Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Υπόθεση με ομογενείς συγκλονίζει το Σίδνεϊ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καταδίκη ενός 23χρονου και η υπεράσπισή του από επιφανείς πολίτες προκάλεσε την αντίδραση υπουργού.

Υπόθεση στην οποία εμπλέκονται Έλληνες συγκλονίζει αυτές τις μέρες την πόλη του Σίδνεϊ.

Υπόθεση με ομογενείς συγκλονίζει το Σίδνεϊ

Σημείο εκκίνησης είναι η καταδίκη πριν μερικές εβδομάδες του ελληνικής καταγωγής 23χρονου Luke Andrew Lazarus για το βιασμό 18χρονης σε στενό πίσω από το ιδιοκτησίας του πατέρα του κλαμπ Sojo, στο κακόφημο Kings Cross του Σίδνεϊ. Το έγκλημα διεπράχθη το Μάιο του 2013.

Την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο επέβαλε πενταετή κάθειρξη με δικαίωμα αποφυλάκισης μετά τα τρία χρόνια.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν αναφορές για τον «καλό χαρακτήρα» τού 23χρονου διακεκριμένοι ομογενείς όπως ο πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι South Sydney Rabbitohs, Νικ Πάπας, ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Ενορίας του Αγίου Γεωργίου π. Γεράσιμος Κούτσουρας και ο έμμισθος υπάλληλος στο Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδας στο Μπρίσμπαν, Τσαμπίκος Κ. Αθανασάς (εν αγνοία της ελληνικής διπλωματικής Αρχής όπως έγινε γνωστό).

Μετά την απαγγελία της ποινής η πρώτη υπουργός στην Αυστραλία για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας και της Σεξουαλικής Επίθεσης, Pru Goward, επιτέθηκε φραστικά εναντίον όσων υπέγραψαν επιστολή υπέρ τού καταδικασθέντος ομογενούς, λέγοντας πως όχι μόνον εκμηδένισαν τη δική τους αξιοπιστία, αλλά πιθανώς η κίνησή τους να αποτρέψει άλλα θύματα από τα να προσέλθουν στις Αρχές.

«Το τελευταίο που χρειάζεται το οποιοδήποτε θύμα είναι να αισθάνεται πως όχι μόνο πολεμά το δράστη, αλλά αγωνίζεται και εναντίον αξιοσέβαστων μελών της κοινωνίας», είπε η κ. Goward.

Την υπουργό, όμως, επέκρινε σφόδρα ο Σύλλογος των Ανώτερων Δικηγόρων της ΝΝΟ (NSW Bar Association), προειδοποιώντας την ότι τα σχόλιά της ίσως να ισοδυναμούν με περιφρόνηση του δικαστηρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.