Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Γλιτώνουν τις αλλαγές 150.000 ασφαλισμένοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι διασώζονται από τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό.

Συνολικά 150.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν προλάβει να «κλειδώσουν» το δικαίωμα, γλιτώνουν από τυχόν νέες παρεμβάσεις. Οι ασφαλισμένοι αυτοί έχουν «πιάσει» τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας και βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη σύνταξη.

Ωστόσο οι προϋποθέσεις εξόδου παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς και η ηλικία συνταξιοδότησης κυμαίνεται από το 50ό, έως το 65ό έτος. «Κλειδί» αποτελεί το έτος θεμελίωσης δικαιώματος, καθώς μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή διάταξη.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», πρέπει να είναι όσοι ετοιμάζονται να βγουν πρόωρα στη σύνταξη, καθώς το «πέναλτι» οδηγεί σε μειώσεις. Η περικοπή για όλα τα Ταμεία είναι 6% τον χρόνο και φτάνει το 30% για όσους ανοίγουν την πόρτα εξόδου νωρίτερα.

Ωστόσο δύο «ταχύτητες» ισχύουν στο Δημόσιο. Η μείωση για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι 6% τον χρόνο (όπως σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία), ωστόσο για όσους «κλείδωσαν» δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 είναι 4,5% τον χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.