Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δεν αναγνωρίζουν σε δωρητή σπέρματος την πατρότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το παιδί θεωρείται στα χαρτιά αγνώστου πατρός - Δείτε φωτογραφίες.

Ο Τζορτζ Ντέκα δωρητής σπέρματος από τη Μελβούρνη γνωρίστηκε με τη βιολογική του κόρη 10 μήνες μετά τη γέννησή της και ερωτεύτηκε τρελά τη μητέρα της, με την οποία στη συνέχεια απέκτησαν ακόμη μία κόρη.

Σύμφωνα όμως με τον αυστραλιανό νόμο, η πρώτη του κόρη -αυτή που απέκτησε ως δωρητής σπέρματος- δεν φέρει το όνομά του και στα χαρτιά θεωρείται αγνώστου πατρός.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο μεσήλικος Τζορτζ Ντέκα, εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα να αποκτήσει μια κανονική οκογένεια, αποφάσισε να γίνει δωρητής σπέρματος. Η συνάντησή του όμως με την Κέρι Χάνκοξ, νοσοκόμα ψυχιατρικής, ήταν μια απροσδόκητη στροφή στη ζωή του. Η τελευταία είχε αποφασίσει να γίνει μητέρα με τη μέθοδο της εξωσωματικής και ζητούσε δωρητή σπέρματος. Όταν μετά έναν χρόνο συναντήθηκε με τον πατέρα της κόρης της Κλαιρ, κατάλαβε ότι αμέσως υπήρξε μια φοβερή έλξη μεταξύ τους. Από τον έρωτά τους γεννήθηκε η δεύτερη κόρη τους Έλλα που είναι σήμερα 5 χρόνων.





Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα, είναι ότι η πρώτη του η κόρη, δε γίνεται να φέρει το όνομά του νομικά. «Δεν επιθυμώ να υπάρχει αυτός ο τοίχος ανάμεσα σε μένα και την κόρη μου, την πρωτότοκη. Δε γίνεται γιατί το θέλει έτσι ο νόμος το ένα παιδί να έχει πατέρα, στα χαρτιά, και για το άλλο στη θέση του πατέρα να υπάρχει ένα κενό» λέει ο ίδιος.



Η Αυστραλία θεωρείται μία από τις πλέον προοδευτικές χώρες του κόσμου αναφορικά με τους νόμους της αναπαραγωγής γενικά, με τη Βικτώρια να έχει τον ηγετικό ρόλο. Αναφορικά με την ανωνυμία του δωρητή σπέρματος, καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από νέα η οποία επιτρέπει προσφυγή στη λίστα πληροφοριών αναφορικά με τον δωρητή, όταν το παιδί συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή και νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι οι ανύπαντρες γυναίκες αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα που καταφεύγει στο μέσον του δωρητή σπέρματος προκειμένου να αποκτήσουν παιδί χωρίς να δεσμευτούν με γάμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.