Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Άννυ: Το χρονικό μιας τραγικής ιστορίας


Τη γιαγιά της Άννυ βάζει στο κάδρο των ευθυνών ο δικηγόρος της μητέρας

«Η ποινική δίωξη στη μητέρα ασκήθηκε για κάποιους λόγους σκοπιμότητας».

Στο σενάριο που θέλει την μητέρα της τετράχρονης Άννυ να μη γνώριζε το φρικιαστικό έγκλημα του πατέρα και να προσπαθούσε να προστατεύσει τον 27χρονο Βούλγαρο, αλλά όχι να συγκαλύψει τη δολοφονία, στάθηκε η συνήγορος της μητέρας της Άννυ, Στ. Γεωργίου.

«Ήδη εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βάρος της μητέρας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το αν γνώριζε ή δεν γνώριζε, αν κάλυψε ή δεν κάλυψε. Οι αστυνομικές Αρχές και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής την άφησε ελεύθερη» τόνισε ο δικηγόρος της μητέρας της Άννυ.

«Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για κάποιους λόγους σκοπιμότητας».

«Η μητέρα άφησε το παιδί για να το πάει στη μάνα του. Η μάνα του του το παρέδωσε. Εάν η μάνα δεν μπορούσε να καταλάβει ποιον έχει γεννήσει ποιος θα έπρεπε να καταλάβει» διερωτήθηκε αναφερόμενος στη γιαγιά της Άννυ, διευκρινίζοντας ότι εκείνη ήταν που τη μεγάλωσε στη Βουλγαρία.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργίου ισχυρίστηκε ότι από το μυαλό της μητέρας δεν πέρασε ποτέ ότι μπορεί ο πατέρας της Άννυ να είχε κάνει κακό στο παιδί. «Ήταν μπροστά σε συζητήσεις με τον πατέρα, που τον καλούσα να πει αν έχει συμβεί κάτι, έστω κατά λάθος, ότι πρέπει να το πει πριν το διαπιστώσουν οι Αρχές γιατί μετά δεν θα μπορέσει να πει ούτε κουβέντα».



------------

Χαρακτηριστική η ψυχραιμία του παιδοκτόνου- Τι λέει ο δικηγόρος


Ως «εκπληκτική» χαρακτήρισε την ψυχραιμία του πατέρα που σκότωσε το ίδιο του το παιδί, ο δικηγόρος της μητέρας της Άννυ, Σταύρος Γεωργίου.

Ο παιδοκτόνος έδειξε μάλιστα ψύχραιμη συμπεριφορά προς όλους και σε όλα τα σενάρια που κατασκεύασε αλλά πολύ περισσότερο απέναντι στην μητέρα της μικρής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



------------

Προπηλακίστηκε ο πατέρας της Άννυ στην Ευελπίδων


Κάτω από «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν πριν από λίγο στον εισαγγελέα οι γονείς της αδικοχαμένης Άννυ. Κόσμος που ήταν έξω από το κτίριο 16 κινήθηκε απειλητικά προς τον δολοφόνο- πατέρα προπηλακίζοντας τον.

«Κτήνος», «κάθαρμα» και «γομάρι» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι τη στιγμή που ισχυρή αστυνομική δύναμη δημιουργούσε κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο. Ο 27χρονος και η 25χρονη σύζυγός του μετά τον εισαγγελέα θα οδηγηθούν στον 10ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της Άννυ, η 25χρονη Βουλγάρα, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

Οι γονείς της Άννυ έφυγαν από την ΓΑΔΑ , όπου κρατούνταν, στις 8 το πρωί και σε λίγη ώρα ξεκινά η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Δείτε το βίντεο:



Δείτε τις φωτογραφίες:















------------

Αρνήθηκε το διορισμό δικηγόρου ο πατέρας-φονιάς της Άννυ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε η μητέρα της τετράχρονης.

Χωρίς δικηγόρο ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον της 10ηε τακτικής ανακρίτριας ο 27χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της τετράχρονης Άννυ.

Η ανακρίτρια τον ρώτησε εάν επιθυμεί να του διορίσει δικηγόρο ο οποίος θα ον εκπροσωπήσει και εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε.

Ο 27χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Η 25χρονη σύντροφός του και μητέρα της Άννυ ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που επέφερε θάνατο καθώς και για ψευδορκία.

------------

Αδύνατη η εύρεση της σορού της μικρής Άννυ

Ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για το φριχτό έγκλημα: Ο δράστης καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις, τα πάντα

Ανακοινώσεις για την ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας της 4χρονης Άννυ έκανε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως αναφέρθηκε, η δολοφονία τελέστηκε σε υπόγειο στη Μιχαήλ Βόδα και εκτιμάται πως είναι αδύνατη η εύρεση του πτώματος εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έγινε το έγκλημα.

Σε βάρος του 27χρονου βιολογικού πατέρα του θύματος εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενώ η 25χρονη μητέρα κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η 25χρονη μητέρα της Άννυ κατέθεσε ότι εμπιστεύτηκε το κοριτσάκι σε μία φίλη της, 23ετών, ονόματι Σίλβια, προκειμένου να πάει στη Βουλγαρία και ότι εκείνη έχασε τη μικρή, καθώς διέφυγε από την προσοχή της στο κέντρο της Αθήνας. Σε άλλη της κατάθεση αναίρεσε τα παραπάνω και είπε ότι άφησε το παιδί στον 27χρονο πατέρα.

Ο πατέρας κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη Βουλγαρία είχε συναντηθεί με την 25χρονη σύντροφό του και του είχε αναφέρει ότι έχασε το παιδί, προβάλλοντας τη εκδοχή με τη «Σίλβια».

Ο 27χρονος αναίρεσε στη συνέχεια και κατέθεσε ότι το Μάρτιο η 25χρονη πήγε στη Γερμανία και του άφησε το παιδί, και όταν εκείνη επέστρεψε της το παρέδωσε. Μετά, ωστόσο, αναίρεσε εκ νέου και υποστήριξε ότι η 25χρονη πήγε στη Γερμανία πριν το Πάσχα και ότι κοιμήθηκε με το παιδί και ότι στις 19 Απριλίου ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Μετά από έρευνα σε πρόσωπα και αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι η μητέρα είχε ταξιδέψει πριν το Πάσχα στη Γερμανία και είχε αφήσει το παιδί, ενώ επέτρεψε στις 21 Απριλίου. Για δύο βδομάδες το παιδί έμενε στη γιαγιά –τη μητέρα του δράστη-, η οποία στη συνέχεια το έδωσε στον πατέρα. Στο υπόγειο διαμέρισμα, ο πατέρας δολοφόνησε την ανήλικη και εξαφάνισε το πτώμα με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο.

Διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος του παιδιού σε αντικείμενα και χώρους του διαμερίσματος, καθώς και αίμα του δράστη σε μαχαίρι στον ίδιο χώρο.

Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε φρικιαστική λεπτομέρεια τις πράξεις του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης «καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις, τα πάντα», ενώ «ο τρόπος που εξαφάνισε το πτώμα, το μετέφερε με ιδιαιτερότητα σε κάποια σημεία, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ήταν αυτό ανθρώπινο μέλος».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η μητέρα γνώριζε για το έγκλημα.



------------

Ο πατέρας πούλησε το καροτσάκι και την κούνια μετά τη δολοφονία

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Λεπτομέρειες για τις κινήσεις του δράστη της δολοφονίας της μικρής Άννυ μετά την τέλεση του εγκλήματος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανέφερε, ο 27χρονος βιολογικός πατέρας της 4χρονης, αφότου τη σκότωσε και προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος, αγόρασε καινούργια έπιπλα, σκούπες και σφουγγαρίστρες.

Μάλιστα, πούλησε και τα παιχνίδια του παιδιού καθώς και το καροτσάκι και την κούνια του. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αστυνομικοί το καρότσι, τα παιχνίδια, ένα αυτοκινητάκι και την κούνια του παιδιού τα πούλησε σε Ρουμάνο ιδιοκτήτη καταστήματος της περιοχής στις 16 και 17 Απριλίου για 55 ευρώ.

Παράλληλα, ο 27χρονος «καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις, τα πάντα», ενώ από τον τρόπο που εξαφάνισε το πτώμα και το μετέφερε με ιδιαιτερότητα σε κάποια σημεία, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ήταν ανθρώπινο μέλος.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει στοιχείο ότι το παιδί αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ή ότι ήταν άρρωστο.

Κίνητρο του δράστη, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η ζήλια.

------------

Καταπέλτης οι μαρτυρίες των γειτόνων για τη μητέρα της Άννυ

Η Ντίντι δεν ήθελε ούτε τον 27χρονο, ούτε το παιδί λένε οι γείτονες - Δείτε το βίντεο.

Καυγάδες, φασαρίες αλλά και τη διαρκή απουσία της μητέρας της μικρής Άννυ καταγγέλλουν οι γείτονες του 27χρονου Σάββα στην πολυκατοικία της Μιχαήλ Βόδα όπου έμενε η τετράχρονη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, η 25χρονη δεν ήθελε ούτε τον άντρα της, ούτε το παιδί της.

Η μία από τις δύο γειτόνισσες είχε δει μόνο μια φορά την Άννυ στην είσοδο της πολυκατοικίας και συνομίλησε για λίγο με τον 27χρονο πατέρα. Κρατώντας το αγγελούδι στην αγκαλιά του, ο Σάββας είπε στην γειτόνισσά του ότι η σύντροφό του δεν θέλει το παιδί της. Η ίδια χαρακτήρισε τη νεαρή μητέρα «εξώλης και προώλης».



Μία άλλη γειτόνισσα δάκρυσε μπροστά στην κάμερα όταν έμαθε για το φρικτό τέλος του μικρού παιδιού, ενώ αναφερόμενη στη μητέρα της Άννυ δήλωσε ότι δεν την είχε δει ποτέ. «Ερχόταν τα βράδια; Δεν ξέρω».



------------

Το χρονικό της ανείπωτης παιδοκτονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο


Τα βασανιστήρια και το φρικτό τέλος της 4χρονης Άννυ - Τα πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση και πώς ο πα-«τέρας» έφτασε στην αποτρόπαια πράξη.

Ανατριχιαστικές και «έξω από κάθε νου», όπως πολύ εύστοχα τόνισαν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το φρικτό τέλος της τετράχρονης Άννυ που βίωσε βασανιστήρια και βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της. Και ενώ η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγική κατάληξη του θρίλερ της εξαφάνισης της Άννυ, παραμένει ερωτηματικό αν και με ποιο τρόπο σκότωσε το κοριτσάκι ο 27χρονος.

Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, από τη στιγμή που ο Σάββας, ο 27χρονος πα-τέρας του μικρού κοριτσιού, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να εξαφανίσει το άψυχο κορμί της κόρης του. Όπως όλα δείχνουν, τεμάχισε και έβρασε το αγγελούδι του όταν το βρήκε, όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστηρίζει, νεκρό στον καναπέ του σπιτιού του. Ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η βεβαιότητα με την οποία οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν θα βρεθεί το πτώμα της Άννυ.



Στις ανακοινώσεις της η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ο βούλγαρος παιδοκτόνος εξαφάνισε το πτώμα της Άννυ, στάθηκαν όμως «ήρεμη ψυχική κατάστασή» του όταν τελούσε το αποτρόπαιο έγκλημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ανθρωποκτονία τελέστηκε 8-9 Απριλίου στο υπόγειο διαμέρισμα. Ο 27χρονος φρόντισε επιμελώς να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και έκανε φρικτά πράγματα για να μην βρεθεί το πτώμα! Μάλιστα, αφού τη σκότωσε, πούλησε το καροτσάκι και την κούνια της.

Ο δράστης, όπως αναφέρθηκε, «καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις, τα πάντα», ενώ με τον τρόπο που εξαφάνισε το πτώμα, η ιδιαιτερότητα με την οποία το μετέφερε σε κάποια σημεία, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ήταν ανθρώπινα μέλη.



Η αρχή ενός φρικτού τέλους

Το ζευγάρι έμενε μαζί στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Στου Ρέντη μένει η μητέρα του 27χρονου Σάββα Βαρκατσίεφ όπου περνούσε κάποιες μέρες η τετράχρονη και σύμφωνα με τις πληροφορίες η μικρή εξέφραζε συχνά την επιθυμία να πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς της. Στην οδό Αβέρωφ έμενε η 25χρονη Ντίντι (Δημητρίνα Μπορίσοβα) μαζί με έναν 70χρονο που φέρεται ότι την φιλοξενούσε περιστασιακά. Εκείνος έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά και εκείνη αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ.

Η αρχή του τέλους ήρθε όταν η Ντίντι έφυγε για τη Γερμανία. Η 25χρονη βρισκόταν στο Βερολίνο από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 21 ή 22 Απριλίου που επέστρεψε. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Άννυ που βρισκόταν με τον πατέρα της στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα.



Όταν πια επέστρεψε στην Αθήνα, ο σύντροφος της τής αποκάλυψε πως το παιδί χάθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου. Της είπε μάλιστα ότι η μικρή άνοιξε μόνη της την πόρτα ενώ εκείνος κοιμόταν, βγήκε στον δρόμο και εξαφανίστηκε. Αποφασίζουν τότε να μην πουν προς το παρόν τίποτα στην αστυνομία και από κοινού συμφωνούν να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία για να συμβουλευτούν τους γονείς της Ντίντι για το πώς να χειριστούν την κατάσταση. Την ίδια μέρα εγκαταλείπουν και το διαμέρισμα το οποίο βάφτηκε με το αίμα του αθώου παιδιού. Ο Σάββας όμως φέρεται να έχει κακές σχέσεις με τα πεθερικά του και δεν αποκλείεται οι γονείς της 25χρονης να την προέτρεψαν να δημοσιοποιήσει την εξαφάνιση.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 24 Απριλίου το ζευγάρι επιστρέφει στην Αθήνα, όπου και δηλώνει την εξαφάνιση της. Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό την Αττική για τον εντοπισμό της ανήλικης, όμως οι γονείς πέφτουν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους… Είναι τότε που οι αστυνομικοί αρχίζουν να έχουν εφιαλτικές υποψίες, στρέφουν αλλού τις έρευνες και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι δυο τους εμφανίζονταν ανήσυχοι για την κόρη τους. Η μητέρα εμφάνιζε μια «Σύλβια», ως το άτομο που υποτίθεται ότι πρόσεχε τη μικρή και ίσως την έκλεψε, με σκοπό να καλύψει τον 27χρονο. Λίγες μέρες αργότερα παραδέχεται ότι είπε ψέματα και υποστηρίζει πως το παιδί έφυγε ενώ ο σύντροφος της κοιμόταν.

Από την πλευρά του ο Σάββας έφτασε στο σημείο να δίνει 5.000 ευρώ αμοιβή σε όποιον γνωρίζει κάτι, ενώ εμφανιζόταν ως φίλος.



Πώς έφτασαν στα ίχνη του δράστη και ο ρόλος του συγκατοίκου του Σάββα

Η αστυνομία οδηγείται στα ίχνη του 27χρονου και αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του όταν ένας βούλγαρος συγκάτοικός του περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως ο 27χρονος σκότωσε το παιδί και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα. Το σημαντικό αυτό στοιχείο είχε δώσει η μητέρα της Άννυ στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», καθώς είχε μιλήσει για ένα τρίτο πρόσωπο που έμενε κάποιες φορές με τον Σάββα στη Μιχαήλ Βόδα, λέγοντας μάλιστα πως ίσως εκείνος να γνώριζε κάτι.

Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη εντοπίζουν τον Βούλγαρο και το φέρνουν στην Ελλάδα. Η κατάθεση του Βούλγαρου σε συνδυασμό με τον εντοπισμό κηλίδων αίματος στο σπίτι του δράστη «έδεσαν» τελικά την υπόθεση και αποκάλυψαν το ένοχο μυστικό του την ώρα που εκείνος, εδώ και 15 ημέρες, έπαιζε θέατρο λέγοντας πως το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Η φρικτή ομολογία



Οι αστυνομικοί λυγίζουν μπροστά στα όσα ομολογεί ο 27χρονος. Οι αποκαλύψεις είναι φρικιαστικές και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το παιδί είχε βασανιστεί άγρια από τον ίδιο της τον πατέρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο ίδιος επιμένει ότι δεν σκότωσε την κόρη του, αλλά ομολόγησε ότι την τεμάχισε…

Μιλώντας στους αστυνομικούς ο φερόμενος βιολογικός πατέρας της Άννυ φέρεται να είπε: «Ήταν άρρωστη η μικρή το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω τι είχε. Εγώ ξέρω μόνο ότι όταν ξύπνησα μια μέρα την βρήκα νεκρή στον καναπέ. Πού να ξέρω εγώ τί είχε; Αλλά δεν ήθελα να πω την αλήθεια στη γυναίκα και να νομίζει ότι δεν ήμουν ικανός να προσέχω το παιδί. Θα έχανα και τη γυναίκα μου. Έπρεπε να κάνω κάτι να εξαφανίσω το παιδί».

Την εκδοχή του τεμαχισμού της τετράχρονης επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της μητέρας, Σταύρος Γεωργίου. «Είναι τραγική η εικόνα της μητέρας. Δε μπορεί κανείς να διανοηθεί πως το παιδί είναι νεκρό. Η μητέρα έχει μάθει πως το πτώμα έχει τεμαχισθεί», δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος ο δικηγόρος της Ντίντι.

Ο πατέρας φέρεται να προχώρησε στο ειδεχθές έγκλημα, επειδή ζήλευε τη σύζυγό του. Έτσι, σκότωσε το παιδί και κατόπιν εξαφάνισε τα ίχνη του.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα



Η 25χρονη μητέρα συνελήφθη και εκείνη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς ο 27χρονος φέρεται να έχει χτυπήσει πολλές φορές στο παρελθόν το κοριτσάκι κι εκείνη το άφησε παρ' όλ' αυτά μαζί του όταν ταξίδεψε στη Γερμανία.

Η μητέρα της Άννυ είναι σε κατάσταση σοκ και «αρνείται να δεχθεί ότι το παιδί είναι νεκρό», όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Σταύρος Γεωργίου. Και συνέχισε λέγοντας ότι «το φρικτότερο ήταν μετά. Όταν έλαβε γνώση, μία λέξη ψέλλισε: “Δηλαδή εγώ δεν θα βρω τίποτα να θάψω;”», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε επίσης και στον πατέρα του παιδιού, σημειώνοντας ότι «αντί να δείξει πανικό, δείχνει μία ανεξήγητη ψυχραιμία». «Όταν έγινε η έρευνα στο σπίτι και αφαίρεσαν τα κουζινικά. Όταν έφυγαν οι αστυνομικοί μου είπε: “Κοίτα τους μ… Αυτοί νομίζουν ότι εγώ έχω σκοτώσει το παιδί μου και το έχω κόψει κομμάτια”».

------------

"O πατέρας της επέμενε να γυρίσει η Άννυ στην Ελλάδα"


Ο παππούς, η γιαγιά και ο θείος της 4χρονης Άννυ φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Οι συγγενείς της δολοφονημένης 4χρονης ήρθαν από την Βουλγαρία και έμαθαν πριν από λίγο από την αστυνομία τις κινήσεις του πατέρα της μετά το στυγερό έγκλημα.

Ο παππούς της μικρής Άννυ δήλωσε στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι ο πατέρας της επέμενε να γυρίσει η μικρή πίσω στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης τόνισε ότι η μικρή Άννυ ήταν χαρούμενη που θα πήγαινε στην Ελλάδα και μάλιστα την στιγμή του αποχωρισμού είπε στον παππού της "Παππού μην κλαις. Εγώ πάω στην Ελλάδα".

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



------------

Ξέσπασε σε κλάματα ο παππούς της Άννυ


Ξέσπασε σε κλάματα ο παππούς της μικρής Άννυ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η 4χρονη τον παρακαλούσε από το τηλέφωνο να πάει να την πάρει.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



------------

"Ο γιος μου δεν είναι ούτε τέρας, ούτε δολοφόνος"


"Δεν σκότωσε την Άννυ ο γιος μου. Ο γιος μου μπορεί να είναι νευρικός, αλλά δεν είναι ούτε τέρας, ούτε δολοφόνος" δήλωσε η μάνα του 27χρονου που σκότωσε την 4χρονη Άννυ.

"Αν έχει κάνει κάτι στο παιδί, το ξέρει εκείνη. Γιατί έμεναν χρόνια μαζί και έμπλεξαν μαζί στα ναρκωτικά. Αφού ο γιος μου είναι τρελός γιατί καθόταν μαζί του; Ναι και εγώ πίνω αλλά δεν κάνω κάτι κακό" συμπλήρωσε η μάνα του 27χρονου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Στην συνέχεια η γιαγιά της 4χρονης ισχυρίστηκε ότι "Οι γονείς της Δημητρίνα, λένε ψέματα. Εγώ έστελνα χρήματα στη μικρή. Εγώ δεν ξέρω ποιανού είναι το παιδί. Αν είναι του Σάββα ή όχι".

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":





------------

«Τεμάχισε με μανία την Άννυ και τραυματίστηκε στο χέρι»

Ο πατέρας προσπάθησε να πείσει τη μητέρα να μην καταγγείλει την εξαφάνιση.

Με απίστευτη μανία ο 27χρονος Σάββας τεμάχισε το κορμάκι της 4χρονης κόρης του, Άννυ.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αστυνομικοί ο πατέρας έχει τραύμα στο χέρι του καθώς τεμάχιζε τη μικρή με μανία. Μάλιστα βρέθηκε το αίμα του στο μαχαίρι και σε μία πετσέτα.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι δεν φαίνεται μετανιωμένος και θέλει να τελειώνει γρήγορα η διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι αστυνομικοί επιδίωξή του είναι να μην παραδέχεται ότι την σκότωσε προκειμένου να έχει νομική μεταχείριση για περιύβριση νεκρού και όχι για ανθρωποκτονία.

Μάλιστα προσπάθησε να αποτρέψει τη μητέρα της Άννυ να αναφέρει την εξαφάνιση και να την πείσει να ξαναφύγουν στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. την Κυριακή του Πάσχα πέταξε το τελευταίο κομμάτι του παιδιού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος σε αντικείμενα και σημεία του σπιτιού.

Ο 27χρονος μετά τη δολοφονία της μικρής αγόρασε καινούργια έπιπλα, σκούπες αλλά και σφουγγαρίστρες, ενώ πούλησε τα παιχνίδια του παιδιού καθώς και το καροτσάκι και την κούνια του.

Μάλιστα καθάρισε τις σωληνώσεις και είχε προγραμματίσει για την αντικατάστασή τους για να εξαφανίσει τα ίχνη του.


------------

Η μάνα του παιδοκτόνου: Μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε


Η μάνα του κατηγορούμενου στην προανακριτική της κατάθεση υποστήριξε ότι αυτό που της είπε όταν τον ρώτησε για το παιδί είναι πως αυτό χάθηκε. «Πριν 3-4 μέρες πήρα τον Σάββα τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το παιδί κοιμάται. Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσαν και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στη τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».

------------

Οι αντιφατικές καταθέσεις της μητέρας της Άννυ

Η μητέρα της 4χρονης Άννυ παραδέχεται ότι αρχικώς είπε ψέματα στους αστυνομικούς για να μην μπλέξει το πατέρα του παιδιού επειδή ήταν ναρκομανής.

"Ότι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί. Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με το Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με το Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά. Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε θέλω να γυρίσεις. Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε. Γύρισα από τη Γερμανία 22/4 και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην αστυνομία επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το Χαμόγελο του Παιδιού και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναι ναρκομανής. Την ιστορία με τη Σιλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς το Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ. Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε "για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ" κατέθεσε στις Αρχές η 25χρονη.

Σε προηγούμενη κατάθεση της η 25χρονη είχε μιλήσει για τη Σίλβια στην οποία είχε ισχυριστεί ότι είχε δώσει το παιδί. Μάλιστα την είχε περιγράψει στην αστυνομία.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι την πίεζε ο κατηγορούμενος να φύγουν για τη Βουλγαρία λέγοντας ότι θα την θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού.

Σε προηγούμενες περιγραφές μάλιστα αναφέρει ότι ο παιδοκτόνος κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί λέγοντας ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος πάνω στην πόρτα. Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι, της είπε, είχε χαθεί.

------------

Μαρτυρία σοκ: Μου είπε ότι το έκανε κομμάτια...

Καταλυτική για την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος που είχε διαπράξει ο 27χρονος παιδοκτόνος ήταν η κατάθεση του φίλου του, Νικολάι, που δόθηκε στις 4 Μαΐου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα του είχε εκμυστηρευτεί λίγο νωρίτερα ο κατηγορούμενος: «Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Όλα αυτά τα έκανε επειδή έπαιρνε ναρκωτικά. Τελευταία φορά είδα την Άννυ στις 8 Απριλίου. Μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα 13 ή 14 Απριλίου. Τότε είδα ότι είχε βάλει μια κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο. Είχε αγοράσει καινούριο χαλί και δυο λεκάνες. 17 ή 18 Απριλίου μου είπε: "Αν ήσουν εσύ εδώ δεν θα είχε πάρει ο Θεός το παιδί. Το παιδί χάθηκε" μου είπε. Μετά μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το πρωί είδε ότι το παιδί δεν ανέπνεε. Μετά μου άλλαξε την ιστορία και μου είπε ότι έκρυψε το παιδί. Και μετά ότι το έκανε κομμάτια».
Διαβάστε επίσης.

------------

Η ομολογία του 27χρονου και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Όλα τα στοιχεία της δικογραφίας από την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Καρέ καρέ ξετυλίγεται στις σελίδες της δικογραφίας το στυγερό έγκλημα με πρωταγωνιστή τον πατέρα της 4χρονης Άννυ ο χαμός της οποίας έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Ο 27χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές της Κέρκυρας , περιέγραψε στην απολογία του με απόλυτη ψυχραιμία και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι δυνατό να δημοσιευθούν, τον τρόπο με τον οποίο την τεμάχισε. Όπως είπε, χρειάστηκε δυο ημέρες για να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι του παιδιού. Ωστόσο, επέμεινε πως δεν σκότωσε την μικρή.

Στις καταθέσεις του 27χρονου Σάββα, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια του να καλύψει με κάθε τρόπο τα ίχνη του και να παραπλανήσει τις αρχές αλλά και ο μεθοδικός τρόπος με τον οποίο λειτούργησε μετά το έγκλημα ώστε να καθαρίσει τα αίματα από το σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθάρισε ακόμη και τα σιφώνια του διαμερίσματος!

Μάλιστα, έφτασε ακόμη και στο σημείο να πουλήσει τα παιχνίδια του παιδιού για 50 ευρώ!

Ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ μιλώντας , χθες, στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι βρήκε το παιδί νεκρό:

«Δυο τρεις μέρες πριν τη μεγάλη Παρασκευή το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω".

Στη συνέχεια περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες πως τεμάχισε το παιδί και εξαφάνισε τα μέλη του και συνέχισε

«Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χάλια και ότι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα".

Στη συνέχεια, όπως λέει, κάλεσε στο σπίτι το φίλο του Νικολάι , ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση , για να τον φιλοξενήσει. Μάλιστα, υποστηρίζει πως ο φίλος του εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι η τουαλέτα ήταν τόσο καθαρή.

«Επειδή εγώ ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον αποφάσισα να του πω τι έγινε. Επειδή με έβλεπε διστακτικό μου είπε «πάμε να «γίνουμε» και μετά να μιλήσουμε». Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα.

Θέλω να σας πω ότι το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη Δήμητρα. Ποτέ δεν τη χτύπησα ούτε της φώναξα.... Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ότι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου».

Στις 29 Απριλίου ο 27χρονος είχε δώσει μια άλλη εκδοχή στους αστυνομικούς:

«Το παιδί έφυγε γύρω στις πέντε τα ξημερώματα. Στο παρελθόν είχε φύγει ξανά γιατί άφηνα τα κλειδιά πάνω στην πόρτα.

Ερώτηση: Πως ήταν η σχέση σου με τη Δήμητρα;
Απάντηση: ζηλέψαμε ο ένας τον άλλο. Που και που έπεφτε και καμιά σφαλιάρα.

Ερώτηση: Πως εξηγείς το γεγονός του εντός του υπογείου διαμερίσματος που διαμένεις με την κόρη σου βρέθηκε αίμα της μικρής σε χώρους του σπιτιού αλλά και σε διάφορα αντικείμενα;
Απάντηση: Η μικρή στο σπίτι έχει πέσει πολλές φορές, έχει χτυπήσει τη μύτη της κι έχει ματώσει».

Η 25χρονη Δήμητρα Μπορίσοβα, μητέρα της Άννυ ενώπιον των αστυνομικών έπεσε σε πολλές αντιφάσεις για να φτάσει στην τελευταία της κατάθεση να ανακαλέσει επιμένοντας, όμως, ότι δεν γνώριζε πως ο σύντροφος της ευθύνεται για την εξαφάνιση του παιδιού.

Η κατηγορούμενη Δήμητρα στην προανακριτική της απολογία αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Ότι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και τον ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί. Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ό,τι περνούσε πολύ καλά με το Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με το Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά. Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε θέλω να γυρίσεις. Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε. Γύρισα από τη Γερμανία 22/4 και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην αστυνομικοί επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το Χαμόγελο του Παιδιού και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναι ναρκομανής. Την ιστορία με τη Σιλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς το Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατα λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ.

Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε «για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ».

Σε προηγούμενη κατάθεση της η 25χρονη είχε μιλήσει για τη Σίλβια στην οποία είχε ισχυριστεί ότι είχε δώσει το παιδί. Τότε ισχυριζόταν ότι την πίεζε ο Σάββας να φύγουν για τη Βουλγαρία λέγοντας της πως θα την θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού.

Σε άλλες καταθέσεις της αναφέρει ότι ο Σάββας κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί λέγοντας ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος πάνω στην πόρτα. Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι, της είπε, είχε χαθεί.

Ο φίλος του ζευγαριού Νικολάι αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως ο 27χρονος του εξομολογήθηκε το φρικτό έγκλημα:

« Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Όλα αυτά τα έκανε επειδή έπαιρνε ναρκωτικά. Τελευταία φορά είδα την Άννυ στις 8 Απριλίου. Μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα 13 ή 14 Απριλίου. Τότε είδα ότι είχε βάλει μια κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο. Είχε αγοράσει καινούριο χαλί και δυο λεκάνες. 17 ή 18 Απριλίου μου είπε: «Αν ήσουν εσύ εδώ δεν θα είχε πάρει ο Θεός το παιδί. Το παιδί χάθηκε» μου είπε. Μετά μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το πρωί είδε ότι το παιδί δεν ανέπνεε... Μετά μου άλλαξε την ιστορία και μου είπε ότι έκρυψε το παιδί. Και μετά ότι το έκανε κομμάτια».

Στη κατάθεση της η μητέρα του κατηγορούμενου, στις 28 Απριλίου, λέει:

« Πριν 3-4 μέρες πήρα το Σάββα τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το παιδί κοιμάται. Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσα και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στην τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».

Ένας από τους ένοικους της Μιχαήλ Βόδα κατέθεσε για το ζευγάρι:

«Είχαν πολλές φασαρίες. Όλο τσακώνονταν και άκουγα φωνές και κλάματα από τη Dimitrina και τη μικρή.

Ερώτηση: Η Άννυ φτάνει το πόμολο της πόρτας;

Απάντηση: Άμα σηκώσει το χέρι το φτάνει με το ζόρι.

Ερώτηση: Θα μπορούσε να ξεκλειδώσει;

Απάντηση: Είναι μικρό παιδί. Δεν νομίζω. Δεν θα μπορούσε να ανεβεί ούτε τα σκαλιά από το υπόγειο μόνη της, ούτε να τα κατέβει. Δεν θα μπορούσε να βγει μόνη της από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, το θεωρώ σχεδόν αδύνατο. Το πόμολο της εξώπορτας χρειάζεται κάποια δύναμη. Την έδερνε συνέχεια τη Dimitrina».

Στην αστυνομία κατέθεσε και ένας φίλος του κατηγορούμενου ο οποίος υποστήριξε ότι διατηρούσε
σχέση με τον Σάββα μέχρι το 2010:

«Με το Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και το Σάββα. Το 2008 γυρνάμε ζευγάρι με το Σάββα και μέναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν ζευγάρι μέχρι το 2010».

Το ζευγάρι οδηγήθηκε , το πρωί, ενώπιον της δικαιοσύνης συνοδευόμενο από ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκα. Και οι δυο κατηγορούμενοι έγιναν αποδέκτες της οργής του κόσμου που βρισκόταν στα δικαστήρια. Φωνές και κατάρες ακούστηκαν από δεκάδες πολίτες στην Ευελπίδων όταν κατάλαβαν ότι μπροστά τους βρίσκεται το ζευγάρι.

Οι γονείς της 4χρονης Άννυ ήταν ατάραχοι. Ψύχραιμοι με το κεφάλι κατεβασμένο παρέμειναν ο ένας δίπλα στον άλλο μέχρι το τέλος....

Η 25χρονη θα επανέλθει στο γραφείο της 10ης τακτικής ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας.

------------

Αποκαλύψεις για το παρελθόν του παιδοκτόνου


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παρελθόν του 27χρονου που σκότωσε την ίδια του την κόρη.

Φίλος του κατηγορούμενου αποκάλυψε πολλά στις Αρχές για το παρελθόν του:

«Με τον Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και τον Σάββα. Το 2008 γίναμε ζευγάρι με τον Σάββα και μέναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν ζευγάρι μέχρι το 2010...».

Σύμφωνα με γείτονα πάντως του ζευγαριού, φαίνεται πως ο κατηγορούμενος συμπεριφερόταν βίαια και στη σύντροφό του και στο παιδί του:

«Είχαν πολλές φασαρίες. Όλο τσακώνονταν και άκουγα φωνές και κλάματα από τη Dimitrina και τη μικρή».

Ερώτηση: Η Άννυ φτάνει το πόμολο της πόρτας;

Απάντηση: Άμα σηκώσει το χέρι το φτάνει με το ζόρι.

Ερώτηση: Θα μπορούσε να ξεκλειδώσει;

Απάντηση: Είναι μικρό παιδί. Δεν νομίζω. Δεν θα μπορούσε να ανεβεί ούτε τα σκαλιά από το υπόγειο μόνη της, ούτε να τα κατέβει. Δεν θα μπορούσε να βγει μόνη της από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, το θεωρώ σχεδόν αδύνατο. Το πόμολο της εξώπορτας χρειάζεται κάποια δύναμη. Την έδερνε συνέχεια τη Dimitrina».

------------

Ξεπερνούν κάθε αγριότητα οι αποκαλύψεις για τον παιδοκτόνο


Σοκ σε όλο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει το φρικτό έγκλημα με θύμα την 4χρονη Άννυ. Το κοριτσάκι σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσε έναν "γολγοθά" όταν βρισκόταν στα χέρια του πατέρα της.

Ο παιδοκτόνος περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όσα έκανε στο νεκρό σώμα του παιδιού προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Δείτε το βίντεο του Star



------------

Στις φυλακές Κέρκυρας ο 27χρονος παιδοκτόνος

Η μεταγωγή του θα γίνει την Τετάρτη.

Στις φυλακές της Κέρκυρας θα μεταφερθεί τελικά ο 27χρονος πατέρας που φέρεται ότι δολοφόνησε την 4χρονη κόρη του, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τα τελευταία 24ωρα.

Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του υπουργείου Δικαιοσυνης με τις εισαγγελικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα, όπου ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

Η μεταγωγή του αναμενεται να γίνει την Τετάρτη και μέχρι τότε θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.


------------

«Έκανε μπάνιο το παιδί με κρύο νερό»

Στοιχεία που δείχνουν κακοποίηση της Άννυ από τον πατέρα της συγκεντρώνει η αστυνομία.

Στοιχεία που δείχνουν ότι ο πατέρας της Άννυ κακοποιούσε την κόρη του, συγκεντρώνει η Ελληνική Αστυνομία.

Σημαντική θεωρείται, μάλιστα, η μαρτυρία ενός φίλου του πατέρα από τη Βουλγαρία, ο οποίος αποκάλυψε ότι τους 2 μήνες που η μικρή Άννυ έμεινε στην Ελλάδα, έπεσε θύμα κακοποίησης από τον 27χρονο.

«Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Μάλιστα μια στιγμή τον είδα να κάνει μπάνιο το παιδί με κρύο νερό μέσα στο χειμώνα. Ήταν σαν να το τιμωρούσε για κάτι. Του φώναξα να βάλει λίγο ζεστό νερό στο παιδί, γιατί έκλαιγε από το κρύο», φέρεται να έχει καταθέσει ο φίλος του 27χρονου, σύμφωνα με το Mega.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έστειλε στην εντατική τον εραστή της γυναίκας του


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας άντρας από την Ινδία που δέχτηκε άγρια επίθεση από έναν απατημένο σύζυγο. Ο δράστης όταν διαπίστωσε πως η γυναίκα του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον συγκεκριμένο άνδρα του έστησε καρτέρι στο πάρκινγκ και του επιτέθηκε με μια πέτρα. Η μανία όμως ότι δεν σταμάτησε εκεί καθώς στη συνέχεια πέταξε επανειλημμένα πάνω του έναν βράχο. Το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής Πούνε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μελέτη σοκ για την κλιματική αλλαγή


Θα αποδεκατίσουμε το 1/6 των βιολογικών ειδών στον πλανήτη; Τι υποστηρίζει μελέτη επιστημονικού περιοδικού για τους κινδύνους από την άνοδο της θερμοκρασίας της Γης;

Είμαστε καθ' οδόν να αποδεκατίσουμε το ένα στα έξη βιολογικά είδη στον πλανήτη; Ναι, απαντά μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης «Science».

Ο υφηγητής οικολογίας στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, Μαρκ Έρμπαν έκανε κάτι πρωτότυπο: Υπέβαλε σε προσομοίωση 131 διαφορετικές μελέτες για εξαφάνιση βιολογικών ειδών - κάθε μία από αυτές χρησιμοποιούσε διαφορετικά μοντέλα και τα συμπεράσματά τους ήταν αναλόγως, παρηγορητικά ή απογοητευτικά -, εφήρμοσε καινούργιες μεθόδους στατιστικής ανάλυσης και παρουσίασε μία «μετα- μελέτη».

Τα συμπεράσματα;

Ο σημερινός κίνδυνος εξαφάνισης των βιολογικών ειδών του πλανήτη είναι 2,8%, υπενθυμίζει ο Μαρκ Έρμπαν.

Εάν οι χώρες του πλανήτη επιμείνουν στον επιθυμητό στόχο να διατηρήσουν την άνοδο της θερμοκρασίας της Γης κατά μόνον 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προ-βιομηχανικής εποχής, περιορίζοντας τις εκπομπές ρύπων, ο κίνδυνος εξαφάνισης βιολογικών ειδών, παγκοσμίως, θα ανέλθει στο 5,2%.

Σε ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, στο οποίο η θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να εξαφανιστεί το 8,5% των ειδών του πλανήτη.

Και αν τα πράγματα παραμείνουν όπως έχουν σήμερα, ο κίνδυνος εξαφάνισης θα διπλασιαστεί σχεδόν, στο 16%, καταλήγει ο Έρμπαν. Αυτό σημαίνει «αντίο» στο ένα από κάθε έξι βιολογικά είδη της Γης.

«Οι κίνδυνοι εξαφάνισης λόγω της αλλαγής του κλίματος αναμένεται όχι μόνον να αυξηθούν, αλλά και να επιταχύνονται με κάθε βαθμό Κελσίου που ανέρχεται η θερμοκρασία του πλανήτη», γράφει ο Αμερικανός πανεπιστημιακός.

«Τα σημάδια της κλιματογενούς εξαφάνισης θα γίνονται όλο και πιο φανερά, αν δεν αναλάβουμε σήμερα δράση για να περιορίσουμε τη μελλοντική κλιματική αλλαγή», προειδοποιεί ο ίδιος.

Ωστόσο, ο Δυτικός κόσμος μπορεί να εφησυχάζει, αν επιλέξει κάτι τέτοιο, καθώς ο κίνδυνος εξαφάνισης ειδών στη Βόρεια Αμερική είναι ο χαμηλότερος (5%) και στην Ευρώπη, ο δεύτερος χαμηλότερος (6%).

Στο άλλο άκρο της λίστας επικινδυνότητας είναι η Νότια Αμερική, η οποία ενδέχεται να χάσει το 23% των βιολογικών ειδών της. Στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ενδέχεται να χαθεί έως και το 14% των ειδών.

Ο Μαρκ Έρμπαν αναγνωρίζει ελλείψεις στη μελέτη του: Λίγα στοιχεία για την εξαφάνιση των ειδών σε μεγάλες περιοχές της Ασίας. Μη συνυπολογισμός των περίπλοκων τρόπων αλλαγής των φυσικών συστημάτων λόγω της αλλαγής του κλίματος, συνδυάζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η ρύπανση ή η υπερβολική ανάπτυξη. Επιπλέον, η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις σχέσεις θηρευτών- θηραμάτων ή το πόσο γρήγορα ή αργά, φυτά και ζώα μπορούν να μετακινηθούν σε νέα οικοσυστήματα. Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να δώσουν μια πιο αισιόδοξη ή πιο αρνητική συνολική εικόνα, ομολογεί. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι η καλύτερη πληροφόρηση που έχουμε σήμερα» καταλήγει.

Ένα είναι προφανές: Σε σχόλιό της, που συνοδεύει τη μελέτη του Μαρκ Έρμπαν, η βιολόγος του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Τζάνεκε Χίλε Ρις Λάμπερς επισημαίνει ότι παρά τις εγγενείς αβεβαιότητες σε αυτές τις μελέτες, «δεν πρέπει να περιμένουμε... πριν αναλάβουμε δράση, κατά προτίμηση μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι εκτιμήσεις για την εξαφάνιση ειδών λόγω κλιματικής αλλαγής διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Οι υψηλότεροι κίνδυνοι εκτιμώνται σε Νότια Αμερική (23%) και Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία (14%) και οι χαμηλότεροι σε Βόρεια Αμερική (5%) και Ευρώπη (6%).

Οι διαφορετικοί χρωματισμοί δηλώνουν τις διαφοροποιήσεις του κινδύνου και ο αριθμός στο (n) δηλώνει τον αριθμό των μελετών που περιέλαβε στη μετα- ανάλυσή του ο Μαρκ Έρμπαν.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά


"Όλοι οι παράγοντες συμφωνούν στην ανάγκη μετεγκατάστασης των δικαστηρίων Πειραιά και όλοι κρίνουν ως καταλληλότερο το κτήριο της Ραλλείου Σχολής", δήλωσε εξερχόμενος των Δικαστηρίων του Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ν. Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε τα Δικαστήρια του Πειραιά και συζήτησε με τους αρμοδίους το θέμα της μεταστέγασής τους σε άλλο χώρο. Όπως δήλωσε ο υπουργός, όλοι συμφωνούν πως πρέπει τα Δικαστήρια να μεταστεγαστούν, αλλά πρέπει να εξεταστούν η στατικότητα του κτιρίου, η χωροθέτηση και η χρηματοδότηση.

Ανέφερε ακόμα ότι άμεσα θα κατατεθεί το χρονοδιάγραμμα και υπογράμμισε επίσης ότι κάποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στο παλιό κτήριο των Δικαστηρίων, αφού αυτό ανακαινιστεί.

Για το ίδιο θέμα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Κοσμάτος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη, και στη συνέχεια και οι δύο μαζί επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλόγριες του Κουνγκ Φου ανέλαβαν δράση στο Νεπάλ


Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη για τις μοναχές – καλόγριες του Κουνγκ Φου, στο Νεπάλ, οι οποίες είχαν κάνει ειδική εκπαίδευση για να προστατευτούν από τους σεισμούς, αλλά και για να βοηθούν τους σεισμοπαθείς.

Δείτε το βίντεο από το Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε τη «θεραπεία» ανήλικων ομοφυλόφιλων


Αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση που είχε εισαχθεί προς συζήτηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα ντε φάκτο την απαγόρευση να υποβάλλονται σε θεραπεία οι ανήλικοι ομοφυλόφιλοι, καθώς αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση που είχε εισαχθεί προς συζήτηση.

Με την άρνηση αυτή, το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε εκ των πραγμάτων να υποβάλλονται στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ σε «θεραπεία» μικρά παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις προκειμένου να αλλάξει ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

Οι δικαστές δεν έκαναν κανένα απολύτως σχόλιο για τον κατάλογο με τις υποθέσεις που επρόκειτο να εξεταστούν και σχετίζονταν με το συγκεκριμένο θέμα.

Στην υπόθεση "Κινγκ εναντίον Κρίστι", το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε επίσης την προσφυγή μιας ομάδας ακτιβιστών που ζητούσαν να επιτραπεί η "θεραπεία" νεαρών ομοφυλόφιλων. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι την είχε απαγορεύσει και ένα εφετείο είχε επικυρώσει αυτήν την απαγόρευση.

Τον Ιούνιο του 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αρνηθεί να εξετάσει την απαγόρευση μιας παρόμοιας "θεραπείας" στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Το 1973 η Ένωση Αμερικανών Ψυχιάτρων έκρινε ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχασθένεια και οι ομοφυλόφιλοι δεν επιτρέπεται να υποβάλονται σε θεραπεία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται στα τέλη Ιουνίου να λάβει μια ιστορική απόφαση σχετικά με τη συνταγματικότητα του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους ζευγάρια ανδρών και γυναικών που θέλουν να αναγνωρίζεται ο γάμος τους σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και τα αντεπιχειρήματα των δικηγόρων των Πολιτειών που απαγορεύουν τους γάμους αυτούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν πικ-νικ σε αρχαιολογικό χώρο


Μία προσβλητική εικόνα παρατηρήθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στο Φράγμα του Αποσελέμη εντός του αρχαιολογικού χώρου, στο Ηράκλειο Κρήτης, εκεί που οι αρχαιολογικές εργασίες συνεχίζονται.

Στο σημείο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του flashnews.gr, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία, μαζί με τα παιδιά τους, δύο οικογένειες έκαναν πικ-νικ δίπλα στα αρχαία ευρήματα.



Σύμφωνα λοιπόν με το flashnews.gr, ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία υποστηρίζει πως ο ίδιος επισκέφθηκε το φράγμα του Αποσελέμη την Πρωτομαγιά και είδε τις δύο οικογένειες που είχαν στήσει ένα τραπέζι, καρέκλες, ψησταριά και τέντα δίπλα στα αρχαία. Μάλιστα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, για να στηρίξουν την ομπρέλα χρησιμοποίησαν μέρος από τον αρχαίο τοίχο.

Όταν τους έκανε μία ευγενική παράκληση για να σεβαστούν τον χώρο και να προσπαθήσουν να μην τον επηρεάσουν περαιτέρω, τα μέλη των οικογενειών, όχι μόνο δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται το λάθος τους, αλλά απεναντίας εξαπέλυσαν επίθεση λέγοντάς του μάλιστα «να σηκωθεί να φύγει!».



Αξίζει να σημειωθεί πως για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, ωστόσο δεν πρόφτασε να παρέμβει, καθώς οι συγκεκριμένες οικογένειες είχαν αποχωρήσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δάκρυσε ο βομβιστής της Βοστώνης


Η κατάθεση που έσπασε το απαθές μέχρι πρότινος προφίλ του.

Για πρώτη φορά λύγισε στο δικαστήριο, ο βομβιστής της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, όταν κατά την διάρκεια κατάθεσης της θείας του, αδερφής της μητέρας του, δάκρυσε σπάζοντας το απαθές και σκληρό προσωπείο που είχε διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Δάκρυσε ο βομβιστής της Βοστώνης

Όταν η θεία του στην προσπάθειά της να καταθέσει ξέσπασε σε λυγμούς, ο Τσαρνάεφ, σκούπισε βιαστικά τα δάκρυά του και ανασκουμπώθηκε στην καρέκλα του. Η θεία του άρχισε να κλαίει με το που κάθισε στο ειδώλιο να καταθέσει και βρέθηκε απέναντι από τον ανιψιό της. Προτού αρχίσουν οι ερωτήσεις , είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και με δυσκολία κατάφερε να δηλώσει ακόμα και τα προσωπικά της στοιχεία. Αδυνατώντας να απαντήσει σε επόμενες ερωτήσεις ο δικαστής πρότεινε να προχωρήσουν στην εξέταση του επόμενου μάρτυρα προκειμένου να ανακτήσει την ψυχραιμία της και να εξετασθεί αργότερα. Ακολούθησαν πέντε συγγενείς, τρία ξαδέρφια και δύο θείες, και η εν λόγω μάρτυρας δεν κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμάι της για να ολοκληρώσει την κατάθεσή της. Από όταν είχε ξεκινήσει η δίκη του 21χρονου ο ίδιος είχε διατηρήσει την ψυχραιμία μαζί με ένα απαθές, ασυγκίνητο, προφίλ.

Ο Τσαρνάεφ, 21 ετών, δικάζεται από τις 4 Μαρτίου στη Βοστόνη. Ο 21χρονος έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία 3 ανθρώπων και τον τραυματισμών 264 στο Μαραθώνιο της Βοστώνης(δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου), τη δολοφονία ενός αστυνομικού τέσσερις μέρες αργότερα αλλά και τη συνωμοσία με στόχο την χρήση όπλου μαζικής καταστροφής. Από τις 30 κατηγορίες, που κρίθηκε ένοχος οι 17 επισύρουν την θανατική ποινή και η επίθεση στο Μαραθώνιο, στις 15 Απριλίου 2013, θεωρείται η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Οι δικηγόροι του βομβιστή της Βοστώνης, συνεχίζουν να τονίζουν πάντως σε κάθε αγόρευσή τους πως ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Μαραθώνιο, ήταν ο Ταμερλάν, ο αδερφός του, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μετά τη βομβιστική επίθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα έκρηξη σε ηφαίστειο της Κόστα Ρίκα


Η ηφαιστειακή τέφρα έφθασε ως την πρωτεύουσα.

Το ηφαίστειο Τουριάλμπα στην Κόστα Ρίκα εισήλθε χθες εκ νέου σε φάση έκρηξης, εκλύοντας τέφρα που έφθασε ως την πρωτεύουσα, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας.

Η έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε στις 15:24 τοπική ώρα (00:24 ώρα Ελλάδας), όταν μια στήλη αποτελούμενη από αέρια και τέφρα έφθασε σε ύψος 2,5 χιλιομέτρων, είπε στον Τύπο ο Χαβιέρ Πατσέκο, ηφαιστειολόγος του Παρατηρητηρίου.

Από το ηφαίστειο εκτοξεύθηκαν πέτρες βάρους έως και τεσσάρων κιλών σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από τον κρατήρα.

Στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και σε κοντινές κοινότητες έγινε αισθητή η πτώση ηφαιστειακής τέφρας, καθώς και η οσμή θειαφιού, μερικές ώρες μετά την κύρια έκρηξη, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Τουριάλμπα, το οποίο φθάνει σε υψόμετρο 3.340 μέτρων, κλιμακώθηκε μετά την 12η Μαρτίου.

Οι αρχές είχαν δώσει εντολή προληπτικά να κλείσει το εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο.

Τους τελευταίους μήνες, το διεθνές αεροδρόμιο Χουάν Σανταμαρία, 17 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, έκλεισε δύο φορές λόγω της έλλειψης ορατότητας που προκάλεσε η ανάβλυση ηφαιστειακής τέφρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγόρευσαν άμβλωση σε 10χρονη θύμα βιασμού στην Παραγουάη


Είχε βιαστεί από τον σύντροφο της μητέρας της.

Ο υπουργός Υγείας της Παραγουάης Αντόνιο Μπάριος δήλωσε χθες ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο είχε βιαστεί από τον πατριό του και είναι έγκυος 23 εβδομάδων, να κάνει άμβλωση.

«Εάν γινόταν άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Η κύηση δεν θα διακοπεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.

Η 10χρονη, η οποία έχει εισαχθεί για παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν, είχε βιαστεί από τον σύντροφο της μητέρας της.

«Όσον αφορά την άμβλωση, εξηγήσαμε ότι είναι εντελώς εκτός συζήτησης. Το υπουργείο Υγείας διαφωνεί πλήρως» με την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνει άμβλωση, επέμεινε.

Το παράρτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στην Παραγουάη έχει ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NiñaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση.

Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, η υπόθεση αυτή συνιστά μια περίπτωση «βασανισμού ή ατιμωτικής μεταχείρισης», όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης του ΟΗΕ.

Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

«Η διάγνωση της κύησης αυτού του κοριτσιού μας γνωστοποιήθηκε την 21η εβδομάδα. Εάν έπρεπε να γίνει άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Σήμερα, βρισκόμαστε στις 23», είπε ο Μπάριος.

Ο Ανίμπαλ Περίς, πρύτανης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Παραγουάης, δήλωσε ότι το παιδί μπορεί να ολοκληρώσει ομαλά την κύηση.

Ο Περίς, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του νοσοκομείου Clinicas, ή «νοσοκομείου των φτωχών», όπως είναι γνωστό, αποκάλυψε ότι το 2014 στο νοσηλευτικό ίδρυμα εισήχθησαν 14 κορίτσια μεταξύ 9 και 15 ετών που κυοφορούσαν και ότι κανένα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι η 10χρονη θα μπορούσε να γεννήσει με καισαρική για να αποφευχθούν επιπλοκές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την 21η Απριλίου, όταν εξετάσεις που έγιναν σε νοσοκομείο παίδων της Ασουνσιόν έδειξαν ότι η ασθενής, που είχε εισαχθεί διότι υπήρχαν φόβοι πως είχε όγκο στην κοιλιακή χώρα, στην πραγματικότητα ήταν έγκυος.

Η μητέρα έχει προφυλακιστεί διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τον σύντροφό της, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Η γυναίκα κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ειδικεύεται στις γεννήσεις, ανέφερε ότι το κορίτσι, το οποίο θα κλείσει τα 11 μέσα στον Μάιο, ακολουθεί ειδική δίαιτα, πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ δέχεται παράλληλα ψυχολογική στήριξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το 1ο Science Festival στη ΔΕΘ


Αφιερωμένο στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Υπάρχει αλγόριθμος που καθορίζει την ερωτική έλξη και εξηγεί τη διαδικασία του φλερτ; Μπορεί μια γυναίκα με έξι τρόπους να κάνει «δικό» της έναν άνδρα; «Ναι, υπάρχει» απαντά ο γιατρός Κωνσταντίνος Περιστέρης, σε μια διαφορετική ομιλία που θα παρουσιάσει στο Thessaloniki Science Festival, κατατάσσοντας το φλερτ στις επιστήμες!

Αν, όμως, κάποιος έχει βρει το έτερον ήμισυ και δεν τον ενδιαφέρουν οι... «536 τεχνικές που θα κάνουν μια γυναίκα να ξετρελαθεί μαζί του», μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες άλλα θέματα που παρουσιάζουν την επιστήμη διαφορετικά και την εξηγούν με απλά λόγια. Μπορούν να γνωρίσουν, για παράδειγμα, τη σχέση που έχει ο τρόπος που παρακολουθούμε μια κινηματογραφική ταινία με τα όνειρά μας, πώς εξιχνιάζεται ένα έγκλημα και τι ακριβώς είναι η αστρόσκονη, να συναρμολογήσουν ρομπότ ή να μάθουν για το πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο.

Από τις 14 και μέχρι τις 17 Μαΐου, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8), ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπει κανείς τον κόσμο γύρω του και θα απαντήσει σε πολλά βασικά ερωτήματα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι διοργανωτές που έφεραν για πρώτη φορά το φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα (έχουν προηγηθεί άλλα δύο Science Festival, στην Αθήνα).

Τις θεματικές του φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από πέντε ετών αλλά και ενήλικες. Το πλανητάριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το κινητό πλανητάριο Starlab θα διοργανώσουν προβολές με θέματα βγαλμένα από την ελληνική μυθολογία, τον ουρανό, τη μέτρηση χρόνου και άλλα.

»Θέλουμε να αναδείξουμε την επιστήμη στη Βόρεια Ελλάδα, με την ελπίδα ότι του χρόνου, το φεστιβάλ θα εξαπλωθεί και θα έχει συμμετοχές -γιατί όχι- και από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες» επεσήμανε ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, διευθυντής του οργανισμού Science Communication (SciCo) και συνδιοργανωτής του Science Festival.

»Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η νεολαία» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και υπογράμμισε ότι «τέτοιες εκδηλώσεις γεννούν συνέργειες και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Μάλιστα, τόνισε ότι θα επιδιώξει να ρυθμιστεί νομικά το ζήτημα των μπάνερ και να επιτρέπεται επιλεκτικά και με συγκεκριμένους όρους η διαφήμιση τέτοιων μεγάλων φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης.

»Σε όλη την Ευρώπη, όταν γίνεται μια γιορτή ή μια τέτοια εκδήλωση, οι πόλεις στολίζονται και διαφημίζονται τα γεγονότα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, χαιρετίζοντας την κίνηση του δημάρχου. Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι δύο από τους βασικούς στόχους του φορέα είναι να παραμένει «ζωντανή» με δράσεις όλο το χρόνο και «να κάνει τους νέους να αγαπήσουν την Έκθεση όπως και οι παλαιότεροι».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας μίλησε για τη συμβολή των εν λόγω δράσεων στην εξωστρέφεια της πόλης, τη διεθνοποίηση και το άνοιγμα στις βαλκανικές χώρες. «Κάθε είδους φεστιβάλ είτε είναι καλλιτεχνικό είτε επιστημονικό προσελκύει το δικό του κοινό και δημιουργεί κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε.

Η είσοδος στο 1ο Thessaloniki Science Festival είναι δωρεάν. Διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη HELEXPO-ΔΕΘ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν, επίσης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμανατίδης: «Φιλί της ζωής» στην εκπαίδευση


«Εκδιώχθηκαν 25.000 μαθητές από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση».

«Φιλί ζωής» στην εκπαίδευση, που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση από τις πολιτικές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίνουν οι ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Αμανατίδης.

«Δεν πρέπει να δώσουμε το «φιλί της ζωής» σε 25.000 μαθητές οι οποίοι βίαια εκδιώχθηκαν από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση πέρυσι; Δεν είναι ζήτημα των καθηγητών, το να επανέλθουν οι καθηγητές. Είναι το ζήτημα των παιδιών τα οποία στερήθηκαν την επαγγελματική εκπαίδευση και τα δικαιώματά τους βίαια την προηγούμενη χρονιά. Αυτό είναι το κυρίαρχο! Το θέμα είναι η επιστροφή των μαθητών και με τους μαθητές επιστρέφουν, βεβαίως, και οι καθηγητές οι οποίοι αδίκως έφυγαν. Όχι απλώς αδίκως, αλλά παρανόμως, αντισυνταγματικώς, ό,τι θέλετε πείτε» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «Επί πέντε χρόνια ζούμε μια πολιτική, η οποία με αφορμή και το μνημόνιο έκανε ότι ήταν δυνατόν έτσι ώστε να καταστήσει το αγαθό της Παιδείας προνόμιο μόνον των εύρωστων οικονομικά τάξεων. Νομοσχέδια, τα οποία έχριζαν περαιτέρω και συνεχούς διαλόγου, έμπαιναν σαν προαπαιτούμενα μέσα στο μνημόνιο, εκβιάζοντας ακόμα και τους βουλευτές της συμπολίτευσης, έτσι ώστε να τα ψηφίσουν σε ένα άρθρο. Αυτά δεν τα ξεχνάμε. Δεν ήταν απαίτηση της Τρόικας, αλλά ήταν απαίτηση της Τρόικας εσωτερικού, νομοσχέδια, τα οποία μετέτρεπαν τη δημόσια δωρεάν Παιδεία σε ταξική εκπαίδευση, απομυζώντας οικονομικά τις οικογένειες».

Ακόμη, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι τόσο το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το Υπουργείο Παιδείας με τις διατάξεις του για την κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης, όσο και το παρόν με εκείνες για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις προκειμένου να μην αποκλεισθούν από τη διαδικασία επιλογής υποψήφιοι με εξαιρετικά προσόντα και να μη δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, έτσι ώστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς να φροντίσει για την επούλωση της τραυματισμένης παιδείας της χώρας μας. Μία παιδεία της οποίας οι δαπάνες θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τα έξοδα της γενικής κυβέρνησης που υπολογίζονται στο χρέος έτσι όπως άλλωστε είχε τοποθετηθεί και το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού στην Ε.Ε. πριν από χρόνια και το οποίο είχε προτείνει στα μέλη – κράτη της», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Αμανατίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...