δεν γίνεται δουλειά, πρέπει εκ βάθρων να ξεκινήσουν οι αλλαγές.

Δώσαμε τους στόχους, τις κατευθύνσεις μας και τους άξονες για το Δημοτικό Σχολείο στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και περιμένουμε τις δικές του προτάσεις στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε τις προτάσεις τους και στον Ιανουάριο του 2015 θα έχει βγει στη διαβούλευση η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και στις αρχές του Φεβρουαρίου θεωρούμε ότι είναι μια καλή περίοδος για να γίνει νόμος του κράτους».

Για την Τράπεζα Θεμάτων
Για την Τράπεζα Θεμάτων ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά, με όχι πολύ σωστή μέθοδο. Είναι όμως ο μόνος θεσμός ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στην ολοκλήρωση της ύλης. Δυστυχώς αυτό το σύστημα έχει κακοποιηθεί. Η Τράπεζα Θεμάτων δεν είναι τίποτα παραπάνω, παρά ένα μεγάλο πακέτο με θέματα τα οποία έχουν διδαχθεί και οφείλουν να γνωρίζουν τα παιδιά».

Για τον Νίκο Ρωμανό
Σε ερώτηση για το Νίκο Ρωμανό ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «η περίπτωση Ρωμανού δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, εμείς το χρέος μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται υπό κράτηση το κάνουμε ως Πολιτεία. Σε επτά σωφρονιστικά ιδρύματα λειτουργούν από το Υπουργείο Παιδείας Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, επίσης ως Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουμε υποχρέωση να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που θέλουν να επανενταχθούν στην κοινωνία με καλύτερους όρους, να δώσουν εξετάσεις.

Από τη στιγμή που δώσαμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να σπουδάσουν, προφανώς είμαστε υπέρ της παρακολούθησης των μαθημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είτε εξ αποστάσεως είτε με παρακολούθηση. Ωστόσο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα χαρτί και να πούμε ότι κάποιος μπορεί να βγει από τη φυλακή και να παρακολουθήσει μαθήματα. Η θέση μας όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι από τη στιγμή που αποφασίζουν να σπουδάσουν, τότε οφείλουμε να τους να στηρίξουμε στην προσπάθεια που κάνουν».



Διαβάστε περισσότερα...

Εκτύπωσαν ακόμα και το φως!


Από το ″γεννηθήτω φως″ στο ″τυπωθήτω φως″, καθώς τώρα ακόμη και το φως μπορεί να εκτυπωθεί. Η αμερικανική εταιρεία Rohinni με έδρα το Αϊντάχο παρουσίασε ένα καινοτομικό προϊόν, το Lightpaper (φωτο-χαρτί), που αποτελεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο φωτισμού. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό χαρτί που εκπέμπει φως LED και το οποίο, αφού εκτυπωθεί, είναι δυνατό να προσαρμοστεί πάνω σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, παίρνοντας το σχήμα της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει το Lightpaper, είναι ότι «αποτελεί ένα μίγμα LED και μελανιού. Χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία, το διάλυμα εκτυπώνεται πάνω σε ένα υπόστρωμα».

Οι πιθανές εφαρμογές φαίνονται απεριόριστες και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. «Οπουδήποτε υπάρχει φως, το νέο προϊόν θα μπορούσε να το αντικαταστήσει», σύμφωνα με την Rohinni. Από φως - ταπετσαρία στους τοίχους έως εκτυπωμένα φωτεινά λογότυπα πάνω σε προϊόντα.

O υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας Νικ Σμουτ εκτίμησε ότι τελικά θα μπορεί κανείς να εκτυπώνει, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, το φως που χρειάζεται. «Θα μπορείτε να σχεδιάζετε και να τυπώνετε το δικό σας φως. Προς το παρόν το κάνουμε εμείς, όμως πρόκειται να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή στους ίδιους τους ανθρώπους», όπως είπε.

«Το Lightpaper είναι μια πλατφόρμα φωτός, που ακόμη δεν ξέρουμε πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Αυτό που ξέρουμε, είναι ότι προσπαθούμε να ″ξεκλειδώσουμε″ τη δυνατότητα δημιουργίας φωτός», πρόσθεσε.

Οι μικροσκοπικές φωτοδίοδοι (LED) έχουν μέγεθος περίπου ενός ερυθροκυττάρου του αίματος και είναι διάσπαρτα ανακατεμένες με τη μελάνη. Το υπόστρωμα πάνω στο οποίο τυπώνεται το διάλυμα μελάνης και LED, είναι ένα υλικό που αποτελεί καλό αγωγό του ηλεκτρισμού. Όταν το ρεύμα διαπερνά το εκτυπωμένο υλικό, που έχει τη μορφή τετραγώνου, όπως ένα γραμματόσημο, αυτό φωτίζεται.

Ήδη μερικές εταιρίες -μη κατονομαζόμενες- εργάζονται πάνω σε εφαρμογές του Lightpaper και τα πρώτα προϊόντα μπορεί να εμφανιστούν στην αγορά εντός του 2015.

Οι φωτοδίοδοι (LED), που κάποτε περιορίζονταν σε μικρά λαμπάκια πάνω στις ηλεκτρονικές συσκευές, εξελίσσονται σταδιακά σε μια νέα ολοένα πιο δημοφιλή κατηγορία φωτισμού, που αναμένεται να φθάσει σε τζίρο τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Philips, έχουν προ καιρού ασχοληθεί επισταμένα με την αξιοποίηση του φωτός LED για να βγάλουν νέα προϊόντα στην αγορά.



Διαβάστε περισσότερα...

Γύρισε τον κόσμο μετά τον θάνατό του!


Ο Σι Τζέϊ ΤουόμεΪ, από το Μέιν των ΗΠΑ, είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να γυρίσει τον κόσμο, μετά θάνατον!

Ο φιλόδοξος νεαρός Σι Τζέι, που αγαπούσε τα ταξίδια και είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, έδωσε τέλος στην ζωή του τον Απρίλιο του 2010, αφήνοντας την οικογένειά του με πολλά ερωτηματικά.



Η μητέρα του, Χάλι ΤουόμεΪ, συγκλονισμένη μετά από το θάνατο του, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Σκορπίζοντας τον Σι Τζέι», ζητώντας έτσι από ανθρώπους, να σκορπίσουν την στάχτη του γιού της σε όλο τον κόσμο.

Στην αρχή ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μητέρας του Σι Τζεί. Μέσα σε ένα χρόνο όμως, 9 χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να πάρουν μαζί τους την στάχτη του Σι Τζέι, σκορπίζοντάς την σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Όποτε λοιπόν κάποιος, απαντάει στο περίεργο αυτό κάλεσμα της μητέρας του Σι Τζέι, εκείνη ταχυδρομεί την τέφρα του μαζί με ένα σύντομο γράμμα και μία φωτογραφία του.

Η σελίδα «Σκορπίζοντας τον Σι Τζέι», είναι πλέον γεμάτη φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Ο Σι Τζέι κατάφερε μετά θάνατον, να «επισκεφθεί» διάσημα αξιοθέατα και παραλίες, από την Καμπότζη μέχρι και το Αφγανιστάν.

Η μητέρα του Σι Τζέι, όχι μόνο κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο του γιού της, απαλύνοντας έτσι τον πόνο της, αλλά και να αποτρέψει πολλά άτομα, τα οποία επισκέφθηκαν την σελίδα της στο Facebook, να δώσουν τέλος στην ζωή τους, κάνοντάς τους να δουν τη ζωή με άλλο μάτι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκελετός μυστήριο βρέθηκε στη Ρωσία


Η περιγραφή μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου: Ένα τεράστιο και μακρύ σώμα, κοφτερά δόντια και απομεινάρια γούνας πάνω στο ογκώδες κεφάλι.

Οι πρώτοι που το εντόπισαν ήταν κάποιοι στρατιώτες στη Ρωσία οι οποίοι έμειναν άναυδοι και τρόμαξαν στη θέα του τέρατος που ξεβράστηκε στην παραλία. Τα οστά ανακαλύφθηκαν στην ακτογραμμή της Σαχαλίνη, ενός νησιού στο πιο ανατολικό τμήμα της Ρωσίας, κοντά στην Ιαπωνία.

Η θέα του σκελετού έξαψε την φαντασία τους και τα σενάρια για το μυστηριώδες πλάσμα μιλούσαν για προϊστορικό ζώο που επιβίωσε, εξωγήινο πλάσμα ή προϊόν μετάλλαξης.

Τελικά τα αποτελέσματα μιας ειδικής ανάλυσης στα οστά και τα δόντια προσγείωσαν όλους τους λάτρεις των μυστηρίων στην πραγματικότητα. Ο σκελετός ανήκει σε μια μεγάλη φάλαινα Beluga.

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μεταφορών


Προωθείται από το ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προωθεί την ανάπτυξη των ευφυών συστημάτων μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη για πρώτη φορά, εκτός Βρυξελλών, στην Αθήνα, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ERTICO-ITS Europe.

Η ERTICO-ITS Europe είναι ένας μη κερδοσκοπικός πανευρωπαϊκός Οργανισμός, με περισσότερα από 120 μέλη (εταιρείες, δημόσιοι φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια), που εμπλέκονται άμεσα στην ανάπτυξη και προώθηση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS) στην Ευρώπη.

Πριν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ERTICO, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των μελών του με θεσμικούς φορείς και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ευφυών συστημάτων μεταφορών στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές της Ελλάδας σε θέματα Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ERTICO Χέρμαν Μέγιερ, παρουσίασε τις δραστηριότητες της ERTICO, τις ευκαιρίες συνεργασίας με ελληνικούς φορείς και εταιρείες, καθώς και τη δυνατότητα της ERTICO να λειτουργήσει σαν πλατφόρμα συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Ο διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ, καθηγητής Ιωάννης Βασιλείου παρουσίασε τις δραστηριότητές του ΕΠΙΣΕΥ σε θέματα μεταφορών, τόσο ανθρώπων όσο και φορτίων. Ο δρ. Άγγελος Αμδίτης, διευθυντής έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ και πρόεδρος της ΙΤS Hellas, παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα σε θέματα Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, τις νέες πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες των ελληνικών φορέων και εταιρειών. Μεταξύ άλλων, τέτοιες τεχνολογίες αναπτύσσουν η εταιρεία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) και η εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε.

Η ITS Hellas - «Ελληνικός Οργανισμός Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών» είναι μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αστικής Ευθύνης που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την ανάπτυξη ελληνικών τεχνολογικών λύσεων, υποδομής και υπηρεσιών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών στη χώρα μας. Αριθμεί 32 μέλη από το δημόσιο τομέα (υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί, Τοπική αυτοδιοίκηση), τον ιδιωτικό τομέα (βιομηχανίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάροχοι υπηρεσιών) και τη ακαδημαϊκή κοινότητα (Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια).

Το ΕΠΙΣΕΥ είναι μη κερδοσκοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Έρευνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1989 από το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό να διεξάγει έρευνα και δραστηριότητες ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς τηλεπικοινωνιών, συστημάτων υπολογιστών και τεχνικών. Ασχολείται με μεγάλο εύρος τομέων, όπως οι πομποδέκτες, τα ραντάρ, οι ηλεκτρομαγνητικοί αισθητήρες, η δορυφορική και ασύρματη επικοινωνία, τα νευρωνικά δίκτυα, η τηλεματική και οι εφαρμογές Πολυμέσων, οι εφαρμογές μεταφορών, συστημάτων ελέγχου, ρομποτικής, βιοϊατρικής μηχανικής, ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.

Η ερευνητική ομάδα I-SENSE του ΕΠΙΣΕΥ, υπο την καθοδήγηση του δρ. Άγγελου Αμδίτη, δραστηριοποιείται σε όλα τα θέματα των μεταφορών ανθρώπων και φορτίων, με έμφαση στην αυτοματοποίηση του συστήματος μεταφορών, την ηλεκτροκίνηση, την διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφόρων μέσων μεταφοράς, την ενεργητική ασφάλεια, το eCall, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις «έξυπνες» πόλεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο χασάπικο για… χορτοφάγους


Το κρεοπωλείο που δεν είναι ακριβώς κρεοπωλείο.

Νομίζετε πως όλα τα κρεοπωλεία πωλούν κρέας; Όπως στο χασάπικο «The Herbivorous Butcher» που ανήκει στα αδέλφια Aubry και Kale Walch, στη Μινεάπολις των ΗΠΑ που όμως το κρέας απουσιάζει.

Πρόκειται για ένα κρεοπωλείο φιλικό προς τα ζώα, και στις βιτρίνες του θα βρείτε παϊδάκια, λουκάνικα ή ότι άλλο φανταστείτε ότι έχει ένα κανονικό χασάπικο, μόνο που κανένα από τα προϊόντα αυτά θα περιέχουν κρέας.

Και σε αυτό το κρεοπωλείο, μπορείτε να ξεχάσετε την φρικτή, για πολλούς, γεύση του τόφου: Τα δαιμόνια αδέλφια, έχουν ήδη ετοιμάζει ένα ιδιαίτερα νόστιμο μενού.












Διαβάστε περισσότερα...