Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τη σύγχρονη δουλεία με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης για να τους σώσει από την κατάσταση αυτή».

«Τη σύγχρονη δουλεία» με θύματα «εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών» κατήγγειλαν σήμερα οι ειδικοί του ΟΗΕ επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Κατάργηση της Δουλείας (2 Δεκεμβρίου).

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών υπόκεινται σε (μορφές) σύγχρονης δουλείας» και «υπάρχει έλλειψη» πολιτικής βούλησης «για να τους σώσει από την κατάσταση αυτή», κάτι που είναι ιδιαίτερα «σκληρό», τόνισαν οι ειδικοί – η Ουρμίλα Μπούλα (Νότια Αφρική), ειδική εισηγήτρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις σύγχρονες μορφές δουλείας, η Μοντ ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο (Ολλανδία) εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δουλεμπόριο παιδιών, καθώς και η Μαρία Γκράτσια Τζαμαρινάρο (Ιταλία) ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» δήλωσε η Μπούλα, επικαλούμενη μία έκθεση του 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΟΙΤ).

«Επιπλέον 168 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται, το 50% και πλέον εξ αυτών σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, κυρίως σε ορυχεία και σε λατομεία» προσέθεσε η ίδια.

Για την Ολλανδή εμπειρογνώμονα «από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο κλέβουν την παιδικότητά τους, επειδή είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Η Διεθνής Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας σηματοδοτεί την ημερομηνία της έγκρισης, από τη γενική συνέλευση των ΟΗΕ της συνθήκης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, την 2α Δεκεμβρίου του 1949.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.