Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το ψάρι έκρυβε στην κοιλιά του έναν... δονητή!


Ο μπακαλιάρος πέρασε το ερωτικό παιχνίδι για μαλάκιο.

Αυτή την ψαριά ο 64χρονος ερασιτέχνης νορβηγός ψαράς Bjorn Frilund θα τη θυμάται για πάντα. Ο μπακαλιάρος που έπιασε έκρυβε στο στομάχι του ένα αναπάντεχο εύρημα που δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν πορτοκαλί... δονητή!

«Έμεινα έκθαμβος. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου» είπε ο 64χρονος σε τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με το nydailynews.com

Ο Frilund πιστεύει ότι ο μπακαλιάρος θεώρησε ότι ο δονητής ήταν μαλάκιο και το έφαγε. «Τα ψάρια τρώνε πολλά διαφορετικά πράγματα. Και ο πορτοκαλί δονητής μοιάζει με μαλάκιο. Ίσως το ψάρι πίστευε ότι ο δονητής ήταν ένα είδος χταποδιού που έχουμε στη Νορβηγία και μοιάζει με το συγκεκριμένο ερωτικό παιχνίδι και το έφαγε» προσθέτει.

Ο ερασιτέχνης ψαράς πιστεύει ότι το ερωτικό παιχνίδι το πέταξε στη θάλασσα μία «εκνευρισμένη γυναίκα που έκανε κρουαζιέρα»!




Διαβάστε περισσότερα...

Στο σκαμνί γιατί χτύπησε μέχρι θανάτου συνταξιούχο


Στον ανακριτή σήμερα ο 33χρονος δράστης.

Σήμερα το πρωί οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, μέρα μεσημέρι με θανατηφόρα χτυπήματα σκότωσε έναν 73χρονο συνταξιούχο, πάνω στο δρόμο, μπροστά στα μάτια του 7χρονου εγγονού του και των περαστικών, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ο 33χρονος δράστης, έμπορος από το χωριό Πλατύ του δήμου Καλαμάτας, σταμάτησε να χτυπά το θύμα αφού αυτός βρισκόταν ακίνητος στο οδόστρωμα και τότε εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας τον 73χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.


Πηγή: http://www.likekalamata.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άεργη μητέρα προτείνει στην κόρη της να κάνει παιδιά για να ζει με επιδόματα


«Δεν θέλω να τη δω να δουλεύει για ψίχουλα», λέει.
Η 36χρονη Sinead Clarkson από τη Βρετανία είναι επαγγελματίας μητέρα δύο παιδιών. Τα επιδόματα που λαμβάνει για την ανατροφή των παιδιών της επαρκούν για να ζει καλά κι έτσι δεν έχει δουλέψει ποτέ!

Είναι μάλιστα τόσο ευχαριστημένη για τη ζωή της και το διαρκές εισόδημα των επιδομάτων που προέτρεψε και την μεγάλη της κόρη να κάνει παιδιά για να μην χρειαστεί να δουλέψει. Έτσι η 19χρονη Melissa που κυοφορεί το πρώτο της παιδί βαδίζει στα βήματα της μαμάς της…



Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Clarkson λαμβάνει επιδόματα εδώ και 20 χρόνια που σήμερα φτάνουν τις 1.200 λίρες- ή 1450 ευρώ.

«Περνάω καλά με τα επιδόματα, αρνούμαι να δουλέψω για ψίχουλα», λέει η ίδια ενώ δηλώνει ενθουσιασμένη που και η μεγαλύτερη κόρη της Melissa είναι ήδη έξι μηνών έγκυος και τα λάβει 480 ευρώ επίδομα όταν φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Επίσης θα λάβει τα κλειδιά ενός σπιτιού για να ζήσει, προσφορά του κράτους.

Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η μικρή κόρη της οικογένειας, η 12χρονη Amie, που επίσης θέλει να κάνει παιδιά και να ζει από τα επιδόματα.

«Δεν έχω προσόντα κι έτσι είναι πιο εύκολο για μένα να παίρνω λεφτά από το κράτος παρά να πείσω έναν εργοδότη να μου δώσει δουλειά», εξηγεί η 36χρονη. «Συμβούλεψα τη Melissa να βάλει το σύστημα να δουλέψει για εκείνη και να κάνει παιδί ώστε να έχει επιδόματα, σπίτι, και μια καλύτερη ζωή. Δεν θα ήθελα να τη δω να δουλεύει για ψίχουλα».

Οι δηλώσεις της Clarkson προφανώς δεν θα προκαλούν θετικά συναισθήματα στους Βρετανούς φορολογούμενους, ωστόσο η ίδια επιμένει πως δεν είναι δικό της λάθος το γεγονός πως το σύστημα κάνει το να ζεις με επιδόματα καλύτερο από το να ζεις από τη δουλειά σου.

«Ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι που θα εξοργιστούν με τις επιλογές μου αλλά δεν θα πρέπει να με κρίνουν. Το σύστημα μου δίνει την επιλογή να μην δουλεύω, γιατί να το κάνω αφού με τα επιδόματα βγάζω περισσότερα;», λέει. «Ο κόσμος αποφασίζει να κάνει παιδιά για να ζει με επιδόματα επειδή η χώρα το επιτρέπει. Δεν είναι δικό μας λάθος».



Διαβάστε περισσότερα...

Τατουάζ στην τρίτη ηλικία


Τι γίνεται όταν ο χρόνος περνά - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πολλοί από εκείνους που σκέφτονται να κάνουν ένα τατουάζ αναρωτιούνται πώς το σχέδιο που σήμερα φαίνεται δελεαστικό θα δείχνει στο σώμα τους όταν τα χρόνια περάσουν και η βαρύτητα εφαρμόσει τον απαρέγκλιτο νόμο της.

Ο 50χρονος Johnny Depp έχει πει «το σώμα μου είναι το ημερολόγιό μου και τα τατουάζ η ιστορία μου», άποψη που ενστερνίζονται πολλοί.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ένας στους πέντε ενήλικους Αμερικανούς έχει σήμερα τουλάχιστον ένα τατουάζ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16% το 2003, σύμφωνα με το Harris Institute of Research.

Για πρώτη φορά οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιθανότερο να κάνουν τατουάζ από ό,τι οι άνδρες, αλλά έχουν και διπλάσιες πιθανότερες να το αφαιρέσουν αργότερα. Συνολικά όμως το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δε μετάνιωσαν ποτέ για τα τατουάζ τους.

Η 77χρονη Isobel Varley, κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα τατουάζ, έκανε το πρώτο της στην 5η δεκαετία της ζωής της αλλά της άρεσε πολύ και σύντομα κάλυψε το 76% του σώματός της. «Καταλαβαίνω πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα τατουάζ και το σέβομαι», είχε δηλώσει.





Ο 64χρονος Robert Seibert «χτυπά» τατουάζ εδώ και σαράντα χρόνια. «Κάθε ένα είναι για μια συγκεκριμένη φάση της ζωής μου. Είναι η εικονογραφημένη ιστορία όσων έζησα», λέει.



Ο επονομαζόμενος «Bald Bill» είναι βετεράνος tattoo artist από το Vermont. Άφησε τη δουλειά του σε τηλεφωνική εταιρεία για να ακολουθήσει την κλίση του και όπως λέει δεν μετάνιωσε ποτέ.



Ο Thomas Michenovich, επιζήσας του Pearl Harbor, έκανε τατουάζ προς τιμήν των συντρόφων που έχασε στην ιαπωνική επίθεση του 1941.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλη κυκλοφορίας ακόμα και με τον μήνα για όσους ανακτούν πινακίδες


Δείτε τα σχετικά άρθρα για το θέμα...


---------------------

Τέλη για το υπόλοιπο του 2014 για όσους ανακτούν πινακίδες

Με την υπογραφή της εγκυκλίου, ξεκινάει το μέτρο.
Θέμα ημερών είναι η ενεργοποίηση της νομοθετικής διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα και η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που έχουν καταθέσει τις πινακίδες για τα οχήματα αυτά, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους επόμενους μήνες του χρόνου, ανακτώντας έτσι τις πινακίδες.

Η σχετική εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναμένεται να υπογραφεί άμεσα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, προκειμένου να ξεκινήσει η ενεργοποίηση του μέτρου.

---------------------

Τέλη κυκλοφορίας... με τον μήνα

Αφορά το υπόλοιπο του 2014 για όσους ανακτούν πινακίδες.
Την δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει στις εφορίες εφόσον καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που αναλογούν έως το τέλος του έτους δίνει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη.

Έτσι από αύριο οι ιδιοκτήτες ΙΧ που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να παραλάβουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη απάτη με συντάξεις πεθαμένων


Δείτε τα σχετικά άρθρα για το θέμα...


---------------------

Τεράστια απάτη 13 εκατ. ευρώ με συντάξεις πεθαμένων

Πώς οι αστυνομικοί εντόπισαν τα άτομα που έκλεβαν το ελληνικό Δημόσιο.
Μια τεράστια υπόθεση εκτεταμένης απάτης και υπεξαίρεσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μέσω παράνομης είσπραξης συντάξεων κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για 179 περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων με πράξεις απάτης ή και υπεξαίρεσης.

Για τις περιπτώσεις αυτές διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, εξειδικευμένη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προδικαστική έρευνα, η οποία διήρκησε για περισσότερους από δώδεκα μήνες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης τελέστηκαν τουλάχιστον από το 1991 μέχρι το 2012, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται συνολικά στα 12.864.730,26 ευρώ.

Τα πρώτα στάδια της έρευνας, διενεργήθηκαν με αφορμή έγγραφα που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, στα οποία επισυνάπτονταν ενημερωτικά σημειώματα της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναφορικά με τον έλεγχο μη απογραφέντων συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η σχετική αλληλογραφία αφορούσε 92 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων συνεχιζόταν η καταβολή σύνταξης, επί σειρά ετών μετά τον θάνατο τους.

Στις περιπτώσεις αυτές κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, ενώ από την έρευνα προέκυψε η ύπαρξη συνδικαιούχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους καταβάλλονταν οι συντάξεις.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικών πράξεων για την διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτες.

Οι αστυνομικοί μετά τις έρευνες ταυτοποίησαν 59 περιπτώσεις και ειδικότερα 34 στην Αττική, τέσσερις στην Αχαΐα, πέντε στη Θεσσαλονίκη, 11 στη Λάρισα, τέσσερις στην Κρήτη καθώς και μία στην Κέρκυρα, όπου υφίσταντο λογαριασμοί θανόντων συνταξιούχων με συνδικαιούχους, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να προβούν σε αναλήψεις-καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παρθένη, η καταβολή της σύνταξης στους συγκεκριμένους λογαριασμούς γινόταν επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να καταβληθεί ποσό συντάξεων και να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο με συνολικό ποσό 5.464.290,83 ευρώ.

Οι 59 ταυτοποιηθέντες συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών απολογήθηκαν στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης για απάτη κατ’ εξακολούθηση, διότι παρά το θάνατο του συνταξιούχου δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την δήλωση του θανάτου στις αρμόδιες για την καταβολή σύνταξης Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η καταβολή της σύνταξης επί σειρά ετών.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν 43 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, που αφορούν συνολικά 25 περιφερειακές ενότητες της χώρας, όπου υφίσταντο επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί με συνδικαιούχους. Και στις περιπτώσεις αυτές εξατομικεύτηκαν οι υπαίτιοι, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί κατά περίπτωση στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η καταβολή της σύνταξης στους συγκεκριμένους 43 λογαριασμούς είχε ως αποτέλεσμα η ζημία του ελληνικού Δημοσίου να ανέλθει στα 3.015.988,74 ευρώ

Συνολικά στις 102 περιπτώσεις, όπου υπήρχαν τραπεζικοί λογαριασμοί με συνδικαιούχους, η ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 8.480.279,57 ευρώ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδικαιούχων, διαπιστώθηκε ότι είχαν αποβιώσει ή δεν ταυτοποιήθηκε η διεύθυνση κατοικίας τους, ενώ από τη μέχρι τώρα διερεύνηση, δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις υποθέσεις αυτές.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες 77 περιπτώσεις, όπου προκλήθηκε συνολική ζημιά ύψους 4.384.450,69 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση των στοιχείων των ατόμων που έλαβαν κατά περίπτωση παράνομα σύνταξη, καθώς είτε δεν υπήρχε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, είτε δεν προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα παρεχόμενα στοιχεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει και η επιμέρους υποβολή των 43 περιπτώσεων στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

---------------------

Εισέπρατταν για δεκαετίες συντάξεις νεκρών

Περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο.

Απάτη δεκαετιών με 179 υποθέσεις παράνομων εισπράξεων συντάξεων σε όλη την επικράτεια, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ, εξιχνίασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, «τα πρώτα στάδια της έρευνας, διενεργήθηκαν με αφορμή έγγραφα που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, στα οποία επισυνάπτονταν ενημερωτικά σημειώματα της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναφορικά με τον έλεγχο μη απογραφέντων συνταξιούχων του Δημοσίου». Η αλληλογραφία αφορούσε 92 περιπτώσεις συνταξιούχων, οι οποίοι, αν και είχαν πεθάνει, φαίνονταν ότι συνέχιζαν να πληρώνονται τη σύνταξή τους κάθε μήνα στην τράπεζα. Από την έρευνα προέκυψε η ύπαρξη συνδικαιούχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους καταβάλλονταν οι συντάξεις.

Στη συνέχεια οι έρευνες επεκτάθηκαν. Τελικώς προέκυψε ότι από τις 179 υποθέσεις που ερευνήθηκαν συνολικά, στις 102 υπήρχαν τραπεζικοί λογαριασμοί με συνδικαιούχους, καθώς και ότι η ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 8.480.000 ευρώ περίπου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδικαιούχων διαπιστώθηκε ότι είχαν αποβιώσει ή δεν ταυτοποιήθηκε η διεύθυνση κατοικίας τους, ενώ από τη μέχρι τώρα διερεύνηση δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις υποθέσεις αυτές.

Όσο αφορά τις υπόλοιπες 77 περιπτώσεις, όπου προκλήθηκε συνολική ζημιά για το Δημόσιο ύψους 4.384.000 ευρώ περίπου, συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση των στοιχείων των ατόμων που έλαβαν κατά περίπτωση παράνομα σύνταξη, καθώς είτε δεν υπήρχε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό είτε δεν προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα παρεχόμενα στοιχεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει και η επιμέρους υποβολή των υπόλοιπων περιπτώσεων στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην πώληση του 67% του ΟΛΘ


Κάνουν λόγο για «βεβιασμένη και πραξικοπηματική κίνηση».

Με νομικά μέσα και κοινωνικές συμμαχίες θα επιχειρήσουν να σταματήσουν την προωθούμενη πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) οι εργαζόμενοί του.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η βεβιασμένη και πραξικοπηματική -όπως τη χαρακτηρίζουν- κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ, να «ξεπουλήσει» το πλειοψηφικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου, παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών και φορέων της πόλης, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση μνημονιακή υποχρέωση ή προαπαιτούμενο της Τρόικας (η οποία, όπως είπαν, έχει ζητήσει μεν την ιδιωτικοποίηση, αλλά δεν έχει υποδείξει τρόπο υλοποίησής της).

«Η κίνηση ίσως γίνεται μετά από προφορική συμφωνία [...] προκειμένου να εκταμιευτεί η τελευταία δόση του δανείου. Θα καταθέσουμε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Ασφαλιστικά μέτρα; Και τα δύο; Το συζητάμε με δικηγόρους. Παράλληλα, θα αναζητήσουμε πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες με φορείς και θα κινηθούμε και αγωνιστικά», σημείωσε η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούρη.

Πρόσθεσε ότι η αντίδραση π.χ., με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των εργαζομένων ενάντια στην πώληση θα ήταν αναποτελεσματική και ζημιογόνα, αφού θα κηρυσσόταν άμεσα παράνομη, θα εξαντλούσε τους απεργούς και θα ζημίωνε την τοπική οικονομία. Όπως είπε, οι κινητοποιήσεις θα είναι «στοχευμένες» και ενταγμένες σε ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των αντιδρώντων φορέων.

«Εγκληματική» χαρακτήρισε την απόφαση περί πώλησης του 67% ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, σύμφωνα με τον οποίο ο τρόπος που οι τεχνοκράτες λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει και επιβάλλονται στο πολιτικό σύστημα της χώρας, «στοιχειοθετεί και αδικήματα».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να σταματήσει εδώ και να αφήσει τον ΟΛΘ να αναπτυχθεί με τις δικές του δυνατότητες, ενώ πρόσθεσε ότι, αν προ δεκαετίας το λιμάνι είχε όντως πωληθεί, όπως σχεδιαζόταν, έναντι τιμήματος 60 εκατ., το ποσόν αυτό θα ισοδυναμούσε σήμερα με την κερδοφορία μόλις 2-2,5 ετών της εταιρείας». Κατά τον κ.Τσαραμπουλίδη, «αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι όλο αυτό δεν έχει αναπτυξιακό στόχο, αλλά την άμεση είσπραξη μόλις 200 εκατ., από ένα λιμάνι με αποθεματικά 100 εκατ. ευρώ και κέρδη σχεδόν 23 εκατ. πέρυσι».

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, Λίτσα Αμανατίδου, Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και Γιάννης Αμανατίδης, η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη, εκπρόσωπος του υποψήφιου περιφερειάρχη, Μάρκου Μπόλαρη. Μάλιστα, η κ Χαραλαμπίδου απέκλεισε ακόμη και τις παραχωρήσεις λιμενικών χρήσεων σε ιδιώτες, την οποία υποστηρίζει η πλειοψηφία των φορέων της πόλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Το υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδοτεί μεταπτυχιακά για έρευνες πετρελαίου


Στόχος τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να εκπαιδεύσουν μια γενιά νέων επιστημόνων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε σήμερα τη χρηματοδότηση, με 45.000 ευρώ, του υπό ίδρυση Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» καθώς και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη «Μηχανική Πετρελαίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως επισπεύδον, κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με συμμετοχή των Τμημάτων Γεωλογίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων- Μεταλλουργών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Οικονομικών Επιστημών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και οποιουδήποτε άλλου Τμήματος αποφασίσει να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με 30.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά θέματα, στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αξιολόγησης επιπτώσεων και διαχείρισης ρίσκου.

Χρηματοδότηση 15.000 ευρώ θα λάβει επίσης το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη «Μηχανική Πετρελαίου» που θα λειτουργήσει άμεσα στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στόχος, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να εκπαιδεύσουν μια γενιά νέων επιστημόνων, εξειδικευμένων όχι μόνο στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αλλά και στα πολύπλοκα θέματα του περιβάλλοντος, των δημοσίων συμβάσεων και των νομικών και οικονομικών τους προεκτάσεων.

Σχετικά με το θέμα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Η προοπτική αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας- πέραν των θετικών επιπτώσεων στην εθνική οικονομία- ενισχύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, την τεχνογνωσία της, τη διεθνή διπλωματία της. Η μεγιστοποίηση της συμμετοχής Ελλήνων επιστημόνων και τεχνικών, καθώς και ελληνικών εταιρειών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και εθνική στρατηγική. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ για τη χρηματοδότηση δύο εξειδικευμένων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, τα οποία πιστεύω ότι και μεγάλη ανταπόκριση θα βρουν και προοπτικές θα ανοίξουν για τους νέους επιστήμονες του τόπου μας και θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, φέρνοντας ανάπτυξη και δίνοντας στην Ελλάδα τα απαραίτητα εφόδια να ξεπεράσει οριστικά την κρίση».



Διαβάστε περισσότερα...

Μοιράζουν τρόφιμα σήμερα και αύριο στο Αμύνταιο


Προορίζονται για άπορες οικογένειες.

Διανομή τροφίμων πραγματοποιείται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη και αύριο Μεγάλη Πέμπτη στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμύνταιου στη Φλώρινα.

Οι δικαιούχοι καλούνται να περάσουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να παραλάβουν τα τρόφιμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στην ασφάλιση αυτοκινήτων


Στόχος η επιτάχυνση καταβολής των αποζημιώσεων.

Πλήθος αλλαγών στην ασφάλιση των αυτοκινήτων προβλέπει το άρθρο 169 του νέου οικονομικού νομοσχεδίου που έχει σαν στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης και αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές που έρχονται στην ασφάλιση των αυτοκινήτων και πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, είναι:

- Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης.

- Εξισώνονται οι δηλώσεις ατυχήματος (θύτη και θύμα).

- Παρέχεται κάλυψη προς τρίτους για 16 ημέρες μετά τη λήξη ημερομηνίας ασφάλισης.

- Οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε διάστημα 3 μηνών για τις αιτήσεις αποζημιώσεων και εάν δεν απαντήσουν καλούνται να πληρώσουν τόκους υπερημερίας.

- Δίνεται 10ήμερη προθεσμία αποζημίωσης στο δικαιούχο και εξισώνονται όλα τα είδη δηλώσεως ατυχήματος είτε από τον ασφαλισμένο, είτε από τον δικαιούχο ασφαλίσματος, για να ξεκινήσει να τρέχει η διαδικασία 3μηνης αποζημίωσης

- Προβλέπεται έγγραφη επικοινωνία ασφαλιστή και ασφαλισμένου, με επιστολή, ή fax, ή ηλεκτρονική αλληλογραφία, ή SMS, αλλά και νόμιμα ηχογραφημένη συνομιλία.

Με τα παραπάνω θεωρείται πως επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός του συστήματος λύσεως ασφαλιστικής σύμβασης, ώστε να αρχίζει και να λήγει η σύμβαση αυτή κατά τον αναφερόμενο σ' αυτήν χρόνο.

Τέλος, η σύμβαση ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των μηχανογραφικών


Το έντυπο μηχανογραφικό θα ανακοινωθεί το Μάιο.

Ηλεκτρονικά θα κατατεθούν και φέτος τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr δεν αναμένονται αλλαγές στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο συγκριτικά με αυτό του 2013. Το Υπουργείο θα ανακοινώσει το έντυπο το μηχανογραφικό δελτίο το Μάιο οπότε και οι υποψήφιο θα έχουν μια συνολική εικόνα των διαθέσιμων επιλογών τους ανά επιστημονικό πεδίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει αναφέρει ότι τα μηχανογραφικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το προηγούμενο έτος η διαδικασία κατάθεσης διήρκεσε 15 μέρες και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 28/6 έως και τις 12/7.

Για να καταθέσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους είναι απαραίτητο να έχουν τους κωδικούς πρόσβασης που θα τους δώσει το σχολείο τους στα μέσα Ιουνίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι την καρτέλα υποψηφίου για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ θα την πάρουν οι μαθητές αρχές Μαΐου, από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουάριο. Με το δελτίο εξεταζομένου θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζεται υποβολή τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ για τους αγρότες


Διευκολύνσεις αναζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Να δοθεί προαιρετικά στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος η δυνατότητα υποβολής τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε μέσω twitter το ενδεχόμενο να δοθεί η επιλογή σε όσους αγρότες το επιθυμούν να υποβάλλουν τρίμηνες δηλώσεις προκειμένου να διευκολυνθούν. Προανήγγειλε, δε ότι για το θέμα θα δοθούν σύντομα περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές όλοι οι αγρότες έχουν την υποχρέωση υποβολής μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ στο τέλος του έτους.



Διαβάστε περισσότερα...

Παραλαβή δελτίων για τις εξετάσεις σε Πειραματικά σχολεία


Πληροφορίες για τα τεστ που καλούνται να δώσουν οι υποψήφιοι.

H Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, ανακοινώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία παραλαβής του δελτίου συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια ή Λύκεια, έως 16 Μαΐου 2014 αντί τις 12 Μαΐου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής των παιδιών τους στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή τους σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο ή Λύκειο, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία συμμετοχής, από την επιτροπή εξετάσεων του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου ή Λυκείου, έως την ανωτέρω ημερομηνία.

Κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο, οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να φέρουν μαζί τους:

- Αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
- Βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή/τριας από Δήμο ή Κ.Ε.Π. ή διαβατήριο.
- Μία φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη) του/της μαθητή/τριας.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πειραματικά Λύκεια και Γυμνάσια

Λύκεια

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια. Οι μαθητές εξετάζονται στην κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας καθώς και στα μαθηματικά.

Γυμνάσια

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια. Οι μαθητές εξετάζονται στην κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας ,στα μαθηματικά, στα φυσικά.

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, οι μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες εξετάζονται προφορικά από επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των εν λόγω μαθητών/τριών οφείλουν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο σχολείο της επιλογής τους, κατά το διάστημα από 2 έως 12 Μαΐου 2014.

Τι γίνεται σε περίπτωση κενών θέσεων

Οι τυχόν κενές θέσεις στη Β’ και τη Γ’ τάξη των Προτύπων Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων καλύπτονται με την διαδικασία δοκιμασίας (τεστ) το μήνα Σεπτέμβριο, την ευθύνη της οποίας έχει το ΕΠ.Ε.Σ. της σχολικής μονάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να ανατρέξουν στη σχετική εγκύκλιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός ψηφιακών εφαρμογών με χρηματικά έπαθλα


Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και τις 23 Απριλίου.

Διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα που φθάνουν μέχρι και τα 3.000 ευρώ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό «Hackathon» θα αξιοποιήσουν τα Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα που διατίθενται ελεύθερα διαδικτυακά, για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να κάνουν τη διαφορά, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών που δημιουργούν προστιθέμενη αξία.

Τα έπαθλα θα είναι χρηματικά και θα δοθούν στις τρεις καλύτερες ψηφιακές εφαρμογές:

1ο βραβείο καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής: 3.000 ευρώ

2ο βραβείο καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής: 2.000 ευρώ

3ο βραβείο καλύτερης ψηφιακής εφαρμογής: 1.000 ευρώ.

Από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα αναδειχτούν χωρίς έπαθλο οι δημόσιοι φορείς των οποίων αξιοποιήθηκαν τα περισσότερα σύνολα δεδομένων

Διαδικασία διαγωνισμού

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: www.ydmed.gov.gr/hackathon. Με την ολοκλήρωση του αιτήματος συμμετοχής, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει έναν κωδικό μέσω του συστήματος, τον οποίο θα πρέπει να κρατήσει. Ο κωδικός αυτός θα του ζητηθεί για την υποβολή της πρωτότυπης εφαρμογής.

Η φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρωθεί το αργότερο μέχρι και την 23η Απριλίου 2014.

Οι τρεις καλύτεροι υποψήφιοι καθώς και όλες οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά.

Οι τρεις καλύτεροι υποψήφιοι θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου 2014 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΣΠΑΙΤΕ καλούνται επιχειρηματίες, ερευνητές, προγραμματιστές, ιδιώτες, δημόσιους υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές που έχουν ιδέες, όραμα και δημιουργικότητα και αναζητούν την ευκαιρία να αναγνωριστούν στο «Hackathon» και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες που στην ουσία ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων ιδεών και επιστημονικών επιτευγμάτων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

H Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, www.aspete.gr), συνεργάζεται για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) και την μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr).

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου 2014, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης για όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών. Η υποβολή των πρωτότυπων εφαρμογών θα γίνει έως τις 30 Απριλίου σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.



Διαβάστε περισσότερα...

Υποχρεωτικό σεμινάριο για μεταπτυχιακούς φοιτητές


Αφορά πρωτοετείς του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Υποχρεωτικό σεμινάριο για τους πρωτοετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές των σχολών Ιατρικής, Βιολογίας, Χημείας, Γεωλογικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Η/Υ, Επιστήμης Υλικών, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, οργανώνει το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 2 ημέρες και θα καλύψει θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους εργαστηριακούς χώρους. Θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα, 28 έως και την Τρίτη, 29 Απριλίου από 09.00-17.00.

Το σεμινάριο είναι προπαιτούμενο σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου για την απόκτηση του αντίστοιχου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης της αντίστοιχης σχολής.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρξει αξιολόγηση των μεταπτυχιακών φοιτητών.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΟΠΑΠ στηρίζει τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς


Διοίκηση και εργαζόμενοι συγκέντρωσαν 42.620 ευρώ.

Με μία κίνηση ανθρωπιάς και φροντίδας η οικογένεια της ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΟΠΑΠ συγκέντρωσαν το ποσό των 21.310 ευρώ για τη στήριξη των κατοίκων της Κεφαλονιάς, οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς που σημειώθηκαν πρόσφατα και προκάλεσαν προβλήματα στην καθημερινότητα του νησιού.

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία των εργαζομένων, η Διοίκηση της Εταιρίας διπλασίασε το ποσό της προσφοράς ανεβάζοντάς το στα 42.620 ευρώ.

Για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, η δωρεά παραδόθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία ανέλαβε να προσδιορίσει τις ανάγκες των πολιτών της Κεφαλονιάς και να τη διοχετεύσει όπου χρειάζεται. Συγκεκριμένα, με τη δωρεά των εργαζομένων της ΟΠΑΠ, η «Αποστολή» θα αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (hardware - υπολογιστές, σκάνερ, modem - routers, εκτυπωτές, φαξ , γραφική ύλη κ.α.) των σχολείων του Ληξουρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί συνέχεια των διαφόρων δραστηριοτήτων που έχουν εγκαινιάσει οι εργαζόμενοι της ΟΠΑΠ με στόχο την ενίσχυση ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη σε ολόκληρη την Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάθμιση της πληροφόρησης για τις συντάξεις του Δημοσίου


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υλοποιεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προσπάθειας ποιοτικής αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας από τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, ξεκίνησε, πιλοτικά, η λειτουργία νέου τηλεφωνικού κέντρου που φιλοδοξεί να καλύψει στο μέτρο του εφικτού, λόγω της πολυπλοκότητας και ιδιαιτερότητας των ζητημάτων, το μεγαλύτερο εύρος των ερωτημάτων των συνταξιούχων και υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων του Δημοσίου.

Το νέο τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί υπό τον αριθμό 210-3329900, σε πενθήμερη βάση και εργάσιμες ώρες (07:30 π.μ. έως τις 15:30 μ.μ.). Ο πολίτης για την εξυπηρέτησή του, θα πρέπει να έχει διαθέσιμο, το σχετικό αριθμό μητρώου και το ΑΦΜ του.

Ακόμη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω διαδικτύου, η επικοινωνία μπορεί να γίνει στο e-mail της Υπηρεσίας Συντάξεων syntaxeis@glk.gr.

Το σύστημα λειτουργεί από 15 Μαρτίου 2014, έχουν ήδη καταχωρηθεί 752 e-mails και έχουν απαντηθεί τα περισσότερα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η αναφορά του ονοματεπώνυμου, της διεύθυνσης κατοικίας, ενός τηλέφωνου επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό), καθώς και του αριθμού μητρώου της σύνταξης.

Ταυτόχρονα, διατηρείται η απευθείας επικοινωνία με την Υπηρεσία Συντάξεων (Κάνιγγος 29, Αθήνα), κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11:30 - 14:30, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών. Παράλληλα, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανεύρεση νέου, συγχρόνου, ευρύχωρου, ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάσεις εκπαιδευτικών στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας


Οι εξετάσεις Β επιπέδου θα πραγματοποιηθούν τέλη Μαΐου – τέλη Ιουνίου.

Γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ και επιθυμούν να πιστοποιηθούν, ότι σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν στο διάστημα τέλος Μαΐου – τέλος Ιουνίου 2014 (Σαββατοκύριακα), σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη τη χώρα.

Οι δοκιμασίες πιστοποίησης Β’ επιπέδου ΤΠΕ θα βασιστούν στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και στις προηγούμενες περιόδους πιστοποίησης, δηλαδή on line εξέταση, η οποία περιλαμβάνει αυτοματοποιημένο(τεστ ερωτήσεων) και μη αυτοματοποιημένο μέρος (ανάπτυξη πλήρους θέματος σχετικού με την εκπόνηση ενός σχεδίου μαθήματος και τον χειρισμό αυτού του σχεδίου στην τάξη). Στην «Πύλη Ενημέρωσης» της Πράξης (ΕΔΩ) διατίθενται δείγματα θεμάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Β’ επιπέδου ΤΠΕ έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (παραδοσιακού μοντέλου ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης). Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα προγράμματα επιμόρφωσης της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση συμμετοχής τους στην πιστοποίηση, αποτελεί η συμμετοχή τους στις δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» και η παρουσία τους στο 90% τουλάχιστον των επιμορφωτικών συνεδριών και υποστηρικτικών συναντήσεων. Επίσης, για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα προγράμματα της πιλοτικής φάσης εφαρμογής του μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης, επιπρόσθετη προϋπόθεση αποτελεί η συμμετοχή τους στις ασύγχρονες δράσεις του προγράμματος (εκπόνηση ασύγχρονων δραστηριοτήτων και εργασιών).

Η επιτυχής συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις διαπιστώνεται από τα στοιχεία που κατατίθενται στο Πληροφοριακό σύστημα (MIS) της Πράξης (Φόρμες 3 και 4 για την «εφαρμογή στην τάξη» και Φόρμες 5, 6, και 7 για τις ασύγχρονες δράσεις του μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης). Συνεπώς, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιμορφούμενοι και επιμορφωτές να καλύψουν τυχόν εκκρεμότητες συμπλήρωσης των στοιχείων που τους αφορούν (επιμορφούμενοι: Φόρμες 3 και 6, επιμορφωτές: Φόρμες 4, 5 και 7, πρόσβαση με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης, http://b-epipedo2.cti.gr/mis -> επιλογή: "Διαχείριση Φορμών"), προκειμένου να δοθεί στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις δοκιμασίες πιστοποίησης, μόλις ανακοινωθούν τα διαθέσιμα προγράμματα (εντός του Μαΐου).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη συμπλήρωση των φορμών μπορούν να βρουν οι εκπαιδευτικοί εδώ.
Νεώτερα στοιχεία, όπως οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή τους, θα δημοσιεύονται στην παρούσα «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr, την οποία οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκέπτονται συχνά για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για να υποβάλουν τυχόν ερωτήματα στην υπηρεσία Help Desk.



Διαβάστε περισσότερα...

Έδειραν συμμαθητή τους με εντολή της δασκάλας


Το αγόρι της είχε αντιμιλήσει και θέλησε «να του δώσουν ένα μάθημα».

Την απόλυση δασκάλας αποφάσισε σήμερα σχολείο της Φλόριντα μετά τις καταγγελίες ότι ενθάρρυνε έξι μαθητές να επιτεθούν σε συμμαθητή τους, ο οποίος προηγουμένως της είχε αντιμιλήσει.

Η καθηγήτρια Ντρου Ντέχαρτ κατηγορήθηκε πέρυσι ότι ενθάρρυνε το περιστατικό που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2013 και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Στα πλάνα διακρίνονται τα έξι παιδιά να επιτίθενται στον Ραντράβιους Ουίλιαμς, αφού η δασκάλα τους είχε προτρέψει «να του δώσουν ένα μάθημα».

Μιλώντας ελάχιστα μετά το περιστατικό πέρυσι στο δίκτυο WPBF, η μητέρα του θύματος ανέφερε πως «τον κουβάλησαν, κρατώντας τον από τον λαιμό, τον μετέφεραν στην τάξη της και τον ανάγκασαν να της ζητήσει συγνώμη. Και εκείνη του είπε: σε ανέλαβαν τα παιδιά μου, δεν είσαι τόσο σκληρός τώρα».

Η Ντέχαρτ απομακρύνθηκε από τις σχολικές αίθουσες την περασμένη άνοιξη και μεταφέρθηκε σε άλλο πόστο που δεν προέβλεπε επαφή με τους μαθητές. Το φθινόπωρο του 2013 τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού και αποβλήθηκε από το σχολείο, για να έρθει τελικά η απόλυσή της σήμερα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνηση πολιτών έκανε μήνυση για τα χημικά της Συρίας


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη μηνυτήρια αναφορά της «Κίνησης Πολιτών Ενάντια στην Εξουδετέρωση των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Θάλασσα της Μεσόγειου», με την οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και ελληνικού δικαίου από την πλευρά της χώρας μας, καθώς παραλείπει να ασκήσει τα δικαιώματα τα οποία της παρέχει η νομοθεσία για την περιβαλλοντική διακινδύνευση που προκαλεί το γνωστό φορτίο με τα χημικά στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι μεθοδεύεται -όπως υποστηρίζεται- η πραγματοποίησης της καταστροφής 1.000 τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας ανοιχτά της Μεσογείου.

Ακόμη, στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών από πράξεις και παραλείψεις κρατικών οργάνων, αναφορικά με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά και ευθύνες ενόψει του κινδύνου ζημιάς ρύπων, κ.λπ. στο θαλάσσιο, αλλά και στο ανθρωπογενές περιβάλλον της Μεσογείου.

Επίσης, αναφέρεται ότι από τον Νοέμβριο του 2013 δεν υπάρχει καμία επίσημη κρατική πληροφόρηση για το επίμαχο θέμα των χημικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

55 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους αγρότες πριν το Πάσχα


Περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθούν πριν το Πάσχα σε αγρότες, ποσό που αφορά υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και ενισχύσεις για ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και καλλιεργητές σκληρού σίτου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δοθούν 2,8 εκατ. ευρώ σε 1.849 παραγωγούς όσον αφορά την Ενιαία Ενίσχυση, 5,1 εκατ. ευρώ σε 2.500 παραγωγούς βάμβακος για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, 9 εκατ. ευρώ σε 42.921 παραγωγούς για τους Ελαιώνες Μικρών Νησιών Αιγαίου, 350 χιλ. ευρώ σε 1.124 παραγωγούς για το Κριθάρι της Λήμνου και 4,5 χιλ. ευρώ σε 16 παραγωγούς για την Αγκινάρα της Τήνου

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα δοθούν 9 εκατ. ευρώ σε 25.444 παραγωγούς για τη βελτίωση της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων, 19 εκατ. ευρώ σε 37.345 παραγωγούς για ενίσχυση του Σκληρού Σίτου και 14 εκατ. ευρώ σε 4.187 κτηνοτρόφους για ενίσχυση του τομέα του βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος.



Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήτρια βρίσκει σπίτια σε αδέσποτα μέσω Facebook


Όταν η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό ξεκίνησε μια εκστρατεία διάσωσης από τη θανάτωση με ευθανασία χιλιάδων αδέσποτων σκυλιών στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, χρειάστηκε να συγκεντρώσει 150.000 δολάρια από δωρεές για το εγχείρημά της.

Μια παρόμοια εκστρατεία διεξάγει η Άνα-Μαρία Τσιούλκου, μια μαθήτρια 13 ετών, η οποία χρησιμοποιεί τη σελίδα της στο Facebook για να απευθυνθεί στους λάτρεις των σκυλιών σε όλη την Ευρώπη ώστε να βρεθούν άνθρωποι που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα αδέσποτα και τα σκυλιά να πάνε στα σωστά σπίτια.

«Θέλω να ξέρω ότι τα σκυλιά μου θα τα κακομάθουν και θα τους επιτρέπεται να κάθονται στον καναπέ… για το λόγο αυτό μία από τις πρώτες μου ερωτήσεις είναι: Θα τα δένετε με αλυσίδα;», είπε η Τσιούλκου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η 13χρονη μαθήτρια ήταν ακόμη βρέφος όταν η Μπαρντό άρχιζε την εκστρατεία για τη στείρωση των αδέσποτων το 2001. Σήμερα η Τσιούλκου μιλά άπταιστα τη γερμανική γλώσσα και έχει αναπτύξει τις δεξιότητές της στο Διαδίκτυο, δύο εργαλεία τα οποία αξιοποιεί για να επιτύχει το στόχο της. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει διασώσει 150 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία στάλθηκαν στη Γερμανία, την Αυστρία και το Βέλγιο.

Ωστόσο, τουλάχιστον 2.800 σκυλιά βρίσκονται σε χώρους φύλαξης χρηματοδοτούμενους από το κράτος, ενώ μέσα στους δύο τελευταίους μήνες έχουν θανατωθεί με ευθανασία περίπου 2.000 αδέσποτα, σύμφωνα με την ρουμανική Αρχή για την Επιτήρηση και την Προστασία των Ζώων (ASPA).

Περίπου 30 σκυλιά έχουν υιοθετηθεί από τον Σεπτέμβριο, κυρίως από Γερμανούς και Βρετανούς πολίτες, δήλωσε στο Ρόιτερς ο διευθυντής της ASPA Ράζβαν Μπανσέσκου.

Υπολογίζεται ότι περίπου 60.000 αδέσποτα περιφέρονται στους δρόμους του Βουκουρεστίου. Πέρυσι, ένα 4χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών σε ένα πάρκο στο Βουκουρέστι. Μετά από αυτό το συμβάν διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα,

Η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή τους κανόνες για την αιχμαλωσία και την θανάτωση με ευθανασία των αδέσποτων, δίνοντας το δικαίωμα στους δήμους να μαζεύουν τα σκυλιά και να τα «κοιμίζουν», εφόσον δεν υιοθετούνται μέσα σε δύο εβδομάδες.

Τη δεκαετία του 1980, ο τότε δικτάτορας Νικολάε Τσαουσέσκου είχε αποφασίσει να ισοπεδώσει τα κτίρια στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου προκειμένου να ανεγερθεί το τεράστιο «Παλάτι του Λαού». Μετά την απόφαση αυτή χιλιάδες σκυλιά είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να μετακομίσουν σε μικρά διαμερίσματα.

Τα αδέσποτα που βρίσκει η Τσιούλκου στους δρόμους είτε στέλνονται σε προσωρινό καταφύγιο είτε καταλήγουν στην αυλή του σπιτιού της 13χρονης στα προάστια. Ένας κτηνίατρος εμβολιάζει τα σκυλιά και τοποθετεί σε αυτά το μικροτσίπ ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Κατόπιν φροντίζει ώστε να εκδοθούν έγγραφα προκειμένου τα σκυλιά να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τα έξοδα για τα φάρμακα, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, τα τσιπ αναγνώρισης και την έκδοση διαβατηρίων καλύπτει η οικογένεια της 13χρονης μαθήτριας. Το κόστος αυτών ανέρχεται περίπου σε 150 ευρώ ανά σκύλο. Η μεταφορά των ζώων στο εξωτερικό καλύπτεται από τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Η Τσιούλκου ξοδεύει έως και 2 ώρες την ημέρα επιλέγοντας ανάμεσα στους χιλιάδες επίδοξους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επισκέπτονται την σελίδα της στο Facebook (www.facebook.com/anamaria.ciulcu). Λιγοστοί είναι Ρουμάνοι, αφού γενικά αυτοί ζητούν να υιοθετούν «μόνο καθαρόαιμα», λέει η έφηβη, η οποία θέλει να γίνει γιατρός.

Η μικρή λέει ότι τα κυβερνητικά καταφύγια δεν είναι λύση αλλά απλώς ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης των αδέσποτων. Λέει ότι θέλει να σώσει όσο περισσότερα ζώα μπορεί. «Τα σκυλιά δεν μπορούν να ζουν έτσι, στοιβαγμένα όλα μαζί. Χρειάζονται στοργή», κατέληξε.



Διαβάστε περισσότερα...

Μοίρασαν κρέας σε απόρους


Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, προχώρησαν σήμερα σε μια κίνηση ανθρωπιάς με στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους και οικογένειες που έχουν ανάγκη. 


Από το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στη Λ. Δημοκρατίας δεκάδες πολίτες προκειμένου να πάρουν προϊόντα και ειδικά κρέας το οποίο μοίραζαν δωρεάν οι δύο φορείς. 

"Δεν είναι σε καμία περίπτωση κίνηση ελεημοσύνης. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης απο όλους μας αυτές τις άγιες ημέρες. Το επόμενο διάστημα το εργατικό κέντρο θα μοιράσει τρόφιμα στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί αυτές τις ημέρες", τόνισε σε δηλώσεις του στο Flashnews ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψαν 300 αρνιά από αποθήκη


Άγνωστοι μπήκαν σε αποθήκη μεγάλης αλυσίδας κρεοπωλείων που βρίσκεται στην οδό Ειρήνης και Φιλίας, στην περιοχή των Μαλάδων στην Κρήτη και έκλεψαν περισσότερα από 300 αμνοερίφια από τα περίπου 600 που υπήρχαν εκεί, τα οποία ήταν έτοιμα να διατεθούν από τα καταστήματα της εταιρείας. Παράλληλα άρπαξαν και περίπου 1,5 τόνο μοσχαρίσιου κρέατος.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα, όταν πήγαν οι εργαζόμενοι στην αποθήκη και άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, στην αποθήκη δεν υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι "μυστηριώδεις" γυναίκες της Βαρβακείου και τα δώρα τους


Οι «μυστηριώδεις» γυναίκες εμφανίστηκαν και πάλι στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου αγοράς, Κλεάνθη Τσιρώνη, οι γυναίκες που διατηρούν την ανωνυμία τους, ήταν περισσότερες από αυτές που είχαν επισκεφθεί τη Βαρβάκειο τα Χριστούγεννα ενώ πλήρωσαν για δωρεάν αγορές καταναλωτών, περισσότερα από ότι τα Χριστούγεννα.

Μπήκαν γύρω στις 10 το πρωί σήμερα σε μαγαζιά της αγοράς, έκατσαν δίπλα στο ταμείο και όποιον έβλεπαν να μην έχει τα απαραίτητα χρήματα, τότε πλήρωναν εκείνες τον λογαριασμό και αυτό διήρκεσε μέχρι περίπου στις 12 το μεσημέρι, ανέφερε ο κ.Τσιρώνης.

Το ίδιο είχε γίνει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, και τα Χριστούγεννα όταν οι «γυναίκες-μυστήριο» εκτιμάται ότι είχαν δώσει 20 χιλιάδες ευρώ σε καταναλωτές.



Διαβάστε περισσότερα...

Από αύριο η παραλαβή των πινακίδων


Υπογράφηκε και στάλθηκε στις ΔΟΥ η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει εφόσον πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες από αναλογούν από τώρα και στο εξής έως το τέλος του έτους.

Έτσι από αύριο οι ιδιοκτήτες ΙΧ που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να παραλάβουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Δάσκαλος έβαλε φωτιά σε σχολείο


Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 4ης Απρίλιου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης αποδείχτηκε ότι ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και σύμφωνα eviazoom.blogspot.gr την φωτιά έβαλε ένας 49χρονος δάσκαλος που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο 49χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι έβαλε φωτιά στο σχολείο, επειδή το υπουργείο παιδείας απέρριψε την αίτηση του για πρόωρη συνταξιοδότηση.



Ο 49χρονος λίγη ώρα πριν ομολογήσει αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καθώς όπως είπε δεν άντεχε τις τύψεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 20 Ιουνίου η τακτοποίηση των επιχειρηματικών φορολογικών εκκρεμοτήτων


Μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 καλούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κλπ) να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους αυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογικές Αρχές θα προχωρήσουν σε κατ' εκτίμηση προσδιορισμό του φόρου με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που απεστάλη σε όλες τις ΔΟΥ. Σ΄ αυτήν προβλέπεται συγκεκριμένα: «Στα πλαίσια εντατικοποίησης της προσπάθειας της Φορολογικής Διοίκησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και προκειμένου να εστιαστεί ο φορολογικός έλεγχος σε ενεργές επιχειρήσεις, καλούνται, να προσέλθουν μέχρι 20-06-2014, στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα τους, οι επιχειρήσεις εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρουσιάζουν έστω και μία "συναλλακτική κίνηση" σε κάποιο υποσύστημα του Ο.Π.Σ.Φ.-TAXIS για το διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2013 προκειμένου:

- να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή

- να υποβάλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή

- να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρηση τους σε αδράνεια».



Διαβάστε περισσότερα...

Ποια δρομολόγια των τρένων ματαιώνονται το Πάσχα


Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό που έχει επιλέξει να ταξιδέψει με τρένα τις ημέρες του Πάσχα, λόγω των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών που έχει εξαγγείλει από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό ξεκινούν από την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρεί σε ματαίωση αρκετών δρομολογίων.

Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Εξάλλου, με απόφαση της ΠΟΣ, δεν κινούνται όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα εμπορικά τρένα.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014, προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΣ Π. Παρασκευόπουλος, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τη Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου τα θέματα που τους απασχολούν. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, θα εξαρτηθεί και αν θα προχωρήσουν σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται έχουν ως εξής:

Μ. Παρασκευή (18.04.2014)

Αμαξ/χία 600, σε όλη της τη διαδρομή

Αμαξ/χία 2536 (Τμήμα γραμμής Αθηνών-Χαλκίδας).

Αμαξ/χία 743 (Τμήμα γραμμής Θεσσαλονίκης-Έδεσσας)

Αμαξ/χία IC 85 (Τμήμα γραμμής Θεσσαλονίκης- Φλώρινας)

Αμαξ/χία 1686 (Τμήμα γραμμής Αλεξ/πολης-Δικαίων)

Αμαξ/χία 601, μόνο στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αθηνών

Μ. Σάββατο (19.04.2014), Κυριακή του Πάσχα (20.04.2014) και Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2014)

Ματαιώνονται τα δρομολόγια όλων οι επιβατικών αμαξοστοιχιών καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου.

Οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 (εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη- Αθήνα, αντίστοιχα) θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Δευτέρα του Πάσχα προς Τρίτη).

Τρίτη 22.04.2014 (επόμενη ημέρα των απεργιών)

Ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 μεταξύ Φλώρινας- Θεσσαλονίκης, καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λύθηκε μυστήριο εξαφάνισης μετά από 43 χρόνια


Η Σέριλ Μίλερ, 17 ετών, και η συνομήλικη φίλη της, Πάμελα Τζάκσον, αγνοούνταν από το 1971, όταν ένα βράδυ πηγαίνοντας σε ένα πάρτι εξαφανίστηκαν.

Οι Αρχές ανέφεραν πως επιτέλους έκλεισαν την υπόθεση των δύο εξαφανισμένων κοριτσιών στη Νότια Ντακότα και έλυσαν το μυστήριο.



Όπως αναφέρουν οι Αστυνομικές Αρχές, οι δύο κοπέλες έχασαν τη ζωή τους σε μία λίμνη κοντά σε μία μικρή πόλη κοντά στη Νότια Ντακότα. Το αυτοκίνητό που οδηγούσαν τη μοιραία νύχτα, ένα Studebaker του 1960, ήταν όλα αυτά τα χρόνια «κρυμμένο» μέσα στη λίμνη και το οποίο ήρθε στην επιφάνεια λόγω ξηρασίας που σημειώθηκε στην περιοχή και αποκαλύφθηκε το μυστικό που έκρυβε στα νερά της.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων που έγιναν στου σκελετούς που εντοπίστηκαν ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Συνήγορος για την άδεια ανατροφής στους πατέρες


Η χορήγηση αδειών ανατροφής σε πατέρες συζύγους αυτοαπασχολούμενων γυναικών καθιερώνεται, βάσει της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Όπως αναφέρει η Aνεξάρτητη Αρχή, με το άρθρο 2 της Νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που υπεγράφη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στις 26/3/2014, χορηγήθηκε το δικαίωμα λήψης αδειών ανατροφής τέκνων στους πατέρες μισθωτούς των οποίων οι σύζυγοι είναι αυτοαπασχολούμενες και δεν έχουν οι ίδιες δικαίωμα αδείας ανατροφής. Οι άδειες αυτές χορηγούνται αρχικά με τη μορφή του μειωμένου ωραρίου.

Σημειώνει δε, ότι ο Συνήγορος, ήδη από το 2010 είχε διαπιστώσει τη διάκριση λόγω φύλου, ιδίως σε σχέση με την οικογενειακή κατάσταση, σε βάρος των πατέρων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αφού δικαιούνταν την άδεια ανατροφής μόνον όταν η μητέρα ήταν μισθωτή.

Η Αρχή είχε απευθύνει σχετικά έγγραφα τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και σε οργανισμούς κι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα επισημαίνοντας, ότι η παράλειψη αυτή συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου περί ισότητας των φύλων και παραπέμποντας σε σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ελβετοί για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα


Την ανάγκη επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα επισήμανε ο πρόεδρος της Ελβετικής Επιτροπής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, καθηγητής Ντουσάν Σιντιάνσκι, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με θέμα «Η Ευρώπη και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα- Κοινός τόπος».

Κατά την ομιλία του, ο δρ. Σιντιάνσκι αναφέρθηκε στην αντίθεση της Ελβετικής Επιτροπής στη νομική διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου, σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, καθώς και με την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα στη Βρετανία.

Τόνισε δε, ότι το αίτημα της Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί μοναδική περίπτωση, που αφορά στην ακεραιότητα ενός συμβολικού μνημείου που έχει διαμελισθεί.

Παρόμοια εκδήλωση έγινε και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπου οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ιδιαιτερότητα του αιτήματος της επιστροφής των Μάρμαρων του Παρθενώνα, στους τρόπους επίλυσης πολιτιστικών διαφορών ευρύτερα και υποστηρίχθηκε η πρόταση της Ελβετικής Επιτροπής για την επιλογή της αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το ζήτημα, καθώς και στα μειονεκτήματα της δικαστικής επίλυσης των πολιτιστικών διαφορών, γενικότερα.

Την εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης παρακολούθησαν πολλοί επιστήμονες, αρχαιολόγοι. Εκ μέρους της Ελλάδας παραβρέθηκε ο Έλληνας πρεσβευτής Χαράλαμπος Μάνεσης. Την αντίστοιχη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης παρακολούθησαν επιστήμονες, φοιτητές και μέλη ελληνικών κοινοτήτων, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε γενικός πρόξενος Άγγελος Υψηλάντης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Επιτροπής για ευρύτερη ενημέρωση σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και την ενδυνάμωση της συνεργασίας και στήριξής της, στον γερμανόφωνο ελβετικό χώρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 52.000 αυγά στον Έβρο


Στην κατάσχεση πάνω από 52.000 αυγών κότας, τα οποία ήταν έτοιμα να διατεθούν στην αγορά, προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εταιρεία σφράγιζε τα αυγά με τον δικό της κωδικό παραγωγού χωρίς προηγουμένως να έχουν περάσει τους απαραίτητους ελέγχους.



Σε σχετική ανακοίνωση του Φορέα αναφέρεται πως «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συνεργαζόμενη με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Βορείου Έβρου, κατά τον έλεγχο του κέντρου συσκευασίας και τυποποίησης αυγών με Κωδικό Έγκρισης EL 77 της ανώνυμης εταιρείας παραγωγής & εμπορίας αγροτικών-πτηνοτροφικών & κτηνοτροφικών προϊόντων, με το διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΕΚ. Α.Ε.», που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας, στην Π.Ε. Έβρου, κατέσχεσαν 52.750 αυγά όρνιθας, λόγω μη λειτουργίας του ωοσκοπικού κέντρου της, ελλιπούς ιχνηλασιμότητας και προφανούς αδυναμίας της εταιρείας να δικαιολογήσει την εμπορία περισσότερων αυγών από την δυναμικότητα της. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σφράγιζε τα αυγά με το δικό της κωδικό παραγωγού, 3EL71003, χωρίς προηγουμένως να παρεμβάλλεται ωοσκόπηση αυτών, τα οποία και τοποθετούσε στους αποθηκευτικούς χώρους της. Τα κατασχεθέντα αυγά δεν θα διατεθούν στην κατανάλωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαπατούσαν ηλικιωμένες με πρόσχημα το επίδομα


Τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 56, 42, 50 και 20 ετών, αντίστοιχα, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, επειδή εμφανιζόμενες ως υπάλληλοι της Πρόνοιας εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένες στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Καβάλας, και υποσχόμενες τη χορήγηση επιδόματος απέσπασαν απ' αυτές συνολικά το ποσό των 1.225 ευρώ.

Επίσης, εξαπάτησαν και μια άλλη γυναίκα ηλικίας 76 ετών, πουλώντας σ' αυτή δύο σταυρούς έναντι του ποσού των 20 ευρώ, ισχυριζόμενες ότι προέρχονται από τους Άγιους Τόπους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις γυναίκες επιχείρησαν να μεταβούν στο εξωτερικό από το συνοριακό σημείο διέλευσης Εξοχής Δράμας, όπου, όμως, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Κάτω Νευροκοπίου. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι τέσσερις γυναίκες την τελευταία εβδομάδα μετέβησαν στην Δράμα και σε χωριά των νομών Δράμας και Καβάλας όπου εξαπάτησαν συνολικά τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 825 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Σημειώνεται δε, ότι, η 40χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Μικρή πτώση της ανεργίας βλέπει ο ΙΟΒΕ


Σταθεροποίηση του προϊόντος της ελληνικής οικονομίας το 2014 και πιθανή μικρή αύξησή του, καθώς και αποκλιμάκωση της ανεργίας στο 26%, μια μονάδα χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος, για πρώτη φορά από το 2008, προβλέπεται από το ΙΟΒΕ, στην τελευταία τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα για την ανεργία εκτιμάται ότι η αποκλιμάκωση θα προέλθει από την αναθέρμανση της παραγωγικής δραστηριότητας και διευκολύνεται από τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας την τελευταία διετία, στις οποίες προστέθηκαν πρόσφατα όσες αποφασίστηκαν από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (πχ μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%).

Επιπλέον, από τις αρχές του δεύτερου τριμήνου η εποχική απασχόληση σε τουριστικές επιχειρήσεις θα αυξηθεί, καθώς η περυσινή αβεβαιότητα για την αύξηση του διεθνούς τουρισμού και κυρίως για την έντασή της έχει καμφθεί, με τις φετινές προοπτικές για τη διεθνή τουριστική κίνηση να είναι καλύτερες των περυσινών. Η απασχόληση θα τονωθεί στο τρέχον εξάμηνο από τα υλοποιούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους. Στον αντίποδα, ανασχετικά στην άνοδο της απασχόλησης θα επενεργήσει η συνέχιση της αναδιάρθρωσης της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση στον ΙΟΒΕ δίνεται στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας. Στις προϋποθέσεις υλοποίησης μεταρρυθμίσεων, όπως ανέφερε ο κ. Βέττας, περιλαμβάνονται οι ρήξεις με ομάδες συμφερόντων, η δημιουργία ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων και η εξειδικευμένη γνώση των επιμέρους προβλημάτων.

Στις θετικές εξελίξεις στο τελευταίο τρίμηνο αναφορικά με την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, συγκαταλέγονται το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, νωρίτερα του αναμενόμενου, η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, οι αλλαγές στην πράξη και όχι «στα χαρτιά» και η μη λήψη πρόσθετων μέτρων το 2014.



Διαβάστε περισσότερα...