Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Οι νόμοι της γκαντεμιάς


Σε όλους έχουν συμβεί λίγο πολύ

1. Ο νόμος του τηλεφώνου:

Όταν καλείς, λάθος αριθμό ποτέ δεν είναι απασχολημένο!

2. Ο νόμος του εργαστηρίου:

Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος!

3. Ο νόμος του αποτελέσματος:

Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και καλείς κάποιον ειδικό να στο επιδιορθώσει τότε σαν από θαύμα θα δουλέψει!

4. Ο νόμος του θεάτρου:

Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι!

5. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης:

Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου!

6. Ο νόμος του άλλοθι:

Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά!

7. Ο νόμος του αφρόλουτρου:
Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο!

8. Ο νόμος της συνάντησης:

Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον γνωστό σου έξω, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί!

9. Ο νόμος του λεωφορείου:

Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο!

10. Ο νόμος του τσιγάρου:

Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του στο τασάκι!

11. Ο νόμος του καφέ:

Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς τόσο ώστε να κρυώσει ο καφές!



Διαβάστε περισσότερα...

Εργατικό ατύχημα στα Σφακιά


Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι ένας 62χρονος στην περιοχή των Σφακίων στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ο 62χρονος σε πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε στο κενό, από ύψος περίπου 2,5 μέτρων.

Από την πτώση, ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον 62χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή λειτουργίας δημόσιων ΚΤΕΟ


Αναστέλλεται από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου προσωρινά η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΤΕΟ οφείλεται στη διαδικασία πιστοποίησής τους και προμήθειας των απαραίτητων μηχανημάτων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20794/2222/3-5-2012 (ΦΕΚ: 1466/Β'/2012) περί «καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ», όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Το sms "οδηγεί" στο θάνατο


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αυστραλιανής αστυνομίας, πάνω από 20 Αυστραλοί οδηγοί σκοτώθηκαν σε τροχαία, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, γιατί έστελναν γραπτά μηνύματα με το κινητό τους, ενώ οδηγούσαν.

«Πρόκειται για μια νέα ιδιαίτερα επικίνδυνη συνήθεια» δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ντέιβιντ Γκρίβιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί οδηγοί δεν εφαρμόζουν τον νόμο που απαγορεύει αυστηρά τη χρήση κινητών κατά την οδήγηση. «Θα εφαρμόσουμε νέα, πιο αυστηρά μέτρα και μεταξύ άλλων θα έχουμε ειδικές κάμερες που θα μπορούν να καταγράφουν, από 500 μέτρα μακριά, οδηγούς που κρατούν στα χέρια τους κινητό ενώ οδηγούν» είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η κατασκευή 22 νέων χειρουργείων


Στον αγιασμό του εργοταξίου για την ανέγερση των νέων χειρουργείων του «ΓΝΑ Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο Αθηνών-Πολυκλινική», παρέστη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τα οποία είναι δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή 22 νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων στον Ευαγγελισμό», ανέφερε ο υπουργός μετά το πέρας της τελετής και πρόσθεσε ότι « η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη και δίνει τα αναγκαία χρήματα, ενώ πιστεύω ότι το έργο θα έρθει εις πέρας στον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή σε 15 μήνες από σήμερα».

Στην τελετή, επίσης, παρευρέθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και ο Διοικητής του «ΓΝΑ Ευαγγελισμός», Μιχάλης Θεοδώρου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αρκετές πτέρυγες του νοσοκομείου, συνομιλώντας τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και ασθενείς.



Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο 13χρονης για τη Θεσσαλονίκη


Δημοσιεύει και τα θετικά και τα αρνητικά της Νύφης του Θερμαϊκού.

Μπορεί να είναι μόλις 13 χρόνων η Ελένη Σαντόλη, οι ανησυχίες της, όμως, ξεπερνούν την ηλικία της. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο από φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης και να το «ανεβάσει» στο Youtube, για να μοιραστεί τις εμπειρίες της από τη ζωή της στην συμπρωτεύουσα με άλλους χρήστες του Διαδικτύου και να τους προσκαλέσει στη Νύφη του Θερμαϊκού.

Το βίντεό της, πάντως, δε χαρίζεται σε κανέναν. Θα δει κανείς και τις όμορφες γωνιές της Θεσσαλονίκης, όπως τις πλατείες της, τον υπέροχο Λευκό Πύργο -το σύμβολό της- και τη μοναδική της παραλία. Θα δει, όμως, τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ., τις σπασμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ θα... αυτοσαρκαστεί για περίφημο φαγητό της Θεσσαλονίκης, αφού επιλέγει να προσφέρει... πατσά -και μάλιστα εντός Μοδιάνο- θυμίζοντας σε όλους που το ξέχασαν, ότι αυτή η πόλη είναι, πάνω από όλα, φτωχομάνα.

Η ίδια δηλώνει πως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «δεν μπορούν να κατανοήσουν το πόσο τυχεροί είναι που ζουν σε έναν τόπο σαν κι αυτόν».




Πηγή: http://www.salonicanews.com
Διαβάστε περισσότερα...

"Επέκταση" στο ωράριο της μουσικής


"Ναι" στη μουσική που παίζουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια έως τα ξημερώματα, αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, λέει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα τα μαγαζιά μπορούν να παίζουν μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα, ωστόσο στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα έρθουν προς συζήτηση προτάσεις για επέκταση του ωραρίου μετά και από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν οι καταστηματάρχες.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας, θα συζητηθούν αναλυτικά όλες οι προτάσεις για την επέκταση του ωραρίου χρήσης μουσικής έτσι όπως διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης ωραρίου μουσικής στα μαγαζιά που αναπτύσσονται στο δήμο Θεσσαλονίκης και στεγάζονται σε κτίρια κατοικιών, ξενοδοχεία κ.α. μέχρι τις 01:00 για τις ημέρες από Κυριακή έως Πέμπτη και μέχρι τις 03:00 για τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και τις παραμονές αργιών.

Επιπλέον, τα καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα άνω των 50 μέτρων από κατοικίες και νοσοκομεία και λειτουργούν σε κλειστό χώρο θα μπορούν από Κυριακή έως Πέμπτη να παίζουν μουσική μέχρι τις 02:00 και έως τις 03:00 τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και αργίες.

Λίγο πιο νωρίς θα κλείνουν τους "διακόπτες" της μουσικής όσα καταστήματα λειτουργούν σε ανοιχτό χώρο. Με βάση την πρόταση, η μουσική θα παίξει έως τις 01:00 κατά τις ημέρες Κυριακή έως Πέμπτη και μέχρι τις 02:00 τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις αργίες.

Στο πλαίσιο να τηρηθεί η τάξη θα διενεργούνται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι για ηχορύπανση, ενώ η δημοτική αστυνομία θα προμηθευτεί με ειδικά μηχανήματα μέτρησης ντεσιμπέλ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του κεντρικού δήμου, οι καταστηματάρχες εδώ και καιρό ζητούσαν την επέκταση του ωραρίου της μουσικής υποστηρίζοντας πως η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν πάνε οι Έλληνες να δουλέψουν στα χωράφια


Ελάχιστες είναι οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει άνεργοι Έλληνες στον ΟΑΕΔ για 4.648 θέσεις εργασίες στα χωράφια φράουλας της Βουπρασιάς, σύμφωνα με το patrisnews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση από ενδιαφερόμενο για εργασία στη συγκομιδή της φράουλας.

Παράλληλα, σε ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας ( Γ. Κουτσούκος, Γ. Κοντογιάννης από Ηλεία, Α. Νταβλούρος και Δ. Τσούκαλης από Αχαΐα) αναφέρουν ότι είναι μονοψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων στον αρμόδιο ΟΑΕΔ της Αμαλιάδας, ζητώντας πλήρη ενημέρωση αλλά και παράλληλα να δοθεί λύση στο ζήτημα της παράνομης χρησιμοποίησης αλλοδαπών εργατών γης.

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές:

«Στον κάμπο της Ηλείας και της Αχαΐας απασχολείται για εποχικές και μόνιμες καλλιέργειες μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργατών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στην καλλιέργεια της φράουλας απασχολούνται την περίοδο αιχμής στη συγκομιδή του προϊόντος άνω των 5.000 εργατών, το σύνολο των οποίων είναι αλλοδαποί και εξ αυτών το 90% παράνομοι μετανάστες.

Αλλά και στις υπόλοιπες καλλιέργειες (καρπούζι, πατάτες, ελιές, πιπέρι, ντομάτα κλπ), απασχολούνται αλλοδαποί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Μετά τα όσα συνέβησαν πριν από το Πάσχα, με την επίθεση σε αλλοδαπούς στη Μανωλάδα, πολλοί καλλιεργητές κατέθεσαν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ (πάνω από 4.250) με τις οποίες ζητούσαν να προσλάβουν νόμιμους εργάτες γης, κατά προτίμηση Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αιτήσεις ανταποκρίθηκε ελάχιστος αριθμός ανέργων με αποτέλεσμα το πρόβλημα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο να γίνεται πιο έντονο, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Λαμβάνοντας ως δεδομένα τα προβλήματα που θα προκύψουν αν συνεχιστεί το καθεστώς χρησιμοποίησης παρανόμων μεταναστών σε αγροτικές εργασίες,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πόσοι άνεργοι ανταποκρίθηκαν στις αιτήσεις για εργασία που κατέθεσαν στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδος οι καλλιεργητές φράουλας;

2. Σε ποιες κινήσεις πρόκειται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να ενημερωθούν άνεργοι σε όλη την Ελλάδα για την προσφορά εργασίας σε αγροτικές περιοχές όπως η Ηλεία;

3. Προτίθεστε να συμπεριλάβετε σε ενδεχόμενη καμπάνια ενημέρωσης και ανέργους που σήμερα σιτίζονται από Δήμους ή την Εκκλησία σε ολόκληρη την Ελλάδα;

4. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση από Έλληνες ανέργους, ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης αλλοδαπών εργατών γης με νόμιμο τρόπο στις αγροτικές εργασίες της Ηλείας και άλλων περιοχών της χώρας;

5. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ιδιαίτερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη διασφάλιση της συνέχισης της παραγωγής σε προϊόντα, όπως η φράουλα, τα οποία σε ποσοστό 90% εξάγονται στο εξωτερικό, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εθνική οικονομία;».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου αντικείμενα των Special Olympics


Σε μία όμορφη και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής για μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου, πολλών και σημαντικών αθλητικών αντικειμένων και κειμηλίων των XIII Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Το ειδικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος και η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.


Στην τελετή στην οποία παραβρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φίλοι και υποστηρικτές και δεκάδες αθλητές των Special Olympics Ελλάς, ήταν παρόντες και η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Λιλίκα Βασιλάκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Χρήστος Στάμος και Θανάσης Ζέρβας, και οι Δημ. Σύμβουλοι κκ. Νίκος Τουρούκης και Γιώργος Λέπουρης.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος, παρέδωσε στην κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, ως αναμνηστικό δώρο, αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη από την Ολυμπιάδα της Αθήνας του 1896 και φανερά συγκινημένος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Οι προσπάθειες των αθλητών των Special Olympics, της Προέδρου, των προπονητών και των εθελοντών είναι Μαραθώνια, και έχουν σημαντική θέση στο χώρο του Μουσείου μας αλλά και στις καρδιές μας. Η ανταμοιβή μας είναι τα χαμόγελά σας. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαιτέρα σημαντική αφού με την φιλοξενία των αθλητικών κειμηλίων των Special Olympics θεωρώ ότι ωριμάζει και ολοκληρώνεται το κυρίαρχο μήνυμα που εκπέμπει το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ως σύγχρονος Φειδιππίδης, που δεν είναι άλλο ότι με τη δύναμη της ψυχής δεν υπάρχει για τον άνθρωπο τίποτα ακατόρθωτο και μπορεί να φτάσει μακρύτερα ψηλότερα δυνατότερα….»

Η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου παραδίδοντας στον Δήμαρχο την Επίσημη Συλλεκτική Δάδα δήλωσε: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics η διάθεση εκθεσιακού χώρου μέσα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ακριβώς δύο χρόνια μετά την Τέλεση στην Αθήνα του μεγαλύτερου Αθλητικού Ανθρωπιστικού, Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού γεγονότος του κόσμου. Είμαστε περήφανοι που μαζί με τα μετάλλια και βραβεία μεγάλων Ολυμπιονικών και Μαραθωνοδρόμων, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη Δάδα, τα μετάλλια και τα νομίσματα των δικών μας ξεχωριστών αγώνων και να κατανοήσουν, μέσω προβολών και εντύπου υλικού, τη φιλοσοφία που διέπει τα Special Olympics».

Σε μήνυμά του ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Με την σημερινή τελετή, τιμούμε ταυτόχρονα δύο σύμβολα με παγκόσμια ακτινοβολία και αίγλη. Αφ’ ενός, ο Μαραθώνας και το αγώνισμα που φέρει το όνομά του, ο Μαραθώνιος δρόμος. Για ολόκληρη την ανθρωπότητα είναι σύμβολο της επίμονης και διαρκούς προσπάθειας για την υπέρβαση που είναι προϋπόθεση για την επίτευξη τόσο των ατομικών στόχων, όσο και των πανανθρώπινων ιδανικών που θριάμβευσαν στον κάμπο και την παραλία του Μαραθώνα το 490 π.Χ. : της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Αφ’ ετέρου, οι Αγώνες Special Olympics. Ένας πραγματικός θρίαμβος της δύναμης της ανθρώπινης ψυχής, που μπορεί να ξεπερνά και να υπερνικά κάθε περιορισμό και εμπόδιο. Και τα δύο αυτά σύμβολα, είναι για την Ελλάδα του σήμερα εξαιρετικά επίκαιρα και χρήσιμα. Πάνω απ’ όλα, γιατί μας δείχνουν τον δρόμο που οδηγεί στη νίκη, στην αριστεία, στην θαρραλέα αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα και η κοινωνία μας».

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως των Special Olympics, κυρία Ελένη Μπίστικα, μέσω της στήλης ΤΗΛΕΦΟΣ, στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» την Πέμπτη 27 Ιουνίου σημείωσε: «Είναι μια ωραία πρωτοβουλία που τιμά το Δήμαρχο Μαραθώνος και την ιδέα του θεσμού των Special Olympics διεθνώς. Γιατί το να βρουν την τιμητική θέση τους τα κειμήλια, η Δάδα, τα αθλητικά αντικείμενα των Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, εξασφαλίζει τη μνήμη για μια γιορτή Αθλητισμού και Προσφοράς από και για τα υπέροχα παιδιά που έλαβαν μέρος…. Επειδή το χαμόγελο της χαράς δεν μπορεί να διαφυλαχθεί παρά μόνον σε φωτογραφίες, κάθε τι συνυφασμένο με την οργάνωση των Αγώνων θα ξαναφέρει στον Επισκέπτη του Μουσείου του Μαραθωνίου Δρόμου το «Μαζί μπορούμε», το «Είμαι Μέσα!» και τον «Απόλλωνα», τη δημοφιλή μασκώτ».


Διαβάστε περισσότερα...

Πόσα θα πάρει η Ελλάδα για την ανεργία


Ποσό της τάξεως των 160 ως 180 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα λάβει η Ελλάδα τη διετία 2014- 2015 για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων κάτω των 29 ετών, από το σύνολο των 6 δισ. ευρώ που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ότι είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχεδιάζει μια δυναμική στρατηγική για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να χρησιμοποιηθούν τα αδιάθετα υπόλοιπα των διαρθρωτικών Ταμείων των ετών 2014 -2017, για ειδικές δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αποφασίστηκε, επίσης, η επιτάχυνση και η εμπροσθοβαρής εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ για το "Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων", με στόχο η υλοποίησή του να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, το Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων αφορά κυρίως σε ευρωπαϊκές περιφέρειες με ποσοστά ανεργίας στους νέους που ξεπερνούν το 25%. Ως εκ τούτου, όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας εντάσσονται σε αυτό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα λάβει από 160 έως 180 εκατ. ευρώ τη διετία 2014-2015. Όπως σημειώνουν, το ποσό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, εάν ισχύσει κλιμακωτή χρηματοδότηση (ανάλογα με τα ποσοστά της ανεργίας), την οποία διεκδικεί η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι το προηγούμενο πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα, διέθεσε ποσό της τάξεως των 155 εκατ. ευρώ προσφέροντας εργασία σε περίπου 45.000 νέους έως 29 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πρώτο τρίμηνο του 2013, στην Ελλάδα καταγράφηκαν περίπου 410.000 άνεργοι νέοι.

Κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τόνωση της απασχόλησης αποτελούν προσωρινή ανακούφιση, αλλά δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόγραμμα της ανεργίας. «Η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με την αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Για τον λόγο αυτό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σήμερα στην τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας, ενδυναμώνοντας τον ρόλο της ΕΤΕπ και ειδικότερα αποφασίζοντας να χρησιμοποιηθεί το συνολικό ποσό των 10 δισ. ευρώ από την αύξηση των κεφαλαίων της ΕΤΕπ, για τη στήριξη της δανειακής ροής στην οικονομία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την ΕΤΕπ να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για αύξηση των πιστωτικών της δραστηριοτήτων στην ΕΕ κατά τουλάχιστον 40%, για το διάστημα 2013-2015. «Προς τον σκοπό αυτόν, η ΕΤΕπ έχει ήδη εντοπίσει νέες δυνατότητες δανειοδότησης ποσού άνω των 150 δισ. ευρώ που καλύπτει μια δέσμη κρίσιμων προτεραιοτήτων, όπως η καινοτομία και οι δεξιότητες, η πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση, η αποδοτικότητα των πόρων και οι στρατηγικές υποδομές».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΕΠ: Διορίζονται 186 άτομα ΠΕ


Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 1Κ/2013 (ΦΕΚ 2/15-3-2013, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες αναλύονται σε 60 θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών (με πτυχίο Νομικής) και 126 θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών (με πτυχίο Οικονομικών).

Τα αποτελέσματα έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ενώ οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Έφτασα σε ηλικία 14 ετών να είμαι 85 κιλά»


Ηθοποιός βίωσε το ρατσισμό λόγω των κιλών της.

Για την απόρριψη που ένιωσε στην παιδική ηλικία, λόγω των παραπανίσιων κιλών της, μίλησε η Έλντα Πανοπούλου.

«Από την εφηβεία μου, όταν μετά από κάτι ενέσεις που είχα κάνει, γιατί είχα ένα πρόβλημα στο αίμα από τις αμυγδαλές και έκανα μία σειρά πενικιλίνες για 2 περίπου χρόνια, έφτασα σε ηλικία 14 ετών να είμαι 85 κιλά, ενώ ήμουν ένα πολύ αδύνατο παιδάκι. Η απόρριψη που ένιωσα στα πρώτα μου γυμνασιακά χρόνια ήταν τόσο έντονη, που έπαθα νεύρωση στομάχου, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ... Δεν είναι απλό το να είσαι 14 και να αισθάνεσαι ότι οι συμμαθητές σου δεν σε θέλουν επειδή είσαι χοντρή», είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Λοιπόν».

Και πρόσθεσε: «Βίωσα το ρατσισμό προς τους χοντρούς. Ίσως αυτό να με βοήθησε και να ήταν το στοίχημα μου να κάνω καριέρα ως χοντρή, να υπάρξω ως χοντρή, σατιρίζοντας τα κιλά και τον εαυτό μου. Η σάτιρα και ο αυτοσαρκασμός είναι μεγάλο αντίδοτο σε οτιδήποτε μας προβληματίζει και μας βασανίζει».



Διαβάστε περισσότερα...

Προκαταβολή σύνταξης από σήμερα σε συνταξιούχους του Δημοσίου


Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού
.
Ξεκινά από σήμερα το μέτρο της προκαταβολής μεγάλου μέρους της σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου, που προβλέπεται στον νόμο που ψηφίσθηκε τον Απρίλιο στη Βουλή, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής που υπήρχε έως τώρα.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου, από σήμερα καταβάλλεται, ως προκαταβολή, μεγάλο μέρος της προβλεπόμενης σύνταξης του Ιουνίου, σε υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά τον Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.

Όπως διευκρινίζεται, από τον Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

«Η ρύθμιση αυτή είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας και στηρίζει έμπρακτα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να συντμηθεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής της σύνταξης των πολιτών που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό ολόκληρο το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία κανονισμού της σύνταξης υπαλλήλων που η αίτηση συνταξιοδότησής τους έχει πρωτοκολληθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Καταιγίδες μικρής διάρκειας αύριο.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά με καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη Θράκη θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν αυξάνονται τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος μέχρι τέλους του έτους


Παρά την πλήρη απελευθέρωσή τους από την 1η Ιουλίου.

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους, παρά την πλήρη απελευθέρωσή τους από την 1η Ιουλίου.

Οι καταναλωτές, ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα δουν στους λογαριασμούς τους μια μικρή επιβάρυνση από την αύξηση του τέλους που πληρώνουν για την «πράσινη» ενέργεια (τέλος ΑΠΕ) από τα 9 ευρώ στα 15 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η αύξηση αυτή θα εξουδετερώσει την αναμενόμενη ελάφρυνση από την αναστολή του τέλους ΕΡΤ που ισχύει με κυβερνητική απόφαση από τις 11 Ιουνίου και μέχρι να λειτουργήσει ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεπτικός φορέας.

Η απελευθέρωση των τιμολογίων χαμηλής τάσης από την 1η Ιουλίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και έχει ήδη θεσμοθετηθεί με νόμο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι τον τελικό λόγο για το ύψος των τιμολογίων δεν θα τον έχει πλέον ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός και η ΡΑΕ δεν θα μπορεί να ασκεί προληπτικό έλεγχο.

Η ΔΕΗ αλλά και οι λοιποί προμηθευτές θα ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια και η ΡΑΕ θα μπορεί να παρεμβαίνει εκ των υστέρων αυτεπαγγέλτως ή έπειτα από κάποια καταγγελία περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης. Στις προθέσεις της ΔΕΗ δεν είναι να προχωρήσει σε αυξήσεις αυτό το εξάμηνο.

Η Επιχείρηση, αν και δεν δεσμεύεται, θα υπακούσει στην τελευταία γνωμάτευση της ΡΑΕ που καθορίζει συγκεκριμένο εύλογο έσοδο για το σύνολο του 2013, το οποίο καλύπτεται από τις παρούσες τιμές των τιμολογίων.

Ωστόσο, η Επιχείρηση αναμένει με αγωνία τις αποφάσεις της ΡΑΕ για τις αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τα κοστολογικά της στοιχεία. Είναι άλλο, για παράδειγμα, το κόστος που διαμορφώνεται για τη ΔΕΗ από τoν μηδενισμό του ποσοστού (10%) επί του μεταβλητού κόστους κεφαλαίου των μονάδων φυσικού αερίου και άλλο από τον περιορισμό του στο 5%, κάτι που δεν έχε ξεκαθαρίσει.

Βέβαιη θεωρείται, πάντως, η αύξηση του τέλους ΑΠΕ από τα 9 ευρώ στα 15 ευρώ η μεγαβατώρα. Πρόκειται για το ελάχιστο όριο αύξησης που έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει αποδεκτό η τρόικα, αφού για την κάλυψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) απαιτείται αύξηση στα 24 ευρώ η μεγαβατώρα. Το ύψος αυτό έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ο ΛΑΓΗΕ για τον μηδενισμό του ελλείμματος, το ύψος του οποίου έφτασε τον Απρίλιο στα 380,56 εκατ. ευρώ από τα 336 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Εως το τέλος του χρόνου ο ΛΑΓΗΕ προβλέπει αύξηση του σωρευτικού ελλείμματος στα 641,06 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2014, χρονιά που το έλλειμμα πρέπει να μηδενιστεί βάσει του τελευταίου Μνημονίου, η πρόβλεψη του ΛΑΓΗΕ δίνει έλλειμμα ύψους 1.225,75 εκατ. ευρώ. Βασική αιτία της συνεχούς διόγκωσης του ελλείμματος είναι η είσοδος νέων ΑΠΕ και κυρίως φωτοβολταϊκών στο σύστημα.

Ο περιορισμός της αύξησης του τέλους ΑΠΕ στα 15 ευρώ η μεγαβατώρα προϋποθέτει, πάντως, νέα μέτρα για τον μηδενισμό του ελλείμματος το 2014, όπως απαιτεί το Μνημόνιο.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να στείλει στη ΡΑΕ επιστολή που θα αναφέρει αναλυτικά πώς θα προκύψει ο μηδενισμός του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ μέχρι το τέλος του 2014.

Πρόσθετη αρνητική παράμετρος για το ΥΠΕΚΑ αποτελεί η αναστολή είσπραξης του τέλους του ΕΡΤ για τρεις μήνες, καθώς ένα μέρος των εσόδων κατευθυνόταν στα ταμεία του ΛΑΓΗΕ για τη χρηματοδότηση των ΑΠΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα


ΕΛΤΑ, ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ παίρνουν σειρά.

Μετά την ΕΡΤ, οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ετοιμάζονται για απολύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 4.000 απολύσεων, είναι ΕΛΤΑ, ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.

Στα ΕΛΤΑ, το σχέδιο είναι απόλυση 1.000 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ- θα είναι το επόμενο χτύπημα της κυβέρνησης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με την αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά για το ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, και συμφώνησαν να μην ακολουθηθεί το μοντέλο λουκέτο, όπως στην ΕΡΤ, αλλά αναδιοργάνωση εν λειτουργία.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο λόγω σχεδίου Αθηνά


Ποια τμήματα αλλάζουν όνομα και τι γίνεται με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Το πολυσυζητημένο σχέδιο Αθηνά έχει επιφέρει μια σειρά αλλαγών στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο άγχος σε μαθητές και γονείς γιατί κάποια τμήματα στα οποία ήθελαν να εισαχθούν πιθανόν να μη τα βρουν στο νέο μηχανογραφικό είτε γιατί έχουν συγχωνευθεί με άλλα τμήματα, έχουν καταργηθεί ή έχουν αλλάξει ονομασία.

Ένα επιπρόσθετο άγχος είναι και η άγνοια για τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα έχουν οι απόφοιτοι των νέων τμημάτων. Ακολούθως θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποια παραδείγματα για να καταλάβουν γονείς και μαθητές ποιες είναι οι αλλαγές και αν φυσικά υπάρχουν.

Αλλαγές χωρίς αντίκτυπο στα επαγγελματικά δικαιώματα

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο κάποια τμήματα έχουν αλλάξει την ονομασία τους. Για παράδειγμα τα τμήματα Βρεφονηπιοκομίας Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης θα τα βρουν οι ενδιαφερόμενοι με το νέο τους τίτλο Προσχολικής Αγωγής. Η αλλαγή στην ονομασία δεν έχει φέρει καμία αλλαγή στα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας φέρει πλέον την ονομασία Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας χωρίς αλλαγή στα επαγγελματικά δικαιώματα.

Παραθέτουμε και σχετικό απόσπασμα του ΠΔ για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας άρθρο 3 παράγραφος 1α και 3:

«1α) Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Παραρτήματος Καστοριάς του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά μετονομάζεται σε Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά
3. Στο γνωστικό αντικείμενο των Τμημάτων που μετονομάζονται ουδεμία μεταβολή επέρχεται»
Υπάρχουν λοιπόν τμήματα με αλλαγές στην ονομασία τους που όμως δεν έχουν αλλάξει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Εισαγωγική Κατεύθυνση

Πολλά τμήματα του μηχανογραφικού δελτίου έχουν προκύψει από συγχωνεύσεις. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει η δυνατότητα εξαρχής να επιλέξει ο φοιτητής την κατεύθυνση που επιθυμεί άρα και να λάβει το ανάλογο πτυχίο και τα επαγγελματικά δικαιώματα που του αντιστοιχούν. Αναφέρουμε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στην Κομοτηνή. Το τμήμα αυτό προήλθε από τη συνένωση των τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών. Στο μηχανογραφικό δελτίο θα το συναντήσουν δύο φορές οι υποψήφιοι με αύξων αριθμό 85 και 86. Στην πρώτη περίπτωση οι υποψήφιοι επιλέγουν την κατεύθυνση των πολιτικών επιστημών (Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών-Πολιτικής Επιστήμης) και φυσικά έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχει και ο απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο. Δεν έχουν λοιπόν επαγγελματικά δικαιώματα κοινωνικού λειτουργού. Το δικαίωμα εργασίας ως κοινωνικοί λειτουργοί το έχουν αυτοί που θα επιλέξουν τον αύξοντα αριθμό 86, δηλαδή το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης – Κοινωνικής διοίκησης με κατευθύνσεις κοινωνικής διοίκησης και πολιτικής και κοινωνικής εργασίας (κοινωνικοί λειτουργοί).

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα τμήμα του 2ου επιστημονικού πεδίου που επίσης το συναντάμε δυο φορές στο μηχανογραφικό ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο υποψήφιος. Στις θέσεις λοιπόν 169 και 170 θα βρούμε δυο φορές το τμήμα Μαθηματικών στη Σάμο. Στη θέση 169 αναφέρεται ως μαθηματικό – μαθηματικό και όσοι το επιλέξουν θα γίνουν μαθηματικοί. Στη θέση 170 φέρει τον τίτλο μαθηματικό – στατιστικής και αναλογιστικών χρηματοοικονομικών μαθηματικών και όσοι εισαχθούν αναμένεται να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του οικονομολόγου αφού η κατεύθυνση αυτή όταν λειτουργούσε ως ανεξάρτητο τμήμα έδινε δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι υπάρχουν τμήματα που μπορεί να συγχωνεύτηκαν όμως στο μηχανογραφικό δελτίο εμφανίζονται δυο φορές και ο κάθε υποψήφιος διαλέγει εξαρχής την κατεύθυνση που επιθυμεί με τα ανάλογα δικαιώματα στην αγορά εργασίας.

Κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου

Πολλοί θα συναντήσουν τμήματα όπως αυτά των Μηχανικών Πληροφορικής ή Γεωπονίας των ΤΕΙ. Τα τμήματα αυτά προήλθαν επίσης από συγχωνεύσεις όμως οι μαθητές που θα τα δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο θα κληθούν σε μετέπειτα εξάμηνο να δηλώσουν αν επιθυμούν να ακολουθήσουν την κατεύθυνση φυτικής παραγωγής, ζωικής παραγωγής ή αγροτικής οικονομίας (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ΠΔ υπ’ αριθμόν 123 άρθρο 3 « Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των κατευθύνσεών του». Άρα οι μαθητές που θα επιλέξουν την κατεύθυνση φυτικής παραγωγής θα έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα που είχαν και οι απόφοιτοι του συγχωνευθέντος τμήματος Φυτικής Παραγωγής. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Αναφερθήκαμε πιο πριν και στα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής των ΤΕΙ που προήλθαν από την ονομασία τμημάτων Πληροφορικής. Παραθέτουμε σχετικό χωρίο από το ΠΔ για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για να διαπιστώσουν οι αναγνώστες ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν αλλάζουν:

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Παραρτήματος Καστοριάς του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
α. Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε.
β. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τ.Ε.
γ. Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε.
3. Στο γνωστικό αντικείμενο των Τμημάτων που μετονομάζονται ουδεμία μεταβολή
επέρχεται.

Αλλαγή ονομασίας και επαγγελματικά δικαιώματα

Σε πολλές από τις αλλαγές που έχουν επέλθει με το σχέδιο Αθηνά διαπιστώνεται απ’ όσα προαναφέρθηκαν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή του τμήματος Μηχανικών Η/Υ τηλεπικοινωνιών και Δικτύων όπου η μετονομασία σε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ δίνει στους αποφοίτους επαγγελματικά δικαιώματα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

Άλλη μια αλλαγή σε ονομασία και πιθανόν και σε επαγγελματικά δικαιώματα έχουμε στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πλέον θα ονομάζεται Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής με διάρκεια φοίτησης τα 10 εξάμηνα από 8 που είχε το τμήμα Πληροφορικής. Οι απόφοιτοι του αναμένεται να έχουν τα δικαιώματα που έχουν οι συνάδελφοί τους στο τμήμα της Πάτρας και αναμένεται να αποκτούν το δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ ως Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί.



Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρά σε απεργία πείνας ο πατέρας της τετραπληγικής Μαρίας


Εκκρεμεί ακόμα η υλοποίηση της εντολής του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για παροχή αναλώσιμων υλικών.

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για την οικογένεια του Πατρινού Νίκου Πουλκουρτζή και την κόρη τους Μαρία, η οποία χτυπημένη από μια σπάνια ασθένεια βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο κρεβάτι του πόνου.

Παρά την προ μηνός απεργία πείνας του πατέρα έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας και το δημόσιο αίτημα του για χορήγηση ένεσης ευθανασίας στην κόρη του, προκειμένου το Κράτος να… γλυτώσει τα έξοδα νοσηλείας της, λύση στο πρόβλημα ακόμα δεν έχει δοθεί!

Παρά την ρητή εντολή του ΕΟΠΥΥ προς το ΙΚΑ Πάτρας, για την χορήγηση αναλώσιμου υλικού για την ασφαλισμένη Μαρία Πουλκουρτζή, αυτή δεν εφαρμόζεται από το τοπικό παράρτημα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ο πρώην πρόεδρος, κ. Παπαγεωργόπουλος, δίνει ρητή εντολή στη διεύθυνση του παραρτήματος του ΙΚΑ, να χορηγήσει το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τη νοσηλεία της Μαρίας Πουλκουρτζή, που δε χορηγείται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥΥ μέσω παροχών και λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση - εντολή του διοικητή του ΕΟΠΠΥ, «θα πρέπει να χορηγήσετε στην ασφαλισμένη το απαιτούμενο υλικό από τα είδη που έχετε στη διαχείριση της Μονάδας σας και προορίζονται για τις ανάγκες λειτουργίας του τμήματος ενεσοθεραπείας».

Αν και η απόφαση έχει ημερομηνία έκδοσης 3 Ιουνίου 2013, εντούτοις έως σήμερα δεν έχει εκτελεστεί από το ΙΚΑ Πάτρας, λόγω γραφειοκρατικών προσκομμάτων.

Για να μπορέσει να πάρει ο κ. Πουλκουρτζής τα υλικά πρέπει να στείλουν από τον ΕΟΠΥΥ κάποιους κωδικούς, τους οποίους όμως δεν έχουν στείλει ακόμα.
Προχωρά σε απεργία πείνας ο πατέρας της τετραπληγικής Μαρίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ν. Πουλκουρτζή στο patrastimes.gr, η αποθέωση όλων των παραπάνω ήρθε με τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΙΚΑ Πάτρας κ. Μουτούση, ο οποίος τηλεφώνησε για να... διαμαρτυρηθεί επειδή βγήκε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέδειξε το πρόβλημα.

Μετά από όλα αυτά, ο πατέρας Νίκος Πουλκουρτζής, αντιμετωπίζοντας το δραματικό αδιέξοδο, διαμηνύει ότι την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας μαζί με την κόρη του Μαρία, έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα!


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 21χρονος με τις... έντεκα δουλειές!


Οι έξι είναι εθελοντικές.
Ο 21χρονος David Day είναι απολύτως αποφασισμένος να συνεισφέρει στην κοινότητά του στο Nottingham. Κι έτσι μαζί με τις πέντε (!) επί πληρωμή δουλειές του, έχει αναλάβει άλλες 6 (!) εθελοντικά.

Κάποιες φορές ο David δουλεύει συνολικά 60 ώρες την εβδομάδα.

Εργάζεται ως πωλητής, σερβιτόρος, βοηθός σε σχολείο και σε δύο λέσχες για μετά το σχολείο. Συνολικά απασχολείται περίπου 40 ώρες την εβδομάδα.

Ωστόσο βρίσκει το χρόνο και για να συνεισφέρει εθελοντικά σε μία ομάδα νέων κι ένα κέντρο απασχόλησης παιδιών, προσφέρει προπονήσεις ποδοσφαίρου και μπάντμιντον, βοηθά εθελοντικά σε μία υπηρεσία ασθενοφόρων και διδάσκει πρώτες βοήθειες.

Όλα αυτά για 262 λίρες την εβδομάδα- λίγο παραπάνω από 300 ευρώ.

«Μερικές φορές χάνω την αίσθηση του χρόνου, απλά δεν μετράω τις ώρες πια. Απλά πηγαίνω από τη μία δουλειά στην άλλη αλλά έχω συνηθίσει να οργανώνω έτσι το χρόνο μου», λέει ο ίδιος.

«Προτιμώ να κάνω κάτι χρήσιμο παρά να κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση. Είναι ωραίο να έχεις λεφτά αλλά δε με νοιάζει. Το να βοηθάω τον κόσμο και να κάνω κάτι που απολαμβάνω σημαίνει περισσότερα», προσθέτει.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι συναυλίες του καλοκαιριού


Διαβάστε το πρόγραμμα.

Ανάμεσα σε πολύ καλή ελληνική έντεχνη, ροκ, παραδοσιακή, τζαζ, ρέγκε και ποπ μουσική θα έχει να επιλέξει το κοινό λίγο πριν προγραμματίσει τις διακοπές του για το φετινό καλοκαίρι.

Και ενώ ο πολύς κόσμος προγραμματίζει τις διακοπές του, βάσει του «κουτσουρεμένου» οικονομικού του προϋπολογισμού, πολλοί υπολογίζουν τις ημέρες, βάσει του «καλοκαιρινού μουσικού ημερολογίου». Καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις ανάσες δροσιάς, παίζουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους και θέατρα της πρωτεύουσας. Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών:

Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς -27 Ιουνίου (στο Θέατρο «Χυτήριο»)

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς και πάλι μαζί για μία και μοναδική εμφάνιση στην αυλή του πολυχώρου Χυτήριο, σε ένα πρόγραμμα unplugged με «rock 'n roll» διαθέσεις. Παρουσιάζουν μία παράσταση με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ-ροκ και έντεχνη σκηνή καθώς και τραγούδια από το «Μπλε ταξίδι» της Ευρυδίκης, την παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις το χειμώνα που πέρασε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Νότης Μαυρουδής- 28 Ιουνίου (Ίλιον)

Στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, ο κιθαριστής και συνθέτης Νότης Μαυρουδής, αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από κομμάτια για δύο κιθάρες και τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, θα παρουσιάσει ένα ανθολόγιο τραγουδιών από διαφορετικές εποχές «Με το Φως της Νύχτας». Μία παράσταση με μουσικό υλικό από τη μεγάλη δεξαμενή της Λατινικής Αμερικής και του ελληνικού τραγουδιού... Με τον Νότη Μαυρουδή συμπράττει ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν και τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη.


Maraveyas Ilegal: «Πικ Νικ με Μαραβέγια» - 28 Ιουνίου (στον Κήπο του Μεγάρου)

Ο Κωστής Μαραβέγιας «στρώνει» ένα μουσικό καρέ τραπεζομάντιλο στην αυλή του Μεγάρου Μουσικής και προσκαλεί όλους τους φίλους του σε ένα μοναδικό μουσικό Πικ Νικ. Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του άλμπουμ με τις ιστορίες της «Λόλας», αλλά όχι μόνο. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια.

Δώρος Δημοσθένους- 28 και 29 Ιουνίου (Προαύλιο Badminton)

Ο Δώρος Δημοσθένους ο performer με την εκρηκτική σκηνική παρουσία , θα παρουσιάσει τραγούδια του Γιώργου Μουζάκη (1922-2005). Τραγούδια όπως τα: «Εγώ θα σ' αγαπώ», «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Μπάμπο», «Μπραζιλέρο», «Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες», «Τσίκα, τσίκα μπουμ».


Γιώργος Νταλάρας και Γλυκερία - 29 Ιουνίου (Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια)

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας αρχής γενομένης από την Αθήνα, στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύσουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ' τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Ελευθερία Αρβανιτάκη- 1 Ιουλίου (Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου, Μαρούσι)

Κάθε συναυλία της είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το πολυαναμενόμενο CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.

10 χρόνια...Locomondo live!- 1 Ιουλίου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Οι Locomondo γιορτάζουν δέκα χρόνια μαζί, δέκα χρόνια συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζουν τον 7ο δίσκο τους με τίτλο «Οδύσσεια». Η μεγάλη μουσική παρέα του ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμού που έχει κερδίσει - πλέον - τις καρδιές όλων - μικρών και μεγάλων γιορτάζει παρέα με το κοινό και τα τραγούδια τους, την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπουν.

Μαρία Φαραντούρη- 1η Ιουλίου (Θέατρο του 'Αλσους Ηλιούπολης)

Ποίηση και μουσική. Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε μια μουσική διαδρομή από το απέραντο ρεπερτόριό της σε μελωδίες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, βασισμένες σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Φέρρη και άλλων. Ποιήματα διαβάζει η Αιμιλία Υψηλάντη.

Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies - 3 Ιουλιου (Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου, Μαρούσι)

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές ,από την εποχή των «Ξύλινων Σπαθιών», καθώς επίσης και καινούρια κομμάτια, από το νέο τους δίσκο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί».

Χάρις Αλεξίου- 3 Ιουλίου (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού)

«Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου», είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιάσει η σπουδαία ερμηνεύτρια παρέα με το συγκρότημα «Nouveau Sextet». Τραγούδια νέα, παλιά, γνωστά, άγνωστα, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα ακόμη και κάποια με τζαζ διάθεση. Η γνωστή καλλιτέχνις και οι «Nouveau Sextet», θα εμφανιστούν ξανά μαζί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας και το Φεστιβάλ Πετρούπολης.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη- 3 Ιουλίου (Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη)

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη «πακετάρει» τραγούδια και με τη βοήθεια των φίλων της μουσικών ξεκινάει περιοδεία με τα τραγούδια του καινούριου της άλμπουμ «Μετακόμιση τώρα», με όσα έχει αγαπήσει το κοινό από τις δύο προηγούμενες δουλειές της, αλλά και όσα έχει αγαπήσει κι εκείνη από την ελληνική και ξένη δισκογραφία.

«Αγάπη Ρε Ματζόρε»- 6 Ιουλίου (Κατράκειο της Νίκαιας)

Η «Αγάπη Ρε Ματζόρε» είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, φτιαγμένη από ανθρώπους του τραγουδιού. Θα μπορούσε να αυτοπροσδιοριστεί και ως... σούπεργκρουπ, αυτοσχέδιος μουσικός θίασος ,η οποία ξεκίνησε από απλές συζητήσεις μεταξύ μιας μικρής παρέας μουσικών, στιχουργών και τραγουδιστών η οπία σύντομα κατέληξε σε μια μικρή ομάδα που ελπίζει να ανοίξει και σε άλλους καλλιτέχνες, βοηθώντας όλες τις ομαδικές και ατομικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, RadioSol.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη- 8 Ιουλίου (Θέατρο Βράχων)

Η παράσταση της 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη «Μια αγκαλιά τραγούδια» με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου Ομόνοια, είναι ένα απόσταγμα από αγαπημένα τραγούδια της 'Αλκηστης Πρωτοψάλτη, τόσο από την πρόσφατη όσο και από την διαχρονική δισκογραφία της. Την ερμηνεύτρια συνοδεύουν 45 εξαιρετικοί μουσικοί -μία από τις 3 παλαιότερες ορχήστρες της Κέρκυρας με σημαντική παράδοση στην μουσική-, οι οποίοι προσεγγίζουν τα τραγούδια της με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και προσφέρουν στην παράσταση μία ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, ένα ηχόχρωμα μοναδικό, αυτό που μπορεί να δώσει η δυναμική των πνευστών.

Παντελής Θαλασσινός- 9 Ιουλίου (Βεάκειο θέατρο)

Μια μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, από το νέο του δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα («10 τραγούδια της Ελπίδας»), ανάμεσα σε κείνα που ξέρουμε ήδη και που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή. Η μουσική του Παντελή Θαλασσινού συνδέεται με το παρελθόν ενώ συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του. Μαζί του η Νανά Μπινοπούλου.

Vassilikos- 9 Ιουλίου (Τεχνόπολις)

Σε μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία, ο Βασιλικός παρουσιάζει ζωντανά ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και συστήνει ξανά στο κοινό όλα εκείνα τα τραγούδια που δημιούργησε καθώς και εκείνα που τον δημιούργησαν. Oι μεγάλες επιτυχίες των Raining Pleasure, η επιρροή του Μάνου Χατζιδάκι, οι Beatles, οι μοναδικές επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής του χρυσού δίσκου Vintage, o Leonard Cohen, είναι μερικοί από τους σταθμούς που θα κάνει ο γνωστός τραγουδοποιός.

Γιάννης Κότσιρας -10 Ιουλίου (Βεάκειο Θέατρο)

Ο Γιάννης Κότσιρας αποδεχόμενος την πρόταση της ΑΚΤ-ΕΙΝ προσφέρει μια μοναδική συναυλία για τους σκοπούς της , στο Θέατρο Βεάκειο. Μαζί του ο Στάθης Δρογώσης, σε μία συνεργασία με στόχο την ενημέρωση και την αλληλεγγύη. Οι δυο τους ετοίμασαν μία συναυλία με πολύ αγαπημένα τραγούδια, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και έναν σύγχρονο λόγο που έχει ανάγκη να ακούσει το κοινό. Οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν ξανά μαζί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Στέφανος Κορκολής- 11 Ιουλίου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Η μουσική οικογένεια του Στέφανου Κορκολή πάντα μεγαλώνει…Μαζί του, ο Παναγιώτης Πετράκης με καινούργια τραγούδια του Στέφανου, ο Στέφανος σε διαρκή εξέλιξη, και η Linda Geyman με καινούργια τραγούδια και με προτάσεις που έρχονται από το μέλλον…

Μιχάλης Χατζηγιάννης- 12 Ιoυλίου (Βεάκειο Θέατρο)

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές της γενιάς του, θα χαρίσει στο κοινό ένα αξέχαστο και ανεξάντλητο ρεπερτόριο από τις παλιές επιτυχίες του, όπως το «Μόνο στα όνειρα», το «Πάρτυ», το «Κρυφό φιλί», το «Πιο Πολύ», «Μια απ' τα ίδια», «Το σ'αγαπώ», «Το Καλοκαίρι μου» και το «Όλα ή τίποτα»...ως τα πρόσφατα «Τρεις Ζωές» «Πλάι-Πλάι» αλλά και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του από το δίσκο που κυκλοφορεί τον Ιούνιο, όπως το «Η Αγάπη Δυναμώνει» που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα της χώρας.

Σε αυτές τις εμφανίσεις, έρχεται να προσθέσει και ο Μηδενιστής, ο αγαπημένος ράπερ της νεότερης γενιάς με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τις ρίμες που συγκινούν.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου- 29 Ιουλίου (Μαρούσι)

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του με ένα τρίωρο πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από "Αγία Νοσταλγία" μέχρι και "Μαγγανείες" θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών, σε μια μοναδική συναυλία στο Αμαλίειο Οικοτροφείο, στο Μαρούσι.

Μίλτος Πασχαλίδης- 28 Αυγούστου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Πλησιάζοντας τα 20 χρόνια στη δισκογραφία, ο Μίλτος Πασχαλίδης βρίσκει αφορμές για απολογισμούς και θυμάται τραγούδια «αδικημένα» από τις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Μαζί του σε αυτό το παιγνίδι της μνήμης συμπράττει η Μιρέλα Πάχου, με το πιάνο, το ακορντεόν και τη φωνή της.

Φοίβος Δεληβοριάς- 29 Αυγούστου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποχαιρετούν το θερινό μουσικό τους όχημα «Καλοκαιριφέρ», με ένα συναυλιακό πάρτι στην Τεχνόπολη. Λίγο πριν φύγει το καλοκαίρι, ο τραγουδοποιός και η μπάντα του θα λανσάρουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό νέα είδη χορών, θα κατοχυρώσουν στιχουργικές ευρεσιτεχνίες, θα καλέσουν φίλους για ένα μουσικό ξεφάντωμα ως το πρωί.

Σωκράτης Μάλαμας- 7 Σεπτεμβρίου (Θέατρο Πέτρας)

Κάθε συναυλία του, ένα μείγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο Σωκράτης Μάλαμας ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος σε ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης. Ανάμεσα σε άλλα το κοινό θα ακούσει για πρώτη φορά τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τον τίτλο «Κύρβα».



Διαβάστε περισσότερα...

«Περιστέρια της Ειρήνης» στην


Ένα παιδικό φεστιβάλ με Έλληνες, Ρώσους και Ουκρανούς.

Από μουσική και χορό θα πλημμυρίσει απόψε, στις 8:30 το βράδυ, το δημοτικό αμφιθέατρο πάρκου Κατερίνης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Τέχνης «Περιστέρια της Ειρήνης».

Τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε μία εκδήλωση που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μουσική και χορευτική βραδιά πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του δήμου Κατερίνης, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Ελλήνων πρώην Σοβιετικής Ένωσης Πιερίας και του Ομίλου Εταιριών «Mouzenidis Group».



Διαβάστε περισσότερα...

«Μαύρο» του δήμου Θεσσαλονίκης στις... μπουγάτσες


Η περιπέτεια ενός καταστηματάρχη που του σφράγισαν το μαγαζί.

Την αυστηρότητά του στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία εξάντλησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με «Δημοκρατία» ο δήμος σφράγισε το κατάστημα με μπουγάτσες, επειδή δεν είχε άδεια μουσικής για την τηλεόραση που έπαιζε.

Ο Άλκης Καλογεράς περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την περιπέτεια σε πλακάτ που ανήρτησε στην τζαμαρία του μαγαζιού του: «Το κατάστημα σφραγίστηκε από το δόμο Θεσσαλονίκης για δέκα ημέρες. Ο λόγος είναι η τηλεόραση που έπαιζε εντός χωρίς να διαθέτει το κατάστημα άδεια μουσικής, για την οποία έχουμε πληρώσει τα παράβολα και έχουμε κινήσει τη διαδικασία έκδοσής της. Απλά καθυστερεί στο δήμο».

Όπως περιγράφει ο ίδιος στην εφημερίδα, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν δύο παραβάσεις για την τηλεόραση, επειδή δεν υπήρχε άδεια μουσικής, ενώ το κακό… τρίτωσε όταν έγραψαν το κατάστημα γιατί δεν ήταν αναρτημένη ταμπέλα ότι απαγορεύεται το αλκοόλ σε νέους, την ώρα που το κατάστημα δε σερβίρει ποτά.



Διαβάστε περισσότερα...

Χάνουν τη μάχη με τα ελλείμματα τα Ταμεία


Πιθανές νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Κόκκινη» κάρτα για τα οικονομικά των Ταμείων έβγαλε η τρόικα, που αναμένεται να έχει νέες επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την επόμενη εβδομάδα.

Μοναδική ελπίδα είναι να αποδώσει καρπούς η νέα ρύθμιση χρεών, ώστε να συγκεντρωθεί φέτος ένα δισεκατομμύριο ευρώ (οι συνολικές οφειλές είναι 15 δισεκατομμύρια).

Πάντως τα μέχρι τώρα στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα των Ταμείων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν πως αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση σε ΕΟΠΥΥ και Ταμεία, θα πρέπει για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» να υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις 8% με 10%.

Στην κρισιμότερη κατάσταση βρίσκεται, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που συνολικά έχει έλλειμμα 850 εκατομμύρια ευρώ.

Η τρόικα στην τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δεν εφαρμόστηκε η μνημονιακή δέσμευση για εισφορά στον τζίρο των επιχειρήσεων (που θα απέφερε 150 εκατομμύρια φέτος και 450 εκατομμύρια την επόμενη χρονιά).


Διαβάστε περισσότερα...

Κόλλησε τα χείλη της με κόλλα!


Μπέρδεψε το σωληνάριο με το κραγιόν της…

Κραγιόν στα χείλη της ήθελε να βάλει μία 64χρονη γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία. Κατά λάθος όμως μπέρδεψε το σωληνάριο με την πανίσχυρη κόλλα με το… κραγιόν της, με αποτέλεσμα να κολλήσει τα χείλη της μεταξύ τους.

Η αστυνομία έλαβε μία κλήση από μία γυναίκα που μόνο έμοιαζε να υποφέρει, να πάσχει από κάτι καθώς δεν μιλούσε παρά μόνο… μούγκριζε.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι της κατάλαβαν τι είχε συμβεί και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο από όπου, σύμφωνα με τους Otago Daily Times, έχει ήδη πάρει εξιτήριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναλύσεις έδειξαν 13 περιπτώσεις μόλυνσης από αέριο σαρίν


Τι αναφέρει δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας.

Αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από ένα εξειδικευμένο γαλλικό εργαστήριο σε δείγματα τα οποία έφεραν δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Λε Μοντ» έπειτα από μια επίθεση στα μέσα Απριλίου στο Τζομπάρ, προάστιο της Δαμασκού, αποκάλυψαν 13 περιπτώσεις μόλυνσης από το αέριο σαρίν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας.

Οι δημοσιογράφοι της «Λε Μοντ» είχαν φέρει πίσω στη Γαλλία 21 δείγματα, τα οποία αναλύθηκαν από ένα εργαστήριο που εξαρτάται από τη Γενική Διεύθυνση Οπλισμού του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Το σαρίν είναι ένα ισχυρό, θανάσιμο νευροτοξικό αέριο, άοσμο και αόρατο. Εκτός από την εισπνοή, η απλή επαφή του αερίου αυτού με το δέρμα μπλοκάρει τη διαβίβαση των νευρικών σημάτων και επιφέρει το θάνατο με καρδιαναπνευστική ανακοπή.

Μεταξύ των δειγμάτων που έφεραν στη Γαλλία οι δημοσιογράφοι της «Λε Μοντ», περιλαμβάνονται ρούχα που είχα βρεθεί εγκαταλειμμένα στη γραμμή του μετώπου και άλλα τα οποία ελήφθησαν από ένα ιατρικό κέντρο σε προάστιο της Δαμασκού, στο οποίο είχαν νοσηλευθεί τον Απρίλιο και το Μάιο άνθρωποι που είχαν εκτεθεί σε χημικές επιθέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ανάλυση αυτή «επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δειγμάτων που είχαν αναλυθεί και δημοσιοποιηθεί στις 4 Ιουνίου από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και από τη 'Λε Μοντ, υπογραμμίζεται από την εφημερίδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Στη δημοσιότητα τα στατιστικά των επαγγελματικών λυκείων


Πώς έγραψαν οι μαθητές στις Πανελλήνιες.

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στις εξετάσεις προσήλθε το 77,6% του συνόλου των υποψηφίων (17.394 από 22.416 υποψηφίους). Το 2012 είχε προσέλθει το 78,45% του συνόλου των υποψηφίων (17.584 από 22.414 υποψηφίους).

Το ποσοστό στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν 18-20 φτάνει στο 4,38% και με βαθμό 15-18 στο 7,91%.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 22 Ιουλίου η δίκη των οκτώ για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας


Χορηγούσαν σε ασφαλισμένους υψηλά επιδόματα που δεν δικαιούνταν.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν στις 22 Ιουλίου οι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Ίδρυμα πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών (υπ. αριθμόν 1279/2013) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων έξι υπαλλήλων του ΙΚΑ και των συζύγων δύο εξ αυτών, για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης του Ιδρύματος που αποκαλύφθηκε πριν έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003-2012.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.

Στους οκτώ κατηγορουμένους αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα του 35ου River Party στις 31 Ιουλίου


Διαβάστε το πρόγραμμά του.

Γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής δίνουν και πάλι φέτος ραντεβού με τους χιλιάδες επισκέπτες του μεγαλύτερου μουσικού και κατασκηνωτικού φεστιβάλ της Ελλάδας για 35η χρονιά, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του 35ου River Party:

Τετάρτη 31/7

DUB Inc.
Σωκράτης Μάλαμας
Γιάννης Αγγελάκας
Tricky Pony
Γιώργης Χριστοδούλου
C. Roussos

Πέμπτη 01/8

JAMES
Τζίμης Πανούσης
Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος
Mikael Delta
Πάνος Μουζουράκης (The Big Band Project)
The Burning Sticks

Παρασκευή 2/8

Μάριος Φραγκούλης (Show must go on)
Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Γιώργο Περρή
Γιάννης Χαρούλης
Marietta Fafouti
Minor Project & Sma Rag Da

Σάββατο 3/8

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης
Μίλτος Πασχαλίδης
Imam Baildi
Rous
CJ Jeff

Κυριακή 4/8

Στέλιος Ρόκκος
Goin' Through the band
Μίκρο
Olga Kouklaki feat. Liset Alea
MINOR PROJECT & Sma Rag Da
Banda Latiniko
Dinamiss

Το περσινό River Party φιλοξένησε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και χάρισε σε όλους ανεξάντλητες στιγμές κεφιού. Η μεγάλη του επιτυχία το κατέταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του «Europe Festival Awards 2012».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα γράμμα για τα 4 αγγελούδια


Με ένα συγκινητικό γράμμα στο οποίο υπόσχονται ότι θα τις θυμούνται για πάντα αποχαιρέτισαν οι φίλοι και συμμαθητές τα τέσσερα νεαρά κορίτσια τα οποία σκοτώθηκαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Στέφανο.

Στο γράμμα το οποίο δημοσιεύθηκε στο volleynews.gr, τα οικεία πρόσωπα της Κατερίνας, της Μερίνης, της Σίας και της Μαρίνας εκφράζουν την θλίψη τους και την οδύνη τους για τον χαμό τους ενώ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «θα κάνουμε αδέλφια μας, τα αδέλφια σας και γονείς μας τους γονείς σας», ενώ επίσης ζητούν με τη συγκατάθεση του δημάρχου να μετονομαστεί σε οδός «Αγγέλων» η οδός Τραπεζούντος στην οποία έγινε το μοιραίο τροχαίο.

Ολόκληρο το γράμμα:

«Αγαπημένες μας φίλες, Κατερίνα, Μερίνη, Σία και Μαρίνα. Είμαστε όλοι εδώ για να σας πούμε το τελευταίο επίγειο αντίο.

Σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει: Πεθαίνει μόνο ότι ξεχνιέται. Άρα εσείς δεν πεθάνετε γιατί θα σας θυμόμαστε για πάντα.

Ξέρουμε ότι μας βλέπετε. Νομίζω ότι θα ετοιμάζεστε για προπόνηση.

Η Κατερίνα θα βάφει τα μάτια της.

Η Μερίνη θα φτιάχνει τα μαλλιά της.

Η Σία θα φωνάζει ότι αργήσατε και η Μαρίνα θα σας περιμένει στο δεύτερο σύννεφο. Έτοιμη πρώτη. Φοβερό προνόμιο.

Μόνο εσείς ξέρετε πως παίζεται το βόλεϊ στα σύννεφα. Εμείς εδώ θα βαδίσουμε στους νέους δρόμους που έχουμε μπροστά μας. Σαν να σας κρατάμε από το χέρι.

Θα κάνουμε αδέλφια μας, τα αδέλφια σας και γονείς μας τους γονείς σας.

Καλό ταξίδι.

Υ.Γ.: Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, όλη η μαθητική κοινότητα απαιτεί η οδός Τραπεζούντος να αλλάξει όνομα και να γίνει οδός Αγγέλων. Φροντίστε το άμεσα...».

Παράλληλα, οι φίλοι της 16χρονης Σίας, την αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο youtube με φωτογραφίας της άτυχης νεαρής και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη της:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χειρουργός «έσβησε» την ώρα της επέμβασης


Τον «πρόδωσε» η καρδιά του.

Μέσα στο χειρουργείο του νοσοκομείου του Άργους, την ώρα που χειρουργούσε μια 25χρονη γυναίκα, έχασε τη ζωή του ένα 48χρονος γιατρός.

Ο χειρουργός έκανε μια επέμβαση ρουτίνας για χολή, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε κουρασμένος, όπως είπε στους συναδέλφους του και ζήτησε ένα κάθισμα.

Δεν πρόλαβε όμως ούτε καν να καθίσει στην καρέκλα, που του έφεραν και σωριάστηκε στο έδαφος.

Ο θάνατός του, όπως αναφέρει το Έθνος, ήταν ακαριαίος και παρότι βρισκόταν μέσα στο χειρουργείο ανάμεσα σε άλλους γιατρούς, δεν κατέστη δυνατόν να τον επαναφέρουν.

Η καρδιά του τον είχε προδώσει.

Η εγχείρηση της κοπέλας που βρισκόταν στο χειρουργείο ολοκληρώθηκε επιτυχώς από άλλους γιατρούς.
Ο άτυχος γιατρός ήταν πατέρας τριών παιδιών και ιδιαίτερα αγαπητός.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πιστόριους προπονείται


Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης 'Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, θα αρχίσει και πάλι τις προπονήσεις του, αλλά δεν πρόκειται να προετοιμαστεί για αγώνες, ανακοίνωσε η οικογένειά του στην ιστοσελίδα της.

"Ο Όσκαρ αποφάσισε ν' αρχίσει μειωμένη προπόνηση ρουτίνας. Δε σκοπεύει να επιστρέψει επισήμως στον αθλητισμό και στόχος του δεν είναι η προετοιμασία του για αγώνες", εξηγεί η οικογένειά του.
Ο Πιστόριους προπονείται

"Η οικογένεια και οι φίλοι τού συνέστησαν να περνάει μερικές ώρες την εβδομάδα στον στίβο για να μπορέσει να βρει την απαραίτητη ψυχική ισορροπία ώστε να προετοιμαστεί για τη δίκη", προσθέτει η οικογένεια στην ανακοίνωσή της.

Η δίκη του έχει αναβληθεί για τις 19 Αυγούστου.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά στη Θεσσαλονίκη


Διοργανώνεται από τη λέσχη αστυνομικών και θα συμμετάσχουν και βετεράνοι ποδοσφαιριστές.

Έναν φιλανθρωπικό αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχουν βετεράνοι του ποδοσφαίρου από ομάδες της Θεσσαλονίκης διοργανώνει η Λέσχη Αστυνομικών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρεται ότι: «Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:30 στο γήπεδο Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης με την συμμετοχή των ομάδων:

1. Βετεράνοι Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ)
2. Βετεράνοι δήμου Θέρμης
3. Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν για την «Στέγη Φιλοξενίας» του Σωματείου Α.Μ.Ε.Α. «ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ο ΠΕΡΣΗΣ».

Να είμαστε όλοι εκεί... Προσφέροντας ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο είτε οικονομικά, είτε με το χειροκρότημα του, είτε απλά με ένα χαμόγελο...

Κάποιοι συνάνθρωποι μας το έχουν πραγματικά ανάγκη!».


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρίστευσε, αλλά μεταναστεύει...


Η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου αναδείχθηκε η "πρώτη των πρώτων" των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχοντας συγκεντρώσει 19.728 μόρια.

Και όμως, αντί να επιλέξει τη Νομική Αθηνών ή κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, έχει αποφασίσει να μεταναστεύσει για σπουδές στη Γερμανία. Μάλιστα, έχει εξασφαλίσει και σχετική υποτροφία.
Αρίστευσε, αλλά μεταναστεύει...

Η ίδια αποδίδει την απόφασή της όχι τόσο στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και τους νέους της, όσο στην διάθεσή της για αλλαγή. "Θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό, τώρα που είμαι νέα. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης".

Βέβαια, "δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλάω".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπτώσεις στις μηνιαίες κάρτες


Μειωμένες τιμές για την ανανέωση των καρτών απεριορίστων διαδρομών του Ιουλίου, για τους επιβάτες που είχαν κάρτες στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα ΜΜΜ τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, οι τιμές για το κουπόνι του Ιουλίου με έκπτωση διαμορφώνονται ως εξής:

- Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 44 ευρώ.

- Μειωμένη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 22,50 ευρώ.

- Μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ: 19,50 ευρώ.

- Μειωμένη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ: 9,50 ευρώ.

- Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα έως το Αεροδρόμιο: 137,50 ευρώ.

Οι εκπτώσεις θα παρέχονται στους επιβάτες που θα επιδεικνύουν κατά την ανανέωση των μηνιαίων καρτών στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το ισχύον στέλεχος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών και το μηνιαίο κουπόνι του Ιουνίου 2013, ενώ δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...