Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πού κατοικούν οι άνθρωποι που έχουν πάρα πολλά χρήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες είναι οι πόλεις των πλουσίων.

Το Λονδίνο είναι η πόλη όπου κατοικούν οι άνθρωποι με τα περισσότερα χρήματα στον πλανήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έρευνα της πολυεθνικής εταιρείας συμβούλων ακινήτων, Knight Frank, μετά το Λονδίνο ακολουθούν το Τόκιο, η Σιγκαπούρη και η Νέα Υόρκη.

Η έρευνα καταγράφει τη συμπεριφορά των πολύ πλούσιων ανθρώπων - με περιουσία που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια - και καταγράφει την κατανομή πλούτου και πώς εξελίσσεται μέσα στη δεκαετία.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός υπερ-πλούσιων ανθρώπων αυξήθηκε κατά 5.200 άτομα το 2014, ενώ περίπου 1.180 άνθρωποι απέκτησαν περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Άλλοι 53 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι.

Και φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι πολυεκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν για να ζήσουν τις παγκόσμιες πρωτεύουσες του χρήματος.

Συνολικά λοιπόν οι περισσότεροι πλούσιοι, δηλαδή 60.565 άνθρωποι, ζουν στην Ευρώπη, ακολουθεί η Βόρεια Αμερική με 44.922 πλούσιους και η Ασία με 42.272. Πάντως, η Ασία ξεπέρασε τη Βόρεια Αμερική σε ταχύτητα αύξηση της περιουσίας των πολύ πλούσιων ανθρώπων.

Από την έρευνα προκύπτει ότι 4.364 άνθρωποι με περιουσία που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια ζουν στο Λονδίνο, 3.575 ζουν στο Τόκιο και 3.008 ζουν στη Νέα Υόρκη. Από κοντά ακολουθούν η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ με 2.690 και 3.227 πλούσιοι, αντίστοιχα.

Λίγο κάτω από 2.000 πλούσιοι ζουν στη Φρανκφούρτη και 1.408 στο Πεκίνο.

Το μικροσκοπικό Πριγκιπάτο του Μονακό είδε τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των πλούσιων κατοίκων για το 2014 και αναμένεται να έχει διπλασιάσει το νούμερο αυτό μέσα σε μία δεκαετία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.