Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Διασφάλιση των εργαζομένων με αναπηρία, γονέων ΑμεΑ, κωφών τηλεπαρουσιαστών και διερμηνέων νοηματικής στο νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.06.2013

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., από την πρώτη στιγμή, με ανοιχτή επιστολή της εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της για τον βίαιο τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ, που επί δεκαετίες αποτελεί το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας. Με επιστολή της στον νέο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται στο θέμα των εργαζομένων με αναπηρία, εργαζομένων γονέων ατόμων με βαριά αναπηρία, κωφών τηλεπαρουσιαστών της ΕΡΤ κλπ, οι οποίοι είτε προσελήφθησαν μέσω προστατευτικών νόμων για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, είτε μέσω γενικών προκηρύξεων είτε μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Η Συνομοσπονδία ζητά η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να λειτουργήσει με όλους τους εργαζόμενους, ενώ σε ότι αφορά τους εργαζόμενους με αναπηρία τονίζει ότι είναι αυτονόητο ότι όσοι είχαν προσληφθεί με τους προστατευτικούς νόμους για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα με το ν. 1648/86 και το ν. 2643/98 να προσληφθούν στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα διατηρώντας την προστασία αυτών των νόμων.

Εκτός αυτών των εργαζομένων επισημαίνει ότι στην ΕΡΤ εργάζονταν επί πολλά χρόνια δημοσιογράφοι με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και γνώση. Μεταξύ αυτών των εργαζομένων είναι και κωφοί παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων καθώς και διερμηνείς νοηματικής γλώσσας που κάλυπταν τις ανάγκες των κωφών τηλεθεατών.

Αυτοί οι εργαζόμενοι που ουσιαστικά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα πρέπει να επαναπροσληφθούν στο νέου δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.