Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μπέρδεψαν τα μωρά στο μαιευτήριο


Λάθος βρέφη έδωσαν σε δύο μητέρες, που είχαν το ίδιο όνομα, σε μαιευτήριο στην Ρωσία με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η μία το παιδί της άλλης, για τρεις ολόκληρους μήνες. Η λύση βρέθηκε όταν η μία από τις δύο μητέρες πραγματοποίησε τεστ DNA, καθώς μέρα με την μέρα διαπίστωνε πως το νεογέννητο παιδί της δεν έμοιαζε καθόλου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και μετά από προτροπή του συζύγου της.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βοηθήστε να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης


Μια παρέα φίλων, με τη συμμετοχή του γνωστού σε όλους μας για τις μαγειρικές του ικανότητες Ευτύχη Μπλέτσα, αποφάσισε να βοηθήσει με το δικό της τρόπο όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Με το βίντεο που ετοίμασαν προαναγγέλλουν μια κοινή προσπάθεια προσφοράς και βοήθειας τροφίμων αλλά και άλλων ειδών καθημερινής χρήσης. Το σύνθημά τους: "You can, we can".



Όπως λένε οι ίδιοι σύντομα θα ακολουθήσει νέο βίντεο με τα οριστικά σημεία και τις ημερομηνίες. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη. Αξίζει να σημειωθεί πως σε έναν από τους συνεργαζόμενους δήμους της Αττικής θα πραγματοποιείται τη μέρα της προσφοράς σας και εθελοντική αιμοδοσία.

Κατά προτεραιότητα θα εξυπηρετούνται οι εγγεγραμμένοι άποροι στα μητρώα των δήμων που θα προσφέρουν τους χώρους και τη βοήθειά τους και στη συνέχεια οι άνθρωποι που θα παρευρεθούν και θα έχουν ανάγκη από κάποια είδη. Όλα τα προϊόντα θα καταγραφούν και θα ταξινομηθούν. Αν περισσέψουν θα τα μοιραστούν σε άλλους δήμους.

Τι χρειαζόμαστε:

- Παιδικές τροφές, παιδικά ρούχα και παπούτσια, καθώς και σχολικά είδη και παιχνίδια.

-Τρόφιμα, κυρίως μακράς αποθήκευσης όπως όσπρια, ζυμαρικά κονσέρβες κλπ.

-Είδη προσωπικής υγιεινής όπως σαπούνια, σαμπουάν χαρτικά κλπ

-Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς κλπ

-Ρούχα, κουβέρτες, παπούτσια.

-Φάρμακα.

Και οτιδήποτε κρίνετε εσείς απαραίτητο και μπορείτε να προσφέρετε.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έχει δουλειά και έπιασαν τις κιθάρες


Ένα διαφορετικό τρόπο για να γεμίζουν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που άφηνε η αναδουλειά στον κλάδο των ταξί σκαρφίστηκαν δύο οδηγοί ταξί στην Ξάνθη, που το «έριξαν» στη μουσική, δημιουργώντας ένα μουσικό συγκρότημα, προβάροντας τα τραγούδια τους μέσα στο ταξί και προκαλώντας την έκπληξη αλλά και τον θαυμασμό των περαστικών.

Ο Κώστας Τεφτίκογλου και ο Τάσος Βογιατζής, γνωστοί και ως Beetroots, είναι δύο οδηγοί ταξί που συναντά συνήθως κανείς στην πιάτσα απέναντι από τον ΟΤΕ, να προβάρουν τραγούδια μέσα στο ταξί συντροφιά με τις «μάχιμες», όπως τις αποκαλούν, κιθάρες τους.

«Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που αγαπάμε και αγαπούσαμε πάντα, τη μουσική, να τη συνδυάζουμε με τον πολύ ελεύθερο χρόνο που έχουμε πλέον στο ταξί και τη μεγάλη αναμονή στην πιάτσα και να περνάμε τον χρόνο μας ευχάριστα χωρίς να μιζεριάζουμε και προσπαθούμε να γεμίσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά» εξηγεί ο Τάσος.

Ήταν πριν από δύο περίπου χρόνια όταν οι δύο οδηγοί ταξί σμίξανε τις μουσικές τους ανησυχίες, ξεκινώντας το δικό τους μουσικό γκρουπ και φτάνοντας στο σημείο να συνθέτουν τα δικά τους τραγούδια.

«Γνωριστήκαμε και είπαμε να συνεργαστούμε. Φτιάξαμε το σχήμα μας, κάνουμε τις πρόβες μας εδώ στον ελεύθερό μας χρόνο στο ταξί όσο περιμένουμε και τα βράδυ στα live» σημειώνει ο Κώστας, εξηγώντας πως μέσα από το ταξί, με την επαφή με τους πολίτες, γεννάται η έμπνευση.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Market yourself 2013" - Τόνισε τα δυνατά σου χαρακτηριστικά


Η ένωση αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 την εκδήλωση "Market yourself 2013"-Τόνισε τα δυνατά σου χαρακτηριστικά.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να βοηθήσουν προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς αλλά και απόφοιτους του Πανεπιστημίου μας καθώς και όποιον άλλο επιθυμεί να συμμετάσχει, στο να μπει κάποιος όσο καλύτερα γίνεται στην αγορά εργασίας.

Επίσης στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει ενημέρωση σχετικά με το ποια χαρακτηριστικά αναζητούνται σήμερα από την αγορά εργασίας, αλλά και να αναδειχθούν τρόποι και «κανάλια» εργασίας και επιχειρηματικότητας για τους συμμετέχοντες.



Ακολουθεί η πρόσκληση:

Στα πλαίσια της προσήλωσής της ένωσης αποφοίτων στο όραμα της και στην ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε ζητήματα που αφορούν τους αποφοίτους μας αλλά και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους ή μη γενικότερα, σας προσκαλούμε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Πανεπιστημίου (Πατησίων 76) στην εκδήλωσή μας με θέμα:

Market yourself 2013 / Τόνισε τα δυνατά σου χαρακτηριστικά

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
η κα Βελλιώτου Πέγκυ, Partner της KPMG και συντονίστρια του πάνελ της εκδήλωσης
ο κος Ρώσογλου Αθανάσιος, Γενικός Διευθυντής της Haifa SouthEast Europe SA
ο κος Σαλιάρης-Φασσέας Γεώργιος, Πρόεδρος South Western Europe - World Markets at IPG Mediabrands
ο κος Τσίγκος Δημήτριος, Πρόεδρος YES - European Confederation of Young Entrepreneurs και Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, Founder & CEO StartTech Ventures
ο κος Μπουραντάς Δημήτριος, Καθηγητής ΟΠΑ κ συγγραφέας

Από την πλευρά της KPMG, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος την αγορά εργασίας, θα μας παρουσιαστούν τα νέα απαιτούμενα χαρακτηριστικά σήμερα.

Η αγορά εργασίας και η επιχειρηματικότητα θα μας δωθούν επίσης μέσα από την εμπειρία του Γεν. Διευθυντή της Haifa, κου Ρώσογλου, με αξιοσημείωτη διεθνή δραστηριότητα τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία ειδικών λιπασμάτων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ξεχωριστές θα είναι και τοποθετήσεις των κκ.: Γ. Σαλιάρη-Φασσέα καθώς έχει ιδρύσει, πουλήσει, επενδύσει καθώς και αποτύχει σε 8 εταιρείες, έχει στήσει το γραφείο της Google στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι Πρόεδρος για 5 χώρες σε πολυεθνική εταιρεία στον χώρο των media και Δ. Τσίγκου ίσως του πιο αρμόδιου προσώπου στην Ελλάδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Επιδίωξή μας και εφέτος θα είναι να δώσουμε την εικόνα του τι αναζητούν και τι θα αναζητήσουν οι επιχειρήσεις από τα στελέχη τους καθώς και ποιές είναι οι αγορές που θα αναζητήσουν στελέχη τα επόμενα χρόνια. Επίσης να δώσουμε ορισμένες κατευθύνσεις που πιθανά βοηθούν την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και ευκαιριών σε νέα άγνωστα πεδία ευκαιριών όπως ο γεωργικός κλάδος αλλά και αυτός των social media.

Τη δική του μοναδική διάσταση, θα δώσει ο κος Μπουραντάς, γνώστης τόσο της αγοράς εργασίας αλλά και των αγωνιών και προσδοκιών των αποφοίτων, παλαιοτέρων και νέων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με το Workshop

«Market yourself – Find a job through social media» Ευγενική προσφορά της KPMG

Η κα. Σαραντίδη Έλενα μας προτείνει τρόπους να αναπτύξουμε το επαγγελματικό μας προφίλ στα social media με στόχο την εύρεση εργασίας.

H εκδήλωση θα καλύπτεται με live streaming μέσω του site www.fmvoice.gr

Ευγενική προσφορά της Fm Voice και του οικονομικού site www.fmvoice.gr

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.auebalumni.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Τζαμπάρ: Η λευχαιμία δεν είναι θανατική ποινή


Το μήνυμα που στέλνει ο πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ στους έλληνες πάσχοντες.

Για τη σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του πριν μερικά χρόνια, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην σούπερ σταρ του NBA, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

«Είχα διαγνωστεί με μία σπάνια μορφή λευχαιμίας το 2008. Είχα υψηλό επίπεδο λευκών αιμοσφαιριών. Το θετικό ήταν ότι η συγκεκριμένη αρρώστια εντοπίστηκε έγκαιρα και μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία».

Ο μεγάλος Καρίμ μίλησε και για τα συναισθήματα που του δημιούργησε η περιπέτεια της υγείας του. «Ήταν μια τραυματική εμπειρία, τρομακτική. Για τους περισσότερους η συγκεκριμένη διάγνωση ισοδυναμεί με θάνατο. Όμως δεν είναι έτσι. Ήρθα σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που περνούσαν την ίδια περιπέτεια με εμένα και προσπάθησα να τους δώσω δύναμη για τη συνέχεια».

Όσον αφορά το μήνυμα που στέλνει ο πρώην σούπερ σταρ του NBA στους Έλληνες πάσχοντες από την ίδια ασθένεια.

«Δεν πρόκειται για θανατική ποινή, Τα "εργαλεία" που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ιατρική είναι τόσο σημαντικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν και οι πιο σοβαρές ασθένειες. Το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη και θετική αντιμετώπιση, αλλά και να επισκέπτεστε συχνά τον γιατρό».



Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΗ: Και τηλεφωνικά ο διακανονισμός των οφειλών


Η επιχείρηση της ΔΕΗ, παρέχει πλέον τη δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα διακανονισμού και τηλεφωνικά, στο πενταψήφιο 11770 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, χωρίς δηλαδή απαραίτητη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στα κατά τόπου υποκαταστήματα.

Σημειώνεται, πως περισσότεροι από 1 εκατ. καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα προγράμματα διακανονισμού οφειλών που εφαρμόζει η ΔΕΗ, με άτοκες δόσεις και όρους που εξαρτώνται από το βαθμό συνέπειας του πελάτη.

Για την εφαρμογή του προγράμματος οι πελάτες της ΔΕΗ κατηγοριοποιούνται σε έξι βαθμίδες, ανάλογα με το ιστορικό τους:

- Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.

- Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.

- Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού.

- Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.

- Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους και Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Επιπλέον η επιχείρηση έθεσε σε εφαρμογή στις αρχές του 2013 ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους ευάλωτους καταναλωτές. Έτσι, η εικόνα για τους διακανονισμούς διαμορφώνεται ως εξής:

-Για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας»* 1, 2 και 3 η κάθε άτοκη δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή Euro 2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό Euro 200 (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των Euro 50.

-Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 & 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες Διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

-Στην κατηγορία «συνέπειας» 6 οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από την καταβολή εγγυήσεων.

-Δεν γίνεται διακοπή ρεύματος λόγω χρέους στους ευάλωτους πελάτες όχι μόνο τους επτά μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (Νοέμβριο με Μάρτιο και Ιούλιο με Αύγουστο ), αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, για τους καταναλωτές που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η ΔΕΗ προσφέρει διακανονισμό έως 12 μηνιαίων δόσεων, πάντα σε συνάρτηση με το ιστορικό συνέπειας του πελάτη. Υπενθυμίζεται ότι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών (περιλαμβάνονται και όσοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο)εντάσσονται οικιακοί πελάτες και μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, εφόσον είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία. Μέχρι στιγμής στο ΚΟΤ έχουν ενταχθεί περισσότερου από 400.000 καταναλωτές.



Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια διάκριση σε Έλληνες φοιτητές


Ένα γάντι και μια κούπα δημιούργησαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να βοηθήσουν όσους πάσχουν από Πάρκινσον. Η ιδέα τους, τους χάρισε μια παγκόσμια διάκριση και το πρώτο βραβείο καινοτομίας στη Βοστώνη.

Ωστόσο στη χώρα μας η ιδέα τους δεν αναγνωρίστηκε ως «μη πρωτοπόρα».

Δείτε το βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμεσολαβητή ζητά η Σύγκλητος του Καποδιστριακού


Να παρέμβει διαμεσολαβητής, προκειμένου να αρθεί το «αδιέξοδο» ζήτησε σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζοντας τη σταθερή της θέση για πλήρη επαναλειτουργία του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα συγκροτήθηκε επιτροπή, υπό τον Πρύτανη, από τα μέλη της Συγκλήτου κ. Θ. Φορτσάκη Πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Αθ.- Μ. Δημόπουλο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και Ελ. Καραμαλέγκου Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, προκειμένου να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, έτσι ώστε "με παρέμβασή τους να οριστεί διαμεσολαβητής που θα συζητήσει με τα δύο μέρη προς άρση του απόλυτου αδιεξόδου και με σκοπό να λειτουργήσει το Ίδρυμα με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα".

Παράλληλα, τα μέλη της Συγκλήτου εμμένουν στην απόφασή τους να θέσουν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους, παρά την άρνηση του Πρύτανη να τις αποδεχθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Παιδεία: Ναι μεν, αλλά…


Σε εποικοδομητικό κλίμα, αλλά και με τους πρυτάνεις να επισημαίνουν τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στα ιδρύματα που διευθύνουν, πραγματοποιήθηκαν οι ξεχωριστές συναντήσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο.

«Συζητάμε για την επόμενη μέρα. Ευελπιστούμε πως οι σχολές θα ανοίξουν», τόνισε ο πρύτανης του ΕΜΠ, κάνοντας λόγο για «περιεκτική και εποικοδομητική συνάντηση». Ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε επίσης ότι λειτουργούν ήδη τρεις σχολές του ΕΜΠ και θα γίνουν προσπάθειες να ανοίξουν και οι υπόλοιπες έξι.

«Το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει»

Για αδυναμία λειτουργίας του Πολυτεχνείου κάνει λόγο στη σημερινή της απόφαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος επιβεβαιώνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τις επανειλημμένα διακηρυγμένες θέσεις της.

«Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει τις επανειλημμένα διακηρυγμένες θέσεις της: με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενη εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει, και ότι η ίδια η Σύγκλητος αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες.» Η Σύγκλητος αποφάσισε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα.

Διαμεσολαβητή ζητά η Σύγκλητος του Καποδιστριακού

Να παρέμβει διαμεσολαβητής, προκειμένου να αρθεί το «αδιέξοδο» ζήτησε σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζοντας τη σταθερή της θέση για πλήρη επαναλειτουργία του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα συγκροτήθηκε επιτροπή, υπό τον Πρύτανη, από τα μέλη της Συγκλήτου κ. Θ. Φορτσάκη Πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Αθ. Μ. Δημόπουλο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και Ελ. Καραμαλέγκου Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, προκειμένου να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, έτσι ώστε "με παρέμβασή τους να οριστεί διαμεσολαβητής που θα συζητήσει με τα δύο μέρη προς άρση του απόλυτου αδιεξόδου και με σκοπό να λειτουργήσει το Ίδρυμα με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα". Παράλληλα, τα μέλη της Συγκλήτου εμμένουν στην απόφασή τους να θέσουν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους, παρά την άρνηση του Πρύτανη να τις αποδεχθεί.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων τάχθηκε σαφώς ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας. «Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί. Μετά τη διαθεσιμότητα οι δρόμοι για το πανεπιστήμιο είναι δυο: ή θα λειτουργεί ή θα λειτουργεί. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι υποχρεωμένο να τα βγάλει πέρα-κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», ανέφερε, ενώ από την πλευρά του ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου σημείωσε ότι υπήρξε αμοιβαία κατανόηση για την επόμενη μέρα.

Ες αύριον τα σπουδαία

Κρίσιμη είναι η συνάντηση που θα έχει αύριο στις 11 το πρωί ο κ. Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου (απεργίες εξήγγειλαν και οι διοικητικοί του ΕΜΠ), ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο μετά τις εκατέρωθεν προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Ιδρυμάτων διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό. «Κανένας διάλογος μέχρι την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της ομοσπονδίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του ΦΑΠ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε φορολογούμενος και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων (ΦΑΠ), που επιβλήθηκε τη διετία 2011-2012.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το ΣτΕ με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης. Δηλαδή, θα συζητηθεί με διαδικασίες «εξπρές» (σύντομο χρονικό διάστημα) και η πιλοτική απόφαση που θα εκδοθεί θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης, ο οποίος, όπως δηλώνει, δεν έχει εισόδημα λόγω «της ραγδαίας πτώσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας» προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικά, παράνομα και αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, με τα οποία υποχρεώνεται να καταβάλει για κάθε ένα έτος το ποσό των 14.887 ευρώ.

Ο φορολογούμενος σημειώνει στην προσφυγή του ότι έχει τρία ακίνητα, εκ των οποίων στα δύο έχει την ψιλή κυριότητα και στο τρίτο την πλήρη κυριότητα. Όμως, και τα τρία ακίνητα, όπως υποστηρίζει, δεν του αποφέρουν κανένα εισόδημα.

Επίσης, αναφέρει ότι η επιβολή του ΦΑΠ προσκρούει στο άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι η επιβολή φόρου επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα και στην περίπτωση αυτήν πρέπει να είναι ανάλογη με τον βαθμό που υπάρχει. Όπως διευκρινίζει, οι διατάξεις του φορολογικού νόμου που αφορούν τον ΦΑΠ αντιβαίνουν το άρθρο 5 του συνταγματικού χάρτη, καθώς το ύψος του φόρου δεν συναρτάται προς τη φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου.

Εξάλλου, σημειώνει ότι ο ΦΑΠ είναι αντίθετος στην ΕΣΔΑ, αφού το ύψος του φόρου υπολογίζεται κατά τέτοιον τρόπο που να ισοδυναμεί με στέρηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς ο πολίτης καλείται να καταβάλει το σύνολο της αξίας της σε φόρο.

Τέλος, ο φορολογούμενος τονίζει ότι πλέον του ΦΑΠ, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και το γνωστό «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών), κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταβολή, μέσα σε λίγα χρόνια, του ισόποσου της αξίας των ακινήτων σε φόρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έτσι νίκησα την ανορεξία»


Κάποτε τρεφόταν από σωλήνα και οι γιατροί της έδιναν 48 ώρες ζωής. Σήμερα είναι μια φυσιολογική γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, εξέλιξη την οποία οφείλει εν πολλοίς σε μία αλυσίδα φαστ-φουντ.

Η ηλικίας 21 ετών Βρετανίδα, Τζο Τόμπσον, άρχισε να αντιμετωπίζει το «τέρας» της ανορεξίας στα 11 της. Έφτασε κάποια στιγμή να ζυγίζει μόλις 25 κιλά και να περνά τη μέρα της στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι έχει 48 ώρες ζωής. Το πρώτο ιατρικό λάθος...



Η Τόμπσον κατάφερε να επιβιώσει και σιγά σιγά άρχισε να βελτιώνει την καθημερινότητά της. Κι ήρθε η μέρα που βρήκε τη λύση. Κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να πειστεί να φάει, είναι να βλέπει άλλους να τρώνε την ίδια στιγμή. Αποφάσισε, λοιπόν, να πιάσει δουλειά στα McDonalds.



«Από την πρώτη σχεδόν μέρα ερωτεύτηκα τον μάνατζέρ μου. Για να περάσω χρόνο μαζί του, τού έκανα παρέα στο φαγητό. Μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να φάει αν πρώτα δεν τελειώσω εγώ το πιάτο μου. Έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Σήμερα έχουμε δύο παιδιά μαζί και ζω πλέον μια φυσιολογικότατη ζωή».

Οι γιατροί της είχαν πει προ ετών ότι δεν θα έμενε ποτέ έγκυος, λόγω των βλαβών που είχε προξενήσει στον οργανισμό της η ανορεξία. Το δεύτερο ιατρικό λάθος.



Διαβάστε περισσότερα...

«Το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει»


Για αδυναμία λειτουργίας του Πολυτεχνείου κάνει λόγο στη σημερινή της απόφαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος επιβεβαιώνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τις επανειλημμένα διακηρυγμένες θέσεις της.

«Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει τις επανειλημμένα διακηρυγμένες θέσεις της: με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενη εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει, και ότι η ίδια η Σύγκλητος αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες.»

Κλείνοντας, η Σύγκλητος αποφάσισε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα.

«Η Σύγκλητος θα συνεχίσει τη συνεδρίαση τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 στις 8 π.μ. για να συνεκτιμήσει όλα τα μέχρι τότε δεδομένα.»



Διαβάστε περισσότερα...

Παραβάτης 1 στους 2 στους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ


Για τα καλά κρατεί η φοροδιαφυγή.

Στο 47% διαμορφώθηκε στο 9μηνο 2013 το μέσο ποσοστό παραβατικότητας στους ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Συνολικά το ΣΔΟΕ στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013 ξεπέρασε το στόχο των 16.695 προγραμματισμένων ελέγχων, διενεργώντας συνολικά 24.358 ελέγχους σε επιλεγμένες επιχειρήσεις (ποσοστό υλοποίησης στόχων 146%).

Στους εν λόγω ελέγχους διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 358.622 παραβάσεις σε 11.494 παραβάτες, ήτοι 31 περίπου παραβάσεις ανά περίπτωση και το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 47% !

Ακόμη, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διενήργησε 9.199 έλεγχους διακίνησης και εντοπίστηκαν 1.285 παραβάτες στους οποίους διαπιστώθηκαν 3.611 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας στις περιπτώσεις αυτές διαμορφώθηκε στο 14%.



Διαβάστε περισσότερα...

Μήνας ανθρωπιάς ο Νοέμβριος στη Βέροια


Καλάθια «αγάπης» γεμίζουν με τρόφιμα οι κάτοικοι της πόλης.

Καλάθια «αγάπης» γεμίζουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας που δίνονται σε πολίτες που έχουν ανάγκη, κάτοικοι της Βέροιας που μετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία του δήμου «Νοέμβρης Ανθρωπιάς». Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τέσσερις δράσεις, δύο εκ των οποίων υλοποιήθηκαν, η τρίτη πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο και η τέταρτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Πρόκειται, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Εθελοντισμού και Υγείας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, για μια πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου που υλοποιείται, έχοντας ως βασική κατεύθυνση την έμπρακτη αλληλεγγύη σε «όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματικά ανάγκη», ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 500 άτομα.

Έτσι, αύριο το πρωί, ο «Νοέμβρης Ανθρωπιάς» καλεί τους κατοίκους της Βέροιας σε ένα «μουσικό ταξίδι» που ξεκινά από τις 10.45 το πρωί. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του δήμου (ΚΕΠΑ), πλαισιωμένη με ένστολες γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού που θα κρατούν τα «καλάθια αγάπης» θα 'περάσει' από το εμπορικό κέντρο της πόλης «σκορπώντας» μελωδίες.

Τη «σκυτάλη» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα παίρνει το Μουσικό Σχολείο για να συνεχίσει αυτό το «ταξίδι» στην 'καρδιά' της πόλης και των ανθρώπων της και θα ακολουθήσει η Ειρήνη Κουρκούλη που θα προσθέσει τις δικές της «νότες» ευτυχίας, παίζοντας με το πιάνο της έντεχνη μουσική.

Στην πρώτη εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του «Νοέμβρη Ανθρωπιάς», την «πεζο-πορεία αγάπης» συμμετείχαν περισσότερα από 1500 άτομα, είπε ο κ. Μαυροκεφαλίδης. Αφετηρία και τερματισμός ήταν η πλατεία Ελιάς και τα «καλάθια αγάπης» γέμισαν με τρόφιμα μακράς διάρκειας που έφεραν μαθητές και πολίτες.

Όλα τα τρόφιμα παραδίδονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και από εκεί στους δικαιούχους. Εκτός των τροφίμων, χορηγίες ιδιωτών καλύπτουν και άλλα είδη (όπως κρέας) που δίνονται στους δικαιούχους.

Στο «Νοέμβρη Ανθρωπιάς» εντάσσεται, επίσης και η εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με τους προσκόπους της Βέροιας, όταν ομάδες προσκόπων έκαναν... «κατάληψη» στις εισόδους τεσσάρων σούπερ μάρκετ της πόλης και - κρατώντας τα «καλάθια αγάπης» - μοίραζαν φυλλάδια σε όσους πήγαιναν για ψώνια, προκειμένου να τους ενημερώσουν γι' αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Αποτέλεσμα ήταν, να συγκεντρωθούν περίπου 700 είδη τροφίμων από τέσσερα σούπερ μάρκετ από πολίτες που ανταποκρίθηκαν σ' αυτό το κάλεσμα.

Ο «Νοέμβρης Ανθρωπιάς» θα κλείσει με μουσική εκδήλωση στις 30 Νοεμβρίου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των εισιτηρίων (η τιμή του ενός είναι 10 ευρώ) θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων μακράς διάρκειας, τα οποία θα μπουν στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό του έργο, καθώς, όπως είπε ο κ. Μαυροκεφαλίδης, κάθε χρόνο υλοποιεί και μια διαφορετική πρωτοβουλία για τη στήριξη των αδύναμων.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνεται η κοινωνική βοήθεια στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Πολίτες, λόγω της κρίσης, αδυνατούν να βοηθήσουν.

Έχουν μειωθεί σταδιακά οι ποσότητες των προσφερόμενων τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα επρόκειτο να απασχολήσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή της λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα πεπραγμένα.

Μάλιστα όπως δήλωσε χτες η υπεύθυνη της δομής, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής Δέσποινα Μουτάφη, μέχρι και πριν λίγο καιρό συγκεντρώνονταν τρόφιμα, όμως το τελευταίο διάστημα η κοινωνία αδυνατεί να προσφέρει.

Είναι ενδεικτικό του φαινομένου να μειώνονται τα έσοδα και να αυξάνονται οι ανάγκες, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά τόνισε ότι μπορεί να υπάρχει αδυναμία προσφοράς. Δεν υπάρχει όμως και έλλειψη ενδιαφέροντος.

«Με μεγάλο κόπο κατορθώναμε να μαζευτούν τα τρόφιμα που χρειάζονται.

Εδώ και κάποιους μήνες έγιναν ενέργειες για να προμηθεύεται και η περιφέρεια τρόφιμα ώστε να καλύπτονται οι ελλείψεις στο παντοπωλείο, αλλά τα διαδικαστικά είναι δύσκολα και η γραφειοκρατία μεγάλη», είπε η κ. Μουτάφη κάνοντας γνωστό ότι υποστηρίζονται 270 οικογένειες με 600 ενήλικους και 192 παιδιά κυρίως μαθητές.

«Μέχρι τώρα η κοινωνία κάλυπτε τις ανάγκες όμως ζητούν και οι σύλλογοι τρόφιμα για την περιοχή τους», είπε επίσης, ενώ τόνισε ότι και η Πολιτεία πρέπει να συνεισφέρει εφόσον νομοθετεί αυτή τη δομή.

«Υπάρχουν χρήματα που δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Έχουν καταθέσει αίτημα οι μητροπόλεις που παρέχουν συσσίτια σε Κάλυμνο Κω Λέρο.

Πέρυσι μπορέσαμε και τους βοηθήσαμε με ένα ποσό για να αγοράσουν κρέατα φέτος δεν το επιτρέπουν οι ανάγκες μας.

Αυτό θα το συζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να στείλουμε δηλαδή μία ποσότητα από την προμήθεια που θα κάνουμε αν τελικά αυτό γίνει» κατέληξε η κ. Μουτάφη.


Πηγή: http://www.rodiaki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις συμμετοχής για δημοτικό λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη


Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πρόσκληση στους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης να υποβάλλουν αίτηση για την ένταξή τους στο δημοτικό λαχανόκηπο στην περιοχή των Λουτρών Θέρμης στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Θεσσαλονίκης» απευθύνουν η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, φορέας υλοποίησης του προγράμματος και ο δήμος της συμπρωτεύουσας.

Όπως ανακοίνωσε η ΆΡΣΙΣ, αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της στην οδό Πτολεμαίων 35 με Συγγρού στο 2ο όροφο, από τις 11:00 έως 15:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Εκκαθαριστικό ή υπεύθυνη δήλωση για µη υποβολή φορολογικής δήλωσης.

2. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (απόδειξη ∆ΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ κτλ) ή φωτοτυπία µισθωτηρίου συμβολαίου-αν δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του/της ενδιαφερομένου/ης

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει)

5. Γνωμάτευση γιατρού εφ’ όσον υπάρχουν προβλήματα υγείας

6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή βεβαίωση οικείου υποθηκοφυλακείου.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Αρχίζει την Κυριακή στην Πάτρα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει το 10ο χριστουγεννιάτικο bazaar το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εθελοντικό του εργαστήρι που βρίσκεται στα γραφεία του Οργανισμού στην Πάτρα.

Το bazaar αρχίζει την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου. Θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10π.μ. μέχρι τις 14.00 και από τις 17:00- 21:30. Το Σαββατοκύριακο θα λειτουργεί από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Οι εθελόντριες του Οργανισμού, στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν οικονομικά το έργο και τις δράσεις του, έφτιαξαν με πολύ μεράκι και αγάπη διάφορα χειροτεχνήματα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία δημοτικού γηροκομείου τυφλών»


Στη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη μετέβη ο Κεγκέρογλου.

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία δημοτικού γηροκομείου τυφλών στη Θεσσαλονίκη με αξιοποίηση κληροδοτήματος, είπε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μετέβη το μεσημέρι στη Σχολή Τυφλών.

«Μετά τη μετατροπή της Σχολής Τυφλών σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αναπτύχθηκαν πολλές δράσεις για τη στήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι σχεδιαζόμενες είναι ακόμη περισσότερες», δήλωσε ο υφυπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου επισκέφτηκε Κοινωνικές Δομές του Δήμου Καλαμαριάς υπογραμμίζοντας πως «προσπάθεια του υπουργείου είναι να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους, όχι μόνο τους οικονομικούς, αλλά και τους ανθρώπινους και τις υποδομές προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική προστασία και να αντιμετωπίσουμε τα αυξημένα προβλήματα της κοινωνίας».

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ίδρυμα «Αγ. Παντελεήμονας», εκεί όπου ο υφυπουργός συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα του νέου περιφερειακού σχήματος και οι δυνατότητες που ανοίγονται.

«Η κυβέρνηση παρά το σφιχτό οικονομικό πλαίσιο έχει θέσει προτεραιότητα την κοινωνική προστασία και δεν υπάρχουν σοβαρές περικοπές», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.



Διαβάστε περισσότερα...

Έχεις διδακτορικό; Γίνε τραπεζοκόμος!


Μία μοναδική θέση που μπορείς να διεκδικήσεις μέσω ΟΑΕΔ.

Τους σερβιτόρους με... διδακτορικό ζήλεψαν κάποιοι εργοδότες στην Καβάλα που ζητούν μέσω του ΟΑΕΔ για την ειδικότητα του οικιακού βοηθού- τραπεζοκόμου υποψήφιο που να είναι κάτοχος διδακτορικού.

Το παραπάνω προκύπτει από την επεξεργασία των θέσεων εργασίας που προσφέρουν διάφοροι ιδιώτες μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα η μοναδική θέση κατόχου διδακτορικού προσφέρεται από ιδιώτες αφορά μια θέση τραπεζοκόμου-οικιακού βοηθού στην πόλη της Καβάλας. Για το αληθές παραθέτουμε τη θέση όπως παρουσιάζεται από τον ΟΑΕΔ.


201201
ΚΠΑ2 ΚΑΒΑΛΑΣ
201201101707
ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ
1

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι περισσότερες θέσεις για ακόμη μια φορά αφορούν υποψηφίους με επίπεδο εκπαίδευσης δευτεροβάθμιας ή και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αντιθέτως για τους ανέργους κατόχους διδακτορικού προσφέρεται η μοναδική θέση του τραπεζοκόμου στην Καβάλα ενώ πιο τυχεροί είναι όσοι έχουν μεταπτυχιακό καθώς οι θέσεις ανέρχονται σε 7 και αφορούν τις ειδικότητες των υπαλλήλων γραφείων, των πωλητών, ψυχολόγων και των προγραμματιστών Η/Υ.

ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ
101201104836
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ, ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
4
ΚΠΑ2 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
101208102305
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
1
ΚΠΑ2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ
301205102283
ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
1
ΚΠΑ2 ΠΑΤΡΑΣ
601201105633
ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
1
Συνολικά οι ιδιώτες ζητούν μέσω του ΟΑΕΔ 15.802 εργαζόμενους από τις οποίες μόνο οι 591 προσφέρονται σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ) ήτοι το 3.74%. Το παραπάνω αποδεικνύει ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προκειμένου να βρουν μια θέση εργασίας προχωρούν στη διεκδίκηση θέσεων ΔΕ άλλα ακόμα και ΥΕ.

Όλες οι θέσεις του ΟΑΕΔ για αυτή την εβδομάδα
.


Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομική «σκούπα» στο Ηράκλειο


Πιάνουν τους επαίτες, κόβουν κλήσεις, απομακρύνουν παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ.

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες μια ακόμα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με κύριο αντικείμενο την απομάκρυνση των κάθε είδους επαιτών και παράνομων μικροπωλητών.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Τροχαίας με τη συνδρομή γερανού κόβει κλήσεις και απομακρύνει παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία και ήταν αυτή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «κρατούσε» την εικόνα της πόλης σε «ευπρεπή όρια».


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ξεσκονίζουν» τις λίστες Πάγκαλου και Σταμάτη για απολύσεις


Θα συνδυαστούν με την απογραφή των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Τις παλαιότερες λίστες που είχαν καταρτίσει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος , ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης και, την πιο πρόσφατη, του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη «ξαναζεσταίνουν» στην κυβέρνηση ενόψει καταργήσεων-συγχωνεύσεων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των απολύσεων του 2013 και του 2014.

Να σημειωθεί ότι η αρχική λίστα Πάγκαλου είχε προέλθει από μελέτη ιδιωτικής εταιρείας η οποία είχε πληρωθεί από το ΕΣΠΑ και πάνω σε αυτή βασίσθηκαν και οι επόμενες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του aftodioikisi.gr, οι συγκεκριμένες λίστες πρόκειται να συνδυαστούν με την απογραφή των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων του Δημοσίου στην οποία έχει προχωρήσει (αλλά δεν έχει ολοκληρώσει) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να αποφασιστεί ποιοι οργανισμοί θα συγχωνευθούν και ποιοι θα κλείσουν.

Πάντως, η τελευταία λίστα πλην της ΜΟΔ Α.Ε. και του ΑΠΕ δεν περιλάμβανε κάποιο μεγάλο οργανισμό ο οποίος με την κατάργησή του να «γεμίσει» τις «δεξαμενές» των απολύσεων.

Η «ΛΙΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1. ΜΟΔ Α.Ε. (υπουργείο Ανάπτυξης)

2. Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)

3. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (υπουργείο Ανάπτυξης)

4. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (υπουργείο Ανάπτυξης)

5. Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομίας (υπουργείο Ανάπτυξης)

6. Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών (υπουργείο Ανάπτυξης)

7. ΕΚΕΠ –ΕΚΕΧΧΑΧ Εθνική Χαρτοθήκη (υπουργείο Ανάπτυξης)

8. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (υπουργείο Ανάπτυξης)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

9. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό (Βουλή των Ελλήνων)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

10. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

11. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)

12. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (υπουργείο Δικαιοσύνης)

13. Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)

14. Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)

15. Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (υπουργείο Δικαιοσύνης)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

16. Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

17. Ελληνική Θαλάσσια Ένωση (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

18. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

19. Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας (ΚΕΤΕΘΑ) – υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

20. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ)– υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

21. Κέντρο Ερευνώ ν Θεμάτων Ισότητας (υπουργείο Εσωτερικών)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

22. Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου (υπουργείο Οικονομικών)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

23. Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

24. Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Γέρος του Μοριά (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

25. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

26. Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

27. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

28. Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

29. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)

ΥΠΕΚΑ

30. Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδας (ΟΚΧΕ) – ΥΠΕΚΑ

31. ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) – ΥΠΕΚΑ

32. Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΥΠΕΚΑ)

33. Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΥΠΕΚΑ)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

34. Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) – υπουργείο Υγείας

Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ)

- Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά»,

-Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας του υπουργείου Πολιτισμού,

-Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου με έδρα τα Χανιά,

-Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και το Ναυτικού Δικαίου που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης,

-Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς,

-Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών του υπουργείου Υποδομών με μεταφορά μερικών αρμοδιοτήτων στην κεντρική διοίκηση

-Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης

-κατάργηση Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο αρμόδιο υπουργείο.

Επίσης σε στάδιο αξιολόγησης θα τεθούν οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος, για τους οποίους υπάρχει εισήγηση για κατάργησή τους στην ίδια μελέτη που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση και είναι: Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών με μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας με μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, το Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και

Στην ίδια μελέτη προτείνεται επίσης η κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ή η αναδιάρθρωσή του με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων καθώς και η κατάργηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. και η μεταφορά επιλεγμένων αρμοδιοτήτων στον ΕΟΠΥΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική εκδήλωση από καθηγητές στη Θεσσαλονίκη


Μιλούν και τραγουδούν για την Παιδεία.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι εκπαιδευτικοί από κοινού με τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σήμερα το βράδυ στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην παιδεία με το μουσικό σχήμα «Λέξω προς αιθέρα».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση του θέματος της Παιδείας με κείμενα και τραγούδια.

Οι «Λέξω προς αιθέρα» που είναι εκπαιδευτικοί μιλούν και τραγουδούν για την Παιδεία.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελικοί πίνακες για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια


Ανακοινώθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις από το υπουργείο Παιδείας.

Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα του προσωπικού των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα. Παράλληλα μετά την ανακοίνωση των πινάκων αυτών το υπουργείο Παιδείας με τη σειρά του προχώρησε στην ανάρτηση των διαπιστωτικών πράξεων της διαθεσιμότητας.

Πιο αναλυτικά το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/7.8.2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1914) όπως ισχύει.

Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το εν λόγω Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται κατά τα προβλεπόμενα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Πατρών


Πανεπιστήμιο Κρήτης


Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Έκδοση διαπιστωτικών πράξεων από το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας με τη σειρά του προσχώρησε στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας ενώ παράλληλα ενημερώνει τους πρυτάνεις ότι είναι αρμόδιοι για την έγγραφη ενημέρωση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τη βάση του Μητρώου Μισθοδοτούμενων και να καταρτίσουν τους πίνακες με τις επόμενες μισθολογικές καταστάσεις με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:

Οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων είναι αρμόδιοι:

α) Να ενημερώσουν εγγράφως τον κάθε υπάλληλο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας (Αποδέσμευση των υπαλλήλων με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας»),

β) Να καταρτίσει τους πίνακες των επόμενων μισθολογικών καταστάσεων με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Διαπιστωτικές πράξεις υπαλλήλων του:

1. Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

2. Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,

3. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

4. Πανεπιστημίου Πατρών,

5. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

6. Πανεπιστημίου Κρήτης

7. Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

8. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων



Διαβάστε περισσότερα...

Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών μορφών θέρμανσης


Τα συν και τα πλην των μεθόδων που ζεσταίνουμε τις κατοικίες μας - Αναλυτική σύγκριση.

Όπως τα περισσότερα αντικείμενα -προϊόντα ανθρώπινης δημιουργίας-, έτσι και οι... εναλλακτικές πηγές ενέργειας έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, που πραγματοποιούμε, αναζητήσαμε να βρούμε τους λόγους, για τους οποίους κάποιος θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο, που ζεσταίνει το χώρο του, αλλά κι εκείνους, για τους οποίους θα πρέπει να είναι προσεκτικός, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικός στην επιλογή του.

Πρώτη στη λίστα των κριτηρίων είναι συνήθως η οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί και το μοναδικό.

Στα θερμαντικά μέσα που ακολουθούν περιλαμβάνονται όπως θα δείτε, τόσο το παραδοσιακό τζάκι, όσο και ο παραδοσιακός καυστήρας πετρελαίου. Παρά το γεγονός ότι δεν ανήκουν στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, τα παραθέτουμε ώστε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα πριν επιλέξετε με ποιο τρόπο θα ζεστάνετε το σπίτι σας.

Καυστήρες - Λέβητες Πετρελαίου
Το πετρέλαιο καίγεται στον καυστήρα και θερμαίνει νερό στον λέβητα το οποίο μέσω σωληνώσεων φτάνει στα σώματα καλοριφέρ.

Πλεονεκτήματα
- Ευρύ δίκτυο διανομής

Μειονεκτήματα
- Υψηλό κόστος αγοράς θερμαντικών μέσων – εγκατάστασης (καυστήρας, λέβητας, σωληνώσεις, καλοριφέρ κλπ)

- Υψηλό κόστος λειτουργίας

- Υψηλό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόστος καυσίμου

- Συχνή συντήρηση

- Η εγκατάσταση καταλαμβάνει αρκετό χώρο

- Το πετρέλαιο δεν αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

- Ανάγκη προμήθειας μέσω βυτιοφόρων

Καυστήρες - Λέβητες Φυσικού Αερίου
Πλεονεκτήματα
Το φυσικό αέριο σε σχέση με το πετρέλαιο:

- Είναι φτηνότερο σε ποσοστό έως και 30%

- Είναι συνεχώς διαθέσιμο, λόγω συνεχούς παροχής

- Δεν χρειάζεται να το προαγοράσετε και να το αποθηκεύσετε, αλλά πληρώνετε όσο χρησιμοποιείτε (όπως με το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό)

Εγκατάσταση (λέβητας - καυστήρας) νεότερης γενιάς με καλύτερη απόδοση

Ταχεία απόκριση στη ρύθμιση θερμοκρασίας

Μειονεκτήματα
- Περιορισμένο δίκτυο διανομής

- Χρέωση μηνιαίου παγίου

- Υψηλό κόστος αγοράς (καυστήρας, λέβητας, σωληνώσεις, καλοριφέρ)

-Υψηλό κόστος λειτουργίας

- Συνεχώς μεταβαλλόμενο κόστος καυσίμου

- Συχνή συντήρηση

-Το φυσικό αέριο δεν αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

Καυστήρες - Λέβητες Βιομάζας (καύση πέλλετ, βιομάζας)

Πλεονεκτήματα
- Δυνατότητα παραγωγής υλικών βιομάζας (ξύλα, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κλπ.)

- Η βιομάζα είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (τα υλικά της συλλέγονται και μπορούν να ανανεωθούν)

- Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης από πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε συνάρτηση με την απόδοση του λέβητα και της καύσιμης ύλης

- Σχετικά μικρό κόστος λειτουργίας (ανάλογα με το είδος βιοκαυσίμου)

Μειονεκτήματα
- Μεγάλος χώρος εγκατάστασης του καυστήρα

- Υψηλό κόστος συντήρησης όταν χρησιμοποιούνται pellet ή ξύλα χαμηλής ποιότητας

- Ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας με καύσιμα

- Συχνό καθάρισμα

Τζάκια και σόμπες βιομάζας (ξύλου, πέλλετ, βιοαιαθανόλης)



Πλεονεκτήματα
- Δυνατότητα παραγωγής υλικών βιομάζας (ξύλα, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κλπ.)

- Η βιομάζα είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (τα υλικά της συλλέγονται και μπορούν να ανανεωθούν)

- Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης από πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε συνάρτηση με την απόδοση του λέβητα και της καύσιμης ύλης

- Καλαισθησία

Μειονεκτήματα
- Εγκατάσταση εξαερισμού για την ανανέωση του αέρα στο σπίτι

- Επικινδυνότητα λόγω εγκατάστασης καυστήρα στο εσωτερικό των κατοικιών

- Αδυναμία ελέγχου θερμοκρασίας

- Τακτική και κοπιαστική συντήρηση καπνοδόχου, καπναγωγού, εστίας, τζαμιού

- Υψηλό κόστος συντήρησης όταν χρησιμοποιούνται pellet ή ξύλα χαμηλής ποιότητας

- Ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας

- Διάφορες καιρικές συνθήκες (υψηλή εξωτερική θερμοκρασία, πολύ αέρα κλπ) μπορεί να δυσκολέψουν τον καλό εξαερισμό του χώρου λόγω εκπομπής καπνού

- Ανάγκη χώρου αποθήκευσης καύσιμης ύλης

Σόμπες πετρελαίου, πέλλετ, φυσικού αερίου, κηροζίνης



Χρησιμοποιούνται για την τοπική θέρμανση συγκεκριμένων χώρων.

Αποτελούν συνήθως σχετικά οικονομική επιλογή ωστόσο η ποιότητα τους διαφέρει σημαντικά από μοντέλο σε μοντέλο

Προσοχή να διαθέτουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE

Απαραίτητος ο εξαερισμός των καυσαερίων

Προσοχή στις σόμπες υγραερίου για τυχόν διαρροή

Αντλίες θερμότητας

Πλεονεκτήματα
- Έχουν πολλές χρήσεις (θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό στο σπίτι ή ζεστό νερό για εμπορικές χρήσεις)

- Εξοικονομούν κόστος που απαιτείται για εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, ενώ έχουν χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

- Η απαιτούμενη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη απορροφάται κατά 70% από το περιβάλλον, ενώ το υπόλοιπο 30% λαμβάνεται με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μειονεκτήματα
- Yψηλό κόστος εγκατάστασης

- Yψηλότερη στάθμη θορύβου στο εσωτερικό του θερμαινόμενου χώρου

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι οικονομική όταν υπάρχουν:

- Eυνοϊκά τιμολόγια ρεύματος

- Yψηλό κόστος καυσίμου για λέβητες-καυστήρες

- Yψηλός ετήσιος αριθμός ωρών λειτουργίας και

- Aνάγκη θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι

Απλά τζάκια (ανοιχτή εστία)



Σε σχέση με τα υπόλοιπα τζάκια/σόμπες της κατηγορίας, τα ανοιχτού τύπου δεν προτείνονται καθόλου γιατί:

- Έχουν πολύ μικρή απόδοση 10-30% και καταναλώνουν πολύ καύσιμο

- Παράγουν καυσαέρια

- Τραβάνε πολύ φρέσκο αέρα από το σπίτι (απαραίτητο ανοιχτό παράθυρο)

- Χρειάζονται συνεχή επίβλεψη


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική διαμαρτυρία μαθητών στην Καλαμάτα


«Αγωνιζόμαστε για να έχουμε τα αυτονόητα», λένε.

Μουσική διαμαρτυρία θα κάνει σήμερα στις 20.30 το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας έξω από το δημαρχείο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το 15μελές συμβούλιο των μαθητών, «Μετά την πανελλαδική κινητοποίηση της 18ης Οκτώβρη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαμαρτυρία λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Αγωνιζόμαστε για να έχουμε τα αυτονόητα για ένα μουσικό σχολείο, καθηγητές, μεταφορά, σίτιση».


Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Απαράδεκτη και αδιανόητη η κατάσταση στα ψυχιατρικά νοσοκομεία


Η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η συνακόλουθη απόφαση ότι οι πάσχοντες θα μεταφερθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων, επειδή κλείνουν τμήματα είναι απαράδεκτη και αδιανόητη! Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης! Να πάρουν θέση τώρα η Βουλή, ο Συνήγορος του Πολίτη, να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών! Ο υπουργός Υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του ΤΩΡΑ! Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα! Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης!

Η ΕΣΑμεΑ διατρανώνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι λογικές Μεσαίωνα το 2013 δεν θα περάσουν! Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας άνθρωπος δεν είναι «αριθμός» που περισσεύει, ελέω Μνημονίου.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB).


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα έρευνα για την απεργία στα ΑΕΙ


Νέα εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που αφορά την 19η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

Και η νέα παραγγελία της κ. Φάκου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπως και άλλες δύο που έχουν προηγηθεί για προηγούμενες απεργίες οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Πρωτοδικείο, ανατίθεται στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η κ. Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (εφημερίδες ΝΕΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) «σχετικά με ειλημμένη απόφαση συνέχισης της απεργίας του μόνιμου διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το γεγονός ότι με την υπ' αριθμ. 3032/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα 19/20-11-2013 και 21/22-11-2013 κρίθηκε παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την τυχόν επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...