Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η τεχνολογία «Force Touch» έρχεται στο iPhone 6S


Η βάση της οθόνης που διέρρευσε επιβεβαιώνει την έλευση του νέου αισθητήρα.

Ένα νέο βίντεο που διέρρευσε και φέρεται να δείχνει τη βάση της οθόνης του επερχόμενου iPhone 6S, επιβεβαιώνει την έλευση της Force Touch τεχνολογίας στα επερχόμενα iPhones.

Το βίντεο έγινε διαθέσιμο από το MacManiack, και δείχνει ότι το iPhone 6S θα έχει μια FaceTime κάμερα και έναν proximity αισθητήρα στο ίδιο σημείο με τα σημερινά μοντέλα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι πως υπάρχουν και κάποιες σημαντικές αλλαγές (από τη μόνωση μέχρι την ύπαρξη μιας νέας σύνδεσης καλωδίου, αλλά και ένωσης του Touch ID με το Home Button και το ένα επίπεδο του digitizer), που κάνουν τους τεχνικούς της MacManiack να πιστεύουν πως έχουν γίνει έτσι ώστε να μπορέσει η Apple να ενσωματώσει στις συσκευές τον νέο αισθητήρα πίεσης στην οθόνη, γνωστό και με την ονομασία «Force Touch», μια τεχνολογία που για πρώτη φορά η Apple εισήγαγε στα Apple Watch.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει τη δολοφονία του Αλίγιεφ


Ο δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε ραντεβού θανάτου.

Τον αποτροπιασμό της για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίγιεφ, από το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συναδέλφους του στο Αζερμπαϊτζάν εκφράζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

ali

Σε ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνεται ότι «ο συνάδελφος Αλίγιεφ, ευθυγραμμιζόμενος με την αρχή ότι ο φανατισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό πλήρωσε με την ζωή του την ενέργειά του να ορθώσει ανάστημα ενάντια στη μισαλλοδοξία», εξηγώντας ότι: «Ο Αλίγιεφ έχασε τη ζωή του μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε ραντεβού θανάτου που έστησαν συμπατριώτες του οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Καμπάλα, επειδή αποδοκίμασε έντονα την ενέργεια του αρχηγού της ομάδας να πανηγυρίζει με τουρκική σημαία τη νίκη της ομάδας του επί του Απόλλωνα Λεμεσού στον πρόσφατο μεταξύ τους αγώνα».

Οι δημοσιογράφοι της Κύπρου «καταδικάζουν με βδελυγμία την αποτρόπαια αυτή πράξη και ζητούν την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και ηθικών αυτουργών», τονίζεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επ’ αόριστον απεργία από εργαζόμενους της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου


Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης κινητοποίησαν τους εκατοντάδες υπαλλήλους.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της διάσημης Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου άρχισαν σήμερα απεργία επ' αόριστον διαμαρτυρόμενοι για ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης του μουσείου.

Τα μέλη του συνδικάτου PCS των εργαζομένων της National Gallery είχαν ήδη απεργήσει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο για να καταγγείλουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες του μουσείου.

Ο νέος διευθυντής του μουσείου, ο Γκαμπριέλε Φινάλντι, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Πράδο της Μαδρίτης, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου την υπογραφή ενός πενταετούς συμβολαίου με την ιδιωτική εταιρεία Securitas. Αυτή θα ασχολείται πλέον με την υποδοχή των επισκεπτών και την ασφάλεια των έργων που εκτίθενται. Το θέμα αφορά περίπου 300 θέσεις εργασίας.

Ενώ το μουσείο επιμένει στο γεγονός ότι δεν απειλείται καμιά θέση εργασίας, ο επικεφαλής του συνδικάτου PCS Μαρκ Σερβότκα εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή υπάρχει κίνδυνος «να βλάψει την παγκόσμια φήμη της National Gallery».

Το συνδικάτο PCS έλαβε την υποστήριξη του Τζέρεμι Κόρμπιν, του πιο αριστερού υποψηφίου για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε την «αδιαλλαξία» της διεύθυνσης του μουσείου και ζήτησε να επανεξετασθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία είναι ανοικτή 361 ημέρες το χρόνο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, εκτίθεται μια εκτεταμένη συλλογή πινάκων ζωγραφικής που χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Κάθε χρόνο υποδέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες.

Το μουσείο παραμένει ανοικτό στη διάρκεια της απεργίας, αλλά ορισμένες αίθουσές του είναι κλειστές ενώ ματαιώνονται πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κλικ» που μυρίζουν καλοκαίρι


Δείτε τις φωτογραφίες μέσα από το φακό του Bernhard Lang.

Με το που τις βλέπεις, νιώθεις αυτή τη μοναδική αίσθηση του καλοκαιριού. Ξεγνοιασιά, ήλιος, ανεμελιά. Ο φωτογράφος Bernhard Lang αποτύπωσε στο φακό του το καλοκαίρι με τρόπο που να ξυπνά αναμνήσεις σε όποιον βλέπει τις φωτογραφίες του. Γεννημένος το 1970 ο φωτογράφος εργάζεται πάνω στο πρότζεκτ των αεροφωτογραφιών, στο οποίο εντάσσεται και η συλλογή «καλοκαίρι» από το 2010.

























Δείτε περισσότερα έργα του φωτογράφου στην ιστοσελίδα του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο άρχισε να… λιώνει από τη ζέστη


Η ζέστη κατέστρεψε τα πλαστικά μέρη του οχήματος,

Βρετανός επέλεξε τις νότιες χώρες για τις διακοπές του και όπως ήταν φυσικό, έμεινε κάτι παραπάνω από έκπληκτος από το κύμα καύσωνα.

Ο 48χρονος αυτοκινητιστής John Westbrook, ταξίδεψε μέχρι την πόλη Καόρλε της Ιταλίας όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε λίγο πριν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο άντρας, έκπληκτος διαπίστωσε ότι λόγω της έντονης ζέστης, τα διακοσμητικά-προστατευτικά μέρη του αυτοκινήτου του, άρχισαν να λιώνουν!

Το όχημα, ένα Renault Megane, ήταν σταθμευμένο κοντά σε μια παραλία και ο οδηγός κατέγραψε το γεγονός σε βίντεο: «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Το αυτοκίνητο άρχισε κυριολεκτικά να λιώνει! Νομίζω, το δίδαγμα της ιστορίας είναι να μην εμπιστεύεσαι ένα γαλλικό αυτοκίνητο», ανέφερε ο 48χρονος.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαστική προσγείωση για τον Bruce Dickinson


Έμεινε από καύσιμα το αεροπλάνο του.

Ο frontman των Ιron Maiden Bruce Dickinson υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση καθώς το αεροπλάνο του έμεινε από καύσιμα.

Bruce-Dickinson

Ο 57χρονος μουσικός αναγκάστηκε να κατευθύνει το αεροπλάνο του σε έναν σταθμό της RAF, της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, στο Buckinghamshire, αντί να καταλήξει στον προορισμό του, καθώς φαίνεται πως άρχισε να ξεμένει από καύσιμα.

Ο έμπειρος πιλότος επαινείται για τη γενναία και γρήγορη απόφασή του.

«Τον επικροτούμε που άλλαξε πορεία αντί να πιεστεί να φτάσει στον προορισμό του με πιθανώς ανεπαρκή καύσιμα», δήλωσε ο σμηναγός Gary Coleman.

«Το να βλέπει κανείς έναν αναγνωρισμένο πιλότο και τραγουδιστή να λαμβάνει μια τέτοια απόφαση είναι σημαντικό για τους εκπαιδευόμενους πιλότους. Τους κάνει να συνειδητοποιούν πως ο καθένας μπορεί να βρεθεί με λίγα καύσιμα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών και πως η σωστή απόφαση είναι να αλλάζεις προορισμό».

Πιστεύεται πως ο Dickinson χειριζόταν ρέπλικα τριπλάνου Fokker Dr1 ενώ έχει ήδη 7000 ώρες πτήσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένοπλη επίθεση σε παίκτη της Φενέρ


Σοκ προκαλεί η νέα ένοπλη επίθεση κατά της Φενέρ, λίγους μήνες μετά απ’ αυτήν στο πούλμαν της ομάδας στην Τουρκία. Θύμα αυτή τη φορά ο Μεχμέτ Τοπάλ, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του.

Άγνωστοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του Μεχμέτ Τοπάλ, όταν αποχωρούσε απ’ την προπόνηση της Φενέρ.

Πρόκειται για την δεύτερη σοκαριστική επίθεση που δέχεται η ομάδα μέσα σε λίγους μήνες, μετά απ’ αυτήν που δέχτηκε το πούλμαν όταν αποχωρούσε απ’ το ματς κόντρα στην Ρίζεσπορ.

Τα αλεξίσφαιρα τζάμια έσωσαν την ζωή του μέσου της Φενέρ, αφού οι πυροβολισμοί ήταν πολλαπλοί. Αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε επιχείρηση προκειμένου να διερευνηθούν οι επιθέσεις.

Η Φενερμπαχτσέ, από τη μεριά της, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της ομάδας.






Ένοπλη επίθεση σε παίκτη της Φενέρ


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μετά από ένα κακό πεντικιούρ δεν μπορώ να κάνω σεξ!»


Η απίστευτη περιπέτεια ενός νεαρού σε σαλόνι ομορφιάς.

Ένας άντρας από το Μανχάταν, ισχυρίζεται ότι μετά από ένα κακό πεντικιούρ, σε σαλόνι ομορφιάς στο Χάρλεμ, είναι ανίκανος να περπατήσει φυσιολογικά και να κάνει σεξ. Ο 28χρονος Steven Clarke, δηλώνει ότι μια εργαζόμενη στο Lilac Nail & Spa, έκοψε κατά λάθος το μικρό δάχτυλο του ποδιού του με ένα αιχμηρό εργαλείο, αφήνοντάς τον με έναν σφοδρό πόνο στο πόδι, με αποτέλεσμα να κουτσαίνει.

Ο νεαρός επισκέφτηκε το παραπάνω χώρο μαζί με την κοπέλα τους για την καθιερωμένη περιποίηση των άκρων τους όταν-ισχυρίζεται στην μήνυση που κατέθεσε-, «ένιωσε έναν έντονο πόνο στο αριστερό μικρό δάχτυλό του και παρατήρησε μια σταθερή ροή αίματος». Η πεντικιουρίστ, φέρεται να χρησιμοποίησε μια λεπίδα, ένα ξυράφι χειρός προκειμένου να «καθαρίσει» το πόδι του 28χρονου. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το εν λόγω εργαλείο έχει απαγορευτεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από το 1994.

Το ατύχημα, λέει ο Clarke, έχει αλλάξει τη ζωή του. «Στοιχειώδεις κινήσεις όπως το να κάνω μπάνιο, να οδηγήσω, να περπατήσω, να κοιμηθώ ή να ανταποκριθώ ερωτικά, έχουν γίνει πλέον εξαιρετικά δύσκολες», αναφέρει.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός που χαστούκισε μετανάστη: Εγώ τον «χάιδεψα»


«Προσπαθούμε 10 αστυνομικοί να εξυπηρετήσουμε 5.000 αλλοδαπούς».
Συγγνώμη για το χαστούκι σε μετανάστη, ζητά ο αστυνομικός που πρωταγωνίστησε στο χτεσινό επεισόδιο στην Κω κι έκανε το γύρο του κόσμου, αν και όπως είπε «τον απώθησε περισσότερο απ’ ό,τι τον χαστούκισε».

«Συγγνώμη, συγγνώμη για όλους τους αλλοδαπούς, προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Δεν μας υποστηρίζει κανείς, δεν μας υποστηρίζει ούτε η πολιτεία, ούτε κανένας. Προσπαθούμε 10 άτομα αστυνομικοί να εξυπηρετήσουμε 5.000 αλλοδαπούς που είναι αυτή τη στιγμή εδώ πέρα», δηλώνει.

Μιλώντας στον Alpa, ο ένστολος που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, περιέγραψε τα όσα περνούν οι συνάδελφοί του στο νησί, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ανθρώπους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού ποδοπατήθηκε.

«Όσο τους μιλάς, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δηλαδή μας πατήσανε κάτω, με ρίξανε κάτω εμένα προσωπικά. Μετά πήγα και στο νοσοκομείο αφού με βγάλανε 4 ημέρες από την υπηρεσία. Πρησμένο το χέρι μου, το έδεσα, του άλλου του συναδέλφου του σκίσανε τα πουκάμισα, δηλαδή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα», περιγράφει ο αστυνομικός.

«Σε βγάζουν εκτός ορίων. Τώρα το πρωί άμα δείτε, 10 αστυνομικοί ήταν με τα γκλοπ και τους χτυπάνε όλους για να φύγουν από δω. Όχι αυτό που εγώ τώρα “χάιδεψα” τον άλλο. Τέλος πάντων, τι να πω», δηλώνει και συνεχίζει περιγράφοντας ότι νιώθει «προσβεβλημένος».

«Εγώ ούτε ρατσιστής υπήρξα ποτέ μου ούτε τίποτα», ξεκαθαρίζει.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χειροπέδες σε δυο αστυνομικούς… «μπουμπούκια»


Κατηγορούνται για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία.

Συνελήφθησαν χθες Δεύτερα στη Ζάκυνθο και την Αττική, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, 34 και 31 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη αρχικά, χθες το μεσημέρι, ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο αστυνομικοί, ισχυριζόμενοι ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των παραπάνω ιδιωτών, απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό διαμορφώθηκε στις 10.540 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν στη κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 34χρονου σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ιδιώτες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες μέρες από το νησί, συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Ο 31χρονος προσάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαιώθηκε αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από τον Πάσσαρη


Το Διοικητικό Πρωτοδικείο τού επιδίκασε αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ.

Μνήμες από το λουτρό αίματος, το 2001, με την απόδραση του Κώστα Πάσσαρη από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις, ξυπνά η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, με την οποία δικαιώνεται σε αστικό επίπεδο ο αστυνομικός που είχε τραυματίσει σοβαρά από τις σφαίρες του διαβόητου κακοποιού.

Με την απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε δεκτή την αγωγή του αστυνομικού και αναγνώρισε την υποχρέωση του Δημοσίου να του καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση ύψους 100.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης από τραυματισμό του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει ευθύνη του Δημοσίου καθώς σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών (ΥΜΔΑ), δεν έλαβε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταγωγή του κρατούμενου στο νοσοκομείου, με αυξημένη δύναμη και ανάλογο εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτραπεί η αιματηρή επίθεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση τα αρμόδια όργανα της εν λόγω υπηρεσίας δεν χαρακτήριζαν τον κρατούμενο ως «εγκληματία ειδικής κατηγορίας» αλλά απλά ως εγκληματία «άκρως επικίνδυνο απόδρασης». Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, χαρακτηρισμός αποδίδεται στο μεγαλύτερο αριθμό των ποινικών κρατουμένων.

Ακόμη, το Διοικητικό Πρωτοδικείο με την απόφασή του απέρριψε τον ισχυρισμό του Δημοσίου για συνυπαιτιότητα του αστυνομικού στον τραυματισμό του. Το δικαστήριο έκρινε ότι ακόμη και αν αστυνομικός έφερε όπλο δεν θα ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσει ούτε να αντιδράσει γενικότερα και να αποτρέψει μόνος του τη επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του, λόγω κυρίως του αιφνίδιου χαρακτήρα του συμβάντος και των συνθηκών υπό τις οποίες αυτό έλαβε χώρα. Τέλος, οι δικαστές έκριναν ότι ο αστυνομικός δεν έφερε την ευθύνη για τη τοποθέτηση χειροπεδών στον κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Πάσσαρης, που σήμερα κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Ρουμανία, στην προσπάθεια του να αποδράσει το 2001, είχε ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών που τον συνόδευαν, τραυματίζοντας θανάσιμα δυο από αυτούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άντρας βανδάλισε τάφο και ασέλγησε σε πτώμα


Μια αρρωστημένη πράξη από ένα νεαρό Ρώσο.

Είναι μερικές ειδήσεις που εύχεσαι να ήταν φανταστικές, ψεύτικες αλλά δεν είναι. Ένας 21χρονος από τη Ρωσία συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές με τη κατηγορία ότι βανδάλισε τον τάφο γυναίκας και ασέλγησε στο άψυχο σώμα της! Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror που επικαλείται ρωσικά μίντια, ο νεαρός κατάφερε και άνοιξε το φέρετρο και προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις με τη σορό μιας 39χρονης γυναίκας που είχε θαφτεί πρόσφατα. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Monchegorsk ενώ ο δράστης κατάγεται από τη γειτονική Arkhangelsk.

Σύμφωνα με τον ρωσικό ποινικό κώδικα, η αυστηρότερη ποινή που επισύρει ένα τέτοιο αδίκημα είναι αυτό της τρίμηνης φυλάκισης ή σε άλλες περιπτώσεις απλά χρηματικό πρόστιμο. Πάντως, αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση ασέλγειας σε πτώμα στη Ρωσία μέσα σε ένα χρόνο.

Η περιοχή Monchegorsk

Το περιστατικό συνέβη στο νεκροταφείο του Monchegorsk


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των διαγωνισμών για ΟΛΠ και ΟΛΘ


Έως τέλος Οκτωβρίου θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές.
Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν από κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ οι ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς που αφορούν την αξιοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ έως τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των δύο λιμανιών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, εκτίμησε ότι εκτός της διαδικασίας που θα ακολουθεί για τα λιμάνια, οι δεσμευτικές προσφορές και για τις επιχειρήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, αναμένεται να έχουν υποβληθεί έως τέλος Δεκεμβρίου.

Έως τέλος Σεπτεμβρίου και πριν την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση των μετοχών αρχικά του 51% του λιμανιού του Πειραιά από τους τρεις υποψήφιους επενδυτές που έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, (COSCO, AMP TERMINALS MAERSK, ICTSI), θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί - σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα - και το σχέδιο νόμου που αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ Α.Ε.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που θα πρέπει να περάσει από τη βουλή, θα ορίζει τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, το ποσοστό του ετήσιου ανταλλάγματος προς το κράτος, που αυτή τη στιγμή είναι 2% επί του κύκλου εργασιών ενώ θα αφαιρεθούν από τον οργανισμό λιμένος Πειραιώς οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αρχή λιμένος (port authority) που θα ασκεί διοίκηση και σε αυτήν θα μεταφερθούν οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες του ΟΛΠ.

Ο ΟΛΠ θα μπορεί να ασκεί μόνο εμπορική δραστηριότητα όπως αυτή τη στιγμή ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) θυγατρική της COSCO.

Οι δεσμευτικές προσφορές των τριών υποψηφίων επενδυτών όταν υποβληθούν θα αξιολογηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν στον ΟΛΠ από το νέο επενδυτή στη συνέχεια θα διατεθεί επιπλέον ποσοστό μέχρι και το 67% συνολικά της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι οχτώ επενδυτικά σχήματα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε

Πρόκειται για τις εταιρείες

1. APM Terminals, B.V.

2. Deutsche Invest Equity Partners, GmbH

3. Duferco Participations Holding S.A.

4. International Container Terminal Services, Inc

5. Mitsui & Co., Ltd.

6. P&O Steam Navigation Company (DP World)

7. Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.

8. Yilport Holding Inc


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπέροχο γατί με τα δύο πόδια


Έχει κλέψει καρδιές στο διαδίκτυο.

Η Roo γενήθηκε χωρίς τα δύο μπροστινά πόδια. Ο πρώτος ιδιοκτήτης την εγκατέλειψε σε ένα καταφύγιο μικρών ζώων. Σύντομα όμως βρήκε νέο σπίτι, κέρδισε δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και έχει κλέψει στο internet!


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαεννέα χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ


Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μέλη των γκρίζων λύκων - Όλο το χρονικό.

Η σημερινή ημέρα είναι για τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες, μια θλιβερή επέτειος. Είναι η ημέρα που δολοφονήθηκε ο κύπριος Τασος Ισαάκ στην πράσινη γραμμή. Το κυπριακό πόρταλ sigmalive, πραγματοποιεί ένα αναλυτικό αφιέρωμα:

Στις 11 Αυγούστου του 1996, επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιούσαν την μεγαλύτερη αντικατοχική πορεία με προορισμό την Κερύνεια. Η πορεία άρχισε στις 2 Αυγούστου από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών.

Παρά τις απειλές των Τούρκων, και την ακύρωση της πορείας από τα επίσημα χείλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης, μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε προς τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.



Απέναντι τους οι μοτοσικλετιστές βρήκαν πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες, ψευδοαστυνομικούς, καθώς επίσης και πολίτες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι. Οι μοτοσικλετιστές διατράνωναν την επιθυμία τους για ελεύθερη διέλευση σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.

Ο Ραούφ Ντεκτάς, τότε κατοχικός ηγέτης, είχε δώσει εντολές να πυροβολείται οποιοσδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στις κατεχόμενες περιοχές και μάλιστα, επιστράτευσε ομάδες Γκρίζων Λύκων, για να αντιμετωπίσουν τους μοτοσικλετιστές.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, όμως στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη. Μοτοσικλετιστές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του Ντεκτάς, οι οποίες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τους και να τους χτυπήσουν.



Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Ο Τάσος Ισαάκ, ο οποίος ήταν στην περιοχή, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε κάτω. Κάπου εκεί, ο ήλιος έσβησε.

Ο Τάσος, δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα με πέτρες, λοστούς και ρόπαλα, από τα λυσσασμένα σκυλιά του Ντεκτάς, μέχρι που τελικά ξεψύχησε. Άφησε πίσω του την έγκυο σύζυγο του. Καθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Τρεις μέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του.

Φονικό πράξη δεύτερη

Την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, δηλαδή στις 14 Αυγούστου 1996, μια ομάδα διαδηλωτών, κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να αφήσει μερικά στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας.



Εκεί έκαναν την εμφάνιση τους και πάλι οι Γκρίζοι Λύκοι και σύντομα η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Ξαφνικά, ο Σολωμός Σολωμού, ξέφυγε από τον κλοιό των κυονόκρανων, πέρασε στη νεκρή ζώνη, και παρά τις προτροπές άλλων, επιχείρησε να ανέβει σε ένα ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, δέχθηκε σφαίρα στο λαιμό, ενώ την ίδια ώρα οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών.



Ελεύθεροι οι δολοφόνοι

Ένας εκ των δολοφόνων του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Κενάν Ακίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών δυνάμενων. Το 2009, σε συνέντευξη του δήλωνε αμετανόητος και πως «θα τον ξαναπυροβολούσε». Καταζητείται από την Ιντερπόλ και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια και έχει επικηρυχθεί με το ποσό των 460.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει συλληφθεί.



Στις 24 Ιουνίου 2008, το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Τα τελευταία χρόνια, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού, με τη διοργάνωση ειρηνικής πορείας μοτοσικλετιστών, κρατά άσβεστη τη μνήμη των δύο ηρώων και διατρανώνει τον πόθο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...