Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Το παρασκήνιο για το «ελευθέρας» στους μετανάστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το επίμαχο έγγραφο συνεργάτιδας της Χριστοδουλοπούλου.

Παρέμβαση από στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγγέλλουν οι επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. την έκδοση διαταγής που προέβλεπε εξάμηνη αναστολή απέλασης και επομένως απελευθέρωση των αλλοδαπών που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης, ανεξάρτητα από τον χρόνο φυλάκισής τους.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega, να απέρριψε τις παρεμβάσεις, ωστόσο όπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε ο Κλάδος Αλλοδαπών και μοιράστηκε στο περιθώριο έκτακτης συνέντευξης Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση, η επίμαχη διαταγή «απεστάλη από τον Κλάδο Αλλοδαπών κατόπιν παρέμβασης της κ. Σπαθανά, με σκοπό την εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Στο ίδιο έγγραφο η κ. Ελένη Σπαθανά περιγράφεται ως εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Το έγγραφο αναφέρει ότι: «Στις 3-3-15, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας παρέμβασης της κυρίας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση και εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης» αναφορικά με το ότι ανοίγουν τα σύνορα, ενώ απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ, διευκρίνισε ότι «δεν θα έχω ειδικές σχέσεις ούτε με μίντια ούτε με δημοσιογράφους. Ειδικά τηλεφωνήματα με ειδικές συνεντεύξεις δεν θα υπάρχουν για μένα. Θα τα συζητάμε όλα μαζί». «Ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε να χειριστώ το υπουργείο. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω πολιτική καριέρα μέσω υπουργείου. Έλεος, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα», συμπλήρωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.