Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πώς είναι η καθημερινότητα ενός πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών


Η δουλειά δεν έχει μόνο τα... θετικά της.

Όταν πρόκειται για τη ζωή ενός άνδρα πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι ακούγεται σαν σε γλυκό παραμύθι-αλλά για ενηλίκους. Από να κοιμάσαι με όμορφες γυναίκες και να βγάζεις τα προς ζην από αυτό το επάγγελμά, θα πρέπει να είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, σωστά;

Ο Logan Pierce ωστόσο, μπορεί να σας πει το αντίθετο. Pierce, ένας πορνοστάρ στην ερωτική κινηματογραφική βιομηχανία, είναι πάρα πολύ εξοικειωμένος με τα σκαμπανεβάσματα του κλάδου.

Νικητής του 2013 AVN Award, ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος, είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του κλάδου τα τελευταία χρόνια. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, τα θετικά του κλάδου είναι προφανή. Έχει το καλύτερο σεξ που θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί, όπως το θέτει ο ίδιος ο Pierce, καθώς το επάγγελμά του τον «ωθεί» να έχει άπειρες σεξουαλικές σχέσεις -κάτι για το οποίο αρκετοί άντρες θα έδιναν τα πάντα για να αποκτήσουν.



Τα αρνητικά, ωστόσο, είναι εξίσου υπαρκτά και πραγματικά. Όταν συνεχώς κάνεις σεξ με πολλαπλούς γυναίκες, επαγγελματικά ή με άλλο τρόπο, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να οικοδομήθεί μια ουσιαστική ρομαντική σχέση με ένα άτομο.

Σχεδόν όλες οι γυναίκες με τις οποίες βγαίνει ο Pierce είναι πορνοστάρ, διότι, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, συναντά τις ερωτικές του συντρόφους μέσω της εργασίας. Ο Pierce ψάχνει για την αγάπη εκτός της ερωτικής βιομηχανία, αλλά πολλές γυναίκες δικαιολογημένα ανησυχούν για μια σχέση με έναν πορνοστάρ.



«Εργάζομαι στην ερωτική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Συνήθως οι ρόλοι που παίρνω είναι αυτές του θετού γιου ή του συντρόφου. Πρέπει να έχεις αίσθηση του χιούμορ για να είσαι σε αυτή τη δουλειά γιατί τα περισσότερα σημεία του ρόλου δεν έχουν νόημα», λέει ο Logan στο μίνι ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.



«Θέλω να κάνω σχέση με κάποια εκτός της ερωτικής βιομηχανίας, αλλά το πορνό σου προσφέρει το καλύτερο σεξ. Οπότε τι κάνεις;». Ο νεαρός, που ζει στο Λος Άντζελες, όταν είναι εκτός πλατό, συνηθίζει να κάνει πράγματα τελείως άλλα: «Όταν είμαι εκτός, είμαι εκτός. Συνήθως γυμνάζομαι, τα σαββατοκύριακα κάνω πεζοπορία και εξερευνώ διάφορα σημεία της πόλης. Όταν έχω γύρισμα, ξυπνάω νωρίς κατά τις 7 το πρωί. Φροντίζω ώστε την προηγούμενη ημέρα να μην έχω κάνει σεξ ή να έχω αυτοϊκανοποιηθεί. Τρώω ελαφρύ πρωινό, ετοιμάζω μια βαλιτσούλα με τα πράγματά μου-εσώρουχα, κάλτσες κ.α.-. Φτάνω στα πλατό δέκα λεπτά νωρίτερα, περνάμε τις σκηνές ντυμένοι και αργότερα γδυνόμαστε… Η δουλειά μου; Κάνω σεξ με τα πιο σέξι κορίτσια. Τα περισσότερα κορίτσια, τα γνωρίζω στα πλατό, γιατί εκεί γνωρίζεις κόσμο: στη δουλειά… Φοβάμαι ότι όταν επενδύσω συναισθηματικά σε μια κοπέλα, δεν θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σωστά…».



Διαβάστε περισσότερα...

Κώδωνα κινδύνου κρούουν εργαζόμενοι της ΕΒΖ


Έκκληση για πρωτοβουλίες για την ΕΒΖ από την κυβέρνηση.

Την έντονη ανησυχία τους για την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι στης ΕΒΖ.

«Με έκπληξη παρακολουθούμε την έκπτωτη Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. να συνεχίζει και να υλοποιεί ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο εις βάρος της εταιρείας, των καλλιεργητών, των εργαζομένων και των πάσης φύσεως συνεργατών της και φυσικά εις βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία εργαζομένων.

Παράλληλα, τονίζει ότι «βρισκόμαστε στις αρχές Μαρτίου, στατιστικά στο μέσον της καλλιεργητικής περιόδου, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική της πρώτης ύλης με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί ολοκληρωτικά η φετινή καλλιεργητική περίοδος, που ως αποτέλεσμα θα έχει τη μηδενική παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας».

«Η χρηματοδότηση της εταιρείας έχει αφεθεί στις πρωτοβουλίες της Πολιτικής ηγεσίας με τη Διοίκηση να παρακολουθεί ατάραχη και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένοντας το όποιο αποτέλεσμα. Αντιθέτως ακόμη και σήμερα συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, προχωρά σε μετακινήσεις υπηρεσιακών στελεχών, απαξιώνοντας Εργοστάσια & Υπηρεσίες.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησης των δεσμεύσεων της που απορρέουν από την διευρυμένη σύσκεψη της 13ης Φεβρουαρίου 2015 καθώς επίσης και των ανακοινώσεων στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΒΖ.



Διαβάστε περισσότερα...

Μαχαίρωσε οδηγό λεωφορείου στο μάτι


Η αστυνομία έδωσε βίντεο με την επίθεση.

Η εμφάνισή του είναι χαρακτηριστική με τα πληθωρικά μαλλιά του να κλέβουν την παράσταση. Ο συγκεκριμένος άντρας, είναι καταζητούμενος από την αστυνομία της Βρετανίας, καθώς όπως φαίνεται και από το σχετικό αποδειχτικό υλικό, μαχαίρωσε έναν οδηγό λεωφορείου στο μάτι, πριν αποχωρήσει ανενόχλητος.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από το συμβάν που έλαβε χώρα στο ανατολικό Λονδίνο, με θύμα τον οδηγό που εκτελούσε το δρομολόγιο 227 στην Χάι Στριτ. Το ατυχές περιστατικό, συνέβη όταν ο 41χρονος οδηγός προσπάθησε να αποφύγει να ρίξει το όχημα πάνω στον δράστη, φρενάροντας με όση δύναμη μπορούσε.

Στη συνέχεια, ο άντρας, κρατούσε στο χέρι του ένα ανήλικο παιδί και συνοδευόταν από έναν άντρα, άρχισε να τρέχει πίσω από το όχημα και αφού το έφτασε, πλησίασε τον οδηγό από το ανοιχτό παράθυρο και τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο μάτι.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του. Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, αξιώνοντας πληροφορίες από τους πολίτες που πιθανόν τον γνωρίζουν.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας»


Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στο Ντίσελντορφ – Η απάντηση των Ελλήνων
.
Το κλίμα για την Ελλάδα στη Γερμανία είναι σε πολλές περιπτώσεις βαρύ και συχνά τροφοδοτείται από γερμανικά δημοσιεύματα.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε πρόσφατα και ένα εστιατόριο Ελλήνων μεταναστών στο Ντίσελντορφ.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων την Τετάρτη παρέλαβαν μια ανώνυμη επιστολή. Ο άγνωστος συντάκτης χαρακτήρισε στο κείμενο την ελληνική κυβέρνηση ως «παράτολμη και ξεδιάντροπη» η οποία «εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους».

«Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό .Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δε θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας» συμπλήρωνε στο προσβλητικό κείμενο το οποίο έκλεινε με τη φράση «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!».

Η ψύχραιμη απάντηση των Ελλήνων

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου παρέμειναν ψύχραιμοι και επέλεξαν να «απαντήσουν» στον ανώνυμο υβριστή μέσω Facebook. Σε μια ανάρτηση η οποία από την Τρίτη έχει δεχθεί πάνω από 25.000 like, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 απαντήσεις και άλλες τόσες φορές έχει διαμοιραστεί, η οικογένεια απαντά:

«Η οικογένειά μας λειτουργεί για 31 χρόνια το εστιατόριο Plato στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στην Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε Γερμανικά, γράφουμε Γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας όπως όλοι οι Γερμανοί. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός, αμόρφωτος πολίτης μας έστειλε αυτό το γράμμα. Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να νιώθεις ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν στηρίξουν τέτοιες ασεβείς συμπεριφορές και να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της παρακίνησης μίσους εναντίον των Ελλήνων».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγέλλουν «ψαλίδισμα» των αρμοδιοτήτων του πρώην ΥΠΠΟ


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων «θα αντισταθεί στην υποβάθμιση του πολιτισμού»
.
Το «ψαλίδισμα» των αρμοδιοτήτων του πρώην υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, τονίζοντας πως «είναι προφανές, ότι αφαιρείται από τον τομέα Πολιτισμού κάθε δυνατότητα διοικητικής, διαχειριστικής και οικονομικής αυτοτέλειας».

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) θα αντισταθεί με κάθε μέσο στην υποβάθμιση του πολιτισμού και θα αγωνιστεί, όπως και στο παρελθόν, για τη ανασύσταση του αυτόνομου Υπουργείου και για τη ριζική αναδιοργάνωσή του με έναν νέο σύγχρονο Οργανισμό που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού», τονίζει ο ΣΕΑ, «υποδεχόμενος» την πρόσφατη «ανάθεση αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νικόλαο Ξυδάκη (ΦΕΚ τ. Β΄/299/27.2.2015)», όπου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «οι σχετικές αρμοδιότητες (Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού) υπάγονται απευθείας στον υπουργό ΠΟΠΑΙΘ, κ. Α. Μπαλτά. Οι υπόλοιπες κρίσιμες αρμοδιότητες -μεταξύ αυτών η νομοθετική πρωτοβουλία και ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων και των αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών- ασκούνται από κοινού με τον υπουργό και γι' αυτό τον λόγο καθίστανται δυστυχώς υπουργοκεντρικές. Τέλος, ο υπουργός κρατά τον "προσδιορισμό της πολιτικής του Υπουργείου" (άρα και της πολιτικής για τον πολιτισμό) "στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων αυτής", καθώς και την "εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς"».

Ο ΣΕΑ θεωρεί ότι «η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση για "ψαλίδισμα" των αρμοδιοτήτων του πρώην ΥΠΠΟ θα αποτελέσει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των δημόσιων πολιτικών για τον πολιτισμό στη χώρα μας» ενώ σημειώνει, ότι "η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού για 10 ενιαίους οργανισμούς υπουργείων (προγραμματικές δηλώσεις) και της επιστολής Βαρουφάκη στην οποία αναφέρεται, ότι «εντός τεσσάρων μηνών θα προωθηθεί η συγχώνευση των 10 Υπουργείων».

Καλεί, τέλος, σε «γόνιμο διάλογο» την πολιτική ηγεσία των ΥΠΟΠΑΙΘ και ΥΔΜΗΔ, καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσθετη Ηλεκτρονική Στήριξη για μαθητές Γυμνασίου


Προχωρά η εφαρμογή του προγράμματος.

Κονδύλι ύψους 2.965.000 ευρώ είχε εξασφαλίσει μέσω του ΕΣΠΑ η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του προγράμματος της Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου του 2014 καλούνταν φυσικά και νομικά πρόσωπα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να υλοποιήσουν τη Δράση 1: «Διαμόρφωση τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη και λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Στήριξης των μαθητών».

Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί και έχει γίνει αξιολόγησή τους όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο τεχνικό δελτίο μετά την ολοκλήρωση της 1ης Δράσης θα ακολουθήσει η 2η Δράση που αφορά την ανάπτυξη περιεχοµένου των ψηφιακών βοηθηµάτων και λειτουργία της υπηρεσίας - σχεδιασµός πλαισίου λειτουργίας µηχανισµού µόνιµης υποστήριξης.

Η παρούσα δράση δύναται να περιλαµβάνει τις απαιτούµενες ενέργειες για:

α) Τον καθορισµό των παιδαγωγικών και τεχνικών προτύπων που θα πρέπει να πληροί το περιεχόµενο κάθε βοηθητικού µαθήµατος.

β) Την εκπόνηση και παραγωγή του περιεχοµένου των µαθηµάτων.

γ) Την οργάνωση και εισαγωγή του περιεχοµένου στην εκπαιδευτική πλατφόρµα.

δ) Την ενεργοποίηση της υπηρεσίας και τη θέση της σε λειτουργία µε πιλοτική εφαρµογή.

ε) Τους τελικούς ελέγχους, επικαιροποιήσεις και βελτιστοποιήσεις στην παρουσίαση του περιεχοµένου.

στ) Το σχεδιασµό πλαισίου λειτουργίας µηχανισµού µόνιµης υποστήριξης.

Στα πλαίσια της Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης θα δημιουργηθεί υλικό για τα ακόλουθα ψηφιακά μαθήματα

Για την Α ' Γυμνασίου:

  • Μαθηματικά
  • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
  • Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
  • Ηροδότου Ιστορία Α Γυμνασίου
  • Ομήρου Οδύσσεια
  • Νεοελληνική Γλώσσα

Για τη Β' Γυμνασίου:
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
  • Νεοελληνική Γλώσσα
  • Ομήρου Ιλιάδα
Για τη Γ' Γυμνασίου:
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
  • Νεοελληνική Γλώσσα
  • Αριστοφάνη Όρνιθες
  • Ευριπίδη Ελένη
Κάθε μάθημα θα χωριστεί σε ενότητες ακολουθώντας χρονικά τον ετήσιο κύκλο παράδοσης της ύλης από τα Γυμνάσια.

Το περιεχόμενο κάθε ενότητας μαθήματος θα περιλαμβάνει:

α) Βιντεοσκοπημένη πρότυπη παράδοση μικρής διάρκειας.

β) Υποστηρικτικό υλικό του μαθήματος, όπως σημειώσεις.

γ) Μεθοδολογία επίλυσης ασκήσεων και παραδείγματα.

δ) Ασκήσεις.

ε) Πηγές πρόσθετης υποστήριξης.

στ) Διδακτικό βιβλίο πρόσθετης διδακτικής στήριξης από υπάρχουσες εκδόσεις (σε ηλεκτρονική μορφή).

Δε γνωρίζουμε ακόμα ποια είναι η θέση της νέας πολιτικής ηγεσίας για την Πρόσθετη Ηλεκτρονική Στήριξη και για το αν επιθυμεί την υλοποίησή της. Πιθανόν να λειτουργήσει υποστηρικτικά παράλληλα με την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια χωρίς να την καταργήσει.

Ας μη ξεχνάμε ότι η θέση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τα αντισταθμιστικά προγράμματα τόσο της Ενισχυτικής, όσο και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αποτυπώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη ο οποίος είχε κάνει λόγο για επαναφορά με αναβαθμισμένη μορφή της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Φέτος η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν πραγματοποιήθηκε όπως τη γνωρίζαμε, δηλαδή με προσλήψεις αδιόριστων εκπαιδευτικών, άλλα με συμπλήρωση ωραρίου μονίμων και αναπληρωτών ενώ η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη υλοποιείται αποσπασματικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας και μόνο στα ΕΠΑΛ.


Διαβάστε περισσότερα...

Η αγάπη δεν έχει ταμπέλες


Το βίντεο που προκαλεί συγκινήσεις.

Το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Συμβούλιο Διαφημίσεων, κάνει τους πάντες να χαμογελούν.

Αρχικά, δείχνει ένα μεγάλο πλήθος να παρακολουθεί σε μια μεγάλη οθόνη, … σκελετούς σε τρυφερά ενσταντανέ, πριν αποκαλυφθούν οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τις οθόνες.

Η αγάπη δεν έχει ετικέτες, είναι ο τίτλος της εκστρατείας που επιδιώκει να υπογραμμίσει το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και η αγάπη δεν ενδιαφέρεται για το φύλο, τη φυλή, την αναπηρία ή τη θρησκεία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αδειάζουν και τα κέντρα κράτησης σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Συνολικά, μέχρι τώρα, έφυγαν περίπου 700 μετανάστες.

Η νέα πραγματικότητα σχετικά με την σταδιακή εκκένωση στα κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών που ξεκίνησε στην Αμυγδαλέζα έχει αρχίσει να επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως σε 290 άτομα έχει μειωθεί ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου, αφού από τους 570 μετανάστες που διέμεναν μέχρι πρόσφατα εκεί, περίπου 280 έχουν απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα, όπως επιβεβαίωσε, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου.

Η κ. Σωτηριάδου ανέφερε, ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, τις τελευταίες ημέρες απομακρύνονται σε καθημερινή βάση περί τους 20 μετανάστες από το κέντρο κράτησης της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι μετανάστες που εγκαταλείπουν το κέντρο, δηλώνουν μια οδό κατοικίας, όπου θα διαμείνουν και έχουν την υποχρέωση να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έχοντας στα χέρια τους το χαρτί που τους δόθηκε κατά την έξοδο από το Κέντρο.

Οι μετανάστες οδηγούνται, με τη συνδρομή της αστυνομίας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρανεστίου για να ταξιδέψουν με τρένο, με κύριο προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, ανάλογα πού θα επιλέξουν να πάνε.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών από τα κέντρα, γίνεται με απόλυτη ηρεμία και χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και μετανάστες, σύμφωνα με την κ. Σωτηριάδου.

Τη απομάκρυνση μεταναστών από τα κέντρα κράτησης στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm 103,6.

Όπως είπε, εκτιμάται, ότι μέχρι σήμερα, έφυγαν από τα κέντρα κράτησης στη συγκεκριμένη περιφέρεια περίπου 700 μετανάστες, «χωρίς όμως να γνωρίζει πού ακριβώς τους πήγαν αλλά και ποια θα είναι η τύχη τους από εδώ και στο εξής» όπως είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως δίπλα από το σημείο που έχει πέσει ο φράχτης, από τις πρόσφατες πλημμύρες, βρίσκεται ο οικισμός της Βίτσας. «Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι, ξέρετε τι είναι να ξυπνούν οι κάτοικοι και να βλέπουν στην αυλή τους παράνομους μετανάστες;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε, ότι παλαιότερα, από το συγκεκριμένο σημείο περνούσαν 400 παράτυποι μετανάστες την ημέρα και ζήτησε από την κυβέρνηση «ολοκληρωμένη διαχείριση χωρίς καμία διακινδύνευση της ασφάλειας των πολιτών» κι ένα έγγραφο, το οποίο να αναφέρει τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών, που κρατούνται σήμερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Η βία στα σχολεία και ο ρόλος των ΜΜΕ


Τι επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη με αφορμή την 6η Μαρτίου.

Επαναπροσδιορισμό του δημόσιου λόγου σχετικά με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό και μεγαλύτερη έμφαση στον δημοκρατικό και τον κοινοτικό χαρακτήρα του σχολείου, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή την 6η Μαρτίου, που καθιερώθηκε το 2011 από το υπουργείο Παιδείας ως «Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο».

«Μέσα από διαδικασίες συμμετοχής και διαλόγου μπορεί να καλλιεργήσει συλλογικές άμυνες απέναντι τόσο στη σχολική βία όσο και στον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλούνται από τις υπερβολικές δημόσιες αναφορές και τη συχνότατη διόγκωση και διαστρέβλωση του φαινομένου από τα ΜΜΕ», επισημαίνει ο Συνήγορος.

Με την πλούσια εμπειρία του, ο Συνήγορος του Παιδιού (από το 2003, που ανέλαβε την αποστολή της προάσπισης και προαγωγής των δικαιωμάτων του παιδιού) εκτιμά ότι η σχολική βία έχει σύνθετα αίτια, σχετίζεται με ποικίλα κοινωνικά φαινόμενα που έχουν εμφανιστεί στη σύγχρονη κοινωνία και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται τιμωρητικά, ούτε με απλές συμβουλές. Σημειώνει ότι χρειάζεται κόπο και πολύπλευρες συνεργασίες. Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να επιμορφώνονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για την αναγνώριση και την προσεκτική διαχείρισή της.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή, το σχολείο χρειάζεται να προωθεί τη συμμετοχή των παιδιών στη σχολική ζωή, την επεξεργασία και εφαρμογή κοινά αποδεκτών σχολικών κανόνων και τη συνεργασία όλων των μερών για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων που εκδηλώνονται μέσα και έξω απ' αυτό.

Οι μαθητές μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη και διαχείριση της βίας στο σχολείο, μέσα από τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων, ομάδων φιλίας, εκπαιδευμένων συνομηλίκων διαμεσολαβητών ή ανάπτυξη άλλων πρωτοβουλιών, ενώ προσθέτει ότι κρίσιμος είναι και ο ρόλος των εκπαιδευτικών, ως παιδαγωγών, εμπνευστών και μεσολαβητών, όπως και των σχολικών συμβούλων ως εξωτερικών υποστηρικτών του έργου τους.

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Ο Συνήγορος προβληματίζεται από το γεγονός ότι η δημόσια ανάδειξη του ζητήματος συνδυάστηκε συχνότατα με υπερβολικές αναφορές στο φαινόμενο από τα ΜΜΕ, που επιδιώκοντας τη συναισθηματική διέγερση του κοινού, συνοδεύουν συχνά ρεπορτάζ με τη διόγκωση και διαστρέβλωση του θέματος και επαναλαμβανόμενη προβολή οπτικοακουστικού υλικού παιδιών που ασκούν βία μεταξύ τους (πολλές φορές, μάλιστα προερχόμενο από ξένους ιστοχώρους) προκαλώντας φόβο, πανικό και μεγάλη ανησυχία στους γονείς.

Τονίζεται δε από την Αρχή ότι η υπερβολική δημόσια αναφορά στη σχολική βία καθιστά πλέον αναγκαίο να επαναπροσδιοριστεί ο δημόσιος λόγος σχετικά µε το φαινόμενο αυτό και να δοθεί έμφαση στην παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου, που αποσκοπεί στην πρόληψη, στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της αίσθησης ασφάλειας μέσα από παιδαγωγικές σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Ο Συνήγορος παρατηρεί ότι στην ιδιαίτερα κρίσιμη σημερινή συγκυρία, το μήνυμα που θα πρέπει να τονιστεί προς όλα τα µέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές- μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς είναι η ανάγκη να ενισχυθεί ο δημοκρατικός και ο κοινοτικός χαρακτήρας του σχολείου, ώστε µέσω αυτού να αναδειχθούν οι δυνατότητες αποτελεσματικής πρόληψης και επιτυχούς διαχείρισης κάθε μορφής σχολικής βίας. Αυτό άλλωστε είναι και το αίτημα που απευθύνουν οι μαθητές προς τον Συνήγορο στις μέρες µας: «Ένα σχολείο που να µας σέβεται, να µας υπολογίζει και να µας εμπνέει».



Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε στο 1995 ο Αλόνσο!


Αμνησία για μία εβδομάδα είχε ο Ισπανός.

Πίσω στον χρόνο κατά είκοσι χρόνια είχε «ξυπνήσει» ο Φερνάντο Αλόνσο όταν άνοιξε τα μάτια του για πρώτη φορά μετά το ατύχημα που είχε στην πίστα στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών.

«Με λένε Φερνάντο Αλόνσο, τρέχω στα καρτ και θέλω να γίνω οδηγός φόρμουλα 1», ήταν τα πρώτα λόγια του ισπανού πιλότου σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε από τους γιατρούς.

Η ισπανική εφημερίδα “El Pais” αναφέρει ότι ο Αλόνσο είχε την εντύπωση πως βρισκόταν στο 1995 όταν ήταν μαθητής και ο πατέρας του έτρεχε σε πίστες καρτ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η αμνησία του Αλόνσο είχε διάρκεια περίπου μια εβδομάδα. Μετά το διάστημα αυτό η μνήμη του επανήλθε.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού


Δράστης ένας 51χρονος Ολλανδός.

Ένας ολλανδός ηλικίας 51 ετών συνελήφθη χθες το βράδυ, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επειδή προσπάθησε να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του, αστυνομικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο 103ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών, ο 51χρονος, ενώ κλήθηκε από τον αστυνομικό να δεχθεί νόμιμο έλεγχο, αρνήθηκε, κινώντας το όχημα που οδηγούσε, προς το μέρος του αστυνομικού. Τότε εκείνος απομακρύνθηκε άμεσα και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο 51χρονος Ολλανδός συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και εξύβριση. Ο αστυνομικός κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν απαιτείται παρουσία στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας»


Διευκρινίσεις από τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Οι συνταξιούχοι έχουν επ' αόριστον ασφαλιστική ικανότητα και δεν χρειάζεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ούτε απαιτείται μέρους τους κάποια άλλη ενέργεια τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Επίσης η Διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο δε χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία, κλινικές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Για την εξυπηρέτησή τους αρκεί η επίδειξη του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου.

Το ΙΚΑ υπενθυμίζει, ότι για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους για την περίοδο από 01/03/15-28/02/16 οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και υφίστανται άδικη ταλαιπωρία.

Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωση καταργήθηκε, δεδομένου ότι οι Πάροχοι Υγείας έχουν ενημερωθεί ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική ικανότητα όλων των δικαιούχων (ασφαλισμένων που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31/12/14 τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, των συνταξιούχων καθώς και των μελών της οικογενείας τους -σύζυγοι και τέκνα μέχρι 18 ετών).

Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, ασφαλιστική ικανότητα έχει γνωστοποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης για:
- 1.154.958 συνταξιούχους
- 1.873.875 ασφαλισμένους με άνω των 50 Η.Ε.
- 80.136 επιδοτούμενους ανέργους
- 79.455 μακροχρόνια ανέργους
- 938.255 έμμεσα ασφαλισμένους (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τ. ΟΠΑΔ)

Επιπρόσθετα, προκειμένου να επιβεβαιώνουν οι Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

Τέλος, η Διοίκηση του ΙΚΑ σημειώνει, ότι για την απογραφή των προστατευομένων μελών που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο έχει σχεδιασθεί ειδική διακριτή δράση η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και θα υποστηρίξει τη διαδικασία απογραφής εμμέσων μελών μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι υπηρεσίες αυτές, αποτελούν σημαντικά βήματα υλοποίησης της στρατηγικής κατεύθυνσης της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους χωρίς να απαιτείται η φυσική προσέλευσή τους και η προσκόμιση δικαιολογητικών ή άλλων φυσικών παραστατικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο 41% η παραβατικότητα των φορολογούμενων


Εκατοντάδες προληπτικούς ελέγχους έκανε η Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

Σε ποσοστό 41% διαμορφώθηκε η παραβατικότητα σε 307 προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) στα πλαίσια των ελέγχων της ΓΓΔΕ για τον μήνα Φεβρουαρίου 2015.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 125 επιχειρήσεις και συνολικά 484 φορολογικές παραβάσεις.

Στους ελέγχους από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνίων & ΕΦΚ, κατασχέθηκαν 30.334.000 τεμάχια τσιγάρων, 200 χιλιόγραμμα ναρκωτικής ουσίας KHAT, 1.060 λίτρα αλκοολούχων ποτών και 36.285 τεμάχια παραποιημένων εμπορευμάτων. Ακόμη εισπράχθηκαν πρόστιμα από το Β’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης 3.526.110 ευρώ και έγινε καταλογισμός προστίμων από το Τελωνείο Λαυρίου 1.056.945 ευρώ για υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων.

Τέλος, διαπιστώθηκαν 25 παραβάσεις παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων συνολικού ποσού 700.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Στη φυλακή ο 55χρονος που μαχαίρωσε την πρώην σύζυγο


Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη σημερινή απολογία του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 55χρονος άνδρας, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκε την 51χρονη πρώην σύζυγο του στο σπίτι της στη Χαλκίδα και, ύστερα από καβγά, τη μαχαίρωσε τέσσερις φορές με ένα κουζινομάχαιρο.

Ο 55χρονος απολογήθηκε το πρωί, παρουσία δικηγόρου που του όρισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώπιον της ανακρίτριας Χαλκίδας για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πληροφορίες που μεταδίδει το eviazoom.gr αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος έδινε εξηγήσεις για περίπου 1,5 ώρα για τα βαρύτατα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει, ενώ υποστήριξε απολογούμενος ότι θόλωσε και δεν ήξερε τι έκανε.

Σημειώνεται πως η 51χρονη έφερε δύο τραύματα στον αυχένα, ένα τραύμα στον αριστερό αγκώνα και ένα τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δε θα γίνουμε οι αστυνόμοι των ασφαλισμένων»


Με κυρώσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί τον ΕΟΠΥΥ.

Σε μία προσπάθεια μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επανακοινοποίησε εγκύκλιο, υπενθυμίζοντας στους φαρμακοποιούς την υποχρέωσή τους να χορηγούν το φθηνότερο φαρμακευτικό σκεύασμα (γενόσημο), ανά θεραπευτική κατηγορία, αλλιώς απειλούνται με αυστηρές κυρώσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση είναι ανεφάρμοστη και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να την ανακαλέσει.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με τη χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία από τα φάρμακα που περιέχονται στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων προϊόντων. Κατά την εκτέλεση της συνταγής οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή το φθηνότερο φάρμακο και το ποσοστό συμμετοχής που αντιστοιχεί σε αυτό. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει ακριβότερο σκεύασμα καταβάλλει τη διαφορά που προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής του φαρμάκου που επέλεξε, συν το 25% της συμμετοχής του, και υπογράφει σε ειδικό χώρο πάνω στη συνταγή. Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να ελέγχει σε μηνιαία βάση τις συνταγές των φαρμακοποιών και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν στον ασθενή το φθηνότερο φάρμακο ή ότι ο ασθενής δεν υπέγραψε στη συνταγή ότι λαμβάνει το ακριβότερο φάρμακο αντί του φθηνότερου γενόσημου, τότε θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις μέσα σε δέκα ημέρες. Εάν οι εξηγήσεις δεν κριθούν επαρκείς, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 500 έως 5.000 ευρώ ή να αποκλειστεί το φαρμακείο προσωρινά από την εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ, από έναν έως έξι μήνες.

Την έκπληξή τους για την επανακοινοποίηση της εγκυκλίου εκφράζουν οι φαρμακοποιοί, κάνοντας λόγο για «μνημονιακό νόμο Βορίδη που εξαναγκάζει τους φαρμακοποιούς να αστυνομεύουν τους ασφαλισμένους, προκειμένου να λαμβάνουν τα φθηνότερα φάρμακα».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι η απόφαση είναι ανεφάρμοστη, προσθέτοντας ότι «και αυτή η μνημονιακή απόφαση, για την οποία οι φαρμακοποιοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, θα πέσει στο κενό». Επίσης, κάλεσε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να την ανακαλέσει. Όσο για τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται, η απάντηση του ΠΦΣ είναι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». «Η νέα πολιτική ηγεσία έχει δείξει τη διάθεσή της για την ανατροπή των μνημονιακών διατάξεων. Μένει τώρα να την αποδείξει και εμπράκτως» σημείωσε ο κ. Λουράντος.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι ως επιστήμονες υγείας δεν μπορούν να συνηγορήσουν στους ενδεχόμενους κινδύνους από την «υποχρεωτική» αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα γίνουν οι αστυνόμοι των ασφαλισμένων».



Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία μηλοπαραγωγών κατά του ρωσικού εμπάργκο


Ένωσαν τις φωνές τους από Θεσσαλία και Μακεδονία.

Το μηλοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας, αποτέλεσε σήμερα η Αγιά, στην οποία συγκεντρώθηκαν μηλοπαραγωγοί από νομούς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, προκειμένου να ενώσουν την φωνή διαμαρτυρίας τους για το ρωσικό εμπάργκο, αποτέλεσμα του οποίου είναι να μένουν αδιάθετες και σε ψυκτικούς θαλάμους, μεγάλες ποσότητες μήλων.

Αισθητή ήταν και η παρουσία των τρακτέρ, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αγιάς κάνοντας την εμφάνιση τους κατά δεκάδες δίνοντας έτσι μεγαλύτερη δυναμική στην αγροτική διαμαρτυρία, βασικό σύνθημα-αίτημα της οποίας ήταν: «Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος – δεν θα πληρώσουν οι αγρότες το εμπάργκο στη Ρωσία».

Εκτός από τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς συμμετείχαν μηλοπαραγωγοί από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Νάουσα, την Πέλλα και την Ζαγορά Πηλίου, περιοχές στις οποίες παράγεται το 90% περίπου της παραγωγής μήλων της χώρας.
Συγκεκριμένα, τα αιτήματα που θέτουν οι μηλοπαραγωγοί, όπως τα προέβαλε και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, είναι:

Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών από το εμπάργκο για το οποίο δεν ευθύνονται οι αγρότες. Εξαιτίας του εμπάργκο, έχουν μείνει μεγάλες ποσότητες μήλων αδιάθετες στα ψυγεία, ενώ όσα έχουν πουληθεί δόθηκαν σε χαμηλές τιμές. Η αναπλήρωση μπορεί να γίνει είτε από το πρόγραμμα ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis), είτε από άλλους πόρους.

Η κυβέρνηση να αναπληρώσει το εισόδημα όπως έγινε ήδη στα ροδάκινα για τον ίδιο λόγο.

Η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από την απόφαση της Ε.Ε. για το εμπάργκο, καθώς το 51% των ελληνικών εξαγωγών του συνόλου των προϊόντων γίνεται στη Ρωσία.

Να εξαιρεθούν από το εμπάργκο όλα τα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται στη Ρώσικη αγορά και όχι μόνο τα πορτοκάλια, ροδάκινα, φράουλες, που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένεση ρευστότητας σε αγρότες


Τι χρήματα θα μοιραστούν - Πρόστιμα και καταλογισμοί «φωτιά» 2,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε.

Ανάσα ρευστότητας, που ξεπερνάει τα 380 εκατ. ευρώ, στον αγροτικό κόσμο, καθώς έως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχει τακτοποιηθεί το σύνολο των πληρωμών που αφορά σε ειδικές ενισχύσεις, υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης αλλά και αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, στο διάστημα 9-11 Μαρτίου θα καταβληθεί η ενιαία και ειδική ενίσχυση βάμβακος ύψους 192 εκατ. ευρώ, μεταξύ 15 και 31 Μαρτίου θα πληρωθούν τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης των ετών 2010-2011, αρχές Απριλίου θα καταβληθούν τα ποιοτικά παρακρατήματα για προϊόντα, όπως το λάδι και το σκληρό σιτάρι, και τον Μάιο θα πληρωθούν και οι εκκρεμότητες τής ενιαίας ενίσχυσης του 2012. Συνολικά, δηλαδή, στο επόμενο τρίμηνο θα καταβληθεί το ποσό των 273 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου πρόκειται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις συνολικού ύψους 113 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς, για ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό ή ζωικό κεφάλαιό τους από καιρικές συνθήκες και άλλα αίτια. Η πρώτη πληρωμή ύψους 25 εκατ. ευρώ θα γίνει στις 17 Μαρτίου, αρχές Απριλίου θα καταβληθεί το ποσό των 35 εκατ. ευρώ και άλλα 40 εκατ. ευρώ το Μάιο. Παράλληλα στο τρίμηνο αυτό θα γίνει σταδιακά και η πληρωμή άλλων 13 εκατ. ευρώ που αφορούν σε ζημιές που έχουν υποστεί κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό, τη λύσσα και την ευλογιά. Μάλιστα ο κ. Αποστόλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, καθώς οι ζημιές τόσο το 2014 όσο και από την αρχή του χρόνου έως σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
«Φωτιά παραλάβαμε και αυτό οι αγρότες πρέπει να το καταλάβουν». Με τη φράση αυτή ο κ. Αποστόλου έδωσε το στίγμα του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το υπουργείο με τα σημαντικά πρόστιμα και τους καταλογισμούς από την ΕΕ, που αθροιστικά φτάνουν τα 2,5 δισ. ευρώ, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανά περίπτωση να απομειωθούν κατά το δυνατό.

«Ήταν ο πρώτος φάκελος που παραλάβαμε στο υπουργείο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στο πλαίσιο άτυπης συνάντησης του με δημοσιογράφους. Ανέφερε ότι τα βεβαιωμένα πρόστιμα ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων για τα 500 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ήδη καταβλήθηκαν για φέτος 215 εκατ. ευρώ, ενώ έχει προγραμματιστεί η πληρωμή άλλων 398 εκατ. ευρώ το 2016. Για το υπόλοιπο ποσό που απομένει, περίπου 700 εκατ. ευρώ, γίνεται -όπως είπε- κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση απομείωσής του.

Οι καταλογισμοί από την πλευρά της Κοινότητας ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, αφορούν σε πέντε υποθέσεις και ζητείται η ανάκτηση των ποσών από τους αγρότες εντόκως.

Απαντώντας, πάντως, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζητά συμψηφισμό με τις επιδοτήσεις, ανακοινώνοντας παράλληλα πως άμεσα θα προχωρήσει ρύθμιση, βάσει της οποίας οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις αγροτών από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους δεν θα θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα.

Νέο πλαίσιο για τη λειτουργία των συνεταιρισμών

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο θα αφορά στη θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των συνεταιρισμών, ενώ εντός τετραμήνου θα εξεταστεί από τη νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα όλο το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΤτΕ, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η κίνηση αυτή παρερμηνεύτηκε. Όπως διευκρίνισε, το ποσό των 230 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ είχαν δοθεί ως προκαταβολή το 2007 για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και έως τον Οκτώβριο του 2014 παρέμεναν άτοκα, ενώ από τον Οκτώβριο έως προχθές είχαν ένα επιτόκιο 0,3-0,4%. «Για το συμφέρον του αγροτικού κόσμου και με σύννομες διαδικασίες μεταφέρθηκαν για καλύτερη απόδοση», είπε.



Διαβάστε περισσότερα...

«Περιμένουμε την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για τη συνέχιση των ανασκαφών»


Σε άψογη κατάσταση τα ευρήματα στην Αμφίπολη, σύμφωνα με την Κατερίνα Περιστέρη
.
Την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, για τη συνέχιση των εργασιών στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, περιμένει η ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη. «Για τη συνέχιση των ανασκαφών αναμένεται η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού» είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στο φετινό συνέδριο, επειδή κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη της συστηματικής μελέτης του ανασκαφικού υλικού, όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να υπάρχει η συμμετοχή μας στο επόμενο συνέδριο με πλήρη επιστημονικά συμπεράσματα» δήλωσε σχετικά με την μη συμμετοχή της ανασκαφικής ομάδας στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στη Θεσσαλονίκη,

Στο μεταξύ σε άψογη κατάσταση βρίσκονται όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του λόφου Καστά, υπό τη συνεχή επίβλεψη της ανασκαφικής ομάδας.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν παρέμβαση Τσίπρα για το μετρό Θεσσαλονίκης


«Η μη λήψη έγκαιρα αποφάσεων οδηγεί μονοσήμαντα στη διακοπή του έργου».

Επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), ζητώντας την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των Ελλήνων μηχανικών.

Αναφορικά με το έργο του μετρό, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα απλό τεχνικό έργο, για το οποίο δεν απαιτούνται πρωτότυπες λύσεις παρά μόνο η πολιτική βούληση για να προχωρήσει.

«Η μη λήψη έγκαιρα αποφάσεων οδηγεί μονοσήμαντα στη διακοπή του έργου για άγνωστο χρόνο και με άγνωστες συνέπειες. Οι φορείς της πόλης αλλά και οι αιρετοί της άρχοντες έχουμε τεκμηριώσει την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο, έχουμε καταθέσει προτάσεις και πλέον ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας γιατί κάθε κωλυσιεργία στην παρούσα φάση θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», τονίζεται στην επιστολή.

Ως προς το ασφαλιστικό των μηχανικών επισημαίνεται ότι η σημερινή κατάσταση του ΤΣΜΕΔΕ χαρακτηρίζεται από

  1. αυξανόμενη τάση μη εγγραφής νέων μελών,
  2. εντεινόμενη πίεση για διαγραφή των μελών, σε συνδυασμό με αδυναμία καταβολής των εισφορών,
  3. άσχημο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον το οποίο οδηγεί σε συνταξιοδότηση πολλούς μηχανικούς και μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, τόσο το Επιμελητήριο, όσο και τον ασφαλιστικό φορέα των μηχανικών,
  4. επικείμενη, περαιτέρω ενοποίηση του ΕΤΑΑ–ΤΣΜΕΔΕ με τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ και
  5. «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και τις οφειλές του κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ επισημαίνει πως θεωρεί ότι η ίδρυση ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης και η αυτόνομη πορεία του ΤΣΜΕΔΕ, αποτελεί τη μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική λύση. «Ωστόσο, είναι ορατός ο κίνδυνος, εάν σήμερα δεν ληφθούν μέτρα ανακούφισης, το ΤΣΜΕΔΕ να μετεξελιχθεί μεν, αλλά να μην υπάρχει ικανός αριθμητικά και υγιής οικονομικά, πληθυσμός μελών που θα στηρίξει το ταμείο στη νέα του μορφή», υπογραμμίζει.

Ζητά δε, να προχωρήσουν άμεσα ορισμένα ζητήματα όπως: η αναστολή των διατάξεων που επιβάλουν παράλογες -όπως τις χαρακτηρίζει- αυξήσεις εισφορών, η διαγραφή των ασφαλιστικών οφειλών για τον κλάδο υγείας των μηχανικών για το χρονικό διάστημα που δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι και δεν είχαν πρόσβαση στις αντίστοιχες παροχές και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανεξαρτήτως ενδεχόμενων οφειλών. Επισημαίνει, τέλος, ότι δεν θα πρέπει να αποστέλλονται πράξεις βεβαίωσης οφειλών των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, τουλάχιστον για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν δημιουργηθεί από το 2010 (στη διάρκεια της κρίσης).


Διαβάστε περισσότερα...

Ένας παιδόφιλος εξομολογείται


«Εάν με ελκύουν παιδιά, τότε πρέπει να είμαι ένα τέρας».

Ο Μαξ Μέλερ (δεν πρόκειται για το πραγματικό όνομά του) είναι 30 ετών και μεγάλωσε κοντά στο Βερολίνο. Όντας στην εφηβική ηλικία, αντελήφθη ότι έχει παιδοφιλικές τάσεις. «Στα 14 με 15 μου, κατάλαβα ότι μου αρέσουν τα παιδιά. Ωστόσο δεν συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Πίστευα ότι όλοι αισθάνονται έτσι, αλλά κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό», είπε μιλώντας στη Deutsche Welle.

Η σεξουαλική του «αφύπνιση» έγινε κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στη βόρεια θάλασσα, όπου ο γυμνισμός ήταν τότε αρκετά διαδεδομένος. «Υπήρχαν τρία κορίτσια, 6, 7 και 8 ετών. Εγώ ήμουν 18 ή 19. Έπαιζα στην άμμο και τα κοριτσάκια με βοηθούσαν. Ξαφνικά είχα σεξουαλικές φαντασιώσεις με αυτά τα κορίτσια. Τότε συνειδητοποίησα ότι πρόκειται πιθανότατα γι’ αυτό που αποκαλείται παιδοφιλία. Και τρόμαξα».

«Εάν με ελκύουν παιδιά, τότε πρέπει να είμαι ένα τέρας», σκεφτόταν τότε ο Μαξ Μέλερ. Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε το πρόβλημά του είχε ασχοληθεί ελάχιστα με το θέμα. Οι μοναδικές του γνώσεις προέρχονταν από τις υποθέσεις παιδεραστίας που έβλεπαν τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από τα μέσα ενημέρωσης. «Διάβαζα στις εφημερίδες, ‘παιδόφιλος σκότωσε παιδί’. Και σκεφτόμουν, πώς θα καταφέρω να ζήσω χωρίς να διαπράξω κάποιο απεχθές έγκλημα; Δεν θέλω να πειράξω κανένα παιδί». Σημειωτέον ότι ο Μαξ Μέλερ δεν έχει παρενοχλήσει ποτέ σεξουαλικά μέχρι σήμερα ανήλικα παιδιά.

Πρόβλημα όλων των κοινωνικών τάξεων

Για τον αριθμό των παιδόφιλων μπορούν να γίνουν μόνον εκτιμήσεις. Στη Γερμανία πιθανολογείται ότι το πρόβλημα αφορά το 1 % του ανδρικού πληθυσμού όλων των κοινωνικών τάξεων.

«Η εικόνα του άσχημου ηλικιωμένου παιδόφιλου είναι λανθασμένη», εξηγεί η Λίζα Μάγερ, φοιτήτρια ψυχολογίας, η οποία εργάζεται εθελοντικά σε μια υπηρεσία στήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία είναι φίλη του Μαξ Μέλερ. «Ο παιδόφιλος μπορεί να είναι ο γείτονάς σου, ο δάσκαλος, πιθανότατα ο ίδιος ο πατέρας ή στενοί φίλοι».

Το γεγονός ότι ορισμένοι άνδρες ως επί το πλείστον και πολύ λιγότερο γυναίκες, διεγείρονται σεξουαλικά από ανήλικα παιδιά ή έχουν φαντασιώσεις με παιδιά, δεν μπορεί να αλλάξει, όπως εξηγεί. Ωστόσο, «μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, προσφέροντας στους παιδόφιλους βοήθεια, για παράδειγμα μέσω θεραπείας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό να μην στιγματίζουμε ανθρώπους λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων», λέει η Μάγερ.

Η παροχή βοήθειας σε παιδόφιλους προκειμένου να «μην γίνουν δράστες», σύμφωνα με το επίσημο σλόγκαν, είναι ο στόχος της ομάδας «Prävention Dunkelfeld» που δραστηριοποιείται στο Βερολίνο. Το σχετικό σποτάκι του πρότζεκτ είχε ανακαλύψει στο διαδίκτυο η μητέρα του Μαξ Μέλερ, η οποία και τον προέτρεψε να συμμετάσχει προκειμένου να βοηθηθεί.

Μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας ο Μαξ Μέλερ έχει καταφέρει στο μεταξύ να βρει μια ισορροπία και να μην εξαρτά την καθημερινότητά του από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Παλαιότερα για παράδειγμα, αισθανόταν καλά μόνον όταν περιβαλλόταν από παιδιά και άβολα όταν περιστοιχιζόταν μόνον από ενήλικες. Για ένα μεγάλο διάστημα έπαιρνε και φάρμακα για να περιορίσει τις σεξουαλικές του ορμές, τα οποία όμως σταμάτησε καθώς η διαρκής χρήση τους του προκαλούσε κατάθλιψη.

«Τον εμπιστεύομαι, αλλά…»

Στην καθημερινότητά του ο Μαξ Μέλερ αποφεύγει συνειδητά τα παιδιά. Για τον ίδιο λόγο επέλεξε και το επάγγελμα του μηχανολόγου. Σε δημόσιους χώρους βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα αποφύγει τελείως.

«Μερικές φορές βλέπω παιδιά στο δρόμο ή στο τρένο και αισθάνομαι τόσο άδειος και μόνος. Πολλοί παιδόφιλοι ονειρεύονται να έχουν μια σχέση, σεξ και όλα τα άλλα με ένα παιδί. Εγώ δεν τα είχε ποτέ αυτά. Εγώ φαντάζομαι απλά σεξουαλικά παιγνίδια με κορίτσια, κάτι σαν γιατρούς και νοσοκόμες. Ήδη ως παιδί δεν ήθελα να μεγαλώσω ποτέ».

Ο Μαξ Μέλερ έχει αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά του, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να την αλλάξει. «Είναι κομμάτι του εαυτού μου». Το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει ποτέ τις σεξουαλικές του ανάγκες, είναι σύμφωνα με τον ίδιο, χειρότερο στο να είσαι παιδόφιλος. Είναι το διαρκές αίσθημα να ζεις ένα ψέμα και να κρύβεις ένα τόσο μεγάλο μέρος της ταυτότητάς σου, όπως λέει.

Ακόμη και η Λίζα Μάγερ, διατηρεί επιφυλάξεις έναντι του φίλου της Μαξ Μέλερ. «Όσο κι αν τον εμπιστεύομαι ως άτομο -και είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος- θα ήθελα να είμαι πάντα παρούσα όταν είναι με τα παιδιά μου».

Παρότι δεν έχει ασελγήσει ποτέ σε βάρος ανηλίκου, ο Μαξ Βέμπερ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. «Πολλοί δεν θα με αποδέχονταν πλέον ως άτομο». Αυτό ακριβώς, όπως λέει, η διαχείριση της μυστικότητας και της μοναξιάς είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής του.



Διαβάστε περισσότερα...

Προς κατεδάφιση 27 αυθαίρετα στα Σαμαραίικα


Τα κτίρια «φύτρωσαν» στην καρδιά της Στροφυλιάς.

Δέκα αποφάσεις για κατεδάφιση 27 κτιρίων (οικίες, αποθήκες, αντλίες) που έχουν ανεγερθεί παράνομα, από το έτος 1980, στη θέση Σαμαραίικα του δάσους της Στροφυλιάς στην περιοχή της πρώην Κοινότητος Μετοχίου Αχαίας, εκδόθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας και του Δασαρχείου Πατρών.

Τα κτήρια αυτά, βρίσκονται εντός της αναδασωτέας έκτασης που είχε κηρυχθεί με την αριθ.2058/2004 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αναμένεται σύντομα να εκδοθούν όμοιες αποφάσεις και για τα επτά αυθαίρετα που βρίσκονται στην αναδασωτέα έκταση της αριθ. 105217/5266/2012 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκο από το ΣτΕ στην επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης


Κόκκινη κάρτα στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επένδυση που επρόκειτο να γίνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Με γνωμοδότηση του το Ε΄ Τμήμα έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία και αφορούσε την έγκριση «του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης».

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότηση τους αποφάνθηκαν ότι στο επίμαχο σχέδιο διατάγματος «δεν προτείνεται νομίμως κατά το μέρος που επιτρέπει τη χρήση κατοικίας εκτός των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας, ήτοι σε αυτοτελείς κατοικίες με τη διαμόρφωση και ανακατασκευή υφισταμένων κτισμάτων και με την ανέγερση νέων κατοικιών, καθώς και κατά το μέρος που επιτρέπει τη δόμηση σε αδόμητες επιφάνειες της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου».

Συγκεκριμένα, οι δικαστές στην γνωμοδότηση τους υπογραμμίζουν ότι «έχει αναχθεί σε συνταγματικά προστατευόμενη αξία το οικιστικό, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών. Οι συνταγματικές αυτές διατάξεις απευθύνουν επιταγές στο νομοθέτη (τυπικό ή κανονιστικό) να ρυθμίσει τη χωροταξική ανάπτυξη και πολεοδομική διαμόρφωση της χώρας με βάση ορθολογικό σχεδιασμό υπαγορευόμενο από πολεοδομικά κριτήρια, σύμφωνα με την ιδιομορφία, την φυσιογνωμία και τις ανάγκες κάθε περιοχής».

Αναφερόμενοι στα κριτήρια για την χωροταξική αναδιάρθρωση και την πολεοδομική ανάπτυξη των πόλεων και των οικιστικών εν γένει περιοχών τονίζουν ότι είναι «η εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της αναπτύξεως των οικισμών και η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων διαβίωσης των κατοίκων» και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «απαγορεύεται, κατ’ αρχήν, η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».

Όπως υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας από το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα προκύπτει ότι «η μεταβολή των επιτρεπομένων χρήσεων που επιχειρείται στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ δεν συνιστά ρύθμιση απορρέουσα από χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα από το νέο ΡΣΑ ή το ΓΠΣ του οικείου Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης» και τονίζουν ότι «η προσθήκη της χρήσης κατοικίας στις νυν επιτρεπόμενες χρήσεις τουρισμού-αναψυχής και των συνοδευτικών τους χρήσεων στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ, η οποία περιλαμβάνεται στη χερσόνησο του Μικρού Καβουρίου, και μάλιστα με τη δημιουργία ή την ανέγερση μεγάλου αριθμού κατοικιών ύψους 7,5 μ. σε δομημένες αλλά και αδόμητες επιφάνειες της χερσονήσου συνιστά επιβάρυνση των ήδη επιτρεπομένων χρήσεων και μετατρέπει στο διηνεκές την ευαίσθητη περιοχή της χερσονήσου σε οικιστική περιοχή με μικτές χρήσεις, προεχόντως κατοικίας, ενόψει και του συνολικού αριθμού των κατοικιών (έως 100), και δευτερευόντως τουρισμού».

Έτσι καταλήγουν ότι «η προσθήκη της χρήσης κατοικίας στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ συνιστά επιδείνωση του υφισταμένου φυσικού, πολιτιστικού και του οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο διατάγματος αφορούσε:

- Την έγκριση ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) συνολικού εμβαδού 301.864,99 τ.μ. που βρίσκεται στο Μικρό Καβούρι Αττικής

- Την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης»

- Τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δομήσεως κατά ζώνες, και

- Την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).



Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση στη Βουλή για ΑΣΕΠ και πρόσληψη εκπαιδευτικών


Παρατηρείται διαφορετική προσέγγιση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας
.
Το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών, που τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δήμας.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας ρωτά την κυβέρνηση για την επίσημη και οριστική θέση του υπουργείου αναφορικά με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών καθώς και αν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα διαγωνισμός καθώς και τις θέσεις εκπαιδευτικών που αναμένεται να περιλαμβάνει.

Στο κείμενό του ο κ. Δήμας αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια διαφορετική προσέγγιση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με το ζήτημα των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης – κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ – δήλωσε πως θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα μοριοδότησης (εκτός ΑΣΕΠ) για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, στη συνέχεια με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Δήμας απευθύνει τις δύο ερωτήσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΑΣΕΠ αποτελεί αποτελεσματική ανεξάρτητη αρχή αντίστοιχη με αυτές που λειτουργούν στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ και δεδομένου ότι διασφαλίζει την διαφάνεια και την αξιοκρατία στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού για τον δημόσιο τομέα.


Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 3 στους 10 μαθητές έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού


Η 6η Μαρτίου Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης απέστειλε εγκύκλιο για τον εορτασμό της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο σχολείο.

Η 6η Μαρτίου αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όλων των σχολικών μονάδων της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπ/σης σε συνεργασία με τους Συντονιστές Δράσεων Πρόληψης και τους Προϊσταμένους Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε. να δώσουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, ώστε να συμβάλουν ενεργά στην αποτελεσματική προετοιμασία και υλοποίηση δράσεων με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Ειδικότερα, καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων) σε δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια κ.ά.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Το newsbeast.gr σημειώνει ότι το προηγούμενο σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε τα πρώτα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε σε δείγμα 61.000 μαθητών, με θέμα την ενδοσχολική βία, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Το σύνολο των ερωτήσεων του ερωτηματολογίου συμπληρώθηκε από 41.422 μαθητές. Από τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια προέκυψαν τα ακόλουθα:

- Το 32% αξιολογούσε τις σχέσεις μεταξύ συμμαθητών καλές.

- Το 34,69% απάντησε ότι είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, ενώ το 65,11% απάντησε αρνητικά.

- Στην ερώτηση "έχεις ασκήσει βία;", το 34,01% έδωσε θετική απάντηση και το 65,69% αρνητικά.

- Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών (56,08%) πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

- Στην ερώτηση "πότε έγινε το περιστατικό", δίνονται οι απαντήσεις: Στο διάλειμμα 57,89%, στην εκδρομή 13,93% και στην κατάληψη 3,29%.

- Το 51,63% των ερωτηθέντων μαθητών απάντησε ότι θα ήθελε να συμμετέχει σε προγράμματα διαχείρισης συγκρούσεων, ενώ το 18,77% απάντησε αρνητικά.

- Το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι βία που ασκήθηκε έχει σχέση με τον τόπο καταγωγής, το 33% δεν απέδωσε την άσκηση βίας σε κάποιο συγκεκριμένο λόγο.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξασφαλισμένες οι συντάξεις Απριλίου


Το ΙΚΑ δεν πρόκειται να πάρει δάνειο, λένε στελέχη του Ιδρύματος.

Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας των ασφαλισμένων για τις συντάξεις του Απριλίου διευκρινίζουν στελέχη του ΙΚΑ και επισημαίνουν ότι η διοίκηση του Ιδρύματος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη δανείου. Τα ίδια στελέχη τονίζουν, μάλιστα, ότι το ΙΚΑ κατέθεσε ήδη 150 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε μείωση των εσόδων του Οργανισμού τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σημειώνουν, ότι πράγματι τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζονται μειωμένα κατά 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014, λόγω της μείωσης κατά 3,9% από 1.1.2015 την οποία έχει νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Διευκρινίζουν ωστόσο, ότι η μείωση αυτή δεν επηρεάζει τα οικονομικά του Ιδρύματος και η ροή των εσόδων από εισφορές είναι, έστω και οριακά, καλύτερη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα έσοδα του ΙΚΑ για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο εμφανίζονται μειωμένα, λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά Αναλυτικότερα τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο 2015, ήταν 951 εκατ. ευρώ, έναντι 983 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν 1 δισ. ευρώ έναντι 1,054 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2014.


Διαβάστε περισσότερα...

Επείγοντα θέματα μεταφοράς μαθητών


Τι αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Επείγοντα θέματα μεταφοράς μαθητών ρυθμίζονται με το άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ρυθμίζονται με το εν λόγω άρθρο και τις παραγράφους που περιλαμβάνονται σε αυτό τα ακόλουθα:

Παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2014-15 που βρίσκονται σε ισχύ την 28-2-2015 και έχουν συναφθεί σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις (εκτέλεση δρομολογίων από προσωρινούς μειοδότες ή κατόπιν πρόχειρου διαγωνισμού ή ανάθεση δρομολογίων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης).

Τροποποιείται από τότε που ίσχυσε (11-9-2014) η διάταξη του άρθρου δέκατου έβδομου του ν.4286/2014 και ορίζεται ότι, επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η μεταφορά μαθητών για το τρέχον σχολικό έτος καθ’ υπέρβαση των προβλεπόμενων χιλιομετρικών αποστάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι, το συνολικό κόστος μεταφοράς μαθητών σε ολόκληρη αθροιστικά την Περιφέρεια ( και όχι στην οικεία περιφερειακή ενότητα) δεν υπερβαίνει το αντίστοιχο της περσινής χρονιάς στο πλαίσιο των διατάξεων για την κατάρτιση και υποβολή του προϋπολογισμού των Περιφερειών οικονομικών ετών 2014 και 2015.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 29 παράγραφος 3 αναφέρονται τα ακόλουθα:

Εάν η μεταφορά των μαθητών της Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων δεν είναι εφικτή για το σχολικό έτος 2014-15 με δημόσια συγκοινωνία ή με ίδια μέσα των Περιφερειών και των Δήμων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση και έπειτα από σύμφωνη γνώμη επιτροπής, στην οποία μετέχει από ένας εκπρόσωπος της οικείας περιφερειακής ενότητας, της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και του οικείου οργανισμού δημόσιας συγκοινωνίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ή του αρμόδιου κατά περίπτωση Αντιπεριφερειάρχη, η υπέρβαση των χιλιομετρικών αποστάσεων που τίθενται στην υπ’ αριθμ. 24001/11.6.2013 κυα, όπως ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό κόστος της μεταφοράς μαθητών σε ολόκληρη αθροιστικά την Περιφέρεια δεν υπερβαίνει το αντίστοιχο της περσινής σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο των οριζομένων με τις αριθμ. 30844/31-7-2013 και 29531 (Β2060) κυα».

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 24001 προβλέπονται τα ακόλουθα όσον αφορά τις χιλιομετρικές αποστάσεις:

Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούμενοι δωρεάν μεταφοράς

1. Οι Περιφέρειες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από τη σχολική τους μονάδα σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής:

Α. με ειδικά μαθητικά δελτία (ΕΜΔ) και ίδια μέσα

α. 1200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β. 2500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων γ. 4000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Β. με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών

α. 1200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β. 3000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων

γ. 5000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές εγγράφονται σε σχολική μονάδα σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει των διατάξεων του Π.Δ/τος 104/1979, όπως ισχύει. Μαθητές οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εγγράφονται σε οποιοδήποτε σχολείο δε δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς.

Επίσης στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου αναφέρεται ότι επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των κείμενων περί δεσμεύσεως υποχρεώσεων διατάξεων, η εκκαθάριση, σε βάρος του προϋπολογισμού των οικείων Περιφερειών, δαπανών μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο δίμηνο του οικονομικού έτους 2014, τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων νομιμότητας και κανονικότητας αυτών.


Διαβάστε περισσότερα...

Χρωστάς στο δημόσιο; Έχεις τρεις επιλογές για ρύθμιση χρεών


Όσοι έχουν... ανοιχτούς λογαριασμούς με το δημόσιο, θα μπορούν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους με τρεις επιλογές, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση θα αφορά χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα ως 31 Ιανουαρίου 2015 και θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Στην πρώτη φάση όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν το σύνολο του χρέους τους, έως το τέλος Μαρτίου, θα δικαιούνται τη διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων.

Δηλαδή αν το αρχικό χρέος είναι 500 ευρώ και οι προσαυξήσεις 500 ευρώ και εξοφληθεί στο σύνολό της η αρχική οφειλή σβήνει αυτόματα και το όλο το ποσό των προσαυξήσεων.

Αν η αρχική οφειλή είναι 200 ευρώ και οι προσαυξήσεις 500 ευρώ τότε με την εξόφλησή της θα διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων, δηλαδή τα 500 ευρώ.

Θα προβλέπεται η εναλλακτική να εξοφληθεί το 50% ή άλλο ποσοστό της αρχικής οφειλής και να σβήσει αντίστοιχοι ποσοστό προσαυξήσεων.

Η δεύτερη φάση θα έχει διάρκεια έως το τέλος Απριλίου διάστημα στο οποίοι οι οφειλέτες θα μπορούν εξοφλούν κάποιο μέρος της αρχικής οφειλής και να διαγράφεται αυτόματα ισόποσο τμήμα των προσαυξήσεων.

Δηλαδή αν η αρχική οφειλή είναι 500 ευρώ και οι προσαυξήσεις 1.000 ευρώ και αποπληρώνονται τα 500 τότε θα διαγράφονται 500 ευρώ προσαυξήσεων.

Τέλος, στην τρίτη φάση της ρύθμισης οι οφειλέτες θα μπορούν έως το τέλος Μαΐου να αποπληρώσουν το χρέος τους σε έως 100 δόσεις.

Και στη φάση αυτή θα προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων αλλά σε μικρότερα ποσοστά από τις δύο παραπάνω επιλογές.

Οι οφειλέτες που αξιοποιήσουν κάποια από τις δύο πρώτες επιλογές θα μπορούν για το υπόλοιπο της οφειλή τους να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά χωρίς να δικαιούνται διαγραφή προσαυξήσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση για αύξηση μεταναστών στην Αυστραλία


Η Αυστραλία για να διατηρήσει τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξής της θα πρέπει να δέχεται «τουλάχιστον» 250.000 μετανάστες ετησίως, σύμφωνα με έκθεση του Μεταναστευτικού Συμβουλίου της χώρας.

Σήμερα η Αυστραλία δέχεται γύρω στις 215.000 μετανάστες ετησίως, έναντι 300.000 το 2008. Αν ο αριθμός των μεταναστών αυξηθεί και ανέλθει στις 250.000 το χρόνο, όπως προτείνει το Συμβούλιο, τότε η αυστραλιανή οικονομία θα κερδίσει 1.6 δισ. δολάρια Αυστ. και το εισόδημα του κάθε πολίτη θα αυξηθεί κατά 1.125 δολ. Αυστραλίας ετησίως, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Να διαχειριστούν οι ίδιοι τους πόρους της ΕΕ ζητούν οι δήμοι Ιονίων Νήσων


Επικρίνουν τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Καραμέρο για τις δηλώσεις του.

Την αποδοκιμασία της σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου, μετά τη συνέντευξη Τύπου δημάρχων της Αττικής για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτισμού της ΕΕ, εκφράζει με έγγραφη διαμαρτυρία της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ).

Στο σχετικό έγγραφο που απεστάλη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ σημειώνει ότι οι δηλώσεις του κ. Καραμέρου πως «το πάρτι για τους δημάρχους τελείωσε» κ.ά. συνιστούν απαξιωτικές συμπεριφορές, που λειτουργούν διαλυτικά για την ενότητα της Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και αμαυρώνουν την εικόνα της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία.

Η ΠΕΔ-ΙΝ εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να διεκδικεί και να διαχειρίζεται αυτόνομα και με διαφάνεια προγράμματα που αφορούν έργα και δράσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Συγχρόνως, εκφράζει τη βούληση των ΟΤΑ να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, διότι διαθέτουν τις δομές, το προσωπικό, την εμπειρία και τη γνώση των τοπικών συνθηκών. Τέλος, εκφράζει τη θέληση της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να συνεργασθεί με κάθε θεσμικό φορέα στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ειλικρίνειας και της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο συνιδρυτής της Microsoft ανακάλυψε βυθισμένο ιαπωνικό πολεμικό πλοίο


Μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν ανακάλυψε το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Μουσάσι, ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ και το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος.



Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μεταδίδει το CNN, για τις έρευνες χρησιμοποιήθηκε το γιοτ του Άλεν, το M/Y Octopus, το οποίο διαθέτει συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και σε συνδυασμό με τη μελέτη ιστορικών αρχείων και τοπογραφικών δεδομένων οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το πλοίο δίνοντας ένα τέλος στο μυστήριο δεκαετιών που περιέβαλε την ακριβή τοποθεσία του Μουσάσι.



Το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 1944 από αμερικανικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 Ιάπωνες, δηλαδή περίπου το ήμισυ του πληρώματος του πλοίου.



«Ο κ. Άλεν έψαχνε για το Μουσάσι για παραπάνω από 8 χρόνια και η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει όχι μόνο να ολοκληρωθεί η ιστορία του πλοίου αλλά και να δώσει ένα συναισθηματικό κλείσιμο στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε ο Άλεν στην ιστοσελίδα του, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ .



Το Μουσάσι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ, ζυγίζοντας σχεδόν 73.000 τόνους όταν ήταν πλήρως φορτωμένο, ενώ διέθετε 9 κύρια όπλα και αεροσκάφη. Τα μεγαλύτερα όπλα του μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυραύλους που έφταναν σε βάρος τον 1,5 τόνο ο καθένας.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία και το καμάρι ενός ολόκληρου έθνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Άλεν, λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκπρόσωπος της ομάδας του Άλεν δήλωσε ότι περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανακάλυψη θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε εδώ βίντεο από το CNN



Διαβάστε περισσότερα...