Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Φέργκιουσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, στις ΗΠΑ, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκγης, με φόντο τις διαδηλώσεις για την επέτειο του ενός χρόνου από τον φόνο του άοπλου μαύρου εφήβου Μάικλ Μπράουν.

Χθες σε ανταλλαγή πυρών διαδηλωτών και αστυνομίας ακόμα ένας μαύρος έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά.

Αργότερα στον 18χρονο Tyrone Harris απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση κατά αστυνομικών.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Jay Nixon απηύθυνε έκκληση οι διαδηλώσεις να κινηθούν σε ειρηνικό κλίμα.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε τον Αύγουστο του 2014 από έναν λευκό αστυνομικό που αργότερα κρίθηκε αθώος για τις ενέργειές του. Ο θάνατος του 18χρονου προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και χρήση εκτεταμένης βίας από την αστυνομία.

Αργά χθες η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές που μπλόκαραν την κυκλοφορία στη West Florissant Avenue, τη λεωφόρο που ήταν πέρσι το επίκεντρο των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ορισμένοι από το πλήθος πετούσαν μπουκάλια με νερό στους αστυνομικούς αλλά δεν υπήρξαν καταγγελίες για βία.

Νωρίτερα είχαν συλληφθεί περίπου 50 διαδηλωτές- ανάμεσά τους και ο ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα Cornel West – που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο του Σαιντ Λούις.

Άλλοι διαδηλωτές απέκλεισαν τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Interstate 70 την ώρα της απογευματινής αιχμής και έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Χθες το απόγευμα το Φέργκιουσον κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δόθηκε εντολή στον αστυνομικό διοικητή Jon Belmar να πάρει τον έλεγχο μέσα και γύρω από την πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 18χρονος Tyrone Harris τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς που έπεσαν μετά τις ειρηνικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάικλ Μπράουν και ήταν εκείνος που πυροβόλησε αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ο αστυνομικός διοικητής είπε πως εκείνοι που άρχισαν να πυροβολούν «δεν ήταν διαδηλωτές αλλά εγκληματίες». Ωστόσο ο πατέρας του Tyrone Harris καταλόγισε στην αστυνομία πως λέει «ένα σωρό ψέματα», προσθέτοντας πως ο γιος του ήταν άοπλος και έτρεχε για να σωθεί.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.