Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Θολό τοπίο σε Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δανειστές έφυγαν αφήνοντας πολλά μέτωπα ανοιχτά.

Στο γνώριμο θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πιστωτών. Μετά την τρίτη συνεχόμενη μεταμεσονύχτια διαπραγμάτευση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, το τοπίο για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό εξακολουθεί να είναι θολό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία και υστερα από 6,5 ώρες συζητήσεων, οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποφάσισαν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Στόχος, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα για να κλείσουν τη συμφωνία. Νέο χρονικό ορόσημο πλέον είναι η συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Απριλίου. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, το ζητούμενο είναι να έχει υπογραφεί το λεγόμενο stuff level agreement.

Πριν από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, είχε προηγηθεί τρίωρη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό με κυρίαρχο θέμα την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Πηγές προσκείμενες στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, μιλούσαν για πρόοδο και στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς όμως να προκύψει οριστική συμφωνία και σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αθήνα και δανειστές έφτασαν πιο κοντά στη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για 380.000 δικαιούχους, από την 1η Ιουνίου του 2016 και θα αφορά στο 20% αυτών που έχουν τα υψηλότερα εισοδήματα, για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση της κατάργησης του ΕΚΑΣ από την 1/1/2017 για το 50% των σημερινών δικαιούχων με στόχο την 1/1/2018 να καταργηθεί για το υπόλοιπο 20%.

Για το καυτό θέμα με τις εισφορές, που κρίνει την περικοπή στις επικουρικές, φαίνεται ότι υπάρχει προσέγγιση η αύξηση να είναι 1%.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το ύψος των περικοπών που πρόκειται να γίνουν στις επικουρικές συντάξεις ή στο άθροισμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών που υπερβαίνουν τα 1.300 με 1.400 ευρώ.

Ανάλογο είναι το τοπίο στο φορολογικό, όπου δεν έχει κλείσει το ύψος του αφορολόγητου. Από το ποσό αυτό θα εξαρτηθεί τελικά και η νέα φορολογική κλίμακα. Σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την πώληση σε funds φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.