Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η πρώην πράκτορας της CIA που θέλει να αποφύγει την έκδοση στην Ιταλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Σαμπρίνα ντε Σόουζα είχε καταδικαστεί για την απαγωγή ενός αιγύπτιου ιμάμη.

Μια πρώην πράκτορας της CIA που είχε καταδικαστεί από την ιταλική δικαιοσύνη για την απαγωγή ενός αιγύπτιου ιμάμη κατέθεσε μια ύστατη προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας προκειμένου να αποτραπεί η έκδοσή της στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.

Η πρώην πράκτορας της CIA που θέλει να αποφύγει την έκδοση στην Ιταλία

Η έκδοση από την Πορτογαλία στην Ιταλία της Σαμπρίνας ντε Σόουζα, 59 ετών, είχε αποφασιστεί τον Ιανουάριο από το εφετείο της Λισαβόνας και επικυρώθηκε τον Μάρτιο από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε μια πρώτη προσφυγή του είχε υποβάλει ο δικηγόρος της.

Η Σαμπρίνα ντε Σόουζα, που έχει πορτογαλική και αμερικανική υπηκοότητα, είχε καταδικαστεί ερήμην το 2011 από την ιταλική δικαιοσύνη σε επτά χρόνια κάθειρξη για την απαγωγή το 2003 από το Μιλάνο του Αιγύπτιου ιμάμη Αμπού Όμαρ.

Στην τελευταία προσφυγή, η οποία παρελήφθη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας τη Δευτέρα, ο δικηγόρος της πρώην πράκτορα της CIA, ο Μανουέλ ντε Μαγκαλιάες ε Σίλβα, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμιά επίσημη εγγύηση ότι η Ιταλία θα διεξαγάγει μια νέα δίκη» της πελάτισσάς του.

Η Σόουζα είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 στη Λισαβόνα ενώ ετοιμαζόταν να πάρει μια πτήση για τη Γκόα, πρώην πορτογαλική κτήση στην Ινδία, όπου ζει η μητέρα της, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Ιταλία.

Ο ιμάμης Αμπού Όμαρ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Οσάμα Χάσαν Νασρ, είχε απαχθεί από έναν δρόμο του Μιλάνου την 17η Φεβρουαρίου 2003, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες (Sismi) και η CIA, και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο, όπου σύμφωνα με συνηγόρους του, υπέστη επανειλημμένους βασανισμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας είχε επικυρώσει τις ποινές επτά έως εννέα ετών κάθειρξης σε βάρος 22 πρακτόρων της CIA κι ενός αξιωματικού των ένοπλων δυνάμεων, όλων Αμερικανών υπηκόων και φυγόδικων κατά τη θέση της ιταλικής δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.