Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Εντυπωσιακή η προσφορά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 10.000 οι δότες μέσα σε ένα χρόνο - Συνάντηση Π. Κουρουμπλή - Μ. Βαρδινογιάννη.

Εντυπωσιακή όσο και συγκινητική είναι η προσφορά στη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού τον πρώτο χρόνο λειτουργία της. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 εθελοντές δότες έχουν επισκεφθεί τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της την Τράπεζα.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, στο ένα έτους λειτουργίας της μονάδας έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 10.000 εθελοντές δότες και τον περασμένο μήνα σημειώθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών από εθελοντή δότη σε νοσηλευόμενο παιδί.

Όπως έγινε γνωστό, η Μ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις του Συλλόγου Ελπίδα, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά, το κόστος κατασκευής της οποίας θα αναλάβει ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας». Επίσης, έγινε λόγος για τη συνεργασία που έχει από το 2013 η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και το νοσοκομείο «Sickkids» στο Τορόντο του Καναδά, με σκοπό τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών.

Σημειώνεται πως, ο Καναδός πρέσβης, Robert Peck, που ήταν παρών στη συνάντηση, επισήμανε τη σημασία συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο Π.Κουρουμπλής χαιρέτισε την προσπάθεια του Συλλόγου Ελπίδα, υποστηρίζοντας πως είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξει το έργο αυτό στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.