Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ισραηλινή εταιρία βοηθά το FBI στο ξεκλείδωμα ενός iPhone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν η Cellebrite τα καταφέρει τότε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δεν θα χρειάζεται τη βοήθεια της Apple.

Η ισραηλινή εταιρία Cellebrite, πάροχος λογισμικού κινητής τηλεφωνίας, συνδράμει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ για το ξεκλείδωμα του iPhone που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους δράστες των πυροβολισμών στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Αν η Cellebrite τα καταφέρει, τότε το FBI δεν θα χρειάζεται πλέον τη βοήθεια της Apple Inc., ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες βιομηχανικές πηγές.

Στελέχη της Cellebrite αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η Apple έχει εμπλακεί σε νομική διαμάχη με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με την εντολή ενός δικαστή να γράψει νέο λογισμικό ώστε να εξουδετερώσει την προστασία των κωδικών στο iPhone που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη.

Οι δύο πλευρές επρόκειτο να αντιπαρατεθούν στο δικαστήριο χθες Τρίτη, όμως τη Δευτέρα ομοσπονδιακός δικαστής αποδέχθηκε το αίτημα της κυβέρνησης να αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία μετά τη δήλωση εισαγγελέων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους ένα "τρίτο μέρος" παρουσίασε έναν πιθανό τρόπο να ανοίξει το κρυπτογραφημένο iPhone.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να θέσει τέρμα σε μια νομική αντιπαράθεση η οποία αποτελεί πρόκριμα για μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικότητα των δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Cellebrite, θυγατρική της ιαπωνικής Sun Corp., αντλεί έσοδα από δύο επιχειρήσεις: ένα λογισμικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών, που ανακτούν δεδομένα τα οποία είναι κρυμμένα σε κινητές συσκευές, και τεχνολογία για λιανεμπόρους κινητής τηλεφωνίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.