Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Φοιτητής συνελήφθη γιατί έκανε σεξ σε δημόσιο χώρο


Το βίντεο έγινε viral.

Ασυγκράτητες ορμές... Ο 19χρονος φοιτητής Ning Dang από τη Μογγολία, συνελήφθη γιατί «πιάστηκε» να κάνει σεξ με μια γυναίκα σε δημόσιο χώρο έπειτα από ένα ξέφρενο βράδυ.

Οι αταξίες του ζευγαριού, καταγράφηκαν σε κάμερα που όπως ήταν φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, έκανε το γύρο του διαδικτύου-έγινε viral-, ενώ η απόλαυση του βγήκε... ξινή όταν έφτασαν στο χώρο αστυνομικοί.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ο 19χρονος γιόρτασε με αυτό τον τρόπο τα γενέθλιά του, ενώ νωρίτερα έπινε το ένα ποτό μετά το άλλο σε ένα μπαρ, κοντά στο πανεπιστήμιο, όπου και γνώρισε την ερωτική παρτενέρ του.

«Ήταν και οι δυο πολύ μεθυσμένοι και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ήταν ντυμένοι αν και όταν η γυναίκα στάθηκε όρθια, έπεσε το παντελόνι της», ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόθεση με ομογενείς συγκλονίζει το Σίδνεϊ


Η καταδίκη ενός 23χρονου και η υπεράσπισή του από επιφανείς πολίτες προκάλεσε την αντίδραση υπουργού.

Υπόθεση στην οποία εμπλέκονται Έλληνες συγκλονίζει αυτές τις μέρες την πόλη του Σίδνεϊ.

Υπόθεση με ομογενείς συγκλονίζει το Σίδνεϊ

Σημείο εκκίνησης είναι η καταδίκη πριν μερικές εβδομάδες του ελληνικής καταγωγής 23χρονου Luke Andrew Lazarus για το βιασμό 18χρονης σε στενό πίσω από το ιδιοκτησίας του πατέρα του κλαμπ Sojo, στο κακόφημο Kings Cross του Σίδνεϊ. Το έγκλημα διεπράχθη το Μάιο του 2013.

Την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο επέβαλε πενταετή κάθειρξη με δικαίωμα αποφυλάκισης μετά τα τρία χρόνια.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν αναφορές για τον «καλό χαρακτήρα» τού 23χρονου διακεκριμένοι ομογενείς όπως ο πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι South Sydney Rabbitohs, Νικ Πάπας, ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Ενορίας του Αγίου Γεωργίου π. Γεράσιμος Κούτσουρας και ο έμμισθος υπάλληλος στο Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδας στο Μπρίσμπαν, Τσαμπίκος Κ. Αθανασάς (εν αγνοία της ελληνικής διπλωματικής Αρχής όπως έγινε γνωστό).

Μετά την απαγγελία της ποινής η πρώτη υπουργός στην Αυστραλία για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας και της Σεξουαλικής Επίθεσης, Pru Goward, επιτέθηκε φραστικά εναντίον όσων υπέγραψαν επιστολή υπέρ τού καταδικασθέντος ομογενούς, λέγοντας πως όχι μόνον εκμηδένισαν τη δική τους αξιοπιστία, αλλά πιθανώς η κίνησή τους να αποτρέψει άλλα θύματα από τα να προσέλθουν στις Αρχές.

«Το τελευταίο που χρειάζεται το οποιοδήποτε θύμα είναι να αισθάνεται πως όχι μόνο πολεμά το δράστη, αλλά αγωνίζεται και εναντίον αξιοσέβαστων μελών της κοινωνίας», είπε η κ. Goward.

Την υπουργό, όμως, επέκρινε σφόδρα ο Σύλλογος των Ανώτερων Δικηγόρων της ΝΝΟ (NSW Bar Association), προειδοποιώντας την ότι τα σχόλιά της ίσως να ισοδυναμούν με περιφρόνηση του δικαστηρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο διαχειριστής ροζ ιστότοπου εκδίκησης που «έφαγε» 18 χρόνια φυλακή


Πώς είχε στήσει το κόλπο και εισέπραττε λεφτά για τις φωτογραφίες που ανέβαζε.

Αυτός ο άντρας που βλέπετε στη φωτογραφία, ονομάζεται Kevin Bollaert και ήταν διαχειριστής πορνο-ιστοσελίδας εκδίκησης! Δηλαδή, ο νεαρός δημιούργησε έναν ιστότοπο όπου δημοσίευε αποκαλυπτικές φωτογραφίες, κυρίως γυναικών, συνοδευόμενες με όλα τους τα στοιχεία (διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, επάγγελμα). Τις φωτογραφίες, έστελναν απογοητευμένοι, εξαγριωμένοι πρώην, με σκοπό να τις εκδικηθούν!

Ο Bollaert μάλιστα, δε σταματούσε εκεί. Δημιούργησε και μια άλλη ιστοσελίδα-εξιλέωσης, όπου δεχόταν τα μηνύματα των θυμάτων του και με κόστος περί τα 350 δολάρια, κατέβαζε το φωτογραφικό υλικό. Όπως αναφέρει ο Independent, είχε καταφέρει να εισπράξει περισσότερα από 30.000 δολάρια.

Μια γυναίκα μάλιστα, που είχε πέσει θύμα του, είπε στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ότι η ζωή της καταστράφηκε: «Έχασα την οικογένειά μου γιατί θεωρούν ότι τους ντρόπιασα. Η φήμη μου καταστράφηκε», κατέθεσε. Ο 29χρονος από το Σαν Ντιέγκο, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και με το άκουσμα της ποινής, ξέσπασε σε κλάματα.

Ο νεαρός, μέσα σε διάστημα 12 περίπου μηνών, είχε ανεβάσει περί τις 10.000 φωτογραφίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο έλεος του Στρυμόνα ο δήμος Εμμανουήλ Παππά


Ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού.

Κάτω από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα χάνονται χιλιάδες στρέμματα στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, με τη στάθμη του ποταμού να ανεβαίνει όλο και περισσότερα.

«Η στάθμη των νερών στο Παραλίμνιο ανέβηκε σήμερα μισό μέτρο. Η κατάσταση επιδεινώνεται και ο καιρός δεν μας βοηθά καθόλου» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δημήτρης Νότας.

Συνεργεία του δήμου θωρακίζουν από νωρίς το πρωί τους οικισμούς του Βαλτοτοπίου και του Πεθελινού, αναστηλώνοντας όπου είναι απαραίτητο, νέα φράγματα.

«Είμαστε στο έλεος του καιρού» δήλωσε στο Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, προσθέτοντας ότι «διανύουμε ήδη την πέμπτη εβδομάδα που πνίγεται η περιοχή από τον Στρυμόνα».

«Μέχρι αυτή την ώρα οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν, αλλά δεν ξέρουμε τον όγκο του νερού που θα συναντήσουμε, όταν ενωθούν τα νερά των παραποτάμων του Αγίου Ιωάννη και της Μπέλιτσας, με τον Στρυμόνα» δήλωσε ο Αθανάσιος Μπασδάνης αντιδήμαρχος του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Καραγιαννίδη, παρότι υπάρχει αισθητή πτώση της στάθμης της λίμνης Κερκίνης, τα θυροφράγματα της λίμνης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Μ. Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" η Μαρία Λουλέ


Τη θλίψη της για το θάνατο της Μαρίας Λουλέ, η οποία έφυγε σε ηλικία 98 ετών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Μαρίας Λουλέ, στην κόρη της, στα εγγόνια της και στα δισέγγονά της.

Η κηδεία της Μαρίας Λουλέ θα γίνει αύριο Τρίτη 7 Απριλίου στις 4.30 μμ από το Νεκροταφείο Καισαριανής και θα είναι πολιτική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, "η Μαρία Λουλέ γεννήθηκε στη Λάρισα την 1η Σεπτέμβρη του 1917. Στις 18 Μάρτη του 1945 παντρεύεται τον Κώστα Λουλέ, ιστορικό στέλεχος του Κόμματος. Γεννάει τα δύο της παιδιά τη Νίτσα και το Δημήτρη σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας.

Συλλαμβάνεται τον Οκτώβρη του 1948 και μεταφέρεται στις φυλακές του Αβέρωφ, όπου παραμένει υπόδικη για τρεισήμισι χρόνια. Μοναδική κατηγορία σε βάρος της ότι είναι η γυναίκα του Κώστα Λουλέ και αδελφή του Βασίλη Μπαρτζώτα (Φάνη). Από τις φυλακές Αβέρωφ γράφει στο σύντροφο της Κώστα Λουλέ, σε ένα από τα γράμματα, που καταφέρνει παράνομα να του στείλει με ημερομηνία 25/9/1950: «Είμαι ευχαριστημένη από το σχολείο που βρέθηκα, παρακολουθώ πολλά μαθήματα, όσα βέβαια μου επιτρέπει η υγεία μου». Αφέθηκε ελεύθερη, γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία κατηγορία σε βάρος της.

Η Μαρία Λουλέ συλλαμβάνεται ξανά, μαζί με το σύζυγό της Κώστα, με το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του '67 και μεταφέρονται στη Γιούρα, όπου παραμένει ως το χειμώνα του '68. Μετά μεταφέρεται στην Αλικαρνασσό από όπου και αποφυλακίζεται το καλοκαίρι του '69.

«Η Μαρία Λουλέ αντιμετώπισε όρθια όλες τις διώξεις, τις φυλακίσεις τις δυσκολίες της παρανομίας, με πίστη στο Κόμμα και τα ιδανικά του. Η πίστη και η αφοσίωσή της στο Κόμμα, αλλά και η στήριξη της οικογένειάς της, ιδιαίτερα των εγγονών της, τη βοηθά να σταθεί όρθια και στη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε όταν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Απρίλη του 1991 χάνει το γιό της Δημήτρη, τη νύφη της Άννα και τον εγγονό της Κωνσταντίνο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύτηκαν 36 αρνιά προέλευσης Ρουμανίας


Στη δέσμευση 36 αρνιών προέλευσης Ρουμανίας συνολικού βάρους 350 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της περιφερειακής ενότητας Πειραιά στο πλαίσιο των έκτακτων ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 06-04-2015 σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρεάτων στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν στους ψυκτικούς θαλάμους της επιχείρησης, 36 σφάγια αρνιών τα οποία έφεραν ελλιπείς και δυσδιάκριτες σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου ως προς τη χώρα προέλευσης.

Η τύχη των δεσμευμένων αρνιών, θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκατέσσερις νεκροί σε τροχαία τον Μάρτιο στην Αττική


Βεβαιώθηκαν 28.536 παραβάσεις.

Συνολικά 407 τροχαία ατυχήματα με 491 παθόντες σημειώθηκα στην Αττική τον μήνα Μάρτιο και ειδικότερα 13 θανατηφόρα με 14 νεκρούς, 17 σοβαρά με 20 σοβαρά τραυματίες και 377 ελαφρά με 457 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η παραβίαση προτεραιότητας, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 28.536 παραβάσεις από τις οποίες 465 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

  • 621 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.172 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 333 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1.032 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 691 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
  • 1.069 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδες Προσανατολισμού Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ


Προσθήκη για το σχολικό έτος 2015-16.

Με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης γίνεται γνωστό ότι προωθείται Νομοθετική Ρύθμιση με την οποία στις Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και Ειδικότητες που ήδη λειτουργούν στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. βάσει του άρθρου 8 του Ν.4186/2013 (Α΄ 193), πρόκειται να προστεθούν και να λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2015-2016 και οι ακόλουθες Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και τις αντίστοιχες Ειδικότητες:

Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής

Τομέας Υγείας – Πρόνοιας

1. Βοηθός Νοσηλευτή

2. Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων

3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

4. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

5. Βοηθός Οδοντοτεχνίτη

6. Βοηθός Ακτινολογικών Εργαστηρίων

7. Βοηθός Φαρμακείου

Τομέας Αισθητικής - Κομμωτικής

1. Αισθητικής Τέχνης

2. Κομμωτικής Τέχνης

Ομάδα Προσανατολισμού Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών

Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

1. Γραφικών Τεχνών

2. Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων

3. Αργυροχρυσοχοΐας

4. Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης

5. Ψηφιδογραφίας – Υαλογραφίας

Τομέας Βιομηχανικού Σχεδιασμού

1. Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος

2. Επιπλοποιίας – Ξυλογλυπτικής»

Τα μαθήματα ανά Ομάδα Προσανατολισμού, τα οποία πρόκειται να προστεθούν στο άρθρο 9 του Ν.4186/2013 (Α΄ 193) για την Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. σχολ. έτους 2015-2016, είναι τα εξής:

Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής

1. Αγωγή Υγείας (3 ώρες)

2. Στοιχεία Υγιεινής και Ιατρικής Βιολογίας (2 ώρες)

3. Πρώτες Βοήθειες (2 ώρες)

4. Επικοινωνία, Διαπροσωπικές Σχέσεις (2 ώρες)

5. Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός − Περιβάλλον Εργασίας – Ασφάλεια και Υγιεινή (2 ώρες),

6. Εφαρμογές Πληροφορικής (2ώρες).

Ομάδα Προσανατολισμού Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών

1. Ελεύθερο Σχέδιο (3 ώρες),

2. Αρχές Σύνθεσης (3 ώρες),

3. Ιστορία της Τέχνης (2 ώρες),

4. Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός − Περιβάλλον Εργασίας – Ασφάλεια και Υγιεινή (2 ώρες),

5. Εφαρμογές Πληροφορικής (3 ώρες)

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση και, κατ΄ εξαίρεση, για τις ανάγκες του σχολικού έτους 2015-2016 οι Ομάδες Προσανατολισμού, οι Τομείς και οι Ειδικότητες που πρόκειται να προστεθούν με τη ρύθμιση, θα λειτουργήσουν στις σχολικές μονάδες της επαγγελματικής εκπαίδευσης με αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των οικείων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδοθούν εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της νομοθετικής ρύθμισης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαριστικό παζάρι στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης


Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει ό,τι θέλει δωρεάν και να αφήσει ό,τι δεν χρειάζεται.

Το «3ο Χαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης», που διοργανώνει η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, από τις 17:00-20:00.

Ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και παιχνίδια θα συγκεντρώνονται από όσους έχουν πλεόνασμα και θα χαρίζονται σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του παζαριού, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει ό,τι θέλει δωρεάν, αλλά και να αφήσει ό,τι δεν χρειάζεται.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από την κρίση και τα έχουν ανάγκη, θα είναι παπούτσια, είδη υγιεινής, βιβλία και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάξε το δικό σου λαχανόκηπο με τη στήριξη του ΑΠΘ


Αιτήσεις έως και 7 Απριλίου.

Το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη. Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα διατεθούν 130 κήποι, με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00, στα γραφεία του Αγροκτήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Τρίτη 7 Απριλίου 2015, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή ‘πράσινα φανάρια’ Θέρμης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agroctima@auth.gr ή στο φαξ: 2310473556. Για πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 2310473842, 2310473792. Αιτήσεις δε γίνονται τηλεφωνικά. Ώρες λειτουργίας για το κοινό: 09:00-14:30, από Δεύτερα έως και Παρασκευή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κούνελος του κόσμου


Ζυγίζει πάνω από 22 κιλά - Δείτε φωτογραφίες.

Ο Μπαγκς Μπάνι θα πάθαινε σοκ… Σίγουρα θα πείτε βλέποντας το συγκεκριμένο ζώο στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς του: «μα καλά, τι το ταΐζουν;». Ο Darius, καυχιέται-μέσω των αφεντικών του-, ότι είναι το μεγαλύτερο κουνέλι του κόσμου και ίσως χάσει αυτή τη θέση, μόνο από τον τεραστίων διαστάσεων γιο του!

Ο Darius, έχει μήκος 1 μέτρο και 22 εκατοστά και ζυγίζει 22 κιλά αλλά ο τίτλος του κινδυνεύει από τον… κανακάρη του Jeff, που ήδη έχει μήκος 1,16μ. Η περήφανη ιδιοκτήτρια των γιγαντιαίων κουνελιών, η 63χρονη Annette Edwards, από το Bromsgrove του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει πως ανυπομονεί να μεγαλώσει ο Jeff και να ξεπεράσει τον πατέρα του.

Όπως δηλώνει η ίδια, ξοδεύει περί τις 5.000 λίρες το χρόνο για την τροφή τους και πως καταναλώνουν περί τα 2000 καρότα και 700 μήλα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία πως ο Μάικλ Τζάκσον είχε... παντρευτεί 9χρονο αγόρι


Τι ισχυρίζεται νεαρός για τον αείμνηστο βασιλιά της ποπ - Στα δικαστήρια η υπόθεση.

Δυο άντρες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης από τον Μάικλ Τζάκσον, θα περιμένουν μέχρι αύριο Τρίτη, για το αν θα τους επιτραπεί να διεκδικήσουν δικαστικώς μερίδα από την περιουσία του αείμνηστου σταρ που αγγίζει το 1,5 δισ. δολάρια.

Ο Αυστραλός χορογράφος Γουεντ Ρόμπσον, κάποτε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του βασιλιά της ποπ, τώρα ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον ήταν ένα αρπακτικό που τον κακοποιούσε σεξουαλικά επανειλημμένα ως παιδί. Ο δικαστής του ανώτερου δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Μίτσελ Μπεκλοφ έχει προγραμματίσει ακροαματική διαδικασία προκειμένου να ακούσει τα όσα έχουν να καταθέσει τόσο ο χορογράφος, όσο και ένα άλλο θύμα, όπως υποστηρίζει, του καλλιτέχνη ο Τζέιμς Σέιφτσακ.

Αν ο δικαστής δώσει το πράσινο φως στους Ρόμπσον και Σέιφτσακ, ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα, για να προχωρήσουν με την αστική αγωγή τους, τότε νέες καταγγελίες κακοποίησης παιδιών κατά πάσα πιθανότητα θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο εναντίον του Τζάκσον. Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι του αποθανόντα λέγεται ότι έχουν δώσει συνολικά τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 20 φερόμενα ως θύματα του Τζάκσον.

Ο Γουεντ Ρόμπσον



Ο Σέιφτσακ, λέει ότι γνώρισε τον Τζάκσον το 1987 όταν ήταν 8 ετών και κακοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Όπως κατέθεσε, ο Τζάκσον είχε προβεί σε μια μυστική γαμήλια τελετή με τον νεαρό ως νύφη. Ο Σέιφτσακ ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής του έδωσε ένα πιστοποιητικό γάμου και μια ζώνη ως αναμνηστικά για την «αθάνατη αγάπη» τους.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο Τζάκσον έγραψε μια επιταγή με περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια για τον πατέρα του Σέιφτσακ που εργαζόταν στις αποχετεύσεις. Ο δικηγόρος του 36χρονου τόνισε μάλιστα, ότι ο Τζάκσον κακοποίησε σεξουαλικά τον πελάτη του πάνω από 100 φορές.

Ο Ρόμπσον ήταν 5 ετών χορευτής-θαύμα από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον τραγουδιστή. Αν και κατά το παρελθόν είχε καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν τον κακοποίησε, εντούτοις τώρα λέει ότι κακοποιήθηκε από τον σταρ όταν έγινε 7 ετών.

Ο Τζακσον και ο Σέιφτσακ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι περιελάμβανε το μενού στον Μυστικό Δείπνο


Ποιο ήταν, σύμφωνα με μελέτη, το τελευταίο γεύμα του Ιησού.

Βραστά φασόλια, αρνί, ελιές, πικρά χόρτα, σάλτσα ψαριού, άζυμο ψωμί και αρωματικό κρασί ήταν πιθανότατα το μενού του Μυστικού Δείπνου, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα πάνω στην παλαιστινιακή κουζίνα κατά τη διάρκεια της εποχής του Ιησού.

Το φαγητό δεν καταναλώθηκε κατά τη διάρκεια μιας τυπικής καθιστής συγκέντρωσης σε ένα ορθογώνιο τραπέζι, όπως φαίνεται σε πολλά θρησκευτικά έργα τέχνης, αλλά με τον Ιησού και τους αποστόλους του ξαπλωμένους σε μαξιλάρια δαπέδου, όπως έκαναν οι Ρωμαίοι εκείνη την εποχή.

Η μελέτη, από δύο Ιταλούς αρχαιολόγους, επικαλείται στίχους της Βίβλου, εβραϊκά γραπτά, αρχαία ρωμαϊκά έργα και αρχαιολογικά δεδομένα που αναφέρονται στις διατροφικές συνήθειες στην Ιερουσαλήμ στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ.

«Η Βίβλος ασχολείται με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του εν λόγω δείπνου, αλλά δεν περιγράφει λεπτομερώς τι έφαγε ο Ιησούς και οι δώδεκα Απόστολοι», ανέφερε στο Discovery News, ο αρχαιολόγος Generoso Urciuoli.

Ο Urciuoli, ο οποίος ειδικεύεται στην ιστορία του πρώιμου χριστιανισμού, και η συγγραφέας Marta Berogno, αρχαιολόγος και αιγυπτιολόγος στο μουσείο του Τορίνο της Αιγύπτου, θα δημοσιεύουν τα ευρήματά τους τον επόμενο μήνα στο βιβλίο «Gerusalemme: L'Ultima Cena» (Ιερουσαλήμ: ο Μυστικός Δείπνος).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το τελευταίο γεύμα του Ιησού, αποτελείτο από: βραστά φασόλια, αρνί, ελιές, πικρά χόρτα, σάλτσα ψαριού, άζυμο ψωμί και αρωματικό κρασί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα του Λυκείου


Πιθανόν μέχρι τη Μ. Τετάρτη ανακοινώσεις για τις εξετάσεις.

Πιθανό τη Μεγάλη Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί την επόμενη σχολική χρονιά μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των υποψηφίων.

Οι έως τώρα πληροφορίες μας συγκλίνουν ότι προωθείται το σενάριο των τριών κατευθύνσεων, της Θεωρητικής, τη Θετικής και της κατεύθυνσης των Οικονομικών, ενώ με ένα 5ο μάθημα θα ανοίγουν σχολές και άλλου πεδίου.

Τα βασικά μαθήματα στις 3 κατευθύνσεις αναμένεται να είναι για τη Θεωρητική τα Νέα Ελληνικά, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά για τη Θετική τα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Νέα Ελληνικά και για τα Οικονομικά οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική, Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά.

Αλλαγές, όπως φαίνεται, θα έχουμε στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου, καθώς με το νόμο 4186/2013 είχαν αυξηθεί κατακόρυφα οι ώρες των μαθημάτων κατεύθυνσης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Β' Λυκείου όπου τα μαθήματα των δυο κατευθύνσεων είχαν περιοριστεί σε δυο.

Όσον αφορά το 5ο μάθημα όπως έχουμε γράψει θα εξετάζεται προαιρετικά στις πανελλαδικές. Έτσι αν κάποιος υποψήφιος της Θεωρητικής επιθυμεί σχολές αποκλειστικά αυτής της κατεύθυνσης θα δίνει εξετάσεις σε 4 μαθήματα ενώ αν επιθυμεί να διευρύνει τις επιλογές του θα εξετάζεται σε 5ο μάθημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη θέσεων εργασίας σε δήμους της Κρήτης


Οι συμβάσεις είναι διάρκειας 5 μηνών.

Θέσεις εργασίας για τους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου προκηρύχθηκαν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Η κατάθεση των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα.

Οι συμβάσεις είναι διάρκειας 5 μηνών, και οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα oaed.gr μέχρι και τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, στις 12 μ.μ., ενώ η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης με αντικειμενικά κριτήρια μέσω του μηχανογραφικού συστήματος του ΟΑΕΔ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετά τις 15 Απριλίου η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές


Δύο σχολές δεν θα δεχθούν εισακτέους.

Μετά τα μέσα Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας καθώς θα πρέπει να υπογραφεί και από τα άλλα υπουργεία.

Θυμίζουμε τους ενδιαφερομένους ότι το 2014 η εν λόγω εγκύκλιος ανακοινώθηκε στις 25 Απριλίου, ενώ για την υποβολή των αιτήσεων στις σχολές πρώτες προτίμησης αναφέρονταν ότι έως τις 12 Μαΐου έπρεπε να έχουν περιέλθει στις σχολές.

Σημειώνουμε ότι για το ακαδηµαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάµενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τµήµα Ελεγκτών Αεράµυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο µηχανογραφικό δελτίο του 2015.

Με το άρθρο 189 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄) καθορίζεται ότι για τις υγειονοµικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.∆. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄), το οποίο είναι αναρτηµένο στην ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου: www.et.gr.

Σύµφωνα µε το Π.∆. 151/2013 (ΦΕΚ 238 Α΄), Οργανισµός της Σχολής Ικάρων, ο οποίος είναι αναρτηµένος στην ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr, οι υποψήφιοι-ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τµηµάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσοµάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται µε το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισµένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείµενη νοµοθεσία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος για διευθυντές σε Εκκλησιαστικά Σχολεία


Τι αναφέρει απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ανακλήθηκε η αριθ. 50719/Θ2/27-03-2015 ΥΑ (ΑΔΑ: 6ΜΘ0465ΦΘ3-ΜΛΡ),που αφορά στην «Πλήρωση θέσεων διευθυντών των λειτουργούντων υπό ενιαία διεύθυνση Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων-Γυμνασίων και Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης».

Η εν λόγω εγκύκλιος είχε εκδοθεί πριν λίγες μέρες και αφορούσε την πλήρωση με επιλογή δέκα θέσεων διευθυντών για:

α) τα υπό ενιαία διεύθυνση λειτουργούντα επτά (7) Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια, και,

β) τα τρία (3) Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια, της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. 2.

Καλούνταν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, βαθμού-τουλάχιστον-Δ’, κατόχους των προσόντων που ορίζονται στο άρθρο 3 της αριθ. 79321/Α2/06-7-2010 απόφασης Υπουργού Παιδείας, να υποβάλουν αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 31-03-2015 έως και 24-04-2015, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάρτισης Αξιολογικού Πίνακα επιλογής υποψηφίων διευθυντών εκκλησιαστικών σχολείων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από Μεγάλη Πέμπτη.

Διαρκής θα είναι η παρουσία της Τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Aυξημένα θα είναι τα μέτρα στις εισόδους- εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας ως εξής:

1. Τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου, για το ρεύμα εξόδου από τις 15.00 έως 22.00 και την Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου, για το ρεύμα εξόδου από τις 06.00 έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

- Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών- Κορίνθου- Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

- Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

-Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, από το 11ο χλμ. μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα.

2. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από τις 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

- Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

- Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

- Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας- Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

- Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

3. Την Τρίτη 14 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

- Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

4. Την ημέρα του Πάσχα Κυριακή 12 Απριλίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Για τους ταξιδιώτες των εορτών του Πάσχα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προτείνει:

Φεύγοντας από το σπίτι:

- Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

- Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

- Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

- Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

- Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

- Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.

- Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

- Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

- Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το 100 ή το Αστυνομικό τµήµα της περιοχής σας.

-Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το 100 ή το τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Στο ταξίδι:

- Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα, τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.

- Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

- Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.

- Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

- Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.

- Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ' αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

- Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση εισακτέων σε 192 τμήματα των ΑΕΙ


Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στα πανεπιστήμια.

Κάτω από τους 70.000 διαμορφώνεται για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 ο αριθμός των εισακτέων μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Οι θέσεις εισακτέων στα ΑΕΙ παρουσιάζουν μείωση κατά 2.535 θέσεις και διαμορφώθηκαν στις 44.200. Όπως έγραψε το newsbeast.gr ελάχιστα είναι τα τμήματα που αυξάνουν τους εισακτέους σε 2ο, 3ο, 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ των εν λόγω επιστημονικών πεδίων.

Το newsbeast.gr παρουσιάζει τον αριθμό των τμημάτων των ΑΕΙ όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού εισακτέων. Πρώτο σε μείωση τμήμα είναι αυτό της Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών όπου οι 125 εισακτέοι του 2014 έγιναν 70 ενώ το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του ίδιου ΑΕΙ είναι στη δεύτερη θέση των τμημάτων ως προς τη μείωση των εισακτέων.

Όσον αφορά τις Αρχιτεκτονικές Σχολές για τις οποίες πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε ότι έχουμε σημαντική μείωση στην Αρχιτεκτονική του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της οποίας οι εισακτέοι μειώθηκαν κατά 40 ενώ και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι εισακτέοι στην αντίστοιχη σχολή μειώθηκαν κατά 35.

Να σημειώσουμε ότι στο μηχανογραφικό του 2015 όπως έγραψε το newsbeast.gr εντάσσεται και νέο τμήμα Αρχιτεκτονικής στα Ιωάννινα με 40 εισακτέους. Ενδεχομένως το νέο τμήμα σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των Αρχιτεκτονικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις μετεγγραφές να οδήγησαν στη μείωση των εισακτέων σε 5 από τα 6 τμήματα. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στις Αρχιτεκτονικές μειώθηκε κατά 55 θέσεις.

Συνολικά μείωση καταγράφεται σε 192 τμήματα με τα περισσότερα εξ αυτών να ανήκουν στο Αριστοτέλειο, στα Πανεπιστήμια Πάτρας, Αθήνας και Θεσσαλίας.



ΑΕΙ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
33
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
22
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
19
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
17
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
15
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
12
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
11
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
8
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
7
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
7
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
6
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
5
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
3
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2
ΑΕΙ
ΠΕΔΙΟ
ΤΜΗΜΑ
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2015
ΜΕΤ.
ΜΕΙΩΣΗ
1.       ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ
70
-55
-44,00%
2.       ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
3
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
70
-40
-36,36%
3.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
4
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
140
-60
-30,00%
4.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
3
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
140
-60
-30,00%
5.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
4
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
180
-70
-28,00%
6.       ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
4
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
110
-40
-26,67%
7.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
2
ΧΗΜΕΙΑΣ
170
-55
-24,44%
8.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
4
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
115
-35
-23,33%
9.       ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
4
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
135
-40
-22,86%
10.   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
1
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
80
-20
-20,00%
11.   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
1
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
60
-15
-20,00%
12.   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
100
-25
-20,00%
13.   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
100
-25
-20,00%
14.   ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ
4
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
120
-30
-20,00%
15.   ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
180
-45
-20,00%
16.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
5
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
160
-40
-20,00%
17.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
2
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
100
-25
-20,00%
18.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
200
-50
-20,00%
19.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ
140
-35
-20,00%
20.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
260
-65
-20,00%
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...