Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογλου


«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου».

Σε κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών και πρόστιμο 40.300 ευρώ καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογου.

«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Χάρης Τομπούλογλου στο άκουσμα της απόφασης που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών και τριών μηνών, με αναστολή, και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ για το «δωράκι» των 25.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε, και μάλιστα on camera, από διαφημιστική εταιρία την περίοδο που ήταν πρόεδρος στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία και οπλοκατοχή. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε κάθειρξη 5 ετών και 7 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο Χρήστος Τριανταφύλλου, στενός συνεργάτης του Χάρη Τομπούλογλου, ενώ το δικαστήριο έκρινε αθώο τον γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές , υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση , απέρριψαν τα αιτήματα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ο πρώην σύζυγος της Λάιζα Μινέλι


Πρόκειται για τον πρώην σύζυγο της Λάιζα Μινέλι, τον κωμικό και παραγωγό ταινιών Ντέιβιντ Γκέστ, η σορός του οποίου βρέθηκε στο ξενοδοχείο Canary Warf στο Λονδίνο.

Το πτώμα του 62χρονου ταυτοποιήθηκε από στενό του φίλο ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Mετά λύπης μου σας επιβεβαιώνω ότι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός είναι ο Ντέιβιντ Γκέστ. Ο Ντείβιντ ήταν ένα τεράστιο ταλέντο, ένας αγαπητός φίλος και ένα είδωλο της σόουμπιζ. Θα μου λείψει πολύ».

Να σημειωθεί πως η Λάιζα Μινέλι είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία του 1972 Καμπαρέ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του 62χρονου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Συνταγματική η συνένωση εφοριών και η κατάργηση τους στα νησιά


«H εν λόγω απόφαση δεν καθιστά ιδιαιτέρως δυσχερή την εξυπηρέτηση των πολιτών».

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αναστολή λειτουργίας των εφοριών Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και Φούρνων, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Κέας και Μήλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, απέρριψε τις προσφυγές των συγκεκριμένων Δήμων, και επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος έκρινε συνταγματική την αναστολή της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ.: α) Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (και Φούρνων) και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Σάμου, β) Λήμνου (και Αγίου Ευστρατίου) και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, γ) Κέας και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Κορωπίου και δ) Μήλου Κυκλάδων και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της στην Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πειραιά.

Όπως αναφέρουν στην απόφαση τους οι σύμβουλοι Επικρατείας η αναστολή λειτουργίας των εν λόγω Δ.Ο.Υ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο «ευρύτερης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της φορολογικής διοίκησης, της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ισχυρού και αποτελεσματικού ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διαφθοράς, καθώς και στην ελαχιστοποίηση του διοικητικού κόστους», αλλά και «στην αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και στην μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Τέλος, επισημαίνουν οι δικαστές πως η εν λόγω απόφαση «δεν καθιστά ιδιαιτέρως δυσχερή την εξυπηρέτηση των πολιτών», πολύ περισσότερο όταν υπάρχει το ΤΑΧΙS και τα ΚΕΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστιο φόρο πληρώνουν οι Έλληνες για τη μεταβίβαση οικογενειακών επιχειρήσεων


Ανάμεσα στις υψηλότερες παγκοσμίως η φορολογία στη χώρα μας.

Η φορολογία στην Ελλάδα για τη μεταβίβαση οικογενειακών επιχειρήσεων είναι ανάμεσα στις υψηλότερες παγκοσμίως, εκτιμά η παγκόσμια φορολογική έρευνα της KPMG για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, η οποία παρουσιάζεται σήμερα -ανάμεσα σε άλλα θέματα- στο 2ο Family Business Forum που διοργανώνει η KPMG Ελλάδος.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι, ενώ το φορολογικό καθεστώς διαφέρει από χώρα σε χώρα, κοινή φαίνεται να είναι η διάθεση των κρατών να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη των οικογενειακών επιχειρήσεων, διατηρώντας χαμηλή τη φορολογική επιβάρυνση που αφορά στη μεταβίβαση του οργανισμού στην επόμενη γενιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της KPMG δείχνουν ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς παράγουν το 70% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και δημιουργούν θέσεις εργασίας για το 60% του εργατικού δυναμικού στη Γηραιά Ήπειρο.

Η έρευνα αναλύει τη φορολογική επιβάρυνση επί της μεταβίβασης οικογενειακών επιχειρήσεων σε 42 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Η χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με την υψηλότερη φορολογία στις μεταβιβάσεις οικογενειακών επιχειρήσεων (είτε λόγω θανάτου είτε λόγω δωρεάς), ενώ η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει απαλλαγές από τον αναλογούντα φόρο και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Ωστόσο, προβλέπεται αφορολόγητο όριο και φορολογικές ελαφρύνσεις ανάλογα με το βαθμό συγγένειας των δύο εμπλεκόμενων μερών.

Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας:


  • Το φορολογικό καθεστώς σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα (με φόρο που κυμαίνεται από 0 ευρώ έως και πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση επιχείρησης λόγω κληρονομιάς, και από 0 ευρώ έως και πάνω από 5 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση λόγω δωρεάς, για μία επιχείρηση που αποτιμάται στα 10 εκατ. ευρώ).
  • Η διαφορά στη φορολογική μεταχείριση της κληρονομιάς και της μεταβίβασης επιχείρησης όσο ο ιδιοκτήτης είναι εν ζωή, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη στάση της οικογένειας και τις αποφάσεις σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να μεταβιβαστεί η οικογενειακή επιχείρηση.
  • Το γεγονός πως χώρες με καθεστώς υψηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης συνορεύουν γεωγραφικά με χώρες με καθεστώς χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον δίλημμα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σχέση με τις δυνατότητες μετεγκατάστασης τους.
  • Η φορολογική επιβάρυνση μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, καθώς εφαρμόζονται διάφορες ελαφρύνσεις και απαλλαγές, οι οποίες παρότι πολύπλοκες, είναι σημαντικές. Οι ιδιοκτήτες των οικογενειακών επιχειρήσεων θα πρέπει, πολύ πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση, να εξετάζουν τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της μεταβίβασης της οικογενειακής επιχείρησης, ώστε να είναι σίγουρο ότι κατανοούν και, κατά περίπτωση, πληρούν τις προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες απαλλαγές και ελαφρύνσεις. Στην Ελλάδα ωστόσο, η μεταβίβαση οικογενειακής επιχείρησης είτε εν ζωή είτε μετά θάνατον του ιδιοκτήτη έχει την ίδια φορολογική μεταχείριση.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG, Βαγγέλης Αποστολάκης, αναφέρει ότι «στην Ελλάδα η υψηλή φορολογία και κυρίως η αβεβαιότητα ως προς το φορολογικό καθεστώς καθώς και οι συνεχείς αλλαγές δημιουργούν κλίμα αυξημένης ανασφάλειας και ωθούν ένα μεγάλο αριθμό οικογενειακών επιχειρήσεων στη μεταφορά των εταιρειών σε άλλες γειτονικές και μη χώρες με ευνοϊκότερο περιβάλλον και φορολογική σταθερότητα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει Πάσχα


Εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες από Μπασκόζο.

Την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του προς τις Περιφέρειες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Στην εγκύκλιο, επισημαίνεται η βαρύτητα η οποία πρέπει να δίδεται στον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών και ειδικότερα στον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων , καθώς και στην εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής. Επιπρόσθετα τονίζεται, η αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία Σκουρλέτη - Τρόικας για τα ενεργειακά


Σε συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ και τις δημοπρασίες ενέργειας από τη ΔΕΗ, με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος, κατέληξε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία δεν συζητήθηκαν θέματα ιδιωτικοποιήσεων και φορολογίας καυσίμων.

Ειδικότερα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης:

- Η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπει τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών (51%) στο Δημόσιο από τη ΔΕΗ η οποία θα αποζημιωθεί. Το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί σε επενδυτή (που θα είναι διαχειριστής δικτύου και θα μπορεί να αποκτήσει ποσοστό τουλάχιστον 20% των μετοχών) και στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Το Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία του ΔΣ και θα ορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο με τη σύμφωνη γνώμη του μετόχου μειοψηφίας. Η διαδικασία για την πώληση του 20% τουλάχιστον αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

- Για τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) θα εκπονηθεί Κανονισμός με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και εισήγηση της ΡΑΕ προς το υπουργείο από τον οποίο θα προκύπτουν οι ποσότητες της ενέργειας που θα δημοπρατείται καθώς και η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών. Οι πρώτες δημοπρασίες αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και δεν θα υπάρχει περιορισμός ως προς τον τρόπο διάθεσης της ενέργειας από τους αγοραστές που θα συμμετάσχουν στις δημοπρασίες.

Τόσο για τον ΑΔΜΗΕ όσο και για τα ΝΟΜΕ θα ακολουθήσουν εντός της ημέρας τεχνικές συναντήσεις με τα κλιμάκια των δανειστών.

Στη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες θα συζητηθούν συνολικά και όχι μόνο για τον τομέα της ενέργειας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το νέο ταμείο.
Η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι οι μετοχές των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνουν στο σκέλος της αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις στο φορολογικό


Φοροκαταιγίδα στα εισοδήματα έως 27.000 ευρώ


Σκληρά είναι τα παζάρια που γίνονται και στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για τα φορολογικά που θα πλήξουν εκατομμύρια Ελληνες.

Η Αθήνα επέμενε στην κόκκινη γραμμή των 9.100 ευρώ ενώ το ΔΝΤ επιχειρούσε να κατεβάσει τον πήχυ αισθητά χαμηλότερα, στα 8.182 ευρώ μέσω της μείωσης της έκπτωσης φόρου από τα 2.100 ευρώ σήμερα, στα 1.800 ευρώ.

Στο μέτωπο της φορολογίας, δόθηκε μάχη κυρίως για το ύψος του αφορολογήτου ορίου που έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Με στόχο τη διασφάλιση εσόδων της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ μόνο από τα νέα φορολογικά μέτρα στην άμεση και έμμεση φορολογία, το bra de fer μεταξύ Αθήνας και πιστωτών ήταν σκληρό έως την τελευταία στιγμή.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι», σύμφωνα με την Ημερησία, αποδείχθηκε το θέμα του αφορολογήτου ορίου αλλά και η νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα και η νέα κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η πρόταση του ΔΝΤ για τη νέα φορολογική κλίμακα έφερνε επιβαρύνσεις στα εισοδήματα πάνω από τα 8.182 ευρώ έως τις 27.000 ευρώ και ελαφρύνσεις για τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ο λογαριασμός περιλαμβάνει αυξήσεις σε βενζίνη, φυσικό αέριο, υγραέριο, κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, τσιγάρα και ακίνητα.

Με βάση τα παραπάνω οι φορολογούμενοι με εισόδημα από 9.000 ως 27.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον φόρους από 8 ως 176 ευρώ το χρόνο.

Όσοι έχουν εισόδημα από 28.000 ως 40.000 ευρώ θα πληρώσουν λιγότερους φόρους από 34 ως και 430 ευρώ, ενώ περίπου από 4 ως και 450 ευρώ είναι οι ελαφρύνεις για εισοδήματα από 51.000 ως 58.000 ευρώ το χρόνο.

Αν και προκύπτουν λοιπόν και ελαφρύνσεις αυτές απευθύνονται σε μικρή μερίδα των φορολογούμενων καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα δηλώνει εισόδημα μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ



Εισόδημασημερινός φόροςεπιπλέον φόρος με πρόταση κυβέρνησηςεπιπλέον φόρος με πρόταση ΔΝΤ
9.00000180
10.000100+100+300
15.0001.305+61+240
17.0001.759+91+256
20.0002.440+136+280
25.0004.150+176+220
27.0005.018+8+12
28.0005.452-76-92
30.0006.320-244-300
35.0008.700-399-630
40.00010.900-374-780
45.00013.100+101-630
50.00015.300+576-480
60.00020.900+326-1.180
70.00025.500+1.151-730


---------------

Τσακαλώτος: Αυτές είναι οι διαφορές μας με τους δανειστές για το φορολογικό

Τις διαφορές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών αναφορικά με το φορολογικό σύστημα εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του οικονομικού επιτελείου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει δύο νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν στη βουλή την άλλη εβδομάδα. Όπως είπε, το ένα θα αφορά τον φόρο εισοδήματος και το δεύτερο τις συντάξεις και τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «οι θεσμοί θέλουν να μειωθεί ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο» και εξήγησε τις διαφορές μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών.

«Σύμφωνα με την πρότασή μας, κάποιος που έχει εισόδημα 15.000 ευρώ, θα πληρώσει 61 ευρώ περισσότερα το χρόνο. Σύμφωνα με την πρόταση των θεσμών θα πληρώσει 240 ευρώ περισσότερα το χρόνο.

Επίσης, όποιος έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, με τη δική μας πρόταση θα πληρώσει 1.800 ευρώ παραπάνω ενώ σύμφωνα με την πρόταση των θεσμών θα πληρώσει 1.900 ευρώ λιγότερα».

«Αυτό δείχνει και την προοδευτικότητα του δικού μας συστήματος και γιατί είναι προτιμότερο από αυτό που λένε οι θεσμοί» πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ


---------------

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ


Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ- από την οποία προκύπτει το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.091 ευρώ- θα ισχύσει στο σύνολό της για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και στη συνέχεια θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος έως ότου εξαλειφθεί.

Οι συντελεστές φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες στο προωθούμενο νομοσχέδιο, θα έχουν ως εξής:

Από 0-20.000 ευρώ 22%

Από 20.001-30.000 ευρώ 29%

Από 30.001-40.000 ευρώ 37%

Άνω των 40.000 ευρώ 45%

---------------

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το νέο φορολογικό


Επιπλέον φόρο εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 9.090 ευρώ, δηλαδή οι εργαζόμενοι με μισθό 650 ευρώ καθώς επίσης και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 757 ευρώ.

Με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών για μονομερή κατάθεση του φορολογικού την επόμενη εβδομάδα χωρίς όμως την συμφωνία με την τρόικα και με στόχο την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 1,8 δις ευρώ ή 1% του ΑΕΠ.

Με βάση τη νέα ενιαία κλίμακα, προβλέπεται μείωση της έκπτωσης φόρου από τα 2.100 στα 2.000 ευρώ και αποκλιμάκωση της μειωμένης αυτής έκπτωσης φόρου κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ετησίου εισοδήματος άνω των 20.000 ευρώ. Με τα δεδομένα αυτά, το έμμεσο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνεται από τα 9.545 στα 9.090 ευρώ.

Ο κατώτατος συντελεστής φόρου εισοδήματος θα παραμείνει στο 22%, αλλά θα επιβάλλεται πλέον σε εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, αντί 25.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα σήμερα κλίμακα.

Θα καθιερωθούν συντελεστές φόρου 29% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 37% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ και 45% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

1) Αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών θα είναι να μειωθεί το ετήσιο αφορολόγητο όριο των μισθών και των συντάξεων από τα 9.545 στα 9.090 ευρώ, να προκύψουν για πρώτη φορά επιβαρύνσεις για όσους δηλώνουν εισοδήματα από 9.090 έως 9.545 ευρώ το χρόνο και να αυξηθούν οι υφιστάμενες επιβαρύνσεις για όλους όσοι δηλώνουν πάνω από 9.545 ευρώ.

2) Στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητα θα επέλθουν οι ακόλουθες αλλαγές:

α) Αύξηση από το 11% στο 15% του συντελεστή φορολόγησης που επιβάλλεται στο ετήσιο εισόδημα μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ.

β) Αύξηση από το 33% στο 35% του συντελεστή φορολόγησης που επιβαρύνει το κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 40.000 ευρώ.

γ) Αύξηση από το 33% στο 45% του συντελεστή φορολόγησης για το τμήμα ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

Για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, η νέα αυτή κλίμακα θα προκαλέσει αύξηση του φορολογικού βάρους κατά 36,36%. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτων με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από ενοίκια, θα πληρώσει φόρο 1.500 ευρώ με τη νέα κλίμακα, ενώ με την ισχύουσα πληρώνει 1.100 ευρώ. Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ το χρόνο, θα πληρώσουν επιπλέον φόρο από 480 έως και 1.040 ευρώ το χρόνο. Σε ποσοστά οι φόροι που θα πληρώσουν θα είναι αυξημένοι από 9,85% έως και 36%. Τέλος, οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός Οικονομικών για να δείξει τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή των νέων αυτών κλιμάκων στη φορολόγηση των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

* Μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώσει επιπλέον φόρο 61 ευρώ το χρόνο.

* Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ θα πληρώνει 1.800 ευρώ το χρόνο παραπάνω φόρο.

Όπως διευκρίνισε εξάλλου ο κ. Τσακαλώτος, αν γινόταν δεκτή η πρόταση των Θεσμών για πιο χαμηλό αφορολόγητο όριο (σ.σ. 8.182 ευρώ) και άλλους φορολογικούς συντελεστές, τότε ο μισθωτός με το εισόδημα των 15.000 ευρώ (1ο παράδειγμα) θα πλήρωνε επιπλέον φόρο 240 ευρώ το χρόνο ενώ ο υψηλόμισθος των 100.000 ευρώ (2ο παράδειγμα) θα πλήρωνε λιγότερο φόρο κατά 1.900 ευρώ! "Αυτό δείχνει ότι είναι προτιμότερη η δική μας πρόταση και είναι μέσα στη δική μας πολιτική αντίληψη για ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι με τη νέα φορολογική κλίμακα θα υπάρχει σημαντική μείωση στο φόρο εισοδήματος και για εισοδήματα 30.000, 35.000 και 40.000 ευρώ, ενώ παράλληλα το 92% των φορολογουμένων με ετήσιο εισόδημα μέχρι 32.000 ευρώ, μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πληρώσει λιγότερο φόρο.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα "κόκκινα" δάνεια


Μπαλάφας: Τα δάνεια της πρώτης κατοικίας για σημαντικό διάστημα προστατεύονται πλήρως

«Πριν από το Πάσχα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Την εκτίμηση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος «πριν από το Πάσχα», εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.

«Το ζήτημα είναι να τελειώσουμε πριν μπούμε στον Μάιο. Νομίζω ότι υπάρχει, από ό,τι φαίνεται, σύγκλιση ή σχεδόν σύγκλιση στο δημοσιονομικό, υπάρχει σύγκλιση στο φορολογικό, στο συνταξιοδοτικό η συνεννόηση πάει αρκετά καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM.

«Φαίνεται -και εγώ τα λέω με κάποια επιφύλαξη, γιατί υπάρχει μία δυναμική της διαπραγμάτευσης- ότι τα δάνεια της πρώτης κατοικίας για σημαντικό διάστημα προστατεύονται πλήρως και δεν περνάνε σε funds. Το χρέος, από ό, τι φαίνεται, θα συζητηθεί στη συνέχεια, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να τελειώσει η διαπραγμάτευση», σημείωσε.

-----------

Σταθάκης: Λύση για τα κόκκινα δάνεια μέχρι τις 22 Απριλίου


«Ήταν ένα από τα θέματα στα οποία υπήρχαν αποστάσεις» σημείωσε σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των υπουργών που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Έχουμε προσεγγίσει πάρα πολύ έναν κοινό τόπο και φαντάζομαι ότι με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μέχρι τις 22 Απριλίου θα μπορέσουμε να έχουμε λύση και στο θέμα των κόκκινων δανείων» πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος και ότι είμαστε πολύ κοντά στην επίλυση των εκκρεμοτήτων» επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό


Από 414,30 ευρώ έως 1.318 ευρώ τα μεικτά ποσά των κύριων συντάξεων


Από 414,30 ευρώ έως 1.318 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές, θα κυμαίνονται τα μεικτά ποσά των κύριων συντάξεων με βάση τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης που συμφώνησαν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι επικεφαλής των Θεσμών.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με τα παραδείγματα που δημοσιεύει η «Ημερησία» λαμβάνοντας υπόψη:

Πρώτον: Τους 10 συντελεστές υπολογισμού της αναλογικής σύνταξης που «κλείδωσαν» και είναι 0,77 για τα πρώτα 15 χρόνια, 0,84% για τα έτη ασφάλισης από 16-18 έτη, 0,895 για 19-21 έτη, 0,955 για 22- 24 έτη, 1,03 για τα 25-27, 1,21 για τα 28-30 έτη, 1,42 για τα 31-33 έτη, 1,59 για τα 34-36 έτη, 1,795 για τα 37-39 έτη και 2% για τα 40 ? 42 έτη. Τα σωρευτικά ποσοστά αναπλήρωσης, αντίστοιχα, θα είναι 11,55% για τα πρώτα 15 έτη, 14,1% για τα 18 έτη, 16,7% για 21 έτη, 19,62% για 24 έτη, 22,7% για 27 έτη, 26,34% για 30 έτη, 30,6% για 33 έτη, 35,37% για τα 36 έτη, 40,7% για τα 39 έτη και 46,7% για τα 42 έτη.

Δεύτερον: Την προσθήκη της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ για συμπληρωμένα 20 έτη ασφάλισης και πάνω και τη χορήγηση μειωμένου ποσού (345 ευρώ) για όσους έχουν 15 έτη ασφάλισης.

Τρίτον: Την εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Εργασίας αλλά και της κοινωνικής ασφάλισης ότι οι μέσες συντάξιμες αποδοχές (που θα υπολογίζονται, πλέον, με βάση ολόκληρο τον εργασιακό βίο και όχι με την καλύτερη πενταετία, διετία κ.ά.) θα κυμαίνονται από 600 ευρώ (το χαμηλότερο ποσό για πλήρη απασχόληση) έως 2.000 ευρώ (το υψηλότερο).

Ποιοι ευνοούνται

Τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης, συνυπολογίζοντας και την καταβολή της εγγυημένης από το κράτος εθνικής σύνταξης, ευνοούν ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους, στο πλαίσιο της εσωτερικής αλληλεγγύης υπέρ των πιο «αδύναμων».

Οι κλίμακες των ποσοστών, ωστόσο, ενθαρρύνουν την ασφάλιση για περισσότερα χρόνια (όπως ζήτησαν οι Θεσμοί). Για παράδειγμα, το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης ενός υψηλόμισθου με αποδοχές 2.000 ευρώ, ύστερα από 40 χρόνια ασφάλισης, φτάνει στο 65,90% (1.318 ευρώ μεικτά) ενώ του χαμηλόμισθου των 600 ευρώ με τα ίδια χρόνια, στο 107% (θα λάβει σύνταξη 664,20 ευρώ).

Το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης όσων θα έχουν συντάξιμες αποδοχές 1.000 ευρώ, στα 40 έτη ασφάλισης, διαμορφώνεται στο 85,10%, για τα 1.500 ευρώ στο 72,30% και για τα 2.000 ευρώ θα είναι 65,90%.

Ενιαίος κανόνας

Τα παραπάνω ποσοστά αναπλήρωσης θα αποτελέσουν τον «οδηγό» για τον επανϋπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για εφαρμογή «ενιαίου κανόνα» για όλους τους συνταξιούχους. Το σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου που, σύμφωνα με πληροφορίες, «πέρασε» από τους Θεσμούς, προβλέπει ότι μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι κύριες συντάξεις των ήδη συνταξιούχων θα καταβάλλονται στο ύψος που είχαν.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον επανϋπολογισμό, το επιπλέον ποσό θα εξακολουθεί να καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά «απομειούμενη μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων θα συνταξιοδοτηθούν με το νέο καθεστώς». Για τις νέες ή και εκκρεμείς προβλέπονται, πάντως περικοπές («σε περίπτωση κατά την οποία το ποσό της εκδιδόμενης σύνταξης υπολείπεται του ποσού της σύνταξης που θα εκδιδόταν κατά το προϊσχύσαν καθεστώς κατά ποσοστό άνω του 20%, το ήμισυ της υπό κρίση διαφοράς θα καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά»).

Οδηγός

Το σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου που, σύμφωνα με πληροφορίες, «πέρασε» από τους Θεσμούς, προβλέπει ότι μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι κύριες συντάξεις των ήδη συνταξιούχων θα καταβάλλονται στο ύψος που είχαν.

Τελικά ποσά

Τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης, συνυπολογίζοντας και την καταβολή της εγγυημένης από το κράτος εθνικής σύνταξης, ευνοούν ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους, στο πλαίσιο της εσωτερικής αλληλεγγύης υπέρ των πιο «αδύναμων».

Έως 2.000 ευρώ

Οι μέσες συντάξιμες αποδοχές (που θα υπολογίζονται, πλέον, με βάση ολόκληρο τον εργασιακό βίο και όχι με την καλύτερη πενταετία, διετία κ.ά.) θα κυμαίνονται από 600 ευρώ (το χαμηλότερο ποσό για πλήρη απασχόληση) έως 2.000 ευρώ (το υψηλότερο).

-------------

Υπουργείο Εργασίας: Διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων


Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, διευκρίνισε σχετικά με την διαπραγμάτευση, ότι διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων.

«Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης υπήρξε συμφωνία ή σημαντική προσέγγιση σε όλα τα ανοικτά θέματα, στη βάση του προσχεδίου νόμου και των κυβερνητικών προτάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές του διατάξεις. Ειδικότερα, διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και συνεχίζει:

«Εξασφαλίσθηκε, επίσης, Εθνική Σύνταξη 384 Ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης που προστατεύουν τους πιο αδύναμους και ταυτόχρονα δίνουν κίνητρα παραμονής στην εργασία για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «καμιά επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ είναι απολύτως αναληθή» ενώ «εξίσου ανακριβείς είναι και οι πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ, «για να κλείσει η συμφωνία». Επισημαίνεται ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019 αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (Μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της Εθνικής Σύνταξης».

Κλείνοντας, το υπουργείο Εργασίας θεωρεί «απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης μέχρι το Eurogroup και η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

-------------

Κατρούγκαλος: Προστασία των κύριων συντάξεων - Μείωση στο 10% των επικουρικών


"Αν υπήρχε χρόνος και δεν υπήρχε η αναγκαστική διακοπή των συζητήσεων είμαι πεπεισμένος ότι θα είχαμε καταλήξει στην τελική συμφωνία" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην συνέντευξη Τύπου του οικονομικού επιτελείου για τις διαπραγματεύσεις.

Υπήρχε συμφωνία ή σημαντική προσέγγιση στα περισσότερα θέματα που συζητούσαμε με τους δανειστές, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, έχουν ενσωματωθεί οι μνημονιακές δεσμεύσεις στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του νέου ασφαλιστικού και έκανε λόγο για ισονομία δημοσίου ιδιωτικού τομέα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις συντάξεις, επισήμανε ότι υπάρχει απόλυτη προστασία των κυρίων συντάξεων και μετά το 2018, ενώ τόνισε ότι θα αρχίσουν να αυξάνονται μετά οι υφιστάμενες όταν ευθυγραμμιστούν με τις νέες. Επίσης είπε ότι η εθνική σύνταξη έχει εξασφαλιστεί στα 384 ευρώ και ότι καμία επικουρική σύνταξη μικρού ή μεσαίου συνταξιούχου δεν πρόκειται να μειωθεί. "Μόνο το 10% των συνταξιούχων θα δει μείωση στις επικουρικές" συμπλήρωσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ανακριβή την πληροφορία ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία και μίλησε για σταδιακή απομείωση του μέχρι το 2019. Προστατεύουμε απολύτως το εισόδημα του 90% των συνταξιούχων, είπε.

"Εμείς, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, θα επιλέξουμε τα μέσα που θα εφαρμόσουμε τα μνημονιακά μέτρα" συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος, επίσης, στο ασφαλιστικό είπε ότι το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές συγκριτικά με το παρελθόν.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό και αυτή τη φάση, όπως είπε, "είμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης και ανταλλαγής ορισμένωνστοιχείων με τους θεσμούς".

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί βελτιωτικές προτάσεις αλλά όχι περικοπές.

"Σε ό,τι αφορά υποχωρήσεις που ανάγονται σε περικοπές συντάξεων θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πλέον. Δεν υπάρχει ανάγκη για νέες περικοπές γιατί υπερκαλύπτουμε τους μνημονιακούς στόχους" πρόσθεσε.




Πηγή: http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κούνεβα: Τα άτομα με αναπηρία είναι τα μεγαλύτερα θύματα της λιτότητας


Για παραβίαση βασικών τους δικαιωμάτων έκανε λόγο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραβίαση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων στην Ελλάδα, θα αποτελέσει νέα, πιθανή περικοπή των επιδομάτων τους, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν για το ζήτημα αυτό.

«Οι περικοπές από το κουαρτέτο οδηγούν σε παραβίαση της σύμβασης, τέτοια μέτρα καθιστούν την εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων στην Ελλάδα αδύνατη και η σύμβαση θα παραμένει στα χαρτιά», τόνισε η κ. Κούνεβα, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12». Υπογράμμισε, ότι αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση η ζωή των ατόμων με αναπηρία θα γίνει ακόμα χειρότερη γιατί, όπως είπε, οι περισσότεροι είναι αποκλεισμένοι από την εργασία και ζουν μόνο με τα επιδόματα.

«Ρωτάω την Κομισιόν αν το δέχεται να αναλάβει τις ευθύνες της, αν δεν το δέχεται να προτείνει να φύγει αυτή η πρόβλεψη του μνημονίου και να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βρουν ισοδύναμα μέτρα», επισήμανε η κ. Κούνεβα και πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες περικοπές θα οδηγήσουν τα άτομα με αναπηρία σε πλήρη φτωχοποίηση.

«Τα άτομα με αναπηρία είναι τα μεγαλύτερα θύματα της λιτότητας, έχουν παραβιαστεί βασικά τους δικαιώματα, κάποιοι έχουν χάσει και την πρόσβαση στην υγεία, στους καρκινοπαθείς στερούνται τα φάρμακα κάτι που κάνει πιο άνισο τον δύσκολο αγώνα τους», είπε και υπενθύμισε ότι έχει προτείνει πολλές φορές στην Κομισιόν όταν ασκούνται μέτρα λιτότητας να υπολογίζει το κοινωνικό κόστος που έχουν αυτά στους ανθρώπους και να τα εξαιρεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκάλυψη: Αυτά προβλέπει η συμφωνία Κοντονή - FIFA


Όλα όσα έπεσαν στο τραπέζι και απομακρύνουν το Grexit. Παραπομπή των επτά ποινικά διωκόμενων και επανέναρξη του Κυπέλλου με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Με τη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή, τον Κωστάκη Κουτσόκουμνη και την ΕΠΟ βρέθηκε λύση και είμαστε κοντά στην αποφυγή του Grexit.

Update: Με ενημέρωση του το υφυπουργείο επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του sportfm.gr που ακολουθεί

To sportfm.gr αποκαλύπτει ότι η συμφωνία έγινε ουσιαστικά για να φτάσουμε στην παραπομπή των επτά ποινικά διωκόμενων στην επιτροπή δεοντολογίας. (Update:

Πρόκειται για τα μέλη του Δ.Σ Υφαντή, Παπανικολάου, Προύντζο και Παπακωνσταντίνου και τους διαιτητές Δημητρόπουλο, Σπάθα και Γιάχο.

Αυτό που προβλέπεται -σύμφωνα με κύκλους του υφυπουργείου- είναι να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να παραπεμφθούν οι επτά στην επιτροπή δεοντολογίας με στόχο την απομάκρυνση τους.

Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να εναρμονιστεί ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ με αυτόν της FIFA, ώστε να έχει δικαίωμα η επιτροπή δεοντολογίας να εξετάσει και υποθέσεις που αφορούν στο διάστημα πριν τον Ιούνιο του 2015.

Ο οδικός χάρτης της συμφωνίας έχεις ως εξής: Μέχρι την Πέμπτη η FIFA θα πρέπει να στείλει εγγράφως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κουτσοκούμνης ενώπιον του Κοντονή.

Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο της FIFA ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και προσπαθήσουν να κωλυσιεργήσουν και να καλύψουν τους ποινικά διωκόμενους, αυτός θα νομοθετήσει άμεσα (παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο) ώστε αυτοί οι επτά να παραπεμφθούν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, την επόμενη Τετάρτη 20 του μήνα, θα έρθει στην Ελλάδα ειδική επιτροπή της FIFA που θα εξετάσει το καταστατικό της ΕΠΟ, τους κανονισμούς, τις πειθαρχικές επιτροπές, την επιτροπή δεοντολογίας, και την λειτουργία της ΚΕΔ.

Από την ερχόμενη Τετάρτη -σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το υφυπουργείο- θα μπει το νερό στο αυλάκι για την παραπομπή των επτά ποινικά διωκόμενων, αφού η FIFA θα απαιτήσει από την ΕΠΟ την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει στην επιτροπή να ασχολείται με υποθέσεις προ Ιουνίου 2015.

Συζητήθηκε επίσης μεταξύ Κουτσοκούμνη-Κοντονή και το θέμα των συνθηκών επανέναρξης του Κυπέλλου και φέρεται ο υφυπουργός να πήρε το πράσινο φως ώστε να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια, αλλά και να έρθει ξένος διαιτητής για τον τελικό εφόσον είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Η ΕΠΟ θα πρέπει σε 48 ώρες να αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ, να καταθέσει στον υφυπουργό αίτημα επανέναρξης του Κυπέλλου και ο Σταύρος Κοντονής να το κάνει αποδεκτό.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι εκτός κάδρου μένει ο Γιώργος Γκιρτζίκης που αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις για την υπόθεση της κάρτας Υγείας όπως και η υπόθεση Koriopolis.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώην πράκτορας της CIA που θέλει να αποφύγει την έκδοση στην Ιταλία


Η Σαμπρίνα ντε Σόουζα είχε καταδικαστεί για την απαγωγή ενός αιγύπτιου ιμάμη.

Μια πρώην πράκτορας της CIA που είχε καταδικαστεί από την ιταλική δικαιοσύνη για την απαγωγή ενός αιγύπτιου ιμάμη κατέθεσε μια ύστατη προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας προκειμένου να αποτραπεί η έκδοσή της στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.

Η πρώην πράκτορας της CIA που θέλει να αποφύγει την έκδοση στην Ιταλία

Η έκδοση από την Πορτογαλία στην Ιταλία της Σαμπρίνας ντε Σόουζα, 59 ετών, είχε αποφασιστεί τον Ιανουάριο από το εφετείο της Λισαβόνας και επικυρώθηκε τον Μάρτιο από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε μια πρώτη προσφυγή του είχε υποβάλει ο δικηγόρος της.

Η Σαμπρίνα ντε Σόουζα, που έχει πορτογαλική και αμερικανική υπηκοότητα, είχε καταδικαστεί ερήμην το 2011 από την ιταλική δικαιοσύνη σε επτά χρόνια κάθειρξη για την απαγωγή το 2003 από το Μιλάνο του Αιγύπτιου ιμάμη Αμπού Όμαρ.

Στην τελευταία προσφυγή, η οποία παρελήφθη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας τη Δευτέρα, ο δικηγόρος της πρώην πράκτορα της CIA, ο Μανουέλ ντε Μαγκαλιάες ε Σίλβα, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμιά επίσημη εγγύηση ότι η Ιταλία θα διεξαγάγει μια νέα δίκη» της πελάτισσάς του.

Η Σόουζα είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 στη Λισαβόνα ενώ ετοιμαζόταν να πάρει μια πτήση για τη Γκόα, πρώην πορτογαλική κτήση στην Ινδία, όπου ζει η μητέρα της, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Ιταλία.

Ο ιμάμης Αμπού Όμαρ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Οσάμα Χάσαν Νασρ, είχε απαχθεί από έναν δρόμο του Μιλάνου την 17η Φεβρουαρίου 2003, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες (Sismi) και η CIA, και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο, όπου σύμφωνα με συνηγόρους του, υπέστη επανειλημμένους βασανισμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας είχε επικυρώσει τις ποινές επτά έως εννέα ετών κάθειρξης σε βάρος 22 πρακτόρων της CIA κι ενός αξιωματικού των ένοπλων δυνάμεων, όλων Αμερικανών υπηκόων και φυγόδικων κατά τη θέση της ιταλικής δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκινά από τα hot spots


Ρίψεις αντικουνουπικών σκευασμάτων από την Περιφέρεια Μακεδονίας.

Οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησαν φέτος από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Ήδη, πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί και ρίψεις αντικουνουπικών, ανά περίπτωση, στα κέντρα της Νέας Καβάλας και του Χέρσου Κιλκίς, των Διαβατών και του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη, των Γιαννιτσών στην Πέλλα αλλά και σε τέσσερα σημεία φιλοξενίας προσφύγων στην Πιερία (Χράνη, Κτήμα Ηρακλής, Κάμπινγκ Νηρέας και ξενοδοχείο Ορφέας).

Τα παραπάνω επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη, η οποία γνωστοποιεί ότι και στην Ειδομένη πραγματοποιούνται κάθε τρεις μέρες δειγματοληψίες σε σημεία όπου υπάρχουν συγκεντρώσεις νερών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η απαιτούμενη συγκέντρωση προνυμφών για να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί.

«Η διαφορά του φετινού προγράμματος από εκείνα των προηγούμενων χρόνων είναι ότι εντάξαμε στο πρόγραμμα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων» σημειώνει και διευκρινίζει ότι στην Ειδομένη δεν είναι δυνατόν να διενεργηθούν ψεκασμοί εντός του καταυλισμού λόγω της παρουσίας των προσφύγων, για το λόγο αυτό παρεμβάσεις θα γίνουν στον παρακείμενο χείμαρρο και όπου υπάρχουν λακκούβες με νερά περιμετρικά του καταυλισμού αλλά και στο χωριό της Ειδομένης. Στο αστικό του περιβάλλον θα γίνουν ρίψεις ταμπλετών σε φρεάτια, αποχετεύσεις και βόθρους και στο περιαστικό περιβάλλον ψεκασμοί.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη» που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης εντόμων στην Περιφέρεια, Σπύρος Μουρελάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι τεχνικά δεν υπάρχει καμία δυσκολία για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου.

Ωστόσο, όπως εκτιμά, είναι απαραίτητη η διασφάλιση καλών συνθηκών διαβίωσης σε καταυλισμούς και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αλλά και η παρακολούθηση των μετακινήσεων των προσφυγικών πληθυσμών προκειμένου να είναι γνωστό σε κάθε περίπτωση αν προέρχονται από χώρες χαμηλού ή υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Αυτό είναι σημαντικό καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, είδη κουνουπιών που εμφανίζονται στη χώρα μας από τον Ιούνιο, όπως ο τίγρης της Ασίας και τα ανωφελή κουνούπια, είναι δυνητικά μεταφορείς ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός και η «τσινγκουγκούνια» αλλά και του ιού Ζίκα. «Περιοχές υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου για τις παραπάνω ασθένειες θεωρούνται η υποσαχάρια Αφρική, η ινδική υποήπειρος και η νότια Αμερική όμως η πλειονότητα των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας προέρχεται από χώρες όχι ιδιαίτερα υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου» προσθέτει.

Όσον αφορά την καταπολέμηση κουνουπιών σε περιοχές εκτός κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, η κ. Τζάκη επισημαίνει ότι οι οχλήσεις που ενδεχομένως παρατηρούνται από τα κουνούπια το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδίδονται στα διαχειμάζοντα κουνούπια και τα κουνούπια της άνοιξης που δεν είναι όμως διαβιβαστές ασθενειών, συνεπώς δεν προκαλούν ανησυχία. Τονίζει, εξάλλου, ότι καθώς ο διαγωνισμός για το διετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών έγινε πέρσι, υπάρχει η ετοιμότητα να ξεκινήσουν ψεκασμοί και παρεμβάσεις από το Μάιο - εφόσον διαπιστωθεί ικανοποιητική συγκέντρωση προνυμφών στους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Για τις παρεμβάσεις στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συνεννοήσεις με τους παραγωγούς ρυζιού ώστε οι ψεκασμοί να γίνουν ανάλογα με το χρόνο στον οποίο κατακλύζονται οι ορυζώνες με νερό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβασιούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας


Διεκδικούν τη συνέχιση της ισχύος των συμβάσεών τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν συμβασιούχοι των κοινωνικών δομών στους δήμους (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), οι οποίοι διεκδικούν τη συνέχιση της ισχύος των συμβάσεών τους και μετά την 1η Ιουλίου με ενσωμάτωση στο νέο ΕΣΠΑ.

Όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο προορίζεται να καλύψει τις θέσεις τους με νέο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των δήμων οι οποίοι πραγματοποιούν παράλληλα σήμερα 24ωρη απεργία παραμένουν απλήρωτοι, όπως αναφέρουν, από τον Δεκέμβριο του 2015.

Πρόκειται για 850 άτομα συνολικά τα οποία εντάσσονται σε 180 δομές πανελλαδικά. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου στην οποία εξέθεσαν τα αιτήματά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρον των ιταλικών σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Αναμένονται κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, λέει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι έχουν μέχρι στιγμή εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ ενδιαφέρον αναμένεται από τρεις ακόμα επενδυτές, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Έχουμε ενδιαφέρον από τους ιταλικούς σιδηροδρόμους, το έχουν δηλώσει επισήμως ήδη και περιμένουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους (RZD) και τη ΓΕΚ-Τέρνα... είτε μαζί, είτε χώρια ο καθένας», δήλωσε ο Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι ενδιαφέρον αναμένεται να εκφράσει και η κινεζική COSCO.

Ο Πιτσιόρλας δήλωσε ότι η Αθήνα επιδιώκει την έγκριση των δανειστών της για να μετατεθεί κατά ένα χρόνο, έως το 2018. ο αρχικός στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 6,4 δισ. ευρώ.

«Είναι μέχρι το 2018 να έχουμε τα 6,4 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διευρυνθεί το πρόγραμμα το οποίο υλοποιούμε», δήλωσε. «Περιμένουμε να επιβεβαιωθεί και από τη συμφωνία τώρα για την αξιολόγηση».

Αναφερόμενος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, της ΕΕΣΤΥ, ο Πιτσιόρλας δήλωσε ότι οι δύο από τους τρεις προεπιλεγέντες, η γαλλική Alstom και η γερμανική Siemens, διατηρούν το ενδιαφέρον τους.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για πλειοψηφικό πακέτο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα μετατεθεί στα τέλη Ιουλίου από τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Πιτσιόρλας.

«Με το που θα έχουμε εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε. «Αυτό που σε κάθε περίπτωση εμείς θα διασφαλίσουμε και στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό ποσό επενδύσεων».

Η δανέζικη APM Terminals, η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services ICTS, και η P&O Steam Navigation Company (DP World) που εδρεύει στο Ντουμπάι έχουν εκδηλώσει πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είπε ο Πιτσιόρλας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον έσερνε 500 μέτρα και τον εγκατάλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο


Ο ασυνείδητος οδηγός είχε ήδη εγκαταλείψει τραυματισμένο στο δρόμο τον έναν επιβάτη μοτοσικλέτας, με την οποία συγκρούστηκε μετωπικά.



Σε αναζήτηση του οδηγού οχήματος μάρκας SEAT, σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ", που παρέσυρε και εγκατέλειψε δύο νεαρούς επιβάτες μοτοσικλέτας τραυματισμένους πάνω στην άσφαλτο, βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Σε αναζήτηση του οδηγού οχήματος μάρκας SEAT, σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ", που παρέσυρε και εγκατέλειψε δύο νεαρούς επιβάτες μοτοσικλέτας τραυματισμένους πάνω στην άσφαλτο, βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Απριλίου σημειώθηκε το σοκαριστικό ατύχημα στην πόλη της Κομοτηνής, με τον οδηγό να παραμένει ακόμα άφαντο, αλλά τα θύματά του να νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Οι δύο 17χρονοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και μαζί με άλλους δυο φίλους τους που επέβαιναν σε άλλη μοτοσικλέτα κινούνταν προς το Κικίδιο, μέσω των δρόμων που βρίσκονται πίσω από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Επέστρεφαν στα σπίτια τους από την βραδινή τους έξοδο, όταν τους προσέγγισε ένα όχημα που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες.

Τότε σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση της μίας μοτοσικλέτας με το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ένας επιβαίνων της μοτοσικλέτας να πέσει στο οδόστρωμα κάτω και να χτυπήσει στον αυχένα.

Το σοκαριστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο οδηγός όχι μόνο δε σταμάτησε όταν έγινε η σύγκρουση με την μοτοσικλέτα, αλλά συνέχισε να οδηγεί έχοντας πάνω στο αυτοκίνητό του γαντζωμένο στο παρμπρίζ τραυματισμένο τον δεύτερο νεαρό επιβάτη της μηχανής. Ο τραυματισμένος παρέμεινε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και ο οδηγός δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε να προχωράει! Το παιδί γαντζώθηκε πάνω στο αυτοκίνητο στο παρμπρίζ κι αυτός συνέχισε να τρέχει, αφηνιασμένος χωρίς να τον αφήνει κάτω, αναφέρουν οι μαρτυρίες. Για περίπου 500 μέτρα συνεχίστηκε η τρελή κούρσα του ασυνείδητου οδηγού, οπότε ο νεαρός επιβάτης που βρίσκονταν πάνω στο όχημα πετάχτηκε στην άσφαλτο και κατέληξε μέσα σε παρακείμενους θάμνους.

Ο οδηγός εγκατάλειψε και το δεύτερο θύμα του και διέφυγε. Στο σημείο του ατυχήματος ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Παρέλαβαν αμέσως τον πρώτο τραυματία, αλλά άρχισαν να αναζητούν τον δεύτερο τραυματία, τον οποίον ο ασυνείδητος οδηγός είχε παρασύρει και εγκαταλείψει αλλού. Τελικά, όμως λένε οι πληροφορίες, ο νεαρός, αν και τραυματισμένος, κατάφερε ο ίδιος χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο να ειδοποιήσει και να πει που βρίσκεται. Παρελήφθη και αυτός από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σε χειρουργικές επεμβάσεις για το κάταγμα που υπέστη στο μηρό και το κάταγμα που υπέστη στο ισχίο, υποβλήθηκε ήδη ο νεαρός τραυματίας που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του αυτοκινήτου. Ο Θανάσης Κούκος Επιμελητής Β στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής ανέλαβε την φροντίδα του νεαρού τραυματία, που σήμερα αναρρώνει χάρη στις ιατρικές υπηρεσίες που δέχτηκε. Ο άλλος νεαρός υπέστη ελαφρύτερους τραυματισμούς, αλλά νοσηλεύεται επίσης στην Χειρουργική Κλινική.

Το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου και φυσικά αναζητά τον οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε στην άσφαλτο δύο νεαρά αγόρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Πληροφορίες για τη διαδικασία ασύλου σε 18 γλώσσες


Είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασύλου.

Πληροφορίες για τη διαδικασία ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αιτούντων άσυλο και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασύλου στα ελληνικά, τα αγγλικά και άλλες 18 γλώσσες.

Οι σημαντικότερες πληροφορίες έχουν μεταφραστεί στα αλβανικά, αμαρικά, αραβικά, μπενγκάλι, κινέζικα, νταρί, φαρσί, γαλλικά, γεωργιανά, χίντι, μολδαβικά, ρωσικά, σορανί, σουαχίλι, ισπανικά, ουκρανικά, ουρντού και τούρκικα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα asylo.gov.gr/en/?page_id=99


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ανακοίνωση από την Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα Λακκιάς του ΟΑΕΔ


Ανακοίνωση 12.04.2016


Από την Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα Λακκιάς του ΟΑΕΔ μας στάλθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Θέμα: «Επίσκεψη Γερμανών εκπαιδευτικών και επαγγελματιών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+»

Τη Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 επισκέφθηκε τη σχολή μας αποστολή εκπαιδευτικών και επαγγελματιών από το Αννόβερο της Γερμανίας στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ1 Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση του Erasmus+.

Η συγκεκριμένη ομάδα υλοποιώντας σχέδιο Erasmus+ συμπεριέλαβε και τη δική μας σχολή στο πρόγραμμα των επισκέψεών της προκειμένου να καταρτιστεί στη δομή και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής σχολής για σπουδαστές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ήταν μια γόνιμη και δημιουργική ημέρα όπου μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και τα προγράμματα Erasmus+ τέθηκαν τα θεμέλια για μελλοντική συνεργασία και κοινές δράσεις. 
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Το Παιδείας αγνοεί ξανά τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ


Δελτίο Τύπου 12.04.2016


Αρ. Πρωτ.: 624

Για μια ακόμη φορά η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την τακτική του υπουργείου Παιδείας να αγνοεί τις διαχρονικές ελλείψεις που σημειώνονται στο χώρο της Εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και να προχωρά στη λήψη ανεπαρκών μέτρων και πολιτικών τόσο για την ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό (επιστημονικό, ειδικό, βοηθητικό) όσο και για την επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που είναι άτομα αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Η νέα διάταξη για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δόθηκε στη δημοσιότητα αιφνιδιαστικά, για άλλη μια φορά συντάχθηκε ερήμην της Ε.Σ.Α.μεΑ. των φορέων μελών της και των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών με αναπηρία, που ως εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεργία.

Το υπουργείο Παιδείας και για τα επόμενα χρόνια μονιμοποιεί τη χρήση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, ενώ τα κοινωνικά κριτήρια που τίθενται αφήνουν και πάλι έξω την πλειονότητα των εκπαιδευτικών με αναπηρία όπως συνέβη και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

Η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί το παν- αναπηρικό αίτημα επαναφοράς του Πίνακας Α για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ατόμων με αναπηρία και του Ειδικού Βοηθητικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Αγνοείται επίσης το αίτημα που αφορά στην κατάθεση διάταξης, για το διορισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω κατά προτεραιότητα σε ποσοστό 10% στη Γενική Εκπαίδευση. Με αυτό το μέτρο η ισχύουσα νομοθεσία θα εναρμονιστεί με την νομοθεσία άλλων ανεπτυγμένων χωρών, με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ν. 4074/2012) καθώς και με ευρωπαϊκές οδηγίες όπως η Οδηγία 2000/78/ΕΚ που αφορά στην ίση μεταχείριση στην απασχόληση και έχει ενσωματωθεί στο εθνικό μας δίκαιο με την ψήφιση του ν. 3304/2005.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του λίγα χρόνια πριν, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν πρωτοστατήσει για την επαναφορά του Πίνακα Α΄, όπως και για την κατά προτεραιότητα πρόσληψη εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση.

Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αιτήματα.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word (135.48 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε περιγράψει στο youtube τον φόνο που τελικά διέπραξε


Ένας 27χρονος άνδρας από τη Γλασκώβη σκότωσε την 25χρονη συγκάτοικο του επειδή αρνήθηκε να έρθει σε επαφή μαζί του.

Όπως ομολόγησε στο δικαστήριο αφού πρώτα την είχε κλειδώσει μέσα στο διαμέρισμα, της ζήτησε να έρθουν σε επαφή και όταν η άτυχη κοπέλα αρνήθηκε τότε της επιτέθηκε με ένα μαχαίρι.



«Έχασα τον έλεγχο. Δεν καταλάβαινα τις συνέπειες. Από τη στιγμή που άρχισαν όλα ξέφυγε η κατάσταση. Άρχισε να με κλωτσά και έτσι άρχισα να τη χτυπάω στο πρόσωπο. Προσπάθησα να τη σταματήσω και τότε άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Πήγα στην κουζίνα και πήρα το μαχαίρι», ομολόγησε στο δικαστήριο ο 27χρονος δράστης.

Μετά την ομολογία του στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε σε φίλους του τον τρόπο με τον όποια σχεδίαζε να σκοτώσει κάποια γυναίκα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέσμευσαν κατεψυγμένο κρέας κροκόδειλου και πύθωνα στου Ρέντη


Στη δέσμευση κατεψυγμένων φιλέτων κροκόδειλου και πύθωνα συνολικού βάρους 19 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στην περιοχή του Ρέντη.

Πρόκειται για ατομικές συσκευασίες 12 κιλών κατεψυγμένου φιλέτου κροκόδειλου και 7 κιλών κατεψυγμένο φιλέτου πύθωνα.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα πρόκειται να διερευνηθούν και να ταυτοποιηθούν πλήρως οι χώρες προέλευσης και η διαδικασία εισαγωγής τους στη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η δυνατότητα διακίνησης και διάθεσής τους στην κατανάλωση ως τρόφιμα ασφαλή-κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

OAEE: Άμεση πρόσβαση στον Ατομικό Λογαριασμό για τους ασφαλισμένους


Βασική επιδίωξη του ΟΑΕΕ αποτελεί η ενσωμάτωση και αφομοίωση νέων ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στη λειτουργία του και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο “Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου” υλοποιεί το στόχο αυτό, παρέχοντας στους ασφαλισμένους άμεση πρόσβαση στα ατομικά τους στοιχεία και, παράλληλα, εξυπηρέτηση, χωρίς να είναι απαραίτητη η επικοινωνία ή προσέλευσή τους στις κατά τόπους Υπηρεσίες.

Ο ΟΑΕΕ καλεί τους ασφαλισμένους του να εγγραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού (www.oaee.gr) και να αξιοποιήσουν άμεσα τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...