Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Προχωρά σε απεργία πείνας ο πατέρας της τετραπληγικής Μαρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκκρεμεί ακόμα η υλοποίηση της εντολής του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για παροχή αναλώσιμων υλικών.

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για την οικογένεια του Πατρινού Νίκου Πουλκουρτζή και την κόρη τους Μαρία, η οποία χτυπημένη από μια σπάνια ασθένεια βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο κρεβάτι του πόνου.

Παρά την προ μηνός απεργία πείνας του πατέρα έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας και το δημόσιο αίτημα του για χορήγηση ένεσης ευθανασίας στην κόρη του, προκειμένου το Κράτος να… γλυτώσει τα έξοδα νοσηλείας της, λύση στο πρόβλημα ακόμα δεν έχει δοθεί!

Παρά την ρητή εντολή του ΕΟΠΥΥ προς το ΙΚΑ Πάτρας, για την χορήγηση αναλώσιμου υλικού για την ασφαλισμένη Μαρία Πουλκουρτζή, αυτή δεν εφαρμόζεται από το τοπικό παράρτημα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ο πρώην πρόεδρος, κ. Παπαγεωργόπουλος, δίνει ρητή εντολή στη διεύθυνση του παραρτήματος του ΙΚΑ, να χορηγήσει το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τη νοσηλεία της Μαρίας Πουλκουρτζή, που δε χορηγείται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥΥ μέσω παροχών και λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση - εντολή του διοικητή του ΕΟΠΠΥ, «θα πρέπει να χορηγήσετε στην ασφαλισμένη το απαιτούμενο υλικό από τα είδη που έχετε στη διαχείριση της Μονάδας σας και προορίζονται για τις ανάγκες λειτουργίας του τμήματος ενεσοθεραπείας».

Αν και η απόφαση έχει ημερομηνία έκδοσης 3 Ιουνίου 2013, εντούτοις έως σήμερα δεν έχει εκτελεστεί από το ΙΚΑ Πάτρας, λόγω γραφειοκρατικών προσκομμάτων.

Για να μπορέσει να πάρει ο κ. Πουλκουρτζής τα υλικά πρέπει να στείλουν από τον ΕΟΠΥΥ κάποιους κωδικούς, τους οποίους όμως δεν έχουν στείλει ακόμα.
Προχωρά σε απεργία πείνας ο πατέρας της τετραπληγικής Μαρίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ν. Πουλκουρτζή στο patrastimes.gr, η αποθέωση όλων των παραπάνω ήρθε με τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΙΚΑ Πάτρας κ. Μουτούση, ο οποίος τηλεφώνησε για να... διαμαρτυρηθεί επειδή βγήκε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέδειξε το πρόβλημα.

Μετά από όλα αυτά, ο πατέρας Νίκος Πουλκουρτζής, αντιμετωπίζοντας το δραματικό αδιέξοδο, διαμηνύει ότι την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας μαζί με την κόρη του Μαρία, έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα!


Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.