Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Καρκινοπαθείς στην αναμονή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη αναμονή για την έναρξη θεραπείας σε καρκινοπαθείς καταγράφεται στα ειδικά ογκολογικά τμήματα το ΕΣΥ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς.

Στα περισσότερα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής και τμήματα Ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων (π.χ «Ευαγγελισμός», «Άγιοι Ανάργυροι», «Αλεξάνδρα», «Αττικόν», «Παπαγεωργίου», οι αναμονές φτάνουν τους δύο μήνες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου τα ραντεβού για θεραπείες ιωδίου σε ασθενείς με νεοπλασίες θυρεοειδούς κλείνονται σήμερα για τον Οκτώβριο του 2014!

Στο ίδιο νοσοκομείο ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με καθηγητή Ογκολογίας σε πρωινό ιατρείο (αν και δεν προβλέπεται) είναι περίπου 3,5 μήνες και με επιμελητή ογκολόγο γιατρό, ένας μήνας.

Στον «Άγιο Σάββα», η λίστα αναμονής στα τακτικά περιστατικά κυμαίνεται από 2,5 έως 3 μήνες, στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του «Αλεξάνδρα» η αναμονή για τη θεραπεία καρκίνου του θυρεοειδούς, «μειώθηκε», από τους 8-9 μήνες που ήταν έως πρότινος, στους 2,5 μήνες και στο τμήμα Ιωδίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, ο χρόνος αναμονής για θεραπεία κυμαίνεται από 4 έως 5 μήνες.

Στον αντίποδα, η έναρξη χημειοθεραπείας, στην πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, γίνεται χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση (έως επτά ημέρες είναι η αναμονή και μόνο στο «Παπαγεωργίου» μπορεί να φτάσει τις δύο εβδομάδες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.