Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Κατεδάφισαν λάθος σπίτι και «υπέδειξαν»… την Google


Το παράξενο περιστατικό που σημειώθηκε στο Τέξας.

Μια εταιρεία κατεδαφίσεων στο Τέξας έκανε το χειρότερο λάθος που θα μπορούσε, γκρεμίζοντας άλλο σπίτι απ' αυτό που έπρεπε και υποστηρίζει ότι φταίνε οι χάρτες της Google γι’ αυτό.

Κατεδάφισαν λάθος σπίτι και «υπέδειξαν»... την Google

Όταν ένας ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά ένα ακίνητο στην περιοχή, η εταιρεία κλήθηκε να το κατεδαφίσει. Αντ' αυτού, όμως, η εταιρεία γκρέμισε ένα άλλο ακίνητο που είχε υποστεί ζημιές από τον ίδιο ανεμοστρόβιλο, αλλά βρισκόταν ένα τετράγωνο μακριά.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε καλέσει έναν ειδικό για να αποκαταστήσει τις ζημιές και ξαφνικά είδε το σπίτι της γκρεμισμένο! Όπως λέει η ίδια, όταν ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, τής έστειλαν απλώς έναν χάρτη της Google μ' ένα βελάκι που έδειχνε ότι το σπίτι της βρισκόταν στην διεύθυνση που εκείνοι έψαχναν.

Από τότε κι έπειτα, η γυναίκα δεν μπορεί να βρει κανέναν από την εταιρεία για να διαπιστώσει πώς έγινε το λάθος που όπως λέει της κατέστρεψε τη ζωή, ενώ δεν της ζήτησαν καν συγγνώμη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κορεό προς τιμήν του Κρόιφ στο Clasico


Η Μπαρτσελόνα θα τιμήσει στον Καμπ Νου τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» κόντρα στην μεγαλύτερη αντίπαλό της.

Οι προετοιμασίες για την απόδοση φόρου τιμής στην μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ έχουν ήδη ξεκινήσει στην Βαρκελώνη και ο συγχρονισμός με το παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερος.

Το πρώτο πράγμα για το οποίο έχουν ήδη φροντίσει οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα είναι ένα κορεό στις εξέδρες του γηπέδου το οποίο θα εμφανιστεί στο ματς με τους Μαδριλένους στις 2 Απριλίου.

Επίσης, οι Καταλανοί έχουν ήδη στήσει ένα «παρεκκλήσι ανάπαυσης» προς τιμήν του Κρόιφ.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να φοράτε στις συνεντεύξεις για δουλειά


Η διαδικασία της συνέντευξης για δουλειά είναι από μόνη της αρκετά αγχωτική για να έχει μια γυναίκα να σκέφτεται και τι θα φορέσει. Από την άλλη, κάποιες έξυπνες ενδυματολογικές κινήσεις μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας, που είναι κρίσιμη σε μια τέτοια «δοκιμασία» αλλά να και να δώσουν τη σωστή εικόνα για την προσωπικότητά σας.

Η εμφάνιση μπορεί να είναι ένα επιφανειακό κριτήριο αλλά δεν είναι αμελητέο σε μια εποχή όπου όλοι λίγο πολύ έχουν μάθει μέσω των σάιτ κοινωνικής δικτύωσης την τέχνη της εικόνας και της δημιουργίας εντυπώσεων.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επενδύσει κανείς σε καλοραμμένα βασικά ρούχα. Καθαρές γραμμές, που έχουν κολακευτική εφαρμογή και αναδύουν την αίσθηση του καλοβαλμένου και καθαρού. Ένα καλοραμμένο κοστούμι είναι η λύση με κλειστά μάτια για όταν προσπαθείτε να δώσετε μια συγκροτημένη εικόνα» σχολιάζει σχετικά η Κάντις Φράγκις, εμπορική διευθύντρια εταιρείας πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ.

Η άλλη λύση για το σακάκι είναι το καλής ποιότητας πουκάμισο. «Ένα πουκάμισο με κάνει πάντα να νιώθω κομψή αλλά και άνετη και μπορώ να το εξατομικεύσω με την επιλογή των κατάλληλων κοσμημάτων» εξηγεί η Άλεξ Στιντμαν του μπλογκ της μόδας Frugality. «Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να χαμογελάσετε» προσθέτει και καταλήγει «Στο κάτω κάτω, όλοι θέλουν να δουλεύουν με χαρούμενους και θετικούς ανθρώπους».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ξανθιές μόνο χαζές δεν είναι τελικά


Επιστημονική έρευνα απομυθοποιεί τις… κακίες.

Το στερεότυπο -που είναι παγκόσμιο- θέλει τις ξανθιές να είναι χαζές (περιέργως οι ξανθοί την έχουν γλιτώσει), αλλά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα απομυθοποιεί αυτές τις κακίες. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ο δείκτης νοημοσύνης των ξανθιών είναι λίγο υψηλότερος από ό,τι των μελαχρινών.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέι Ζαγκόρσκι του Κέντρου Ερευνών Ανθρωπίνου Δυναμικού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο οικονομικό περιοδικό «Economics Bulletin», σύμφωνα με τις βρετανικές Independent και Telegraph, ανέλυσαν τις επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης που είχαν περίπου 11.000 ξανθιές (φυσικές ξανθιές!) και τις συσχέτισαν με τις αντίστοιχες γυναικών με μαλλιά άλλου χρώματος (καστανά, μαύρα, κόκκινα).

Η μέση βαθμολογία μιας ξανθιάς ήταν 103,2 έναντι 102,7 μιας καστανομάλλας, 101,2 μιας κοκκινομάλλας και 100,5 μιας γυναίκας με μαύρα μαλλιά. Όσον αφορά τους ξανθούς, οι επιδόσεις στους στα τεστ δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνες ανδρών με μαλλιά άλλου χρώματος.

Ο Ζαγκόρσκι επεσήμανε ότι τέτοια διεθνή στερεότυπα όπως αυτό με τις ξανθιές, δυστυχώς «έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στις προσλήψεις, στις προαγωγές και σε άλλες κοινωνικές επαφές. Η νέα έρευνα δείχνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση κατά των ξανθών με βάση τη νοημοσύνη».

«Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες, αλλά σίγουρα δεν είναι πιο χαζές»,, πρόσθεσε και τόνισε ότι, αν τελικά έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα οι ξανθιές, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι, σύμφωνα με την μελέτη, φαίνεται να μεγαλώνουν συχνότερα σε οικογένειες που τους δίνουν περισσότερα ερεθίσματα.

Το όλο στερεότυπο πιθανώς ξεκίνησε από τη Γαλλία του 18ου αιώνα, εξαιτίας μιας πόρνης που είχε γίνει διάσημη για την ομορφιά της, αλλά όχι για την ανάλογη εξυπνάδα της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρκεί ένα «γράμμα» του DNA να αλλάξει για να γίνει ξανθιά μια μελαχρινή. Και, τέλος, μια μικρή λεπτομέρεια: το 3,5% των ξανθιών ανέφεραν ότι ήταν φυσικές ξανθιές, ενώ δεν ήταν...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων ΦΙΛΠΑ


Τα κλασικά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την διαδρομή από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι το λιμάνι της Κόστας.

Η ομορφιά των κλασικών αυτοκινήτων επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες, το αγαπημένο νησί χωρίς αυτοκίνητα του Αργοσαρωνικού, από το Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου).

Το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων, έχοντας πλέον αναβαθμιστεί στην κατηγορία FIVA A' Events της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Διεθνών Εκδηλώσεων της, θα αποτελέσει και φέτος την άνοιξη μια μοναδική αφορμή για ένα εντυπωσιακό θέαμα με αντίκες εποχής που φιλοξενούνται για 24 ώρες στο σαγηνευτικό σκηνικό των Σπετσών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα κλασικά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την διαδρομή από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι το λιμάνι της Κόστας για να αναδειχθούν οι νικητές μέσα από ειδικές διαδρομές. Οι αντίκες θα μεταφερθούν με Ferry Boat στις Σπέτσες για να πάρουν τη θέση τους σταδιακά στην πλατεία Ποσειδωνίου, με φόντο το εμβληματικό Poseidonion και να ξυπνήσουν για άλλη μια χρονιά αναμνήσεις από την φίνα αισθητική περασμένων εποχών. Την δεύτερη μέρα τα πληρώματα πραγματοποιούν τον γύρο των Σπετσών δημιουργώντας αντιθέσεις μοναδικής ομορφιάς με τις άμαξες του νησιού. Με αφορμή την αναβάθμιση, το Ράλι θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία παρατηρητή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA.

Όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν την φετινή εκδήλωση, θα θαυμάσουν από κοντά πλήθος από κλασικές αντίκες όπως Cadillac, Bentley, Porsche, Jaguar Maserati και πολλές άλλες που αποτελούν πλέον όχι οχήματα αλλά κοσμήματα συλλεκτικής αξίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν καλλιστεία στα οποία οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν.

Το Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο από την πρώτη κιόλας χρονιά που εγκαινιάστηκε στις Σπέτσες από το Poseidonion το 2014 στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του ξενοδοχείου.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «δεν θα σε αφήσω σε χλωρό κλαρί»


Πώς συνδέεται η έκφραση με τους αγωνιστές του 1821.

Φράση συνώνυμη της απειλής είναι το «δεν θα σε αφήσω σε χλωρό κλαρί» που τη λέμε προκειμένου να δείξουμε σε κάποιον ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τον κυνηγούμε.

Σύμφωνα με το Τάκη Νατσούλη, η έκφραση προέκυψε από τις πρακτικές των αγωνιστών του ’21 και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό σε ένα λόγο του.

Όλο το χειμώνα του 1821, οι αρματολοί δεν έδιναν μάχες, γιατί το χιόνι που σκέπαζε τα ορεινά μέρη ήταν τόσο πολύ που δεν τους άφηνε να πολεμήσουν όπως ήθελαν.

Έτσι, οι αρματολοί, άλλοι κατέβαιναν στα χωριά τους κι έμεναν κοντά στους δικούς τους κι άλλοι κρύβονταν στις σπηλιές και στα «γιατάκια» τους, ώσπου σταματούσαν οι χιονοθύελλες.

Οι επιχειρήσεις άρχιζαν συνήθως την άνοιξη που έλιωναν τα χιόνια και καλυτέρευε ο καιρός.

Αφού αναπαύονταν αναγκαστικά όλο το χειμώνα, αποκτούσαν καινούργιες δυνάμεις και αισιοδοξία. Δεν άφηναν έτσι τον εχθρό να σταθεί σε «χλωρό κλαδί».

Η φράση αυτή είναι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, που λίγες μέρες πριν από την 25η Μαρτίου 1821, άρχισε έτσι έναν από τους περίφημους λόγους του: «Παιδιά μου, ήρθε η άνοιξη. Οι κάμποι και τα δένδρα λουλουδίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη και μόνο η Ελλάδα στενάζει ακόμη σκλαβωμένη. Όλα αυτά, όμως, που βλέπετε γύρω σας, είναι δικά σας. Γι’ αυτό ας μην αφήνουμε τους ξένους να τα καταπατούν. Και το τελευταίο χλωρό κλαδί μάς ανήκει….»

Από τότε το «χλωρό κλαδί» έγινε σύνθημα όλων των αρματολών κι έμεινε ως τις μέρες μας η φράση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πτώση στις τιμές των ακινήτων και το 2015


Τι δείχνουν τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου της RE/MAX.

Πτώση σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών το 2015 σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου της RE/MAX. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 4,5%, ενώ των νεόδμητων δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταβολή.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αττικής στα μεταχειρισμένα σημειώθηκε πτώση έως και 3%, ενώ στα νεόδμητα δεν υπήρξε ουσιώδης μεταβολή. Ακολούθως, στη Θεσσαλονίκη, η πτώση στα μεταχειρισμένα κατά μέσο όρο ήταν 4,5%, ενώ στα νεόδμητα οι τιμές, επίσης, παρέμειναν αμετάβλητες. Τέλος, για την υπόλοιπη χώρα, στα μεταχειρισμένα σημειώθηκε πτώση κατά μέσο όρο 7% και στα νεόδμητα 3%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της RE/MAX, η συνεχής, εδώ και έξι χρόνια, πτώση των τιμών των ακινήτων τροφοδοτείται αφενός από την έλλειψη χρηματοδότησης της αγοράς ακινήτου από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και αφετέρου από την υπερπροσφορά ακινήτων προς πώληση για την κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και τη γενικότερη αβεβαιότητα, λόγω της επικρατούσας οικονομικής και πολιτικής αστάθειας.

Το 2015, το κύριο ενδιαφέρον των αγοραστών στράφηκε ξανά στις μεταχειρισμένες κατοικίες μικρού σχετικά εμβαδού, ακολουθώντας την τάση των προηγουμένων ετών, λόγω των πιο προσιτών τιμών τους και των μειωμένων εξόδων (θέρμανσης, φόρων, κλπ).

Ακολουθεί σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας:

Σε όλη τη χώρα πάνω από 8 στα 10 των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες (διαμερίσματα & μονοκατοικίες/μεζονέτες), ενώ τα οικόπεδα, καθώς και τα επαγγελματικά ακίνητα, είχαν μικρά μερίδια (ποσοστό 8% & 10%, αντίστοιχα).

Στην Αττική, το 85% των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες. Τα οικόπεδα-αγροτεμάχια έφθασαν μόλις στο 3%, ενώ η συμμετοχή των επαγγελματικών ακινήτων ανήλθε στο 12% επί του συνόλου των πωληθέντων ακινήτων. Στη Θεσσαλονίκη, οι αγοραπωλησίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα από το δίκτυο της RE/MAX για το 2015, επικεντρώθηκαν αποκλειστικά (100%) στις κατοικίες.

Συνεχίζοντας την τάση των προηγουμένων ετών, πανελλαδικά, προτιμήθηκαν παλαιές κατοικίες άνω της 5ετίας σε ποσοστό 91% έναντι των νεόδμητων & νέων (μέχρι 5ετίας), που κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόλις το 9%. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για κατοικίες 6 έως 15 ετών (27% του συνόλου), ενώ κυρίαρχη στις προτιμήσεις των αγοραστών αναδείχθηκε η κατηγορία των παλαιών άνω των 30 ετών (36%).

Στην Αττική, πάνω από 1 στα 2 (53%) ακίνητα που πωλήθηκαν ήταν παλαιά (άνω 25ετίας). Τα νεόδμητα μαζί με τα νέα (έως 5ετίας), συγκέντρωσαν μόνο το 6%, ενώ αυτά με ηλικία 6 έως 15 ετών συγκέντρωσαν πάνω από το 1/4 των προτιμήσεων (26%). Για την ενδιάμεση κατηγορία ακινήτων 16 έως 25 ετών, το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 15%.

Στη Θεσσαλονίκη, στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται κατοικίες που ξεπερνούν την 30ετία (σχεδόν 6 στις 10), τα νεόδμητα απουσιάζουν εντελώς, ενώ 1 στα 4 ήταν έως 10ετίας.

Πανελλαδικά, η μικρομεσαία κατηγορία έως 90 τ.μ. συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη απήχηση, πλησιάζοντας το 60%, με σχεδόν ισοκατανεμημένα τα ποσοστά στις τρεις υποκατηγορίες (1- 50τ.μ./51-70τ.μ./71-90τ.μ.). Ιδιαίτερη κίνηση εμφάνισαν οι κατοικίες 91-110 τ.μ. με ποσοστό 16% και οι κατοικίες 111-130 τ.μ. με ποσοστό 10%. Τα μεγαλύτερα σπίτια άνω των 130τ.μ. προτιμήθηκαν από το 15% των αγοραστών.

Στην Αττική, από τους μισούς περίπου αγοραστές (47%) προτιμήθηκαν οι μεσαίες κατοικίες (δηλαδή εμβαδού 71-110τμ.), ενώ όλες σχεδόν οι υπόλοιπες κατηγορίες κινήθηκαν κοντά στο 10%.

Στη Θεσσαλονίκη, η δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν αυτή των ακινήτων από 51-70τ.μ. που την επέλεξαν σχεδόν 4 στους 10 αγοραστές, με δεύτερη επιλογή τα διαμερίσματα 71-90τμ (22%). Αξιοσημείωτο είναι, όμως και το 22% εκείνων που στράφηκε σε μεγάλες κατοικίες άνω των 150τ.μ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» 9 ετών σε γιατρό που σκότωσε ασθενή με γροθιά


Είχε ισχυριστεί ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μια νοσοκόμα.

Παγκόσμια κατακραυγή είχε προκαλέσει τον Ιανουάριο, ένα βίντεο όπου έδειχνε έναν γιατρό να γρονθοκοπεί και να σκοτώνει έναν ασθενή. Σήμερα, ο ρώσος γιατρός, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 2 μηνών.

Ο Ίλια Ζελεντίνοφ, γιατρός στο νοσοκομείο 2 του Μπέλγκοροντ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου της πόλης, Εβγκενία Σολοντοβνίκοβα. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να του επιβληθεί κάθειρξη 10,5 ετών.

Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στον Ζελεντίνοφ να εξασκεί το επάγγελμά του για τρία χρόνια.

Στις αρχές του έτους, μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον γιατρό να χτυπά στο κεφάλι έναν ασθενή επειδή, όπως ισχυρίστηκε, παρενοχλούσε σεξουαλικά μια νοσοκόμα. Ο ασθενής κατέρρευσε και μολονότι ο γιατρός προσπάθησε να του κάνει καρδιακές μαλάξεις, απεβίωσε.

Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τις αρχές ότι προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση. Η επιτροπή ερευνών, που εξετάζει τις κυριότερες ποινικές υποθέσεις στη Ρωσία, αρχικά δεν είχε κρίνει αναγκαία τη σύλληψη του Ζελεντίνοφ.

Το συγκλονιστικό βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί εκθειάζουν μητέρα που ανέβασε στο διαδίκτυο αυτή τη φωτογραφία


Θέλει να δείξει πώς αλλάζει το σώμα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη.

Είναι μητέρα και αθλήτρια και πρόσφατα είδε δεκάδες χρήστες των social media να την εκθειάζουν για την απόφασή της να ανεβάσει φωτογραφίες της στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια της γέννας.

Η Stephanie Rothstein, επαγγελματίας δρομέας από το Φίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μερικές εικόνες της θέλοντας να δείξει πώς αλλάζει το σώμα μιας γυναίκας μετά από μια ή περισσότερες εγκυμοσύνες.

«Όταν κοιτάζω κάτω, βλέπω τις ραγάδες που ήρθαν για να μείνουν…», έγραψε η 32χρονη σε μια από τις φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η αθλήτρια γέννησε το πρώτο της παιδί τον Ιούνιο του 2014 και το δεύτερο 15 μήνες αργότερα. Η νεαρή, χρησιμοποιεί το Instagram προκειμένου να καταγράψει τις προπονήσεις της αλλά και να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για το πώς μια εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει το σώμα μιας γυναίκας.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο εσωτερικό της μυστικής συλλογής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των ΗΠΑ


Ένας μυστικός κόσμος από εκθέματα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (National Museum of Natural History from Smithsonian Institution) δέχεται καθημερινά έναν μεγάλο όγκο επισκεπτών προκειμένου να παρατηρήσουν τη μοναδική συλλογή εκθεμάτων. Ωστόσο, αυτό που ίσως αγνοούν, είναι ότι πίσω από τους τοίχους του μουσείου, στις αποθήκες, μέσα σε συρτάρια, σε ράφια και ειδικές ντουλάπες, φυλάσσεται ένας εξαιρετικός όγκος από ευρήματα που αποτελούν την αθέατη συλλογή του μουσείου.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ινστιτούτο Smithsonian, ίδρυμα ερευνών με βασικό σκοπό «την αύξηση και διάδοση της γνώσης» κυρίως μέσα από μουσειακά εκθέματα φυσικής ιστορίας, ποζάρουν δίπλα από τα χιλιάδες εκθέματα και αποκαλύπτουν τι κρύβεται μέσα στα συρτάρια που ο απλός επισκέπτης δεν μπορεί να δει.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητρώο δομών για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας


Στη δημιουργία του προχωρά το υπουργείο Οικονομίας.

Στη δημιουργία μητρώου δομών ενεργού στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας προχωρούν το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η ειδική γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ταμείου Συνοχής (ΤΣ).

Σκοπός του μητρώου είναι η καταγραφή του οικοσυστήματος που υποστηρίζει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δυνητικούς νέους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο των δράσεων επιχειρηματικότητας, οι οποίες προκηρύχτηκαν πρόσφατα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014-2020».

Στο μητρώο θα καταγραφούν αναλυτικά στοιχεία που αφορούν στην ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας που προσφέρουν θερμοκοιτίδες-τεχνολογικά πάρκα-εκκολαπτήρια-incubators, χώροι συνεργασίας-coworking spaces, προγράμματα επιτάχυνσης-accelerators, κλπ.

Τα έντυπα καταγραφής των εν λόγω δομών ενεργού στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έχουν αναρτηθεί προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.antagonistikotita.gr. Η διαδικασία διαβούλευσης θα διαρκέσει, μέχρι και την 31.3.2016.

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση incubatorindex@mou.gr.

Μετά την οριστικοποίηση των πεδίων συλλογής της πληροφορίας, η συμπλήρωση-απογραφή των δομών στήριξης επιχειρηματικότητας θα αποτυπωθεί σε on-line βάση δεδομένων που θα είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον δυο δισ. άνθρωποι πίνουν νερό μολυσμένο από κόπρανα!


Unicef: Ο μέσος Έλληνας σπαταλά 100 φορές περισσότερο νερό ετησίως από τον μέσο Αφρικανό.

Ακόμη πιο δύσκολη καθίσταται η επιδίωξη για παροχή πρόσβασης σε πόσιμο νερό για 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η οποία απειλεί κυρίως περιοχές που πλήττονται από ξηρασία ή πλημμύρες, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef Ηλίας Λυμπέρης.

Σύμφωνα με τον Ηλία Λυμπέρη, η διαχείριση του νερού πρόκειται να αποτελέσει βασική αιτία για διακρατικές έριδες τα προσεχή χρόνια, εκτός και αναληφθούν θαρραλέες πρωτοβουλίες εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, όπως είπε. Όσον αφορά τη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Unicef, ο μέσος Έλληνας σπαταλά 100 φορές περισσότερο νερό ετησίως από τον μέσο Αφρικανό, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής στρατηγικής για τη διαχείριση των υδάτων, αλλά και η μη βιώσιμη κατανάλωση εκ μέρους του γεωργικού τομέα, της βιομηχανίας, αλλά και των καταναλωτών, θέτουν τη χώρα μας σε άμεσους κινδύνους. «Η διαχρονική απόλαυση του σημαντικότερου αγαθού στον πλανήτη απαιτεί δικαιοσύνη και μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef επεσήμανε ότι, η έλλειψη υδατικών πόρων καθιστά πλέον ευάλωτα τα σχεδόν 160 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία ζουν σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο ξηρασίας, ενώ περίπου μισό δισεκατομμύριο ζουν σε ζώνες πλημμυρών, τα περισσότερα εκ των οποίων στην υποσαχάρια Αφρική και στην Ασία αντίστοιχα. Σημείωσε δε, ότι σε πολλά σημεία του πλανήτη, παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών, χρειάζεται να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να εξασφαλίσουν το πόσιμο νερό της ημέρας την ώρα που ο αναπτυγμένος κόσμος χαρακτηρίζεται από κατασπατάληση των υδατικών πόρων.

Όπως εξήγησε, όταν το νερό δεν επαρκεί κατά τη διάρκεια ξηρασιών, οι πληθυσμοί καταφεύγουν σε μη ασφαλή επιφανειακά ύδατα, ενώ οι πλημμύρες καταστρέφουν εγκαταστάσεις νερού και αποχέτευσης και εξαπλώνουν τα λύματα, προκαλώντας πολύ συχνά αύξηση των ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό, όπως η χολέρα και η διάρροια, η οποία είναι η βασικότερη αιτία παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως.

Εκτίμησε δε, ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, πρόκειται επίσης να αυξήσουν τη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με το νερό όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός -και τώρα ο Ζίκα- καθώς οι πληθυσμοί των κουνουπιών αυξάνονται και η γεωγραφική τους εμβέλεια επεκτείνεται. Επιπλέον, με την άνοδο της αύξησης των υδάτων αναμένεται η καταστροφή ολόκληρων παράκτιων εκτάσεων, ακόμα και πόλεων.

Αλόγιστη σπατάλη στην Ελλάδα

Όσον αφορά τη χώρα μας, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, επεσήμανε την αλόγιστη σπατάλη υδατικών πόρων που σημειώνεται στη γεωργία εξαιτίας μη βιώσιμων μεθόδων άρδευσης, τις συνεχείς γεωτρήσεις, την υποβάθμιση των υδάτων εξαιτίας των λιπασμάτων, των χωματερών, καθώς επίσης και των μη βιώσιμων βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Σημαντικά επιβαρυντικοί παράγοντες για τη χώρα μας, είναι επίσης οι πυρκαγιές, καθώς επίσης και η άναρχη δόμηση και τα μπαζώματα των ρεμάτων, που οδηγούν σε πλήρη υποβάθμιση και αποστράγγιση τον υδροφόρο ορίζοντα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν και η χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα προικισμένη σε σχέση με την ένταση των υδατικών πόρων, εντούτοις υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αειφόρου διαχείρισης, όπως για παράδειγμα η δημιουργία πολλών μικρών υδροηλεκτρικών έργων τα οποία πέρα από την περιβαλλοντική προστασία μπορούν να συμβάλουν και στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας, με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης λιγνίτη, για την αξιοποίηση του οποίου, σημειωτέον, απαιτούνται σημαντικές ποσότητες νερού.

«Σε παγκόσμια κλίμακα, το νερό είναι ένας από τους ορατότερους και σημαντικότερους που μπορεί να βάλει τον κόσμο σε περιπέτειες», δήλωσε ο Ηλίας Λυμπέρης. Όπως είπε, η ανθρωπότητα μέχρι στιγμής δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί ουσιαστικά στη συγκεκριμένη πρόκληση. «Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες για διεθνείς συμφωνίες μεταξύ κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών σε επίπεδο ΟΗΕ, Αφρικανικής Ένωσης και ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει διακρατική σύσφιξη των σχέσεων και ειρήνευση», όπως είπε, τονίζοντας την ανάγκη να συνταχθεί μία νέα παγκόσμια ατζέντα, η οποία θα χαρακτηρίζεται από αυστηρότητα και δικαιοσύνη σε σχέση με τη διαχείριση του νερού.

Αιτία η κακή υγιεινή

Σύμφωνα με την Unicef, τα δεδομένα από νέες διαθέσιμες τεχνολογίες ελέγχου, δείχνουν ότι ένας εκτιμώμενος αριθμός 1,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να πίνουν νερό μολυσμένο από το e-coli - που σημαίνει ότι περιέχεται υλικό από περιττώματα στο νερό τους, ακόμη και από ορισμένες βελτιωμένες πηγές.

Ένας από τους κύριους παράγοντες της μόλυνσης του νερού από κόπρανα είναι η κακή υγιεινή. Παγκοσμίως 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν κατάλληλες τουαλέτες και σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι αφοδεύουν στο ύπαιθρο. Αυτό σημαίνει ότι τα κόπρανα μπορεί να είναι τόσο διάχυτα σε πολλές χώρες και κοινότητες που ακόμη και κάποιες βελτιωμένες πηγές νερού να μολύνονται.

«Τώρα που μπορούμε να ελέγχουμε το νερό πιο φτηνά και αποτελεσματικά από ό, τι ήμασταν σε θέση να κάνουμε όταν τέθηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας, συνειδητοποιούμε το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όσον αφορά το καθαρό νερό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Sanjay Wijeserkera, επικεφαλής των Παγκόσμιων Προγραμμάτων Νερού & Υγιεινής της Unicef.

Οι επεμβάσεις τις Unicef στις σημερινές προκλήσεις

Υπογραμμίζεται τέλος ότι σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Unicef ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, με γνώμονα τη μείωση των κινδύνων από καταστροφές για τα αποθέματα νερού. Για παράδειγμα:

- Σχεδόν 20.000 παιδιά στο Μπαγκλαντές έχουν πλέον πρόσβαση σε πηγές νερού ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή και τις καταστροφές, μέσω ενός συστήματος αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα που συγκρατεί το νερό κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, το καθαρίζει και το αποθηκεύει στο υπέδαφος.

- Στη Μαδαγασκάρη, η Unicef βοηθά τις τοπικές αρχές να φτιάξουν αίθουσες διδασκαλίας για 80.000 παιδιά, ανθεκτικές σε κυκλώνες και πλημμύρες και παρέχει πρόσβαση σε πηγές νερού ανθεκτικές στις καταστροφές.

- Στο επιρρεπές σε ξηρασίες Κιριμπάτι, νέες εγκαταστάσεις συλλογής και αποθήκευσης όμβριων υδάτων βελτιώνουν την πρόσβαση των κοινοτήτων σε ασφαλές πόσιμο νερό.

Στην πρόσφατη έκθεση της «Unless We Act Now» (Εκτός και αν δράσουμε τώρα), η Unicef έχει δημιουργήσει μια ατζέντα 10 σημείων για την κλιματική αλλαγή και τα παιδιά. Καθορίζει συγκεκριμένα μέτρα για τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και τους απλούς ανθρώπους, προκειμένου να διασφαλισθεί το μέλλον των παιδιών και τα δικαιώματά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μέσω ΕΣΠΑ θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε θέματα αγροτικής παραγωγής»


Χαρίτσης: Υποστηρίζουμε ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές παρεμβάσεις.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το υπουργείο Οικονομίας θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της αγροδιατροφής, να το πράξουν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινό άρθρο του στο ΑγροBusiness συμπληρώνοντας ότι η αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων είναι από τους κομβικούς στρατηγικούς τομείς που ενισχύονται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός: «Η στήριξη των τομέων και κλάδων της οικονομίας που στηρίζονται και αξιοποιούν περαιτέρω τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής με υποδομές και κίνητρα τα οποία ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελούν για μας ενέργειες προτεραιότητας. Στόχος μας είναι η αύξηση της πραγματικής απασχόλησης με την ενίσχυση της παραγωγικής και καλά αμειβόμενης εργασίας στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του παραγωγικού συστήματος».

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας, συνιστά μια αλυσίδα αξίας, δηλαδή ένα ευρύτερο σύνολο κλάδων και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο ποιοτικό, πιο καινοτόμο, με περισσότερη προστιθέμενη αξία, τελικό προϊόν. «Μόνον έτσι η εξωστρέφεια της οικονομίας θα είναι βιώσιμη και αποδοτικότερη σε όρους ανταγωνιστικότητας και ισοζυγίου πληρωμών» συμπλήρωσε.

Χρηματοδότηση

«Υποστηρίζουμε ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές παρεμβάσεις, από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι την τελική μεταποίηση και προώθηση των προϊόντων τα οποία μπορεί να είναι ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά» σημειώνει ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: «Υπό αυτό το πρίσμα, παράλληλα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είμαστε σε στενή συνεργασία με το Enterprise Greece, ανοίγοντας δρόμους προβολής και συνεργιών στο εξωτερικό.

Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε τις νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) με τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζουν και να καλύπτουν τις νέες ανάγκες όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Για παράδειγμα, η δράση για τη στήριξη πτυχιούχων προβλέπει χρηματοδότηση για επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν και στον αγροτικό τομέα. Η ανάσχεση της τάσης φυγής στο εξωτερικό των νέων πτυχιούχων, του πλέον δυναμικού τμήματος της οικονομίας, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για μας και στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης οι δύο προσκλήσεις για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και για την ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας προβλέπουν την ενίσχυση υφιστάμενων και νέων μικρών μονάδων μεταποίησης στον τομέα των τροφίμων».

Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο υφυπουργός, να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου σε θέματα αγροτικής παραγωγής και παραδοσιακών αγαθών, συνδυάζοντας πχ ένα πιστοποιημένο καλάθι αγροτικών προϊόντων με την τοπική γαστρονομία και τον τουρισμό. Ο αγροτουρισμός, εξήγησε, τα δυναμικά προϊόντα αγροδιατροφής, είναι τομείς οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν μοχλό τόνωσης για κάθε περιοχή. Σε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, δηλαδή, κυριαρχεί η κουλτούρα ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας, προωθώντας σχήματα κοινωνικής οικονομίας.

«Το νέο ΕΣΠΑ δεν είναι ένα αποσπασματικό αναπτυξιακό εργαλείο, αποκομμένο από την οικονομική διαδικασία. Εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της χώρας και συγκεκριμένα για την εδραίωση ενός νέου παραγωγικού και διατροφικού μοντέλου που να βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην προστασία των μικρομεσαίων παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ενεργητική συμμετοχή όλων στη διαμόρφωση κοινών πολιτικών και δράσεων που παράγουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία» όπως υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες "αθλοπαιδείας" πετοσφαίρισης Δημοτικών, Γυμνασίων και ΑΜΕΑ Αχαΐας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ» Πετοσφαίρισης Δημοτικών, Γυμνασίων και ΑΜΕΑ Ν. Αχαΐας. Οι αγώνες Πετοσφαίρισης πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 07/03/2016 έως 18/03/2016 στην Πάτρα, την Κ. Αχαΐα και το Αίγιο.

Συμμετείχαν συνολικά 64 Δημοτικά Σχολεία και 47 Γυμνάσια με ομάδες αγοριών, κοριτσιών και μεικτές. Στα Δημοτικά Σχολεία οι ομάδες έφθασαν τις 171 με 1026 συνολικά μαθητές και μαθήτριες. Στα Γυμνάσια συμμετείχαν 69 ομάδες με 828 συνολικά μαθητές και μαθήτριες.

Η διάρκεια του τουρνουά έφθασε τις 17 αγωνιστικές ημέρες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 9 διαφορετικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε Πάτρα, Αίγιο και Κ. Αχαΐα.

Η μορφή του πρωταθλήματος είχε μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα με κεντρικό άξονα τη συμμετοχή, ενίσχυση της συνεργασίας των μαθητών και των σχολείων, την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τους κανονισμούς του αθλήματος καθώς και τη γνωριμία με τους αθλητικούς χώρους της περιοχής μας.

Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των μαθητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Διευθυντών ήταν εντυπωσιακή – συνολικά έλαβαν μέρος πάνω από 1854 μαθητές – μαθήτριες! από 111 σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Αχαϊας.

Έτσι υπηρετείται το όραμα των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ» να δημιουργηθεί μια νέα κυρίαρχη αθλητική τάση στη ελληνική κοινωνία, οι «Δια Βίου Ασκούμενοι» και να προκύψουν οι σωστοί αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες και φίλαθλοι, με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους Ιατρούς που συνέβαλαν στην απρόσκοπτη τέλεση των αγώνων.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ροϊτίκων, το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου του, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την παραχώρηση του Κλειστού Κ. Αχαΐας, το Δήμο Αιγιάλειας που μας διέθεσε το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου, την Ε.Δ. ΠΕΑΚ που μας διέθεσε το Κλειστό Γυμναστήριο (ΚΟΥΚΟΥΛΙ) και την Κεντρική Σάλα του 'ΤΟΦΑΛΟΣ' καθώς και τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων “ΑΠΟΛΛΩΝ”, “ΕΑΠ” ΚΑΙ “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” που επίσης μας παραχώρησαν τα Κλειστά Γυμναστήριά τους.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εναρμόνιση με το διεθνή κανονισμό για την ποδηλασία ΑμεΑ


Στην ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης και στην πρόκριση του «μικρού καλωδίου» και... του εναλλασσόμενου ρεύματος, καθώς και στον κίνδυνο παγώματος της κατασκευής του «μεγάλου καλωδίου», αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Σύμφωνα με το διεθνή κανονισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για την ποδηλασία ΑμεΑ και, ειδικότερα, τον κανονισμό 16.1.001-007 οι πιλότοι ποδηλασίας θεωρούνται και αυτοί αθλητές, και όχι συνοδοί. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούνται αθλητές με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους αθλητές με αναπηρία πλην της κατάταξης τους ως ΑμεΑ (classification). Μάλιστα, σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, οι πιλότοι ποδηλασίας ακολουθούν τις ίδιες προϋποθέσεις συμμετοχής (π.χ. έλεγχος ντόπινγκ, κλπ) με τους αθλητές και δεν μπορούν να συμμετάσχουν αυτόνομα ως αθλητές σε άλλα αθλητική διοργάνωση.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ο διεθνής αυτός κανονισμός δεν έχει εναρμονισθεί στο εθνικό δίκαιο, με αποτέλεσμα οι πιλότοι ποδηλασίας να μην θεωρούνται αθλητές. Ως εκ τούτου, τα εν λόγω άτομα, αφενός δεν αντιμετωπίζονται ως αθλητές στη χώρα μας και στερούνται των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των αθλητών και αφετέρου δεν μπορούν να συμμετάσχουν ως αθλητές σε αθλητικές εκδηλώσεις, διότι η Διεθνής Ομοσπονδία τους αντιμετωπίζει ως αθλητές πιλότους ποδηλασίας».

Επίσης, τονίζεται ότι «Ο νέος αθλητικός νόμος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με το διεθνές δίκαιο και για την ισότιμη αντιμετώπιση των πιλότων ποδηλασίας. Είναι απαραίτητο να αρθεί η αδικία εις βάρος των αθλητών αυτών οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο και των οποίων η παρουσία είναι απαραίτητη για τη διενέργεια του αγωνίσματος της ποδηλασίας ΑμεΑ».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον κανονισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την ποδηλασία ΑμεΑ; 2. Για ποιο λόγο το Υπουργείο δεν έχει κάνει δεκτή τη σχετική εισήγηση εναρμόνισης του εθνικού δικαίου με το διεθνές και δεν έχει συμπεριλάβει σχετική διάταξη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο; 3. Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την στήριξη και την προαγωγή του αθλητισμού των ΑμεΑ και την έμπρακτη συμπαράσταση των αθλητών ΑμεΑ;».


Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να προσβάλλεις ένα ΑΜΕΑ όταν του ζητάς συγνώμη;


Το Oneman βρέθηκε στην Ημερίδα 'Μαθαίνοντας Μαζί', μίλησε με τους διοργανωτές και παρακολούθησε (με το στόμα ανοιχτό) τις προτάσεις 201 μαθητών για την κοινωνική αναγνώριση των νέων με αναπηρία.

αν ο Βόλφγκανγκ Γκαίτε έγραφε ότι "Δεν υπάρχουν ούτε δυο άνθρωποι στον κόσμο που να βλέπουν τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο", μάλλον δεν είχε στο μυαλό του την πιθανότητα η φράση του να χρησιμοποιηθεί κάποτε από ένα 12χρονο στο βήμα μίας σχολικής ημερίδας με θέμα τη διαφορετικότητα. Και καλά έκανε.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε ένα παιδί και έναν ενήλικα είναι ότι ο δεύτερος, πολλές φορές ψάχνει το νόημα μέσα στα λόγια ή τις πράξεις των άλλων. Το παιδί, ποτέ. Αν κάτι το ενδιαφέρει τότε θα το προσεγγίσει, θα το δει, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του με το δικό του τρόπο. Ακόμη και αν αυτός είναι αλλόκοτος, περίεργος.

Για ένα παιδί βέβαια, τίποτα δεν είναι περίεργο. Μοναχά διαφορετικό.



Έμαθα για τον ΣΚΕΠ, το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και τη δουλειά που κάνει από το 2008 στα σχολεία, εντελώς τυχαία. Μία μέρα που ο αδερφός μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Θυμάμαι επακριβώς τα λόγια του: "Αύριο θα μας πάνε να συναντήσουμε άτομα με αναπηρία. Δεν θέλω να πάω φοβάμαι. Και αν πω κάτι που θα τους προσβάλλει;"

Λίγους μήνες μετά από αυτήν την ερώτηση, στο Μουσείο Βορρέ και την Ημερίδα 'Μαθαίνοντας Μαζί', ο Παναγιώτης Πιτσινιάγκας ο άνθρωπος που έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα περισσότερους από 20000 μαθητές για να τους μιλήσει για τη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις ενός ατόμου με αναπηρία, μου είπε ακριβώς την ίδια φράση χωρίς το ερωτηματικό. "Ο κόσμος φοβάται έναν άνθρωπο με αναπηρία. Φοβάται ότι μπορεί να τον προσβάλλει". Για να μου το εξηγήσει μου έδωσε το εξής απλό παράδειγμα:

"Ήμουν τις προάλλες στο μετρό και καταλάθος πάτησα με τη ρόδα του αναπηρικού αμαξιδίου μου έναν κύριο που βρισκόταν πίσω μου. Εκείνος γύρισε προς το μέρος μου για να μου την πει, μόλις όμως είδε το αναπηρικό αμαξίδιο έκανε πιο πίσω και μου ζήτησε συγνώμη. Ενώ το λάθος ουσιαστικά, ήταν δικό μου".

Σταμάτα ένα λεπτό ό,τι κάνεις και βάλε τον εαυτό σου στη θέση εκείνου του αγνώστου ανθρώπου στο μετρό. Βλέπεις εσένα;



Η συζήτησή μου με τον Παναγιώτη για τον αντίστοιχο τρόπο με τον οποίο ένα παιδί βλέπει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες γίνεται εν μέσω της Ημερίδας Μαθαίνοντας Μαζί. Γύρω μας υπάρχουν περίπου στα τριάντα στρογγυλά τραπέζια με παιδιά, δασκάλους, ΑμεΑ. Στο κέντρο της αίθουσας, παιδιά από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, το 2ο Λύκειο Γέρακα, τα Εκπαιδευτήρια Καντά και την Ελληνογαλλική Σχολή 'Άγιος Ιωσήφ' παρουσιάζουν τις σκέψεις τους πάνω σε ένα κόσμο που βλέπει τη διαφορετικότητα και δεν την προσπερνά αλλά ούτε τη φοβάται.

Η Ιλεάνα Βασδέκη, η γυναίκα που με κάλεσε στην συγκεκριμένη εκδήλωση και την ευχαριστώ ιδιαιτέρως γι αυτό μου εξήγησε ότι αυτή η Ημερίδα είναι προϊόν της συνολικής ετήσιας δράσης του ΣΚΕΠ ο οποίος μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με 361 σχολεία, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς.

Οι συμμετοχές των νέων με και χωρίς αναπηρία στις δράσεις του ΣΚΕΠ (οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερις ημέρες) ξεπερνούν τους 27313.

"Το 2008 ξεκινήσαμε με συμμετοχές από ελάχιστα παιδιά. Ήμασταν το πολύ 20. Σήμερα μας δίνει μεγάλη ευχαρίστηση να βλέπουμε τα παιδιά να συμμετέχουν και να βρίσκουν τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους", μου εξηγεί η Ιλεάνα ενώ ταυτόχρονα μου αναφέρει ότι η μέρα που τα ΑμεΑ θα ενσωματωθούν στην καθημερινότητά μας ως ομοιογενές κομμάτι αυτής, μπορεί να έρθει μόνο από τα παιδιά. Από την επόμενη γενιά.



Την ώρα που μου το λέει, δύο κορίτσια από το τραπέζι (που καθόμουν μαζί με τον Παναγιώτη) μου ζήτησαν να παίξω μαζί τους φιδάκι. Μέχρι να κοιτάξω το ταμπλό του παιχνιδιού, πίστευα ότι ήταν το κλασικό που έπαιζα μικρή. Δεν ήταν όμως. Ένα κοριτσάκι Γυμνασίου, η Μαρία, έφτιαξε αυτό το φιδάκι το οποίο για 'βήματα' είχε φράσεις όπως "δεν άφησες το διπλανό σου να κοροϊδέψει την αναπηρία σου. Πήγαινε μπροστά τρία τετράγωνα". Η Μαρία, έχει δύο άτομα με αναπηρία στην οικογένειά της.



"Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία δεν είναι δηλωμένα πουθενά. Οι οικογένειές τους τα κρύβουν", η Ιλεάνα μου μιλά για ένα διαφορετικό Κωσταλέξι την ώρα που τα παιδιά της αίθουσας σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Στο δεξί τους, έχουν φορεμένη μια κάλτσα και ζητούν να 'πέσει η χούντα της ομοιογένειας'. "Ζήτω η διαφορετικότητα" φωνάζουν και ξαναφωνάζουν.

Ο Παναγιώτης μου λέει μία ακόμη ιστορία και μία αλήθεια. "Κάθε φορά που μπαίνω στο προαύλιο ενός σχολείο τα πάντα σταματούν. Όλοι με κοιτάζουν λες και κατέβηκα από τον Άρη. Κακά τα ψέμματα, δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην καθημερινότητά μας άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, εκτός από τους επαίτες του δρόμου". Εκεί κάπου αντέδρασα, λέγοντάς του ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

"Έχω ένα φίλο, πολύ καλό ντυμένο, ωραίο παιδί ο οποίος μία μέρα περιμένοντας το μετρό και ενώ έπαιζε με το τελευταίας τεχνολογίας κινητό του, βρέθηκε με ένα πεντάευρω στο αριστερό του χέρι. Μία κυρία του το έδωσε νομίζοντας ότι το χρειάζεται. Γιατί είδε το καροτσάκι και έμεινε εκεί. Δεν κατάφερε να δει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες".

Τρία παιδιά με πλησίασαν και μου ζήτησαν να παίξουμε μία διαφορετική τυφλόμυγα. Μου έκλεισαν τα μάτια και μου έδιναν διάφορα αντικείμενα. Εγώ έπρεπε να τους πω τι ήταν αυτά. Έπειτα, μου ζήτησαν να τους περιγράψω την εμπειρία. Γέλασαν όταν κατάλαβαν ότι δεν ήξερα τι να τους πω. Γέλασα και εγώ. Έπειτα προβληματίστηκα.



"Το θέμα είναι ο κόσμος να αποκτήσει οικειότητα με τη διαφορετικότητα. Να μην την αποφεύγει. Να μην την αγνοεί. Να την βλέπει. Να ψάχνει τρόπους να επικοινωνήσει μαζί της", μου λέει η Ιλεάνα εξηγώντας μου ότι δεν επικοινωνούν όλα τα παιδιά μεταξύ τους. Ανεξαρτήτως αν έχουν κάποια ιδιαιτερότητα ή όχι. Είναι ο νόμος της φύσης αυτός.

Σε κάθε δράση του ΣΚΕΠ τα παιδιά καλούνται να συμπληρώσουν τις εξής τρεις ερωτήσεις: 'Τι σε δυσκόλεψε;', 'Τι σε αιφνιδίασε;' και 'Τι σε ευχαρίστησε'.



Τα περισσότερα παιδιά 'φοβούνται μήπως θίξουν κάποιον'.

Θέλω να κλείσω με μία ακόμη ιστορία του Παναγιώτη, τον οποίο και ευχαριστώ που τη μοιράστηκε μαζί μου: "Μία φορά σε ένα σχολείο με πλησίασε ένας πιτσιρικάς, μου έδειξε τα κλειδιά μου (τα έχει πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο, στο δεξί μέρος) και με ρώτησε: 'Τι είναι αυτό;' δείχνοντάς μου το playmobil που είχα κρεμασμένο σε αυτά. Του απάντησα ότι το έχω από παλιά, με ευχαρίστησε και έφυγε. Βάζω στοίχημα ότι αυτός ο πιτσιρίκος γύρισε σπίτι του και είπε: 'Σήμερα στο σχολείο συνάντησα έναν μεγάλο κύριο με playmobil στα κλειδιά του'. Ούτε αμαξίδιο, ούτε τίποτα ".




Πηγή: http://www.oneman.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Ρόδου από επιχειρηματία για χρέη του π. Δήμου Πεταλούδων!


Σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου και συγκεκριμένα εις χείρας 4 τραπεζών τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου Ρόδου, προχώρησε επιχειρηματίας της Ρόδου, που δραστηριοποιείται με επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών στην οδό Αυστραλίας, σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για την εξόφληση οφειλής του πρώην Δήμου Πεταλούδων.

Ο επιχειρηματίας εξέδωσε συγκεκριμένα διαταγή πληρωμής με την οποία επιτάσσεται ο Δήμος Ρόδου να του καταβάλει, προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του, το ποσό των 63.076,97 ευρώ. Ο Δήμος Ρόδου επεδίωξε χθες την αναστολή εκτέλεσης της κατασχέσεως με προσφυγή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

Ο επιχειρηματίας διατείνεται ότι καμία δικονομική βλάβη δεν έχει υποστεί ο Δήμος από την υπογραφή του κατασχετηρίου, προσθέτοντας ότι η σύμβαση με τον Δήμο Πεταλούδων που είχε καταρτιστεί με αντίστοιχη προφορική πρόταση – παραγγελία του τότε Δήμου που αποδέχθηκε (χωρίς την τήρηση της διαδικασίας των δημοσίων συμβάσεων), την οποία και εκπλήρωσε, δεν είναι διοικητική σύμβαση, αλλά σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.

Επεσήμανε ακόμη ότι καμία βλάβη δεν θα υποστεί ο Δήμος Ρόδου από την εκτέλεση που έχει επισπευσθεί δυνάμει του ως άνω κατασχετηρίου, ενώ ο ίδιος θα αδυνατεί να διαβιώσει, αφού μάλιστα μέχρι σήμερα επιβιώνει δανειζόμενος χρήματα από φιλικά του πρόσωπα και ζώντας καθημερινά με τις παροχές φαγητού από αυτούς, έχοντας περιέλθει μάλιστα στην δεινή αυτή οικονομική κατάσταση με μόνη υπαιτιότητα του Δήμου, ο οποίος του οφείλει εν τω συνόλω περίπου 800.000 ευρώ, οδηγώντας τον στην πώληση του σπιτιού του προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΔΟΥ για την καταβολή ΦΠΑ και φόρων από τα τιμολόγια που έχει εκδώσει για εμπορεύματα και υπηρεσίες που παρείχε στον Δήμο.

Η ανυπαρξία της βλάβης του Δήμου όχι μόνο από την δέσμευση αλλά και την την καταβολή του ποσού των 63.076,97 ευρώ προκύπτει, όπως επεσήμανε, μετά βεβαιότητας από την θετική δήλωση τρίτου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από την οποία προκύπτει πως το διαθέσιμο υπόλοιπο σε λογαριασμό του Δήμου μόνο στην τράπεζα αυτή ανέρχεται στο ποσό των 11.789.274,74 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Έλλη Βελιάδη και Ευαγγελία Αρνιθενού.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του 53χρονος από την Ιεράπετρα


Ζωή με τον θάνατό του έδωσε ένας 53χρονος από την Ιεράπετρα. Ο άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με όγκο στον εγκέφαλο έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή και οι συγγενείς του παρά την θλίψη τους, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί στήθηκε αερογέφυρα ζωής από το ΠΑΓΝΗ προς νοσοκομεία της Γερμανίας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Οι πνεύμονες του 53χρονου δόθηκαν σε νοσοκομείο της Γερμανίας, οι νεφροί του στο Λαϊκό της Αθήνας, το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη ενώ οι κερατοειδής το παρέμειναν στο ΠΑΓΝΗ.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μαντώ Μαυρογένους», ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τη διπλά προδομένη επαναστάτρια


Η επιστολή προς τον βασιλιά Όθωνα.

Η μυθιστορία της διπλοπροδομένης επαναστάτριας του 1821 κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος δια χειρός Ειρήνης Νικολάκη-Καλαμάρη. Τίτλος, «Μαντώ Μαυρογένους». Της προδομένης από το επηρμένο βαυαρικό κράτος του Όθωνα αλλά και από τον αγαπημένο της Δημήτρη Υψηλάντη, στρατιωτικό αρχηγό τους ξεσηκωμού.

«Μαντώ Μαυρογένους», ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τη διπλά προδομένη επαναστάτρια

Η Χιώτισσα πεζογράφος έρχεται να μας θυμίσει τη θρυλική μορφή της γυναίκας που με σημερινούς όρους θα την λέγαμε ακτιβίστρια για την ελευθερία αλλά και φεμινίστρια, καθώς είναι γνωστή όχι μόνο γιατί γεννημένη το 1796 από πλούσια οικογένεια της Τεργέστης έφθασε στη Μύκονο για να ξεσηκώσει τους ραγιάδες, να εξοπλίσει πλοία με δικά της έξοδα και να πολεμήσει στο Πήλιο, στη Φθιώτιδα, στη Λειβαδιά αλλά και γιατί, έχοντας γαλλική μόρφωση, έγινε γνωστή στην Ευρώπη με τη γραπτή έκκλησή της προς τις γυναίκες της Γαλλίας να συμπαρασταθούν στον ελληνικό αγώνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το βιβλίο είναι γραμμένο ως αναμνήσεις από πιστή παραμάνα της ηρωίδας, την Περεζιά, που αποτελεί λογοτεχνικό προσωπείο της συγγραφέως, η οποία βασίστηκε σε ιστορικά στοιχεία και κυρίως στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα ερευνητή Μανουήλ Τασούλα που εκδόθηκε από τον Δήμο Μυκονίων το 1995.

Χρησιμοποιώντας κλασικά αφηγηματικά στοιχεία, με ένα έντονο υπερσυναισθηματισμό, η συγγραφέας αναπλάθει την ατμόσφαιρα της εποχής, σκιαγραφεί τα πρόσωπα, αναπτύσσει τους διαλόγους, αναδεικνύει τις ψυχικές καταστάσεις και διανθίζει την μυθιστορία της με τεκμήρια.

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο θα νιώσει πως «η Πάρος, που έκλεισε στην αγκαλιά της τη Μαντώ, και η Μύκονος δεν είναι μόνο ωραιονήσια για τουρισμό αλλά και ηρωονήσια για προσκυνημό».

Το πρώτο κεφάλαιο ξεκινάει από το τέλος της ζωής της ηρωίδας και από το δεύτερο κεφάλαιο ακολουθείται η χρονολογική πορεία: Τα παιδικά χρόνια στην Τεργέστη, η μύηση στην Φιλική Εταιρεία, η επαναστατική δράση, ο επεισοδιακός έρωτας με τον Υψηλάντη, η συκοφαντία που οδήγησε σε ένα βαθύτατο μίσος -κάτι σαν λαβ στόρι μέσα στην επανάσταση.

Ένα από τα ντοκουμέντα που σπάει το υπερ-περιγραφικό ύφος είναι η επιστολή της απόμαχης και αποτραβηγμένης στην Πάρο αγωνίστριας. Την έστειλε προς τον βασιλιά Όθωνα ζητώντας του να την σώσει από την οικονομική εξαθλίωση αφού τα είχε δώσει όλα για την επανάσταση.

«Μεγαλειότατε,

Εις την εν Ναυπλίω εξεταστικήν επιτροπήν είχα δώσει τα έγγραφα των Στρατιωτικών μου εκδουλεύσεων και των Χρηματικών θυσιών μου, τας οποίας επρόσφερα δια την ανεξαρτησίαν της Πατρίδος […]. Η Επιτροπή εις απάντησιν, ως βεβαιούμαι, επρότεινε να μοι δωθή ικανή Χρηματική ποσώτης, ή εις Χρήματα, ή εις γην, και ενός βραβείου, όπως η Υ.Μ. ήθελε εγκρίνει. Αλλ' έκτοτε μέχρι σήμερον δεν είδον ούτε βραβείον ούτε Χρηματικήν αποζημίωσιν ούτε εις γην, ούτε εις Χρήματα, παρά μόνο μίαν μικράν σύνταξιν, ικανή να πληρώνω το Μηνιαίον της υπηρέτηδός μου […] Μεγαλειότατε, ούτε Χήρα ήμουν ποτέ αλλ' ούτε υπανδρευμένη διά να είναι δυνατόν να κατασταθώ χήρα […] Η Γραμματεία έπρεπε να με θεωρήση ως αγωνισαμένην προσωπικώς κατά των εχθρών της Πατρίδος, ως θυσιάσασαν υπερόγκους Χρηματικάς ποσώτητας ιδικάς μας, ως Στρατολογήσασαν Στρατιώτας και εκστρατεύσασαν κατά των εχθρών της Πατρίδος και εκπληρώσασαν καθήκοντα Στρατιωτικά κατά τε ξηράν και θάλασσαν, και τότε βέβαια δεν ήθελεν εξοκίλει εις το μέγα λάθος, του να με εκλάβη ως Χήραν και ως απόμαχον».

Όσον αφορά το μεγάλο ερωτικό σκάνδαλο που έγινε… «talk of the town» στην πουριτανική κοινωνία της επανάστασης η αφηγήτρια-παραμάνα περιγράφει την ψιλόλιγνη σιλουέτα του Άγγλου Εδουάρδου Μπλάκιερ, φιλέλληνα και φίλου του Υψηλάντη, μεσολαβητή για να πάρει η Ελλάδα δάνειο, να επισκέπτεται τη Μαντώ στο σπίτι της λειτουργώντας ως μεσίτρια του δανείου που είχε τόση ανάγκη η επανάσταση. Οι φθονερές φήμες, τα χοντροκομμένα υπονοούμενα και τα ψιθυρίσματα φούντωσαν τη διαβολή σπιλώνοντας το όνομά της. Αποτέλεσμα, ο Υψηλάντης να την κατακεραυνώσει και το Εκτελεστικό της επανάστασης να διατάξει την έξωσή της από το οίκημα που της είχε δώσει, με το δικαιολογητικό ότι εκεί θα εγκαθίστατο φρουρά.

«Γενναίος στη μάχη, δειλός στην αγάπη ο Υψηλάντης». Είναι η φράση της ηρωίδας σαν έμαθε το θάνατο του αγαπημένου της που τον βρήκε στα 39 του χρόνια βαριά άρρωστο από στηθικό νόσημα στο Ναύπλιο.

Ένα βιβλίο Ιστορίας και έρωτα για την Ελευθερία της πατρίδας και την ελευθερία της γυναίκας…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο: Σε γήπεδο 25.000 θέσεων μπήκαν... 40.000 άνθρωποι!


Απίθανες σκηνές στο Νιγηρία-Αίγυπτος με τον κόσμο να στριμώχνεται σε ΚΑΘΕ σημείο του γηπέδου και να σκαρφαλώνει σε προβολείς και πίνακες για να παρακολουθήσει το ματς.

ρέλα, σκέτη τρέλα στο Νιγηρία-Αίγυπτος!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ο κόσμος ρίσκαρε ακόμα και τη ζωή του για να παρακολουθήσει το παιχνίδι για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Υπολογίζεται πως περίπου 40.000 κόσμου στριμώχτηκαν σε κάθε γωνιά του γηπέδου της Καντούνα, το οποίο έχει χωρητικότητα... 25.000!








Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 69χρονος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων


Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στο σπίτι του.

Ένας 69χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σε συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών, συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «RHODES», για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν στοχευμένες πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε server στο εξωτερικό ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιείτο αποκλειστικά για τον διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας. Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της Ελλάδας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και έπειτα από ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη του 69χρονου. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στο σπίτι του 69χρονου και από την έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή, με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου, που δίνει τη δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο 69χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε τη ζωή του από γρίπη 19χρονος από τον Μυλοπόταμο


Κατέληξε τα ξημερώματα ένας 19χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με γρίπη Η1Ν1.

Ο 19χρονος από τον Μυλοπόταμο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε τα ξημερώματα.

Σήμερα, μετά από 40 ημέρες νοσηλείας άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ από πολυοργανική ανεπάρκεια.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόλυτος κυρίαρχος ο Πετρούνιας - Χρυσό και στη Ντόχα


Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο προσέθεσε στη συλλογή του ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μετά το χρυσό στην Γλασκώβη, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής διεύρυνε την κυριαρχία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα.

Από χρυσό σε… χρυσό πηγαίνει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μετά το θρίαμβο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης, πήρε την πρωτιά και στο αντίστοιχο Κύπελλο που έγινε στη Ντόχα.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε το ίδιο πρόγραμμα με αυτό που τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου και συγκέντρωσε 15.875 βαθμούς, δείχνοντας πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στους Αρμένιους Νταβτιάν (15.800β) και Τοβμασιάν (15.775β) αντίστοιχα




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...